Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Η Πανσέληνος "Έλουσε" με Φως την παραλία Αλυκής-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

 


Η Αυγουστιάτικη πανσέληνος κατέχει ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας και φέτος μας έδωσε το πρώτο ραντεβού στις 18 Αυγούστου, στο Κάστρο της Αλυκής.


Μια υπέροχη εντυπωσιακή Μουσική Βραδιά που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Θήβας '' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ ''  χθες κάτω απο το Κάστρο της Αλυκής αφιερωμένη στην Πανσέληνο.
Το φεγγάρι έκλεψε τη παράσταση για ακόμη μια φορά αφού σκόρπισε μαγεία, με το χλωμό του φως να δημιουργεί μια επιβλητική και μοναδική ατμόσφαιρα μέσα στην απεραντοσύνη της νύχτας!
Η πανέμορφη βραδιά ο παφλασμός των κυμάτων στην παραλία η ωραία μουσική εκδήλωση με τον Γιάννη Κονιτόπουλο,στο Λαούτο και το Τραγούδι ,  τον  Χρήστο Μπουσδούκο στο Βιολί,η καντίνα του συλλόγου με σουβλάκια και ποτά  προσφορά χορηγών,ικανοποίησαν όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και λειτούργησαν ώστε η βραδιά να κυλήσει υπέροχα και να μην κουνιέται να φύγει κανείς.
Σε όλη την παραλία Αλυκής απ’ άκρη σ’ άκρη το φεγγάρι έδωσε απλόχερα το φως του, ενώ όσοι απόλαυσαν το σκηνικό κοντά (ή δίπλα) στη θάλασσα έγιναν μάρτυρες του χρυσού μαλαματένιου δρόμου που σχηματίστηκε και, που σαν χαλί, έδειχνε να σε παρασέρνει στη μαγική και ρομαντική βραδιά που ένιωθες ότι θα κρατήσει για πάντα!
 Ο Πρόεδρος του συλλόγου '' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ ''κος Γιώργος Πέππας  εξέφρασε
την ικανοποίησή του από την πολυπληθή προσέλευση του κόσμου, και μίλησε για την ιστορικότητα του χώρου και  ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε ο χώρος να καταστεί λειτουργικότερος και για το κοινό.
  Την Μουσική Βραδιά παρουσίασε  ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής.
 Το Permisospress. ήταν εκεί και σας μεταφέρει με βίντεο και φωτογραφίες το κλίμα της μαγικής βραδιάς!
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο Θηβών

 Επίσημη πρώτη για τα Πινδάρεια 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου και ήχων έντεχνων αγαπημένων τραγουδιών άνοιξε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Πινδάρεια 2016” στη Θήβα, στον κατάμεστο από κόσμο αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

Την μουσική εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, πλαισίωσαν  η Γυναικεία Χορωδία Ι.Ν. Ευαγγελιστή Λουκά με μαέστρο τον κ. Αλέξη Φίλη, η  Νόνα Βουδούρη και ο Μάριος Παπούλιας, που με το ηχόχρωμα της φωνής τους ταξίδεψαν το κοινό σε τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου και οι Βαγγέλης Παπάζογλου στο μπουζούκι και Δημήτρης Ζωγράφος στα πλήκτρα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου σημαίνοντας την έναρξη του κορυφαίου θεσμού για την πόλη του Πίνδαρου. Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά   την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή, την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού του Δ.Ο.Θ. κα Ντίνα Ζαμπάκου, όλους τους συλλόγους και καλλιτέχνες που με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή στο πρόγραμμα των Πινδαρείων καθώς και όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαζεύουν υπογραφές στην Ανάληψη Λιβαδειάς για τους πρόσφυγες

Διαβάστε Περισσότερα »

Με 13 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων



 Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί τη  24 η του μηνός   Αυγούστου    2016, ημέρα Tετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.




        Τα θέματα  της ημερήσιας διάταξης είναι:


1.    Εγκριση υποβολής πρότασης  με τίτλο “Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο” του Δήμου Λεβαδέων  στα πλαίσια της πρόσκλησης  αριθ. 20 /Α.Π.2131/29-6-2016,  (ΑΔΑ: Ω8ΨΞ7ΛΗ-ΑΟΜ), υποβολής προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα”  Αξονας προτεραιότητας (10) “ Προώθηση της Κοινωνικής Ενταξης και καταπολέμηση της φτώχειας -ΕΚΤ¨ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο” .

2.     Εγκριση υποβολής πρότασης  με τίτλο “ Κέντρο Κοινότητας”  του Δήμου Λεβαδέων  στα πλαίσια της πρόσκλησης  αριθ. 19 /Α.Π.2114/27-6-2016,  (ΑΔΑ:7ΧΒ27ΛΗ-ΑΣΦ), ,υποβολής προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα”  Άξονας προτεραιότητας (10) “ Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας -ΕΚΤ¨ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

3.   Αποδοχή ποσού (129.037,50€) των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2016 (πρώην Σ.Α.Τ.Α) και κατανομή αυτού.

4.   Έγκριση Επέκτασης Δικτύου Δημοτικού Φωτισμού στο 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς.

5.   Έγκριση Επέκτασης Δικτύου Δημοτικού Φωτισμού στην οδό Λιάκουρας.

6.   Έγκριση προσωρινής τροποποίησης κυκλοφοριακής ρύθμισης στο πλαίσιο κατασκευής του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ”.

7.   Λήψη Απόφασης για παράταση της αρδευτικής περιόδου 2016.

8.   Έγκριση διενέργειας Προμήθειας ειδών σημαιοστολισμού.

9. Έγκριση διενέργειας Προμήθειας Διαφόρων Εργαλείων.

10.  Έγκριση Διενέργειας Προμήθειας Ειδών Κιγκαλερίας.

11.  Υποβολή πρότασης Δημοτικού Συμβουλίου για την έκδοση απόφασης του οικείου Περιφερειάρχη που προβλέπεται από το άρθρο 22 παρ, 2 του Ν.4264/2014 “Περί του τόπου ,χρόνου ,διαδικασίας κλήρωσης 3μελούς Επιτροπής για άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου”.

12.  Προγραμματισμός για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων εορτασμού της αποτομής Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου πολιούχου της Τ.Κ Ακοντίου και διάθεση πίστωσης.

13. Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες πραγματοποίησης εκδηλώσεων εορτασμού Με- ταμόρφωσης του Σωτήρος στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Βλασίου.


                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                    

                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)  



Διαβάστε Περισσότερα »

Θρίλερ με το απανθρακωμένο πτώμα στο Μαντούδι Ευβοίας

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τις λίστες εξαφανισθέντων από την ευρύτερη περιοχή και παράλληλα συλλέγουν πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας για την ταυταυτοποίηση του νεκρού και τα αίτια θανάτου, καθώς την σχέση που μπορεί να είχε με την πυρκαγιά
Σε θρίλερ με απρόβλεπτες προεκτάσεις εξελίσσεται η υπόθεση του απανθρακωμένου πτώματος που ανασύρθηκε από την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο Μαντούδι Ευβοίας.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, που ερευνά όλα τα ενδεχόμενα. Οι αστυνομικοί εξετάζουν τις λίστες εξαφανισθέντων από την ευρύτερη περιοχή και παράλληλα συλλέγουν πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας για την ταυταυτοποίηση του νεκρού και τα αίτια θανάτου, καθώς την σχέση που μπορεί να είχε με την πυρκαγιά. Στο σημείο θα μεταβεί και ιατροδικαστής, που θα κάνει αυτοψία και μια πρώτη εκτίμηση, ενώ η σορος θα αποσταλεί στην συνέχεια στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα, για διερεύνηση.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ήταν πολύ μικρή και εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20.30 χτες το βράδυ, σε δύσβατη δασική περιοχή με πεύκα. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά στις 20.40 και έγινε αμέσως κινητοποίηση. Επειδή όμως οι δυνάμεις που έφτασαν εκεί δεν μπορούσαν να πλησιάσουν, ζητήθηκε η βοήθεια ενός μηχανήματος έργων για να ανοίξει δρόμο και παράλληλα ένα πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών προχώρησε στην εστία της πυρκαγιάς και άρχισε την κατάσβεση, μέχρι να φτάσουν τα οχήματα.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, οι πυροσβέστες εντόπισαν μέσα στην πυρκαγιά ότι είχε απομείνει από το απανθρακωμένο πτώμα, που είχε συρρικνωθεί από τις φλόγες και ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροσβεστών, έκαψε μόνο περίπου 30 στρέμματα δάσους.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΕΙΑ 2016:Συναυλία Θανάση Βούτσα στη Λιβαδειά

Συναυλία Θανάση Βούτσα

Με οδηγό την πρώτη του δισκογραφική δουλειά από την Μικρή Άρκτο, τη δισκογραφική εταιρία που αναδεικνύει πάντα αξιόλογους νέους καλλιτέχνες (Νατάσσα Μποφίλιου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Θέμη Καραμουρατίδη κ.α), ο Θανάσης Βούτσας ως γνήσιος εκπρόσωπος της νέας γενιάς ερμηνευτών, θα παρασύρει το κοινό με τη φωνή του σε μουσικά μονοπάτια που σε χορταίνουν συναίσθημα και ψυχή.
Με μια ομάδα σπουδαίων μουσικών θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που αναβλύζει δυναμισμό, όνειρα και αισιοδοξία.


Συντελεστές
Φωνή & κιθάρα - Θανάσης Βούτσας
Πιάνο - Γιώργος Τσολάκος
Λαούτο - Νίκος Τερζάκης
Τύμπανα – Μιχάλης Ορφανίδης
Μπάσο - Γιάννης Δήμου
Σχεδιασμός ήχου - Φάνης Θεοχάρης



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016, ώρα 9:00 μ.μ.
 ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΓΙΑΚΟΥ (ΤΑΜΠΑΧΝΑ) ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Είσοδος ελεύθερη
Διαβάστε Περισσότερα »

Χάλκινο μετάλλιο για τους Μάντη και Καγιαλή στο Ρίο

To χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Μάντης και Καγιαλής στην κατηγορία των 470 στην ιστιοπλοϊα. Πρόκειται για το 5ο μετάλλιο για την Ελλάδας στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι εφτάσαν μια ανάσα από το αργυρό, το οποίο έχασαν κυριολεκτικά στο νήμα από τους Αυστραλούς. Το χρυσό πήραν οι Κροάτες. 
Οι Μάντης – Καγιαλής τελείωσαν με 58 βαθμούς ποινής, οι «χρυσοί» Κροάτες είχαν 43β.π., ενώ οι 2οι Αυστραλοί επίσης συγκέντρωσαν 58 βαθμούς, αλλά είχαν καλύτερα πλασαρίσματα σε προηγούμενες ιστιοδρομίες  με αποτέλεσμα να πάρουν το αργυρό μετάλλιο.

Πρόκειται για το όγδοο μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς και το δεύτερο στα 470 μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Αγώνες της Αθήνας το 2004.

«Παλέψαμε μέχρι την τελευταία στιγμή, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, καταφέραμε αυτό που θέλαμε» δήλωσαν οι δύο Ολυμπιονίκες
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στο Μαντούδι Εύβοιας -Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα



Απανθρακωμένο άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων βρέθηκε από πυροσβέστες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε απόψε στη θέση Κυμάσι στο Μαντούδι της Εύβοιας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 20:30 σε δύσβατη περιοχή και στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 34 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα .

Οι πυροσβέστες που εντόπισαν το απανθρακωμένο πτώμα ειδοποίησαν την αστυνομία από την οποία γίνονται έρευνες για την υπόθεση.

Η πυρκαγιά είναι κοντά στη θάλασσα και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ