Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Γιορτή Κρεμμυδιού στις Θεσπιές,με εδέσματα, κρασί και γλέντι-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ


Η «Γιορτή Κρεμμυδιού» έχει γίνει παράδοση πλέον στις Θεσπιές και κάθε χρόνο το κέφι είναι μεγάλο.
Η αλήθεια είναι ότι φέτος η διάθεση ήταν εξαιρετική παρά το τσουχτερό κρύο και ο κόσμος βρέθηκε εκεί για να απολαύσει το παραδοσιακό στιφάδο, αλλά και να χορέψει  όπως μαρτυράνε το βίντεο και οι εικόνες του Permisospress.
 


Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θεσπιών
Κόντρα στου καιρού τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκε στις Θεσπιές η Γιορτή Κρεμμυδιού για 17η χρονιά.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θεσπιών,ευχαριστεί για την συνεργασία την ομάδα του Θεσπιακού,τον Πρόεδρο της Τ.Κ.Θεσπιών κ.Νίκο Χατζή για την πολύτιμη προσφορά του και την Δημοτική Αρχή.
Η παρουσία του Δήμάρχου,του Ιερέα του χωριού μας,των αντιδημάρχων,δημοτικών συμβούλων,εκπροσώπων όλων των συλλόγων και των εκατοντάδων  παρευρισκομένων ζέστανε τις καρδιές μας,παρά το κρύο που επικρατούσε.
Η βραδιά αφιερώθηκε στις γυναίκες αγρότισσες,πρότυπο για την εποχή μας που μοχθούν καθημερινά στα χωράφια,ενώ παράλληλα μεγαλώνουν τις οικογένειές τους.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θεσπιών ευχαριστεί για τις προσφορές τους τον κ.Μίχα για τα κρέατα,τους κρεμμυδοπαραγωγούς,πατατοπαραγωγούς,ελαιοπαραγωγούς και τους φούρνους Μελισσάρη,Δελή και Γεωργίου.
Κλείνουμε με μια ευχή:Να είμαστε όλες και όλοι καλά και να περάσουμε ακόμη καλύτερα την επόμενη χρονιά.
Με τιμή

Το Δ.Σ.
Ολες οι φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας-Άγγιξε το τέλειο



Ενθουσίασε ο Λευτέρης Πετρούνιας, με το πρόγραμμα του στον τελικό στους κρίκους.

Παρουσίασε ένα πρόγραμμα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και το εκτέλεσε άψογα μέχρι το τέλος.

Οι κριτές των βαθμολόγησαν με 16.000.

Ο χρυσός Ελληνας Ολυμπιονίκης, αμέσως όταν τελείωσε το πρόγραμμα του, αγκαλιάστηκε και πανηγύρισε με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας που αγωνίστηκε 2ος, μετά τους 16.000 βαθμούς που απέσπασε, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να περιμένει να τελειώσουν οι συναθλητές του το πρόγραμμά τους, για να κρεμάσει το Ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα τίμησε με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια την Παναγία


  Παρουσία πλήθους πιστών , πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό τού Αγίου Δημητρίου - Μεγάλης Παναγίας των Θηβών , ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τής Εορτής τής Κοιμήσεως τής Θεοτόκου , μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος , Χοροστατούν τος   τού Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου , με την συμμετοχή τού Εφημέριου τού Ιερού Ναού , Αιδεσιμολογιότατου Πατέρα Γεώργιου , των Πανοσιολογιότατων Πατέρων Δανιήλ και Νικόδημου και πολλών Ιερέων τής ευρύτερης περιοχής .
Ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευσις τής Θαυματουργού Εικόνος στα περίχωρα τής Ενορίας και στο κέντρο των Θηβών 




Διαβάστε Περισσότερα »

Η περιφορά του επιταφίου της Παναγιάς στην Αλίαρτο

Ο δεκαπενταύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού όπως συνήθιζαν να λένε οι παλαιότεροι, τιμάται με λαμπρότητα σε κάθε τόπο, ενώ αναβιώνουν και θρησκευτικά έθιμα παλαιοτέρων ετών.

Έτσι και στην Aλίαρτο,στολίστηκε χθες   ο επιτάφιος της Παναγίας  και το βράδυ έγινε η περιφορά του, απο γυναίκες της ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου Αλιάρτου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 

 Ευχαριστούμε τον Νίκο Παπαδημητρίου για τις φωτογραφίες

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκαπενταύγουστος : Τι ακριβώς γιορτάζουμε;


 Η σημερινή  ημέρα είναι από τις σημαντικότερες για την Ορθοδοξία. Η Εκκλησία τον Δεκαπενταύγουστο τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου και είναι ίσως η μεγαλύτερη από τις θεομητορικές εορτές, το Πάσχα του καλοκαιριού, όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Τον Δεκαπενταύγουστο, η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Παναγία, η οποία γιορτάζεται με λαμπρότητα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα, προς τιμήν της Παναγίας τηρείται αυστηρή νηστεία από 1 μέχρι 14 Αυγούστου κατά την οποία νηστεύουμε και το λάδι και για αυτό πολλοί χαρακτηρίζουν την γιορτή και ως το «Πάσχα» του καλοκαιριού. Επίσης, λόγω της γιορτής, στο διάστημα αυτό δεν τελούνται γάμοι.

Σύμφωνα με το Συναξάρι, όταν ήρθε η ώρα, της εξόδου Της Παναγίας στάλθηκε και πάλι ο αρχάγγελος Γαβριήλ να της αναγγείλει την θέληση του Θεού και Υιού Της. Ενώ προσευχόταν στον οίκο Της στην Ιερουσαλήμ παρουσιάστηκε ο άγγελος και της προσέφερε ένα μικρό κλαδί φοίνικα και της είπε: «Χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία. Σου φέρνω μήνυμα από τον Υιό Σου. Ήρθε η ευλογημένη ώρα να πας κοντά Του και να δοξαστείς όπως Σου ταιριάζει. Ετοιμάσου λοιπόν και σε τρεις ημέρες θα έρθει Εκείνος να πάρει την τίμια και αμόλυντη ψυχή Σου». Ύστερα ανέβηκε στο αγαπημένο Της Όρος των Ελαιών για να προσευχηθεί, εκεί που προσευχήθηκε για τελευταία φορά ο Υιός Της πριν από το πάθος Του.

Ανηφορίζοντας το μονοπάτι συνέβη το απροσδόκητο: Τα δένδρα και οι θάμνοι του δρόμου έγερναν και την προσκυνούσαν. Κατευθύνθηκε στο σημείο εκείνο του κήπου που είχε προσευχηθεί και ο Κύριος. Γονάτισε ταπεινά, ύψωσε τα σεπτά της χέρια και ατένισε τον ουρανό και αφού ευχαρίστησε το Θεό τον παρακάλεσε για την σωτηρία του κόσμου.

Μετά γύρισε στον οίκο Της και άρχισε να ετοιμάζει τα απαραίτητα της κηδείας Της. Μάζεψε επίσης τους συγγενείς και πιστούς φίλους και φίλες Της και τους ανακοίνωσε την θέληση του Κυρίου να την καλέσει κοντά Του. Όταν το άκουσαν ξαφνιάστηκαν και άρχισαν να θρηνούν το χωρισμό της Μητέρας του Κυρίου. Εκείνη τους παρηγόρησε λέγοντάς τους πως αυτή είναι η θέληση του Θεού και πως από την θέση Της στον ουρανό θα πρεσβεύει πάντοτε για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.

Την Τρίτη ημέρα μετά την επίσκεψη του αρχαγγέλου, η Κυρία Θεοτόκος αφού ντύθηκε μόνη Της τα νεκρικά Της ενδύματα, κάλεσε και πάλι τους φίλους Της και ξάπλωσε ήρεμα στην κλίνη Της. Τότε συνέβη το εξής θαυμαστό γεγονός: Μια δυνατή βοή ακούστηκε στον σπίτι Της, μια φωτεινή νεφέλη το κάλυψε. Πάραυτα μεταφέρθηκαν σε νεφέλες από τα πέρατα της οικουμένης οι άγιοι Απόστολοι προκειμένου να παραβρεθούν στην έξοδό Της. Κατά τον ίδιο τρόπο μεταφέρθηκε επίσης ο απόστολος Παύλος, ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης και ο άγιος Ιερόθεος, πρώτος επίσκοπος των Αθηνών, ο άγιος Τιμόθεος και άλλα σημαίνοντα πρόσωπα της Εκκλησίας. Η Κυρία Θεοτόκος, αφού χαιρέτισε και ευλόγησε όλους, παρέδωσε την αγία ψυχή Της στα χέρια του Υιού Της ο Οποίος κατέβηκε από τον ουρανό για να την παραλάβει ο Ίδιος.

Οι συγκεντρωμένοι απόστολοι, οι προεστοί της εκκλησίας των Ιεροσολύμων και ο πιστός λαός άρχισαν να ψάλλουν εξόδιους ύμνους στην Θεομήτορα. Ταυτόχρονα ακούστηκε να συμψάλλει στρατιά αγγέλων από τον ουρανό. Η ουράνια μελωδία ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη. Μετά σχηματίσθηκε νεκρική πομπή η οποία κατευθυνόταν στο χωριό Γεθσημανή, όπου θα θάπτονταν το τίμιο σκήνωμά Της.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ