Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Δραματικό SOS της NASA για την άνοδο θερμοκρασίας



    Κώδωνα κινδύνου κρούει η NASA για την κλιματική αλλαγή, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο φετινός Μάιος ήταν ο πιο ζεστός όλων των εποχών.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η μετεωρολογική υπηρεσία της NASA, η μέση θερμοκρασία κατά τον περασμένο μήνα, ήταν σχεδόν...έναν βαθμό (0,87) πάνω από τα συνήθη μεγέθη των προηγούμενων ετών, τουλάχιστον από το 1880, οπότε ξεκίνησαν οι καταγραφές των θερμοκρασιών.

Είναι ο 13ος μήνας στη σειρά, που καταγράφεται ρεκόρ θερμοκρασιών, γεγονός που είναι κάτι περισσότερο από ανησυχητικό, όπως δηλώνουν οι επιστήμονες. Με τον συγκεκριμένο ρυθμό, το 2016 θα γίνει το πιο «καυτό» έτος όλων των εποχών.

Επίσης, πρόκειται για το πιο θερμό τρίμηνο μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου στην ιστορία, με τη θερμοκρασία να είναι 1,06 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο των προηγούμενων ετών. «Η ανωμαλία είναι η καινούρια κανονικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Κάρλσον, του Διεθνούς Κλιματικού Ερευνητικού Προγράμματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη φωτιά στο νταμάρι του Κοροπούλη


Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει απο τις 5:30 σήμερα το απόγευμα στη περιοχή  νταμάρι του Κοροπούλη ανάμεσα σε Θήβα και Βάγια, όπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν  ισχυρές δυνάμεις  της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 8 οχήματα της Πυροσβεστικής απο Θήβα,Λιβαδειά,Οινόφυτα,Αμφίκλεια και Αταλάντη,4 αεροσκάφη, υδροφόρες απο την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Βοιωτίας,  του Δήμου Θηβαίων και δυο πεζοπόρα τμήματα απο τη Λαμία.
Στις φλόγες έχουν παραδοθεί ήδη δεκάδες στρέμματα, κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, κυρίως πουρνάρια,καθώς  και χορτολιβαδική έκταση.


Έσβησε η φωτιά που έκαιγε από το απόγευμα του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή στην τοποθεσία  νταμάρι του Κοροπούλη καίγοντας πάνω απο 200 στρέμματα.
Οι άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και τελικά να την σβήσουν  αργά τη νύχτα.


Τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά ερευνώνται από  την Π.Υ. Θήβας.

Φωτογραφία απο
Ιωάννα Παντελοπούλου
Διαβάστε Περισσότερα »

Καύσωνας: Μια εικόνα ...χίλιες λέξεις





    Η φωτογραφία της ημέρας στους 41C υπό σκιά.

Ο καταϊδρωμένος -εν ώρα καθήκοντος- Εύζωνας τα λέει όλα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Αγία Τριάδα στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Κόκκινο είπε «όχι» στο αιολικό πάρκο και δικαιώθηκε!!!!

Εξαπατημένοι αισθάνονται οι κάτοικοι στο Κόκκινο απο τον Δήμο Ορχομενού.

Την αντίστασή της στη  περιβαλλοντική καταστροφή που γίνεται με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου «βροντοφωνάζει» η κοινωνία του Κοκκίνου του Δήμου Ορχομενού.
 Οι κάτοικοι έχουν εναντιωθεί στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη περιοχή τους και δηλώνουν στο Permisospress. ότι δεν πρόκειται να χαρίσουν σε κανέναν τον τόπο τους, όσο και αν αυτό είναι κάτι που επιδιώκουν οι εταιρίες,και ο Δήμος Ορχομενού.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

ΔΗΜΟΤΕΣ Τ.Κ  ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ     ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Θεμα:Αιολικό πάρκο

Άρνηση και μη αποδοχή των κατοίκων της Τ.Κ Κοκκίνου του δημου Ορχομενού για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου από την εταιρεία PROTERGIA Α.Ε στο  βουνό Πτώον στη θέση ¨Μεγάλο Βουνό-Ανεμόμυλος ¨της Τ.Κ Κοκκίνου.
Η υλοποίηση του ένα λόγο αιολικού πάρκου θα επιφέρει μεγάλες και μη αναστρέψιμες αλλοιώσεις στο φυσικό περιβάλλον της περιόχης,και υποβάθμιση όλων των δραστηριοτήτων κοινωνικών και οικονομικών.
1. Αν κατασκευαστεί το αιολικό πάρκο στο ένα λόγο βουνό θα απέχει 300- 400 μέτρα από το χωριό μας.
2. Οι ανεμογεννήτριες τέρατα αναγείρουν ζητήματα ΥΓΕΙΑΣ.Λόγω κοντινής απόστασης.
3. Από τις ανεμογεννήτριες αλλοιώνετε και υποβαθμίζετε το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
Κατάργηση της μοναδικής φανταστικής αισθητικής εικόνας του βουνού και του περιβάλλοντος χώρου.Κατάργηση της εντυπωσιακής σπάνιας κορυφογραμμής και παρθένας άγριας φύσης.(Εκπληκτικό τοπίο με πανέμορφη σπάνια φυσική ομορφιά.
4. Απο τις ανεμογεννήτριες αυξάνεται η πιθανότητα πυρκαγιάς του φυσικού παρθένου άγριου άβατον δάσους,και καθίσταται αδύνατη η κατάσβεση εξαιτίας των ανεμογεννητριών ώστε μαζί με το δάσος θα κινδυνεύει να καεί ολόκληρο το χωριό.
5. Οι ανεμογεννήτριες τέρατα παράγουν δυνατό και ενοχλητικό θόρυβο.
6. Από την κατασκευή τους θα έχουμε αρνητική μεταβολή του μικροκλίματος της περιοχής.(Άνυδροι χειμώνες,μη δημιουργία χιονιού στη βουνοκορφή,ανεμοστρόβιλοι).
7. Μειώνεται ο υδροφόρος ορίζοντας και επηρεάζονται οι καλλιέργειες.Πολύτιμοι υδροφόρου πόροι χάνονται όχι από φυσικά αίτια αλλά από τεχνιτά.
8. Η τροφική αλυσίδα και τα οικοσυστήματα θα διαταραχθούν με ανυπολόγιστες συνέπειες.
9. Κατάργηση της φωλαιοποιήσης των πτηνών λόγω θορύβου που παράγουν οι ανεμογεννήτριες και μεγάλος κίνδυνος θανάτωσης τους από τα τεράστια πτερύγια των ανεμογεννητριών με αποτέλεσμα τη φυγή τους.
10. Σημαντικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και στη βιοποικιλότητα της περιοχής.(Εξάλειψη της χλωρίδας και της πανίδας ).
11. Σπάνια και ευαίσθητα είδη ζώων και φυτών οδηγούνται στον αφανισμό.
12. Μείωση και εξάλειψη κυνηγιού λόγω έλλειψης θηραμάτων
13. Για την κτηνοτροφία η χρήση της έκτασης σαν βοσκότοπος θα καταργηθεί.
14. Απαγορευτική  θα κρίνεται η πρόσβαση στο βουνό μας και στο περιβάλλοντα χώρο αφού θα αποτρέπει κάθε δραστηριότητα απο αθλητες να γυμναστούν σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον.(ορειβάτες,φυσιολάτρες κλπ).
15. Οι οικονομικές συνέπειες για την περιοχή θα είναι τεράστιες καθώς όλες οι αξίες γης,κτιρίων οικοπέδων θα μειωθούν,ο τουρισμός και η επισκεψιμότητα θα εξαλειφθούν εντελώς και τέλος θα σταματήσει κάθε είδους ανάπτυξη.
16. Τα πτερύγια των ανεμογεννητριών μπορεί να σπάσουν και να εκσφεδονισθούν σε μεγάλη απόσταση προκαλώντας καταστροφές σε παρακείμενες περιουσίες ,μέσα μεταφοράς,
καλλιέργιες και ανθρώπινες ζωές.
17. Το χειμώνα δημιουργείται πάγος στους πυλώνες και τα πτερύγια που με την κίνηση τους εκσφενδονίζονται σε μεγάλη απόσταση με κίνδυνο σοβαρών και θανατηφόρων ατυχημάτων.
18. Οι ανεμογεννήτριες προκαλούν προβλήματα στη μετάδοση του ραδιοτηλεοπτικού σήματος.
19. Όλα αυτά τα τερατουργήματα θα αποτελούν βιομηχανικά σκουπίδια όταν παρέλθει η χρονική διάρκεια χρήσης τους και κανείς δε θα τα απεγκαταστατήσει από τις βουνοκορφές,και θα έχουν μετατραπεί τα παρθένα δάση σε απέραντα ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ σιδερικών και τσιμέντων.
20. Έχουμε μπροστά μας μια υποτιθέμενη επένδυση η οποία περισσότερα προβλήματα δημιουργεί από αυτά που υποτίθεται ότι προσφέρει ως ανταποδοτικά ωφέλη.
Καταστρέφει το περιβάλλον και την φυσική ομορφιά ενός
παραδεισένιου τοπίου.Σταματά κάθε δραστηριότητα και απαγορεύει οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης.
21. Στην απληστία και το κέρδος της PROTERGIA Α.Ε διακυβεύεται η ΖΩΗ ΜΑΣ,ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΑ
ΜΑΣ.

Ο Δήμος Ορχομενού σε δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την τελική απόφαση να την έχουν οι τοπικές κοινωνίες κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ διότι ως συνήθως καταπίνει την κάμηλο
και διηλιζει τον κώνοπα.Αλλα έχει ο καιρός γυρίσματα και ο
λαος δε ξεχνά ,ειδικά όταν τον φιμώνουν.

Η PROTERGIA Α.Ε έχει δηλώσει ότι εάν οι κάτοικοι του ΚΟΚΚΙΝΟΥ δε θέλουν το αιολικό πάρκο ότι φεύγουν και δεν προβαίνουν στην υλοποίηση του.Αλλο ένα μεγάλο ψέμα.

Για του παραπάνω λόγους έγινε κίνηση πολιτων και συγκεντρώθηκαν 690 υπογραφές σε σύνολο 840 εγγεγραμμένων.Για τη μη κατασκευή του αιολικού
πάρκου στο χωριό μας.Ενημερώθηκε ο Δήμος και το τοπικό
συμβούλιο πριν πάρουν απόφαση . Και άκουσον άκουσον μας
αγνοήσανε και πήραν απόφαση να γίνει το τερατούργημα.


Ετσι οι πολίτες του χωριού μας προσφύγαμε σε πρώτη φάση
στη δικαιοσύνη για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.

                        Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Να σας ενημερώσουμε  πως μετά από παρέμβαση πολιτών του Κοκκίνου στο συμβούλιο της επικρατείας  σταμάτησε η δημιουργία του αιολικού παρκου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός Παρεκκλησίου Αγ. Τριάδας στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Νταλίκα τυλίχτηκε στις φλόγες στην παλαιά εθνική Λαμίας – Λιβαδειάς

 
Πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στην καμπίνα μιας νταλίκας, ενώ κινούταν από Αθήνα προς Λαμία. Ο μαυροβούνιος οδηγός, για να αποφύγει τα διόδια είχε επιλέξει την παλαιά εθνική οδό από Λιβαδειά για Λαμία, όταν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και ενώ βρισκόταν κοντά στη διασταύρωση Πολυδρόσου, ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο οδηγός σταμάτησε και έντρομος έβγαλε έξω την κόρη του, που είχε μαζί του στο ταξίδι, ηλικίας περίπου 12 ετών. Στη συνέχεια προσπάθησε μόνος του να σβήσει την πυρκαγιά, δίχως αποτέλεσμα.

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα και στο πίσω μέρος της νταλίκας η οποία μετέφερε υγειονομικό υλικό για νοσοκομεία (γάζες, γάντια κι άλλα).

Στην πυροσβεστική Αμφίκλειας, αλλά και της Λαμίας, σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις. Η πυρκαγιά εκτός από τη νταλίκα επεκτάθηκε και σε δασική έκταση στη γύρω περιοχή, αλλά ευτυχώς κατάφεραν έγκαιρα να την περιορίσουν οι πυροσβέστες.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες η νταλίκα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων μέχρι να σβήσει η φωτιά.

Ο οδηγός διακομίστηκε με ελαφρά εγκαύματα στα χέρια στο Νοσοκομείο Λαμίας.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

10o Σεργιάνι στην Παράδοση στο θέατρο Κρύας


Διαβάστε Περισσότερα »

Έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη-Δείτε τα θέματα

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 7η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
1 Περί έγκρισης πρακτικών της 6ης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβούλιου 2016 (Εισηγητής
Κος Πρόεδρος)
2 Περί τροποποίησης τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων έτους
2016.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
3 Περί αναμορφώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος)4 Περί της αύξησης ωρών εργασίας σε υπάλληλο του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιέων με
ταυτόχρονη τροποποίηση της σύμβασης από μερικής απασχόλησης σε πλήρους
απασχόλησης , βάση του άρθρου 8 παρ.1 του Ν.4368/2016.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
5 Περί ορισμού επιτροπής παραλαβής για το έργο ΄΄Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στις περιοχές Μάζι
- Θεσπιές και Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
6 Περί της παράτασης προθεσμίας του έργου ΄΄Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων Τ.Κ
Άσκρης του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
7 Περί του ορισμού εκπροσώπου στην Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
8 Περί του ορισμού εκπροσώπων του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων στις συνεδριάσεις της
Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
9 Περί της αναμόρφωσης προϋπολογισμού της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Λ. , του Δήμου Αλιάρτου -
Θεσπιέων.(Εισηγήτρια Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης)
10 Περί της λήψης απόφασης για σύσταση δύο (2) θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου
Χρόνου κλάδου ΥΕ εργατών Καθαριότητας στον Κανονισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών της
Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλιάρτου και κατάταξη των Γιασλά Κων/νου και
Κωστίκου Γεωργίου στις θέσεις αυτές.((Εισηγήτρια Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης)
11 Περί της εξέτασης αιτήματος Αθλητικού Ομίλου Υψηλάντη , Γ.Σ Αλιάρτου και ΑΠΟ Παναλίαρτος που
αφορά την οικονομική ενίσχυση έτους 2016.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
12 Περί αποδοχής ποσού 84.995,46ευρώ ,ΚΑΠ μηνός Ιουνίου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
13 Περί της αποδοχής ποσού 2.012,98ευρώ ,που αφορά την καταβολή μισθωμάτων των
σχολικών μονάδων από 1/01/2016 έως 30/04/2016 καθώς και υπηρεσιών που
μεταφέρθηκαν συμφ. με τον Ν3852/2010.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
14 Περί της αποδοχής ποσού 34.947,50ευρώ ,που αφορά την κάλυψη δράσεων
πυροπροστασίας έτους 2016.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
15 Περί της εξέτασης αιτήματος Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης.(Εισηγητής Κος
Πρόεδρος)
Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου
ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας για τη μετατροπή εργοστασίου σε Κέντρο Προσφύγων

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

            Το πρωί της Τετάρτης 15/6/2016, μέσω της Δημοτικής Αρχής γνωστοποιήθηκε ότι το πρώην εργοστάσιο «ΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ» έξω από το Πυρί Θήβας ετοιμάζεται να λειτουργήσει ως Κέντρο Προσφύγων. Από μεριάς του Υπουργείου Εσωτερικών, δηλώθηκε ότι οι αρχές κάνουν γενικά «έρευνα εξεύρεσης χώρου».

Στην πραγματικότητα, κλιμάκια του στρατού πραγματοποιούν εργασίες στο συγκεκριμένο χώρο. Πρόκειται για παλιά βιομηχανική μονάδα, που τα τελευταία χρόνια ο ιδιοκτήτης εκμισθώνει για την αποθήκευση αγροτικών προϊόντων.

Είναι απαράδεκτη η μεθόδευση της κυβέρνησης να στοιβάξει απροσδιόριστο αριθμό ανθρώπων σε αποθήκη, χωρίς καμία ουσιαστική αξιολόγηση του χώρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε απόσταση 800 μέτρων βρίσκεται ο καταυλισμός των Ρομά στη Θήβα, όπου η κατάσταση είναι κυριολεκτικά άθλια, με παγιωμένα φαινόμενα όπως η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16/6 η Δημοτική Αρχή δήλωσε πλήρη άγνοια για την εξέλιξη, ενώ στην επόμενη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Θήβας με τον αρμόδιο Υφυπουργό Δ. Βίτσα.

Ο χειρισμός του προσφυγικού ρεύματος από την κυβέρνηση έχει και το συμπλήρωμά του. Τις κραυγές «αγανακτισμένων» χρυσαυγιτών περί εισβολής λαθρομεταναστών, απειλής ισλαμοποιήσης, κοκ. Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο κρύβουν την ουσία για το πολύ σοβαρό πρόβλημα του προσφυγικού.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, κυρίως Σύριων, που πέρασαν από την Ελλάδα προς την κεντρική Ευρώπη δεν εισέβαλαν. Στην πραγματικότητα, οι συνέταιροι της συγκυβέρνησης, η Ε.Ε. και οι Η.Π.Α, το ΝΑΤΟ και η καπιταλιστική Ρωσία, που η Χρυσή Αυγή διαλέγει ως σύμμαχο, έχουν εισβάλει στη Συρία και την έχουν ισοπεδώσει.

Αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν σκοπό να ισλαμοποιήσουν την Ελλάδα πολύ απλά γιατί κάνουν τα πάντα για να φύγουν από την Ελλάδα. Όμως η Ε.Ε. μαζί με την ελληνική κυβέρνηση συμφώνησαν τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων στη χώρα.

Ο πραγματικός κίνδυνος για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας δε βρίσκεται στη δήθεν ισλαμοποίηση, αλλά στην ενεργητική συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή. Σε αυτά τα πλαίσια γίνεται η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων από το ΝΑΤΟ και την Τουρκία. Βέβαια οι «εθνικιστές», όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα θεωρούν τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ αδιαπαραγμάτευτη. 

Εμείς δεν αποδεχόμαστε τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα. Ζητάμε να τους δοθεί η δυνατότητα να πάνε σε όποια χώρα επιθυμούν.

Στη βάση αυτή δε θέλουμε κέντρα προσφύγων «κλειστού τύπου», αλλά ανοικτά κέντρα φιλοξενίας, που να πληρούνται ανθρώπινοι όροι διαβίωσης.

Είμαστε αντίθετοι με τον ύποπτο ρόλο των ΜΚΟ, που χρυσοπληρώνονται για να εξυπηρετήσουν δικά τους, σκοτεινά συμφέροντα.

Υπογραμμίζουμε ότι ο χώρος του πρώην ΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ είναι πέρα για πέρα ακατάλληλος. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη, σε συνεννόηση με την Τοπική Διοίκηση, να υποδείξει κατάλληλο χώρο για λογικό αριθμό προσφύγων, με την αντίστοιχη υποδομή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία Μικτής Χορωδίας Λιβαδειάς η "ΕΡΚΥΝΑ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής η Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς

ΕΡΚΥΝΑ σας προσκαλεί στη συναυλία στο Art-Café «Αστραδενή» την Τετάρτη

22 Ιουνίου και ώρα 21.30΄.

Σας περιμένουμε να ταξιδέψουμε μαζί στον όμορφο κόσμο της μουσικής.



Μαέστρος : Todor Kabakchiev                        Στο πιάνο: Κατερίνα Μπότση

              

                                                          το Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων σε Δίστομο και Στείρι

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης σας ανακοινώνει τη διοργάνωση του Προγράμματος Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων με τίτλο «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Προκλήσεις για την Οικονομία, Κοινωνία, Πολιτισμό και τη Διεθνή Πολιτική», το διάστημα 6-10 Ιουλίου 2016, στο Δίστομο και το Στείρι Βοιωτίας.

Το πρόγραμμα οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης σε συνδιοργάνωση με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η Περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι: 6 Ιουνίου – 27 Ιουνίου 2016.




Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα αρχεία που επισυνάπτονται και στον σύνδεσμο
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ