Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Συγκίνησε το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο στο Μουσείο της Θήβας



ΘΗΒΑΙΚΟ  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ ΘΗ.ΠΕ.ΠΕ



Πολλοί θεατές το βράδι της 29ης Ιουνίου του 2016 , Θηβαίοι και μη Θηβαίοι, ήταν πολύ συγκινημένοι, κάποιων μάλιστα τα μάτια γέμισαν, που λέει και η μάνα μου, καθώς άκουγαν τα λόγια των ηρώων της τραγωδίας του Σοφοκλή. Άκουγαν λέξεις, ονόματα, τόπους που τους βιώνουν καθημερινά καθώς περπατούν την πόλη αυτή. Ζωντάνευαν μπροστά τους! Ένιωσαν αυτό το 18χρονο κορίτσι που το όνομά του το έδωσαν στα κορίτσια τους, άκουγαν για «τα σπίτια γύρω απ’ του Κάδμου και του Αμφίωνα τα ανάκτορα» και συνειδητοποιούσαν ότι από κει περπάτησαν για να έρθουν στο μουσείο. Η βραδιά, λοιπόν, της «Αντιγόνης» ήταν μαγική. Η μαγεία ξεδιπλωνόταν και γινόταν ηλεκτρισμός κάθε φορά που έκαναν ένα γυμνό βήμα οι ηθοποιοί πάνω στο έδαφος του μουσείου.  Δεν είναι ο ρόλος μου να αποτιμήσω την παράσταση. Θα ήθελα, απλώς, να ευχαριστήσω όλους που βοήθησαν να ζήσουμε αυτή την ένταση καθώς οι ηθοποιοί άγγιζαν, κρύβονταν, στήριζαν τις στήλες και τα γλυπτά του μουσείου και τα παρουσίαζαν στους θεατές. Ευχαριστώ λοιπόν τους πάντες, που προσπαθούσαν να διευκολύνουν αυτό το παράτολμο εγχείρημα, όταν ζητούσαμε τη συνδρομή τους, τους υπεύθυνους του δήμου, δήμαρχο και γραμματέα, την προϊσταμένη του ΔΟΘ του τμήματος πολιτισμού, την έφορο αρχαιοτήτων και τους υπαλλήλους του μουσείου (ιδιαίτερα αυτούς, που βοηθούσαν στα πάντα στις νυχτερινές πρόβες μας). Ευχαριστώ, τέλος, όλα τα ΜΜΕ της Θήβας για τη στήριξη της παρουσίασης της «Αντιγόνης» από το ΘΗΠΕΘΕ. Για το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο (ΘΗΠΕΘΕ) .
Λάζαρος Παπαδόπουλος
Διαβάστε Περισσότερα »

"Η Μάνα στο Δημοτικό Τραγούδι" -Εκδήλωση στη Ξηρονομή


Διαβάστε Περισσότερα »

Στο Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων η κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών


 Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 13975/30-6-2016 πρόσκληση για την 14η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ» στις  4  ΙΟΥΛΙΟΥ του 2016, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1.    Λήψη απόφασης για την αντίδραση του Δήμου Θηβαίων σχετικά με την προβλεπόμενη με το Σχέδιο Νόμου για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας, κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών και υπαγωγή αυτών σε δημιουργούμενο έμμισθο Υποθηκοφυλακείο με έδρα τη Λιβαδειά.

2.    Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου μετά του αναπληρωτή του, που θα συμμετέχει στην Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος LEADER  της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΕΛΙΚΩΝΑΣ-ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.

3.    Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής για την καταστροφή υλικού στα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης (θέμα από αναβολή).

4.    Λήψη απόφασης για την απευθείας ανάθεση μετά από διαπραγμάτευση για την παροχή  εργασιών επισκευής και συντήρησης των οχημάτων του Δήμου Θηβαίων.

5.    Λήψη απόφασης επί του αιτήματος της δημοτικής παράταξης «Αυτοδιοικητικό  Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας» περί μερικής ανάκλησης της υπ’ αριθ. 393/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Θηβαίων που αφορά τον εγκριθέντα προϋπολογισμό του Δήμου, για το οικ. έτος 2016, όσον αφορά τους Κωδικούς Εξόδων 20.6721.01 και 20.6162.05 που αφορούν την ετήσια εισφορά του Δήμου στον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. Στ. Ελλάδας Α.Ε. και τις υποστηρικτικές εργασίες καθαριότητας που έχουν ανατεθεί στον ίδιο Φορέα από το Δήμο.


                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων:Αιτήσεις για την απαλλαγή τροφείων στο Βρεφονηπιακό Σταθμό και στους παιδικούς σταθμούς

Στις 4 Ιουλίου ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2016-2017» για την απαλλαγή τροφείων στο Βρεφονηπιακό Σταθμό και στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ)
Ιούνιος 30, 2016   ανακοινώσεις


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Στις 4 Ιουλίου ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2016-2017» για την απαλλαγή τροφείων στο Βρεφονηπιακό Σταθμό και στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

(Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ)

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σας ενημερώνει ότι αναρτήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, η επίσημη προκήρυξη του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2016-2017» για την εισαγωγή βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει στις 04/07/2016 η αίτηση συμμετοχής θα διατίθεται προς το παρόν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ από τις 04/07/2016.

Για την διευκόλυνσή σας ως προς την ορθή συμπλήρωση της αίτησης και για το έλεγχο των δικαιολογητικών, ο δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων θα συνδράμει από Τετάρτη 06/07/2016 καθημερινά 09:00-15:00.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ομπρέλα» στήριξης σε όσους έχουν ανάγκη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



Άνοιξε ο δρόμος για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και την υλοποίηση των αποφάσεων για την δημιουργία δομών και μηχανισμός στήριξης όσων πολιτών έχουν ανάγκη.

Η Περιφέρεια, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, προχωρά στην εφαρμογή των μελετών που έχει εκπονήσει για την δημιουργία δομών αλλά και την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων για όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας που χρειάζονται στήριξη και συμπαράσταση.

 Περισσότερα από 11.350.000 ευρώ πρόκειται να διατεθούν για τα έργα:
1.    «Δομή υποστήριξης δράσεων κοινωνικής ένταξης»
2.    «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων»
3.    «Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»
4.    «Κέντρα Κοινότητας»
5.    «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο»

Αναλυτικά, το σχέδιο δράσης και πρωτοβουλιών της Περιφέρειας, θα παρουσιαστεί από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη σε ειδική Συνέντευξη Τύπου για την ενημέρωση όλων των πολιτών, των φορέων και των ενδιαφερομένων.

Ο κ. Μπακογιάννης, με αφορμή την ένταξη των έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα δήλωσε:

«Είναι η πρώτη φάση της δικαίωσης. Έχουμε εκπονήσει ένα άρτιο και πλήρως πραγματοποιήσιμο σχέδιο για να μπορέσουμε να στηρίξουμε όλους εκείνους που πραγματικά μας χρειάζονται. Η συγχρηματοδότηση μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του και αυτό μας δίνει ανάσα και κουράγιο. Όταν παρουσιάσουμε όλα αυτά που έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε, νομίζω ότι θα μας ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι στη προσπάθεια που ξεκινήσαμε, να γίνουμε όλοι μαζί το χέρι βοήθειας και συμπαράστασης σε κάθε οικογένεια που μας θέλει δίπλα της. Με αυτό το σχέδιο σκοπεύουμε να προσελκύσουμε επενδυτές, αλλά επενδυτές ψυχής και ανθρωπιάς»

Διαβάστε Περισσότερα »

Καθήλωσε το κοινό το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών


Mε την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λάζαρου Παπαδόπουλου και το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών, στον κατάμεστο από κόσμο αύλειο χώρο του Μουσείου.
Στην πόλη που γέννησε τους μύθους και ενέπνευσε τους μεγάλους τραγικούς και σε έναν χώρο που φυλάσσει την ιστορία και τον πολιτισμό της Βοιωτίας,  οι ηθοποιοί του ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ. άγγιξαν την ψυχή μας. Με μέσα μοναδικά και ανεπανάληπτα τα σώματα, τις αισθήσεις, τις κινήσεις και τις φωνές τους απέδωσαν εξαιρετικές ερμηνείες, καθηλώνοντας το κοινό. Η σκηνογραφία και η σκηνοθεσία δημιούργησαν μία μαγική εικόνα, ζωντανεύοντας ακόμα και τις αρχαιότητες του χώρου.

Ο Δήμος Θηβαίων συγχαίρει θερμά τους συντελεστές της παράστασης και τους ευχαριστεί που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις εορτασμού των εγκαινίων του Μουσείου, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος με τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.
Ευχαριστεί επίσης την Ελληνική Εταιρεία Γρανιτών, που ήταν ο χορηγός της παράστασης.
Καλοτάξιδο το Μουσείο μας στις θάλασσες του πολιτισμού!
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα Δήμου Θηβαίων για την κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών

Κάλεσμα Δήμου Θηβαίων για αντίδραση
στην προβλεπόμενη σε Σχέδιο Νόμου
 κατάργηση των  Υποθηκοφυλακείων Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών

    Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης, ανταποκρινόμενος και σε αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Θηβών, συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ), με πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης τη λήψη απόφασης για την αντίδραση του Δήμου Θηβαίων σχετικά με την προβλεπόμενη, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας,  κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων Θήβας, Θίσβης και Θεσπιών και την υπαγωγή αυτών σε έμμισθο Υποθηκοφυλακείο, που συστήνεται με έδρα τη Λιβαδειά. Σημειώνουμε ότι το σχέδιο νόμου θα βρίσκεται σε διαβούλευση έως και 5 Ιουλίου 2016.

    Επειδή το Υποθηκοφυλακείο της Θήβας είναι το πλέον εύρωστο της Π.Ε. Βοιωτίας, εξυπηρετεί περίπου 60.000 κατοίκους και η κατάργησή του θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην όλη λειτουργία του Δήμου μας,  καλούμε φορείς και δημότες να παρευρεθούν  στη συνεδρίαση αυτή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού στο Ζερίκι


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχειρήσεις εστίασης και πνευματικά δικαιώματα




Ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις εστίασης για την έκδοση της εξαιρετικά σημαντικής Εγκυκλίου 12/24-6-2016 του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με την οποία:

Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, όπως η ΑΕΠΙ Α.Ε. δεν αποτελούν δημόσια όργανα ελέγχου και κατά συνέπεια δεν μπορούν να βεβαιώνουν διοικητικές παραβάσεις. Η βεβαίωση αυτή μπορεί να γίνει μόνο με την σύμπραξη δημόσιας αρχής από δημόσιο όργανο επιτόπου και με κανένα άλλο τρόπο.

Η χρονική ισχύς της άδειας χρήσης μουσικών οργάνων, που εκδίδεται από τον αρμόδιο Δήμο είναι ανεξάρτητη από την άδεια, που αφορά τα πνευματικά δικαιώματα και χορηγείται από τους  Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, όπως η ΑΕΠΙ Α.Ε. Η σχετική άδεια που εκδίδουν οι Δήμοι έχει οριστεί, ως αορίστου διάρκειας, εκτός αν αιτηθεί διαφορετικά η επιχείρηση.

Με την ευκαιρία, ενημερώνουμε τους συναδέλφους, ότι η επιμελητηριακή κοινότητα  στηρίζει την τροποποίηση του Ν.2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων καθώς μετά από τρία χρόνια αγώνα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας αλλά και μετά από συνεχείς παλινωδίες των εκάστοτε κυβερνήσεων εμφανίζεται μια νέα ευκαιρία τροποποίησης του.

Όπως είναι πια απόλυτα διαπιστωμένο, ο Ν.2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι ένας νόμος απαράδεκτος και ληστρικός, που δίνει δυστυχώς υπερεξουσίες σε μια Α.Ε. και το δικαίωμα να καταδυναστεύει χιλιάδες συναδέλφους, εξευτελίζοντας τους και σέρνοντας του στα δικαστήρια βάζοντας ένα ακόμη καρφί στην χειμαζόμενη οικονομία.

Ούτε όμως αυτός ο νόμος και η εφαρμογή του έδωσε στους ανθρώπους του πολιτισμού το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια. Τα υπέρογκα κέρδη αυτής της εταιρίας διανέμονται με αδιαφανή τρόπο δίνοντας τελικά ψίχουλα στους ανθρώπους του πολιτισμού.

Μετά από τρία χρόνια η διαβούλευση ολοκληρώθηκε και αναμένουμε το νομοσχέδιο να έρθει στην Βουλή προς ψήφιση.

Βασική μας επιδίωξη είναι να είναι ένας νόμος, που θα μπορεί να εφαρμοστεί, που θα είναι δίκαιος και ωφέλιμος, τόσο για τους ανθρώπους του πολιτισμού, όσο και για τους χρήστες, τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Επειδή όμως και παλαιότερα παρόμοιο νομοσχέδιο είχε φθάσει κοντά στην ψήφιση του και τελικά αποσύρθηκε …για αδιευκρίνιστους λόγους, εφιστούμε την προσοχή σε όλους.



Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αγνιάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα πληρωθεί φέτος ο ΕΝΦΙΑ


Να ολοκληρωθεί η εξόφληση του φετινού ΕΝΦΙΑ δυο μήνες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να φέρει πιο γρήγορα το ζεστό χρήμα του φόρου στα κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα με το σενάριο που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στις 15 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Τα εκκαθαριστικά του φόρου πρόκειται να αναρτηθούν στο Taxisnet  έως τα μέσα Αυγούστου και ο φόρος θα πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη τον Αύγουστο και την τελευταία τον Δεκέμβριο. Να σημειωθεί ότι πέρυσι ο φόρος πληρώθηκε σε έξι δόσεις με την πρώτη τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Φεβρουάριο.

Το συνολικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι αναμένεται να διαμορφωθεί στα 3,5 δις ευρώ, αυξημένου κατά τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με το ποσό που πλήρωσαν πέρυσι λόγω μιας σειράς επιβαρυντικών για τους φορολογούμενους αλλαγών. Σημειώνεται ότι περίπου 600 χιλιάδες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ ενώ θα υπάρξουν και κερδισμένοι λόγω της μείωσης του κύριου φόρου από την περικοπή των αντικειμενικών αξιών.

Ωστόσο, οι επιβαρύνσεις από τον ΕΝΦΙΑ προκύπτουν από τις εξής αλλαγές:

- Αυξάνονται  έως 25% οι συντελεστές υπολογισμού του κύριου ΕΝ.Φ.Ι.Α. των οικοπέδων.

- Καταργήθηκε η έκπτωση 20% στον κύριο και τον συμπληρωματικό ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα κτίσματα.

 -Μειώθηκε το αφορολόγητο όριο του συμπληρωματικού φόρου από τα 300.000 στα 200.000 ευρώ. Στα φυσικά πρόσωπα με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας πάνω από 200.000 ευρώ και μέχρι 300.000 ευρώ θα επιβάλλεται πλέον συμπληρωματικός ΕΝ.Φ.Ι.Α. με συντελεστές 0,1%-0,15%.

- Αυξάνονται κατά 15% έως και 200%, από 0,1%-1% σε 0,3%-1,15%, οι συντελεστές του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. για όσα φυσικά πρόσωπα έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

- Ο συμπληρωματικός ΕΝ.Φ.Ι.Α των φυσικών προσώπων θα επιβαρύνει πλέον και τα αγροτεμάχια και τις  εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.

- Αυξάνεται από 0,5% σε 0,55% ο συντελεστής του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες, ενώ για τα Ν.Π.Δ.Δ και Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα καθώς και τις Α.Ε. Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, ο συντελεστής του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. αυξάνεται από το 0,25% στο 0,35%.

- Επιβάλλεται για πρώτη φορά συμπληρωματικός ΕΝ.Φ.Ι.Α.  με συντελεστή 0,1% και στα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται.
capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναζητείται στην Κρήτη ο 'καυτός' αστυνομικός που πόζαρε σε τουρίστρια


Ο νεαρός αστυνομικός, που βρίσκεται σε ώρα υπηρεσίας, όχι μόνο δεν ενοχλείται από τις λήψεις αλλά παίρνει και πόζα. Θαυμάστριες αναζητούν το στοιχεία του

Ένας Έλληνας αστυνομικός έχει γίνει το απόλυτο viral στο Twitter, από την ώρα που μία τουρίστρια ανέβασε στον λογαριασμό της φωτογραφία του εν ώρα υπηρεσίας.

Η Μάρτα Γκουλντ έκανε διακοπές στη χώρα μας, όταν είδε το αυτοκίνητο με τον όμορφο αστυνομικό και αποφάσισε να τον βγάλει φωτογραφία.  Ο ίδιος στην αρχή δεν κατάλαβε ότι τον φωτογραφίζει, αλλά όταν το αντιλήφθηκε της χαμογέλασε και τη χαιρέτησε.



Η κοπέλα δεν αναφέρει πού ακριβώς στην Ελλάδα "εντόπισε" το νεαρό,  ανέβασε ωστόσο άλλες φωτογραφίες από την Κρήτη...κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πρωταγωνιστής κυκλοφορεί στο συγκεκριμένο νησί.

Η ανάρτηση προκάλεσε "συναγερμό" στο twitter, με γυναίκες κυρίως απ' όλο τον κόσμο να ζητούν...τα στοιχεία του!



Πηγή: cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάει η έκπτωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ- Ποιοι τη δικαιούνται


Η ΔΕΗ θέτει σε ισχύ από 1η Ιουλίου την έκπτωση 15% στα τιμολόγια ρεύματος για καταναλωτές που είναι...συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους.

Η έκπτωση πάντως αφορά μόνο το καθαρό ποσό του ρεύματος και όχι το συνολικό ποσό του λογαριασμού. Η έκπτωση ισχύει για καταναλώσεις μεσαίας και χαμηλής τάσης που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Ιουλίου και μετά και επηρεάζει εκατομμύρια καταναλωτές.

Την έκπτωση θα μπορέσουν να καρπωθούν επίσης εκατομμύρια καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη εφόσον προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους και τηρούν τους διακανονισμούς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργούν οι σχολικές καθαρίστριες της Βοιωτίας

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΗΣΤΡΙΩΝ
Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Το Σωματείο Καθαριστριών Βοιωτίας συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις  των συναδέλφων εργαζομένων καθαριστριών στα Δημόσια Σχολεία Α΄ και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης, που ταλαιπωρούνται με τα επί σειρά ετών εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων αγωνίζονται καθημερινά ώστε οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον. Ωστόσο οι συνθήκες εργασίας  μας είναι δυσμενείς οι αμοιβές εξευτελιστικές.
Ζητούμε την άμεση και χωρίς καμία χρονοτριβή έκδοση της νέας ΚΥΑ ώστε να αποφευχθεί η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με σοβαρά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό απεργούμε πανελλαδικά στις 30 Ιουνίου.
Το Σωματείο καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος  στις  11 το μεσημέρι.

Το Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ: Αυτό είναι το νέο ετήσιο όριο αποζημίωσης


Αλλαγές στον κανονισμό ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής και Ζωικού κεφαλαίου από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση.

Ειδικότερα σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπόλαρης, ως ανώτατο όριο αποζημίωσης που μπορεί να καταβάλλει ο ΕΛΓΑ στους δικαιούχους παραγωγούς, ορίζεται η μεγαλύτερη αποζημίωση που μπορεί να δοθεί με βάση τους Κανονισμούς Ασφάλισης της Φυτικής Παραγωγής και του Ζωικού Κεφαλαίου του ΕΛΓΑ και δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά ανά δικαιούχο ετησίως το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000,00) ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θερινό σινεμά στα γρασίδια στη Λιβαδειά


  H Αντιφασιστική - Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς διοργανώνει θερινό σινεμά στα γρασίδια πίσω από τη Νεροτριβή. Φέρνουμε μαζί μας ψάθες και καρεκλάκια και βλέπουμε μαζί την ταινία Τι κάνεις σε περίπτωση φωτιάς; ώρα προβολής 21:15.

Σας περιμένουμε!

Λίγα λόγια για την ταινία:

Κατηγορία : Κοινωνικό
Διάρκεια : 97 min
Έτος : 2001
Σκηνοθέτης : Γκρέγκορ Σνίτζλερ
Πρωταγωνιστές : Τιλ Σβάιγκερ, Νάντια Ουλ, Κλάους Λέβιτς

Μια ξεχασμένη αυτοσχέδια βόμβα εκρήγνυται έπειτα από 11 χρόνια σε αρχοντικό του Βερολίνου. Οι Αρχές αναζητούν τα μέλη μιας παλιάς ομάδας αναρχικών. Εκείνοι, που σήμερα έχουν αλλάξει ιδέες και τρόπο ζωής, συναντιούνται ξανά και οργανώνουν επιχείρηση, προκειμένου να εξαφανίσουν όσα στοιχεία τους ενοχοποιούν.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ