Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α΄/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας

  Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, οι σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Λιβαδειάς και Θήβας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α΄/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας
“ενάντια στην αντι- εκπαιδευτική επίθεση της Κυβέρνησης”. Αναδείχθηκαν με ιδιαίτερα εύστοχο τρόπο όλα τα ζητήματα και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις κυβερνητικές αποφάσεις και τονίστηκε η ανάγκη ενωτικά και αγωνιστικά να ακυρώσουμε τη νέα αντιεκπαιδευτική πολιτική.
Spyros Kokkinos




Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος περιφερειάρχης δεν έχει δει τσόντα στη Nova (βίντεο)

Αραγε βλέπει τσόντες; Θα πάντρευε ένα ζευγάρι gay; Γιατί «έκλεψε» το Ράλλυ Ακρόπολις από τους Πελοππονήσιους; Τι είπε για την οικογένειά του;

Στην εκπομπή «Βράδυ» με τον Πέτρο Κωστόπουλο βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (11-05-2016) ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δήλωσε φανατικός οπαδός της ταινίας Star Wars ενώ σε ερώτηση ερωτικού περιεχομένου, του παρουσιαστή, απάντησε πως δεν έχει τύχει να δει τσόντα στη Nova…

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε επίσης για την δολοφονία του πατέρα του και άλλα πολλά.

Διαβάστε Περισσότερα »

''ΓΥΡΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ'' : ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΜΕ ...ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ!





Μια στάση απόδοσης τιμής και ένα <<καλωσόρισμα>> στην πόρτα του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου με την εικόνα-σύμβολο της Σφαγής του Διστόμου, για μια ομάδα ποδηλατών που κάνουν με ποδήλατο το ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ μήκους 612 χιλιομέτρων και διάρκειας περί τις 40 ώρες, με διοργανωτή την ΠΕΠΑ (Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών).

Μετά το πέρασμα - κατά μήκος -του Ελικώνα, μια στάση για ένα σάντουιτς στον πλάτανο στην κάτω πλατεία του Διστόμου- που ήταν Σταθμός Ελέγχου και ανασυγκρότησης του αγώνα- ήταν αρκετή για να πάρουν από φίλες και φίλους του ποδηλάτου, το ερέθισμα για το Μουσείο Σφαγής. Και το τιμήσουν <<στο πόδι>> υποσχόμενοι, μαζί με το στέλεχος της Ένωσης και ελεγκτή του Αγώνα κ Γιώργο Καλαπόδη, <<να ξανάρθουν σύντομα, με στόχο μια ειδική αθλητική εκδήλωση>>.


Ο ''ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ'' ξεκίνησε από την Ελευσίνα και εν συνέχεια , περνώντας από δεκάδες χωριά τς Βοιωτίας, της Φωκίδας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας καταλήγει - πάλι μέσω Βοιωτίας στην Αττική (Ελευσίνα).
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές πόλεις και χωριά της διαδρομής :Ελευσίνα,Παλαιοχώρι,Οινόη,Ερυθρές,Πλαταιές,Ελλοπία,Δόμβραινα,Θίσβη,Αγία Αννα, Κυριάκι, Στειρι,Δίστομο, Δεσφίνα Κιρρα,Γαλαξίδι,Ερατεινή,Ναύπακτος,Θέρμο,Προυσός,Καρπενήσι,Τυμφρηστός,Μακρακώμη, Λαμία, Μπράλος, Αμφίκλεια, Κ.Τιθορέα, Χαιρώνεια, Αλίαρτος,Θήβα, Μάνδρα -και Ελευσίνα. Σύνολο 612 χιλιόμετρα!

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών ΠΕΠΑ ειναι ένας μεγάλος Σύλλογος που ιδρύθηκε το 1990,με 1.500 μέλη και μέλος της Ομοσπονδίας Ποδηλατοδρομίας- με πάρα πολλές διοργανώσεις κάθε χρόνο, ακόμα και διεθνείς!.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ειδικό Εργαστήριο Μνημοσύνων "ΑΛΗΠΡΑΝΤΗ"-Θεσπιές-Αθήνα


ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ "ΑΛΗΠΡΑΝΤΗ"
Με απαράμιλλη τέχνη, μεράκι και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, πιστοί στις παραδόσεις μας, παρασκευάζουμε δίσκους μνημοσύνων με τα καλύτερα αγνά υλικά, τηρώντας πάντα τους πιο αυστηρούς κανόνες υγιεινής.
 Γνωρίζουμε τι είναι σωστό και πως πρέπει να αποδίδεται μεγάλη σημασία στην ορθή συντήρηση των δίσκων μνημοσύνου. Στο κατάστημα μας όλοι οι δίσκοι διατηρούνται σε ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους.
Στο κατάστημα μας σας παρέχετε η δυνατότητα επιλογής μεταξύ μιας μεγάλης ποικιλίας σταυρών και άλλων διακοσμητικών ειδών για το δίσκο του μνημοσύνου του αγαπημένου σας προσώπου.

Το κατάστημα μας, που βρίσκεται στην Νίκαια Αττικής, σας εγγυάται την άμεση εξυπηρέτηση, την σωστή ποιότητα των υλικών και αυτό οφείλεται στην πολυετή πείρα μας στον χώρο της παρασκευής μνημόσυνου.
 ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ
 Άμεση εξυπηρέτηση μεταφοράς και παράδοσης των προϊόντων, ανεξαρτήτως μεγέθους, εύκολα και γρήγορα σε όποιο σημείο της Βοιωτίας χρειαστεί .
 Τηλ.επικοινωνίας 210 4917160
 



Διαβάστε Περισσότερα »

"Σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά με 83 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά ογδόντα τρία (83) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.707) άτομα και (1.073) οχήματα, προσήχθησαν (143) άτομα και βεβαιώθηκαν (417) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (13-05-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.707) άτομα, εκ των οποίων (1.164) ημεδαποί και (543) αλλοδαποί, καθώς και (1.073) οχήματα.
Προσήχθησαν: (143) άτομα, εκ των οποίων (114) ημεδαποί και (29) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (83) άτομα, εκ των οποίων (64) ημεδαποί και (19) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (6) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
•    (1) ημεδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.
•    (1) ημεδαπός, για απάτη και πλαστογραφία.
•    (8) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.
•    (11) αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (13) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (21) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας.
•    (5) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραεμπόριο.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
•    (6) ημεδαποί και (1) αλλοδαπή, για επαιτεία.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Κατασχέθηκαν:

•    Ποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και βουπρενορφίνης.
•    Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού.
•    Πλήθος δισκίων φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
•    Μία (1) σιδερογροθιά και ένας (1) σουγιάς.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (475) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (417) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (80) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για μέθη, (1) για αντικανονικούς ελιγμούς, (3) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (13) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (10) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (3) για ΚΤΕΟ και (306) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (8) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (11) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (21) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (18) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μητροπολίτης στην Ιερά Πανήγυρι της Αλιάρτου


 

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα «τρελό – τρελό αριθμητάρι» στο παλιό Δημαρχείο Θεσπιών

Το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Θεσπιών σας προσκαλούν το Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ιατρού Βασιλείου Κάπρου» στο παλιό Δημαρχείο Θεσπιών, προκειμένου να δείτε από κοντά τι γίνεται όταν οι μύθοι του Αισώπου συνάντησαν ένα «τρελό – τρελό αριθμητάρι», το βιβλίο της κας Ράνιας Μπουμπουρή, συγγραφέα παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Ψυχογιός που θα έχουμε την τιμή να βρίσκεται κοντά μας και να μας μεταφέρει μέσα από τα «σπιρτόζικα» ποιήματα του βιβλίου της σ’ έναν μαγικό κόσμο!


                                                                Το διδακτικό προσωπικό
                                                                και
                                                                         οι μαθητές του Ν/Γ Θεσπιών
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι απίστευτες αντιδράσεις ενός γατιού που βλέπει θρίλερ του Χίτσκοκ

Έχετε ζήσει στιγμές που βλέπετε κάτι πολύ τρομακτικό και ωστόσο δεν μπορείτε να απομακρύνετε το βλέμμα σας; Αν ναι, τότε σίγουρα θα κατανοήσετε την αντίδραση μιας γάτας που βλέπει -για πρώτη φορά- ταινία θρίλερ και μάλιστα Χίτσκοκ.

Το απολαυστικό βίντεο που ακολουθεί -και όπως είναι φυσικό κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες- καταγράφει από κοντά τις απίστευτες αντιδράσεις ενός γλυκύτατου γατιού που βλέπει την ταινία «Ψυχώ» του Χίτσκοκ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γενικά αίθριος ο καιρός -Πού θα πέσουν μπόρες


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με βροχές να εκδηλώνονται στα νότια και κυρίως την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και μπόρες στα βόρεια ηπειρώτικα το μεσημέρι.

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για το Σάββατο:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρώτικα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο νοτιοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα νότια.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πρόσκαιρες τοπικές βροχές η όμβρους κυρίως στην Κρήτη.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στα Δωδεκάνησα οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι .

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 4 πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων προς τους υποψήφιους και τις υποψήφιες των Πανελληνίων Εξετάσεων



Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές

Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Επιτυχία και Δύναμη στην προσπάθειά σας για εισαγωγή στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας .

Μία δωδεκάχρονη πορεία στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φτάνει στο τέλος της και καλείστε να αξιοποιήσετε τις γνώσεις, που σας μετέδωσαν οι καθηγητές σας και το ελληνικό σχολείο, προκειμένου να ανοίξετε ένα νέο κύκλο στη ζωή σας.

Να έχετε αυτοπεποίθηση και να παραμείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας, ώστε οι ελπίδες και τα όνειρά σας να ευδοκιμήσουν. Να θυμάστε ότι οι κόποι και οι προσπάθειες ανταμείβονται και η ζωή θα σας προσφέρει πάντα ευκαιρίες, τις οποίες και πρέπει να αξιοποιείτε με σύνεση.

Σας συγχαίρω για τη μέχρι σήμερα μαθητική σας πορεία. Συγχαίρω, επίσης, τους γονείς και τους καθηγητές σας για την υποστήριξη που σας παρείχαν όλο αυτό το διάστημα.

Οι σκέψεις και οι ευχές όλων μας θα σας ακολουθούν. Σας εύχομαι από καρδιάς Καλή Επιτυχία!

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπύρος Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς στηρίζει τη "Ρουμελιώτικη Κουζίνα"


Στις 15 Μαΐου 2016 και για τρίτη συνεχή χρονιά, στο Γαλαξείδι, με την πρωτοβουλία της Τουριστικής Σχολής Γαλαξιδίου (ΙΕΚ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) θα πραγματοποιηθεί η 3η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.

Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση για τον τόπο με 2.000 και πλέον επισκέπτες. Λαμβάνει χώρο στην παραλιακή ζώνη του κεντρικού λιμανιού του Γαλαξιδίου, με τη συμμετοχή και προβολή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, επαγγελματιών και παραγωγών του νομού Φωκίδας κυρίως, μεγάλων εταιριών όπως ELECTROLUX HELLAS S.A, ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ S.A Θαλάσσιες καλλιέργειες, FIX HELLAS, ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, μικρές ή μεγαλύτερες εταιρείες Ζυθοποιείας, εταιρείες τροφοδοσίας επαγγελματικών χώρων,  κ.α.

Αρωγοί στην μέχρι τώρα πορεία της εκδήλωσης είναι η ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ Βορείου ΕΛΛΑΔΟΣ, ο κος Ηλίας Μαμαλάκης η κα Αργυρώ Μπαρμπαρήγου και άλλοι καταξιωμένοι chefs. Την φετεινή εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και την  ενεργό συμμετοχή τους, μεταξύ άλλων, οι  η κ. Ελένη Ψυχούλη και η κ. Ντίνα Νικολάου. Γίνεται προβολή μέσα από εφημερίδες, έντυπα, ηλεκτρονικό τύπο και τηλεοπτικά κανάλια εθνικής και τοπικής  εμβέλειας όπως ΑΝΤ1, LEPANTO, STAR LAMIAS κ.α.

Μερικές ακόμη εκδηλώσεις είναι:

*        Καλλιτεχνικές γαστρονομικές δημιουργίες και διάθεση εδεσμάτων στους επισκέπτες  που παρασκευάζονται κατά την διάρκεια της εκδήλωσης από τους 120 μαθητές της Τουριστικής Σχολής.

*        διάθεση κρασιού, μπύρας καθώς και άλλων τοπικών προϊόντων που διατίθενται και παράλληλα εκθέτονται από παραγωγούς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

*        διαγωνισμός Μαγειρικής Ρουμελιώτικης κουζίνας με την συμμετοχή τοπικών συνταγών.

*        παράλληλες εκδηλώσεις όπως διαλέξεις, χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο κ.ά.

Η προσπάθεια βασίζεται στον εθελοντισμό,  απαιτεί τεράστια υλικοτεχνική υποδομή και υποστηρίζεται από μη κερδοσκοπικούς φορείς όπως η Τουριστική Σχολή Γαλαξιδίου, ο Δήμος Δελφών, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας,  οι τοπικοί σύλλογοι, Επαγγελματιών, Ξενοδόχων κ Τουριστικών καταλυμάτων, Πολιτιστικός και Γυναικών Γαλαξιδίου, Επαγγελματικό επιμελητήριο Φωκίδος και πλήθος εθελοντών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Κουραστήκαμε να ασχολούμαστε συνέχεια με τον Φίλη..





Στην αντιπαράθεση μεταξύ ιεραρχών και του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στην Εκπαίδευση, ειδικά στο ζήτημα των θρησκευτικών, αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος την Παρασκευή από τα Ιωάννινα.


Κατά τη διάρκεια της...τελετής αναγόρευσης του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στον κ. Φίλη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πολύ έχει κουραστεί και εμείς συνέχεια ασχολούμαστε με τον κ. Φίλη».

«Έχει μια θεωρεία ο κ. Φίλης, αν περάσει, πέρασε. Η εκκλησία δεν πεθαίνει από τέτοια πράγματα», τόνισε ο μακαριότατoς σε δηλώσεις του στο τοπικό κανάλι Ήπειρος TV1 και πρόσθεσε, πως, «εκείνο που κούρασε τον κόσμο και κουράζει σήμερα όλους μας, είναι τα λόγια», είπε.

Σε ερώτηση, εάν στη απάντηση του αναφέρεται και στον χαρακτηρισμό τζιχαντιστές που απέδωσε ο υπουργός σε ορισμένους εκπροσώπους της εκκλησίας, είπε ότι, ο κ. Φίλης, «σε αυτά μερικές φορές έχει επιτυχία» και διευκρίνισε πως «δεν είναι τζιχαντιστές, αλλά να μην μιμούθεμα τους τζιχαντιστές».

«Η εκκλησία είναι ο πιο δημοκρατικός χώρος. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δεν τιμωρεί η εκκλησία τον άνθρωπο, για τις απόψεις του», υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος και αναφερόμενος στο Άγιο Καλαβρύτων, είπε πως είναι εκπρόσωπος μιας μερίδας, ενός λαού που σκέπτεται έτσι και οφείλουμε να τον σεβόμαστε, να τον ακούμε και να προσπαθούμε να δούμε να μην ισοπεδώνεται το πρόβλημα, να αντιμετωπίζεται».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι, «όσοι δεν τον έχουν γνωρίσει τον παρεξηγούν. Είναι άνθρωπος με ενδιαφέροντα, αν πρόσεχε την ροή του λόγου του θα ήταν καλύτερα. Δεν το κάνει από κακία, απλά εκρήγνυται περισσότερο από ότι πρέπει».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ακόμη πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στις διαφορετικές απόψεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι έχουμε τα δικά μας τα πάθη, τις δικές μας ιδιοτροπίες, πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε οποιονδήποτε συνάνθρωπο είναι πλάι μας, είτε λέει να καταργήσουμε τα θρησκευτικά, είτε να βάλουμε και άλλες ώρες στα θρησκευτικά, είτε οτιδήποτε…».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ