Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Οι Θεσπιές "παρασύρθηκαν" απο την καταιγίδα-ΦΩΤΟ

Η απίστευτη ένταση της απογευματινής βροχής  δημιούργησε  σοβαρά προβλήματα στις Θεσπιές.
Ενα ποτάμι με χώμα απο τα έργα που εκτελούνται για το αποχετευτικό, γέμισαν τα σημεία των δρόμων στις Θεσπιές με αποτέλεσμα να κλείσει για λίγο η διασταύρωση στο Λύκειο Θεσπιών.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,με συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας και επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ.Μαλέση, απομάκρυναν τη λάσπη και τα μπάζα  που κατέβαζε με ορμή το νερό και η συγκοινωνία αποκαταστάθηκε.  Την ίδια ώρα, τεράστιες λακκούβες άνοιξαν απο τη βροχή που έπεφτε, σε σημεία  όπου εκτελούνται έργα,με αποτέλεσμα να κλείσουν οι δρόμοι.
 
 

 




Διαβάστε Περισσότερα »

Απόλυτη καταστροφή από το χαλάζι στα Λεύκτρα-ΦΩΤΟ

Ανυπολόγιστο είναι το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε σε καλλιέργειες στην περιοχή των Λεύκτρων η σημερινή  χαλαζόπτωση.
 Σύμφωνα με τον πρόεδρο και γεωπόνο της Τ.Κ Λεύκτρων κ. Τσαραμπάρη Χαράλαμπο,σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε σήμερα  το απόγευμα τα Λεύκτρα.
Η χαλαζόπτωση ήταν σφοδρότατη με το μέγεθος του χαλαζιού να είναι σαν καρύδι με αποτέλεσμα την απόλυτη καταστροφή σε καλλιέργειες κρεμμυδιού, σιταριού,κηπευτικών και αμπέλου.Ήδη ο πρόεδρος των Λεύκτρων επικοινώνησε με το αρμόδιο γραφείο του ΕΛΓΑ ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία πρώτα εκτίμησης της ζημιάς  από τους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ και εν συνεχεία η δήλωση της ζημιάς από τους παραγωγούς.









Διαβάστε Περισσότερα »

"Χορεύοντας" μες τη βροχή στο Μάζι Αλιάρτου-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Παρά τη δυνατή βροχή που άρχισε, την ώρα της εκδήλωσης, πλήθος πολιτών,συμμετείχε στην Πολιτιστική εκδήλωση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαζίου η "ΚΙΣΣΟΥΣΑ"(Βραδιά χορού και χορωδίας) την παραμονή του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης που γιορτάζει το χωριό.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τα χορευτικά του Συλλόγου,τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Λιβαδειάς,την Βοιωτική Χορωδία Μικρασιατών Λιβαδειάς ο "ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ" τους αντιπροσώπους του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, όλο τον κόσμο  που μας τίμησε και τέλος την ενημερωτική ιστοσελίδα Permisospress.blogspot.gr
για την κάλυψη της εκδήλωσης.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
TO
Δ.Σ.

 


ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ









Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόταση Α. Ρ. Κ. Θήβας για ανάκληση απόφασης χρηματοδότησης του μη νόμιμου Περ. ΦοΔΣΑ ΑΕ

Πρόταση του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινημάτος πρός το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας για ανάκληση της απόφασης χρηματοδότησης του μη νόμιμου Περ. ΦοΔΣΑ ΑΕ από τα Δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες
Μερική  ακύρωση της αριθ. 393/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων αναφορικά με τον  προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2016,  ως προς το μέρος που αφορά  τον  Κ.Α  εξόδων 20.6721.02  για την  «Ετήσια εισφορά στο Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδος Α.Ε. ΟΤΑ» και τον Κ.Α. εξόδων 20.6162.05 για υποστηρικτικές εργασίες καθαριότητας από τον ίδιο Φορέα.

Με την απορριπτική απόφαση  758/2016 της Συνεδρίασης του VI ΤΜΗΜΑΤΟΣ του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 1/4/2016 κατά της ένστασης 1) του Περ.ΦοΔΣΑ ΑΕ  και 2) της υπό σύσταση Κοινοπραξίας με την επωνυμία «ΙΝΡΑΚΟΜ ΚΑΕΤΕ κ ΜΚ- WATT ΑΕ» κρίθηκε ότι «ο ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ έχει συσταθεί κατά παράβαση της νόμιμης διαδικασίας ενώ και η διαπίστωση της συγχώνευσης της προϋφιστάμενης αυτού ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ σε αυτόν έχει γίνει από αναρμόδιο όργανο. Κατά συνέπεια η ως άνω εταιρεία δεν έχει καταστεί καθολικός διάδοχος στην κινητή και ακίνητη περιουσία της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ (που ήταν κύριος του έργου και αναθέτουσα αρχή στον ελεγχόμενο διαγωνισμό) και δεν έχει υπεισέλθει αυτοδικαίως στα δικαιώματα και υποχρεώσεις αυτού. Επομένως, μη νομίμως η εταιρεία ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, προέβη στην έκδοση της κατακυρωτικής απόφασης ως αναθέτουσα αρχή και δεν νομιμοποιείται να υπογράψει το υποβληθέν προς έλεγχο σχέδιο σύμβασης ως κύριος του έργου, το οποίο κατά συνέπεια, δεν δύναται να υπογραφεί, δεδομένου ότι και η ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ μετά την 107/9.10.2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει λυθεί».

Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά ακολουθία των ανωτέρω κρίνει ότι η προσβαλλόμενη πράξη του 5ου κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν πρέπει να ανακληθεί και ότι οι αιτήσεις των ανωτέρω προσφευγόντων πρέπει να απορριφθούν.

Επίσης με τις αποφάσεις  του ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς- Θεσσαλίας, στα πλαίσια της νομιμότητας, έχει ακυρώσει τόσο την λειτουργία του Περ. ΦοΔΣΑ ΑΕ  καθώς και την «Ετήσια εισφορά στο Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδος Α.Ε.» του Δήμου για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό που έκρινε και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Κατόπιν τούτων, προς αποκατάσταση της νομιμότητας και με πλήρη αίσθηση της ευθύνης τόσο από ηθική όσο και από νομότυπη δεοντολογία δεν επιτρέπεται  να συνεισφέρουμε οικονομικά ως Δήμος σε έναν μη νόμιμο Φορέα και προτείνουμε την ακύρωση μερικώς την υπ΄αριθμ. 393/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων αναφορικά με τον  προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2016,  ως προς το μέρος που αφορά  τον  Κ.Α  εξόδων 20.6721.02  για την  «Ετήσια εισφορά στο Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδος Α.Ε. ΟΤΑ» και τον Κ.Α. εξόδων 20.6162.05 για υποστηρικτικές εργασίες καθαριότητας από τον ίδιο Φορέα

Προς κάλυψη του κενού που έχει δημιουργηθεί για τη Διαχείριση των απορριμμάτων (λειτουργίας του ΧΥΤΑ), δοθέντος και της διάλυσης, της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ ζητούμε να οριστεί ως νόμιμος Διαχειριστής μέχρι την λειτουργία νέου Διαχειριστή (ΔΙΣΑ) μετά την ψήφιση του νέου Νομού, Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ως νόμιμα υφιστάμενο νομικό πρόσωπο και το οποίο δύναται από τις αρμοδιότητες του να επιτελέσει τον ρόλο του προσωρινού Διαχειριστή.

ΘΗΒΑ     4/5/2016

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

27 νέες συλλήψεις στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι επτά (27) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι επτά (27) άτομα και συγκεκριμένα:

Πέντε (5) ημεδαποί σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα τρεις στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και ένας στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κατασχέθηκαν πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Δύο (2) ημεδαποί στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για κλοπή ενός τρέιλερ, ιδιοκτησίας αλλοδαπού.



Πέντε (5) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της  Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, αντίστοιχα,
•    ένας ημεδαπός στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και
•    ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας αντίστοιχα.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα τρεις στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας αντίστοιχα, καθώς και ένας στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.).

Αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα και στη Θήβα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας και του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών  αντίστοιχα, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χτύπησαν και λήστεψαν 70χρονο στο Παρόρι Βοιωτίας

Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος 70χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε προχθές το βράδυ στο Παρόρι Βοιωτίας

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν εκ των τριών δραστών σε περιοχή της Αττικής


Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, η ληστεία που διαπράχθηκε προχθές (19-05-2016) αργά το βράδυ, σε βάρος 70χρονου ημεδαπού, στην περιοχή Παρόρι Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ένας εκ των τριών δραστών, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή της Αττικής. Σε βάρος του συλληφθέντα και των δύο συνεργών του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα προχθές περίπου στις 23:10΄, ο συλληφθείς έχοντας ακινητοποιήσει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του σε αγροτική οδό του Παρορίου Βοιωτίας, προσποιούμενος μηχανική βλάβη του οχήματός του, κατάφερε να σταματήσει διερχόμενο από το σημείο όχημα που οδηγούσε ο 70χρονος.

Όταν ο 70χρονος εξήλθε του οχήματός του, τον προσέγγισαν αιφνιδιαστικά δύο συνεργοί του συλληφθέντα, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι σε παρακείμενο κτήμα και με την άσκηση σωματικής βίας, απέσπασαν από την κατοχή του το χρηματικό ποσό των (170) ευρώ.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ενώ κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, ως μέσο διάπραξης ληστείας, καθώς και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δύο συνεργών του, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κωνσταντίνου και Ελένης σήμερα! Χρόνια Πολλά!!!

 Η γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είναι μια από τις σημαντικότερες μέσα στη χρονιά. Έτσι ας τους ευχηθούμε Χρόνια Πολλά και καλά, σε όλους όσους γιορτάζουν!

Ξέρετε όμως γιατί ένας αυτοκράτορας και η μητέρα του αγιοποιήθηκαν και γιορτάζουν;

Η Αγία Ελένη γεννήθηκε το 249μ.Χ. στο Δρέπανο Βιθυνίας στην Μικρά Ασία. Ο πατέρας της ήταν πανδοχέας. Παρόλο που η Αγία μεγάλωσε στο περιβάλλον ενός πανδοχείου, από μικρή μελετούσε τις χριστιανικές γραφές και έγινε πιστή χριστιανή.

Σε ηλικία 21 ετών, το 270μ.Χ., παντρεύτηκε τον Κωνσταντίνο Χλωρό, ο οποίος ήταν τότε αξιωματικός της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Η Αγία Ελένη ακολούθησε τον σύζυγο της σε όλες τις εκστρατείες, στις οποίες η θέση του τον υποχρέωνε να λάβει μέρος. Τέσσερα χρόνια μετά τον γάμο τους, το 274μ.Χ., απέκτησαν ένα γιο τον Κωνσταντίνο. Η ιστορία έδειξε ότι ο γιος τους αυτός, έγινε ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο πρώτος αυτοκράτορας του Βυζαντίου αλλά και Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην πόλη Ναϊσσό (στις μέρες μας η πόλη αυτή ονομάζεται Νίσσα και βρίσκεται στην Σερβική επικράτεια). Μεγάλωσε με τις χριστιανικές διδαχές της μητέρας του, την στρατιωτική εκπαίδευση του πατέρα του και τα γράμματα μεγάλων διδασκάλων της εποχής. Αυτά τα τρία διαμόρφωσαν το πνεύμα και τον χαρακτήρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ενός ανθρώπου γραμματισμένου, αξιόμαχου στρατιώτη και ταυτόχρονα φιλικά προσκείμενου στους χριστιανούς και την Χριστιανική πίστη.

Το 293μ.Χ. ο τότε αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, Διοκλητιανός, διόρισε τον πατέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Καίσαρα των δυτικών επαρχιών (Γαλατία, Ισπανία και Βρετανία) της αυτοκρατορίας. Όμως ο νόμος απαγόρευε στους ανώτατους αξιωματούχους να είναι σύζυγοι γυναικών ταπεινής καταγωγής. Έτσι μετά από 23 χρόνια γάμου, ο Κωνσταντίνος Χλωρός, έλυσε τον γάμο του με την Αγία Ελένη και παντρεύτηκε την Θεοδώρα η οποία ήταν αρχοντικής γενιάς.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη παρέμειναν στην αυλή του Διοκλητιανού. Εκεί ο Μέγας Κωνσταντίνος συνεχίζει την εκπαίδευση του και ανέρχεται στην στρατιωτική ιεραρχία. Μετά από αγώνες, εκστρατείες αλλά και ιστορικές συγκυρίες καταφέρνει το 306μ.Χ. να ανακηρυχθεί Καίσαρας των Δυτικών Επαρχιών της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Η ανοδική του πορεία συνεχίζεται και τελικά το 324μ.Χ., μετά την νίκη του στην Ανδριανούπολη επί του Λικίνου (Αυγούστου της Ανατολής), εγκαθίσταται στον αυτοκρατορικό θρόνο της Ρώμης.

Δύο είναι οι σημαντικότερες πράξεις του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η πρώτη, είναι η υπογραφή του Διατάγματος των Μεδιολάνων, το 313μ.Χ. Βάση αυτού, σταματούν οι διωγμοί εναντίων των Χριστιανών και τους επιτρέπεται να λατρεύουν τον Ιησού Χριστό, νόμιμα πλέον, στις εκκλησίες τους. Η δεύτερη σημαντική του πράξη, είναι η μεταφορά της πρωτεύουσας της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από την Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό ήταν η αρχή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας που έλαμψε για 1000 χρόνια και έσβησε στα χέρια ενός άλλου Κωνσταντίνου, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου το 1453μ.Χ.

Δύο χρόνια μετά την ανακήρυξη του Μέγα Κωνσταντίνου ως αυτοκράτορα, η Αγία Ελένη, ταξιδεύει στους Αγίους Τόπους με σκοπό να βρει τα μέρη που έζησε ο Ιησούς Χριστός και να τα αναδείξει. Πράγματι, στο ταξίδι της αυτό, διεξήγαγε ανασκαφές, έκτισε εκκλησίες, θεμελίωσε μοναστήρια και βρήκε τον Σταυρό του Μαρτυρίου του Κυρίου μας.

Οι ναοί της Γεννήσεως και της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, είναι δύο από τους ναούς που έκτισε η Αγία Ελένη στους Αγίους Τόπους. Μετά την δράση της εκεί, , εγκαταστάθηκε στην Νικομήδεια όπου και παρέδωσε την ψυχή της στον Κύριο, σε ηλικία 80 ετών, το 329μ.Χ. Ο γιος της, Μεγάλος Κωνσταντίνος, βαπτίστηκε Χριστιανός λίγο πριν τον θάνατο του. Απεβίωσε στις 21 Μαΐου του 337μ.Χ. σε ηλικία 63 ετών.

Την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εορτάζουμε στις 21 Μαΐου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Κ.Θήβας:Όλοι την Κυριακή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΝΑ  ΜΗΝ  ΠΕΡΑΣΕΙ  ΤΟ ΝΕΟ  ΒΑΡΒΑΡΟ   ΠΑΚΕΤΟ   ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ   ΜΕΤΡΩΝ


Η κυβέρνηση συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο και μετά την πρόσφατη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου - ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους - προωθεί για ψήφιση στη Βουλή, μέσα στο  Σαββατοκύριακο ,ένα νέο πολυνομοσχέδιο  που:
•    Αφαιρεί  μέσω νέων έμμεσων φόρων αλλά 1,8 δις ευρώ από το λαϊκό εισόδημα.
•    Δρομολογεί την εκποίηση 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχείων του δημοσίου
•    Θεσμοθετεί τη λαιμητόμο του «αυτόματου μηχανισμού - κόφτη» περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών.
Ειδικότερα,
Με τους νέους έμμεσους φόρους επιβάλλονται πρόσθετοι έμμεσοι φόροι ύψους 1,8 δις ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης  παράλληλα με τους νέους άμεσους φόρους στο εισόδημα ύψους 1,8 δις, που ήδη επιβλήθηκαν σε μισθωτούς, συνταξιούχους και σε όλα τα λαϊκά στρώματα: 
    Αυξάνοντας τον ΦΠΑ από το 23% στο 24%, εξέλιξη που θα επιφέρει νέες μαζικές αυξήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
    Αυξάνοντας τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο, στο φυσικό αέριο και στην κηροζίνη με εφαρμογή από 1η Ιούνη.
    Επιβάλλοντας νέους ειδικούς φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά!

Παράλληλα, μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο πώλησης 19 ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤΡΕΝΟΣΕ, «Ελληνικό» κλπ),με τη συγκρότηση του «νέου Ταμείου» ιδιωτικοποιήσεων οπου θα συγκεντρώνονται όλα τα έσοδα του ξεπουλήματος των «ασημικών» του λαού και της χώρας, για να παραδίδονται στους δανειστές. Στο διάστημα 2016-18 προβλέπεται να δοθούν τουλάχιστον 5,8 δις €.
Προωθείται επίσης η πώληση σε ξένα αρπακτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια όχι μόνο «κόκκινων» αλλά και ενήμερων δανείων, χωρίς να διασφαλίζεται ούτε η αποτροπή πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
Το τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων συμπληρώνεται με νέα προκλητικά προνόμια και ενισχύσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, για τη θωράκιση και στήριξη της κερδοφορίας τους.
Ο νέος "αναπτυξιακός νόμος" αποτελεί τον παράδεισο του μεγάλου κεφαλαίου. Νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο σε βάθος 15ετίας, νέα κίνητρα σε μεγαλοξενοδόχους, φορολογική ασυλία στους εφοπλιστές, δωρεάν κρατικές χρηματοδοτήσεις έως και το 45% της επένδυσης, επιδότηση με χιλιάδες ευρώ για κάθε θέση εργασίας,   νέο ζεστό χρήμα για τη μεγαλοεργοδοσία από το "πακέτο Γιούνκερ", ενώ  για να υλοποιηθούν οι “επενδύσεις” θα απαιτηθούν νέες περικοπές μισθών, απελευθέρωση των απολύσεων κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Πρόκειται για το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που θεσμοθετεί «αυτόματο μηχανισμό - κόφτη» περικοπής μισθών, συντάξεων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών στο όνομα της επίτευξης «πλεονασμάτων» στον κρατικό προϋπολογισμό για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων στους δανειστές και μάλιστα με τρόπο που παρακάμπτει τη Βουλή και ακυρώνει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στη χώρα μας. Στην ουσία τίθεται σε λειτουργία μια μηχανή φτωχοποίησης που θα δουλεύει ακατάπαυστα παράγοντας εξαθλίωση από τη μία και πλεονάσματα από την άλλη. .
Η μόνη απάντηση είναι ο ΑΓΩΝΑΣ
Το Εργατικό Κέντρο  καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νέου αντεργατικού πολυνομοσχεδίου την Κυριακή 22 Μαΐου στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα, θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ Θήβας στις 2:30  το μεσημέρι.
Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στο συλλαλητήριο είναι η απάντησή μας στη νέα κυβερνητική επιχείρηση εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ . Σ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε συλλαλητήριο καλεί το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς


                                        ΚΑΛΕΣΜΑ

        Το  Εργατικό  Κέντρο  Λιβαδειάς  καλεί τους Εργαζόμενους , τους Άνεργους, τους Συνταξιούχους, τους Δημοσίους Υπαλλήλους και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή 22 Μάη 2016  στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε ένα βροντερό παρόν απέναντι στην ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου, που ξεπουλάει την δημόσια περιουσία  και με την υπερφορολόγηση εξανεμίζονται τα εναπομείναντα εισοδήματα του ήδη εξαθλιωμένου λαού μας.
Ο μόνος στόχος και του νέου πολυνομοσχεδίου είναι  να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εγχώριων και διεθνών τοκογλύφων.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.
Υπάρχει και ο  δρόμος της ανατροπής και ΟΧΙ ο μονόδρομος της υποταγής που θέλουν να μας επιβάλουν .
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

        Για το Συλλαλητήριο, θα αναχωρήσει Λεωφορείο την  Κυριακή 22/5/2016, από το Ζάππειο –Λιβαδειάς,  ώρα 3.00΄ το    μεσημέρι.    


                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ επαρχίας Λιβαδειάς

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ επαρχίας Λιβαδειάς

Στην Λιβαδειά στις 5 Μαΐου συγκροτήθηκε σε σώμα το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, που προέκυψε από τις εκλογές της 21/4 και 25/4/2016.

Πρόεδρος         : Καντάς Δημήτριος

Αντιπρόεδρος : Καλέα Ανδρονίκη

Γ. Γραμματέας : Γκικοπούλου Βασιλική

Ταμίας                : Κυριάκου Λελούδα

Μέλη                  : Λαφάτας Γεώργιος, Καράβας Πέτρος, Ρεντίφης Αθανάσιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 23η Μαΐου 2016, ημέρα Δευτέρα - και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:


1.Έκλογή τακτικού μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μετά την παραίτηση του μέλους αυτής κ. Καρκάνα Αλ., επικεφαλή δημοτικής παράταξης , από το αξίωμα του δημοτικού συμβουλίου .

2.Ορισμός Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας σε αντικατάσταση της παραιτηθείσας Δημοτικής Συμβούλου κας Κουτούλα Παγώνας από το αξίωμα αυτό στο οποίο είχε ορισθεί με την 209/2014 απόφαση Δ.Σ.

3.Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 219/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί συγκρότησης Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Λεβαδέων.

4.Εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υποβολή πρότασης του Δήμου Λεβαδέων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη “ Άξονας Προτεραιότητας 14 “Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος, Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων (ΤΣ), ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και με τίτλο “Παρέμβαση Αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημοσίου τουριστικού κεφαλαίου.

5.Οργάνωση και Λειτουργία της Κατασκήνωσης του Δήμου Λεβαδέων στη θέση “Παλιομηλιά” Ελικώνα για το έτος 2016.

6.Λήψη απόφασης για τη λύση Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Διστόμου – Αράχωβας -Αντίκυρας για την υλοποίηση της Πράξης “Δίκτυο Αποχέτευσης Διστόμου , Αγωγοί Προσαγωγής & Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ)”.

7.Εισήγηση στο Δ.Σ. για τον καθορισμό θέσεων δύο κενωθέντων περιπτέρων που βρίσκονται στη Δ.Κ. Λιβαδειάς.

8.Εισήγηση στο Δ.Σ. για τον καθορισμό θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

9.Έγκριση του συναφθέντος αριθμ. 8706 /2015 συμβολαίου αγοραπωλησίας μεταξύ του Δεήμου Λεβαδέων και των Νικολάου και Λουκά Βασιληά του Ανάργυρου και Λουκά Βασιληά του Κρέοντος και εξουσιοδότηση της Δημάρχου Λεβαδέων για όλες τις νόμιμες ενέργειες υπογραφής και μετεγγραφής αυτού.

10.Λήψη απόφασης περί παραχώρησης μελέτης με τίτλο “Μελέτη Αποχέτευσης -Προσαγωγής Ακαθάρτων & Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Οικισμού Κυριακίου” στην ΔΕΥΑΛ.

11.Λήψη απόφασης περί παραχώρησης μελέτης με τίτλο “Μελέτη Έργων Ανακατασκευής Εσωτερικού Δικτύου, ΄Εργων Προσαγωγής Ακαθάρτων και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Αγίου Γεωργίου” στην ΔΕΥΑΛ.

12.Αποδοχή ποσού 43.012,50€ των ΚΑΠ για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2016 (πρώην ΣΑΤΑ) και κατανομή αυτού.

13.Έγκριση παράτασης χρόνου περαίωσης για το έργο: “Αποκατάσταση χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών αποβλήτων (ΧΑΔΑ), εντός σπηλαιοβάραθρου στην Τ.Κ. Αγ. Άννας Δήμου Λεβαδέων Π.Ε. Βοιωτίας”.

14.Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου: “Βελτίωση και Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Τ.Κ. Κορώνειας”.

15.Συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης και επιλογής αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής βρεφών και νηπίων για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λεβαδέων.

16.Απαλλαγή μαθητή Δημοτικού Ωδείου από τα δίδακτρα του σχ.Έτους 2015-2016.

17.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες “Πάσχα 2016” του Δήμου Λεβαδέων.

18.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες διοργάνωσης εκδηλώσεων επετειακού εορτασμού για το Κάψιμο της Δαύλειας.

19.Πραγματοποίηση εκδηλώσεων στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Εβδομάδας Κίνησης, move week και διάθεση πίστωσης.

20.Πραγματοποίηση 20ης Έκθεσης Γελοιογραφίας και διάθεση πίστωσης.

21.Επιχορήγηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Λεβαδέων “Κ.Ε.ΔΗ.Λ.”

22.Έγκριση διενέργειας Προμήθειας Υδραυλικών Υλικών και Εξαρτημάτων.

23.Έγκριση διενέργειας Προμήθειας Σιδηρών Κιγκλιδωμάτων και Φρεατίων.

 
                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)

Διαβάστε Περισσότερα »

Μικροί μαθητές από την Αντίκυρα ''έκαναν μάθημα'' στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο!

Μια από τις ωραιότερες στιγμές της ''ζωής'' του Μουσείου Σφαγής ήταν η επίσκεψη, σήμερα, 50 μαθητών των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου της γειτονικής Αντίκυρας Βοιωτίας. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του Μαθήματος ''Γνωρίζω τον τόπο μου'' με πρωτοβουλία της διεύθυνσης και των δασκάλων του σχολείου.

Παρά την μικρή ηλικία οι αυθόρμητες ερωτήσεις τους ήταν εύστοχες και ουσιαστικές μέσα από την απλότητα τους. Το πρόγραμμα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου  της Αντίκυρας περιλάμβανε και επίσκεψη στην παρακείμενη Αρχαιολογική Συλλογή στο νεοκλασικό κτίριο- οι δασκάλες τα είχαν προετοιμάσει ότι εκεί φιλοξενούνται ευρήματα του τόπου που γεννήθηκαν και διαμένουν. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με προσκύνημα και ξενάγηση στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου και για το πρόγραμμα που κατάρτισαν και την άψογη εμφάνιση των μικρών μαθητών!

Η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Βοιωτίας και των άλλων γειτονικών Νομών πρέπει να ενθαρρύνουν και άλλο τέτοιες δημιουργικές εκπαιδευτικές δράσεις
Να σημειώσουμε εδώ ότι και άλλα σχολεία και γυμνάσια- λύκεια από την περιοχή επισκέπτονται το ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ, σε συνδυασμό με τον Όσιο Λουκά- σύντομα θα κάνουμε ευρυτερη αναφορά. Πρόσφατα μέλος της Δ.Ε του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ενημέρωσε για τις δυνατότητες ξενάγησης στο ΜΟΥΣΕΙΟ στελέχη μεγάλης εκπαιδευτικής περιφέρειας στην Αττική!



Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Εμμανουήλ Καραλής



Τον... ουρανό δείχνει να έχει βάλει στόχο ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο 17χρονος πρωταθλητής του επί κοντώ πήρε μέρος σε μίτινγκ στην Οστράβα και πέρασε πάνω από τα 5,55, ύψος που αποτελεί την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών.

Ο γιος του παλαιού πρωταθλητή του δεκάθλου Χάρη Καραλή πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,15, 5,35 και έβαλε τον πήχη στα 5,55 προκειμένου να γράψει ιστορία στην κατηγορία του και στον ανοικτό στίβο. Ο νεαρός έχει περάσει άλλες δύο φορές πάνω από τα 5,50 αλλά στον κλειστό στίβο. Στις 13 Φεβρουαρίου (ΣΕΦ) υπερέβη τα 5,53 και στις 5/3 (Γιάμπλονετς) τα 5,54, επιδόσεις που ήταν, επίσης, κορυφαίες.

Επόμενοι στόχοι του αθλητή του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου είναι τα παγκόσμια πρωταθλήματα των εφήβων (Μπίντγκος, Πολωνία) και των παίδων (Τιφλίδα, Γεωργία) που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο. Οπως όλα δείχνουν, ο 17χρονος διαθέτει τις δυνατότητες (και την επίδοση) για να βρεθεί ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και στις δύο διοργανώσεις. 

Στο μεταξύ σήμερα (20/5) το βράδυ αγωνίζεται σε ένα από τα καλύτερη μίτινγκ της Γερμανίας, στην πόλη του Ρέκλιγκχάουζεν, ο κορυφαίος Ελληνας επικοντιστής, ο Κώστας Φιλιππίδης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ