Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ευχές Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων




Νέες & Νέοι


Μια σημαντική διαδρομή στη ζωή σας ολοκληρώθηκε, με κόπο, θυσίες και κόστος ψυχικό και οικονομικό, αλλά και χαρές που ποτέ δε θα ξεχάσετε. Το επιστέγασμα ήταν η ανακοίνωση των σημερινών αποτελεσμάτων.
Ένα άλλο κεφάλαιο ανοίγει, για όσους εισάγεστε στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, με γνώσεις εξειδικευμένες ,με εφόδια που θα σας ετοιμάσουν για το σκληρό στίβο της ζωής, με εμπειρίες εξίσου σημαντικές με τις γνώσεις που θα λάβετε. Ο αγώνας  σας δικαιώθηκε και ταυτόχρονα συνεχίζεται.
Αλλά και για όσους το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό τίποτα δεν τελείωσε. Η ζωή είναι μπροστά σας και η προσπάθεια ποτέ δεν πρέπει να σταματάει. Υπάρχουν διαρκώς ευκαιρίες και οι δυνατότητες που έχετε είναι πολλές.
 Όλες και όλους σας συνοδεύουν τα συγχαρητήριά μας ,αλλά και  οι ευχές μας για υγεία και καλή πρόοδο. Είστε η γενιά που μόνο ελπίδες μας δημιουργεί. Είμαστε υπερήφανοι για σας. 
 
Ο    Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάντια... με νάιλον και μονωτική επιδιορθώνουν τα περιπολικά στη Ναύπακτο

 
Εγκαταλελειμμένα στη μοίρα τους τα περιπολικά του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος
Μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσει μια φωτογραφία που δημοσιεύει ο ιστότοπος nafpaktianews.gr και η οποία δείχνει ένα περιπολικό το οποίο βρίσκεται παρκαρισμένο σε περίοπτη θέση έξω από το Α.Τ. Ναυπάκτου.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του site, στο συγκεκριμένο περιπολικό δεν έχει σπάσει το τζάμι αλλά έχει χαλάσει ο μηχανισμός που το κρατά  και για να το προστατέψουν αφού δεν υπάρχουν χρήματα για επισκευή το έκλεισαν με νάιλον.

Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης από το ελληνικό κράτος που, έχοντας ως μοναδικό σκοπό τη μείωση των υπηρεσιών και των εξόδων, εγκαταλείπει στη μοίρα τους την Ελληνική αστυνομία και τους ανθρώπους της. Όπως φαίνεται, το κράτος αυτό δεν είναι άξιο να συντηρήσει ούτε τα περιπολικά που κυκλοφορούν στους δρόμους, αφού αντί να ενισχύει τις υπηρεσίες του τις εξαθλιώνει.
nafpaktianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων



Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, θέλω να συγχαρώ θερμά τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εισαγωγικών Εξετάσεων του διδακτικού έτους 2015-2016 και να τους ευχηθώ τα χρόνια των σπουδών τους να είναι παραγωγικά και δημιουργικά και να αποκτήσουν όλες εκείνες τις γνώσεις, που θα τους οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και κοινωνική καταξίωση.

Χαίρομαι, που για ακόμα μία φορά, οι μαθητές των λυκείων του Δήμου μας σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες και κατάφεραν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τους καθώς συνέβαλαν με τη στήριξή τους και τη σωστή διδασκαλία στην επιτυχία τους.

Τέλος, θέλω να ενθαρρύνω όσους δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, να συνεχίσουν να προσπαθούν για την εκπλήρωση των στόχων τους και τους υπενθυμίζω ότι υπάρχουν πολλές διέξοδοι επαγγελματικής σταδιοδρομίας που θα τους δώσουν  ευκαιρίες για το μέλλον τους.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι νέοι φοιτητές της Αλιάρτου-Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων

Κωδ. Υποψηφ.    Επώνυμο    Όνομα    Όν. Πατρός    Όν. Μητρός    Σχολή Επιτυχίας    Ίδρυμα
14046142    ΙΩΑΝΝΟΥ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ    ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΑΘΗΝΑ)    ΕΜΠ

15046638    ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ    ΤΙΜΟΛΕΩΝ    ΘΩΜΑΣ    ΘΩΜΑΪΣ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΤΡΙΠΟΛΗ)    ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ

16045087    ΑΔΑΜΟΥ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ    ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ) - ΠΑΝΤΕΙΟ    ΠΑΝΤΕΙΟ
16045088    ΑΝΤΩΝΙΟΥ    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ    ΑΝΤΩΝΙΟΣ    ΑΝΝΑ- ΜΑΡΙΝΑ    ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)    ΙΟΝΙΟ ΠΑΝ.
16045089    ΑΝΤΩΝΙΟΥ    ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΑ    ΛΟΥΚΑΣ    ΕΥΣΤΑΘΙΑ    ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ (ΦΛΩΡΙΝΑ)    ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ
16045090    ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΕΛΕΝΗ    ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)    ΠΑΝΤΕΙΟ
16045091    ΒΙΤΣΗ    ΓΕΩΡΓΙΑ    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ    ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ    ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ)    ΕΚΠΑ
16045108    ΔΑΡΑΜΑΡΑ    ΑΓΓΕΛΙΚΗ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΜΑΡΙΑ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ    ΑΣΠΑΙΤΕ
16045092    ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ    ΔΕΣΠΟΙΝΑ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΑΤΡΑ)    ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
16045109    ΚΑΠΟΥΛΑΣ    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ    ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ    ΑΣΠΑΣΙΑ    ΦΥΣΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)    ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
16045110    ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ    ΑΓΓΕΛΟΣ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ    ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ    ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)    ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ
16045111    ΚΑΡΑΝΑΣΟΥ    ΧΡΙΣΤΙΝΑ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΑΓΓΕΛΙΚΗ    ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    ΤΕΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ
16045095    ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    ΦΩΤΕΙΝΗ    ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)    ΤΕΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
16045118    ΚΥΡΙΤΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΗΛΙΑΣ    ΕΛΠΙΣ    ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    ΠΑΝ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ
16045113    ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ    ΕΛΕΝΗ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΜΑΡΙΑ    ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΘΗΝΑ)    ΓΕΩΠ. ΠΑΝ. ΑΘ.
15046623    ΛΙΑΝΟΥ    ΑΜΑΛΙΑ - ΝΕΚΤΑΡΙΑ    ΠΕΤΡΟΣ    ΔΙΑΜΑΝΤΩ    ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)    ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ
16045097    ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    ΕΥΘΥΜΙΟΣ    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ    ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)    ΕΚΠΑ
15046650    ΜΟΚΑΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ    ΑΣΠΑΙΤΕ
16045098    ΜΠΙΜΠΑΣΗ    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ    ΜΑΡΙΑ    ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)    ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ
16045114    ΝΤΑΣΙΩΤΗ    ΧΡΥΣΑΝΘΗ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ    ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    ΑΠΘ
16045115    ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ    ΘΕΟΔΩΡΟΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΑ    ΦΥΣΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)    ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ
16045103    ΠΙΣΙΝΑ    ΜΑΡΙΑ    ΣΠΥΡΙΔΩΝ    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ    ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)    ΕΚΠΑ
15046027    ΣΟΛΙΑ    ΕΙΡΗΝΗ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ    ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)    ΕΚΠΑ
16045116    ΤΣΑΡΟΥΧΑ    ΑΓΓΕΛΙΚΗ    ΙΩΑΝΝΗΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ    ΧΗΜΕΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    ΑΠΘ
16045107    ΤΣΙΑΡΑΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ    ΗΛΙΑΣ    ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ    ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)    ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ
16045117    ΤΣΙΩΛΗΣ    ΦΩΤΙΟΣ    ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ    ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ (ΑΘΗΝΑ)    ΕΜΠ
15046661    ΧΡΗΣΤΟΥ    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΑΝΝΑ    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΛΑΡΙΣΑ) - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ    ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

15046637    ΑΝΤΩΝΙΟΥ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΑΝΤΩΝΙΟΣ    ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΝΑ    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ)    ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Θερμά Συγχαρητήρια Κώστα Μπακομήτρου στους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις


Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, θα ήθελα να δώσω, στον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους μαθητές που παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους, άλλωστε πάντα υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία ή η εναλλακτική επιλογή.
Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στους γονείς των μαθητών, όσο και στην εκπαιδευτική οικογένεια που στήριξαν τον δύσκολο αγώνα των μαθητών και πλέον σπουδαστών.
Θερμά Συγχαρητήρια και Καλή Σταδιοδρομία σε όλες και όλους.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΜΗΤΡΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καθησυχαστική απάντηση του Δήμου Θηβαίων στο δημοσίευμα για την ελονοσία


Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινής» και οι δηλώσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη, για έξαρση και εξάπλωση της ελονοσίας σε συγκεκριμένους Δήμους της Ελλάδας αναστάτωσαν πολύ κόσμο, χωρίς όμως να φαίνεται πως συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Ο Δήμος Θηβαίων, που σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν σε «καραντίνα», εξέδωσε ανακοίνωση για τον καθησυχασμό των πολιτών και την αποκατάσταση της αλήθειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Δήμος Θηβαίων, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» με τίτλο «Σε καραντίνα 12 δήμοι, λόγω ελονοσίας», το οποίο αναφέρει και την περιοχή του Δήμου μας ως «επηρεαζόμενη» από ελονοσία, που έχει τεθεί σε περιορισμό σχετικά με την αιμοδοσία, γνωρίζει τα ακόλουθα προς καθησυχασμό των δημοτών:

Το φαινόμενο επανεμφάνισης της ελονοσίας στη χώρα μας παρακολουθείται επιμελώς τουλάχιστον από το 2009 από ειδικά τμήματα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το 2015 καταγράφηκε στην Αλβανία περιστατικό ελονοσίας, που αφορούσε ξένο υπήκοο, ο οποίος το 2014 διέμενε και εργαζόταν για ένα μικρό διάστημα σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή της Παραλίμνης (Τ.Κ. Λουκισίων), διοικητικών ορίων του Δήμου Χαλκιδέων. Λόγω της ομορότητας ( η Τ.Κ. Λουκισίων Δ. Χαλκιδέων συνορεύει με την Τ.Κ. Μουρικίου Δ. Θηβαίων) κατεγράφη και στο Δήμο μας. Μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος ενημέρωσης της βάσης δεδομένων για την ελονοσία, ενημερώθηκαν το ΚΕΕΛΠΝΟ και οι Δ/νσεις Υγείας των Π.Ε. Εύβοιας και Βοιωτίας τον Αύγουστο του 2015.

Δεν γνωρίζουμε αν ο εν λόγω ασθενής νοσούσε όσο διέμενε στη χώρα μας και στην περιοχή ή νόσησε μετά την αποχώρησή του. Οπότε το δημοσίευμα, σε ότι αφορά το Δήμο Θηβαίων, δεν αναφέρεται σε κάτι καινούριο αλλά σε περιστατικό του 2015, που είναι γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας.

Από τους όρους και τα μέτρα που λαμβάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, κάθε περιοχή στην οποία καταγράφεται κρούσμα ελονοσίας -ακόμα και ύποπτο – χαρακτηρίζεται «επηρεαζόμενη», για προληπτικούς λόγους, από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Σε ότι αφορά το επίμαχο θέμα της «καραντίνας», με έγγραφο των αρμοδίων υπηρεσιών (Υπουργείο Υγείας - ΚΕΕΛΠΝΟ) τέθηκαν αρχικά περιοριστικοί όροι (καραντίνα) σε ότι αφορά την αιμοδοσία στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την ασφάλεια του αίματος, οι οποίοι άρθηκαν με νέο έγγραφο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από τότε έως και σήμερα καμία αλλαγή δεν έχει επέλθει στη διαδικασία αιμοδοσίας και διατηρείται καθεστώς επιφυλακής και όχι καραντίνας, συγκεκριμένα για την Τ.Κ. Μουρικίου (Μουρίκι-Πλατανάκι) και όχι για όλο το Δήμο Θηβαίων. Επιφυλακή σημαίνει ότι, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αιμοδοσίας, σημειώνεται η περιοχή προέλευσης του αιμοδότη και δείγματα αίματος αποστέλλονται αυθημερόν στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι στα, πριν αυτό δοθεί για μετάγγιση .

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με την εφαρμογή της μεθόδου καταπολέμησης της προνυμφοκτονίας στο αστικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν :
• Xαρτογραφηθεί οι αστικές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών και φρεατίων ομβρίων
• Συνταχθεί χάρτες επικινδυνότητας
• Διενεργηθεί ψεκασμοί από εδάφους σε αστικά κανάλια, φρεάτια, βόθρους, στέρνες κτλ

Όταν η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων ενημερώθηκε τον Αύγουστο του 2015 για το περιστατικό, ο Δήμος ήταν ήδη έτοιμος, έχοντας προβεί στις ανωτέρω ενέργειες αλλά και στις ακόλουθες που αφορούσαν :

• Συναντήσεις με τον υπεύθυνο και συντονιστή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά Παναγιώτη για πλήρη ενημέρωση και προγραμματισμό των κινήσεών μας. Επιστημονικός Υπεύθυνος για το Δήμο Θηβαίων, που μετέχει σε όλες τις συναντήσεις, έχει οριστεί ο Ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καμούτσης Αναστάσιος.

• Ημερίδα στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, τον Μάρτιο του 2015, όπου παρουσία του υπεύθυνου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Μπακομήτρου έγινε ενημέρωση όλων των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου.

• Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για προστασία από τα κουνούπια σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου και έκδοση δελτίων τύπου προς ενημέρωση των δημοτών.

Η ενημερωτική καμπάνια πραγματοποιήθηκε και στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Θηβαίων και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2016. Παράλληλα έγινε ενημέρωση στους εκπροσώπους των μεταναστών κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΣΕΜ, όπου τους δόθηκαν πολύγλωσσα φυλλάδια για την ελονοσία και τα μέτρα προστασίας από κουνούπια.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Θηβαίων έχει επίσης συνάψει σύμβαση με την εταιρεία «Βιοεφαρμογές ΕΠΕ», προκειμένου να ενεργεί αυτόνομα ως προς την καταγραφή οποιουδήποτε ύποπτου κρούσματος και την ανάλυση επιδημιολογικών στοιχείων που αφορά το Δήμο μας. Η εν λόγω συνεργασία λειτουργεί συμπληρωματικά στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενίσχυση της Αστυνομίας στη Βοιωτία λόγω προσφύγων ζητάει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας

ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ  Δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Βοιωτία.

Κύριε Υπουργέ,

   Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας εκφράζει τις βαθύτατες ανησυχίες της, όπως αυτές μας μεταφέρονται τόσο από τους συναδέλφους όσο και από συμπολίτες μας, σχετικά με την δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο Νομό μας.
  Όπως ήδη γνωρίζετε ,στο Νομό Βοιωτίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Οινοφύτων αρμοδιότητας Α.Τ.Σχηματαρίου, λειτουργεί ήδη κέντρο φιλοξενίας εφτακοσίων (700) περίπου προσφύγων-μεταναστών στο οποίο παρουσιάζονται αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας, ενώ σύμφωνα και με πρόσφατη δήλωση στα Μ.Μ.Ε. του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα ,θα μεταφερθούν περί τους 1000 πρόσφυγες στην περιοχή της Θήβας και σε χώρο η διαμόρφωσή του οποίου ολοκληρώνεται άμεσα. Επίσης, πληροφορίες οι οποίες μεταδίδονται και από Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως κάνουν λόγο για δημιουργία δύο ή ακόμα και τριών νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στο νομό μας, στα οποία θα φιλοξενείται άγνωστος αριθμός προσφύγων-μεταναστών.
  Η εγκληματικότητα η οποία παρουσιάζεται στο νομό Βοιωτίας καταπολεμείται αποτελεσματικότατα έως τώρα από τις υπεράνθρωπες και φιλότιμες ενέργειες των συναδέλφων, οι οποίοι πραγματικά υπερβάλλουν εαυτούς παρά τις αντίξοες συνθήκες, λαμβανομένου υπόψιν ότι οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που παρουσιάζει η Δ.Α.Βοιωτίας είναι της τάξης του 30%!!
  Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε, την άμεση ενίσχυση της Δ.Α.Βοιωτίας με τουλάχιστον τριάντα (30) Αστυνομικούς ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται τάχιστα στη Βοιωτία, χωρίς ωστόσο να παραβλέψουμε στο ελάχιστο την κύρια αποστολή μας που είναι η εμπέδωση αισθήματος  ασφάλειας στους πολίτες με την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, διασφαλίζοντας παράλληλα και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας (μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, χρόνος εργασίας κτλ).                     
                                                                           
                                                                               ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                               Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                          ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ   Ζαχαρίας                                                     ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης                                      

                        

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Λεβαδέων στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

                       
Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων θέλω να εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες και όλους εσάς που πετύχατε την εισαγωγή σας σε  Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σας εύχομαι καλή συνέχεια στις σπουδές σας και καλή σταδιοδρομία.
Η προσπάθεια σας ήταν κοπιαστική και απαίτησε από όλους σας να επιδείξετε ζήλο, προσήλωση στο στόχο και σκληρή δουλειά που έφερε το αποτέλεσμα της επιτυχίας.  Εύχομαι οι σπουδές σας, στη σχολή που πέτυχε ο καθένας και καθεμιά από εσάς, να ολοκληρωθούν με κάθε επιτυχία και ως αυριανοί επιστήμονες να προσφέρετε τις γνώσεις σας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι γονείς σας και οι εκπαιδευτικοί σας, οι οποίοι καθ' όλη τη διάρκεια των μαθητικών σας χρόνων ήταν δίπλα σας και στήριζαν την προσπάθεια σας. 
Τέλος, συγχαρητήρια σε όλες και όλους που προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους.  Ο αγώνας για τη μάθηση δεν τελειώνει σε μια χρονιά εξετάσεων, συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.
                                 Η Δήμαρχος Λεβαδέων 
   Γιώτα Πούλου
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων



    Συγχαίρω θερμά όλες τις μαθήτριες και όλους τους  μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
                Εύχομαι Υγεία και Δύναμη,  ώστε να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πλέον πορεία.
                Συγχαρητήρια επίσης στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς των παιδιών που στάθηκαν  δίπλα τους και συμπαραστάθηκαν  στον αγώνα τους .
    Για τα παιδιά  μας που προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν, θυμίζω ότι η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις . Χρειάζεται υπομονή , επιμονή και η δικαίωση θα  έρθει.





Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων στο Λύκειο Θεσπιών


ΠΚωδ. Υποψηφ.    Επώνυμο    Όνομα    Όν. Πατρός    Όν. Μητρός    Σχολή Επιτυχίας    Ίδρυμα
14045955    ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ    ΜΑΡΙΑ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ    ΒΑΣΙΛΙΚΗ    ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΛΑΜΙΑ)    ΤΕΙ  ΣΤΕΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ
14045956    ΚΟΛΛΙΑ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ   ΗΛΙΑΝΑ    ΧΡΗΣΤΟΣ    ΒΑΣΙΛΙΚΗ    ΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)    ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
14045957    ΚΟΥΝΟΥ    ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΑ    ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ)    ΤΕΙ ΑΝΑΤ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Κωδ. Υποψηφ.    Επώνυμο    Όνομα    Όν. Πατρός    Όν. Μητρός    Σχολή Επιτυχίας    Ίδρυμα
14045973    ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΣΩΤΗΡΙΑ    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΧΑΝΙΑ)    ΠΟΛ/ΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
15046489    ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ    ΣΤΕΦΑΝΟΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΣΩΤΗΡΙΑ    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ    ΤΕΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ
15046509    ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ    ΣΠΥΡΙΔΩΝ    ΙΩΑΝΝΗΣ    ΘΕΟΔΩΡΑ    ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΧΑΛΚΙΔΑ)    ΤΕΙ  ΣΤΕΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ


Κωδ. Υποψηφ.    Επώνυμο    Όνομα    Όν. Πατρός    Όν. Μητρός    Σχολή Επιτυχίας    Ίδρυμα
16044977    ΔΗΜΟΥ ΣΕΛΙΑΝΙΤΗ    ΕΛΕΝΗ    ΑΓΓΕΛΗΣ    ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ    ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    ΤΕΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ
16044978    ΖΩΓΡΑΦΟΣ    ΑΝΤΩΝΙΟΣ    ΝΙΚΟΛΑΟΣ    ΕΛΕΝΗ    ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)    ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ
16044979    ΚΑΛΑΝΤΖΗ    ΧΡΥΣΟΥΛΑ    ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ    ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    ΑΠΘ
16044984    ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ    ΜΑΡΙΑ    ΣΩΤΗΡΙΟΣ    ΓΕΩΡΓΙΑ    ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)    ΟΠΑ
16044985    ΚΕΦΑΛΑ    ΝΙΚΗ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΑΘΑΝΑΣΙΑ    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ)    ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ
16044986    ΚΕΦΑΛΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΜΑΡΙΑ    ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.Ε. (ΖΑΚΥΝΘΟΣ) - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τ.Ε.    ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
16044988    ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ    ΣΠΥΡΙΔΩΝ    ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)     ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
16044991    ΜΕΛΙΣΣΑΡΗ    ΣΩΤΗΡΙΑ    ΙΩΑΝΝΗΣ    ΕΛΙΣΑΒΕΤ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ)    ΠΑΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ
16044973    ΜΗΤΣΑΙΝΑ    ΕΛΕΝΗ    ΑΝΔΡΕΑΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ    ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    ΑΠΘ
16044980    ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ    ΞΑΝΘΗ    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ    ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΠΑΤΡΑ)    ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
15046511    ΜΠΕΛΛΙΟΣ    ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΑ    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)    ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ
16044974    ΝΕΡΗ    ΓΕΩΡΓΙΑ    ΛΑΜΠΡΟΣ    ΖΩΗ    ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    ΑΠΘ
16044993    ΝΙΚΟΛΑΟΥ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΜΑΡΙΑ    ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)    ΟΠΑ
16044994    ΠΑΝΟΥΣΗΣ    ΜΙΧΑΗΛ ΙΩΑΝΝΗΣ    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    ΣΩΤΗΡΙΑ    ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)    ΠΑΝ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ
15046513    ΠΑΝΟΥΣΗΣ    ΡΑΦΑΗΛ - ΣΩΤΗΡΙΟΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ    ΕΛΕΝΗ    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΤΡΙΠΟΛΗ)    ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ
16044981    ΡΑΧΟΥΤΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ    ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ)    ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
                       
                       
                       
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιες 2016: Αγωνία τέλος -Δείτε αναλυτικά τις βάσεις για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αγωνία τέλος για τους συμμετέχοντες των Πανελληνίων 2016, αφού πριν λίγα λεπτά ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και τα ονομαστικά αποτελέσματα των υποψηφίων των Πανελληνίων 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, στην πλατφόρμα http://results.it.minedu.gov, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Δείτε τις βάσεις ανά κατηγορία

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας 7 στους 10 υποψηφίους πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα από τους 105.548 υποψηφίους οι 72.973 εισάγονται σε Πανεπιστήμια, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ΤΕΙ, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεαρός «κεραυνοβολήθηκε» ενώ κούρευε το γκαζόν

Tραγικό τέλος είχε σήμερα το απόγευμα ένας νέος μόλις 22 ετών στο Ρέθυμνο, στην περιοχή Παγκαλοχώρι, την ώρα που κούρευε το γκαζόν στο σπίτι της αδερφής του. Ενώ χειριζόταν τη μηχανή γκαζόν, κάτω από συνθήκες που ακόμα ερευνώνται, κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα.

Αμέσως μεταφέρθηκεμε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο 22χρονος δεν τα κατάφερε. Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία - νεκροτομή από τον ιατροδικαστή,
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Βοιωτίας στους επιτυχόντες


 Ο σύλλογος εκπαιδευτικών φροντιστών  του νομού Βοιωτίας και το διδακτικό προσωπικό συγχαίρουν όλους τους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων και τους εύχονται καλή σταδιοδρομία. Η επιτυχία αυτή ας γίνει η αφετηρία να αποκτήσουν το μέλλον που ονειρεύονται οι ίδιοι, οι γονείς και οι καθηγητές τους, καθώς όλοι μαζί έδωσαν και φέτος μία σκληρή μάχη. Σε όσους μαθητές δεν τα κατάφεραν δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα τους, να τους στηρίξουμε σε μία νέα, υπεύθυνη και μεθοδική προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανά τα όνειρά τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αμφίκλεια :Έπεσε στα σκαλιά του καφενείου και σκοτώθηκε



Μοιραία πτώση για ηλικιωμένο στα σκαλιά του καφενείου...

Το τραγικό συμβάν έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 80χρονος όπως συνήθιζε κάθε μέρα πήγε σε ένα από τα καφενεία της κωμόπολης, για να συναντήσει την παρέα του.

Στις 2:00΄ περίπου το μεσημέρι φεύγοντας κι ενώ κατέβαινε τα σκαλοπάτια του καφενείου γλίστρησε και έχασε την ισορροπία του.

Δυστυχώς η πτώση αποδείχτηκε μοιραία, αφού ο άτυχος ηλικιωμένος χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας οι συγχωριανοί του, που έτρεξαν να τον βοηθήσουν, τον μετέφεραν με δικό τους αυτοκίνητο στο Κ.Υ.

Δυστυχώς όμως ο 80χρονος δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ