Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις - Πρόστιμα για όσους καθυστερήσουν


Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς,  με τους περισσότερους φορολογούμενους να αφήνουν τη δήλωση για την τελευταία στιγμή.

Το σκηνικό που διαμορφώνεται δεν είναι άλλο, από τον γνωστό διαδικτυακό συνωστισμό τις τελευταίες ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας, στις 30 Ιουνίου.

Με βάση τα στοιχεία της ΓΓΔΕ έως χθες, ούτε ένας στους τρεις υπόχρεους δεν είχαν ανταποκριθεί στις επανειλημμένες εκκλήσεις του υπουργείου Οικονομικών για αποφυγή καθυστερήσεων και οι εκκαθαρισμένες δηλώσεις έφταναν το 1,865 εκατομμύρια σε σύνολο περίπου 6 εκατομμυρίων.

Οπως αναφέρει το Euro2day, η ανάλυση των στοιχείων δε, δείχνει ότι αυτοί που έσπευσαν από τους πρώτους είχαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία είτε μηδενικό, είτε πιστωτικό εκκαθαριστικό.

Από τις 1.865.638 δηλώσεις που έχουν υποβληθεί και εκκαθαριστεί:

- 343.390 δηλώσεις είναι πιστωτικές με το συνολικό ποσό επιστροφής φόρου να ανέρχεται σε 89,62 εκατ. ευρώ.

- 956.301 δηλώσεις είναι μηδενικές.

- 565.947 δηλώσεις είναι χρεωστικές. Οι φορολογούμενοι αυτοί καλούνται να πληρώσουν φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2015 συνολικού ύψους 553,32 εκατ. ευρώ ή 979 ευρώ κατά μέσο όρο ο καθένας. Η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι 29 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι 30 Νοεμβρίου.

Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, η προθεσμία της 30ης Ιουνίου είναι καταληκτική και δεν θα δοθεί παράταση. Ολιγοήμερη παράταση θα υπάρξει μόνο εάν παρατηρηθούν προβλήματα στη λειτουργία του Taxis, εξέλιξη η οποία όμως θεωρείται παραπάνω από πιθανή καθώς όλα δείχνουν ότι τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας θα υπάρξει κύμα μαζικών υποβολών.

Η υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης πάντως κοστίζει ακριβά. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος συνεπάγεται:

1. Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.

2. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.

3. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.

Επιπλέον για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προβλέπεται προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΠΑΜΕ Θήβας για το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θήβας




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ 30ης ΜΑΪΟΥ

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της 30ης Μαΐου 2016 η πλειοψηφούσα παράταξη της ΣΑΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ) σε απόλυτη συμφωνία με την ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και τη ΔΑΚΕ (ΝΔ) δρομολόγησαν 4 μήνες νωρίτερα το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θήβας.

Επικαλέστηκαν πως «...μέσα στο καλοκαίρι, αρχές φθινοπώρου θα υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις για τους εργαζομένους και για να αντμετωπιστεί αυτή η κατάσταση χρειάζεται μία Διοίκηση με 3ετή θητεία και όχι 4μηνη...»!!! Οι ισχυρισμοί τους είναι υποκριτικοί.

Θέτουμε προς σκέψη σε όλους τους εργαζόμενους τα εξής ζητήματα:

Η πλειοψηφία του Ε.Κ.Θ. το καλοκαίρι του 2015 που ψηφιζόταν το 3ο Μνημόνιο από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ δεν κάλεσε σε καμία κινητοποίηση, δεν έκανε καμία προσπάθεια οργάνωσης απέναντι στη αντεργατική λαίλαπα.

Η πλειοψηφία του Ε.Κ.Θ. το ίδιο έπραξε στη πρόσφατη 48ωρη Απεργία, όταν ψηφιζόταν ο νόμος «λαιμητόμος» για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό.

Οι πραγματικοί λόγοι πίσω από την απόφαση αυτή έχουν να κάνουν μόνο για τη διατήρηση των υπέρ τους συσχετισμών και για τις καρέκλες τους.

Η θέση της Δ.Α.Σ. ήταν πως δε συντρέχει κανένας λόγος για να επισπευτεί το Συνέδριο του ΕΚΘ και προτείναμε να οριστεί στο τέλος της θητείας της τωρινής Διοίκησης (τέλος Οκτώβρη) όπως ορίζει το καταστατικό και προκειμένου να καταγραφεί ο πραγματικός συσχετισμός και η θέληση των εργαζομένων δεδομένου ότι μια σειρά σωματεία έχουν προγραμματίσει εκλογές για αυτήν την περίοδο.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που κατανοεί το ρόλο του, στα σωματεία που κατανοούν ττην ύπαρξή τους ως φορείς οργάνωσης και αντίστασης καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις αυτές που αποδεικνύουν για άλλη μία φορά πως ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (παλιός και νέος) χρησιμοποιούν το ΕΚΘ ως μέσο για τη συνδιαλλαγή τους με την εργοδοσία και το κράτος.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηφιακή υπογραφή από το Επιμελητηριο Βοιωτίας




 «Ένα νέο σύμμαχο στην καθημερινότητά τους έχουν πλέον οι επιχειρήσεις-μέλη των επιμελητηρίων όλης της χώρας, κάνοντας χρήση της δυνατότητας να αποκτήσουν απομακρυσμένη ψηφιακή υπογραφή, ένα «εργαλείο» που μειώνει στο ελάχιστο τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και προσφέρει έναν εύχρηστο, γρήγορο και απόλυτα ασφαλές τρόπο διαχείρισης των συναλλαγών τους».
Σε συνεργασία με την Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου εκδίδονται τα ψηφιακά πιστοποιητικά από την πλατφόρμα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που δίνουν στα μέλη των Επιμελητηρίων  τη δυνατότητα χρήσης ψηφιακής υπογραφής.

Τα βασικά οφέλη από τη χρήση της Απομακρυσμένης Ψηφιακής Υπογραφής είναι τα εξής:
   Η ψηφιακή υπογραφή έχει νομική ισχύ ισοδύναμη με την ιδιόχειρη υπογραφή
   Μείωση κόστους και εξοικονόμηση χρόνου
   Ευκολία χρήσης
   Δυνατότητα χρήσης από οποιαδήποτε συσκευή (προσωπικό υπολογιστή, smartphone, tablet)

Η έκδοση της ψηφιακής υπογραφής γίνεται με απλά βήματα:
   Υποβολή αίτησης ηλεκτρονικά στο τοπικό Επιμελητήριο
    Δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στην Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ΕΡΜΗΣ
  Έλεγχος της εταιρείας/αίτησης που εκπροσωπεί ο αιτών από το τοπικό Επιμελητήριο
 Πληρωμή του κόστος απόκτησης της υπηρεσίας Ψηφιακής Υπογραφής
   Προσέλευση στο Επιμελητήριο για την φυσική ταυτοποίηση και την έγκριση της αίτησης
   Έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού από τον υπολογιστή της Ψηφιακής Γωνιάς του Επιμελητηρίου

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων διαβλέποντας τα οφέλη σε χρόνο και χρήμα, που θα επέφερε στις επιχειρήσεις η εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής που περιορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη γραφειοκρατία, υπέβαλε αίτηση τον Φεβρουάριο του 2014 στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο τελικά εξέδωσε την απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή στα Επιμελητήρια της ψηφιακής υπογραφής.
Πρόκειται για μια σύγχρονη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική λύση, που προσφέρει ένα εύχρηστο, γρήγορο και απόλυτα ασφαλές εργαλείο διαχείρισης των συναλλαγών των επιχειρήσεων, που μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο και χρήμα στην καθημερινότητά τους.

Η αξιοποίηση των Απομακρυσμένων Ψηφιακών Υπογραφών θα επιτρέψει στα Επιμελητήρια να ανταποκριθούν στην ανάγκη για αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση της καθημερινής συναλλαγής και επικοινωνίας μεταξύ των Επιμελητηρίων και των επιχειρήσεων, αποφέροντας σημαντική μείωση του απαιτούμενου χρόνου συναλλαγών, εξοικονόμηση κόστους, καθώς και πάταξη της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί καθημερινά τον επιχειρηματικό κόσμο.
Η ψηφιακή υπογραφή αντικαθιστά την ιδιόχειρη υπογραφή και σφραγίδα, επιτρέποντας την αποκλειστική διακίνηση των εγγράφων σε ηλεκτρονική μορφή, δίνοντας στο φορέα τη δυνατότητα να λειτουργήσει ψηφιακά χωρίς τη χρήση έντυπων μέσων (paperless), ενισχύοντας μάλιστα και την οικολογική εικόνα του οργανισμού προς την κοινωνία.

Φυσικά, το Επιμελητηριο Βοιωτίας συμμετέχει ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια και καλεί τα μέλη του να υιοθετήσουν την ψηφιακή υπογραφή στις καθημερινές τους συναλλαγές και να επωφεληθούν της υπηρεσίας, που προσφέρει ο φορέας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Σωτηρία Μητρατζούλη & κα Παναγούλα Καλλιαντάση, τηλ. 2261028281, email: epimviot@otenet.gr, δ/νση: Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

Aνοικτός Ποδηλατικός αγώνας Downhill στη Λιβαδειά

Η ποδηλατική ομάδα “All Terrain” σε συνεργασία με το Δήμο Λεβαδέων διοργανώνουν την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 ανοικτό αγώνα Downhill στην περιοχή του προφήτη Ηλία Λιβαδειάς.  Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο 4ο Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill Open 2016, ως ο τέταρτος από τους οκτώ αγώνες του Πανελλήνιου κυπέλλου κατάβασης βουνού.

Η κατάβαση θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι που πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις της Ένωσης Ορεινής Ποδηλασίας και θα συμμετάσχουν σε αυτή πέντε κατηγορίες αθλητών: Junior για παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών, Elite για ποδηλάτες ηλικίας 19 έως 29 ετών, Master για άτομα 30 έως 39 ετών, Veteran για αθλητές 40 ετών και άνω και Women ανεξαρτήτου ηλικίας

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν έως 170 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, ενώ στον τελικό θα αγωνιστούν 120 αναβάτες, οι 50 ταχύτεροι της κατηγορίας Elite, οι 30 ταχύτεροι των κατηγοριών Master και Junior, 6 αναβάτες της κατηγορίας Veteran και 4 γυναίκες.

Η απονομή των επάθλων να πραγματοποιηθεί μετά το τέλος του αγώνα στο χώρο των πηγών της Κρύας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα και τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων επικοινωνήστε με τους κ.κ. Κώστα Μιχαήλ 6977733748 και Γιώργο Γκίνη 6973391845.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικές: Δείτε τις απαντήσεις στη Βιολογία

ΟΕΦΕ: «Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι με το νέο σύστημα καλύπτουν όλη την ύλη του σχολικού βιβλίου και δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες...»
Η Βιολογία ήταν το τελευταίο μάθημα στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων με το νέο σύστημα από τα Γενικά Λύκεια.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) «τα θέματα της Βιολογίας στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι με το νέο σύστημα καλύπτουν όλη την ύλη του σχολικού βιβλίου και δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Οι μαθητές που προετοιμάστηκαν συστηματικά θα αγγίξουν το εκατό. Μονάδες μπορεί να χαθούν από απροσεξίες».

Οι απαντήσεις στο μάθημα:
Απαντήσεις Βιολογίας Γενικής Παιδείας
Διαβάστε Περισσότερα »

Αδειάζει η τσέπη μας από σήμερα: Φόροι σε καύσιμα, ταβέρνες, καφετέριες, λογαριασμούς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας

Ποδαρικό με αυξήσεις φόρων κάνει ο Ιούνιος. Με το «καλημέρα», θα πληρώνουν όλοι υψηλότερο ΦΠΑ παντού, αλλά θα δούνε και λιγότερα λεφτά στην τσέπη οι εργαζόμενοι λόγω αύξησης της παρακράτησης. Από σήμερα αυξάνεται ο φόρος και στην μπύρα, στη συνδρομητική τηλεόραση και στα ΙΧ.

Η θερινή φοροκαταγίδα θα πλήξει όμως κυρίως τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου, που θα δουν αυξήσεις έως και 50% στον ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα

1) Αυξάνεται ο συντελεστής ΦΠΑ από 23% στο 24% και από 16% σε 17%

Ακίνητα, αυτοκίνητα, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, ροφήματα, λογαριασμοί σταθερών και κινητών τηλεφώνων, είδη οικιακού εξοπλισμού, συσκευασμένα και μεταποιημένα είδη διατροφής, είδη σερβιριζόμενα σε καταστήματα μαζικής εστίασης, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, διόδια και πλήθος άλλων προϊόντων και υπηρεσιών αναμένεται να ακριβύνουν από σήμερα.

Εκτός από το 24%, για πρώτη φορά μπαίνει και ΦΠΑ 17% (αντί 16%) στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου που γλίτωσαν (έως 31.12.2016)  την κατάργηση της έκπτωσης 30% που απολάμβαναν έως πέρυσι στον ΦΠΑ.

Ωστόσο οι ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες θα ξεπερνούν το 1%-2%, λόγω … στρογγυλοποιήσεων και πιθανών φαινομένων κερδοσκοπίας.

2) Τέλος ο μειωμένος κατά 30% συντελεστής ΦΠΑ σε 11 νησιά του Αιγαίου

Στα νησιά Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα, Αντίπαρος και Σίφνος, οι συντελεστές ΦΠΑ αυξάνονται:

α) από 5% σε 6% για φάρμακα και βιβλία

β) από 9% σε 13% για ΔΕΗ, νερό, νωπά κρέατα, ψάρια, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, φυτά ζωντανά, λαχανικά και φρούτα βρώσιμα, δημητριακά, άμυλα και προϊόντα αλευροποιϊας, ελαιόλαδο, παρασκευάσματα για τη διατροφή των παιδιών, ψωμί, ζυμαρικά, νερά φυσικά,  φαρμακευτικά προϊόντα, είδη και συσκευές ορθοπεδικής,  λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας , υπηρεσίες διαμονής σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ από το 9% στο 13%, τα παραπάνω προϊόντα, αγαθά και υπηρεσίες θα ανατιμηθούν κατά 3,66%, στα συγκεκριμένα 11 νησιά.

γ) από 16% σε 24%  (δηλαδή αύξηση 50%) για τις υπόλοιπες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, όπως καύσιμα, νεόδμητα κτίσματα (πλην πρώτης κατοικίας), αυτοκίνητα, δίκυκλα, φορτηγά, λεωφορεία και λοιπά οχήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καύσιμα, τσιγάρα και λοιπά προϊόντα καπνού, οινοπνευματώδη ποτά, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού, όπως έπιπλα, υφάσματα κ.λπ., πάσης φύσεως πλαστικά και ξύλινα αντικείμενα, χημικά προϊόντα, κοσμήματα, ρολόγια κ.λπ., τέλη σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, συσκευασμένα, μεταποιημένα και τυποποιημένα είδη διατροφής, ζάχαρη, λοιπές γλυκαντικές ουσίες, αλάτι, ξύδι και τα υποπροϊόντα του, μαστίχα, ζώντα ζώα, λιπάσματα, ζωοτροφές, σπόρους, άνθη, αναψυκτικά, χυμοί, energy drinks και λοιπά μη αλκοολούχα ποτά, εστίαση – catering, αποχέτευση, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί και φορτηγών δημόσιας χρήσης.

Σε όλες οι παραπάνω κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών αναμένεται να σημειωθούν αυτόματες ανατιμήσεις της τάξεως του 6,9%.

3) Διπλασιάζονται οι ειδικοί φόροι στην μπύρα

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης  στην μπύρα θα αυξηθεί από τα 2,60 στα 5 ευρώ ανά βαθμό PLATO κατά όγκο και εκατόλιτρο και από 1,3 σε 2,5 ευρώ ανά βαθμό PLATO κατά όγκο και εκατόλιτρο για τα μικρά ζυθοποιεία. Οι λιανικές τιμές πώλησης της μπύρας αναμένεται να αυξηθούν έως 10%.

4) Επιβάλλεται τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση

Προβλέπεται επιβολή τέλους 10% στους λογαριασμούς της συνδρομητικής τηλεόρασης. Έτσι, μαζί με τον αυξημένο από 23% στο 24% συντελεστή ΦΠΑ, που θα επιβληθεί και επί του τέλους 10%, οι τελικοί λογαριασμοί να αυξηθούν κατά 10,9%.

5) Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών στα ΙΧ:  Ο υπολογισμός του θα γίνεται με βάση την αξία λιανικής του κάθε μοντέλου που θα δηλώνει ο εισαγωγέας στην Υπηρεσία Αξιών του Τελωνείου και το ύψος των τιμών των εκπεμπόμενων ρύπων.
Επιπλέον, θα πληρώνουν στο εξής τέλος ταξινόμησης και τα υβριδικά αυτοκίνητα, με συντελεστές μειωμένους κατά 50% σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα.

6) Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Σε κάθε μισθοδοσία από τώρα και στο εξής θα διενεργούνται νέες κρατήσεις, βάσει της νέας κλίμακας εισοδήματος του 2016, που ισχύει αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου.

Πριν συνέλθουν από τις αυξήσεις του καλοκαιριού πάντως (και πριν τις άλλες αυξήσεις φόρων από 1.1.2017) τον Οκτώβριο θα αυξηθεί και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η λιανικές τιμές πώλησης του καυσίμου θα επιβαρυνθούν με επιπλέον 6-7 λεπτά το λίτρο, στις οποίες θα μπει «καπέλο» και ο αυξημένος ΦΠΑ που ισχύει από σήμερα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα έτοιμα για τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών διαθέτει πλέον εκθεσιακό χώρο εμβαδού 1.000 τ.μ. και στεγάζει πλήθος αντικειμένων.

Εγκαίνια Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών

Παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Ιουνίου τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών από την  Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών διαθέτει πλέον εκθεσιακό χώρο εμβαδού 1.000 τ.μ. και στεγάζει πλήθος αντικειμένων, αντιπροσωπευτικών των χιλιετιών της συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία.
Η νέα έκθεση διαρθρώνεται σε συνολικά δεκαοκτώ ενότητες, έντεκα από τις οποίες ακολουθούν χρονολογική σειρά από την Παλαιολιθική περίοδο έως και την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους και παρουσιάζεται διαχρονικά ο πολιτισμός, η καθημερινή ζωή, η πολιτική και κοινωνική εξέλιξη στη Βοιωτία. Σε εξειδικευμένες ενότητες παρουσιάζεται η ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και των πρώτων αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή, οι μύθοι που σχετίζονται με τη Βοιωτία και η πνευματική ακτινοβολία της Βοιωτίας από την αρχαιότητα έως και τη σύγχρονη εποχή, με ιδιαίτερη αναφορά στις τραγωδίες του θηβαϊκού μυθολογικού κύκλου.
Μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση και δεξίωση στην αυλή του Μουσείου, ενώ θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση, ελεύθερη στο κοινό, με τίτλο «7 Γυναίκες τραγουδούν για το μουσείο της Θήβας», με τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο και τον Παναγιώτη Τσεβά στο ακορντεόν και τη συμβολική φιλική συμμετοχή των: Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάρθα Φριντζήλα.

Η είσοδος στον χώρο των εγκαινίων θα γίνεται μόνο με την επίδειξη της ατομικής πρόσκλησης.
Δείτε ΕΔΩ όλο το πρόγραμμα
Διαβάστε Περισσότερα »

Capital controls: Σχέδιο για αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης μετρητών στα 550 ευρώ

Σειρά προτάσεων για χαλάρωση των capital controls, μετά και τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, αναμένεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών.

Οι πληροφορίες που έρχονται είναι λίγες, ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ορισμένες θετικές εξελίξεις που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή πολιτών και επιχειρήσεων.

Ενδεχομένως, η άρση ορισμένων περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές να συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην ΤτΕ ο διοικητής Γ. Στουρνάρας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της Ημερησίας, αναμένεται να προταθεί, χωρίς να είναι σίγουρο και ότι θα γίνει αποδεκτό, η αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης μετρητών από τα 420 ευρώ σήμερα στα 500 ή και 550 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μέσα στο μήνα θα μπορεί να παίρνει πάνω από 2.000 ευρώ από τον λογαριασμό του.

Αν αυτή η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή εναλλακτικά θα μπορούσε να επιτραπεί η ανάληψη του συνόλου του ποσού μπορεί να πάρει κάποιος σε ένα μήνα. Δηλαδή 420 ευρώ επί 4 φορές, σύνολο 1.680 ευρώ τα οποία ο καταθέτης θα μπορεί να πάρει σωρρευτικά εντός του μήνα όποτε το επιθυμεί.

Επίσης αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η άρση των περιορισμών για το λεγόμενη «νέο χρήμα», δηλαδή δυνατότητα ανάληψης όλων των μετρητών που θα κατατίθενται στις τράπεζες και τα οποία θα μπορούν να διακινηθούν ελεύθερα (π.χ. να επενδυθούν οπουδήποτε εντός ή εκτός Ελλάδος ή να μεταφερθούν με έμβασμα σε λογαριασμό του καταθέτη στο εξωτερικό).

Στις άλλες προτάσεις ξεχωρίζουν:

    Περαιτέρω αύξηση των ορίων για τις συναλλαγές επιχειρήσεων που εγκρίνονται από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών,

    μεγαλύτερη απελευθέρωση στο όριο εμβασμάτων προς το εξωτερικό που σήμερα ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, καθώς επίσης και δυνατότητα μεγαλύτερης ανάληψης από το 10% υπολοίπων εμβασμάτων από το εξωτερικό (ήδη έχει δοθεί δυνατότητα για τα υπόλοιπα εμβασμάτων που προέρχονται από το εξωτερικό να εξάγονται στο σύνολό τους στο εξωτερικό, ενώ μπορεί και να αναληφθεί το 10% αυτών σε φυσική μορφή).
enikonomia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Σωματείου εργαζομένων στις επιχειρήσεις « Ζούρα»

Το Σωματείο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις « Ζούρα»  καταγγέλλει την προσπάθεια της εργοδοσίας να ανοίξει τις εγκαταστάσεις στην Τανάγρα στις 26 Μάη με νέο προσωπικό που είχε προσληφθεί από τον «ΝΙΤΣΙΑΚΟ».Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, της επιχείρησης «ΖΑΒΕΛ» (συμφερόντων «Ζούρα»), οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε υποχρεωτική άδεια με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχε παραγωγική διαδικασία και υπενοικιάστηκαν από τον «ΝΙΤΣΙΑΚΟ».Η επιχείρηση επέλεξε την αντικατάσταση των παλιών εργαζομένων από νέους, με στόχο να λειτουργήσει ο εργασιακός χώρος απαλλαγμένος από το Σωματείο, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Την ταξική αλληλεγγύη τους  και τη στήριξη του Αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΖΟΥΡΑ» εκφράζουν τα Σωματεία:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β   “ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ”
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ – ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ – ΑΥΛΩΝΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΗΒΑΣ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΘΗΒΑΣ.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν :
•    τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, παλιών και νέων εργαζομένων.
•     Εφαρμογή σε όλους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.
•    Καταβολή των δεδουλευμένων που ξεπερνάνε τους 6 μήνες.
•     Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας»



Διαβάστε Περισσότερα »

Διήμερο σεμινάριο στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς-«Το χρώμα στην φωτογραφία, ψηφιακή εποχή, κυρίαρχες τάσεις»

Διήμερο σεμινάριο με θέμα «Το χρώμα στην φωτογραφία, ψηφιακή εποχή, κυρίαρχες τάσεις» από τον Βασίλη Γεροντάκο στην Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς


Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς συνεχίζοντας την προσπάθεια της για να προσφέρει στα μέλη της τα απαραίτητα εφόδια για την δημιουργία καλλιτεχνικού έργου, διοργανώνει το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου, σεμινάριο με θέμα «Το χρώμα στην φωτογραφία, ψηφιακή εποχή, κυρίαρχες τάσεις» με εισηγητή το Βασίλη Γεροντάκο.

Το σεμινάριο θα γίνει στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς).

Ώρες διεξαγωγής σεμιναρίου: Σάββατο 4/6  16:00-20:00

Κυριακή 5/6  10:00-14:00

Είσοδος ελεύθερη

Λόγω περιορισμένων θέσεων, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν παρακαλούνται  να το δηλώσουν στο mail fotolesxilivadias@gmail.com και στα τηλέφωνα 76817391 (Λιάκος Χαράλαμπος) ή 6977460273 (Αλογοσκούφης Χρήστος)
Χορηγός επικοινωνίας: fmag – photography fan/magazine – http://www.fmag.gr
Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο  Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ             H  Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

Χαράλαμπος Λιάκος                 Καραδήμα Γιώτα
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα Εκλογών για το Το.ΣΥ.Ν. Δήμου Θηβαίων



Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Μαΐου 2016  οι εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων ( ΤΟΣΥΝ) για το Δήμο Θηβαίων.

Στο Δ.Σ. ως τακτικά μέλη εκλέγονται οι :

1) Καλαμιώτης Σταμάτιος του Βασιλείου       
2) Θανάσαινας Παναγιώτης του Ιωάννη       
3) Πανουσάκης Ιωάννης-Παρασκευάς του Σωτ.
4) Αναστασίου Ιωάννα του Γεωργίου   
5) Καλογεράκης Νικόλαος του Ανδρέα       
6) Μελετίου Γεώργιος του Ευαγγέλου   
7) Τσαρουχάς Θεμιστοκλής του Δημητρίου   
   
Αναπληρωτές αυτών είναι οι ακόλουθοι:

1) Μπατσούλη Γαρυφαλλιά (Φαίη) του Αθαν.   
2)Παπαναστασίου Χαρίλαος (Χάρης) του Ευαγ.   
3)Αγγέλου Νικόλαος του Αθανασίου       
4)Πολυμεροπούλου Μαρία-Αρτέμης του Γεωρ.   
5)Κώνστας Παναγιώτης του Σωτηρίου       

Η σειρά των αναπληρωτών που ισοψήφησαν καθορίστηκε κατόπιν κληρώσεως.

O Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου αναφερόμενος στις  εκλογές, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
“Ο Δήμος Θηβαίων ξεκίνησε τις ενέργειες για επαναλειτουργία του θεσμού του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, στα πλαίσια της προσπάθειας για  ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη διαχείριση τοπικών υποθέσεων, που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους, αλλά και την εξοικείωσή τους με τις αρχές της Δημοκρατίας. Πιστεύουμε στους νέους και τους στηρίζουμε έμπρακτα. Επιθυμούμε τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους. Στόχος μας ήταν και είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της νέας γενιάς του Δήμου μας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ασχοληθούν ουσιαστικά με τα κοινά. Θερμά συγχαρητήρια στα νέα εκλεγμένα μέλη του ΤΟΣΥΝ. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους”



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ