Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ολοκληρώθηκαν οι πλαστικοποιήσεις γηπέδων Μπάσκετ σε Νεοχώρι και Λεοντάρι

Πλαστικοποίηση Γηπέδ ων  Μπάσκετ στο Νεοχώρι και στο Λεοντάρι
Ολοκληρώθηκαν οι  πλαστικοποιήσεις των γηπέδων  Μπάσκετ στο Δημοτικό Σχολείο Λεονταρίου και στο κλειστό Σχολείο Νεοχωρίου της Δ.Ε. Θεσπιών του Δήμου μας.
 Οι εργασίες περιλαμβάνονται στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα φροντίδας και ανακαίνισης των γηπέδων και χώρων που συναθροίζονται παιδιά, όπως παιδικές χαρές, γήπεδα μπάσκετ, αυλές σχολείων και εκπονείται από ίδιους πόρους του Δήμου.
 Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες από τη Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της υποχρέωσής της να παράσχει στη νέα γενιά ασφαλείς και όμορφους χώρους άθλησης και αναψυχής.
Εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνονται και οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου και της περίφραξης του αύλειου χώρου  του Σχολείου του Νεοχωρίου (που σημειωτέον δε λειτουργεί),ώστε ο χώρος να είναι όμορφος και απολύτως ασφαλής για τους χρήστες του.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης


Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο με e-πληρωμές θα δέχεται -από φέτος- η εφορία για το αφορολόγητο

  

    Αφορολόγητο από φέτος μόνο με e-συναλλαγές και πλαστικό χρήμα, bonus επιστροφής φόρου σε όσους συγκεντρώνουν διπλάσιες e-αποδείξεις από τα παλιά όρια, υποχρεωτικά POS σε όλες τις επιχειρήσεις σταδιακά έως το τέλος του έτους, διασύνδεση του συστήματος Taxis με ταμειακές μηχανές είναι τα βασικά μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.
Το νομοσχέδιο, ουσιαστικά, καθιερώνει το...πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ως το υπερόπλο του υπουργείου Οικονομικών για την περιστολή της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, το χτίσιμο του αφορολόγητου για το 2016 θα γίνει αποκλειστικά με αποδείξεις που έχουν προέλθει από τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή με μεταφορά χρημάτων μέσω e-banking για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνταξιούχος αστυνομικός αποπλάνησε δύο κοριτσάκια στη Φθιώτιδα


 Ο 76χρονος καλούσε στο σπίτι του τις δυο αδελφούλες ηλικίας 9 και 11 χρόνων
Σάλο έχει προκαλέσει σε ένα χωριό στη δυτική Φθιώτιδα η διακριτική έρευνα που διενεργούν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Λαμίας για έναν ηλικιωμένο συνταξιούχο αστυνομικό, ο οποίος κατηγορείται για την αποπλάνηση δύο ανήλικων κοριτσιών.

Ο 76χρονος πρώην αστυνομικός φέρεται ότι τα τελευταία δυο χρόνια καλούσε στο σπίτι του τις δυο αδελφούλες ηλικίας 9 και 11 χρόνων με την οικογένεια των οποίων είναι γείτονας και ασελγούσε πάνω τους. Μάλιστα, τα όσα έκανε φέρονται να ήταν εν γνώσει της συζύγου του! Τα κοριτσάκια είχαν αποκαλύψει στη μητέρα τους όσα υπέφεραν αλλά εκείνη δεν τα πίστεψε και, σύμφωνα με το lamiareport.gr, εξομολογήθηκαν ό,τι συνέβαινε σε άλλα συγγενικά τους πρόσωπα.

Με εντολή εισαγγελέα, τα κοριτσάκια παραδόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου θα παραμείνουν ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα των αστυνομικών, ενώ παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγους. Πάντως, εξετάστηκαν από ιατροδικαστή που δεν διαπίστωσε ίχνη βιασμού, ενώ ο 76χρονος και η σύζυγός του αρνούνται τις κατηγορίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Τρόμος σε πανηγύρι στην Αχαΐα: Μπούκαρε με το αυτοκίνητο στα τραπέζια

Πανικός σε πανηγύρι στην Σεργούλα Αχαΐας, με τις σκηνές να θυμίζουν έντονα το μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας.
Στο τοπικό πανηγύρι με τον κόσμο να διασκεδάζει, θαμώνας που είχε πιει αρκετά παρεξηγήθηκε και είχε έντονο καυγά με άλλους παρευρισκόμενους. Ο θαμώνας αποχώρησε εκτοξεύοντας απειλές και εν συνεχεία πήγε στο αυτοκίνητο του. Πριν προλάβουν να περάσουν λίγα λεπτά, ο οδηγός μπούκαρε στα τραπέζια πατώντας γκάζι και πέφτοντας πάνω σε κόσμο που διασκέδαζε ενώ άλλοι έτρεχαν έντρομοι να σωθούν. Τελικά δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με την μία να είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Ο κόσμος ταράχτηκε και άρχισε ένας πετροπόλεμος εναντίον του οδηγού που έφυγε, ενώ η Αστυνομία πήγε στο σημείο μετά απο 45 λεπτά αφού το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα είναι μακριά  χωρίς να προβεί σε σύλληψη...


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξόρμηση Λεκάκη σε Θήβα,Αλυκή και Ορχομενό

Την Θήβα και γενικότερα την Βοιωτία, για μια μοναδική εξόρμηση επέλεξε ο Γιώργος Λεκάκης μαζί με παρέα φίλων του, εχθές Σάββατο 16 Ιουλίου. 
Ο Γιώργος Λεκάκης, είναι φίλος της Θήβας και της Βοιωτίας και έχει αναπτύξει μια σπουδαία δράση στην περιοχή, τόσο σε συγγραφικό έργο όσο και σε ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές παραγωγές, διαλέξεις αλλά και κοινωνιολογικές αναλύσεις.

Ο Γιώργος Λεκάκης μαζί με την παρέα του επισκέφτηκε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, το Αρχαίο λιμάνι των Τιφών και το κάστρο, Πατρίδα του καπετάνιου της Αργώ, του Σίφη, που βρίσκονται στην Αλυκή Βοιωτίας. ενώ μετά από ένα απολαυστικό μπάνιο η παρέα διασχίζοντας τον Ελικώνα έφτασε στον Ορχομενό, στις Πηγές Χαρίτων, όπου κατά την ελληνική μυθολογία εδώ γεννήθηκαν οι θυγατέρες του Δία και της Ευρυνόμης, οι τρείς Χάριτες που συνόδευαν τη θεά Αφροδίτη.
Ο Γιώργος Λεκάκης δεν έκρυψε την ανησυχία του για την απαξίωση των αρχαιολογικών χώρων στην Αλυκή, όπου έχουν γράψει με σπρέι μπογιάς πάνω στα Κυκλώπεια τείχη, αλλά και τα σκουπίδια στις Πηγές Χαρίτων στον Ορχομενό, ενώ αντέδρασε έντονα για την επιλογή τοποθέτησης βυζαντινών και οθωμανικών ευρημάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών. «Θα μπορούσαν να είχαν κάνει ένα ξεχωριστό χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 Περισσότερα ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Δώρισαν 70 Εικόνες στον Ι.Ν.Προφήτη Ηλία Λεονταρίου


Σε μία σημαντική δωρεά προχώρησαν δυο γυναίκες απο το Λεοντάρι,οι οποίες θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, στον  Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία.
Με αφορμή τον εορτασμό, του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία Λεονταρίου,οι γυναίκες, προσέφεραν  στην Εκκλησιαστική Επιτροπή 70 χειροποίητες εικόνες διαφόρων Αγίων,δημιουργήματα των ιδίων, για την ενίσχυση του Ιερού Ναού.
Πολύ καλή  η πρωτοβουλία των δυο γυναικών- Μπράβο τους ο Θεός να τους δίνει δύναμη!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον έπιασαν στα Βάγια πάνω στο… πότισμα!

 Φυτεία με (16) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε στην ευρύτερη αγροτική περιοχή των Βαγίων Βοιωτίας

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθη ο καλλιεργητής της φυτείας

Φυτεία με (16) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε στην ευρύτερη αγροτική περιοχή των Βαγίων Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη χθες (16-07-2016) το πρωί, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν τη φυτεία και έθεσαν αυτή σε διακριτική επιτήρηση.

Χθες το πρωί, ο 43χρονος εισήλθε στο χώρο της φυτείας, όπου κατά την περιποίηση - πότισμα των δενδρυλλίων, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Από το χώρο της φυτείας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (16) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος σε ανάπτυξη, ύψους από (1,20) έως και (2) μέτρων. Επιπλέον κατασχέθηκαν (6) πλαστικά δοχεία με νερό που χρησιμοποιούσε ο 43χρονος για το πότισμα των δενδρυλλίων.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (150) γραμμαρίων.
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χτύπημα της Ασφάλειας Θήβας σε Πακιστανούς δουλέμπορους

 Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, απελευθέρωσαν νεαρό υπήκοο Αφγανιστάν, τον οποίο κατακρατούσαν παράνομα υπήκοοι Πακιστάν σε σπίτι, σε περιοχή της Θήβας

Συνελήφθησαν συνολικά τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν, ενώ αναζητείται ένας ακόμη ομοεθνής τους

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων

Οι δράστες κρατούσαν τον παθόντα, παρά την θέλησή του, για περίπου (1,5) μήνα στο ανωτέρω σπίτι και απασχολούσαν αυτόν σε διάφορες γεωργικές εργασίες, παρακρατώντας την αμοιβή του 

Στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένων ερευνών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, απελευθέρωσαν προχθές (15-07-2016) το βράδυ έναν 18χρονο υπήκοο Αφγανιστάν.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθησαν τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 27, 26 και 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατακρατούσαν παράνομα τον παθόντα σε σπίτι, σε περιοχή της Θήβας.

Σε βάρος των συλληφθέντων, αλλά και ενός ακόμη ομοεθνούς τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

Αναλυτικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με παράνομη κατακράτηση νεαρού υπηκόου Αφγανιστάν σε σπίτι στη Θήβα, διενεργήθηκαν επιστάμενες έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε άμεσα το ανωτέρω σπίτι, όπου εντός αυτού βρέθηκαν από τους αστυνομικούς ο 18χρονος και οι τρεις συλληφθέντες.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 18χρονος πριν από περίπου (1,5) μήνα, ήρθε στη Θήβα με σκοπό την ανεύρεση εργασίας.

Με την άφιξή του στην ανωτέρω περιοχή, ο δράστης που αναζητείται οδήγησε αυτόν στο σπίτι που βρέθηκε, όπου οι τρεις συλληφθέντες συνεργοί του κατακρατούσαν τον παθόντα, παρά την θέλησή του, ενώ από την πρώτη στιγμή του αφαίρεσαν τα ατομικά του έγγραφα.

Οι δράστες, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, απασχολούσαν τον 18χρονο σε διάφορες γεωργικές εργασίες, παρακρατώντας την αμοιβή του για λογαριασμό τους.

Όπως επίσης διαπιστώθηκε, τόσο ο παθών, όσο και οι δύο από τους συλληφθέντες, παρέμεναν παράνομα στη χώρα μας.
   
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.





Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά σε νταλίκα στον Άγιο Κωνσταντίνο


Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για φωτιά σε νταλίκα στην εθνική οδό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε σε νταλίκα που κινούνταν από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, στο 176 χλμ, αμέσως μετά τη μεγάλη σήραγγα του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η νταλίκα με Τούρκο οδηγό, που μεταφέρει παπούτσια καίγεται ολοσχερώς, ενώ η φωτιά έχει ξεφύγει προς το κοντινό πευκοδάσος πάνω από το Ασπρονέρι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες που δυστυχώς έχουν σύμμαχο τον αέρα.

Η κυκλοφορία στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Λαμία γίνεται με εκτροπή της κυκλοφορίας από την παλαιά εθνική οδό, στο ύψος του κόμβου του Λεβέντη, ενώ στο ρεύμα προς Αθήνα γίνεται κανονικά.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάρτα Αλληλεγγύης & Σίτισης: Πότε θα πληρωθεί η δόση του Ιουλίου


   Εγκρίθηκε η νέα πληρωμή στην κάρτα σίτισης – αλληλεγγύης για 148.044 δικαιούχους μετά από απόφαση που υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση της κ. Φωτίου εγκρίνεται η μεταφορά πίστωσης 16.654.980,00 € (δεκαέξι εκατομμύρια εξακόσιες πενήντα τέσσερις χιλιάδες εννιακόσια ογδόντα ευρώ) ως δέκατη τρίτη δόση, προκειμένου να προχωρήσει η φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης (“Αλληλεγγύης”), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», ποσό το οποίο θα πιστωθεί στους δικαιούχους στις 25.07.2016, σύμφωνα με την απόφαση.

Επιπροσθέτως για την φόρτιση των καρτών Αλληλεγγύης από την Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα της Ελλάδος θα χρεώσει το Λογαριασμό 200 «Ελληνικό Δημόσιο – Συγκέντρωση Εισπράξεων Πληρωμών».

Διαβάστε Περισσότερα »

Θυρανοίξια στο Μοσχοπόδι Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ