Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

"Καλοκαίρι 2016" στο Μελισσοχώρι

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη φυλακή ο δράστης που χτύπησε τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 50χρονος που χτύπησε τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη.
Σε 16 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή  καταδικάστηκε από το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λιβαδειάς ο 50χρονος ρομά, για την αναίτια τραμπούκικη επίθεση εναντίον του Δημάρχου και
μελών του δημοτικού συμβουλίου.
  Αναζητούνται απο την Αστυνομία άλλοι πέντε για την επίθεση στον Δήμαρχο,όλοι τους έχουν ταυτοποιηθεί και σύμφωνα  με πληροφορίες μας είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους.
Δείτε ΕΔΩ την σχετική ανάρτησή μας για τον ξυλοδαρμό του Δημάρχου






Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ;


 ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ
ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ
ΣΤΗ ΘΗΒΑ (;)

Τις επόμενες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο της Θήβας θα αποφασίσει το χώρο που θα γίνει φέτος το παζάρι.
Ήδη η Δημοτική Κοινότητα Θήβας και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχουν ψηφίσει θ ε τ ι κ ά και- κατά πάσα πιθανότατα- η οδός Αγίου Νικολάου από τα Δικαστήρια μέχρι την Οπλαρχηγού Βόγκλη θα πρέπει να ετοιμαστούν να υποδεχτούν παζαριώτες και πελάτες.
Υποχρέωση του Δήμου είναι η ασφαλής οργάνωση του χώρου με τις ανάλογες υποδομές, με ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής, με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες παραχώρησης των πόστων κ.λ.π.
Από 23- 29 Αυγούστου, λοιπόν, η καρδιά της Θήβας θα χτυπάει στην Αγίου Νικολάου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΦΙΑλτης για 1,6 εκατ. ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων

 Ισχυρό σοκ αναμένεται να υποστούν σε λίγες μέρες πάνω από 1.600.000 φορολογούμενοι όταν θα δουν αναρτημένα στους λογαριασμούς τους, στο ΤAXISnet, τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Τα ποσά του φόρου που θα καλούνται να πληρώσουν θα είναι σημαντικά αυξημένα σε σύγκριση με το 2015 και το 2014, καθώς φέτος η κυβέρνηση ψήφισε ρυθμίσεις με τις οποίες αυξάνονται οι συντελεστές υπολογισμού του κύριου και του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, μειώνεται το αφορολόγητο του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και καταργούνται πολλές διατάξεις που προέβλεπαν απαλλαγές από την επιβολή του.

Στο στόχαστρο

Το μεγαλύτερο σοκ, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», θα το υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και λοιποί φορολογούμενοι που είναι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων, καθώς τα αγροτεμάχια, οι αγροί, τα βοσκοτόπια και οι λοιπές εκτάσεις γεωργικής γης που κατέχουν θα συμπεριληφθούν για πρώτη φορά στον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ.

Η προσθήκη των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αυτών, οι οποίες δεν μειώθηκαν καθόλου, στη συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας των συγκεκριμένων φορολογουμένων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέτος το όριο συνολικής αξίας ακινήτων πάνω από το οποίο επιβάλλεται ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ μειώθηκε από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ κι ότι οι συντελεστές υπολογισμού του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ έχουν αυξηθεί σημαντικά, θα έχει ως συνέπεια άλλοι εξ αυτών να κληθούν για πρώτη φορά να καταβάλουν συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ κι άλλοι να υποχρεωθούν να πληρώσουν σημαντικά αυξημένο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

Και στις δύο περιπτώσεις το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να καταβληθεί (το άθροισμα κύριου και συμπληρωματικού) θα είναι σημαντικά αυξημένο σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Γενικότερα, δε, υπολογίζεται ότι πάνω από 700.000 φορολογούμενοι των οποίων η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας που κατείχαν την 1η-1-2016 ήταν μεγαλύτερη των 200.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με τον νέο σημαντικά αυξημένο συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

Αντιμέτωποι με αυξήσεις στον καταβλητέο ΕΝΦΙΑ του 2016 θα βρεθούν εξάλλου και πάνω από 900.000 ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων, καθώς φέτος για πρώτη φορά δεν θα ισχύσει για τα ακίνητα αυτά η έκπτωση 20% στον αναλογούντα κύριο και συμπληρωματικό φόρο.
enikonomia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Λεοντάρι

 Ι.Μ.Θ.Λ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ!!!

ΕΟΡΤΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

25.07.16 και ώρα 6.30 μ.μ. Μ. Εσπερινός στον κεντρικό Ναό του Προφήτη Ηλία.

26.07.16 και ώρα 7.30 π.μ. Εόρτιος Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Θειά Λειτουργία - Αρτοκλασία.
(Στο ομώνυμο Παρεκκλήσι της Αγίας)

Εκ του Ι.Ναού.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Ξεκίνησε η παραλαβή δελτίων για τον κοινωνικό τουρισμό


Έως τις 31 Αυγούστου 2016 θα μπορούν οι κληρωθέντες των προγραμμάτων του ΛΑΕ/ΟΓΑ να προσέρχονται, σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, για να παραλάβουν τα δελτία τους για τον κοινωνικό τουρισμό. Μετά την ημερομηνία αυτή και ειδικότερα από 5/9/2016, τυχόν αδιάθετα δελτία θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ σε όσους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2016, ανεξαρτήτως εάν κληρώθηκαν ή όχι.

Για το πρόγραμμα δωρεάν Παροχής Βιβλίων, από σήμερα οι κληρωθέντες θα μπορούν να απευθύνονται απευθείας στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, χωρίς να χρειάζεται να παραλαμβάνουν δελτία.

Τα προγράμματα που υλοποιούνται είναι:

1) Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 55.000 άτομα, διάρκειας έως 8 Μαΐου 2017.

2) Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού για 4.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, διάρκειας έως 8 Μαΐου 2017.

3) Εκδρομικό Πρόγραμμα τριήμερων ή μονοήμερων εκδρομών για 37.000 δικαιούχους, διάρκειας έως 8 Μάιου 2017.

4) Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου για 66.000 άτομα, διάρκειας έως 31 Μαΐου 2017.

5) Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων για 175.000 άτομα, διάρκειας έως 31 Δεκεμβρίου 2016.

Επίσης με ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ ενημερώνει ότι για τα προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού οι κληρωθέντες θα πρέπει να προβούν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου, παραλαμβάνοντας την Επιβεβαίωση Κράτησης (voucher) από το κατάλυμα της επιλογής τους.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εισέρχονται, οι ίδιοι ή μέσω ΚΕΠ, στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ «Καταχώρηση κράτησης δωματίου» και να καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης τουλάχιστον 2 ημέρες πριν την προσέλευση τους στο τουριστικό κατάλυμα. Η διαδικασία είναι υποχρεωτική προκειμένου στην συνέχεια οι δικαιούχοι να παραλάβουν, από οποιοδήποτε ΚΕΠ, τα δελτία τους, στα οποία θα εκτυπώνεται και η επωνυμία του τουριστικού καταλύματος στο οποίο πραγματοποιήθηκε η κράτηση.

Τα ονόματα των κληρωθέντων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) (Ηλεκτρονικές υπηρεσίες, Κλάδος Αγροτικής Εστίας) στην οποία μπορούν να αναζητηθούν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την εγκατάσταση προσφύγων στη Λιβαδειά

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΛΕΙΜΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε το δράμα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που διωγμένοι από τις πατρίδες τους, αναζητούν σωτηρία μακριά από τις σφαγές και τα ερείπια του πολέμου. Οι άνθρωποι αυτοί προκειμένου να βρουν τρόπο διαφυγής σε άλλες χώρες της Ευρώπης, φτάνουν στην Ελλάδα έχοντας περπατήσει χιλιάδες χιλιόμετρα σε άθλιες συνθήκες, έχοντας ξεπουλήσει τις περιουσίες τους και συχνά έχοντας χάσει δικούς τους ανθρώπους στον πόλεμο ή το απάνθρωπο ταξίδι.
Τέτοιες τραγωδίες έζησαν και οι πρόγονοι μας,  οι Μικρασιάτες του Συνοικισμού,  οι Πόντιοι που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους  για να γλιτώσουν απ΄ την φωτιά του πολέμου. Οι δεκαετίες του 50 και του 60 δεν φαντάζουν πολύ μακρινές όταν χιλιάδες Έλληνες έφευγαν σε καραβάνια για να γίνουν φθηνό εργατικό δυναμικό στην Γερμανία, στην Αμερική και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες.
Αντίπαλοί μας δεν είναι οι εξαθλιωμένοι και κυνηγημένοι πρόσφυγες, αλλά οι πραγματικοί ένοχοι, που με τους πολέμους που σπέρνουν  μακελεύουν λαούς και τους διώχνουν από τον τόπο τους.
Αντίπαλοί μας είναι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ και άλλες καπιταλιστικές δυνάμεις που "τρώγονται" για το ποιος θα "αρπάξει" τις πηγές και τους δρόμους Ενέργειας, που "φαγώνονται" για το πώς θα μοιράσουν τη λεία από την αρπαγή του πλούτου.
Αντιθέσεις που τις γεννάνε οι νόμοι λειτουργίας του σάπιου και βάρβαρου καπιταλισμού για περισσότερη κερδοφορία. Αντιθέσεις που πάντα τις πληρώνουν οι λαοί με το αίμα τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για λογαριασμό της αστικής τάξης συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, διευκολύνει με υποδομές τις επεμβάσεις και εγκατέστησε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Εξέλιξη που εμπλέκει τη χώρα μας, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους, τόσο για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όσο και για την ασφάλειά μας. Ταυτόχρονα, ψήφισε και εφαρμόζει τις αποφάσεις της ΕΕ που εγκλωβίζουν χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα χωρίς τη θέλησή τους.
Σήμερα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στη χώρα μας έχουν φτάσει τους 50.000 (52.578 6-6-στις 2016), οι οποίοι με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις θα εγκλωβιστούν σε αυτήν. Οι αποφάσεις της ΕΕ για το προσφυγικό, που συνυπέγραψε η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση, δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα των εγκλωβισμένων στην Ελλάδα, ούτε να σταματήσουν τα προσφυγικά ρεύματα.
Η εγκατάσταση των προσφύγων είτε στο εγκαταλελειμμένο  εργοστάσιο της UNICOT είτε στο πρώην εργοστάσιο του Καλαμπόκα ιδιοκτησίας EUROBANK ,  δεν ανακουφίζει έστω και προσωρινά το δράμα αυτών των ανθρώπων.
Η θέση της Τομεακής Επιτροπής Λιβαδειάς του ΚΚΕ  αλλά και του κόμματος συνολικά είναι η δημιουργία αποκλειστικά ανοιχτών, δημόσιων και προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, που θα λειτουργούν αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους και του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε αυτά τα κέντρα να παρέχεται οργανωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία, νομική αρωγή και προετοιμασία των εγγράφων που θα επιτρέψουν την ασφαλή συνέχιση του ταξιδιού όσων το επιθυμούν. Όσοι θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα να γίνεται άμεση και εξατομικευμένη εξέταση των αιτημάτων ασύλου. Τέτοιοι χώροι δεν μπορούν να είναι ελεύθερα οικόπεδα, εκθεσιακά κέντρα, γήπεδα, πρώην στρατόπεδα κ.ά. που το Υπουργείο θεωρεί κατάλληλους και δημιουργούν συνθήκες καταυλισμού, στοιβάγματος και γκετοποίησης. Πρέπει να είναι ελεύθερα κτήρια του δημοσίου, ξενοδοχεία και άλλα αχρησιμοποίητα κτήρια κατάλληλα διασκευασμένα για αξιοπρεπή στέγαση.
Στο πλαίσιο των αποφάσεων, των Συνθηκών της ΕΕ και της δράσης των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών του ΝΑΤΟ και της FRONTEX, δεν μπορεί να υπάρξει λύση που να απαντά στις αιτίες του Προσφυγικού αλλά και στις επιπτώσεις από αυτό.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε το λαό της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής
  Να μην πιστέψει ότι μπορεί να δείξουν ευαισθησία για το μεταναστευτικό δράμα, αυτοί που το προκάλεσαν. Να ενισχύσει πιο αποφασιστικά τον αγώνα για να ανατρέψει τις αποφάσεις και την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που το δημιουργούν.
   Να αγωνιστεί για να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που διεξάγεται από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και τις άρχουσες τάξεις των κρατών της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής, με εργαλεία τον ISIS και την υποδαύλιση φυλετικών και θρησκευτικών ανταγωνισμών για να αποκρυβούν τα πραγματικά αίτια του πολέμου.
  Να σκεφτεί, να φωτίσει και να αντιπαλέψει την αιτία που γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια, το ρατσισμό και τα μαζικά κύματα μεταναστών που είναι και παραμένει το απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα.
  Να δυναμώσει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες-μετανάστες, να διεκδικήσει ανοιχτά κέντρα προσωρινής φιλοξενίας με διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χορήγηση ταξιδιωτικών  εγγράφων και ασφαλή μετάβασή τους στις χώρες τελικού προορισμού τους με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  Να απομονώσει τους φασίστες και τους ναζιστές που εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα από τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών, διαδίδουν την αποκρουστική θεωρία τους στοχοποιώντας τα θύματα για να ξεπλύνουν τους θύτες.
Η πρόταση μας για την επικείμενη μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Ελληνικό είναι :
 Να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες σε στεγασμένο χώρο ανθρώπινο και αξιοπρεπή, ανοιχτό και δημόσιο, που θα λειτουργεί με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε αυτόν να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή.
   Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για τους ασυνόδευτους ανήλικους, μητέρες και παιδιά.
  Να ενισχυθεί ο Δήμος και με τα απαραίτητα κονδύλια, αλλά και με προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες.
  Καμία συμμετοχή ΜΚΟ στην υποδοχή, περίθαλψη, φιλοξενία και μεταφορά προσφύγων και μεταναστών. Η δράση τους είναι τουλάχιστον ύποπτη.
  Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατοχής ή εμφυλίων.
 Για τα παιδιά των προσφύγων χρειάζεται άμεσα κρατική παρέμβαση εκπαιδευτικής στήριξης, δράσεων δημιουργικής απασχόλησης, παίρνοντας υπόψη τη ρευστότητα για τη χώρα της τελικής εγκατάστασής τους. Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με επίκεντρο τις δομές στις οποίες βρίσκονται τώρα οι πρόσφυγες, ανεξάρτητα από την πορεία και τους ρυθμούς παραμονής τους στης Ελλάδα.
   Το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να περιμένει, δεν δέχεται αναβολή και δεν αφορά τον Σεπτέμβρη του 2016. Για τα παιδιά αυτά η εκπαιδευτική στήριξη μέσα από διάφορες μορφές είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας. Είναι κρίσιμο αυτά τα παιδιά να νιώσουν ότι ζουν –όσο αυτό είναι δυνατόν- σε κανονικές ανθρώπινες συνθήκες και πλευρά αυτής της ανάγκης είναι η μαθησιακή, παιδαγωγική διαδικασία, με δημιουργική απασχόληση, διδασκαλία της μητρικής γλώσσας, της ελληνικής γλώσσας και μιας ξένης γλώσσας, δημιουργία βιβλιοθηκών, φυσική αγωγή κ.ά.
   Απαιτείται επίσης η ψυχολογική στήριξη των παιδιών αυτών από ειδικούς, καθώς είναι φανερό ότι υπάρχουν τραυματικές εμπειρίες και βιώματα που πρέπει να εντοπιστούν και αντιμετωπιστούν.
  Για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που θα επιλέξουν να μείνουν τελικά και να εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα μας, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή και πλήρη ένταξη τους στο δημόσιο σχολείο χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια. Να αξιοποιηθούν όλα τα κατάλληλα παιδαγωγικά εργαλεία, με σχεδιασμό και χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας (π.χ. δημιουργία τμημάτων υποδοχής), η  πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και βοηθητικού προσωπικού και η δημιουργία αντίστοιχα όλων των κατάλληλων υποδομών που χρειάζονται σ΄ αυτή την προσπάθεια

  
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ