Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Με πολύ κέφι, χορό, τραγούδι οι εκδηλώσεις του "ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ" Θεσπιών-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Με μεγάλη επιτυχία και πολύ κέφι, χορό, τραγούδι και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις  του Εκπολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Θεσπιέων «ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ» στην νέα πλατεία Θεσπιών-αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους για την άριστη διοργάνωση !!!
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο.
Απολογισμός 5ήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων 2016 Εκπολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Θεσπιέων «ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ»
Το πολιτιστικό μας 5ημερο έλαβε τέλος! Με τη βοήθεια του κόσμου, των χορηγών μας και τη σωστή οργάνωση οι εκδηλώσεις έλαβαν τέλος με μεγάλη επιτυχία.
Ξεκινώντας από την πρώτη μέρα 6/7/2016 «Καλοκαιρινή παράσταση Ρυθμικής και Ενόργανης Γυμναστικής» να ευχαριστήσουμε πολύ τη γυμνάστρια του τμήματος της ρυθμικής γυμναστικής κα. Ηρώ Βαρθαλάμη για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης καθώς και τους μικρούς συμμετέχοντες που ομόρφυναν την ημέρα αυτή. Επίσης ευχαριστούμε το κατάστημα παιδικών παιχνιδιών «Ζουλάμογλου» για το στολισμό της πλατείας και το ζαχαροπλαστείο «ψωμί & μέλι» για τη προσφορά κερασμάτων.
Προχωράμε στην επόμενη ημέρα 7/7/2016 «Κυνήγι χαμένου θησαυρού». Για την διεξαγωγή της ημέρας αυτής να ευχαριστήσουμε πολύ την Κούνου Χρύσα για τη δημιουργία γρίφων και τη καθοδήγηση των μικρών μας συμμετοχόντων καθώς και τους μικρούς μας φίλους που πήραν μέρος στο κυνήγι χαμένου θησαυρού.
Και συνεχίζουμε με το Διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 8-9/7/2016. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συμμετοχή τους:
•    το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας
•    τη Χορευτική Ομάδα Μανουσάκια Κυριακίου
•    καθώς και τα παιδιά των παιδικών χορευτικών τμημάτων του ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ
•    το Σύλλογο Ποντίων Ασπροπύργου «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»
•    το Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Άσκρης
•    και τους χορευτές του ενήλικου χορευτικού τμήματος του ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ
Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τους χοροδιδάσκαλους:
•    Στίγκα Γιώτα
•    Κασσωτάκη Καλλιόπη
•    Σωτηριάδου Αθηνά
•    Κοβός Νίκος
•    και ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ  στο χοροδιδάσκαλο των παιδικών και ενήλικών του τμημάτων κ. Μαρίνη Χαράλαμπο για το κόπο και τη προσπάθεια τόσων μηνών.
Η 5η μέρα των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων 10/7/2016  ήταν αφιερωμένη στον Ελληνικό Κινηματογράφο. Η βραδιά περιελάμβανε τραγούδια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου καθώς και αφήγηση με σημαντικές πληροφορίες για τη δημιουργία του κάθε τραγουδιού. Στη βραδιά αυτή συμμετείχε και το ενήλικο χορευτικό τμήμα του ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ.
Για τη βράδια αυτή ευχαριστούμε τους ερασιτέχνες μουσικούς που πλαισίωσαν την ορχήστρα: Νίκος Κακοσαίος(ακορντεόν), Αλέξανδρος Ράπτης(κιθάρα), Νίκος Κοντός(μπάσο), Δημήτρης Δημητρίου(κρουστά) καθώς και τους επαγγελματίες μουσικούς για τη πολύτιμη βοήθεια τους Βαγγέλης Παπάζογλου(μπουζούκι) και Κωνσταντίνος Δέδες(πλήκτρα). Επίσης ευχαριστούμε τους ερασιτέχνες τραγουδιστές Κώστα Κακοσαίο, Κόλλια Γιώτα και Κούνου Γαρυφαλλιά και τη κα. Ελλάς για την εμφάνιση της.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν(μικρούς και μεγάλους) για την επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων μας.
Τη κα. Μελισσάρη Μαρία για τον όμορφο στολισμό του χώρου των εκδηλώσεων, τους επαγγελματίες του χωριού μας και όχι μόνο για τη προσφορά εδεσμάτων. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μπαμπούλα Κώστα για την ηχητική
 κάλυψη των βραδιών και το permisospress.blogspot.gr και τον κ. Δημήτρη Παπαθεοδοσίου για την κάλυψη των εκδηλώσεων μας και τέλος να ευχαριστήσουμε την  κα. Αλίκη Ξέρα για την εύρεση και τη καταγραφή  πληροφοριών γυρω απ'τις ταινίες και τα τραγούδια απο τον Ελληνικό Κινηματογράφο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ σε όλους τους χορηγούς μας για τη πολύτιμη βοήθεια τους, χωρίς αυτήν δε θα είχαμε καταφέρει τίποτα!
Τέλος ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για τη βοήθεια του!
Νικητής της λαχειοφόρου αγοράς που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια των προετοιμασιών και των ημερών διεξαγωγής των εκδηλώσεων μας είναι ο κ. Βασίλης Αίσωπος από τον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας. Του ευχόμαστε να είναι πάντα καλότυχος στη ζωή του!
                                                                                  
                                                                                            Με εκτίμηση,
                                                                                                Το Δ.Σ











Πλούσιο φωτορεπορτάζ ΕΔΩ

















Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση του Ε.Κ. Θήβας για εξαίρεση της Ε.Α.Β. από το Ταμείο


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΘΗΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά από δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας και την δημοσίευση τμήματος της συμφωνίας, στην οποία αναφέρονται οι δημόσιες επιχειρήσεις που υπάγονται στο νέο υπερταμείο διαχείρισης δημόσιας περιουσίας. Η ΕΑΒ Α.Ε (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε) φαίνεται να περιλαμβάνεται στη λίστα των δημοσίων επιχειρήσεων που θα πρέπει να υπαχθούν στο υπερταμείο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, με μια σημαντική όμως υποσημείωση που της δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Συγκεκριμένα, στο επίμαχο σημείο της συμφωνίας σημειώνεται ότι «οι αρχές κι οι θεσμοί θα αναλύσουν τις δραστηριότητες της ΕΑΒ μέχρι τον Ιούνιο του 2016 για να εξετάσουν σε ποιο βαθμό είναι ευρέως εμπορικές και πρέπει να συμπεριληφθεί στο νέο ταμείο ή αν κατά βάση εξυπηρετούν τις ανάγκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κάτι που δίνει έναυσμα υποχρεωτικής εξαίρεσης από το Ταμείο για λόγους εθνικής ασφαλείας».

Το Ε.Κ.Θήβας θεωρεί την ΕΑΒ βιομηχανία πρότυπο τον κλάδο της Αεροναυπηγικής, με ισχυρό παρελθόν, με εξαιρετικές επιχειρησιακές συνεργασίες του κλάδου σε διεθνές επίπεδο, με απόλυτη προσήλωση στο έργο υπηρέτησης της εθνικής άμυνας της χώρας -όπως άλλωστε ορίζεται στον ιδρυτικό της νόμο- και με χαρακτήρα και δυνατότητες αναπτυξιακές προς όφελος και της εθνικής οικονομίας.
Όλα τα πιο πάνω όπως και η έως τώρα πορεία της, δείχνουν τον προσανατολισμό της
Το Εργατικό Κέντρο σε συνεργασία με το σωματείο θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξαίρεση της εταιρείας από το ταμείο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΑΒ <<πρωτίστως>> στην εξυπηρέτηση των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων, επιβάλλοντας έτσι και την υποχρεωτική εξαίρεσή της από το Ταμείο για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eξαιρετικής ποιότητας τα νερά της Βοιωτίας

Εξαιρετικής Ποιότητας τα ύδατα κολύμβησης της Π.Ε. Βοιωτίας

«Σε εφαρμογή της οδηγίας 2006/7/ΕΚ και της Η.Π 8600/416/Ε103/2009 ΚΥΑ , το Τμήμα Υγειονομικού ελέγχου & Περ/κης Υγιεινής της ΠΕ Βοιωτίας διενήργησε και  διενεργεί δειγματοληπτικούς τακτικούς μηνιαίους ελέγχους των υδάτων κολύμβησης και πόσιμου νερού του Ν. Βοιωτίας. Επιβεβαιώνεται και για το έτος 2016 έως σήμερα, ο χαρακτηρισμός
«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ».
Όπως άλλωστε έχει δοθεί και για το έτος 2015 από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων και έχει δημοσιευθεί από τo European Enviromental Agency.

Στα πλαίσια δε της ελεγκτικής παρακολούθησης της ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης που διενεργεί η Π. Ε. Βοιωτίας , σε εφαρμογή της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 , όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δεν έχουν διαπιστωθεί υπερβάσεις ή αποκλίσεις των παραμετρικών τιμών των μικροβιολογικών και χημικών παραμέτρων που ορίζει κείμενη νομοθεσία στις περιοχές Αντίκυρας, Διστόμου, Άσπρων Σπιτιών και όλα τα δείγματα έχουν χαρακτηριστεί «Κατάλληλα».

Επίσης όλα τα αποτελέσματα των ελέγχων της Π. Ε. Βοιωτίας, θα αναρτώνται στο εξής στο site της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

 

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Μπακογιάννη για την Π.Ε.Λ.


 Επιστολή Μπακογιάννη στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη για την έκθεση Λαμίας


Με δεδομένο το ενδεχόμενο να εκλείψει ο θεσμός της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, ζητεί να τεθεί ο θεσμός υπό την αιγίδα και την εποπτεία της Περιφέρειας.

Στην επιστολή του ο κ. Μπακογιάννης επιχειρεί να δώσει άμεση και οριστική λύση για την συνέχεια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας που συνδέεται άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη και την προβολή της Φθιώτιδας, αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο σύνολό της.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη

Κύριε Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας, είναι ένα ζωτικό ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας και ένας πόλος ανάπτυξης, για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Εδώ και 50 χρόνια οι οραματιστές αυτού του θεσμού, τον είχαν άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναπτυξιακή πορεία  της περιοχής και κυρίως με την οικονομία της. Διαχρονικά, η τοπική κοινωνία έχει κάνει επενδύσεις από το υστέρημά της, θέλοντας να διαμορφώσει καλύτερες εκθεσιακές συνθήκες.

Οι τελευταίες εξελίξεις δεν αποτελούν τιμή γι’ αυτή καθαυτή την 50χρονη ιστορία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Η Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας,  δεν θα μπορούσε να μείνει θεατής σε αυτές τις εξελίξεις, αλλά αντίθετα ήταν και είναι στυλοβάτης της κάθε προσπάθειας και των οποιονδήποτε πρωτοβουλιών. Γι’ αυτό και ήταν εκείνη η οποία έδωσε λύση σε άμεσα και επείγοντα ακανθώδη προβλήματα, στην κατά κοινή ομολογία πετυχημένη διοργάνωση, της 50ης Εκθεσιακής Περιόδου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Θεωρούμε ότι σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλει να είναι παρούσα και το κυριότερο, οφείλει να ζητήσει ένα διευρυμένο διάλογο, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες δημιουργικής συνέχειας της Πανελλήνιας  Έκθεσης Λαμίας, για να εξασφαλιστεί το μέλλον της και η πορεία της αδιατάρακτα.

Στην κατεύθυνση αυτή, σαν μόνη βιώσιμη λύση είναι να τεθεί η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με ανάλογη εφαρμογή των  διατάξεων για τα ΝΠΔΔ των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και να λειτουργήσει αυτή, με την συνεργασία των Δήμων και των λοιπών φορέων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με την βεβαιότητα ότι θα εξετάσετε το εν λόγω ζήτημα, προσβλέπω στη θετική σας ανταπόκριση. 

Με εκτίμηση,


Κώστας Μπακογιάννης
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν τένις μέχρι την Κυριακή στο Wemplay Club στη Λιβαδειά

Για σένα που αναζητάς ένα τρόπο να διασκεδάσεις και να αθληθείς ταυτόχρονα, το Wemplay Club σου δίνει την ευκαιρία να παίξεις τένις εντελώς δωρεάν μέχρι την Κυριακή 17/7! Το Wemplay Club στη Λιβαδειά,διαθέτει 2 γήπεδα Τένις υψηλών προδιαγραφών με καινούργιους χλοοτάπητες τελευταίας γενιάς για μέγιστη αθλητική απόδοση και ασφάλεια!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 6940 673284


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσκυνηματική Εκδρομή σε Γιάννενα,Λευκάδα με τον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών


   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ


ΤΡΙΤΗ 16/8/16

Στις 6:00 π.μ αναχώρηση από τον Ναό μας. Άφιξη στο Μέτσοβο το μεσημέρι όπου θα παραμείνουμε για φαγητό. Αμέσως μετά αναχωρούμε για τα Ιωάννινα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων. Διανυκτέρευση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/8/16

Πρωινό και αναχώρηση για το Σπήλαιο του Περάματος και αμέσως μετά  στοΜουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων «Παύλου Βρέλλη». Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την προβλήτα για να μεταβούμε με το καραβάκι στο νησάκι για να επισκεφτούμε το σπίτι του Αλή Πασά, καθώς και τα Μοναστήρια του νησιού.  Ολόκληρη η υπόλοιπη ημέρα θα είναι στην διάθεση μας  για φαγητό, ξεκούραση  και περιήγηση στην καινούρια και στην παλιά πόλη των Ιωαννίνων.  Διανυκτέρευση.

ΠΕΜΠΤΗ 18/8/16

Πρωινό και αναχώρηση για τη Λευκάδα. Θα επισκεφτούμε την μονή της Φανερωμένης όπου Θα προσκυνήσουμε το Θαυματουργό Εικόνισμα της Παναγίας. Επίσκεψη στο Νυδρί όπου θα παραμείνουμε για φαγητό (και μπάνιο προαιρετικά). Προσκύνημα στην Ι.Μονή Αγίου Δημητρίου Βόνιτσας. Επιστροφή στην Θήβα το βράδυ.

Σας προσκαλούμε με αγάπη



Εκ του Ι.Ναού

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΩΝ

 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας διαμορφώνει εξειδικευμένα προγράμματα περιήγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, σεβόμενη τη διαφορετικότητα και ποικιλομορφία των επισκεπτών, και επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άτομα με προβλήματα όρασης ή με κινητικές δυσκολίες. Στόχος του Μουσείου είναι μέσα από την πραγματοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων κατάλληλα σχεδιασμένων για ομάδες ατόμων με διαφορετικές αναπηρίες να διατηρήσει και να αναπτύξει τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα, συνεισφέροντας στην κοινωνική αλληλεπίδραση και κοινωνική συνοχή του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΦΑ Βοιωτίας συνεργάζεται με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, καθώς και με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων.
Την Δευτέρα 4 Ιουλίου το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών υποδέχτηκε μια ομάδα ατόμων με προβλήματα όρασης από τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, που μαζί με κατοίκους της Θήβας με προβλήματα όρασης, παρακολούθησαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα ξενάγησης του μουσείου μέσα από επιλεγμένες απτικές διαδρομές, το οποίο παρουσίασε η αρχαιολόγος Αθηνά Παπαδάκη.
Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ψηλαφίσουν εκθέματα του μουσείου που βρίσκονται εκτός προθηκών, να μάθουν για την ιστορία τους, καθώς και μέσα από απτικό εποπτικό υλικό να αντιληφθούν διακοσμητικά μοτίβα των εποχών που παρουσιάζονται στο μουσείο.
Την ξενάγηση παρακολούθησε η κ. Βάσω Λάσπη, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑΜΕΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) και αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου ΑΜΕΑ Βοιωτίας, καθώς και η κ. Παναγιώτα Μπαρώνη, εκπρόσωπος της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Θηβαίων.
 Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν να καταγραφούν οι απόψεις και προτάσεις των συμμετεχόντων, ώστε να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει το μουσείο σε επισκέπτες με προβλήματα όρασης.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Έφυγε" το περίπτερο απο τον πεζόδρομο της Θήβας

Απομάκρυνση περιπτέρου στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα


Ένα ακόμα περίπτερο απομακρύνθηκε από τον υπό ανάπλαση πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα, που βρισκόταν στο ύψος της οδού Βουρδουμπά.

Η απομάκρυνση έγινε για λόγους υγιεινής, εξωραϊσμού, ανεμπόδιστης διάβασης τυφλών,  ανάδειξης και διάνοιξης του χώρου, λαμβανομένου υπόψη και του έργου της ανάπλασης  της οδού Επαμεινώνδα  ( πεζόδρομος). 




Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος τα τσιμπήματα από τσούχτρες!Απολαύστε το μπάνιο σας

Τέλος καλό , όλα καλά,άλλαξε η διεύθυνση του ανέμου και οι τσούχτρες μας "χαιρέτησαν"
Ας συνεχίσουμε λοιπόν τις διακοπές μας στις όμορφες παραλίες της Βοιωτίας,αφού αυτή η ιστορία με τις τσούχτρες πήγε να χαλάσει την τουριστική περίοδο που  βρίσκεται αυτή την εποχή στην κορύφωση της.
(Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανάρτηση)
Τώρα αν δείτε και καμία ε… πρώτη φορά θα δείτε;
Παντού υπάρχουν….
Έμαθαν λοιπόν ότι  φέτος  οι παραλίες μας  είναι  καθαρές,πλάκωσαν και οι…. τσούχτρες, που λέει  ο λόγος!
Καλές διακοπές
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κυκλοφορία η Δίρκης και η Αντιγόνης στη Θήβα



Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι οι οδοί Δίρκης και Αντιγόνης στο κέντρο της Θήβας θα δοθούν σήμερα 15 Ιουλίου 2016 σε κυκλοφορία καθώς ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες εργασίες στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου “Ανάπλαση της οδού Επαμεινώνδα”.

Ως εκ τούτου η οδός Βουρδουμπά, που εξυπηρετούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα οχήματα, με κατεύθυνση προς την Κάδμου, παύει να χρησιμοποιείται ως άνοδος και τα οχήματα θα κινούνται μόνο με κατεύθυνση προς της οδό Πελοπίδου.

Επίσης, σε κυκλοφορία δόθηκε και η οδός Κάδμου που ασφαλτοστρώθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του έργου “Δημοτική Οδοποιία Δ.Ε. Θήβας”. 




Διαβάστε Περισσότερα »

Επέστρεψε στον θρόνο του ο Στρατηγός Επαμεινώνδας στη Θήβα




Επανατοποθετήθηκε ο Στρατηγός Επαμεινώνδας στη Θήβα

Επανατοποθετήθηκε το χάλκινο μεγαλοπρεπές άγαλμα του Στρατηγού Επαμεινώνδα, στην είσοδο -από την οδό Πινδάρου- του πεζόδρομου της ομώνυμης οδού στη Θήβα, παρουσία και του δημιουργού του και πολυβραβευμένου γλύπτη Γεώργιου Καλακαλλά, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.

Θυμίζουμε ότι το άγαλμα είχε απομακρυνθεί (και δεν είχε κλαπεί) από το σημείο, όπου ήταν τοποθετημένο, στο πλαίσιο του έργου “Ανάπλαση της οδού Επαμεινώνδα”, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες στον πεζόδρομο και να κατασκευαστεί εκ νέου η βάση του, η οποία πλέον είναι υπερυψωμένη και περιβάλλεται από υλικά που αναδεικνύουν τη σημαντικότητα του έργου αλλά και την ένδοξη ιστορία της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το άγαλμα συντηρήθηκε από ειδικούς, πριν την τοποθέτησή  του, καθώς με την πάροδο των ετών είχε υποστεί φθορές.













Διαβάστε Περισσότερα »

Σε Βοιωτία,Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια, Χανιά οι πρώτες καλλιέργειες κλωστικής κάνναβης



Τέσσερις περιοχές της Ελλάδας έχουν την πρωτοκαθεδρία στην παραγωγή κλωστικής κάνναβης, μετά την επανέναρξη της καλλιέργειας, η οποία είχε σταματήσει, όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσούλας Κατσαβριά Σιωροπούλου, σημείωσε ότι δυστυχώς υπήρξε απώλεια της καλλιεργητικής περιόδου για αρκετές περιοχές, ωστόσο, μέχρι σήμερα έχει γίνει το ξεκίνημα σε Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια, Βοιωτία και Χανιά , για την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης. Τόνισε πως η καλλιέργεια πάει πάρα πολύ καλά αλλά «οι εκτάσεις που καλλιεργήθηκαν, δεν ήταν αυτές που επιθυμούσαμε».

Η Θεσσαλή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξει μέριμνα ώστε η πιστοποίηση για την κλωστική κάνναβη να περνά από το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Βάμβακος στην Καρδίτσα, καθώς είναι πιστοποιημένο και διαθέτει όλα τα κατάλληλα μηχανήματα.

Ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι η καλλιέργεια της κλωστικής κάνναβης στην αγροτική γη αποτελούσε υποχρέωση (1307/2013). Επεσήμανε ότι  αρμόδιος φορέας για όλα αυτά είναι ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» και πρόσθεσε πως πρέπει να συμπληρωθούν οι προϋποθέσεις ειδικά για θέματα αποθήκευσης και να υπάρξουν πόροι. Άφησε να εννοηθεί ότι θα εξεταστεί το ζήτημα αυτό αλλά δεν δεσμεύτηκε αν η πιστοποίηση των κλωστικών ινών θα γίνεται από το Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Βάμβακος ή άλλον φορέα ούτε πως ακριβώς θα πραγματοποιηθεί.
ypaithros.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Διευκρινίσεις από τον ΟΓΑ για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης


Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο ΟΓΑ σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, λόγω γήρατος των ασφαλισμένων του, μετά την ανάρτηση στη «Διαύγεια» της αρ. 6/2016 εγκυκλίου του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, ο ΟΓΑ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου περί «δήθεν» αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, λόγω γήρατος των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, μετά την ανάρτηση στη «Διαύγεια» της αρ. 6/2016 εγκυκλίου του Οργανισμού, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

- Δεν υπάρχει καμία μεταβολή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, λόγω γήρατος των ασφαλισμένων του ΟΓΑ. Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ συνταξιοδοτούνται στο 67ο έτος της ηλικίας τους με 15 χρόνια ασφάλισης ή στο 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης.

- Η εγκύκλιος αρ. 6/2016 αφορά γνωστοποίηση στους υπαλλήλους και τους ανταποκριτές του ΟΓΑ των διατάξεων του Ν. 4336/2015 που έχουν σχέση με την καθιέρωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, λόγω γήρατος, για εκείνους τους ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις του αρ. 37 του Ν. 3996/2011, δηλαδή για τις περιπτώσεις εκείνες που είναι γονείς, σύζυγοι και αδελφοί ατόμων με αναπηρία».
Διαβάστε Περισσότερα »

Γαλλία: Τρομοκρατικό χτύπημα με «άρωμα» ISIS - Τουλάχιστον 80 νεκροί-ΒΙΝΤΕΟ

 Η φωτογραφία από τη Νίκαια που σοκάρει όλο τον πλανήτη – Ένα νεκρό παιδί στη μέση του δρόμου
 Νταλίκα έπεσε πάνω σε πεζούς στη Νίκαια-Για 2 χιλιόμετρα σκότωνε αθώους ανθρώπους
Φονική επίθεση την ημέρα της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας - Και παιδιά μεταξύ των νεκρών - 18 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση - Φωτογραφίες και βίντεο-σοκ από την επίθεση - Ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους - Δείτε live εικόνα από το σημείο της επίθεσης
Νεκροί έπεσαν τουλάχιστον 80 αθώοι και ανύποπτοι πολίτες (μεταξύ των οποίων και άγνωστος αριθμός παιδιών) και άλλοι 18 τραυματίστηκαν σοβαρά στην παραλία της Νίκαιας στη νότια Γαλλία στις 22:30 τοπική ώρα, ενώ περίμεναν το σόου των πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου.

Το «όπλο» της μαζικής δολοφονίας αυτή τη φορά ήταν ένα τεράστιο φορτηγό, το οποίο, έχοντας αναπτύξει ταχύτητα 50 χιλιομέτρων/ώρα, θέρισε κυριολεκτικά το συγκεντρωμένο πλήθος, στο πλέον πολυσύχναστο σημείο της τουριστικής Νίκαιας. Η νταλίκα έπεσε εσκεμμένα και με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα ανυποψίαστα θύματα, συνθλίβοντας αδιακρίτως οποιονδήποτε, ακόμη και παιδιά, που έτυχε να βρίσκονται στην πορεία του.
Με πτώματα και διαμελισμένα σώματα παντού, τραυματίες βουτηγμένους στο αίμα, κραυγές και γενικευμένο πανικό, η εικόνα ενός από τους πιο πολυτελείς και φημισμένους δρόμους της Ευρώπης, της περίφημης Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ (Περίπατος των Άγγλων) μετατράπηκε σε ένα απέραντο σφαγείο. Δημοσιογράφος του πρακτορείου AFP που βρισκόταν στο σημείο του μακελειού περιέγραψε τη σκηνή σαν «απόλυτο χάος». Ο ίδιος κατέθεσε την πρώτη μαρτυρία, ότι ο οδηγός του φορτηγού ανέπτυξε ταχύτητα καθώς έστριψε το τιμόνι προς το πλήθος και διένυσε περίπου δύο χιλιόμετρα σκορπίζοντας το θάνατο.
Το Russia Today ανέβασε ένα σκληρό βίντεο που καταγράφει το μέγεθος της τραγωδίας, μετά την ξέφρενη πορεία του φορτηγού.
Δείτε το βίντεο της εκτέλεσής του από τους αστυνομικούς:

Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλίαρτο


   Πραγματοποιήθηκε, την  Τετάρτη 13 Ιούλη, στην πλατεία του Δημαρχείου Αλιάρτου, η προγραμματισμένη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση Αλιάρτου-Θεσπιών.Στους συγκεντρωθέντες, που ήταν από όλη την περιοχή του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιών, μίλησε ο Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Στερεάς και μέλος της ΚΕ του κόμματος, Κώστας Μπασδέκης που, αφού ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της χώρας, στάθηκε ιδιαίτερα στο πού αυτές οδηγούν στο άμεσο μέλλον και στο πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα δυσμενή, για τους εργαζόμενους, αποτελέσματά τους.

Στην ομιλία του ο Κ. Μπασδέκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά και την ψήφιση των πρόσφατων αντιλαϊκών μέτρων που τις επιπτώσεις τους τις γεύεται ήδη ο λαός, έκανε δε  ιδιαίτερη αναφορά στους  μικρομεσαίους  αγρότες αφού στην  περιοχή της  Αλίαρτου ένα μεγάλο μέρος απασχολείται  στην αγροτική παραγωγή.
 


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ