Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας για ανασκαφές στην Τανάγρα

Προσλήψεις 5 ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας
Ανακοινώνεται η πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης με αποδεδειγμένη προϋπηρεσία σε ανασκαφικές έρευνες, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΑΝΑΓΡΑΣ» που εκτελείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Τανάγρας , για χρονικό διάστημα 4 μηνών και όχι πέραν της 31.12.2016.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Εννιάμερα της Παναγίας γιόρτασε η Ευαγγελίστρια Αλιάρτου-ΦΩΤΟ

Το πανέμορφο ορεινό χωριό του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων η Eυαγγελίστρια γιόρτασε μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τα "Εννιάμερα της Παναγίας".
Από νωρίς, πλήθος πιστών, είχε συγκεντρωθεί στο γραφικό περίβολο του ναού, προκειμένου να παρακολουθήσει τον Πανηγυρικό   Εσπερινό   και να αναθέσει τις όποιες ελπίδες στην Παναγία.Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε ο π.Κωνσταντίνος,με   Ιερείς της περιοχής.
Στη συνέχεια, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της χωριού,ενώ παρέστησαν  o Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης ο Πρόεδρος της Τ.Κ.  πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι.
Η βραδιά έκλεισε με μουσικοχορευτική εκδήλωση στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία του χωριού, απο τα χορευτικά τμήματα Αλιάρτου και Άσκρης.
 

 

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 13 ατόμων για διάφορα αδικήματα στην Περιφέρεια Στερεάς

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκατρία (13) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκατρία (13) άτομα και συγκεκριμένα:

Ημεδαπός στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατηγορούμενος για διάπραξη ληστείας σε βάρος δύο (2) ημεδαπών (άντρα και γυναίκας), όπου με τη χρήση σωματικής βίας, απέσπασε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.

Τρεις (3) ημεδαποί και ειδικότερα δύο σε περιοχές της Ευρυτανίας (Καρπενήσι – Προυσσός), από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας & του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου αντίστοιχα, καθώς και ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (1) κιλού και (120) γραμμαρίων.

Ημεδαπός στην Αμάρυνθο Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι αφαίρεσε μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, από αυλή οικίας ημεδαπού στην περιοχή. Το εν λόγω όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχο του.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση.

Δύο (2) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε Ευβοίας αντίστοιχα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) αλλοδαποί και ειδικότερα ένας στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας και ένας στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας (Θηβών), διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στον Ορχομενό και στον Παύλο Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μπάρκουλης, ο εμβληματικός ζεν πρεμιέ του Ελληνικού κινηματογράφου


Άφησε την τελευταία του πνοή στο Αγία Ολγα όπου νοσηλευότανε τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε νυμφευτεί τρεις φορές κι είχε αποκτήσει τρία παιδιά.

Με την τελευταία του σύζυγο Μαρία και τον γιο του Νικόλα, πέρασε τα δύσκολα χρόνια του γηροκομείου, του κέντρου αποκατάστασης, αλλά και των νοσοκομείων. Μαχητής ως το τέλος, «θέλω να ξανά περπατήσω.Το θέλω πάρα πολύ» δήλωνε. «Δεν νιώθω τα πόδια μου νεκρά μετά από πολύ καιρό. Με την βοήθεια του φυσιοθεραπευτή νιώθω πως δικαιούμαι να περπατήσω πάλι. Μπορεί να είμαι μεγάλος αλλά εγώ θέλω και το χρωστάω στο παιδί μου να αγωνιστώ για αυτό το οποίο και έχω στερηθεί πολύ τον τελευταίο καιρό, που δεν περπατάω».

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936.
Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα.

Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στην Αμερική, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι.

Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του '60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!».

Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958),

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει το παρεκκλήσι Αγίου Φανουρίου των Αγίων Θεοδώρων Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμο το γήπεδο βόλεϊ στο Δημοτικό Σχολείο Θεσπιών

Έτοιμο και το Γήπεδο βόλεϊ  στο Δημοτικό Σχολείο των Θεσπιών
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και πλαστικοποίηση του γηπέδου βόλεϊ  στο Δημοτικό Σχολείο των Θεσπιών. Σε λίγες μέρες οι μαθητές θα βρουν ένα όμορφο και ασφαλές γήπεδο στην αυλή του σχολείου τους
Οι εργασίες περιλαμβάνονται στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα φροντίδας και ανακαίνισης των γηπέδων και χώρων που συναθροίζονται παιδιά, όπως παιδικές χαρές, γήπεδα μπάσκετ, αυλές σχολείων και εκπονείται από ίδιους πόρους του Δήμου. Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες από τη Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της υποχρέωσής της να παράσχει στη νέα γενιά ασφαλείς και όμορφους χώρους εκπαίδευσης, άθλησης και αναψυχής.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

Κόσκινο η κανονιστική απόφαση για το παζάρι της Θήβας


Οι παραβιάσεις της νομιμότητας από τη δημοτική αρχή επικυρώνονται από το δημοτικό συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή, η οποία επέλεξε να πάει η εμποροπανήγυρη στην Αγίου Νικολάου, για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους (πλήθος οι φήμες για την ικανοποίηση προσωπικών αιτημάτων κάποιων καταστηματαρχών της περιοχής) δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα.
Η με αριθμό 216/2016 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία είναι κανονιστική απόφαση, όρισε το πλαίσιο, που θα κινηθεί η εμποροπανήγυρη του 2016. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση τροποποίησης της κανονιστικής απόφασης, χωρίς να τηρηθεί η διαδικασία των κανονιστικών αποφάσεων. Παρόλα αυτά, για να ικανοποιηθούν αιτήματα εμπόρων κλπ, παραβίασαν ήδη χθες την κανονιστική απόφαση που οι ίδιοι ψήφισαν. Μετά τη συζήτηση του θέματος αυτού στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, και αφού τους επισημάναμε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τις μεθοδεύσεις τους, έθεσαν θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και ψήφισαν μετά τη συζήτηση του 4ου θέματος της ημερήσιας διάταξης και όχι προ της έναρξης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, να δώσουν "ράντζα" στην οδό Πουλιοπούλου, που δεν προβλέπονταν στην 216/2016 κανονιστική απόφαση  και άλλες θέσεις στην οδό Αγίου Νικολάου, εκτός του ορίου του παζαριού, μετά τη Βρυζάκη και δυτικότερα. "Δώσαμε την υπόσχεση στους ανθρώπους" είπε ο ένας αντιδήμαρχος!. Αλλά με ποίου την εξουσιοδότηση δίνουν υποσχέσεις; Μάλιστα ο ίδιος αντιδήμαρχος δεν έκρυψε, ότι οι περισσότερες παράγκες είχαν δοθεί σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή, 3-4 μέρες πριν την κλήρωση. Η κλήρωση είπε ήταν το "επιστέγασμα" αυτής της διαδικασίας!.
Και ζήτησε στο τέλος ο δήμαρχος να ψηφίσουμε τις παραβιάσεις της απόφασης, δηλαδή της νομιμότητας, που οι ίδιοι της δημοτικής αρχής ψήφισαν!
Δυστυχώς η δημοτική αρχή, παραβιάζοντας τη νομιμότητα των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου (που η ίδια ψηφίζει), για να ικανοποιήσει στενά ιδιωτικά συμφέροντα, προκαλεί για άλλη μια φορά, καταρρακώνοντας κάθε έννοια νομιμότητας. Δυστυχώς από κοντά της, συναίνεσε απολύτως και η παράταξη του κ. Χαλβατζή, η οποία δίνει τη συναίνεση της σε όλα τα σημαντικά θέματα προς τον κ. Νικολάου και την πολιτική του, αποτελώντας μια μείζονα «αντιπολίτευση» μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Θανάσης Σκούμας
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Θηβαίων
Θήβα 23-08-2016
Διαβάστε Περισσότερα »

Νταλίκα έπεσε στις στροφές του Μπράλου και άρπαξε φωτιά (ΦΩΤΟ)


Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα...

Η νταλίκα κινούταν το απόγευμα της Δευτέρας στις στροφές του Μπράλου όταν ξαφνικά έσκασε ένα από τα λάστιχα. Ο οδηγός προσπάθησε να "κουμαντάρει" το τεράστιο όχημα και να το ακινητοποιήσει, αλλά στάθηκε αδύνατο.

Ο έλεγχος χάθηκε και η νταλίκα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα καταλήγοντας πάνω στα βράχια και ευτυχώς χωρίς να συγκρουστεί με άλλα αυτοκίνητα.

Μετά την πρόσκρουση ο τράκτορας πήρε φωτιά. Ο οδηγός που είχε τραυματιστεί ελαφρά ευτυχώς προλαβε και βγήκε πριν λαμπαδιάσει για τα καλά.

Οι πυροσβέστες πρόλαβαν και έσωσαν το φορτίο της νταλίκας όχι όμως και την καμπίνα που καταστράφηκε ολοσχερώς.
 lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα σχολεία ανοίγουν στις 12 Σεπτέμβρη. Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι μηχανισμοί του υπουργείου, προκειμένου να τηρηθεί η δέσμευση της ηγεσίας για την ομαλή έναρξη της χρονιάς, στις 12 Σεπτεμβρίου. Μπορεί το μεγάλο στοίχημα που έχει τεθεί είναι να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά εκπαιδευτικών, ωστόσο, επίσης μεγάλη πρόκληση είναι η ταυτόχρονη «πρεμιέρα» του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού, αλλά και η εφαρμογή των αλλαγών στο γυμνάσιο.

Ειδικότερα, το Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Νηπιαγωγείο προβλέπει για όλα τα νηπιαγωγεία ενιαίο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και λειτουργία προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος Το υποχρεωτικό ωράριο θα ξεκινά στις 8:30 και θα τελειώνει στις 13:00, ενώ το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργεί ως τις 16:00.

Αντίστοιχα, το Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό προβλέπει για όλα τα δημοτικά ενιαίο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα και λειτουργία προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος. Η λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος θα γενικευτεί για όλες τις τάξεις στις 13:15, ενώ σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος, στον νέο τύπο δημοτικού σχολείου, η έναρξή του ορίζεται στις 13:15 και η λήξη του στις 16:00. Στην τρίτη ώρα του ολοήμερου προγράμματος μάλιστα, θα υπάρχουν επιλογές διδακτικών αντικειμένων, όπως ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών), Αγγλικά, Αθλητισμός, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή και Μουσική.

Τέλος, σχετικά με τις αλλαγές στο γυμνάσιο, υπενθυμίζεται ότι προβλέπεται, μεταξύ άλλων, μείωση των διδακτικών ωρών ανά εβδομάδα (με τα Αρχαία να είναι ένα εκ των μαθημάτων που «χάνουν» μία ώρα), μείωση της ύλης των μαθημάτων, μείωση των μαθημάτων που εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς, καθιέρωση περιγραφικής αξιολόγησης και σύμπτυξη των τριών τριμήνων, που ίσχυαν μέχρι την προηγούμενη σχολική χρονιά, σε δύο τετράμηνα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Επίθεση Μπαρμπαρούση με ρόπαλα και σιδερογροθιές κατά του αστυνομικού


Σιδερογροθιές, γκλομπ και ξύλινα ρόπαλα χρησιμοποίησε το «τάγμα» του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, για να επιτεθεί εναντίον αστυνομικού σε καφενείο στο χωριό Φυτείες του Δήμου Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία.

          Λόγω των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος υπάγεται σε ειδικό καθεστώς λόγω της βουλευτικής ασυλίας. Η υπόθεση δηλαδή πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή για να αποφασιστεί το κατά πόσο θα γίνει άρση της ασυλίας ή όχι.

Όλα ξεκίνησαν στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας στον επαρχιακό δρόμο Φυτειών-Κατούνας όταν 26χρονος συγγενής του Μπαρμπαρούση που επέβαινε σε αυτοκίνητο διαπληκτίστηκε για ένα αντικανονικό προσπέρασμα που έκανε με τον νεαρό αστυφύλακα, ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα και τελούσε σε άδεια.

Ο συγγενής του Μπαρμπαρούση θέλοντας να πάρει εκδίκηση για τον καυγά εμφανίστηκε μαζί με τον 61χρονο πατέρα του, δύο άγνωστα ακόμη άτομα και τον βουλευτή, με άγριες διαθέσεις στις 12:45 το μεσημέρι της Δευτέρας σε καφενείο στις Φυτείες, όπου έπινε καφέ ο αστυφύλακας μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα άτομα εμφανίστηκαν με γκλομπ, ξύλινα ρόπαλα και σιδερογροθιές στα χέρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρών στο περιστατικό ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κώστας Μπαρμπαρούσης. Η παρέα χτύπησε τον αστυφύλακα και την παρέα του. Οι θαμώνες του καφενείου επενέβησαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύρραξη. Ο αστυνομικός και η παρέα του μετέβησαν με δικά τους οχήματα στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Παρότι δεν υπεβλήθη μήνυση, εξαιτίας των μέσων που χρησιμοποίησαν οι δράστες, αυτεπάγγελτα έγινε προανάκριση και σχηματίζεται δικογραφία με τις κατηγορίες των επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι δικογραφία θα σχηματιστεί και σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα πρέπει η υπόθεση να οδηγηθεί στη Βουλή προκειμένου να γίνει άρση της ασυλίας του.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΤΩΙΑ ΣΤΟ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΒΑΓΙΩΝ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΗΜΕΡΙΣΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ.
ΔΗΛ.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2262061266

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλήση και 1.000 ευρώ στα φορτηγά που κινούνται χωρίς άδεια στο παράπλευρο οδικό δίκτυο

Αν, μάλιστα, ο οδηγός δεν πληρώσει άμεσα το πρόστιμο τότε το όχημα θα ακινητοποιείται - Αντιδρούν οι μεταφορικές εταιρείες
Το τσουχτερό πρόστιμο των 1.000 ευρώ το οποίο μάλιστα προβλέπεται να είναι και άμεσα καταβλητέο προβλέπει απόφαση του υπουργείου Μεταφορών για όσα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων εντοπίζονται να κινούνται στο παράπλευρο οδικό δίκτυο χωρίς να φέρουν ειδική άδεια (π.χ. για την εγγύτητα επιχείρισης).

Σε περίπτωση κατά την οποία ο οδηγος που εντοπίζεται από την τροχαία δεν πληρώνει άμεσα τα 1.000 ευρώ τότε το όχημά του θα ακινητοποιείται, γράφει η Καθημερινή.

Το μέτρο αυτό έρχεται μετά την αύξηση της κίνησης φορτηγών στις παλαιές εθνικές οδούς και σε παραδρόμους προκειμένου εταιρείς και οδηγοί φορτηγών να αποφύγουν την καταβολή διοδίων στην εθνική οδό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση κάθε όχημα άνω των 3,5 τόνων θα πρεπει να φέρει ειδική άδεια διέλευσης διάρκειας 4 ετών για να κινηθεί στις παράπλευρες οδούς.

Οι μεταφορικές εταιρείες, πάντως, αντιδρούν και κατηγορούν το υπουργείο Μεταφορών ότι δρα υπέρ των ιδιωτών που εισπράττουν τα διόδια στις εθνικές οδούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ :ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ


ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ :ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ ΕΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για τους Υπουργούς:
1.    Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
2.    Εθνικής Άμυνας
3.    Εξωτερικών
4.    Δικαιοσύνης
5.    Υγείας

ΘΕΜΑ: Ζημιογόνος έως καταστροφική η ερασιτεχνική Κυβερνητική διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού για την περιοχή μας!

Επαναφέρω για πολλοστή φορά ένα πολύπλευρο και πολυσύνθετο διαρκώς οξυνόμενο δυστυχώς πρόβλημα, που οφείλεται στην ερασιτεχνική Κυβερνητική διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού στην ευρύτερη περιοχή μας.

    Ήδη έχω θέσει στην Κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, σοβαρά ζητήματα που συνδέονται με:
•    τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, μέσω σειράς κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων μου, (ερωτήσεων – επερωτήσεων), που αφορούν τον αυθαίρετο τρόπο λήψης κυβερνητικών αποφάσεων για το χώρο και την έκταση εγκατάστασης τους, καθώς και  τα κριτήρια προσδιορισμού τους -ποια είναι άραγε;- τέλος δε τον αριθμό των αλλοδαπών ως «φιλοξενούμενων» κατά τόπους,
•    τα σοβαρά ζητήματα δημόσιας ασφάλειας και εγκληματικότητας, λόγω υποστελέχωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών , που δεν διέθεταν, ούτως ή άλλως και πριν το απαραίτητο προσωπικό,
•    τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας που επιτείνονται από την υποστελέχωση και υπολειτουργία των Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Υγείας της Βοιωτίας, λόγω πολλών ελλείψεων, επισυνάπτοντας τότε και σχετική επιστολή του κ. Δημάρχου Θήβας, τα θέματα νέας επιδείνωσης των υφιστάμενων κινδύνων δημόσιας υγείας με την εμφάνιση πολλών αναλογικά κρουσμάτων ελονοσίας (ιδίους στους Δήμους Θηβαίων και Χαλκιδέων, που μπήκαν σε καραντίνα) ,
•    τον αναμενόμενο προσδιορισμό νέων χώρων εγκατάστασης – φιλοξενίας στη Λειβαδιά (όπου ακόμη υπάρχει σχετικά, αβεβαιότητα και κοινωνική ένταση), καθώς και σε φημολογούμενες άλλες περιοχές, όπως Αλιάρτου (με δεδομένη την τεκμηριωμένη αντίδραση του Δήμου), Διστόμου, Κυριακίου , Κάστρου, Αλαλκομενών,
•    τη φημολογούμενη ίδρυση και λειτουργία προσφυγικών – μεταναστευτικών χωριών , χωρίς όλα αυτά να έχουν επίσημα διαψευστεί,
•    τη φημολογούμενη αύξηση του αριθμού «φιλοξενούμενων» στη Θήβα σε πάνω από 1000 ή 1500 άτομα, αντί των αρχικά εκτιμηθέντων 400 περίπου, σε χώρο με πιθανά προβλήματα, που δεν έχει προβλεφθεί η επίλυση τους,
•    το φημολογούμενο κίνδυνο μεταβολής , έστω και προσωρινά, του προσδιορισμού του κύριου ρόλου του ΚΕΠΒ Θήβας, ως μονάδας βασικής εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων ή μέρους τους , που θα κατατάσσονται, έστω και προσωρινά, ίσως  σε άλλο Κέντρο Εκπαίδευσης, με αντίστοιχο προσδιορισμό του ΚΕΠΒ, ως κύριας μονάδας τοπικής υποστήριξης , σίτισης κλπ των «φιλοξενούμενων»!

Και όλα αυτά μετά από τις γνωστές αντιφατικές , ανεύθυνες και λαϊκίστικες κυβερνητικές δηλώσεις για αναλογική κατανομή προσφύγων – μεταναστών κατά δήμο, ανάλογα με τις δυνατότητες του (κ.Κουρουμπλής), που ανατρέπουν όλη τη μέχρι τώρα διαμορφωμένη κυβερνητική πολιτική και την τελείως αντίθετη προς αυτά, επιτιμητική και απαξιωτική προηγούμενη δήλωση του Υπουργού κ.Μουζάλα, που παραδέχθηκε, ότι η Θήβα σηκώνει ήδη το μεγαλύτερο βάρος έναντι άλλων περιοχών με 1000 άτομα (δηλαδή ως θύμα;), ενώ αντίστοιχα βέβαια θα έπρεπε να πει και για τα Οινόφυτα με πολλούς αλλοδαπούς, καθώς και για τη Ριτσώνα με τα πολλά προβλήματα που εμφανίζονται εκεί.
Είναι γνωστό δε ότι η περιοχή μας ήταν ήδη βεβαρυμένη από τις ροές αλλοδαπών. Ενώ κινδυνεύουμε να υποστούμε νέα προβλήματα και βάρη στην περιοχή μας λόγω π.χ. Τουρκίας.
Ενώ βέβαια αυτά έρχονται δυστυχώς σε συνέχεια υποτιμητικών για την περιοχή μας κυβερνητικών συμπεριφορών , όπως αυθαίρετος αρχικός σχεδιασμός χώρου Hot Spot στο Πυρί Θήβας, που ευτυχώς ακυρώθηκε, απειλούμενη τότε κατάργηση Υποθηκοφυλακείου Θήβας, που ευτυχώς επίσης ακυρώθηκε μετά από αγώνες μας, ίδρυση χωρίς διάλογο τζαμιού στη Θήβα  ως του 3ου στην Ελλάδα! Μετά από 2 στην Αθήνα και μάλιστα μετά και από πολυετή διάλογο εκεί! Παραλείποντας άλλες πολύ μεγαλύτερες πόλεις!


Κατόπιν αυτών
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί


1.    Ισχύει η δήλωση Μουζάλα ή Κουρουμπλή σχετικά;
2.    Ποια τα κριτήρια προσδιορισμού χώρων και έκτασης εγκατάστασης καθώς και αριθμού προσφύγων – μεταναστών κατά Δήμο και περιοχή; Ποιες οι εξελίξεις ως προς την προβλεπόμενη διεθνώς διαδικασία εγκατάστασης κ.λ.π. , καθώς και οι σχετικές αξιολογήσεις των αρμόδιων Διεθνών Οργανισμών;
3.    Πως υλοποιούνται και αξιολογούνται οι εξής ανακοινώσεις : η ενημερωτική του ΚΕΛΠΝΟ και η επικριτική του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλη;
4.    Ποια τα προτεινόμενα μέτρα δημόσιας υγείας για αποτροπή επανεγκατάστασης (μετά από δεκαετίες) της ελονοσίας με ένταση της επιδημιολογικής επιτήρησης, έρευνας και ελέγχων , καθώς και ευρύτερης ενημέρωσης του κοινού , που ανησυχεί πολύ;
5.    Πως στελεχώνονται τα Νοσοκομεία και οι Αστυνομικές Υπηρεσίες Βοιωτίας (Σχετική και η με αριθμό 7203/22.7.2016 ερώτηση μου) που παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού τους, παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις;
6.    Πως σχολιάζουν το δημοσίευμα του «The Guardian» ότι «είναι πεδίο δράσης εγκληματιών τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα»;
7.    Ποια η εξέλιξη της εγκληματικότητας τελευταία στη Βοιωτία;
8.    Ποια η μελλοντική πορεία του ΚΕΠΒ Θήβας;
9.    Ποια άλλα κέντρα υποδοχής σχεδιάζονται στη Βοιωτία και ποιος ο σχετικός διάλογος , με ποιους φορείς και με ποια δεδομένα. ως προς τους χώρους και τον αριθμό «φιλοξενούμενων»;
10.    Ποιος ο μέχρι τώρα απολογισμός των προβλημάτων από προσφυγικό -μεταναστευτικό στη Βοιωτία και ποια η πορεία της σχετικής χρηματοδότησης;
11.    Ποιος θα αποζημιώσει τους καθολικά πληττόμενους συμπολίτες μας ; και
12.    Ποια η προετοιμασία για πιθανό αδιέξοδο με την Τουρκία;


                                                                                            Ο ερωτών Βουλευτής


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ