Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Τι προβλέπει ο νόμος για τον 14χρονο που δολοφόνησε τον συμμαθητή του

Την Τρίτη απολογείται ο 14χρονος που σκότωσε με ειδεχθή τρόπο τον συμμαθητή του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά, η οποία και άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος του 14χρονου. Μετά την απαγγελία της σε βάρος του κατηγορίας, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία προκειμένου να λογοδοτήσει αύριο το πρωί ενώπιον της.

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας

Το μοναδικό στα χρονικά έγκλημα έχει ωστόσο ιδιαιτερότητες από πλευράς δικονομίας. Ο Ποινικός Κώδικας, προβλέπει ότι στο στάδιο της ανάκρισης δεν επιβάλλεται το μέτρο του περιορισμού σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων, σε δράστες που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (όπως εν προκειμένω).

Ωστόσο, ο ανακριτής μπορεί να επιβάλει αναμορφωτικά μέτρα. Τα δικαστήρια που δικάζουν αυτές τις υποθέσεις είναι τα Δικαστήρια Ανηλίκων.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του 14χρονου, πρόθεση των οικείων του είναι, μετά την ανάκριση, να εγκαταλείψει ο ανήλικος το σπίτι του, στη Γέφυρα, και να συνεχίσει τη ζωή του κοντά σε συγγενικό πρόσωπο, σε άλλη περιοχή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Δίστομο τίμησε τον θεμελιωτή των "γερμανικών επανορθώσεων", Γ.Σταμούλη



Η μαρτυρική πόλη του Διστόμου τίμησε τον Γιάννη Σταμούλη, το άνθρωπο που θεμελίωσε τη δικαστική και ιστορική διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων, ανταποδίδοντας την τιμή που απέτισε ο ίδιος με τον προσωπικό και στη συνέχεια συλλογικό αγώνα του.

Άλλωστε η διατήρηση της ιστορικής μνήμης του μαρτυρικού Διστόμου είναι άρρηκτα πλέον συνδεμένη με τη δικαστική διεκδίκηση που σκέφτηκε και έκανε πράξη ο δικηγόρος και πρώτος αιρετός Νομάρχης Βοιωτίας Γ.Σταμούλης, το 1995. Έκτοτε το μήνυμα του Διστόμου ταξίδεψε και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, διεθνοποιώντας το μήνυμα του σεβασμού στο κράτος δικαίου και της αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Εννέα σχεδόν χρόνια μετά το θάνατο του ευπατρίδη του δικαίου-δικηγόρου, νομάρχη και μετέπειτα ευρωβουλευτή, το Μαρτυρικό δίστομο τίμησε, την παραμονή της επετείου της 10ης Ιουνίου 1944, τη μνήμη του. Σε μία άκρως συμβολική κίνηση το 2010, το τότε δημοτικό συμβούλιο Διστόμου, επί δημαρχίας Θ.Πανουργιά, είχε αποφασίσει να ονομάσει την πλατεία που βρίσκεται μεταξύ του δημαρχείου και του μουσείου θυμάτων ναζισμού, σε "πλατεία Γιάννη Σταμούλη". Ο σημερινός Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, με τη στήριξη του δημάρχου Γ.Γεωργάκου, υλοποίησε την απόφαση αυτή, οργανώνοντας μία σεμνή τελετή, παρουσία των θυγατέρων του εκλιπόντος, Χριστίνας και Κέλλυς (επίσης δικηγόρων), και μελών του πρώτου αιρετού νομαρχιακού συμβουλίου Βοιωτίας (1994-1998).

Ο Γ. Σταμούλης είχε ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη των τότε νομαρχιακών συμβούλων, λαμβάνοντας, σε ειδική συνεδρίαση που είχε γίνει τον Μάιο του 1995, την ομόφωνη στήριξή τους. Με αυτήν, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, άσκησε ως εκπρόσωπος των επιζησάντων και των συγγενών των θυμάτων της τραγικής Σφαγής, τη γνωστή αγωγή κατά του γερμανικού κράτους.

Π.Στάθης
.capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

10ο Σεργιάνι στην Παράδοση το Σάββατο στη Κρύα



Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη 15 ατόμων στο Δ. Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων μετά την 147/16 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε με την 1018/93584/2-6-16 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει δεκαπέντε (15) εργάτες
πυροπροστασίας για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών πυροπροστασίας, για διάστημα δύο (2) μηνών.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερώσεις Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα

Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που γίνονται στην πόλη της Θήβας για τα εγκαίνια του αρχαιολογικού μουσείου, πραγματοποίησε ενημερώσεις στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα.
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου και αφορούσε τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, της λειτουργίας των χώρων εναπόθεσης των απορριμμάτων και τις δράσεις ανακύκλωσης.
Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας θα συνεχίσει την ενημέρωση των φορέων, προωθώντας τις περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων.
Από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α
Στερεάς Ελλάδας Α.Ε

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια στο Κ. Π. Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής στη Θήβα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του Παραρτήματος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Βοιωτίας «Πρόταση Ζωής» στις 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:00 στο χώρο του Κέντρου στη Θήβα που βρίσκεται στην οδό Αμφίωνος και Ζεγγίνη 3.

          Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                        
           Περγαντάς Ιωάννης
    Περιφερειακός Σύμβουλος
  Ιατρός Παθολόγος- M.D,Ms(c)

Διαβάστε Περισσότερα »

290.850,00 ευρώ για την αποχέτευση στην Λιβαδειά


Το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου στην Λιβαδειά, έδωσε η απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη για την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Η συγκεκριμένη απόφαση, ελήφθη έπειτα από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Φανής Παπαθωμά και στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή για την επέκταση της αποχέτευσης ομβρίων σε όσες  περισσότερες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας είναι εφικτό.

Πρόκειται για εργασίες επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στις οδούς Ηνιόχου και Αθηνών με προϋπολογισμό 290.850,00 ευρώ.

«Δυστυχώς η αποχέτευση ομβρίων για πολλές περιοχές της Ελλάδας, δεν ήταν αυτονόητη. Για να εκσυγχρονίσουμε τις πόλεις μας πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή, από την υγιεινή και την ασφάλεια των κατοίκων. Αυτός είναι ο λόγος που δίνουμε προτεραιότητα σε τέτοια έργα. Υγιείς κάτοικοι σε καθαρές πόλεις», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πακιστανοί έκαναν πορεία στη Θήβα -Καταγγέλλουν νέα Μανωλάδα (video)



Πορεία στους δρόμους της Θήβας και συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία πραγματοποίησαν μέλη της Πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέλη του ΚΕΡΦΑ απαιτώντας να σταματήσει η εργασιακή εκμετάλλευση των εργατών γης στην ευρύτερη περιοχή.

Η Πακιστανική κοινότητα καταγγέλλει άγριες συνθήκες εκμετάλλευσης και βάρβαρη συμπεριφορά στους εργάτες γης με αφορμή στο πρόσφατα εργατικό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στα Βάγια Βοιωτίας.(Δείτε εδω τη σχετική είδηση)


"Νέα Μανωλάδα" καταγγέλλουν στη Θήβα μέλη της... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραδόθηκε στους μικρούς μαθητές η αυλή του 1ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου

«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΊΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ»


Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους μικρούς μαθητές η αυλή του 1ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου, σε τμήμα της οποίας τοποθετήθηκε φυσικός χλοοτάπητας.
Το αίτημα της των δασκάλων, γονέων αλλά κυρίως των μικρών μαθητών, υποβλήθηκε στη Δημοτική Αρχή  και άμεσα ικανοποιήθηκε, δίνοντας δυνατότητες πολλαπλών δραστηριοτήτων από τους μικρούς μαθητές στο χώρο.

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα αναζητά το «κλειδί» της τουριστικής ανάπτυξης!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ
Σας ενημερώνουμε ότι στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 1/6/2016 έχει συσταθεί 11μελης Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων, αποτελούμενη από Δημοτικούς Συμβούλους, εκπροσώπους των Επαγγελματικών φορέων και πολίτες εμπειρογνώμονες σχετικά με τον Τουρισμό.    Την  εκπόνηση μελέτης που θα αφορά την   καταγραφή του τουριστικού προϊόντος του Δήμου με στόχο την ανάδειξη και προβολή της περιοχής σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΤC GROUP.
Η Επιτροπή αυτή θα έχει ως αποστολή τον συντονισμό της μεγάλης αυτής προσπάθειας θα είναι ανοιχτή, επικουρούμενη από συλλογικότητες καθώς και πολίτες που θα ενδιαφέρονται να συνδράμουν στο έργο της.
Με την έναρξη λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου που περιλαμβάνεται μέσα στην πρώτη πεντάδα των πιο αξιόλογων Μουσείων της χώρας μας, την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομίας και με τον εμπλουτισμό και με άλλες μορφές τουρισμού όπως αγροτουρισμού, θρησκευτικού, θαλάσσιου, αεραθλητικού τουρισμού η περιοχή μας μπορεί να γίνει πόλος έλξης πολλών επισκεπτών. Χρειάζεται όμως η μελέτη και η καταγραφή του τουριστικού προϊόντος η μελέτη συνεχώς πρόσθετων δυνατοτήτων που δίνουν τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Είναι ανάγκη με την πρωτοβουλία όλων να γίνει ο σχεδιασμός των ενεργειών της προβολής του και τέλος ο έλεγχος της υλοποίησης των δράσεων και η αποτίμηση των αποτελεσμάτων.
Στα πλαίσια αυτά θα είναι σημαντικό αναπτυχτούν δράσεις από τα κάτω της τοπικής κοινωνίας με την συμμετοχή των πολιτών ακόμα και με την μορφή κοινωνικών συναιτεριστικών επιχειρήσεων στα πλαίσια της κοινωνικής οικονομίας όπου τέτοιες δράσεις, θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ και θα συμβάλλουν στην μείωση της τοπικής ανεργίας.
ΘΗΒΑ    13/6/2016
ΓΙΑ ΤΟ  ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκηνές των δραμάτων ζωντανεύουν στο Μουσείο Θήβας

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, ώρα 20:00

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Εκδήλωση της ΕΦ.Α. Βοιωτίας:

“Αναγνώσεις-αποσπάσματα τραγικού λόγου”

(Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη)

Σκηνές των δραμάτων ζωντανεύουν με την τέχνη τους οι ηθοποιοί:

Νένα Μεντή , Μαρία Καχαγιόγλου, Κώστας Βασαρδάνης, Γιώργος Φριντζήλας, Μάρθα Φριντζήλα
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια με "αποκλεισμούς" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θήβα 13/ 6/ 2016

Μεγάλα γεγονότα ! !  Μικροί άνθρωποι ; ;
   
Το Μουσείο της Θήβας άνοιξε τις πύλες του και μαζί η πόλη, ο Δήμος της Θήβας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή, απέκτησαν ένα στολίδι και συγχρόνως μια ισχυρή ευκαιρία πολιτισμικής αναβάθμισης και τουριστικής ανάπτυξης.
Παρότι σημειώθηκε σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, οφείλουμε να απονείμουμε τα εύσημα διαχρονικά, τόσο στο Υπουργείο  Πολιτισμού, όσο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες της τοπικής εφορίας αρχαιοτήτων για την αρτιότητα και την αρχαιολογική αξία του έργου.
Βεβαίως όλο αυτό το διάστημα της καθυστέρησης έλαμψαν δια της απουσίας τους, αυτοί που σήμερα προσπαθούν να αυτοπροβληθούν ως συντελεστές του έργου.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο Δήμος Θηβαίων, εδώ και τρία χρόνια που αναμενόταν η έναρξη λειτουργίας, δεν έκανε τίποτα για τις απαραίτητες υποδομές υποστήριξης που πρέπει να διαθέτει η πόλη μας (χώροι στάθμευσης, σηματοδότηση κόμβων, διαμόρφωση εισόδων κ.α.), ασχολήθηκε όμως υπέρ του δέοντος με την τελετή των εγκαινίων και τις κάθε είδους φιέστες, αγνοώντας τα υπόλοιπα προβλήματα του Δήμου, απογοητεύοντας για άλλη μια φορά τους δημότες μας.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η όλη ενασχόληση έγινε για προσωπική προβολή και πολιτική εκμετάλλευση, αλλά τα γεγονότα δυστυχώς οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.
Πως αλλιώς να δικαιολογήσουμε το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος ασχολήθηκε «αποκλειστικά» τον τελευταίο μήνα τόσο με την διοργάνωση της τελετής των εγκαινίων, όσο και με την διάθεση των προσκλήσεων στους “κατ’ ευφημισμό επισήμους”, αποκλείοντας όχι μόνο την αντιπολίτευση, αλλά και πολλούς συνεργάτες του, προκρίνοντας προσωπικούς φίλους και συγγενείς.
Η έκφραση του Karl Kraus που χρησιμοποίησε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, στο λιτό πράγματι λόγο του στην τελετή των εγκαινίων,
“όταν ο ήλιος του πολιτισμού είναι χαμηλά στον ορίζοντα, ακόμα και οι νάνοι ρίχνουν μεγάλες σκιές”
ταιριάζει απόλυτα με την περίπτωση όλων αυτών που σπεύδουν να καρπωθούν πολιτικά το γεγονός.
    Βεβαίως όλα αυτά είναι πολύ μικρά μπροστά στο τεράστιο γεγονός της λειτουργίας του Μουσείου μας, που μας γεμίζει υπερηφάνεια, χαρά  και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Απλά τα σημειώνουμε έτσι ώστε να καταλάβουν κάποιοι, ότι η “σκιά τους” συνεχώς κονταίνει γιατί ο ήλιος του πολιτισμού ανεβαίνει πλέον ψηλά ! ! !

Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »

Διαβάστε Περισσότερα »

Eορτασμόs της ανακομιδής Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς-ΦΩΤΟ




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ «ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ Ο ΛΕΒΑΔΕΥΣ»

Ὁ Ἱερός Προσκυνηματικός ναός τοῦ Ἁγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, μέ ἀφορμή τόν ἑορτασμό τῆς ἀνακομιδῆς καί μετακομιδῆς τῶν ἱερῶν λειψάνων τοῦ Ἁγίου μας, διοργάνωσε διάφορες λατρευτικές καί μή ἐκδηλώσεις, τό διήμερο 4 καί 5 Ἰουνίου ἐ.ἔ..
Ἔτσι, τό Σάββατο 7.30 μ.μ. ἐτελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός, προεξάρχοντος τοῦ Πανοσιολογιωτάτου Ἀρχιμ. π. Νικοδήμου Κάστιζα, προϊσταμένου τοῦ Ἱεροῦ ναοῦ Ἁγίου Γεωργίου Θηβῶν, ὁ ὁποῖος καί ἐκήρυξε λόγον ἀγαθόν. Στό κήρυγμά του ὁ π. Νικόδημος ἀναφέρθηκε στήν μορφή τοῦ ἑορταζομένου Ἁγίου Ρηγίνου καί στήν ἀταλάντευτη πίστη του πρός τόν Θεό, ἀλλά καί στήν ὁμολογία πού ἔδινε καθημερινά ὡς Ἐπίσκοπος Σκοπέλου, μέ ἀποκορύφωμα τήν παραδειγματική στάση του στήν Σύνοδο τῆς Σαρδικῆς ἐναντίον τῆς αἴρεσης τοῦ Ἀρειανισμοῦ. Πρέπει νά ἐμπνεόμαστε ἀπό τήν ζωή τοῦ ἁγίου Ρηγίνου και νά αἰσθανόμαστε περήφανοι πού εἴμαστε ἀπόγονοι αὐτοῦ τοῦ μεγάλου ἁγίου τῆς Ἐκκλησίας μας. Στό τέλος τῆς ὁμιλίας του, ὁ π. Νικόδημος, προέτρεψε ὅλους τούς πιστούς νά συνδράμουν ἀπό τό ὑστέρημά τους ὥστε σύντομα νά ἀποπερατωθεῖ ὁ περικαλλής ναός τοῦ Ἁγίου Ρηγίνου. Μετά ἀκολούθησε λιτάνευση τῆς ἱερᾶς εἰκόνος καί τῶν ἱερῶν λειψάνων τοῦ ἁγίου μας στούς δρόμους τῆς εὐρύτερης περιοχῆς.
Τήν κυριώνυμο ἡμέρα, Κυριακή 5 Ἰουνίου, ἐψάλλη ὁ ὄρθρος καί ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος τοῦ Ἱεροκήρυκα τῆς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιωτάτου Ἀρχιμ. π. Δοσιθέου Καστόρη. Ὁ π. Δοσίθεος στήν ἐμπνευσμένη ὁμιλία του ἀνέφερε μεταξύ τῶν ἄλλων τά ἑξῆς:«Ὁ Χριστός μέ τό θαῦμα τοῦ τυφλοῦ τῆς Εὐαγγελικῆς Περικοπῆς ἐπανέλαβε τίς ἴδιες ἐνέργειες πού ἔκανε σάν πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, ὡς παντοδύναμος δημιουργικός Θεός Λόγος, ὅταν πρωτοδημιούργησε τόν ἄνθρωπο. Χρησιμοποίησε χῶμα καί νερό, στοιχεῖα τοῦ ὑλικοῦ κόσμου. Ἔτσι κατέδειξε ὅτι ὁ ἄνθρωπος μετέχει ὄχι μόνο στόν πνευματικό κόσμο, ἀλλά καί στόν ὑλικό. … Ὕλη καί πνεῦμα, ὅταν χρησιμοποιοῦνται σωστά καί ἁρμονικά, ἁγιάζουν τόν ἄνθρωπο, εὐλογοῦνται καί τά δύο στοιχεῖα καί ἁγιάζονται. Αὐτά ἀντικατοπτρίζονται στή ζωή τῶν ἁγίων μας, τοῦ ἑορταζόμενου σήμερα ἁγίου Ρηγίνου, καί φυσικά στά ἱερά τους λείψανα πού εἶναι πηγή χάριτος καί εὐλογίας. Ἡ τιμή πρός τά ἱερά λείψανα δέν ἀποτελεῖ ὀπισθοδρόμηση στήν εἰδωλολατρία, ἀλλά εἶναι μία ἔμπρακτη ὁμολογία τοῦ μυστηρίου τῆς Σαρκώσεως τοῦ Θεοῦ Λόγου καί τῆς πραγματικῆς του Ἀναστάσεως».
Οἱ ἐκδηλώσεις ὁλοκληρώθηκαν, τό ἀπόγευμα τῆς ἴδιας ἡμέρας, μέ τήν Ἱερά Παράκληση πρός τιμήν τοῦ Ἁγίου Ρηγίνου καί τήν ἑορταστική λήξη τῶν κατηχητικῶν συνάξεων τῆς Ἐκκλησιαστικῆς μας κοινότητας.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Αγία Τριάδα στα Βάγια



Διαβάστε Περισσότερα »

Έως 22 Ιουνίου οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών...



Από την ερχόμενη Παρασκευή 17 έως την Τετάρτη 22 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, τόσο στα σχολεία όσο και...
στο Διαδίκτυο.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θεωρεί πιθανότερη περίοδο ανακοίνωσης μεταξύ 20-22 Ιουνίου.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητήσουν τις βαθμολογίες και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας με τον οκταψήφιο αριθμό τους, κάνοντας κλίκ εδώ.

Επίσης, το υπουργείο δημιούργησε ειδική εφαρμογή υπολογισμού των μορίων. Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν κλικ εδώ.

Mετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών θα γίνει η κατάθεση των μηχανογραφικών, ενώ οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα ανακοινωθούν μετά τις 22 Αυγούστου.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με Τσαμπά και Σκάρλα η εκδήλωση του Πανδαυλειακού


Διαβάστε Περισσότερα »

Παπάς πλάκωσε στο ξύλο τον κουμπάρο την ώρα του γάμου

Συνέβη και αυτό. Ιερέας που τελούσε γάμο στην Πάφο σταμάτησε το μυστήριο και άρχισε να γρονθοκοπεί τον κουμπάρο!Ο λόγος; Ο ιερέας δεν είχε σε εκτίμησε τα έθιμα, όπως το πάτημα του ποδιού του γαμπρού ή το χτύπημα στην πλάτη από τον κουμπάρο.

Οταν λοιπόν ο κουμπάρος και αδελφός του γαμπρού χτύπησε τον νεόνυμφο στη πλάτη,  ο παπάς σταμάτησε το μυστήριο, και επιτέθηκε μαινόμενος στον «ασεβή» κουμπάρο, ο οποίος  άρχισε να αιμορραγεί από το στόμα.
Πολλοι από τους καλεσμένους αντέδρασαν και επιτέθηκαν στον ιερέα ο οποίος… γλίτωσε την τελευταία στιγμή με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Πάντως ο γάμος ολοκληρώθηκε, αλλά οι συγγενείς του ζευγαριού αναμένεται να κάνουν καταγγελία στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στο πανελλήνιο:Τον σκότωσε ο φίλος του

Συνομήλικος συμμαθητής του άτυχου 14χρονου φαίνεται πως είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας, που αποκαλύφθηκε χθες το πρωί στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη.

Πρόκειται για τον ανήλικο που συνόδευε το αδικοχαμένο αγόρι, μετά την αποχώρησή του από το αναψυκτήριο όπου είχε πάει χθες βράδυ για διασκέδαση. Ο 14χρονος κατηγορούμενος ως δράστης φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, ενώ προς το παρόν παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του εγκλήματος. Κατά πληροφορίες, πάντως, ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεχόταν φραστικές επιθέσεις από το θύμα. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Πέτρος Σαρόγλου από τη Θεσσαλονίκη, τα σχόλια αυτά μεταξύ των δύο παιδιών περιστρέφονταν γύρω από τα αυτοκίνητα των γονιών τους, του τύπου «το αυτοκίνητο του πατέρα μου είναι καλύτερο από του δικού σου» κτλ.  Ο 14χρονος παραμένει υπό κράτηση στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το πρωί, όταν κάτοικος της Γέφυρας εντόπισε το άψυχο κορμί του αγνοούμενου μαθητή κοντά στο ομώνυμο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής. Λίγες ώρες νωρίτερα, οι γονείς του μικρού Τάσου, ανησυχώντας διότι ο γιος τους δεν είχε γυρίσει στο σπίτι ύστερα από βραδινή έξοδο, απευθύνθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Εχεδώρου, όπου δήλωσαν την εξαφάνισή του. Η είδηση της εξαφάνισης σήκωσε στο «πόδι» τον οικισμό της Γέφυρας, που αριθμεί περίπου 3000 κατοίκους και βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης. Όλη τη νύχτα ήταν σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του αγοριού, με τη συμμετοχή, πέραν των ανδρών της Αστυνομίας, και πολλών κάτοικων της περιοχής.

Η ελπίδα όμως να βρεθεί ζωντανό το παιδί έσβησε γύρω στις 10.30. Η σορός του ανήλικου βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος και διαπιστώθηκε ότι έφερε δύο τραύματα από μαχαίρι στην τραχηλική χώρα. Η ιατροδικαστής διαπίστωσε επιπλέον αμυντικά τραύματα στα χέρια, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο 14χρονος έδωσε μάχη για να υπερασπιστεί τη ζωή του, ενώ στα νύχια του νεκρού φέρεται ότι εντοπίστηκε ξένο γενετικό υλικό. Κοντά στο σημείο βρέθηκε το μαχαίρι που πιθανόν χρησιμοποίησε ο δράστης ως φονικό όπλο, ενώ πάνω στον αδικοχαμένο μαθητή βρέθηκαν τόσο το (απενεργοποιημένο) κινητό του όσο και μικροποσό, ευρήματα που από την πρώτη στιγμή απομάκρυναν την εκδοχή το κίνητρο της αποτρόπαιης πράξης να είναι η ληστεία.

Από την ώρα που βρέθηκε το πτώμα και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για δολοφονία, αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν με πυρετώδεις ρυθμούς έρευνες για να διαλευκάνουν την υπόθεση. Στο σημείο μετέβη επίσης συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την εξερεύνηση της περιοχής.

Αστυνομικοί συνέλεξαν μαρτυρίες από το φιλικό περιβάλλον του 14χρονου θύματος. Οι συγκλίνουσες καταθέσεις ανέφεραν ότι ο μικρός Τάσος αποχώρησε γύρω στις 23.45 από το αναψυκτήριο, όπου προηγουμένως διασκέδαζε με την παρέα του, παρακολουθώντας μουσική εκδήλωση. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι κατά την αποχώρησή του τον συνόδευε ο 14χρονος συμμαθητής του. Σε αντίθεση όμως με τον τελευταίο, ο Τάσος δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι του.

Με την πρόοδο των ερευνών, ο 14χρονος φερόμενος ως δράστης κρίθηκε ως υπ' αριθμόν ένα ύποπτος για τη δολοφονία και για αυτό προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο για εξέταση. Εκεί υπό το βάρος των στοιχείων φαίνεται ότι λύγισε, ομολογώντας την ενέργεια του. Η εργαστηριακή εξέταση αποτυπώματος που βρέθηκε στο μαχαίρι, όπως και η εξέταση του γενετικού υλικού, αναμένεται να «δείξουν» και επιστημονικά την ταυτότητα του δράστη. Παράλληλα, ερευνάται εάν τα δύο παιδιά είχαν κατά το παρελθόν κάποια προηγούμενα και εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο εάν αυτό ήταν γνωστό, όπως επίσης εάν απασχόλησε ποτέ την εκπαιδευτική κοινότητα της Γέφυρας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ