Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ρομά χτύπησαν τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων


Στο απροχώρητο έχει φτάσει πλέον η κατάσταση με τους ρομά στην Αλίαρτο.


Πριν λίγο μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress, δεν δίστασαν να επιτεθούν και να ξυλοκοπήσουν τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη.
Το  άγριο σκηνικό εκτυλίχθηκε σήμερα το απόγευμα όταν ο δήμαρχος συνοδεία του αντιδημάρχου κ.Αραπίτσα και του δημοτικού συμβούλου κ.Ζαχαρόπουλου,επισκέφθηκαν τον χώρο πάνω απο το κλειστό Αλιάρτου όπου εχουν στατοπεδεύσει ομάδες ρομά,για να συνομιλήσουν μαζί τους για την απαράδεκτη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στην περιοχή, ενοχλώντας τους περίοικους με τις φασαρίες τους και τη δυνατή μουσική.
Ξαφνικά   30 περίπου μεθυσμένοι ρομά επιτέθηκαν στους τρεις άνδρες με χτυπήματα και απειλές,τραυματίζοντά στους ευτυχώς ελαφρά.
Οι ρομά έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων και των περαστικών που ζητούν επιτέλους να βρεθεί λύση.
ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ
* Σύμφωνα με  τελευταίες πληροφορίες  ένας εκ των δραστών εντοπίσθηκε και συνελήφθη απο την Αστυνομία οπου και τον μετέφεραν στο Α.Τ. Λιβαδειάς.
Πλέον είναι θέμα χρόνου  να βρεθούν και οι υπόλοιποι ένοχοι οι οποίοι είναι γνωστοί στη τοπική κοινωνία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Πέταξε τη γυναίκα του στη θάλασσα και έγινε καπνός!

Απίστευτες σκηνέςεκτυλίχθηκαν πριν λίγες μέρες στην παραλία της Χαλκίδας, με πρωταγωνιστή έναν 45χρονο άνδρα ο οποίος δεν δίστασε να πετάξει την 40χρονη σύζυγο του στη θάλασσα ύστερα από άγριο καβγά!

Η αρχή έγινε με βρισιές ανάμεσα στο ζευγάρι, με τον άνδρα να χειροδικεί εναντίον της, ωστόσο το φινάλε ήταν ακόμα χειρότερο για τη γυναίκα. Όπως ανέφεραν μάρτυρες που ήταν μπροστά στο σκηνικό, ο 45χρονος ήταν σε έξαλλη κατάσταση και έχοντας πιάσει την γυναίκα του από τα μαλλιά, την πέταξε στη θάλασσα, μπροστά στα μάτια περαστικών που κοιτούσαν σαστισμένοι. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και η Ασφάλεια Λιμεναρχείου Χαλκίδας όμως ο 45χρονος είχε γίνει "καπνός".

Η 40χρονη, όπως αναφέρει το eviazoom.gr, κατάφερε να κολυμπήσει και να βγει έξω από το νερό. Στη συνέχεια πήγε στο Λιμεναρχείο Χαλκίδας και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του συζύγου της. Την απίστευτη υπόθεση διερευνά η Ασφάλεια Λιμεναρχείου Χαλκίδας.
thetoc.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ 2016»


  Με την βολή του Πάρη Μπατζάβαλη στον Ακοντισμό με 85,95 μ. να ξεχωρίζει, βολή που αποτελεί την 2η καλύτερη επίδοση ολων των εποχών, πραγματοποιήθηκαν οι αγωνες στίβου '' ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ 2016 '' που έγιναν την Τετάρτη 20 Ιουλίου στο Δημοτικο Στάδιο Θήβας. Εκεί παρευρέθηκαν πλήθος σπουδαίων αθλητών με σπουδαίες επιδόσεις. Ξεχώρισαν ο Μιχάλης Σταματόγιαννης στη σφαιροβολία με επίδοση 19.68μ., η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία με 58,58 μ., ο Γιώργος Τρέμος στο ιδιο αγώνισμα με 58,53 μέτρα. Ο Μιχάλης Μερτζανίδης πήδηξε στα 7,76 μ. (0,5) στο μήκος και στο ίδιο αγώνισμα η Έφη Κολοκυθά σημείωσε 6,20 μ. (0,6). Παναγιώτης Ανδρεάδης και Παναγιώτης Τριβυζάς κατέλαβαν τις δυο πρώτες θέσεις με 10.37 και 10.42 αντίστοιχα. Στις γυναίκες κέρδισε η Παναγιώτα Βενιέρη με 11.74. Ενώ στα 800 μ. η Ελένη Λευκοπούλου επικράτησε με 2.07.94, στους άνδρες νικητής ήταν ο Γιώργος Μηλιαράς με 1:51:93 και  στα 110 μ. εμπ. ο Θεόπιστος Μαυρίδης με 14.52. Μάχη πραγματοποιήθηκε και στα 3000μ. με νικήτρια την Ζωή Ανδρικοπούλου με επίδοση 10:16:55 ενώ στα 5000μ. στους άνδρες επικράτησε ο Χρήστος Μπουντούλης με 15:15:72.

 Οι αθλητές του Γ.Σ Πίνδαρος Θήβας έκαναν και παλι  πολύ καλες επιδόσεις, τα αποτελέσματα :

ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
1Η ΘΕΣΗ  ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ        Γ.Σ ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΑΣ    19,63 Μ.

5.000 Μ. ΑΝΔΡΩΝ
1Η ΘΕΣΗ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΗΣ  Γ.Σ ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΑΣ     15.15.69
5Η ΘΕΣΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΩΤΗΣ    Γ.Σ ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΑΣ     16.06.00

ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
2Η ΘΕΣΗ   ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑ    Γ.Σ ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΑΣ   11.72 Μ.

ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
3Η ΘΕΣΗ     ΝΙΚΗ ΞΥΔΩΝΑ   Γ.Σ ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΑΣ    5,94 Μ.

100 Μ. ΑΝΔΡΩΝ
4Η ΘΕΣΗ   ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΣ   Γ.Σ ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΑΣ   10.98 
                  ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΝΙΚΑΣ   Γ.Σ ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΑΣ   11.79   

ΥΨΟΣ ΑΝΔΡΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑΣ    Γ.Σ ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΑΣ   2.02  Μ.
Πολύ καλή παρουσία με ατομικά ρεκόρ στα 100 μ.  είχαν οι αθλητές του Γ.Σ ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΣΗΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η αποστολή του Γ.Σ ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΑΣ που θα λάβει συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νέων στην Λάρισα Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Αλκαζάρ.
gspindarosthivas.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο δημοτικό συμβούλιο η παραχώρηση του Αεραθλητικού Πάρκου Θήβας στην Αερολέσχη

ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ) ΘΗΒΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Καλούμε όλους τους φίλους και υποστηρικτές μας να παραβρεθούν τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Βαγίων, ώστε να υποστηρίξουν το αίτημά μας για παραχώρηση του χώρου του Αεραθλητικού Πάρκου Θήβας στην Αερολέσχη.
Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε ένα έργο που ξεκινήσαμε όλοι μαζί οι Θηβαίοι από το 2005, και μέσα από αντιξοότητες καταφέραμε, με την αγάπη σας και την ενθάρρυνσή σας, να πετάξουμε με τα «φτερά» της πόλης μας σε όλο το πανελλήνιο και όλο τον κόσμο, ώστε η Θήβα να ακούγεται απ’ άκρη σε άκρη.
Αυτή την αγάπη και τη δύναμη των Θηβαίων πολιτών θέλουμε να παρουσιάσουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να πεισθεί και να μας παραχωρήσει εκ νέου το χώρο προς όφελος της πόλης και των πολιτών.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την παρουσία και την υποστήριξή σας.
ΜΑΖΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ, ΜΑΖΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ
ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΟΥΜΕ

Για την Αερολέσχη Θήβας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

"Eπαμεινώνδεια 2016" στα Λεύκτρα-Ολο το πρόγραμμα

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Δείτε τα θέματα

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 9η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
1 Περί της έγκρισης πρακτικών της 8ης/2016 συνεδρίασης Δημοτικού
Συμβουλίου.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
2 Περί των αναμορφώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος
Οικονομικών)
3 Περί έγκρισης της υπό αριθ.114/2016 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής , που αφορά την
σύνταξη έκθεσης και κατάρτισης του απολογισμού , και των αποτελεσμάτων χρήσης έτους
2015.(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Οικονομικών)
4 Περί έγκρισης της υπό αριθ.112/2016 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής , που αφορά την
παρακολούθηση προϋπολογισμού Β Τριμήνου του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.(Εισηγητής
Κος Αντιδήμαρχος Οικονομικών)
5 Περί έγκρισης 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (τακτοποιητικού) , του έργου ΄΄Κατασκευή
Συνθετικού Τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου΄΄.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
6 Περί της έγκρισης πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου ΄΄ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ,
στις περιοχές Μάζι , Θεσπιές και Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.(Eισηγητής
Κος Πρόεδρος)
7 Περί έγκρισης απόφασης Επιτροπής Ποιότητα Ζωής , που αφορά την έγκριση αιτήματος της
εταιρείας ΄΄ΟΤΕ RURAL SOUTH ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού ανάπτυξης και
διαχείρισης ευροζωνικών δομών.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
8 Περί της έγκρισης υποβολής πρότασης προς χρηματοδότηση-επιχορήγηση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεάς Ελλάδας» ΕΣΠΑ 2014-2020, ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 10 “Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ”, Θεματικός Στόχος 09 – “Προώθηση της Κοινωνικής ένταξης και της καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε διάκρισης”, Ειδικός στόχος: “Αναβάθμιση και διεύρυνση δομών, δικτύων και δράσεων κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με έμφαση στη φροντίδα και την υγεία” με τίτλο: «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων»
9 Περί της αποδοχής ΚΑΠ μηνός Ιουλίου ποσού 84.995,46ευρώ.(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)
Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου
ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  

Διαβάστε Περισσότερα »

Xαλάρωση των capital controls -Ολες οι αλλαγές, τι θα ισχύει για τις αναλήψεις


Στην εφαρμογή της απόφασης για τη χαλάρωση των capital controls προχωρά άμεσα μετά το πράσινο φως στη σχετική πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδας, που δόθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η δημοσίευση στο ΦΕΚ που αφορά τη χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών άμεσα, πιθανότατα και εντός της ημέρας. Η χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών είναι μια απο τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό άλλωστε έχει επισημάνει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος σε πρόσφατη ομιλία του στον ΣΕΒ τόνισε  «η υλοποίηση των σχετικών μέτρων άρσης των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης και των συνθηκών ρευστότητας, αναμένεται να συμβάλει στην εξομάλυνση των οικονομικών συνθηκών μέσω της διευκόλυνσης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των ιδιωτών στις συναλλαγές τους».

Η δέσμη μέτρων για τη χαλάρωση των capital controls περιλαμβάνει:

    την εξαίρεση του «νέου χρήματος», δηλαδή χρημάτων που θα επιστρέψουν στο τραπεζικό σύστημα μέσω καταθέσεων, από τους περιορισμούς
    τη δυνατότητα ανάληψης 840 ευρώ ανά 15νθήμερο έναντι των 420 ανά εβδομάδα που ισχύει σήμερα
    την πλήρη απελευθέρωση της πρόωρης αποπληρωμής δανείων,
    Την αύξηση από το 10% στο 30% του ορίου που κάποιος μπορεί να κάνει ανάληψη για χρήματα που καταθέτει στις τράπεζες από το εξωτερικό.
Τα χρήματα αυτά σήμερα μπορούν να επανεξαχθούν στο σύνολό τους, αλλά η ανάληψη στο εσωτερικό περιορίζεται στο 10% και το όριο αυτό θα φτάσει το 30%.
     Αύξηση στα όρια των Υποεπιτροπών των τραπεζών (έως 250 χιλιάδες ευρώ ανά ημέρα και ανά πελάτη είναι το σημερινό όριο), καθώς και των ποσών που θα μπορούν να εκτελούνται απευθείας από τις τράπεζες χωρίς την προϋπόθεση προηγούμενης ιστορικότητας.
    Στόχος παραμένει ακόμη, η μείωση του χρόνου εκτέλεσης των εμβασμάτων στο εξωτερικό,καθώς και η αύξηση των συναλλαγών μέσω πιστωτικής κάρτας στο εξωτερικό και σχεδόν άνοιγμα όλων των sites αγορών από το εξωτερικό.



Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός 44χρονος σε τροχαίο με μηχανή στην Ερέτρια

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εύβοια
Χθες (21-07-2016) λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην 19η χ/θ της εθνικής οδού Χαλκίδας – Λεπούρων (ευρύτερη περιοχή Ερέτριας Ευβοίας), δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 44χρονος αλλοδαπός, συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας.

Ο οδηγός του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου συνελήφθη.

Ενεργείται προανάκριση, από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μετατάξεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς


   Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας προτίθεται να προβεί σε μετατάξεις υπαλλήλων για την κάλυψη των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών της Δ/νσης Οικονομικού (έδρα: Σωκράτους 111, Λάρισα).

Οι μετατάξεις αφορούν σε υπαλλήλους προερχόμενους από Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Ν.Π.Δ.Δ. ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες καθώς και Κρατικά Ν.Π.Ι.Δ. και Δ.Ε.Κ.Ο., μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο και στις οποίες την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου κατέχει το Δημόσιο.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παραμένουν στη Θήβα το Υποθηκοφυλακείο και το Πρωτοδικείο


ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΗΒΩΝ.


Σε σημερινή (22/7/2016) συνομιλία του Βουλευτή Βοιωτίας Βαγγέλη Μπασιάκου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.Νικ.Παρασκεύοπουλο στη Βουλή, ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε, ρητά, ότι παραμένουν σε λειτουργία, τόσο το Υποθηκοφυλακείο Θηβών, αφού στην πόλη εδρεύει το Πρωτοδικείο, όσο βέβαια και το Πρωτοδικείο Θηβών. Ο κ.Μπασιάκος ενημέρωσε σχετικά τον Δήμαρχο Θήβας κ.Σπύρο Νικολάου, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας κ.Κώστα Ζέρβα, και την εκπρόσωπο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου κ. Αγγελική Σαρρή. Φαίνεται ότι οι αγώνες και οι προσπάθειες των τοπικών αιρετών εκπροσώπων των φορέων φέρνουν αποτέλεσμα!
Είχε προηγηθεί η πιο κάτω απάντηση του Υπουργού, σε σχετική Ερώτηση του κ.Μπασιάκου, αναφορικά με το Δικαστικό Μέγαρο Θήβας:

 «Αθήνα, 6 07 2016

Σε απάντηση της υπ' αριθ. 6164/14-06-2016 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, με θέμα: «Ανησυχία γιατί το Δικαστικό Μέγαρο Θήβας και άλλων πόλεων είναι μεταξύ των ακινήτων προς πιθανή αξιοποίηση», σας γνωρίζουμε ότι οι υπηρεσίες οι οποίες συστεγάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο Θηβών, ήτοι: το Πρωτοδικείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Πταισματοδικείο καθώς και ο Δικηγορικός Σύλλογος, λειτουργούν κανονικά και επί του παρόντος δεν έχει τεθεί θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου μας περί ενδεχόμενης μεταστέγασής τους, λόγω πιθανής αξιοποίησης του εν λόγω κτιρίου.


                                                                          Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ»

Εκκρεμεί η γραπτή απάντηση του κ.Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην με αριθ.6706/4.07.2016 σχετική Ερώτηση του Βαγγέλη Μπασιάκου στη Βουλή για τη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Θηβών.





Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την  27η Ιουλίου  2016, ημέρα  Τετάρτη  και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

Σε περίπτωση απουσίας σας , παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής στο τηλέφωνο  2261350817 προκειμένου να προσκληθεί αναπληρωματικό μέλος.

                   Τα θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    ΄Εκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού  Β΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2016.
2.    Λήψη απόφασης για την δημιουργία ταμειακού ελλείμματος λόγω μη επιστροφής παγίας προκαταβολής την 31/12/2015 από προέδρους δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.
3.    Λήψη απόφασης για τη δημιουργία διαχειριστικού ελλείμματος ποσού 2.119,98 ευρώ λόγω διπλής καταβολής φόρου μισθωτών υπηρεσιών.
4.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
5.    Κατακύρωση πρακτικών διαγωνισμού για «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ – ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ & ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016».
6.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη δημοσίευση σε εφημερίδα απόφασης ορισμού Αντιδημάρχου.





                                                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                  ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ 
                                                        
                                                            ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Προστατέψτε το σπίτι σας με κάμερες υψηλής ανάλυσης-ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!!!


Ενημερωθείτε για τα συστήματά μας   και για την γκάμα των προϊόντων που σας προσφέρουμε  πατώντας  εδώ e-pontikis.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απλή αναλογική με 179 ψήφους και από τις μεθεπόμενες εκλογές

Νόμο του κράτους από τα ξημερώματα αποτελεί η απλή αναλογική και η καθιέρωση δικαιώματος ψήφου στα 17 έτη. Το εκλογικό νομοσχέδιο, ωστόσο, “πέρασε” κάτω από τον πήχη των “200” που θα οδηγούσε σε εφαρμογή της απλής αναλογικής από την αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όπότε θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.

"Ναι" επί της αρχής του νομοθετήματος ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων.

Την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ψήφισαν 179 βουλευτές κατά την διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ειδικότερα, οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕλ, οι 15 του ΚΚΕ, οι 9 της Ένωσης Κεντρώων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

 Ωστόσο, το ΚΚΕ καταψήφισε την διάταξη που προβλέπει τη διατήρηση του 3% ως ορίου εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή. Για την ίδια διάταξη ο οικολόγος συνεργαζόμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δημαράς ψήφισε “παρών”.

Ειδικότερα, στην ψηφοφορία ψήφισαν 281 βουλευτές. Το άρθρο 1 (ψήφος στα 17) συγκέντρωσε 180 “ναι”, 81 “όχι”, 20 “παρών”, το άρθρο 2 (απλή αναλογική) συγκέντρωσε 179 “ναι”, 83 “όχι”, 19 “παρών”, το άρθρο 3 (διατήρηση ορίου 3%) συγκέντρωσε 163 “ναι”, 101 “όχι”, 17 “παρών”, το άρθρο 4 (καταργούμενες διατάξεις) συγκέντρωσε 179 “ναι”, 86 “όχι”, 16 “παρών”, το άρθρο 5 (έναρξη ισχύος των ρυθμίσεων) συγκέντρωσε 179 “ναι”, 86 “όχι” και 16 “παρών”.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού κατέγραψε σημαντικές διαφοροποιήσεις από την κεντρική γραμμή του κόμματος. Οι Σπύρος Λυκούδης, Σπύρος Δανέλλης και Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισαν «παρών» στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Ο Γιώργος Αμυράς, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Αχμέτ Ιλχάν ψήφισαν «παρών» στην μείωση του ορίου του εκλογικού δικαιώματος στα 17 έτη. Ο Αχμέτ Ιλχάν ψήφισε ωστόσο “παρών” και στη διατήρηση για το κατώφλι 3% εισόδου στη Βουλή.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΗΕ: Το 2016 μπορεί να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (ΠΜΟ), προειδοποιεί ότι το 2016 είναι πιθανό να γίνει το πιο ζεστό έτος που έχει καταγραφεί ποτέ ενώ τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έχουν φθάσει σε νέα ύψη, τροφοδοτώντας περαιτέρω την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Ο Ιούνιος ήταν ο 14ος διαδοχικός μήνας κατά τον οποίο καταγράφηκε ρεκόρ ζέστης στην ξηρά και στους ωκεανούς, ανακοίνωσε η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ.

Απηύθυνε έκκληση για να επιταχυνθεί η υλοποίηση του συμφώνου που επιτεύχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και προβλέπει να περιοριστεί η έκταση της κλιματικής αλλαγής μέσω της στροφής από τα ορυκτά καύσιμα στην πράσινη ενέργεια έως το 2100.

Η μέση θερμοκρασία τους πρώτους έξι μήνες του 2016 ήταν κατά 1,3 βαθμό Κελσίου υψηλότερη από την προβιομηχανική εποχή στα τέλη του 19ου αιώνα, σύμφωνα με τη NASA.

«Η ζέστη ήταν ιδιαίτερα έντονη στην Αρκτική, με αποτέλεσμα να αρχίσει πολύ νωρίς το ετήσιο λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας και των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής», ανακοίνωσε ο ΠΜΟ.

Ο Ντέιβιντ Κάρλσον, διευθυντής του Προγράμματος Κλιματικής Έρευνας του ΠΜΟ, δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων: «Αυτό που είδαμε τους πρώτους 6 μήνες του 2016 είναι πραγματικά πολύ ανησυχητικό.

«Πιστεύαμε ότι θα χρειάζονταν αρκετά χρόνια για να αυξηθεί έτσι η θερμοκρασία», πρόσθεσε. «Όμως δεν έχουμε τόσο χρόνο όσο πιστεύαμε».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ "ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ 2016"




100Μ ΑΝΔΡΩΝ  
Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΤ.ΓΕΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΔΟΣΗ
 ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ   
 ΣΕΙΡΑ (1) +1,1   
1 ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1990 ΓΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 10,47
2 ΤΡΙΒΥΖΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1987 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10,50
3 ΑΜΠΤΟΥ ΜΩΧΑΜΕΤ 1994 ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ 11,14
4 ΣΟΡΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΣΙΜΩΝ 1996 ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 11,16
5 ΚΟΜΙΑΝΟΣ-ΓΡΑΒΒΑΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 2000 ΑΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ 11,40
6 ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ 1994 ΑΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 11,61
7 ΡΙΖΙΚΙΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 1999 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 11,66
 ΣΕΙΡΑ (2) +1,9   
1 ΒΛΑΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1998 ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ 11,02
2 ΣΥΓΓΕΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2000 ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 11,43
3 ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 1999 ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 11,85
4 ΒΕΓΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 1999 Γ.Σ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 11,86
5 ΛΑΤΣΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 1994 ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 12,22
6 ΚΑΡΝΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1970 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 12,54
 ΣΕΙΡΑ (3) +3,1   
1 ΠΟΚΡΙΒΤΣΑΚ ΠΑΒΛΟ 1998 ΑΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ 11,69
2 ΝΙΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ 2000 ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ 11,79
3 ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2001 ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 11,89
4 ΛΕΝΤΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1999 ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 12,04
5 ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 2000 ΓΣ ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ 12,52
 ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΒΙΚΤΩΡ 1994 ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ DNS
 ΣΕΙΡΑ (4) -0,7   
1 ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ 1989 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 11,12
2 ΠΡΟΦΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1994 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 11,34
3 ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1993 ΑΓΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 11,81
4 ΠΑΛΥΒΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1998 ΔΡΟΜΕΑΣ ΒΑΡΗΣ 11,84
5 ΡΗΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1996 ΔΡΟΜΕΑΣ ΒΑΡΗΣ 12,11
6 ΜΠΟΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2001 ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ 12,63 
ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ