Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Στιφάδο,κρασί,γλέντι στη Γιορτή Κρεμμυδιού στις Θεσπιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Λίμνη Ευβοίας δεν έγινε ποτέ ασπρόμαυρη- ΒΙΝΤΕΟ

Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου η Λίμνη Ευβοίας δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα μετά τις πυρκαγιές.

Mία από τις πιο όμορφες περιοχές της Εύβοιας , η Λίμνη, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό κοντά στην πρωτεύουσα, προσφέροντας τις ίδιες , υψηλού επιπέδου, υποδομές και υπηρεσίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

15χρονος έπεσε πάνω σε τρακτέρ παίζοντας Pokemon Go

 Οι φόβοι για ατυχήματα παικτών του Pokemon Go επιβεβαιώθηκαν στα Τρίκαλα με τον τραυματισμό ενός 15χρονου από γεωργικό μηχάνημα ο οποίος κατέληξε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο!

Όπως αναφέρει το trikalanews.gr,  το πρώτο περιστατικό με τραυματία καταγράφηκε στην Τοπική Κοινότητα Ράξας του Δήμου Τρικκαίων, όταν 15χρονος στην προσπάθεια του να «συλλάβει» Pokemon, έπεσε πάνω σε μια φρέζα τρακτέρ την ώρα που αγρότης πατέρας του εκτελούσε εργασίες στο χωράφι του.

Έντρομος ο πατέρας του μετέφερε αιμόφυρτο τον 15χρονο στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου εκεί οι Ιατροί του τοποθέτησαν 4 ράμματα στο κεφάλι του.

Διαβάστε Περισσότερα »

IΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ



Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλβατζής:Υπάρχει «θέμα» με την ποιότητα του νερού στα Βάγια


  Οι “εξηγήσεις” για το “ακατάλληλο νερό” αυξάνουν τα ερωτηματικά και μεγαλώνουν την ανησυχία μας για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής αρχής ! !

    Οι όποιες ανησυχίες και καχυποψίες των κατοίκων της Δημοτικής ενότητας των Βαγίων και όχι μόνο, που δημιουργήθηκαν μετά την τυχαία αποκάλυψη, με καθυστέρηση πέντε μηνών, για τα αποτελέσματα μέτρησης στο δίκτυο ύδρευσης και τον χαρακτηρισμό του νερού ως “ακατάλληλο προς πόση, λόγω παθογόνου μικροβιακού φορτίου”, από το Εργαστήριο Υγιεινής, του Ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 21 Μαρτίου 2016, έγιναν πολύ μεγαλύτερες μετά την απάντηση και τις υποτιθέμενες εξηγήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Δήμο Θηβαίων.
    Τα ερωτηματικά που προκύπτουν αβίαστα και δεν απαντώνται είναι :
α. Έπρεπε να ενημερωθούν οι δημότες αμέσως για τα αποτελέσματα των μετρήσεων, από την στιγμή που υπήρχε το οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Ναι ή Όχι ;
β. Άσχετα εάν το πρόβλημα ήταν ελλιπής χλωρίωση ή κάτι άλλο, έπρεπε να γίνει άμεσα επανέλεγχος, όπως άλλωστε ζητά και το αρμόδιο εργαστήριο ;
γ. Ποιος ανέλαβε και με ποια αρμοδιότητα την ευθύνη να συνεχιστεί κανονικά η υδροδότηση του δικτύου, ενώ υπήρχε σε ισχύ και δεν είχε ανακληθεί ο χαρακτηρισμός «ακατάλληλο προς πόση», αφού κατά ομολογία του Δήμου η επόμενη μέτρηση έγινε στις 13/4/2016, ήτοι ένα μήνα μετά ;
δ. Γιατί ακόμη και σήμερα δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα όλες οι μετρήσεις του δικτύου, τουλάχιστον για το τρέχον έτος, που αφορούν στην συνολική ποιότητα του νερού (δείκτης PH, βαρέα μέταλλα, χρώμιο κ.α. ) ;
    Εάν δε λάβουμε υπ’όψιν μας ότι τα δύο σημεία του δικτύου ύδρευσης των Βαγίων, που έγιναν οι μετρήσεις και κρίθηκαν τα δείγματα “ακατάλληλα προς πόση”, ήταν εντός του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βαγίων, τότε οι ανησυχίες μετατρέπονται σε θυμό και αγανάκτηση και οι ευθύνες για τους ανευθυνο-υπεύθυνους αγγίζουν τα όρια της εγκληματικής αμέλειας ! ! !
Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγριεύει ο καιρός: Χαλάζι, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι -Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Δεν θα είναι σύμμαχος των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου ο καιρός, καθώς θα παρουσιάσει επιδείνωση από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, από αύριο τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι σε διάφορες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ

Καταιγίδες τοπικά ισχυρές που πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους (μπουρίνια) θα εκδηλωθούν:

1. Αύριο Παρασκευή (12-08-2016)
Από τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο

2. Το Σάββατο (13-08-2016) στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα), κυρίως τις πρωινές ώρες και το απόγευμα πιθανόν στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει το Παρεκκλήσι της Παναγίας στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

43 συλλήψεις στη χθεσινή Αστυνομική "σκούπα" στη Στερεά

 Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά σαράντα τρία (43) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω (1.000) άτομα και περισσότερα από (600) οχήματα, προσήχθησαν (94) άτομα και βεβαιώθηκαν (260) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (10-08-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.109) άτομα, εκ των οποίων (827) ημεδαποί και (282) αλλοδαποί, καθώς και (677) οχήματα.
Προσήχθησαν: (94) άτομα, εκ των οποίων (80) ημεδαποί και (14) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (43) άτομα, εκ των οποίων (31) ημεδαποί και (12) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (1) ημεδαπός, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί τελωνειακού κώδικα.
•    (1) ημεδαπός, για κλοπή τροχοφόρου και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (1) ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση.
•    (8) ημεδαποί και (6) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (11) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (4) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (4) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για επαιτεία. 


Κατασχέθηκαν:

•    Ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης
•    δενδρύλλιο κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους (2,60) μέτρων
•    Σπόροι κάνναβης
•    (2) τρίφτες ακατέργαστης κάνναβης
•    ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
•    (700) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού
•     Δίκυκλη μοτοσικλέτα
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου


Βεβαιώθηκαν συνολικά: (293) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (260) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (39) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (2) για ΚΤΕΟ και (213) λοιπές παραβάσεις.
•    (4) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (11) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (14) λοιπές παραβάσεις.


Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Ντασιώτη για την εγκατάσταση προσφύγων στην Αλίαρτο



Απάντηση Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων στο δημοσίευμά μας για πιθανή εγκατάσταση προσφύγων στην Αλίαρτο.(Δείτε ΕΔΩ την σχετική ανάρτησή μας)

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα περί της εγκατάστασης προσφύγων στην Αλίαρτο και πιθανόν σε κτήρια ή κτήματα του τ. Οργανισμού Κωπαΐδας, ενημερώνουμε τους δημότες μας ως εξής:
1.    Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων ουδέποτε έως σήμερα κλήθηκε να συμμετάσχει σε σχετική συζήτηση και ουδέποτε περιήλθε σε γνώση της από τις αρμόδιες αρχές αίτημα για συμβολή στην εγκατάσταση-φιλοξενία προσφύγων στα όρια του Δήμου.
2.    Θεωρούμε αυτονόητο πως δεν μπορεί να μη ζητηθεί, από τις αρμόδιες αρχές ,η άποψη της  Δημοτικής Αρχής και των θεσμικών οργάνων του Δήμου  σε περίπτωση  που συμπεριλαμβάνεται σε τέτοιου είδους σχεδιασμό.
3.    Τις τοπικές συνθήκες είναι βέβαιο πως τις γνωρίζουμε καλύτερα παντός άλλου και δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση τετελεσμένα γεγονότα ,που δε θα λαμβάνουν υπόψη την ασφάλεια της περιοχής και των κατοίκων της, την  δημόσια υγεία, αλλά και την αξιοπρέπεια κατατρεγμένων ανθρώπων.
4.    Είμαστε στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής να καταθέσουμε τις απόψεις μας, να παραθέσουμε τα στοιχεία της περιοχής μας, να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας χωρίς κραυγές και ακρότητες ,αλλά σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε πως δε δεχτούμε ειλημμένες αποφάσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα των δημοτών μας, στους οποίους και απολογούμαστε, χωρίς να έχουμε καν ενημερωθεί.  

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος


Δεν υπάρχουν κτίρια ή κτήματα για τη φιλοξενία... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα Τριζόνια Φωκίδας περνά τις διακοπές της η Λαγκάρντ


Εθεάθη σε εστιατόριο της περιοχής να απολαμβάνει αστακό δίπλα στη θάλασσα
Η Κριστίν Λαγκάρντ δε μπορεί να μείνει μακριά από την Ελλάδα τελικά! Η επικεφαλής του ΔΝΤ, περνά τις διακοπές της στη χώρα μας και συγκεκριμένα στα Τριζόνια Φωκίδας, παρέα με τον μέλλοντα σύζυγό της.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Freddo, η «σιδηρά κυρία» του Νομισματικού Ταμείου εθεάθη σε εστιατόριο στα Τριζόνια Φωκίδας να απολαμβάνει νοστιμότατο αστακό δίπλα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η Λαγκάρντ έφτασε στο γραφικό νησάκι προχθές το βράδυ με σκάφος. Μαζί της ήταν ένα ζευγάρι Ιταλών φίλων της και ο σύντροφός της, με τον οποίο σύντομα θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου.

Κομψή με υπέροχη σιλουέτα, εμφανίστηκε φορώντας μια αέρινη μοβ πουκαμίσα, μικρά μαργαριταρένια σκουλαρίκια ενώ φαινόταν ιδιαίτερα χαλαρή και ευδιάθετη. Μαζί με την παρέα της κάθισαν σε μια από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες του νησιού και απόλαυσαν το δείπνο τους δίπλα στη θάλασσα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσφυγες σε ΑΛΙΑΡΤΟ,ΔΙΣΤΟΜΟ, ΚΥΡΙΑΚΙ και ΚΑΣΤΡΟ ;




Πολλά τα σενάρια που ακούγονται αυτή την ώρα και που έχουν να κάνουν με την εγκατάσταση προσφύγων, σε περιοχές του ΔΙΣΤΟΜΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ, ΑΛΙΑΡΤΟΥ , ΚΑΣΤΡΟΥ  αλλά και στις  ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΕΣ.

Πιο συγκεκριμένα , η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ, εξετάζει πολλά ενδεχόμενα για τον διαμοιρασμό του μεγάλου αριθμού των προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας.

Τα σενάρια που επεξεργάζονται τα στελέχη αυτά, είναι πολλά και διάφορα και κάποια από αυτά βλέπουν και το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, εξετάζεται η στέγαση μεταναστών στις πολυκατοικίες του Μπάρλου στο ΔΙΣΤΟΜΟ αλλά και σε περιοχή του ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ στην είσοδο του χωριού και στο σημείο που ήταν να γίνει το γήπεδο.
Ένα ακόμη σενάριο που επεξεργάζονται αφορά την στέγαση σε κτήρια και κτήματα του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΩΠΑΪΔΟΣ στον ΑΛΙΑΡΤΟ.
Σε καμία περίπτωση δεν έχουν εγκαταλειφθεί οι προσπάθειες που γίνονται για την φιλοξενία των μεταναστών σε ΑΝΑΛΗΨΗ και πρώην εργοστάσιο του ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ.
Ένας ακόμη χώρος είναι στο ΚΑΣΤΡΟ , το πρώην εργοστάσιο ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗ, ενώ το ενδεχόμενο δημιουργίας,ενός προσφυγικού χωριού ,δυναμικότητας 3000 χιλ κατοίκων,στην περιοχή των ΑΛΑΛΚΟΜΕΝΩΝ, είναι μέσα στα υπό εξέταση ενδεχόμενα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ