Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ κοντά στη Χαλκίδα

Το φαινόμενο παρακολουθείται με προσοχή από τους ειδικούς
Σεισμική δόνηση 3,4 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:29 την Τετάρτη, στην περιοχή της Εύβοιας, κοντά στη Χαλκίδα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Το εστιακό βάθος δόθηκε στα 5 χιλιόμετρα. Το φαινόμενο παρακολουθείται με προσοχή από τους ειδικούς, καθώς στην περιοχή έχει εμφανιστεί έντονη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



     Σήμερα είναι μια μέρα δικαίωσης για τον αγώνα του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς. Μετά  από 2μήνες αγώνα από το πρώτο προτεινόμενο σημείο  εγκατάστασης των προσφύγων στη UNICOT ( από Υπουργείο Εθνικής Άμυνας), όπου με εξώδικο καταγγείλαμε τόσο τον χώρο, όσο και τον τρόπο στέγασης,  προτείνοντας να μείνουν σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα.
Το ίδιο κάναμε και για το για το πρώην εργοστάσιο «ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ»(Λάτση) και με το Βουστάσιο - μαντρί στην Ανάληψη.
Τα Εξώδικα που στείλαμε κατά σειρά:
1ο Εξώδικο προς Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πολιτικό συντονιστή του Προσφυγικού κ.Βίτσα στις 13/7/2016 ( για UNICOT )
2ο Εξώδικο προς Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πολιτικό συντονιστή του Προσφυγικού κ.Βίτσα στις 18/7/2016( σχετ. με τον έλεγχο  UNICOT )
3ο Εξώδικο προς Δήμαρχο Λεβαδέων στις 18/7/2016 ( για ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ)
4ο Εξώδικο προς Δήμαρχο Λεβαδέων στις 4/8/2016(για Βουστάσιο ΑΝΑΛΗΨΗ)
     Στις 23/8/2016 υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία  του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Μουζάλα , όπου ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ να  εγκατασταθούν οι πρόσφυγες σε σπίτια, να είναι οικογένειες και του ίδιου θρησκευτικού δόγματος και να δοθεί προθεσμία 15 ημερών για να βρεθούν διαμερίσματα. Ο Πρόεδρος του ΕΚΛ του ζήτησε να ενημερώσει την επόμενη ημέρα και εγγράφως το Δήμο για τη νέα αυτή πρόταση. Πράγματι ο κ.Μουζάλας όπως υποσχέθηκε στον κ.Σταθά ενημέρωσε εγγράφως το Δήμο Λεβαδέων.
Στις 24/8/2016 ο Πρόεδρος του ΕΚΛ είχε ενημερώσει για όλα τα παραπάνω, πριν ενημερωθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο, όλους τους Επικεφαλής των Δημοτικών  Παρατάξεων, όμως δεν κατάφερε μέχρι το απόγευμα να επικοινωνήσει με τη Δήμαρχο και τον κ.Νώντα Κοτσικώνα και τους ενημέρωσε με γραπτό μήνυμα, διότι στις 7.00΄μ.μ. θα γινόταν Δημοτικό Συμβούλιο. Στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δήμαρχος ενημέρωσε ότι συνάντησαν μαζί με τον κ.Θηβαίο τον κ.Μουζάλα την προηγούμενη μέρα, όμως σε επιστολή που έστειλε ο κ.Μουζάλας στα ΜΜΕ επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ.Σταθά και αναφέρει ότι συναντήθηκε ΜΟΝΟ με την κ.Πούλου, δηλαδή διαψεύδει την κ.Πούλου για την ενημέρωση που έκανε στο Δ.Σ.
Αυτά για την ιστορία και τα συμπεράσματα δικά σας.
ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ.
Σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο προς μεγάλη μας έκπληξη η πλειοψηφία του Δ.Σ. δεν ψήφισε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης η νέα πρόταση. Με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν σύσσωμες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, καθώς Φορείς και πολίτες που παρευρίσκονταν. Με τη σύγχυση αυτή αποχώρησαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας .
   Στις 26/8/2016 στείλαμε νέα επιστολή στη Δήμαρχο για να γίνει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο, να καλεστούν όλοι οι Φορείς , εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας, του Υπουργείου και της Περιφέρειας, για να τοποθετηθούν όλοι δημοσίως πάνω στη νέα πρόταση.
     Ως Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς ευχαριστούμε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου Λεβαδέων, όλους τους Φορείς  και πολίτες, που ήταν παρόντες  σ’ αυτόν τον αγώνα, ο οποίος συνεχίζεται,  όπως Ιατρικό Σύλλογο Λιβαδειάς, Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς, Σύλλογο Αρτοποιών, Σύλλογο Υδραυλικών κ.α..
Καταγγέλουμε τη Δήμαρχο Λεβαδέων και τον Κυβερνητικό Βουλευτή, οι οποίοι από την αρχή πολέμησαν αυτόν τον αγώνα, τελικά σύρθηκαν μετά από τις πιέσεις του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, της Αντιπολίτευσης του Δήμου και των Πολιτών, στο να υλοποιηθεί η πρόταση που είχαν όλοι οι παραπάνω , να μείνουν οι Πρόσφυγες σε διαμερίσματα και όχι σε «Στρατόπεδα Συγκέντρωσης»,
όπως ήθελαν αυτοί και αναλάμβαναν την πολιτική ευθύνη, βάζοντας με αυτό τον τρόπο πάνω από τους πολίτες της Λιβαδειάς και τους Πρόσφυγες, την κομματική πειθαρχία.
Τους καλούμε να σταματήσουν να  βάζουν τρικλοποδιά στην προσπάθεια αυτή που είναι και η πρώτη που θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα.
Όσο για τις δηλώσεις που είχαν κάνει στον τηλεοπτικό Σταθμό  STAR Λαμίας τόσο η Δήμαρχος, όσο και ο Κυβερνητικός Βουλευτής,ότι είμαστε το μοναδικό Εργατικό Κέντρο που αντιδρά, αφήνοντας υπονοούμενα  περί ρατσισμού, τους τα επιστρέφουμε.  Εμείς αποδεικνύουμε  με την μέχρι τώρα στάση μας από το 2010 ότι είμαστε το μοναδικό Εργατικό Κέντρο στην Ελλάδα απέναντι στα μνημόνια, το μοναδικό Εργατικό Κέντρο που έχουμε Κοινωνικές Δομές Αλληλεγγύης και το μοναδικό Εργατικό Κέντρο που απαίτησε να εγκατασταθούν οι Πρόσφυγες σε διαμερίσματα και όχι σε «Στρατόπεδα Συγκέντρωσης».

Η θέση μας είναι γνωστή και την καταθέτουμε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο:
Να βρεθούν δωμάτια – διαμερίσματα και να εγκατασταθούν , στον ευρύτερο Καλλικρατικό Δήμο.
Επίσης να εγκατασταθούν στα Δημοτικά Σχολεία και στα Κοινοτικά Καταστήματα που είναι κλειστά, εφόσον διαμορφωθούν οι απαραίτητες υποδομές.
Ο συνολικός αριθμός  των Προσφύγων να μην ξεπερνά τα 300 άτομα, να είναι οικογένειες  και του ίδιου θρησκευτικού δόγματος.
Επίσης τα παιδιά που θα βρίσκονται στα χωριά να μεταφέρονται με τα ίδια  Μ.Μ.Μ. στα Σχολεία ( ΚΤΕΛ , Ταξί ).
 Τη διαχείριση των κονδυλίων να κάνει με διαφάνεια ο  Δήμος.


ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΩΣ  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΤΙ
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ « ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ»  ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.


                                      
                                          Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Υ.Γ.: Μετά τις 9/9/2016 να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο
για να γίνει Απολογισμός για το Προσφυγικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

1η Έκθεση & Έκφραση Τοπικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας στην Ασωπία


1η Έκθεση & Έκφραση Τοπικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας
«Τέχνης Διέξοδοι»

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν:
Έργα ζωγραφικής σε μια πανδαισία χρωμάτων, σχεδίων και σχημάτων…
Χειροποίητα διακοσμητικά φτιαγμένα με φροντίδα και αγάπη….
Χειροποίητα κοσμήματα δουλεμένα με μεράκι και φαντασία….
Καλλιτεχνικές φωτογραφίες που αποθανατίζουν το συναίσθημα, την ομορφιά, την ζωή…
Χειροποίητη αγιογραφία σε ξύλο και καμβά…
Και τέλος …. Μουσική & τραγούδι…
Εμείς κι εσείς … όλοι μαζί σε μια ξεχωριστή βραδιά ….

Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι και την  Κυριακή 4/9 από τις 17:00 – 22:00. στην

Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου
Συμμετέχουν με έργα τους:
Παπαγεωργίου Βασίλειος (φωτογραφία) ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Νικολάου Βάντα (ζωγραφική) ΑΡΜΑ
Μπελεγράτη – Τζουμάνη Αικατερίνη ΤΑΝΑΓΡΑ
Μπουραντά Αικατερίνη (ζωγραφική) ΑΣΩΠΙΑ
Γκίνη Παππά Μαρία (ζωγραφική - κόσμημα) ΑΣΩΠΙΑ
Κόλλια Αιμιλία (ζωγραφική ) ΑΣΩΠΙΑ
Πανούση Τριανταφυλλιά (ζωγραφική - κόσμημα) ΑΣΩΠΙΑ
Μπλάνας Νικόλαος (αγιογραφία – ψηφιδωτό) ΤΑΝΑΓΡΑ
Παπαδημητρίου Γεωργία (κόσμημα) ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Παπαγεωργίου Αθανάσιος (κόσμημα) ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Μπελεγράτη Μίνα (κόσμημα) ΤΑΝΑΓΡΑ
Μπελεγράτη Μαρία (χειροτεχνία) ΤΑΝΑΓΡΑ
Γκίνη – Παππά Μαρία (κόσμημα) ΑΣΩΠΙΑ
Γκίνη Δήμητρα (κόσμημα) ΑΣΩΠΙΑ
Πέππας Μιχάλης (String Art) ΑΣΩΠΙΑ
Τούντα Βάσω (κόσμημα) ΑΣΩΠΙΑ
Κατσέλη Ευθαλία (κόσμημα) ΑΣΩΠΙΑ
Μιχαλάκη Αναστασία (κόσμημα) ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Γκίνη Νίνα (κόσμημα) ΑΣΩΠΙΑ
Δουγέκου Ευελίνα (Χειροτεχνία) ΑΣΩΠΙΑ
Κατσέλη Αγγελική (κόσμημα) ΑΣΩΠΙΑ
Κοτσίφη Θεοχαρά (κόσμημα) ΑΣΩΠΙΑ

 Χορευτικός - Πολιτιστικός Όμιλος Ασωπίας "Ειλέσιον".
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι “Βάκχες” του Ευριπίδη στο Aρχαίο Θέατρο Τανάγρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Έξαρση των κρουσμάτων ελονοσίας αναμένεται το Σεπτέμβριο


Για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας τον Σεπτέμβριο κάνει λόγο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) , Μιχαήλ Βλασταράκος.

Ο ίδιος σε συνάντηση του με τον πρόεδρο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, - όπου συμμετείχαν και ο Πρόεδρος του Τομέα Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Ερευνών του ΠΙΣ – καθηγητής, Παναγιώτης Μπεχράκης, καθώς επίσης και η Δανάη Περβανίδου υπεύθυνη Γραφείου Νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές και Αγορίτσα Μπάκα, υπεύθυνη Γραφείου Επιστημονικών Συνεργατών -, επισήμανε ότι ο Σεπτέμβριος είναι κρίσιμος μήνας.

Η κακή οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, η οποία επηρεάζει τις συνθήκες διαβίωσης, καθώς και το προσφυγικό - μεταναστευτικό ρεύμα, είναι οι κύριες αιτίες εμφάνισης κρουσμάτων ελονοσίας και άλλων λοιμωδών νοσημάτων, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βλασταράκος δήλωσε ότι η ελονοσία, η οποία αποτελεί μάστιγα για τον κόσμο, καθώς από αυτή χάνουν τη ζωή τους 3 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως (90% στις χώρες της Αφρικής), πρέπει να εκριζωθεί στη χώρα μας.

Γενικότερα – είπε - τα ζητήματα δημόσιας υγείας πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για την Πολιτεία. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «μικροπολιτικές σκοπιμότητες και επικοινωνιακά τρικ δεν χωρούν σε τέτοια ζητήματα».

Πάντως, και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έως τις 11 Αυγούστου είχαν καταγραφεί συνολικά 61 κρούσματα ενώ από τότε έχουν εκδηλωθεί επιπλέον δέκα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα τελικά αποτελέσματα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα των αιτήσεων που κατατέθηκαν στην ΕΕΤΑΑ Α.Ε. για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής», την Τετάρτη 24/08/2016.

Από σήμερα, Πέμπτη 25/08/2016 οι ωφελούμενες μητέρες μπορούν να επισκέπτονται τόσο τις δομές (Παιδικός Σταθμός Αλιάρτο και Παιδικός Σταθμός Θεσπιέων – Δ.Δ. Μαυρομματίου) όσο και το Δημοτικό Κατάστημα Αλιάρτου, προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στις δομές.

Μπορείτε να δείτε αν είστε στην κατηγορία των ωφελούμενων του ΕΣΠΑ κάνοντας κλικ
εδώ
Μπορείτε να δείτε τα τελικά αποτελέσματα των νηπίων που θα φιλοξενηθούν την σχολική χρονιά 2015-2016 στις δομές του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (Παιδικός Σταθμός Αλιάρτου) / (Παιδικός Σταθμός Θεσπιέων – Δ.Δ. Μαυρομματίου)

Σε περίπτωση που έχουμε αποχώρηση νηπίου ή μη τήρηση του κανονισμού λειτουργίας θα υπάρξει αντικατάσταση σύμφωνα από τον Πίνακα επιλαχόντων.Για οποιαδήποτε πληροφορία τηλεφωνείτε στο 22683-50.235 (κα Λέτη Μαρίνα).


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

42 συλλήψεις και 333 πραβάσεις ΚΟΚ στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά σαράντα δύο (42) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (1.392) άτομα και (980) οχήματα, προσήχθησαν (110) άτομα και βεβαιώθηκαν (333) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (30-08-2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.392) άτομα, εκ των οποίων (1.113) ημεδαποί και (279) αλλοδαποί, καθώς και (980) οχήματα.
Προσήχθησαν: (110) άτομα, εκ των οποίων (80) ημεδαποί και (30) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: (42) άτομα, εκ των οποίων (30) ημεδαποί και (12) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
•    (1) ημεδαπή, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
•    (2) ημεδαποί, για εκκρεμείς Καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (11) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
•    (6) ημεδαποί και (1) αλλοδαπή, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (6) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ).
•    (1) ημεδαπός, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
•    (3) ημεδαποί, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    (2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για επαιτεία. 

Κατασχέθηκαν:

•    (29) κιλά και (934) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.
•    Μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
•    Ένα κυνηγετικό όπλο.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.
•    Διάφορα οικοδομικά υλικά.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (357) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (333) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (58) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, (2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (4) για μη χρήση προστατευτικού κράνους και (266) λοιπές παραβάσεις.
•    (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
•    (1) παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
•    (6) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (7) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (7) λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διπλάσια εισφορά ασθενείας στους αγρότες

Ανατροπές-σοκ στις εισφορές ασθένειας και στην αναγνώριση πλασματικού χρόνου έρχονται για τους αγρότες σε δύο δόσεις.

Για τις εισφορές ασθένειας το νέο «ραπόρτο» που έστειλε η τρόικα στην κυβέρνηση λέει να καταργηθούν οι εξαιρέσεις που έχουν νομοθετηθεί και προβλέπουν χαμηλότερο ασφάλιστρο από το 6,95%, ενώ για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου το ίδιο έγγραφο αναφέρει ότι θα πρέπει να καταργηθούν οι εκπτώσεις 15% που έχουν όσοι ασφαλισμένοι πληρώνουν «επιτόπου» και όχι σε δόσεις το κόστος της εξαγοράς.

Και οι δύο αλλαγές θα εφαρμοστούν από την 1η/1/2017, καθώς αποτελούν μέρος από τα λεγόμενα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να νομοθετήσει η κυβέρνηση εντός Σεπτεμβρίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη -και πιο δύσκολη- αξιολόγηση του Οκτωβρίου.

Στις εισφορές ασθένειες αυτό που λένε οι δανειστές είναι ότι και για τους αγρότες το ποσοστό θα πρέπει να είναι στο 6,95% επί του ασφαλιστέου εισοδήματος από την 1η/1/2017, ενώ η διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση προβλέπει σταδιακή αύξηση των εισφορών ασθένειας ως εξής:

* Στο 3,61% επί των υφιστάμενων ασφαλιστικών κατηγοριών για το 2016.

* Στο 4,73% του εισοδήματος για το 2017.

* Στο 5,84% του εισοδήματος για το 2018.

* Στο 6,95% του εισοδήματος από το 2019.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Αγροτικού Τύπου», το θέμα των εισφορών ασθένειας είναι σχεδόν τελειωμένο και το μόνο που απομένει είναι να αποτυπωθεί σε νόμο. Αυτό σημαίνει ότι οι αγρότες που υπολόγιζαν ότι το 2017 θα πληρώσουν την ασθένεια με 4,73% του ασφαλιστέου εισοδήματος, τώρα θα πρέπει να προετοιμάζονται για το σοκ της εισφοράς στο 6,95% του εισοδήματος.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση από μητέρα 6χρονου που πάσχει από λευχαιμία: «Δώστε μία ευκαιρία να ζήσει ο Kωνσταντίνος»

Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας. Μόνο που στον… στίβο της κάποιοι αναγκάζονται να μπουν από πολύ νωρίς.

Ένας από τους μικρούς αγωνιστές της ζωής είναι ο Κωνσταντίνος Τσίμπος. Το μόλις έξι ετών αγοράκι από το Άργος διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και εδώ και 2,5 χρόνια δίνει τη δική του μάχη.

Δεν έχει χάσει ούτε λεπτό το χαμόγελό του και είναι η ψυχή της ογκολογικής μονάδας παίδων «Ελπίδα».



Ο μόνος τρόπος ωστόσο για να θεραπευτεί είναι να μεταβεί στις ΗΠΑ, με τη νοσηλεία του σε κλινική στο Σιάτλ να απαιτεί το ποσό των 455.000 δολαρίων.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η μητέρα του μικρού Κώστα, Αγγελική Νικολακοπούλου, μιλώντας στο zougla.gr κάνει έκκληση σε όλον τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια του παιδιού της και να του δώσει μια ευκαιρία να ζήσει.

«O μικρός Κωνσταντίνος πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Είναι ένα παιδί χαμογελαστό που μας δίνει αυτό δύναμη. Οι ελπίδες για να ξεπεράσει το πρόβλημά του, όπως μας λένε οι γιατροί, είναι αρκετές. Ωστόσο, θα πρέπει ο μικρός να πάει στις ΗΠΑ και για τη νοσηλεία του πρέπει να προκαταβάλουν το ποσό των 455.000 $» αναφέρει αρχικά στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα η μητέρα του μικρού αγωνιστή από το Άργος.

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα. Αν μπορεί όμως, έστω και 5 ευρώ, να δώσει για τον μικρό μας, θα είναι πολύ μεγάλη βοήθεια, καθώς ο Kωνσταντίνος μάς έχει όλους ανάγκη για να ζήσει» προσθέτει η Αγγελική Νικολακοπούλου.



O μικρός Κωνσταντίνος με τη μητέρα του και την αδερφούλα του
Τράπεζα Πειραιώς αρ. λογαριασμού.
GR 90 0171 7870 0067 8711 7796 100
Δικαιούχοι: Νικολακοπούλου Αγγελική
Τσίμπος Νικόλαος
 sport-fm.gr





Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπλήρωσε το τάμα του ο Αρχιεπίσκοπος στη Ζάλτσα

Θυρανοίξια εκκλησίας στην Ζάλτσα Βοιωτίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο
Στην αγιασμό και στην τελετή των θυρανοιξίων στην Ζάλτσα παρέστησαν συνευχόμενοι ο οικείος ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, οι Καθηγούμενοι της Ι.Μ. Οσίου Σεραφείμ Δομβούς Αρχιμ. Νεκτάριος και της Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Αρχιμ. Σιλουανός και άλλοι πατέρες.

Επίσης, παρέστη ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ενώ στην Ιερά Ακολουθία έψαλλε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού του Πολιούχου της Πόλεως των Αθηνών Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου κ. Γεώργιος Δεμελής. Ο Μακαριώτατος εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στην εκπλήρωση του τάματός του για την ανέγερση του συγκεκριμένου Ναού και στο όραμα του για την περαιτέρω ανάδειξη του όλου μοναστηριακού συγκροτήματος ως χώρου άσκησης, προσευχής και ησυχίας. Ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για το έργο του αυτό και για την μέριμνα που επιδεικνύει για τα μοναστήρια της Βοιωτίας και ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.






Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ



Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος επαναφέρει για όγδοη φορά σε διάστημα ενός  χρόνου, με νέα ερώτηση του –χωρίς να υπάρχει μέχρι τώρα καμία ουσιαστική κυβερνητική απάντηση στις προηγούμενες ερωτήσεις του- το μεγάλο πρόβλημα της πορείας της ΛΑΡΚΟ με στόχο την επιβίωση της και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξης:

«Αθήνα, 29.08.2016
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους Υπουργούς
1.Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
2. Οικονομικών.
3. Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΘΕΜΑ: Κρίσιμα ζητήματα και σοβαρά προβλήματα για ΛΑΡΚΟ.

Επανερχόμενος σε σειρά αναπάντητων επί της ουσίας Ερωτήσεών μου για τα κρίσιμα ζητήματα και τις προοπτικές της ΛΑΡΚΟ (4289/31.07.2015, 345/16.10.2015, 1810/10.12.2015, 3473/24.02.2016, 4673/11.04.2016, 5354/13.05.2016, 6547/28.06.2016), και ιδίως της τελευταίας (6829/6.07.2016), για την άμεση ανάγκη κυβερνητικής σύσκεψης για την πορεία και προοπτική της ΛΑΡΚΟ, ώστε να συζητηθούν αναλυτικά τα οξυμένα προβλήματά της, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του συνόλου των πιο πάνω συναρμόδιων Υπουργείων, της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, εκπροσώπων των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και αιρετών εκπροσώπων των περιοχών, όπου δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ,

ΕΡΩΤΩ τους κ.κ. Υπουργούς

1.    Ποιες οι συγκεκριμένες άμεσες απαντήσεις τους, για την κυβερνητική πολιτική στα προβλήματα για την επιβίωση της ΛΑΡΚΟ, όπως έχουν τεθεί και από τα Σωματεία Εργαζομένων της, ως εξής;
•    «Κρατικές ενισχύσεις»
•    Καθυστέρηση στην επιστροφή ΦΠΑ και ΕΦΚ
•    Ολιγωρία στον προσδιορισμό εξατομικευμένου τιμολογίου ρεύματος
•    Λύση  στο θέμα της παλαιάς ΛΑΡΚΟ
•    Αποκρατικοποίηση ΛΑΡΚΟ
•    Να δοθούν λύσεις που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της εταιρείας, στο πνεύμα των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού.
2.    Πότε θα καθορισθεί η πιο πάνω σύσκεψη;


Ο ερωτών Βουλευτής


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ»
Διαβάστε Περισσότερα »

11η συνεδρίαση ΠΕΔ Στερεάς

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε η 11η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία της, στη Λαμία. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος, αφού καλωσόρισε τα μέλη, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.
Στο πλαίσιο της εισήγησης του πρώτου θέματος ανέφερε: «Ο νέος νόμος 4412/16  που αφορά “Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών” και έχει τεθεί σε ισχύ από τις 8/8/2016 αλλάζει άρδην το τοπίο σε ότι αφορά την ανάθεση και εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τις Υπηρεσίες μας χωρίς να υπάρχει μια εύλογη μεταβατική περίοδος. Στο πλαίσιο αυτό σας καλώ να συνταχθούμε με την απόφαση της ΚΕΔΕ που ζητά την αναστολή εφαρμογής, για τους δήμους της χώρας, του νόμου αυτού έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 και σε κάθε περίπτωση μέχρι την έκδοση του συνόλου των υπουργικών αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων που προβλέπονται από τις εξουσιοδοτικές διατάξεις και των διευκρινιστικών εγκυκλίων και υποδειγμάτων εγγράφων, που προβλέπονται από τον ίδιο το νόμο». Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση που έριξε φως σε ορισμένες ασάφειες και κακοτεχνίες του νέου νόμου αποφάσισε ομόφωνα να συνταχθεί με την πρόταση της ΚΕΔΕ.
 Στη συνέχεια ο Πρόεδρος, κ. Υπερήφανος εισηγούμενος το δεύτερο θέμα που αφορούσε την διερεύνηση της συμμετοχής της Π.Ε.Δ. στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της “Ελικώνας – Παρνασσός - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.” τόνισε: «Η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας έχει αποδείξει ότι στηρίζει τις αναπτυξιακές εταιρείες των Ο.Τ.Α. καθώς θεωρεί το έργο τους πολύ χρήσιμο και επωφελές για τις τοπικές κοινωνίες.  Συμμετέχουμε ήδη στην Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε., την Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε., την Φθιωτική Αναπτυξιακή Α.Ε. και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. και θεωρώ εξίσου κρίσιμη τη συμμετοχή μας στην “Ελικώνας – Παρνασσός - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.”». Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην Πρόεδρο της Αναπτυξιακής και Δημάρχου Λεβαδέων, κα Πούλου η οποία αφού παρουσίασε το προφίλ και τα πεπραγμένα της εταιρείας κάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. να στηρίξουν την προσπάθεια της Ελικώνας – Παρνασσός, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει στους κατοίκους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις της Βοιωτίας. Το σώμα αναγνωρίζοντας την πολύχρονη επιτυχή πορεία της εν λόγω αναπτυξιακής εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με το ποσό των 25.000 €.
Σε ότι αφορά το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί της αγωγής της εταιρείας «Κων/νος Αλεξάνδρου Α.Ε.» προς την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, ως καθολικού διαδόχου της ΤΕΔΚ Ευβοίας, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγόρο έτσι ώστε να διερευνηθεί ενδελεχώς το θέμα και στη συνέχεια να προωθηθεί η οριστική επίλυσή του.
Τέλος, ο Πρόεδρος της  Θεματικής Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης  της Π.Ε.Δ. Στερεάς  Ελλάδας και Δήμαρχος Δομοκού, κ. Τζιαχρήστας έθεσε υπόψη του Συμβουλίου την εισήγηση της εν λόγω Επιτροπής περί συμμετοχής της Π.Ε.Δ. στο 7ο ACRO QUALITY  FESTIVAL και το 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού  που  θα διεξαχθούν στο Στάδιο  Ειρήνης  και Φιλίας στις 14, 15 & 16  Οκτωβρίου 2016. Το Διοικητικό Συμβούλιο συντάχθηκε σύσσωμο υπέρ της εισήγησης του κ. Τζιαχρήστα και αποφασίστηκε ομόφωνα η χρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους των εξόδων φιλοξενίας στις ανωτέρω εκθέσεις από την Π.Ε.Δ., με το ποσό των 5.000 €, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα από όλη την Στερεά Ελλάδα με ένα συμβολικό κόστος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ