Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Στη Θήβα Ράνια Αντωνοπούλου για την καταπολέμηση της Ανεργίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Επ. Θήβας
και ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας
σε συνεργασία
με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης


 σας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση, όπου θα έχουμε την τιμή της παρουσίας της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας για την Καταπολέμηση της Ανεργίας,
κας Ράνιας Αντωνοπούλου.


Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας για την Καταπολέμηση της Ανεργίας  θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του Υπουργείου για την:
  Προώθηση της απασχόλησης
  Αντιμετώπιση της ανεργίας
    Ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016
ώρα 19:00
στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντές για την κατασκήνωση “Παλιομηλιά Ελικώνα”

Ο Δήμος Λεβαδέων επιθυμώντας να συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο στην ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης και της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο έχει συστήσει Μητρώο Εθελοντών στο Δήμο Λεβαδέων.
Στο μητρώο εθελοντών μπορούν να εγγραφούν όσοι κάτοικοι και δημότες του Δήμου Λεβαδέων επιθυμούν να συνδράμουν τις Υπηρεσίες του Δήμου σε διάφορους τομείς, όπως η κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, η πολιτική προστασία, η προστασία του περιβάλλοντος, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός κ.λ.π. υποβάλλοντας σχετική αίτηση.  Στο μητρώο αυτό καταγράφεται η συμμετοχή των εθελοντών σε δράσεις του Δήμου Λεβαδέων και με αυτό τον τρόπο πιστοποιείται η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας από τους συμμετέχοντες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τη σχετική φόρμα εθελοντή στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων www.livadia.gr, - ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ – ή στο Δημοτικό Κατάστημα (Σοφοκλέους 15, 1ος όροφος). 
Ειδικότερα, ενόψει της επικείμενης έναρξης λειτουργίας της δημοτικής κατασκήνωσης του Δήμου Λεβαδέων στη θέση “Παλιομηλιά Ελικώνα” που θα λειτουργήσει κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου, παρακαλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ηλεκτρονικά στο e-mail: egerokonstanti@livadia.gr με fax στο 22613-50880 ή στην αρμόδια υπάλληλο κα Ε. Γεροκωνσταντή (τηλ.: 22613-50864, 1ος όροφος).
Θεωρούμε ότι η ανταπόκρισή σας θα συμβάλλει καθοριστικά στη λειτουργία της δημοτικής κατασκήνωσης, ως κοινωνικής δομής με σημαντικά οφέλη για τους δημότες μας, για αυτό σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τις απαντήσεις στα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών

Οι απαντήσεις στα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων σε Μαθηματικά και Ιστορία Γενικής Παιδείας.


Δείτε εδώ τις απαντήσεις στα Μαθηματικά 
Δείτε εδώ τις απαντήσεις στην Βιολογία
Δείτε εδώ τις απαντήσεις στην Ιστορία
Δείτε εδώ τις απαντήσεις στην Φυσική


Διαβάστε Περισσότερα »

Σταμάτης Χαλβατζής:Απαράδεκτη εικόνα του Δήμου Θηβαίων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    Μέσα από την καθημερινότητα αλλά και αναφορές των ΜΜΕ, παρακολουθούμε έργα και ημέρες μιας δημοτικής αρχής με εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής, τόσο στις τοπικές κοινότητες (ενδεικτικές εικόνες ντροπής από την παραλία Σαράντι – Permissos Press – blogspot 16/5/2016) όσο και στο κέντρο της πόλης της Θήβας (σκουπιδότοπος ο Αθλητικός χώρος – γήπεδο Αγίου Νικολάου – δίπλα στο δημαρχείο – www.radiothiva.gr – 17/5/2016).
Παράλληλα έργα ενταγμένα προηγούμενων περιόδων, εκτελούνται με διπλάσιους ή και τριπλάσιους χρόνους παράδοσης, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά σε επαγγελματίες και εμπόρους (πεζόδρομος Θήβας).
Χρησιμοποιώντας την ισχυρή πλειοψηφία, που ο νόμος βεβαίως τους δίνει, στο Δημοτικό Συμβούλιο παίρνουν αποφάσεις και υλοποιούν έργα, εις βάρος των συμφερόντων των δημοτών, αλλά και υπέρ συμφερόντων τρίτων, αγνοώντας παντελώς την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Τελευταίο περιστατικό η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, ήρθε προς συζήτηση και ψήφιση θέμα που αφορούσε στην ένταξη του Δήμου μας σε μια «Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία» την οποία προωθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμαρχος Στυλίδας μέσω μιας ομάδας συμβούλων, για την συμμετοχή σε ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, έξω από το θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στην προσπάθειά μας, τόσο εμείς όσο και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να κάνουμε ερωτήσεις διευκρινιστικού και ενημερωτικού χαρακτήρα, δεχτήκαμε, με την ανοχή του προεδρείου, προσωπική επίθεση από τον “φιλοξενούμενο Δήμαρχο”, όταν δε κατόπιν δικής μας παρέμβασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να ασκήσει τα καθήκοντά του εγκαλώντας στην τάξη τον παρεκτραπέντα φιλοξενούμενο, τότε επενέβη ο Δήμαρχος Θηβαίων υπέρ του φιλοξενούμενου Δημάρχου – φίλου του, όπως τον αποκάλεσε, εγκαλώντας εμάς και τον πρόεδρο, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας και απαξιώνοντας τον θεσμό και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Επειδή πλέον οι μάσκες έπεσαν!
-Επειδή η συναίνεση και η καλή προαίρεση προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών, από την πλευρά μας, εκλαμβάνεται ως ανοχή και αδυναμία από την πλευρά τους!
-Επειδή καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες και μάρτυρες παραπόνων και περιστατικών εγκατάλειψης και παρακμής του Δήμου μας!
-Επειδή ο ευτελισμός της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, οδηγεί μαθηματικά σε ολοκληρωτικού τύπου καθεστώτα!
-Επειδή πλέον η σιωπή είναι συνενοχή!

Καταγγέλλουμε την Δημοτική αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο Θηβαίων τόσο για την απαράδεκτη εικόνα του Δήμου μας,  όσο και για τον ευτελισμό των θεσμών και των διαδικασιών, έχοντας μετατρέψει την θέση του Δημάρχου, από θέση ευθύνης και προώθησης των συμφερόντων του Δήμου μας, σε μια συνεχή προσωπική “φιέστα”, αποφεύγοντας να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου μας.
Δημοτική παράταξη «Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης»
Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί υπολειτουργεί το ΚΕΠ Θίσβης;;;

Αναρτήθηκε   στην  ιστοσελίδα   permissos press  πριν   3  μήνες( ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)     για  το  Κ.Ε.Π    στην  Δημοτική  Ενότητα   Θίσβης.  
Ότι  λειτουργεί!!!   Λάθος!!!  Δεν  ξέρω   από  που  προέκυψε   το  δημοσίευμα  αυτό . ΟΜΩΣ  δεν  ανταποκρίνεται   στην  αλήθεια.
Η  υπάλληλος   πρέπει  να  είναι   και  τις 5  ήμερες   τις  εβδομάδας   στην  Δημ.Εν.Θίσβης.
Αυτός    που   την  πήρε   από  την   έδρα  της   κάνει  παράβαση  καθήκοντος  και  διώκεται.  
Το  Υπουργείο  Εσωτερικών    δεν  ελέγχει   τον   διοριζόμενο   που  εργάζεται ;   Ποιος  κρύβεται  πίσω  από   την   μετακίνηση   της  υπαλλήλου    στην  Θήβα.  Ζητώ  απαντήσεις.
 Ο
ΠΡΌΕΔΡΟΣ Δ.Κ.ΘΙΣΒΗΣ
ΣΑΛΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Γέμισαν τα κρατητήρια στη Στερεά-58 συλλήψεις σε μια μέρα!!!


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά πενήντα οκτώ (58) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.359) άτομα και (821) οχήματα, προσήχθησαν (149) άτομα και βεβαιώθηκαν (293) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (19-05-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.359) άτομα, εκ των οποίων (1.017) ημεδαποί και (342) αλλοδαποί, καθώς και (821) οχήματα.

Προσήχθησαν: (149) άτομα, εκ των οποίων (109) ημεδαποί και (40) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (58) άτομα, εκ των οποίων (42) ημεδαποί και (16) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (11) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (5) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα.
•    (7) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (6) αλλοδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (8) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
•    (5) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (5) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για επαιτεία.


Κατασχέθηκαν:

•    Ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.


Βεβαιώθηκαν συνολικά: (334) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (293) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (55) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), (1) για παραβίαση προτεραιότητας, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (3) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (1) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (11) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (5) για ΚΤΕΟ και (214) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (14) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (6) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (8) παραβάσεις περί υγειονομικού κανονισμού.
•    (13) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα καταβάλλεται το επίδομα ενοικίου - Προσεχώς το επίδομα σίτισης



Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να γίνει η 9η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η σχετική αίτηση των οποίων έχει εγκριθεί, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Την επόμενη Τρίτη, 24 Μαΐου, θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα αντίστοιχα ποσά για τις κάρτες αλληλεγγύης. Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί ανέρχεται σε 16.653.430 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρίλερ σε αναλύσεις τροχαίων ατυχημάτων - Ρόδες αποκολλώνται από οχήματα



Θάνατοι από τρομακτικές συμπτώσεις σε ελληνικούς δρόμους

Ρόδες που αποκολλώνται από οχήματα και σκοτώνουν επιβάτες λεωφορείου ή ανυποψίαστους πεζούς, «ιπτάμενοι» κινητήρες ΙΧ που σκορπούν τον θάνατο σε άλλους οδηγούς οχημάτων, κολόνες ηλεκτροδότησης που καταρρέουν από πρόσκρουση ΙΧ και σκοτώνουν άσχετους ανθρώπους.
Εντυπωσιακά «παιχνίδια της μοίρας», τραγικές συμπτώσεις και συγκυρίες έχουν οδηγήσει σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας, ορισμένα από τα οποία «δεν τα χωράει ανθρώπου νους». Συμβάντα στον δρόμο που παραβιάζουν κάθε «μακάβριο» νόμο των πιθανοτήτων και τα οποία θα εθεωρούντο υπερβολή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αναλυτής τροχαίων ατυχημάτων, «ακόμη και για τον πιο ευφάνταστο σκηνοθέτη ταινίας τρόμου ή και της περιώνυμης σειράς ταινιών "Βλέπω τον θάνατό σου"».
«Το Βήμα», με αφορμή τις αναφορές για τις συμπτώσεις του τροχαίου δυστυχήματος που οδήγησε στον θάνατο τον γνωστό τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη αλλά και το πρόσφατο συμβάν με νταλίκα που έσπασε το τσιμεντένιο διαχωριστικό και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των Μεγάρων, σκοτώνοντας τους επιβάτες ΙΧ, επικοινώνησε με στελέχη της Τροχαίας, νομικούς και πραγματογνώμονες προκειμένου να καταγράψει «συμβάντα πέραν κάθε λογικής» στους ελληνικούς δρόμους. Μια σειρά τραγικών συμβάντων και περαιτέρω ανάλυσή τους που ελάχιστα έχουν καταγραφεί από τα ΜΜΕ.

Η ιπτάμενη ρόδα
Ενα από αυτά τα τροχαία δυστυχήματα με τα τρομακτικά παιχνίδια της τύχης ήταν αυτό που σημειώθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015 στο 41,5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος περίπου του Ωρωπού, όταν o πίσω αριστερά τροχός ενός αυτοκινήτου μάρκας BMW χτύπησε στο τσιμεντένιο «φράγμα» των δύο κατευθύνσεων του δρόμου και αποκολλήθηκε. Η ρόδα λόγω της αδράνειας και των ροπών που αναπτύχθηκαν πετάχτηκε στον αέρα, πέρασε το διαχωριστικό και με μεγάλη ταχύτητα κατέπεσε στο παρμπρίζ τουριστικού λεωφορείου.

Το λεωφορείο αυτό, όπως εξηγεί ο νομικός κ. Παναγιώτης Βρεττός που χειρίζεται τέτοιου είδους συμβάντα, ήταν γεμάτο επιβάτες πρώην μαθητές σχολείου της Κωνσταντινούπολης που αποφάσισαν πολλές δεκαετίες μετά να συναντηθούν ξανά και να ταξιδέψουν στην τουρκική μεγαλούπολη για να γιορτάσουν την επανένωσή τους.

Η ιπτάμενη ρόδα λοιπόν της BMW τρύπησε το παρμπρίζ του λεωφορείου, πέρασε πάνω από τον οδηγό του οχήματος - τραυματίστηκε στο πρόσωπο από τα θραύσματα - και σκότωσε έναν 58χρονο επιβάτη που βρισκόταν στην τρίτη σειρά καθισμάτων! Κανείς άλλος δεν χτύπησε. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο εν λόγω επιβάτης, που ήταν οδηγός ταξί, καθόταν σε άλλο κάθισμα. Ωστόσο, όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες, λίγες στιγμές πριν στεκόταν όρθιος μπροστά προκειμένου να διασκεδάζει τους παλιούς συμμαθητές του. Και οι οποίοι του ζήτησαν να καθήσει στη συγκεκριμένη ελεύθερη θέση για να μη χτυπήσει λόγω της ταχύτητας του λεωφορείου. Αυτή την υπόδειξη δέχθηκε ο άτυχος 58χρονος για να τον σκοτώσει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η ρόδα της BMW που «εισέβαλε» στον χώρο επιβατών.
Και αν κάποιος πιστεύει ότι ο τραγικός νόμος των πιθανοτήτων έχει «εξαντληθεί» σε αυτό το συμβάν, υπάρχει μία ακόμη πιο ενδεικτική εφαρμογή του.
Οπως αναφέρει ο ειδικός πραγματογνώμονας κ. Αναστάσιος Δέδες, πρόκειται για ένα τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου 2009 στον Σκαραμαγκά, στο κατηφορικό σημείο της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, μετά το Δαφνί. Τότε και πάλι αποκολλήθηκαν (λόγω κακής πρόσδεσης) οι δύο δίδυμοι κινητήριοι τροχοί ενός βυτιοφόρου. Οι δύο ρόδες με μεγάλη ταχύτητα υπερπήδησαν το στηθαίο ασφαλείας ύψους περίπου 90 εκατοστών, εισήλθαν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, πέρασαν στην άλλη άκρη του δρόμου και χτύπησαν με μεγάλη δύναμη δύο αυστριακούς τουρίστες ηλικίας 33 και 34 ετών που είχαν αποβιβασθεί από δύο μοτοσικλέτες και στέκονταν σε απόσταση μεταξύ τους περίπου 10 μέτρων. Είχαν σταματήσει στο σημείο για ένα-δύο λεπτά προκειμένου να δουν από το GPS των κινητών τους πώς θα κατευθυνθούν στο λιμάνι του Πειραιά και να αναχωρήσουν με το πλοίο για Κρήτη. Αποτέλεσμα αυτής της απίστευτης καραμπόλας ήταν να χάσει τη ζωή του επί τόπου ένας εκ των αλλοδαπών και να τραυματισθεί βαρύτατα ο άλλος.

Ατυχία... δευτερολέπτων
Παρόμοιο συμβάν, με μοιραίες συμπτώσεις, είχε σημειωθεί προ πολλών ετών στη λεωφόρο Κηφισιάς - στο ύψος των Σιδέρων Χαλανδρίου - όταν ύστερα από πρόσκρουση ΙΧ σε κολόνα αποκολλήθηκε και εκτοξεύτηκε, πάλι λόγω αδρανειακής κίνησης, ο κινητήρας ενός οχήματος. Η μηχανή του οχήματος, βάρους δεκάδων κιλών, κατέπεσε μετά από μεγάλο βεληνεκές στο παρμπρίζ ΙΧ που οδηγούσε ανυποψίαστη κοπέλα που σκοτώθηκε ακαριαία.
Τέλος, δραματικών συγκυριών είναι και το συμβάν που σημειώθηκε το απόγευμα της 19ης Ιανουαρίου 2015 στο 38ο περίπου χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. Τότε δύο φορτηγά αυτοκίνητα που κινούνταν στο ρεύμα προς Λαμία συγκρούστηκαν πλάγια όταν το ένα εξ αυτών έκανε απότομη κίνηση προς τα αριστερά και το δεύτερο κατέπεσε πάνω του (βίντεο από το τραγικό συμβάν περιέχεται στην αναλυτική μελέτη του πραγματογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων κ. Παναγιώτη Μαδιά). Αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης ήταν το προπορευόμενο φορτηγό να καταπέσει επί του τσιμεντένιου διαχωριστικού κιγκλιδώματος των δύο ρευμάτων ανά κατεύθυνση (τύπου Νew Jersey) και στη συνέχεια επί της βάσης της κολόνας ηλεκτροφωτισμού.

Η κολόνα αποκολλήθηκε, αιωρήθηκε και έπεσε παράλληλα με το τσιμεντένιο κιγκλίδωμα στην αντίθετη πλευρά του δρόμου. Εκεί υπήρξε ένας τραγικός συγχρονισμός αφού με την πτώση της εισέβαλε μέσω του παρμπρίζ στον θάλαμο των επιβατών ενός Nissan Almera που εκινείτο στο συγκεκριμένο ρεύμα κυκλοφορίας σκοτώνοντας τον οδηγό και δύο επιβάτες. Οι ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι για λίγα δέκατα του δευτερολέπτου οι επιβάτες του ΙΧ θα ήταν ζωντανοί αφού θα είχαν τον χρόνο να αποφύγουν τη διάτρηση του οχήματος και δεν θα έπεφταν στην μόλις καταρρέουσα κολόνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια φάρμακα θα πωλούνται εκτός φαρμακείων-Βίντεο

Με νομοθετική ρύθμιση που φέρνει στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη βουλή απελευθερώνονται τα σημεία πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τα οποία θα πωλούνται πλέον και εκτός φαρμακείων.

Συγκεκριμένα από τα 1582 μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα 216 εισάγονται σε μια ειδική ομάδα που δημιουργήθηκε και η οποία θα ονομάζεται «γενικής διάθεσης φάρμακα», τα οποία θα πωλούνται εκτός φαρμακείων.

Παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη αποσυμφορητικά σπρέι μύτης, είναι μερικά από τα φάρμακα που θα πωλούνται πλέον στα σουπερμαρκετ, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.

Δείτε στο βίντεο από το MEGA τα φάρμακα που θα πωλούνται εκτός φαρμακείων:

Διαβάστε Περισσότερα »

Γρήγορο Internet σε Ακραίφνιο, Κόκκινο και Άγιο Ιωάννη.


Το μεσημέρι της Τρίτης 17 Μαΐου 2016, κλιμάκιο του ΟΤΕ με επικεφαλείς την Ορχομένια κυρία Κική Ζαννιά, Σύμβουλο Εταιρικής Επικοινωνίας της Δ/νσης Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ, και τον κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, Δ/ντή υλοποίησης σταθερής και κινητής, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανο και τον ενημέρωσε για την επέκταση του έργου  Rural Broadband (αγροτική ευρυζωνικότητα) στον Δήμο Ορχομενού. Το έργο αφορά την παροχή υπηρεσιών γρήγορου internet στις αγροτικές ή στις λεγόμενες «λευκές» περιοχές, δηλαδή σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, από τον Όμιλο  ΟΤΕ.
Η Ορχομένια - κορυφαίο στέλεχος του Ομίλου ΟΤΕ - κα Κική Ζαννιά
 προσφέρει συμβολικά στον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανο
ένα επετειακό λεύκωμα για τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη.
          Μέσα στο 2016 αναμένεται να δημιουργηθούν υποδομές σε 3 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ορχομενού: στο Ακραίφνιο, στο Κόκκινο και στον Άγιο Ιωάννη. Το γρήγορο internet θα διατεθεί στα τέλη του 2016, με τοποθέτηση οπτικής ίνας μήκους 40 χλμ. και με κάλυψη του πληθυσμού των παραπάνω Κοινοτήτων.
          Μετά την ενημέρωση του ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε η αδειοδότηση του έργου εκ μέρους του Δήμου Ορχομενού, να έχει ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και έτσι οι εργασίες υλοποίησής του να αρχίσουν άμεσα.
          Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη. Διευκολύνουν την καθημερινότητα καταναλωτών και επιχειρήσεων, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα μέσω internet, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Ως εκ τούτου, το γρήγορο internet αναμένεται να ενισχύσει και την τοπική επιχειρηματικότητα.
          Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ, από τα τέλη του έτους, μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο οπτικών ινών, θα προσφέρθούν σε πελάτες, αλλά και σε άλλους παρόχους, ταχύτητες έως 50Mbps. O Όμιλος ΟΤΕ ανέλαβε την ανάπτυξη, λειτουργία και διαχείριση ενός δημόσιου δικτύου τηλεπικοινωνιακών υποδομών, για την παροχή γρήγορου internet και αξιόπιστων, προσιτών ευρυζωνικών υπηρεσιών σε περίπου 2.242 «λευκούς» οικισμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ στα Oινοποιεία της Στερεάς

 Τα οινοποιεία της Κεντρικής Ελλάδος ανοίγουν τις πόρτες τους στις το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου  και σας προσκαλούν σε ένα μεθυστικό ταξίδι αρωμάτων και γεύσεων.  Ξενάγηση στο αμπέλι, στον χώρο παραγωγής, στην κάβα παλαίωσης, γευστική δοκιμή των κρασιών, εκδηλωσεις είναι κάποιες από τις δραστηριότες που θα πραγματοποιηθούν ανά οινοποιείο.

Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) θα συμμετάσχει στην εκδήλωση 'Ανοιχτές Πόρτες 2016' και καλεί όλους τους οινόφιλους να επισκεφτούν τα μέλη της, να γνωρίσουν από κοντά τους παραγωγούς και να δοκιμάσουν τα ξεχωριστά κρασιά της Κεντρικής Ελλάδος. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στους Δρόμους του Κρασιού της Κεντρικής Ελλάδας, να ξεναγηθεί στις ομορφιές των οινοποιείων της σε δύο ημέρες και να χαρεί το ελληνικό κρασί στον φυσικό του χώρο.
Ωράριο Λειτουργίας : 11π.μ – 19μ.μ

Επισκέψιμα οινοποιεία : 
        Δρόμοι του Κρασιού της Κοιλάδας Αταλάντης
  Κτήματα Χατζημιχάλη τηλ. 22330 80324
   Κύκλοι Οίνου ΕΠΕ τηλ. 2233092267
        Δρόμοι του Κρασιού του Παρνασσού
  Argyriou Winery - Αμπελώνες Παρνασσού τηλ. 2234029616
        Δρόμοι του Κρασιού του Ελικώνα
 Θηβαϊκή Γή         τηλ. 2262062246
 Κτήμα Μουσών   τηλ. 2262067290
  Samartzis Wines τηλ. 2262067009
Οινοποιία Αγάτσα τηλ. 6976650425
       Δρόμοι του Κρασιού του Κιθαιρώνα
 Οινοποιείο Γκίκας τηλ. 2106634595 , Λεωφόρος Κιάφας, Σπάτα Αττικής
       Δρόμοι του Κρασιού της Ριτσώνας
 Αμπελώνες Τζιβάνη BIO WINES τηλ. 2102533000, 6974040444,6992533000
  Κτήμα Πετρήεσσα τηλ. 2221031086
    Δρόμοι του Κρασιού της Δίρφης
  Κτήμα Αβαντίς  τηλ. 2221055350
 Lykos Winery   τηλ. 2229068222
        Δρόμοι του κρασιού του Τελεθρίου
 Vrinioti Winery τηλ.2226032429
 Koutsogiorgakis Winery τηλ.6973346031/2

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ