Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Πήγε να πάρει γάλα για το παιδί του και σκοτώθηκε

Δυστυχώς δεν φορούσε κράνος και βρήκε τραγικό θάνατο 
Βγήκε από το σπίτι για να πάει να πάρει γάλα για την κορούλα του και τον περίμενε ο θάνατος...

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον 22χρονο Θέμη Κλειτσάκη, που ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά της Λαμίας.

Σηκώθηκε πρωί - πρωί και "πετάχτηκε" με το μηχανάκι να πάρει γάλα για την περίπου 2 ετών κορούλα του, που λάτρευε, αλλά στο δρόμο τον περίμενε ο θάνατος.

Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε στις 6:00΄ το πρωί στη συμβολή των οδών Αθηνών και Πηλίου στη Νέα Άμπλιανη. Ο άτυχος 22χρονος κατεβαίνοντας την οδό Αθηνών, έπεσε πάνω σε τροχαίο, το οποίο προσπάθησε να αποφύγει αλλά δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 22χρονος με το μηχανάκι ακολουθούσε ένα βανάκι Mercedes το οποίο όμως τράκαρε με ένα αγροτικό που βγήκε από την Πηλίου στην οδό Αθηνών.

Ο Θέμης προσπάθησε να περάσει από αριστερά και να αποφύγει τη σύγκρουση, αλλά ήταν αδύνατο.
Το μηχανάκι συγκρούστηκε με το βανάκι και στη συνέχεια εκτινάχθηκε πολλά μέτρα μακριά, πέφτοντας στο πεζοδρόμιο με το κεφάλι. Δυστυχώς δεν φορούσε κράνος και βρήκε τραγικό θάνατο επί τόπου.

Η Τροχαία Λαμίας εξετάζει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η τριπλη καραμπόλα, που ειχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό του 22χρονου πατέρα.

Αγωνιστής της ζωής

Ο Θέμης Κλειτσάκης δεν ήταν απλά μόνο ένα καλό παιδί. Ήταν ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής, αφού είχε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Λόγω "ειδικών συνθηκών" στην οικογένεια πέρασε κάποια χρόνια σε διάφορα ιδρύματα. Παρά τις απίστευτες δυσκολίες που συνάντησε κατάφερε να βγει δυνατός, να σταθεί στα πόδια του και να κάνει μια ευτυχισμένη οικογένεια. Λάτρευε τη γυναίκα του και την κόρη του και έκανε τα πάντα για να μην τους λείψει τίποτα. Ήταν ένα πολύ αξιόλογο και πολύ ώριμο παιδί για τη ηλικία του, με ήθος και ευγένεια.
  lamiareport.gr

ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Λ. Μαυράκης: “Στον δρόμο τα μέλη του ΚΑΠΗ Δηλεσίου”




Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάζαρος Μαυράκης επισημαίνει προς τη Δημοτική Αρχή την υπόσχεση ότι μέχρι “...σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου” θα συζητούσε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, το πρόβλημα της εύρυθμης λειτουργίας του ΚΑΠΗ Δηλεσίου, αλλά δεν έλαβε ακόμη καμία ειδοποίηση για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου και καλεί έστω και την τελευταία στιγμή την σύγκλησή του. Η επιστολή έχει ως εξής:
anparatiritis.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Αγία Παρασκευή στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Eκδήλωση προς τιμή του Αγίου Παντελεήμονα στη Λιβαδειά

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ           
                         
            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Λιβαδειάς  σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα γίνει προς τιμή του Αγίου Παντελεήμονα, την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016 , στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα , Συνοικισμού Λιβαδειάς, μετά τον πανηγυρικό εσπερινό, ώρα 9.00΄το βράδυ.
-Το Τμήμα Χορωδίας του Συλλόγου μας θα παρουσιάσει τραγούδια της Μικράς Ασίας με συνοδεία Ορχήστρας.
-Τα Χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου μας, 2 ενηλίκων και 1 παιδικό θα παρουσιάσουν χορούς της Μικράς Ασίας με συνοδεία Ορχήστρας, καθώς και χορούς άλλων περιοχών.

Η παρουσία σας θα τιμήσει ιδιαίτερα το Σύλλογό μας.


           
                  Το  Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απασφάλισε ο Κόρδατζης και πυροβόλησε με σκληρή ανακοίνωση τον Θανάση Σκούμα




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ  ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ  ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΔΑΤΖΗ  ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ
 Προς τους σαλτιμπάγκους και κοινούς προβοκάτορες του Δημόσιου βίου της πόλης μας.
Με την πλήρη ανευθυνότητα που τον διακρίνει για να δικαιολογήσει την αυτόνομη ύπαρξη του προσφεύγει στην πλήρη διαστρέβλωση των θέσεων του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος Θήβας όπως την διατυπώνει στα κείμενα του. Αποσιωπεί πλήρως ο Κος Σκούμας τον αγώνα που έχει δώσει αυτή η Παράταξη τα δυο χρόνια συμμετοχής της στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Διαχείριση των απορριμμάτων με την συνεχή κατάθεση προτάσεων και ότι είναι η μόνη παράταξη που ενημερώνει τους πολίτες τόσο από το έντυπο τύπο, το διαδίκτυο όσο και τα ραδιο-τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης παροτρύνοντας τους να ανατρέψουν την κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί σε βάρος τους από τα φιλοεργολαβικά και αντιπεριβαλλοντικά σχέδια της πλειοψηφούσας  παράταξης.

Του υπενθυμίζουμε με την κοντή μνήμη που έχει συνοπτικά την θέση του ΑΡΚ Θήβας για την Διαχείριση των απορριμμάτων και την  πρωτοβουλία πολιτών Θήβας ενάντια στην σχεδιαζόμενη Μ.Ε.Α.
ΟΧΙ άλλη μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση στην περιοχή μας     ΝΑΙ στην ελαχιστοποίηση των απορριμάτων με την Διαλογή στην πηγή, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση
ΟΧΙ στην μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων απορριμάτων στην Θήβα απο άλλες περιοχές (κέντρο υποδοχής σύμμεικτων απορριμάτων όλης της περιφέρειας)     ΝΑΙ στην συνέχιση της ανάκτησης σε μιά αποκεντρωμένη μονάδα μικρής κλίμακας αυτοδιαχειριζόμενη από τον Δήμο και τους πολίτες, μικρού κόστους κατασκευής και λειτουργίας.
ΟΧΙ στον ουσιαστικά αποκλεισμό του Δήμου και των πολιτών απο τα κέντρα λήψης των αποφάσεων για την διαχείριση των απορριμάτων με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής     ΝΑΙ στην σύσταση από τον Δήμο δικού μας φορέα διαχείρισης ώστε να διαχειριζόμαστε μόνον τα δικά μας απορρίματα και να λαμβάνουμε εμείς αποφάσεις για εμάς.
ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση των απορριμάτων και την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του πολίτη     ΝΑΙ στην σημαντική μείωση του κόστους διαχείρισης και της μείωσης των Δημοτικών τελών.
ΟΧΙ στην σχεδιαζόμενη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών και του προϋπολογισμού του Δήμου     ΝΑΙ στον κοινωνικό έλεγχο και συμμετοχή σε όλη την διαδικασία της διαχείρισης
ΟΧΙ στην συμμετοχή του Δήμου στον μη νόμιμο Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α. (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων)     ΝΑΙ στην προστασία του ήδη επιβαρυμένου περιβάλλοντος της περιοχής μας
   

    Υπενθυμίζουμε επίσης στον Κο Σούμα την πρόσκληση μας για την συμμετοχή του στην πρωτοβουλία των πολιτών ενάντια στην ΜΕΑ, όπου δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον.
    Του υπενθυμίζουμε επίσης την πρόσκληση για συμμετοχή του και μάλιστα ως Δικηγόρου, να παρέμβουμε δικαστικά για την μη νομιμότητα του Περ. ΦοΔΣΑ και την σκανδαλώδη είσπραξη από αυτόν των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι πολίτες και αυτήν την αγνόησε παντελώς.
    Του υπενθυμίζουμε επίσης όλες τις προτάσεις μας που βασίζονται στον νέο ΕΣΔΑ και για την εφαρμογή τους στην δικιά μας Διαχειριστική Ενότητα, όπως με συνέπεια προχώρησε ο Δήμος Λιβαδειάς στον Τοπικό Σχεδιασμό του Διαχείρισης των απορριμμάτων.

Κε Σούμα με κραυγές για προσωπική προβολή δεν φτιάχνονται κινήματα, πρέπει να έχεις προτάσεις-λύσεις, με τις κραυγές το μόνο που κάνεις είναι να επιβεβαιώνεις τον αντίπαλο και να οδηγείσαι στην απομόνωση. Όταν προτείνεις, τότε τον αφοπλίζεις, κτίζεις συμμαχίες με τους πολίτες ώστε να οδηγηθούμε στον μόνο ρεαλιστικό δρόμο για την διαχείριση των απορριμμάτων που είναι η συνολική πρόταση που έχει καταθέσει το ΑΡΚ Θήβας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βραδιά κεφιού και διασκέδασης με τον Α.Ο. Υψηλάντη


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά με 792 ελέγχους και 26 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (792) άτομα και (527) οχήματα, προσήχθησαν (39) άτομα και βεβαιώθηκαν (229) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στη καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στη τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (20-07-2016), σε (4) Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας), στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, καθώς και την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (792) άτομα, εκ των οποίων (614) ημεδαποί και (178) αλλοδαποί, καθώς και (527) οχήματα.

Προσήχθησαν: (39) άτομα, εκ των οποίων (23) ημεδαποί και (16) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (26) άτομα, εκ των οποίων (22) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (7) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (10) ημεδαποί, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (1) ημεδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (1) αλλοδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (2) ημεδαποί, για επαιτεία. 

Κατασχέθηκαν:

•    (14) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος σε ανάπτυξη, ύψους από (1,20) έως και (1,50) μέτρων.
•    Ποσότητα κάνναβης, βάρους (97,3) γραμμαρίων.
•    Αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, αναμεμειγμένα με καπνό.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (245) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (229) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (24) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, (2) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (6) για μη χρήση κράνους, (1) για ΚΤΕΟ και (191) λοιπές παραβάσεις.
•    (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (1) παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (10) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (3) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Να ενισχυθεί ΑΜΕΣΑ η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                        Προς : - Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και
                                      Διοικητικής  Ανασυγκρότησης  Κον Τόσκα
                       
       Θέμα: Άμεση ενίσχυση Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας

         Κύριε  Υπουργέ

 Τεράστιο είναι το πρόβλημα στο Νομό Βοιωτίας, στο θέμα Ασφάλειας, λόγω της υποστελέχωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης,  και γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο με τη δημιουργία των «Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων» στα Οινόφυτα και στη Θήβα.
Η υπάρχουσα  Αστυνομική Δύναμη δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ασφαλή φύλαξη των Προσφύγων.
Όπως  έχει παρατηρηθεί ανά την Επικράτεια,  όπου έχουν δημιουργηθεί «Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων» υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα, διότι οι Πρόσφυγες γίνονται θύματα διάφορων «επιτήδειων».
Γι’ αυτό πρέπει άμεσα να στελεχωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας τουλάχιστον με 10 – 15 Αστυνομικούς.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
                   
                         
                                                  ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ
                           Πρώην  Βουλευτής Νομού Βοιωτίας 
Διαβάστε Περισσότερα »

«Βολές» Ε.Κ.Λιβαδειάς κατά Δημάρχου Λεβαδέων για τους πρόσφυγες


ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, που εδρεύει στην Λιβαδειά και εκπροσωπείται νόμιμα

ΠΡΟΣ

Την Δήμαρχο Λεβαδέων, Παναγιού (Γιώτα) Πούλου, που κατοικοεδρεύει στην Λιβαδειά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, Ελισάβετ (Ελίζα) Γεωργαντά, που κατοικοεδρεύει στην Λιβαδειά
- Στους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων
-Στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πολιτικό συντονιστή του Προσφυγικού, Δημήτριο Βίτσα, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα

Μετά την έγκαιρη γνωστοποίηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, κατά την συνεδρίασή στις 13-7-2016, ΟΜΟΦΩΝΑ απέρριψε την πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας και πολιτικού συντονιστή για το προσφυγικό, Δημήτρη Βίτσα, για τη δημιουργία Χώρου Φιλοξενίας Προσφύγων στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της «UNICOT», στο 5ο χλμ. Λιβαδειάς-Αταλάντης.
Σχετικά με την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου της «UNICOT», σας υπενθυμίζουμε ότι το μεγαλύτερο τμήμα των εγκαταστάσεών του χρησιμοποιείται ως ποιμνιοστάσιο, και επιπλέον, ένα μεγάλο τμήμα των εγκαταστάσεων αυτών είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο, ήτοι η στέγη αποτελείται από φθαρμένες πλάκες από τσίγκο και «ελενίτ» (που ως γνωστόν συντίθεται από καρκινογόνο αμίαντο), δεν υπάρχουν καθόλου χώροι υγιεινής, οι τοίχοι είναι διαβρωμένοι κλπ.
Κατόπιν αυτών, στην ίδια συνεδρίαση, εσείς προτείνατε την δημιουργία Χώρου Φιλοξενίας Προσφύγων στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου «ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ», ιδιοκτησίας σήμερα της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε., μη αναλογιζόμενη ότι πρόκειται για έναν χώρο, η κατάσταση του οποίου είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πρώην εργοστάσιο της «UNICOT».
Συγκεκριμένα, πρόκειται για αποθήκες, χτισμένες προ του 1970, που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες βάμβακος, δεν υπάρχουν χώροι υγιεινής, οι εσωτερικοί χώροι δεν έχουν πάτωμα, η στέγη αποτελείται εν μέρει από τσίγκο και εν μέρει από τσιμέντο, και δεν υπάρχουν πόρτες.
Πέραν τούτου, όπως προκύπτει από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Λεβαδέων, στην συγκεκριμένη περιοχή επιτρέπονται ΜΟΝΟ βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις χαμηλής και μέσης όχλησης, επαγγελματικά εργαστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ. και όχι η εγκατάσταση ανθρώπων.
Η παραπάνω πρότασή σας, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη, χωρίς καν να έχει επισκεφτεί και ελέγξει κλιμάκιο του Δήμου Λεβαδέων τον χώρο, ψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξή σας.
Από τα προαναφερόμενα, όμως, προκύπτει η ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ του χώρου που προτείνετε για την εγκατάσταση προσφύγων.
Είναι δυνατόν λοιπόν να προτείνετε την εγκατάσταση 600 (1000 είπε ο κ.Θηβαίος Νικόλαος, που αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη) προσφύγων, η πλειοψηφία των οποίων αποτελείται από γυναίκες και μικρά παιδιά, σε ένα εργοστάσιο «φάντασμα» - εγκαταλελειμμένες αποθήκες της δεκαετίας του 1970;
Για ποιο λόγο επιμένει η δημοτική αρχή για την δημιουργία Χώρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην περιοχή της Λιβαδειάς, από την στιγμή που δεν υφίσταται κατάλληλες υποδομές;
Όπως είναι γνωστό, η φιλοξενία των προσφύγων επιδοτείται με το ποσό των 50 ευρώ ημερησίως ανά άτομο. Φιλοξενία, όμως, σε κατάλληλα κτίρια ( Ξενοδοχεία κ.α.) , που πληρούν τις συνθήκες υγιεινής και όχι σε κτίρια «φαντάσματα».
Με την παρούσα, σας καλούμε να μην χρησιμοποιήσετε τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ως Χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων και σε κάθε περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε στις αρμόδιες αρχές της πόλης (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς κλπ.) και στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να προφυλάξουμε τις ανθρώπινες αυτές ψυχές από το στοίβαγμά τους στα ερείπια των αποθηκών του πρώην εργοστασίου «ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ», που προτείνει η δημοτική αρχή, την οποία εκπροσωπείτε.

Λιβαδειά, 18-7-2016
Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

              ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ                ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου Θηβών και του αστυνομικού τμήματος, ζητά ο δήμαρχος Θηβαίων




Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα απέστειλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου προκειμένου να του εκθέσει και γραπτώς δύο σημαντικά ζητήματα που  αφορούν την υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών και του Αστυνομικού Τμήματος Θήβας, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες προς τα αρμόδια υπουργεία για την επίλυσή τους,  με αφορμή και την προετοιμασία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Θήβα.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημάρχου :

“Aξιότιμε κύριε Υπουργέ
  Σε συνέχεια  της σχετικής επιστολή σας και στα πλαίσια της προετοιμασίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Θήβα, επιθυμώ να σας θέσω εκ νέου υπόψη σας δύο ζητήματα που σας τα είχα επισημάνει κατά τη συνάντησή  μας στις 18-06-2016 στο Υπουργείο σας και είχατε κατ΄αρχήν συμφωνήσει, ήτοι:
               α. Με την εγκατάσταση περίπου 1000 προσφύγων στη Θήβα θα απαιτηθεί νοσοκομειακή περίθαλψη αυτών. Όμως το Νοσοκομείο  Θήβας λειτουργεί ήδη με πολλά  προβλήματα λόγω μεγάλων ελλείψεων ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού όσο και μέσων.
                 β. Επίσης, με την εγκατάσταση απαιτείται σωστή αστυνόμευση τόσο για την προστασία των ιδίων όσο και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής  από κάθε είδους παραβατικότητα. Υπόψη  ότι το προσωπικό του Α.Τ. Θηβών είναι ελάχιστο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και αρμοδιότητες.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
            Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε για τις δικές σας παρεμβάσεις  προς τα αρμόδια Υπουργεία ώστε οι εν λόγω  υπηρεσίες να στελεχωθούν  και να εξοπλισθούν όσο το δυνατόν καλύτερα  για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις επί πλέον ανάγκες που δημιουργούνται με τη φιλοξενία των προσφύγων στην πόλη μας”.

  
Διαβάστε Περισσότερα »

«Καυτός» Αύγουστος για 312.000 συνταξιούχους

 Σε δόσεις θα γίνουν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, όπως είχε αποκαλύψει η «Realnews», από τις 2 Αυγούστου, όταν και θα καταβληθούν από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) οι επικουρικές συντάξεις στους 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Όπως επισήμανε χθες ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Γιώργος Κατρούγκαλος, λόγω της αδυναμίας της αρμόδιας υπηρεσίας (ΗΔΙΚΑ) να επανυπολογίσει όλες τις επικουρικές συντάξεις, ένα μέρος των συνταξιούχων που λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ θα δουν τις μειώσεις στην επικουρική τους τον Αύγουστο και η πλειοψηφία τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα με την πληρωμή Αυγούστου πάνω από 312.000 συνταξιούχοι από 11 κλάδους θα εισπράξουν μειωμένες επικουρικές συντάξεις εκ των οποίων οι 10-15.000 θα υποστούν μειώσεις 8-10% μεσοσταθμικά στο καταβαλλόμενο ποσό.

Μεγάλοι χαμένοι είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και οι συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι της πρών ΕΤΒΑ.

Μάλιστα τα αναδρομικά ποσά που έπρεπε να είχαν παρακρατηθεί καθώς οι περικοπές ισχύουν από τον Ιούνιο, θα επιστραφούν από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει επανυπολογιστεί λιγότερο από το 40% των συντάξεων, και μάλιστα βάσει των διαθέσιμων στοιχείων υπάρχουν πολλοί συνταξιούχοι που ενώ λαμβάνουν συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, δεν θα υποστούν μειώσεις, καθώς ο νέος τρόπος υπολογισμού (νέο ποσοστό αναπλήρωσης) δεν δείχνει προσωπικές διαφορές στην επικούριση.

Όπως επισήμανε χθες ο κ. Κατρούγκαλος, το ποσό που θα λάβει ο συνταξιούχος τον Σεπτέμβριο θα αντιστοιχεί στο οριστικό ποσό της επικουρικής σύνταξης.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής πάντως, ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε ότι στις περισσότερες επικουρικές συντάξεις δεν θα υπάρξει μείωση, καθώς και ότι οι μειώσεις που θα γίνουν αφορούν το 10% των συνταξιούχων ή το 20% των συντάξεων.

Ο υπουργός παραδέχθηκε μάλιστα, ότι το έλλειμμα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης -στο οποίο περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς αιτήσεις για την έκδοση νέων συντάξεων και την απονομή εφάπαξ- ανέρχεται στο 9% του ΑΕΠ.

Πάντως οι μεγάλες μειώσεις αναμένονται στο δεύτερο κύμα του επανυπολογισμού που θα έρθει με τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου για περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους.

Εκτιμάται πως από τις περικοπές του δεύτερου «πακέτου» θα επηρεαστούν πάνω από 160.000 συνταξιούχοι με τη μεγάλη πλειοψηφία να ανήκει στους μισθωτούς του ΕΤΕΑΜ. Εκτός από τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ) από τις περικοπές του Σεπτεμβρίου χάνουν επίσης συνταξιούχοι εμποροϋπάλληλοι, ναυτικοί πράκτορες, υπάλληλοι ΔΕΗ, πρώην τραπεζοϋπάλληλοι Alpha και Εμπορικής, δικηγόροι του ΕΤΑΑ και ναυτικοί του ΚΕΑΝ.

Όσοι εισπράττουν αθροιστικά από 1.300 ευρώ μεικτά (1.120 καθαρά) και κάτω διασώζονται από το άμεσο «μαχαίρι», αλλά μπαίνουν στον μηχανισμό της «προσωπικής διαφοράς»...

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων


Με τον Πρόεδρο κ. Σταμάτη Καλαμιώτη και τα Μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Θηβαίων συναντήθηκαν ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης προκειμένου να τους συγχαρούν από κοντά για την εκλογή τους και να συζητήσουν θέματα που απασχολούν το Δήμο και ιδιαίτερα τη νεολαία.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Θηβαίων στα πλαίσια της προσπάθειας για  ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη διαχείριση τοπικών υποθέσεων, που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους, αλλά και την εξοικείωσή τους με τις αρχές της Δημοκρατίας επαναλειτούργησε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟΣΥΝ). Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στις 29 Μαΐου 2016, απ' όπου εκλέχτηκαν τακτικά μέλη οι : Καλαμιώτης Σταμάτιος , Θανάσαινας Παναγιώτης , Πανουσάκης Ιωάννης-Παρασκευάς, Αναστασίου Ιωάννα , Καλογεράκης Νικόλαος , Μελετίου Γεώργιος  και Τσαρουχάς Θεμιστοκλής και αναπληρωτές οι:  Μπατσούλη Γαρυφαλλιά (Φαίη) , Παπαναστασίου Χαρίλαος (Χάρης), Αγγέλου Νικόλαος, Πολυμεροπούλου Μαρία-Αρτέμης , Κώνστας Παναγιώτης του Σωτηρίου       

Ποιο είναι το έργο του ΤΟΣΥΝ:
Έργο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων είναι ο εντοπισμός, η ανάδειξη και η παρακολούθηση των αναγκών και των προβλημάτων της νεολαίας σε τοπικό επίπεδο, η ανάληψη, σε συνεργασία με τον οικείο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την πλήρη και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων, η μέριμνα για τη λήψη μέτρων με σκοπό την ενεργό και αποτελεσματική συμμετοχή των νέων στην τοπική κοινωνία και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με αντίστοιχα Τοπικά Συμβούλια Νέων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.





Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μπατζάβαλης "εξαφάνισε" το ακόντιο στο στάδιο της Θήβας



 
Τον αγώνα που θα ήθελε να έχει κάνει στο Αμστερνταμ πραγματοποίησε σήμερα στη Θήβα στους αγώνες "Χρήστος Βουδούρης" ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης.
Ο Ελληνας πρωταθλητής του ακοντισμού έστειλε το ακόντιο στα 85,95 μ. και κατάφερε να γράψει ιστορία. Οχι μόνο βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, αλλά κατάφερε να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων το οποίο ήταν 83,82 μ. και ανήκε στον σπουδαίο Κώστα Γκατσιούδη από τις 30 Ιουλίου του 1994.

Παράλληλα ο Μπατζάβαλης έγινε ο δεύτερος κορυφαίος Ελληνας όλων των εποχών πίσω από τον Γκατσιούδη.

Στην ίδια διοργάνωση η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου έκανε τον τελευταίο της αγώνα πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Η αθλήτρια της Βάσως Παναγιωτοπούλου ήταν νικήτρια στη δισκοβολία με 58,58 μ., ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών πρώτος ήταν ο Γιώργος Τρέμος με 58,53 μέτρα. Ο Μιχάλης Μερτζανίδης προσγειώθηκε στα 7,76 μ. (0,5) στο μήκος και στο ίδιο αγώνισμα η Εφη Κολοκυθά σημείωσε 6,20 μ. (0,6). Παναγιώτης Ανδρεάδης και Παναγιώτης Τριβυζάς έκαναν το ένα, δύο και στη Θήβα με 10.37 και 10.42 αντίστοιχα. Στις γυναίκες γρηγορότερη όλων ήταν η Παναγιώτα Βενιέρη με 11.74 μπροστά από τις Δαδά (12.00) και Θεοδώρου (12.09). Στα 800 μ. η Ελένη Λευκοπούλου επικράτησε με 2.07.94 και στα 110 μ. εμπ. ο Θεόπιστος Μαυρίδης με 14.52.
segas.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταβάλλονται σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ


Σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου αναμένεται να καταβληθούν τα Οικογενειακά Επιδόματα Β’ Τριμήνου 2016 στους δικαιούχους. Πρόκειται για το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών και αφορά όσους υπέβαλαν αίτηση Α21 μέχρι και τις 26-06-2016.

Παράλληλα θα καταβληθεί το ποσόν για τις εκκρεμείς αιτήσεις του 2015, που ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η πληρωμή αυτή αφορά 476.887 δικαιούχους ενώ η δαπάνη ανέρχεται συνολικά στα 162.815.631,88 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ