Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση στη Λιβαδειά-ΦΩΤΟ

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν πριν απο λίγο τη Λιβαδειά, όπου σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση, η οποία κατά διαστήματα συνοδευόταν με χαλαζόπτωση.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια  και σύμφωνα με πληροφορίες μας πλημμύρισαν και σπίτια.
Παντελής Μπατσούλης






Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Διανομή 55.000 δελτίων για διακοπές

Περίπου 55.000 δελτία θα διανείμει συνολικά ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) στους ασφαλισμένους προκειμένου να πραγματοποιήσουν 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα σε όλη τη χώρα στο πλαίσια του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2016.

Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:

1. Ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων

2. Ενοικιαζόμενα Δωμάτια/Διαμερίσματα

3. Επιπλωμένες κατοικίες- επαύλεις όλα με ιδιαίτερο λουτρό και κλιματισμό/κεντρική θέρμανση, εντός των δωματίων, καθώς και

4. Οργανωμένες κατασκηνώσεις (camping) με θέση σκηνής ή τροχόσπιτου. Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, θα υλοποιηθεί το έτος 2016 και το πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού που απευθύνεται σε 4.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, οι οποίοι επιπλέον της διαμονής, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν μέχρι και πέντε απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις συμβεβλημένων ιαματικών πηγών ή σε Υδροθεραπευτήρια που βρίσκονται εντός των συμβεβλημένων τουριστικών μονάδων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού έχουν όλες οι προαναφερόμενες κατηγορίες καταλυμάτων, με την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε λουτροπόλεις ή σε περιοχές κοντά σε εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών ή διαθέτουν Υδροθεραπευτήριο εντός της μονάδας τους. Η συμμετοχή δηλώνεται στην ίδια αίτηση με τον Κοινωνικό Τουρισμό.

Όσοι επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και ενδιαφέρονται να συνάψουν σύμβαση με τον ΟΓΑ, προκειμένου να δέχονται στα καταλύματά τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού ή και δικαιούχους του Ιαματικού Τουρισμού, μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους των προγραμμάτων (Προϋποθέσεις- Διαδικασίες Ένταξης- Υποχρεώσεις κλπ) από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr -Προγράμματα Αγροτικής Εστίας.

Οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2015 θα πρέπει και αυτοί να υποβάλουν ηλεκτρονικά Αίτηση/Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής, η οποία όμως θα είναι προσυμπληρωμένη με βάση τα στοιχεία της αντίστοιχης Αίτησης/Υπεύθυνης Δήλωσης Συμμετοχής που υπέβαλαν το 2015.

Για την υποβολή της Αίτησης θα πρέπει να εισέλθουν εδώ χρησιμοποιώντας τους κωδικούς (username και password) που ήδη χρησιμοποιούν από το προηγούμενο έτος και να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση των δηλωθέντων στοιχείων τους (π.χ. ημερομηνίες συμμετοχής τους για το 2016, τυχόν αλλαγές σε τηλέφωνα επικοινωνίας, ειδικό σήμα λειτουργίας, πυρασφάλεια, κλπ.).Η ηλεκτρονική Αίτηση/Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής όλων των ανωτέρω επιχειρηματιών, θα εκτυπώνεται και θα αποστέλλεται η έντυπη μορφή της με τα απαραίτητα συνοδευτικά δικαιολογητικά, υπογεγραμμένη νομίμως, ταχυδρομικά ή ιδιοχείρως (ΟΓΑ/Κλάδος Αγροτικής Εστίας- Πατησίων 30, 10170 ΑΘΗΝΑ), μέχρι και τις 9-7-2016 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου ή αρ. πρωτ. εισερχομένου ΟΓΑ) στην κατωτέρω διεύθυνση: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΟΓΑ),ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΚΛΑΔΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ,Πατησίων 30, 101 70 ΑΘΗΝΑ .

Διαβάστε Περισσότερα »

Συστάσεις Δήμου Θηβαίων προς τους Δημότες για το Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα



Το Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα της Θήβας, είναι  ένα έργο πνοής που αναβαθμίζει μία περιοχή συνολικού εμβαδού 20.950m2 στο κέντρο του Δήμου Θηβαίων.  Ένα έργο που είχε ανάγκη η πόλη και οι δημότες , καθώς μέσα σ' αυτό το χώρο, που έχει ενισχυθεί σημαντικά με πράσινο,  μπορούν να περνούν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους, να περπατούν, να κάνουν ποδήλατο και να παίζουν  τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι. Παράλληλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στοχεύουν στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

Ωστόσο έχουν παρατηρηθεί ενέργειες που προκαλούν θλίψη, καθώς οδηγούν σε φθορά τον όμορφο αυτό χώρο. Συγκεκριμένα έχουν παρατηρηθεί:

•    Διάσπαρτα απορρίμματα σε όλο το μήκος του πάρκου, παρά την τοποθέτηση κάδων ( απορριμμάτων και ανακύκλωσης)
•    Ακαθαρσίες δεσποζόμενων σκύλων
•    Καταστροφές στα πρανή, από παιδιά που κάνουν “τσουλήθρα”, του γκαζόν και των φυτών από τα ποδήλατα
•    Καταστροφές στα συστήματα άρδευσης (φρεάτια, μπεκ)

Για όλους τους παραπάνω λόγους επισημαίνουμε τα αυτονόητα σε όσους κάνουν χρήση αυτού του δημόσιου χώρου:

•    Οι γονείς οφείλουν να επισημαίνουν στα παιδιά τους ότι η “τσουλήθρα” στα πρανή ΔΕΝ είναι παιχνίδι αφενός διότι πρωτίστως θέτει σε κίνδυνο τη ζωής τους αφετέρου οδηγεί σε καταστροφή του γκαζόν
•    Υπάρχει ειδικός χώρος για χρήση ποδηλάτου ( ποδηλατόδρομος) και απαγορεύεται η χρήση του εντός των φυτών και του γκαζόν.
•    Ο συνοδός του σκύλου υποχρεούται βάση νόμου να μαζεύει τις ακαθαρσίες του από το περιβάλλον με κάποια πλαστική σακούλα ή με τις ειδικές συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Η υποχρέωση αυτή της περισυλλογής των ακαθαρσιών δεν υπάρχει εάν πρόκειται για σκύλο βοήθειας (π.χ. σκύλος οδηγός τυφλού).
•    Επίσης δεν αφήνουμε το σκύλο μας να σκαλίζει τα δέντρα, τα φυτά και το γκαζόν
•    Τα απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά πρέπει να τοποθετούνται εντός των αντίστοιχων κάδων για να διατηρείται ο χώρος καθαρός, συμπεριλαμβανομένων και των αποτσίγαρων ( αφού βεβαιωθούμε ότι έχουν σβήσει)
•    Απαγορεύεται να αγγίζουμε τα συστήματα άρδευσης, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στον συγκεκριμένο χώρο για τη συντήρησή του.

Ο Δήμος Θηβαίων το αμέσως προσεχές διάστημα θα τοποθετήσει και σχετικές ενημερωτικές πινακίδες καθώς και επί πλέον κάδους απορριμμάτων.

Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε το περιβάλλον και τους δημόσιους χώρους και να τους διαφυλάττουμε σαν κόρη οφθαλμού, όχι μόνο επειδή αυτό ορίζουν οι νόμοι αλλά πρωτίστως επειδή είναι δείγμα πολιτισμού.




Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγορεύεται το ψάρεμα στις παραλίες Σαράντι, Αλυκή, Αγ. Βασίλειο,Βαθύ, Αγ. Ιωάννη, Αγ. Νικόλαο

Σε απόσταση των 200 μέτρων της νοητής γραμμής που οριοθετεί την περιοχή
Με την υπ' αριθ. 07/2016 απόφαση του Λιμενάρχη ΙΤΕΑΣ απαγορεύεται η αλιεία με κάθε μέσο και σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από τα σημεία που προσεγγίζουν συνήθως οι λουόμενοι, καθώς επίσης εντός των οριοθετημένων ( με πλητούς σημαντήρες) χώρων λουομένων και από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου κατά το χρονικό διάστημα από 15/6/2016 έως και 15/9/2016 στις παραλίες του Δήμου Θηβαίων : Σαράντι, Βαθύ, Αγιο Ιωάννη, Αγιο Νικόλαο, Αλυκή, Aγιο Βασίλειο.






Διαβάστε Περισσότερα »

Η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή, στις 29 Ιουνίου 2016, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού μουσείου της Θήβας, από το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο(ΘΗΠΕΘΕ)

Το ΘΗΠΕΘΕ παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη», την τραγωδία που χάρηκε μέσα στους αιώνες την πιο μεγάλη λαϊκή απήχηση. Η θυγατέρα του Οιδίποδα, η Αντιγόνη, που «ήρθε στον κόσμο για ενωθεί με την αγάπη και όχι με το μίσος» απ’ τη μια, και ο ορθολογιστής-αυταρχικός Κρέων απ’ την άλλη, δημιουργούν μια θεατρική σύγκρουση που συναρπάζει. Συγκρούονται οι  χαρακτήρες κι αυτή η σύγκρουση ενισχύεται από μια ηθικής μορφής σύγκρουση ανάμεσα στο γραπτό και άγραφο Νόμο, που είναι η απαρχή κάθε επανάστασης

Μετάφραση- σκηνοθεσία: Λάζαρος Παπαδόπουλος

Σκηνικός διάκοσμος: Δημήτρης Δήμου

Μουσική επιμέλεια-Μίξη ήχων: Γ.Παπαδόπουλος- G.Dop

Κοστούμια: Όλος ο θίασος

Video- Trailer : Νικόλας Μακρής

Κούκλες: Χριστιάνα Κανδυλιώτη

ΠΑΙΖΟΥΝ

Άννυ Ανεστοπούλου//Νίνα Μάρα//Κωνσταντίνος Κάλτσας//Αντώνης Φωτιάδης//Κώστας Φωλιάς//Γιώτα Μελισσάρη//Μιχάλης Κολλημένος//Νόνα Βουδούρη//Ντίνα Ασήμου//Μαρίζα Βέκιου


«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του ΣΟΦΟΚΛΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Στο αρχαιολογικό μουσείο της Θήβας, 8.30 μ.μ

Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο (ΘΗΠΕΘΕ)
Διαβάστε Περισσότερα »

17 νέες συλλήψεις στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατηγορούμενος για κλοπή από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Ημεδαπή στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατηγορούμενή για κλοπή από επιχείρηση της περιοχής.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενος για κλοπή ποσότητας χαλκού και χρηματικού ποσού, από οικία ηλικιωμένου στην περιοχή.

Δύο (2) άτομα και ειδικότερα ένας αλλοδαπός & ένας ημεδαπός σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας αντίστοιχα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Ημεδαπός σε περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένα τσεκούρι, ένα μαχαίρι και (5) κυνηγετικά φυσίγγια.  

Έξι (6) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε & της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,
•    ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα και στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας & της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας αντίστοιχα, καθώς και
•    ένας ημεδαπός στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς.

Δύο (2) ημεδαποί (ένας άντρας & μία γυναίκα) στην Αγία Μαρίνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, αντίσταση, εξύβριση, κακόβουλη βλασφημία και πρόκληση απλών σωματικών βλαβών. Κατασχέθηκε μία μεταλλική σιδερογροθιά.

Ημεδαπός στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τέλος, δύο (2) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς & του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας αντίστοιχα, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του 35χρονος στη Λιβαδειά


 


Άντρας ηλικίας γύρω στα 35, εντοπίστηκε νεκρός σήμερα στο σπίτι του στη Λιβαδειά.

Τον νεκρό άνδρα βρήκε η μητέρα του σήμερα το πρωί και  σύμφωνα με πληροφορίες του  Permisospress  ο άνδρας φαίνεται να ήταν νεκρός για αρκετές ώρες αφού η σωρός του βρέθηκε παγωμένη.

Η σορός του μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου αναμένεται να γίνει νεκροψία για να διαφανούν τα αίτια θανάτου του.

Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ: Φωτιά στην Εθνική Οδό


Συναγερμός σήμανε πριν λίγο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θηβών για πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Εθνική οδό στο ύψος των Olympus Plaza στο Σχηματάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress. η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε τρια σημεία στην εθνική και στη Ριτσώνα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ήδη οχήματα της Π.Υ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Καταγγελία σοκ για ιδιοκτήτη καφετέριας - Πλάκωσε στο ξύλο την 24χρονη υπάλληλο επειδή τον κατήγγειλε στην επιθεώρηση εργασίας!


Πλάκωσε στο ξύλο την 24χρονη υπάλληλο του επειδή τον κατήγγειλε στην επιθεώρηση
   

Σοκάρει η καταγγελία της 24χρονης κοπέλας, η οποία φέρεται να έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον εργοδότη της που διατηρεί καφετέρια στην οδό Αβάντων, στη Χαλκίδα.

Όπως αποκαλύπτει το EviaZoom.gr , η 24χρονη κατήγγειλε αρχικά στην επιθεώρηση εργασίας ότι είναι απλήρωτη και δεν της έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα που φτάνουν συνολικά τα 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με την καταγγελία που έχει κοινοποιηθεί και στην Εισαγγελία Χαλκίδας, η 24χρονη επισκέφθηκε λίγες μέρες μετά, και συγκεκριμένα, την Τρίτη (21-06-2016) την καφετέρια στην οδό Αβάντων, για να ζητήσει από τον εργοδότη της, το χαρτί της απόλυσης, ωστόσο η συνέχεια ήταν εφιαλτική, καθώς όπως υποστηρίζει έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον ιδιοκτήτη αλλά και από την σύντροφο του, χτυπώντας την αλύπητα με μπουνιές στο πρόσωπο και στην κοιλιά.

Στη συνέχεια η 24χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου διαπιστώθηκαν αμυχές και τραύματα γύρω από τα μάτια ενώ κρίθηκε αναγκαία η παραμονή της στο Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Η καταγγελία στις Αρχές έγινε την ίδια μέρα από τον πατέρα της και πλέον η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας: Πάνω από 10.000 επισκέπτες στις πρώτες δύο βδομάδες λειτουργίας του.

Αν πιστέψετε την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών «παραμένει κλειστό λόγω εργασιών επέκτασης-επανέκθεσης».

    Αν δεν την πιστέψετε, θα κάνετε πολύ καλά, διότι το μουσείο έχει ανοίξει εδώ και τρεις βδομάδες και έχει δωρεάν είσοδο για μερικές μέρες ακόμη. Την πρώτη βδομάδα το επισκέφθηκαν 2.500 άνθρωποι, τη δεύτερη 8.000 και αναμένονται οι αριθμοί για την τρίτη βδομάδα. Αυτό το να μην ξέρει η αριστερά του κεντρικού υπουργείου τι ποιεί η χώρα, να το κοιτάξετε λίγο σύντροφοι…


Γενική άποψη κεντρικής αίθουσας του μουσείου

Την προηγούμενη Παρασκευή είπαμε να πάμε μια παρέα συναδέλφων και σχετιζόμενων με το υπουργείο Πολιτισμού και να δούμε τι ετοίμασαν όλοι αυτοί που ασχολήθηκαν με πάθος και αφοσίωση με την επέκταση και βεβαίως την επανέκθεση του μουσείου, που για τον λόγο αυτό παρέμεινε κλειστό επί πολλά χρόνια. Μια-δυο φορές μάλιστα κινδύνεψε να μη γίνει, όταν βρέθηκε στους χώρους της επέκτασης ένα αψιδωτό (πρωτοελλαδικό) κτήριο και τμήμα της μυκηναϊκής οχύρωσης.
Αφού το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πέρασε από τη φάση «δεν επιτρέπεται να χτίζει το υπουργείο τα κτήριά του πάνω από τα αρχαία» δις, μπορεί και τρις, το ξανασκέφτηκε. Αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία του Μουσείου Ακρόπολης. Τα αρχαία αναδείχτηκαν στο υπόγειο, είναι επισκέψιμα και ορατά από ένα γυάλινο δάπεδο μέσα στο μουσείο.
  Περισσότερα ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε στην Ιτέα του Δήμου Δελφών, την Δευτέρα 27 Ιουνίου
2016, η 1η τακτική Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης
Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας Α.Ε
Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν οι παρακάτω 20 Δήμοι :
Ιστιαίας – Αιδηψού, Διρφύων – Μεσσαπίων, Χαλκιδέων, Ερέτριας, Κύμης –
Αλιβερίου, Καρύστου, Σκύρου, Τανάγρας, Θηβαίων, Αλιάρτου – Θεσπιέων,
Ορχομενού, Δελφών, Δωρίδας, Αγράφων, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Μώλου – Αγίου
Κωνσταντίνου, Λαμιέων, Στυλίδας, Μακρακώμης & Δομοκού.
Μεταξύ των θεμάτων υπήρχε και ο διοικητικός – οικονομικός απολογισμός
του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε από τις 30 Απριλίου μέχρι 31
Δεκεμβρίου 2015, μετά την μετατροπή της νομικής μορφής του.
Οι Δήμοι – Μέτοχοι του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε
ενέκριναν ομόφωνα τα πεπραγμένα και επιβεβαίωσαν τον σχεδιασμό της επόμενης
περιόδου, ο οποίος στηρίζεται στην δημιουργία των αναγκαίων υποδομών
διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων, μέσα από δημόσια χρηματοδότηση
με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και το όφελος των πολιτών.
Στη Γενική Συνέλευση εκλέχθηκε και το τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο, το
οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :
Τακτικά μέλη
- Σταυρογιάννης Νικόλαος, Δήμαρχος Λαμιέων, Πρόεδρος
- Καθαροσπόρης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων, Αντιπρόεδρος
- Αλημπαντέ Αμφιτρίτη, Δήμαρχος Ερέτριας, Μέλος
- Ευσταθίου – Σπανού Ελένη, Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Μέλος
- Καπεντζώνης Γεώργιος, Δήμαρχος Δωρίδας, Μέλος
- Λιόλιος Νικόλαος, Δήμαρχος Λοκρών, Μέλος
- Μπουραντάς Αθανάσιος, Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Μέλος
- Νικολάου Σπυρίδων, Δήμαρχος Θηβαίων, Μέλος
- Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος, Δήμαρχος Δελφών, Μέλος
- Περγάλιας Βασίλειος, Δήμαρχος Τανάγρας, Μέλος
- Σουλιώτης Νικόλαος, Δήμαρχος Καρπενησίου, Μέλος
Αναπληρωματικά μέλη
- Αλούκος Αλέξανδρος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καρύστου, Μέλος
- Γώγος Γεώργιος, Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας, Μέλος

  
Διαβάστε Περισσότερα »

Άλμα μεταλλίου για 17χρονο Αλιαρταίο αθλητή


 Μεγάλη διάκριση για τον δεκαεπτάχρονο αθλητή του ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΩΝΑ αφού το Σάββατο 25-6-2016 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος στο Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  ΠΑΙΔΩΝ /ΚΩΡΑΣΙΔΩΝ που διεξήχθη στα ΤΡΙΚΑΛΑ.
Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα ο Αλιαρταίος αθλητής του ΠΙΝΔΑΡΟΥ ΘΗΒΩΝ πέρασε τα 2.00μ.που αποτελεί και νέα ατομική επίδοση του.
Ο Αγώνας διεξήχθη κάτω από αντίξοες  καιρικές  συνθήκες  καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς κατά διαστήματα ,γεγονός που επέβαλε τη διακοπή των προσπαθειών των αθλητών και την συνέχεια τους σε περιόδους ύφεσης των καιρικών φαινομένων(Διάρκεια αγώνα περίπου 2.15’ωρες)
Ο Γιάννης πέρασε με την 1η προσπάθεια  το 1.73μ  άφησε το 1.78μ. Πέρασε με την 1η  προσπάθεια το 1.83μ.
Στο 1.88μ που ανέβηκε ο πήχης <<κόλλησε>> αφού είχε τις δυο πρώτες προσπάθειες αποτυχημένες και κατάφερε το ύψος αυτό με την 3η προσπάθεια στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε  στο 1.93μ που πέρασε με την 1η  προσπάθεια. Το 1.97μ το πέρασε με την 2η προσπάθεια.
ΣΤΑ 2.00μ που έφτασε ο πήχης ο Γιάννης με τρομερή αυτοπεποίθηση και με την ψυχολογία στα ύψη πέρασε τον πήχη με χαρακτηριστική άνεση με την 1η προσπάθεια.
Στο2.05μ που δοκίμασε και που ήταν το όριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξήχθη στην ΤΥΦΛΙΔΑ της ΓΕΩΡΓΙΑΣ οριακά δεν πέρασε τον πήχη.
Έπεται συνέχεια στις ΣΕΡΡΕΣ 9,10-7-2016 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ. Στην ΛΑΡΙΣΑ 29-7-2016 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΝΕΩΝ και πιθανότατα στην ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ με την ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.
Η επιτυχία του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ μόνο τυχαία δεν είναι :αποτελεί καρπό συστηματικής και εντατικής δουλειάς πολλών ετών και το νεαρό της ηλικίας του του  δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις στο μέλλον.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

  
Μπράβο και απο το Permisospress στον αθλητή μας για την αξιόλογη παρουσία και εμφάνισή του. Ευχόμαστε να έχει καλή συνέχεια στις προσπάθειές του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια - ΒΙΝΤΕΟ



Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που ξέσπασε στα Δερβενοχώρια το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Οι φλόγες κατακαίνε δασική έκταση σε δύο μέτωπα. Tο ένα βρίσκεται προς την πλευρά των οικισμών Πράσινο και Λεύκα και το άλλο στα νταμάρια Φράγκου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν επιστρατευτεί 74 οχήματα, 136 πυροσβέστες και 179 πεζοπόρο τμήμα. Παράλληλα, στο σημείο επιχειρούν 5 ελικόπτερα, 6 καναντέρ και 4 πετζετέρ.

Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα -Πόσο θα πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ (παραδείγματα)

Είναι και επίσημο πλέον τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα έρχονται για όσους επιθυμούν να κάνουν άρση ακινησίας του ΙΧ τους, ωστόσο χρειάζεται προσοχή, καθώς υπάρχουν επιβαρύνσεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προχωρούν σε μερική άρση ακινησίας των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο ορίζεται ότι:

    για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας
    για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας
    για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2016), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Οι ανωτέρω επιλογές είναι, κατά περίπτωση, δεσμευτικές και δεν παρέχεται η δυνατότητα επιλογής άλλου χρονικού διαστήματος πέραν όσων ρητά αναφέρονται στη διάταξη.

Επισημαίνεται ότι η άρση της ακινησίας γίνεται κατόπιν εγγράφου αιτήματος του κατόχου του
οχήματος.

Προκειμένου για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας, λογίζεται ως ολόκληρος μήνας, ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της άρσης αυτής.

Παραδείγματα

    Για επιβατικό ΙΧ 1000 κ.εκ., τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι 120€.

Έστω ότι φορολογούμενος αιτείται (εγγράφως) άρσης ακινησίας στις 20 Ιουνίου 2016:

    για 1 μήνα, τότε τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται ως εξής: 120€x(2/12)=20€.
    για 3μήνες, τότε τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας για το ίδιο όχημα είναι 120€x(4/12)=40€.
    για το υπόλοιπο του έτους μέχρι 31-12-2016, θα καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας για 7 μήνες συν 2/12 ως εξής: 120€x(7/12)+120€x(2/12)=70€+20€=90€.

    Για επιβατικό ΙΧ με εκπομπές 100γρ CO2/χλμ , τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας είναι: 100x 0,90=90 €. Έστω ότι φορολογούμενος αιτείται (εγγράφως) άρσης ακινησίας στις 20 Ιουνίου 2016:

    για 1 μήνα τότε τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται ως εξής: 90€ x (2/12)=15€
    για 3μήνες τότε τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας για το ίδιο όχημα είναι 90€x (4/12)=30€
    για το υπόλοιπο του έτους μέχρι 31-12-2016, θα καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας για 7 μήνες συν 2/12 ως εξής: 90€x [(7/12) + (2/12)]=90€x(9/12)=€.67,5

Η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο, γίνεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διατάξεις, στην περίπτωση εκπρόθεσμης επιστροφής των στοιχείων ή μη επιστροφής αυτών στη Δ.Ο.Υ., επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των αναλογούντων ετησίων τελών κυκλοφορίας, δηλ. εάν ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος του παραδείγματος 1 έχει καταβάλει τέλη κυκλοφορίας για διάρκεια άρσης τριών μηνών (40€) και δεν επιστρέψει τα στοιχεία (άδεια και πινακίδες ) του οχήματος εμπρόθεσμα (τελευταία εργάσιμη του τριμήνου), τότε επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 120€ x2=240€.


  
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ