Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Οι γονείς δεν μεταβιβάζουν ακίνητα στα παιδιά τους!



    Οταν οι γονείς δεν τολμούν να μεταβιβάσουν την ακίνητη περιουσία στα παιδιά τους...

Τη μεγάλη απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης, όπως αποτυπώνεται στα.. πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, υπογραμμίζει ο ΣΕΒ στο τελευταίο δελτίο του για την ελληνική οικονομία. Τα στοιχεία της ΕΛΣΑΤ καταγράφουν τη μεγαλή υποχώρηση των αγοραπωλησιών ακινήτων μετά το 2008 και προκαλεί εντύπωση η μεγάλη πτώση των γονικών παροχών και των δωρεών εν ζωή, σημειώνει ο ΣΕΒ.
Πρόκειται για μία πτώση, που απεικονίζει ίσως περισσότερο και από τη μείωση των αγοραπαωλησιών, την απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης. Είναι το αποτέλεσμα όχι μόνον των φορολογικών βαρών, που εν είδει αρνητικού μερίσματος συμπιέζουν τις αξίες, αλλά και του συνόλου των θεσμικών αστοχιών και στεβλώσεων που έπληξαν την αγορά ακινήτων
«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο γονέας δεν τολμά να μεταβιβάσει κάποιο ακίνητο στο παιδί ή τον συγγενή του. Αντίθετα προτιμά να αφήσει στους διαδόχους του την επιλογή της αποποίησης της κληρονομιάς, ώστε να διασφαλιστούν όχι μόνον από τυχόν γνωστές ή άγνωστες διεκδικήσεις του δημοσίου ή τρίτων, αλλά και από τα απρόβλεπτα και αβάσταχτα βάρη μίας ακίνητης περιουσίας», τονίζει ο ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι για τις αποποιήσεις δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, αλλά πλέον αποτελούν σχεδόν απαραίτητη συμπλήρωμα του κάθε πιστοποιητικού θανάτου.
Το παράδοξο είναι ότι η απαξία των ακινήτων ζημιώνει και το ίδιο το κράτος. Ο λόγος είναι ότι η λύση που έχει βρεθεί μετακυλίει την απώλεια φορολογικών εσόδων από την υγιή οικονομική δραστηριότητα στην επιβάρυνση της κατοχής ακινήτων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η φοροδοτική ικανότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Ετσι τα έσοδα του κράτους από φόρους μεταβίβασης, υπεραξίας ακινήτων κ.λπ. έχουν υποχωρήσει παράλληλα με την υποχώρηση των τιμών και των συναλλαγών. Τα σχετικά έσοδα έχουν πέσει πολύ κάτω από τα 500-700 εκατ. ευρώ, που εκινούντο ακόμα και τις εποχές που οι αντικειμενικές αξίες ήταν στο 1/3 των αγοραίων. Τότε στην πράξη το 11% του φόρου μεταβίβασης μετατρεπόταν σε ένα 3%-4%, αλλά τα έσοδα ήταν δεκαπλάσια, φθάνοντας στο 1,1 δισ. ευρώ το 2007.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ στην ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΘΗΒΩΝ



 Θερμές ευχαριστίες της KEGOagri, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, στις 23/07/2016, στην Καλλιθέα Θηβών:

Εκ μέρους της Διοίκησης της KEGOagri, αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε και δημοσίως  τις θερμές μας ευχαριστίες, προς:

    τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Λειβαδιάς, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας, κο. Κακοσσαίο Μάριο
    Την κα. Νίκα Μαρία, Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Τανάγρας
    τον κο. Νίκα Ιωάννη, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων
    τον κο. Αμοιρίδη Κων/νο, Προϊστάμενο Δασαρχείου Θηβών
    τον κο. Γάτο Παρασκευά, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου

για την αμεσότητα των ενεργειών τους, κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς που απείλησε την χοιροτροφική μας μονάδα, στην Καλλιθέα Θηβών,  το Σάββατο 23/07/2016.

Η έγκαιρη παρουσία τους, οι αποτελεσματικοί τους χειρισμοί καθώς και ο συντονισμός των εναέριων και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης συνέβαλαν αποφασιστικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που έφτασε μέχρι τον αύλειο χώρο της μονάδας μας.

Με την ευκαιρία, θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους υπαλλήλους των παραπάνω Υπηρεσιών, που με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας,

Με εκτίμηση,

Σταμούλης Ιωάννης
Γεν. Δ/ντής Θυγατρικών Ομίλου Νηρέα
Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα στη Δομβραίνα για την εγκληματικότητα

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
   Τ.Κ.ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η- Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Ο Δήμος Θηβαίων και η Τ.Κ. Δομβαίνας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας διοργανώνουν την
Τρίτη 2 Αυγούστου και ώρα 20:00
στο Πνευματικό Κέντρο Δομβραίνας
 ημερίδα με θέμα :
 “Εγκληματικότητα- παραβατικότητα: Τρόποι Αντιμετώπισης ”

Ομιλητής θα είναι ο
 Υ/Α κ. Ανδρέου Παρασκευάς του Τ.Α. Λιβαδειάς.

Καλούνται όλοι οι κάτοικοι να παραβρεθούν
στην ημερίδα για ενημέρωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Aιτήσεις για την 4η κατασκηνωτική περίοδο στην "Παλιομηλιά" Ελικώνα

Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 ξεκινάει η 4η κατασκηνωτική περίοδος στη δημοτική κατασκήνωση  “Παλιομηλιά” Ελικώνα, η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016.
Επειδή, υπάρχουν ακόμη κάποιες κενές θέσεις, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να  καταθέσουν μέχρι τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 αίτηση ενδιαφέροντος και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπάλληλο κα Βασιλική Κασσάρα (Σοφοκλέους 15, 1ος όροφος, τηλ. 22613-50860).




Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 10 ατόμων στο Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας






Ο
Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι πέντε (5) ημερομίσθια κατ΄ατομο για τον μήνα ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2016, συνολικού αριθμού δέκα (10) ατόμων, προκειμένου να απασχοληθούν σε πρόσκαιρες ή εποχικές ή κατεπείγουσες ανάγκες οι οποίες θα διαπιστώνονται κάθε φορά με την απόφαση του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου.
 Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι αστυνομικοί έλεγχοι στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα και συγκεκριμένα:

Τέσσερα (4) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα:

•    Αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών. Κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης (σε μορφή βράχου), βάρους (4,7) γραμμαρίων, καθώς και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

•    Δύο ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα) στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας. Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (15) γραμμαρίων.

•    Ημεδαπός στο Θεολόγο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης. Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Δύο (2) ημεδαποί στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε Ευρυτανίας αντίστοιχα, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.

Αλλοδαπός στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, κατηγορούμενος για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. Κατασχέθηκε ένα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα των (20) ευρώ.

Αλλοδαπός στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, επίσης από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, κατηγορούμενος για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκαν (13) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.

Αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Τρία (3) άτομα, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ειδικότερα:

•    Ημεδαπός στον Άγιο Ιωάννη Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών.

•    Ημεδαπός στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού.

•    Ημεδαπή στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας.

Τέσσερα (4) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας.

•    Ημεδαπός επίσης στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας.

•    Ημεδαπός στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.

•    Αλλοδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας.

Τέλος, ημεδαπή στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με τη Διοικήτρια του Γ.Ν. Λιβαδειάς

Την Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου επισκέφθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Λιβαδειάς, η κ. Ευμορφία Βαλλά με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της ως Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων κ. Ελισάβετ Γεωργαντά.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων πρόκειται να επισκεφθεί άμεσα το Γ.Ν. Λιβαδειάς για να ενημερωθεί αναλυτικά για τα θέματα του νοσοκομείου.
Η Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ευχήθηκαν καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο της νέας Διοικήτριας και τόνισαν ότι η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται πάντα δίπλα στη διοίκηση και στους εργαζομένους του Νοσοκομείου και θα στηρίζει με κάθε πρόσφορο μέσο ενέργειες για τη βελτίωση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου προς τους πολίτες. 



Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο η 12η καταβολή του επιδόματος ενοικίου


Αύριο Σάββατο θα γίνει η 12η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί.

Το ποσό των 2.656.262,82 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 21.296 ιδιοκτητών ακινήτων. Σε όλους τους δικαιούχους θα καταβληθεί μία δόση του επιδόματος.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση –με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε το έργο πυρόσβεσης από την Π.Ε.Βοιωτίας στην κατασκήνωση της Ι. Μ. Θηβών και Λεβαδείας στη Δαύλεια



    Επίσκεψη στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στη Δαύλεια πραγματοποίησαν  η  Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε.  Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος  , Γιάννης Ταγκαλέγκας, με σκοπό την αδειοδότηση αυτής και την επιθεώρηση του έργου πυρόσβεσης , που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας .
 
Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε:

« Υλοποιήσαμε ένα έργο , αυτό της πυρόσβεσης , για την προστασία των παιδιών που κατασκηνώνουν στο συγκεκριμένο χώρο .
    Προϋπόθεση για την αδειοδότηση της συγκεκριμένης κατασκήνωσης  είναι η εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας , έργο προϋπολογισμού 300.000€.
    Ενεργήσαμε με υπευθυνότητα βάζοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών .
    Σε άριστη συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο, συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τις υποδομές προς όφελος πάντα των παιδιών και των πολιτών της Βοιωτίας γενικότερα».




Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα


   Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί τη  1 η του μηνός   Αυγούστου    2016, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.


        Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1.    Τροποποίηση της αριθμ.68/2016 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου “Καθορισμός δημοτικών κοινοχρήστων χώρων προς ενοικίαση για το έτος 2016”.
2.    Κατάρτιση νέου σχεδίου κανονισμού καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος Δήμου Λεβαδέων  .
3.    Καθορισμός προστίμων του νέου  κανονισμού καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος Δήμου Λεβαδέων..
4.    Έγκριση  παράτασης χρόνου περαίωσης για το έργο : “Αποκατάσταση χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών αποβλήτων (ΧΑΔΑ) εντός σπηλαιοβάραθρου πλησίον της Τ.Κ Αγίας Αννας Δήμου Λεβαδέων Π.Ε Βοιωτίας”.
5.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
6.    Έκθεση Αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού Β΄Τριμήνου 2016.
7.    Πραγματοποίηση πολιτιστικών ,μορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων “Τροφώνεια   2016” και διάθεση πίστωσης.
8.    Έγκριση Ισολογισμού -Απολογισμού- Εκθεσης πεπραγμένων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων οικονομικού έτους 2015”.
9.    Έγκριση Επέκτασης Δικτύου Δημοτικού Φωτισμού με 8 νέους στύλους στη Ζάλτσα
10.    Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου:”ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ”
11.    Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου:”ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Χ.Υ.Τ.Α.  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”
12.    Έγκριση της υπ΄ αριθμό 141/27-07-2016  μελέτης με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ (2016) »
13.    Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου : « ΑΝΑΠΛΑΣΗ - ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ( ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΛΙΑΓΚΑΚΗ , ΟΔΟΥ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ , ΧΩΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΟΔΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ) »  .
14.    Σύσταση Επιτροπής Οριστικής  Παραλαβής του έργου:”ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΤΡΙΧΙΝΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ.”
15.    Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου:”ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”.
16.    Προγραμματισμός εορταστικών εκδηλώσεων Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Τ.Κ Αγίου Βλασίου και διάθεση πίστωσης.
17.    Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν στη δαπάνη διοργάνωσης της 3ης Συνάντησης Χορωδιών Δαύλειας
18.    Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν στη δαπάνη διοργάνωσης εορταστικών εκδηλώσεων Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα.
19.    Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δυο (2) μήνες για την κάλυψη των επιτακτικών πρόσκαιρων αναγκών των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Λεβαδέων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017..
20.    Εγκριση των υπαρ. Αριθμ.18&19/2019 αποφάσεων Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που αφορούν παραχώρηση Σχολικών χώρων για πρόβες παραδοσιακών χωρών και πολιτιστική εκδήλωση.



                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)     
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς αποδομεί πολιτικά ΣΥΡΙΖΑ και Πούλου



ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



    Η  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ «ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ» ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ
           ΥΠΕΡ   ΤΩΝ  «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ»      

    Οι  Χρυσαυγίτες και οι « δουλέμποροι» Συριζαίοι είναι υπέρ των «Στρατοπέδων Συγκέντρωσης», γιατί οι πρώτοι επενδύουν στο μίσος και στο ρατσισμό για να έχουν πολιτικά οφέλη, και οι δεύτεροι  πώς να κάνουν «μπίζνες».΄Αλλωστε αυτή την έννοια έχουν και οι Διεθνείς Συμβάσεις, τις οποίες έχουν υπογράψει ( Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας), όπως και αυτές που καταπατούνται από την Κυβέρνηση.
Επίσης το δήλωσαν  στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο ο κυβερνητικός Βουλευτής του Νομού μας, όσο και η Δήμαρχος Λεβαδέων, ότι έχουν λεφτά οι  Πρόσφυγες και θα τα αφήσουν στην τοπική αγορά ( είναι συνέχεια στο πνεύμα των δηλώσεων του κ.Μάρδα ότι οι Πρόσφυγες θα κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα).
Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ότι δεν τους έπιασε ο «καημός» τους «δουλεμπόρους» του ΣΥΡΙΖΑ για να δείξουν αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες – θύματα πολέμου, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα κάνουν «μπίζνες».
Φαίνεται επίσης ξεκάθαρα αυτό από τα κτίρια που πρότειναν  τόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ( UNICOT), όσο και στην συνέχεια η Δημοτική Αρχή (πρώην εργοστάσιο ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ιδιοκτησίας σήμερα EUROBANK /Λάτση- βλέπετε εφόσον του έκαναν δώρο το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ», τώρα πρέπει να του το  αδειάσουν), όπου το ένα έχει πρόβατα και το άλλο είναι έτοιμο να πέσει, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται.
Εμείς ως Εργατικό Κέντρο είμαστε ενάντια στα σύγχρονα «Στρατόπεδα Συγκέντρωσης» και απαιτούμε από την Κυβέρνηση να εξασφαλίσει  για τους Πρόσφυγες - θύματα πολέμου, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και να ενταχθούν στην κοινωνία ( σχολεία κ.α.), όσοι από αυτούς το επιθυμούν.
Την ίδια άποψη έχουν και άλλοι Φορείς της πόλης μας, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Λιβαδειάς, η Διοικούσα Επιτροπή του Γ.Ν.Λ. , η Αντιφασιστική Κίνηση Λιβαδειάς, όλες οι Δημοτικές  Παρατάξεις του Δήμου Λεβαδέων , εκτός φυσικά  της Πλειοψηφίας, η οποία υλοποιεί μόνο της κυβερνητικές αποφάσεις.

                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Υ.Γ.: Η Δήμαρχος κ. Παναγιού Πούλου, Αρχιτέκτων εκ Γαλλίας, με την ιδιότητά της αυτή εγγυόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το πρώην εργοστάσιο ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ιδιοκτησίας σήμερα EUROBANK /Λάτση ,  το γνωρίζει και είναι σε άριστη κατάσταση. Την κατάσταση  του κτιρίου την βλέπετε στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, στις οποίες φαίνονται καθαρά ότι έχουν αφαιρεθεί δοκοί, η τσιμεντένια οροφή μπάζει, με λίγα λόγια είναι έτοιμο για κατάρρευση.
Φυσικά για να είμαστε δίκαιοι, η Δήμαρχος παραδέχτηκε εκ των υστέρων, ότι το κτίριο αυτό είναι ακατάλληλο. Με όλη τη συμπεριφορά της αυτή δείχνει ότι δεν την ενδιαφέρουν οι Πρόσφυγες.
Η Δήμαρχος έπρεπε να βάλει πάνω απ’ όλα τους Πρόσφυγες και όχι να ταυτιστεί με την κυβερνητική πολιτική της  «μπίζνας», εκτός αν θέλει να φανεί αρεστή στην Kυβέρνηση για δικούς της λόγους…..
Quiz: Ποιος είναι ο εκτιμητής της EUROBANK στη Λιβαδειά ;
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ
ΠΙΚΑΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΝΕΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΕΛΥΦΩΝ - ΕΚΜΑΓΕΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΑΛΙΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΣ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΛΛΙΑΓΚΑΚΗ 19 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2014. Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Κ ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΚΟΟΠΡΟΘΕΤΙΣΤΗΣ, ΜΕ ΠΟΛΥΕΤΗ ΠΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΚΟΗΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΕΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΑΓΕΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΑΠΛΕΣ Ή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ. ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ.
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΘΗΒΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ (ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΜΑΛΕΣΙΝΑ ΜΑΡΤΙΝΟ ΚΛΠ). ΕΠΙΣΚΕΨΕΙς ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9-2 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 18-21
ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΔΕΙΤΑ ΤΟ SITE πατώντας ΕΔΩ pikasishearing.gr



 ΚΑΛΛΙΑΓΚΑΚΗ 19 - ΛΙΒΑΔΕΙΑ

2261024530 - 6976979056

ΦΑΞ 2261024530

INFO@PIKASISHEARING.GR

WWW.PIKASISHEARING.GR


Περισσότερα στη σελίδα μας στο facebook



Διαβάστε Περισσότερα »

Προσκυνηματική εκδρομή της Ενορίας Αγ. Νικολάου του Νέου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου οι αιτήσεις για δωρεάν φάρμακα

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Την ερχόμενη Δευτέρα 1η Αυγούστου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης.


Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε στους Δήμους όλης της χώρας η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή ΑΜΚΑ.

Εξαιρούνται από οποιαδήποτε συμμετοχή στις δαπάνες για φαρμακευτική αγωγή:

Α. Άτομα και οικογένειες των οποίων το πραγματικό εισόδημα δεν υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 2.400 ευρώ για μεμονωμένο άτομο και των 3.600 ευρώ για το ζευγάρι ή για το μεμονωμένο άτομο με ένα εξαρτώμενο μέλος (ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο), προσαυξανόμενο κατά 600 ευρώ για κάθε περαιτέρω εξαρτώμενο μέλος (ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο) της οικογένειας.

Β. Άτομα με αναπηρία κάτω του 67% ή άτομα που ανήκουν στις κατηγορίες χρονίως πασχόντων και των οποίων το πραγματικό εισόδημα δεν υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 6.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 1.200 ευρώ για τον/την σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας (ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο).

Επίσης, άτομα που στις 4/4/2016 είχαν βιβλιάριο ανασφάλιστου σε ισχύ (περιλαμβάνονται όσοι είχαν καταθέσει αίτηση για έκδοση ή θεώρηση μέχρι 4/4) εφόσον το πραγματικό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 6.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 1.200 ευρώ για τον/την σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας (ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο).

Και για τις δυο περιπτώσεις ισχύουν ταυτόχρονα και περιουσιακά κριτήρια: η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 150.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος. Επιπρόσθετα το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το τριπλάσιο του αντίστοιχου ορίου εισοδήματος.

Σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης το τελευταίο έτος, δεν μπορεί να εκδοθεί απόφαση χορήγησης δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης. Δωρεάν φάρμακα δικαιούνται χωρίς εισοδηματικά-περιουσιακά κριτήρια οι ανάπηροι με ποσοστό 67% και άνω, άτομα που φιλοξενούνται σε θεραπευτικές δομές, φυλακισμένοι κ.ά.

Εκκρεμείς αιτήσεις για έκδοση ή θεώρηση βιβλιαρίων θα εξετάζονται για την δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη. Η νοσηλεία είναι δωρεάν από την ημερομηνία δημοσίευσης το νόμου 4368, δηλαδή από 21/2/2016. Δεν εκδίδονται πλέον βιβλιάρια ή πιστοποιητικά κοινωνικής προστασίας.

Onmed.gr


 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ