Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Έτσι θα είναι οι νέες ταυτότητες...

Από το 2017 θα αρχίσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων που θα περιλαμβάνουν μικροτσίπ. Σκοπός είναι να αποθηκεύονται...
βιομετρικά χαρακτηριστικά, που δεν αντιγράφονται και δεν πλαστογραφούνται, καθώς και στοιχεία όπως το ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κλπ που θα αντικαταστήσουν πιστοποιητικά και δημόσια έγγραφα.

«Η επιτροπή του ΥΠΕΣ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ολοκληρώνει το νομοθετικό πλαίσιο για τη νέα ταυτότητα. 11 εκατομμύρια έγγραφα και πιστοποιητικά του Δημοσίου θα αποτελούν παρελθόν», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, καθώς «από τον Οκτώβριο θα υπάρχει το μητρώο πολιτών και η χώρα θα έχει απαλλαγεί από όλο αυτό το μπέρδεμα. Έτσι, θα μπορούν να διασυνδεθούν όλες οι βάσεις δεδομένων του Δημοσίου».


Για να αποκτήσουμε τις νέες ταυτότητες εκτός από τα βασικά, που περιλαμβάνουν φωτογραφία κλπ θα πρέπει να πληρώσουμε και 10 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το αντίτιμο του παραβόλου. Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.newsbeast.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο τραπέζι η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού..



    Θερμό φθινόπωρο για το πολιτικό σύστημα και ειδικά για την κυβέρνηση έρχεται, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για την καυτή ατζέντα των εργασιακών σχέσεων.


Τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι το φθινόπωρο ή το αργότερο μέχρι τον.. επόμενο Φεβρουάριο αναμενεται να προκαλέσουν σεισμό στη χώρα και οξύτατες αντιδράσεις, πολύ περισσότερες από αυτές για το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό.

Κι αυτό γιατί φαίνεται ότι οι δανειστές ή κάποιοι από αυτούς, απαιτούν μέτρα - σοκ όπως η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα αλλά και ανατροπές στο συνδικαλιστικό καθεστώς, στην κήρυξη των απεργιών κ.λπ. Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών είπε ότι θα προστατευτούν οι εργασιακές σχέσεις ενώ ο Π. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τα εργασιακά «κάτι περισσότερο από κόκκινη γραμμή».

Ομως, τα σενάρια που βλέπουν το φως προκαλούν ήδη αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται ήδη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, είναι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων αλλά και του επιδόματος αδείας. Το μέτρο φέρεται να εξετάζεται μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους, όμως ακόμη κι αν αυτό είναι αληθές, η εφαρμογή του θα μπορούσε να οδηγήσει σε κύμα απολύσεων αντίστοιχο εκείνου του 2012, καθώς οι εργοδότες θα αναζητούν τους "φθηνότερους" νεους εργαζόμενους, απολύοντας τους παλιούς που θα έχουν δικαίωμα στα επιδόματα...

Πιο συγκεκριμένα, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης βρίσκονται:

Μείωση του ετήσιου εργατικού κόστους με την κατάργηση δύο ετήσιων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, του 13ου και 14ου μισθού. Προκειμένου να αποφευχθεί νέος γύρος αντιδράσεων, προτείνεται τα μέτρα να ισχύσουν μόνο στις νέες προσλήψεις, ενώ για τους ήδη εργαζόμενους το ποσό των δύο μισθώννα επιμερισθεί στους υπόλοιπους 12.

Αλλαγή στο καθεστώς προστασίας των συνδικαλιστών και μείωση των αδειών που δικαιούνται. Οι συνδικαλιστές θα μπορεί να απολύονται σε περιπτώσεις ποινικών αδικημάτων ή απιστίας ή μετά από μακρά απουσία από την εργασία τους. Σήμερα το ερώτημα της απόλυσης συνδικαλιστή τίθεται σε ειδική επιτροπή η οποία καλείται να εξετάσει αν συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι που αναφέρονται ρητά στον συνδικαλιστικό νόμο.

Μείωση ημερών συνδικαλιστικής άδειας και των προσώπων που τις δικαιούνται.Σήμερα αναφέρονται ρητά οι άδειες που δικαιούνται οι συνδικαλιστές ανάλογα με τη θέση τους. Ξεκινούν από πέντε μέρες το μήνα και φθάνουν ως το σύνολο της θητείας τους.

Αλλαγές αναμένονται με τον συνδικαλιστικό νόμο και στην οργάνωση και δομή των συνδικάτων, όπως και στον τρόπο χρηματοδότησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ομαδικές απολύσεις. Άρση των περιορισμών των ομαδικών απολύσεων για μεγάλες επιχειρήσεις. Πρόκειται για ένα μέτρο που οι θεσμοί θεωρούν ότι θα βοηθήσει στην αναδιάρθρωση των τραπεζών καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 150 ατόμων. Το ισχύον καθεστώς ομαδικών απολύσεων προβλέπει: κανένα περιορισμό σε επιχειρήσεις με λιγότερα από 20 άτομα, ως 6 εργαζόμενοι το μήνα για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που απασχολούν 20 ως 150 άτομα και το 5% του προσωπικού (και ως 30 εργαζόμενοι μηνιαίως) για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους.

Λοκ άουτ. Στο τραπέζι έχει τεθεί και η επαναφορά του λοκ άουτ, δηλαδή το κλείσιμο της επιχείρησης σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων. Το “δικαίωμα της ανταπεργίας” καταργήθηκε με το νόμο 1264/82, ωστόσο ορισμένοι εργοδοτικοί φορείς θέτουν από καιρού εις καιρόν το αίτημα της επαναφοράς του. Στον αντίλογο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σημειώνουν ότι η ανταπεργία δεν εφαρμόζεται πουθενά στην Ευρώπη και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος αλλαγής του υφιστάμενου καθεστώτος απαγόρευσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΚΚΕ ΘΗΒΑΣ - ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ



«Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ»

11-12 ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΝΗ

20:00: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΡΔΑΡΟΥ

«LUDLOW, οι Έλληνες στους Πολέμους του Άνθρακα»

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΗ

10:30: Προβολή βίντεο της Τ.Ο. Θήβας Οινοφύτων με θέμα «Στιγμές από την ιστορία του εργατικού κινήματος στην περιοχή Οινοφύτων - Θήβας».

11:00: Κεντρική Ομιλία από το Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. με θέμα «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της και η στρατηγική του Κ.Κ.Ε.»

12:00: Αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι.

Και τις δύο ημέρες στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί Έκθεση ντοκουμέντων και αρχειακού υλικού από το Αρχείο του ΚΚΕ με θέμα «Τα πρώτα βήματα, οι πρώτες μάχες, 1870 - 1936» και Έκθεση υλικού από την ιστορία του εργατικού κινήματος της περιοχής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Τι θα συμβεί αν ο άνθρωπος εξαφανιστεί από τη γη


Φαντάζεστε ποτέ ο άνθρωπος να εξαφανιζόταν από προσώπου γης; Πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχουν περιγράψει την καταστροφή του ανθρώπινου είδους ωστόσο αυτή τη φορά ένα εκπληκτικό βίντεο δεν ασχολείται με τους λόγους αλλά με το αποτέλεσμα. Τι θα συνέβαινε λοιπόν στη γη, δεκάδες και εκατοντάδες χρόνια μετά;

Τι θα συνέβαινε λοιπόν στη γη, δεκάδες και εκατοντάδες χρόνια μετά την εξαφάνιση του ανθρώπου; Η ομάδα του Mind Warehouse, επιχείρησε με τη βοήθεια ειδικών εφέ και βάζοντας μπόλικη δόση φαντασίας να απαντήσει στο υποθετικό ερώτημα και παρουσίασε ένα αποτέλεσμα που αξίζει να δείτε!
AdTech Ad

Σύμφωνα με το σενάριο μόλις λίγες ώρες μετά η γη θα βυθιζόταν στο σκοτάδι αφού θα σταματούσε η παραγωγή ηλεκτρικού, ενώ λίγες μέρες μετά τα υπόγεια τούνελ και τα μετρό θα πλημμύριζαν αφού οι αντλίες που κρατούν έξω τα νερά θα σταματούσαν να λειτουργούν. Τα κατοικίδια ζώα θα πέθαιναν από την πείνα και οι πόλεις θα εξελίσσονταν σε ζούγκλες! Και το φανταστικό σενάριο συνεχίζεται για εκατοντάδες χρόνια. Δε χρειάζεται όμως να πούμε περισσότερα  το βίντεο που ακολουθεί τα λέει όλα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη -Κατασχέθηκαν όπλα και χειροβομβίδες, 21 συλλήψεις

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό όπλων και ναρκωτικών βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στην Κρήτη. Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 21 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει κατασχεθεί βαρύς οπλισμός, τεράστιος αριθμός όπλων και πάρα πολλές χειροβομβίδες.

Μεταξύ των 21 συλληφθέντων βρίσκονται 4 αστυνομικοί, κάποιοι εκ των οποίων ανήκουν στην ομάδα ΔΙΑΣ. Μάλιστα τα δύο άτομα της ΔΙΑΣ είχαν συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. Και είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αλλά, άγνωστο πώς, επέστρεψαν στο σώμα. Στα σπίτια των ανδρών της ΔΙΑΣ βρέθηκε μεγάλως αριθμός όπλων τα οποία έφερναν από την Αυστρία και διοχέτευαν τόσο στην Κρήτη, όσο και στην Αθήνα, αλλά και χειροβομβίδες.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και επιχειρηματίες σκοπευτικών συλλογών και καταστημάτων πώλησης όπλων οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε έκαναν λαθρεμπόριο φυσιγγιών αφού με ψευδές βεβαιώσεις δήλωναν ότι πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται στο σκοπευτικό σύλλογο.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα με αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε διάφορα σημεία των Χανίων και συντονίζεται από την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος στην Αθήνα, ενώ συμμετέχουν αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα αλλά και το Ηράκλειο. Ενδεικτικό του μεγέθους της επιχείρησης είναι ότι σε αυτήν παίρνουν μέρος περίπου 150 αστυνομικοί.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ