Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Εξαφανίστηκε 13χρονη απο τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας

Στις 30/8/2016, στις 2:00 π.μ, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, η Σοφία Τ. 13 ετών.

Η Σοφία έχει ύψος 1,55 μ., ζυγίζει 50 κιλά, έχει ξανθά μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε κοντές πυτζάμες με λουλούδια. Η Σοφία είναι αγγλικής καταγωγής και μιλάει αγγλικά και λίγα ελληνικά.

Η ανήλικη βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι μαζί με ενήλικο άνδρα χωρίς την σύμφωνη γνώμη των γονέων της. Η οικογένεια της ανησυχεί και ελπίζει με τη βοήθεια όλων μας σύντομα να βρεθεί και να επιστρέψει ξανά κοντά τους.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 καθώς και σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδρύεται Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Θήβα


Η ... ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μετά από αγώνες με πολλές τρικλοποδιές, με ... δίπολα, με χαμένους φακέλους, αρκετές επισκέψεις και οχλήσεις ήρθε η δικαίωση.
Υπογράφηκε από το Υπουργείο Παιδείας η ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Θήβα.

Ο Δήμος Θήβας, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς της περιοχής και την υποστήριξη του βουλευτή κ. Νίκου Θηβαίου, παρουσίασε έναν πλήρη φάκελο με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θήβας (Δάσος Μοσχοποδιού, Υλίκη, Μουσείο, επισκέψιμες βιομηχανίες, δημοτικός ξενώνας κ.λ.π.) και έτσι ΑΜΕΣΑ μπορεί να προχωρήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θήβας. Ως χώρος στέγασης του κέντρου έχει οριστεί το ΚΗΦΗ(πρώην αποθήκες Ένωσης Γεωργ. Συν/σμών Θήβας) στο σιδηροδρομικό σταθμό Θήβας.

Η προστιθεμένη αξία αυτής της απόφασης θα βοηθήσει την εκπαίδευση, την περιβαλλοντική και οικολογική ευαισθητοποίηση και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μιας και θα είναι δημοφιλής προορισμός για σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη την Ελλάδα. Με δεδομένη τη μικρή απόσταση από την Αττική όπου ζουν οι μισοί Έλληνες θεωρούμε ότι θα προσφέρει τα μέγιστα αυτή η απόφαση.

Αυτό που απαιτείται τώρα είναι η δημιουργία υποδομών από το Δήμο και η στελέχωσή του από το Υπουργείου Παιδείας.
Ilias Trampakoulos

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ !!! Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ ΤΗΣ Α ' Ε.Π.Σ.ΒΟΙΩΤΙΑΣ !!!

Πραγματοποιήθηκε μέσα σε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα παρουσία εκπροσώπων των Φορέων , των Μ.Μ.Ε. , επωνύμων προσκεκλημένων και φίλων τής Ομάδας η Παρουσίαση τού Εμψυχου Δυναμικού τού Φιλόδοξου Νέου Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ τής Α ' Ε.Π.Σ. Βοιωτίας .
Όλα ήταν άρτια οργανωμένα από τον Μεγαλοχορηγό τής Ομάδας την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΡΑΝΙΤΩΝ , στο φαντασμαγορικό περιβάλλον τού PISINA CAFE , πού βρίσκεται στο 1ο χ.λ.μ. Θηβών - Μουρικίου .

Ο Παρουσιαστής τής Εκδήλωσης Δημοσιογράφος και εκπρόσωπος τού Γραφείου Τύπου και των Δημοσίων Σχέσεων τής Βοιωτικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας κ. Δημήτρης Σοβατζής καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό εκ μέρους τού Διοικητικού Συμβουλίου , δίνοντας τον λόγο για Χαιρετισμό κατά σειρά , στον Πρόεδρο τού Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σταμάτη Παπασταμάτη  , στον Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Περαντάκο , στον Προπονητή τής Ομάδας κ. Βαγγέλη Φράγκα οι οποίοι αναφέρθηκαν στους στόχους και τις φιλοδοξίες τής Ομάδας πού είναι υψηλού επιπέδου .
Χαιρετισμό στην Εκδήλωση απηύθυνε και o Παλαίμαχος Διεθνής Ποδοσφαιριστής τού .ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. , τής ΑΕΚ , Κορυφαίος Σκόρερ όλων των εποχών τού Ελληνικού Ποδοσφαίρου , με συμμετοχές σε Μικτές  Ευρώπης και Κόσμου Θωμάς Μαύρος .

Χαιρετισμό στην Εκδήλωση απηύθυναν και οι Εκπρόσωποι των Φορέων :
Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου
Δημοτικός Σύμβουλος , Πρόεδρος τής ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκος Στά'ι'κος
Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας κ. Γιώργος Ψυχογιός
ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΌΝ ΦΙΛΟΔΟΞΟ Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ !!!

Περισσότερα στο ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ


Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Έφαγε 10 χρόνια φυλακή αλλά...κυκλοφορούσε ελεύθερος

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, χθες (31-08-2016) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 32 & 18 ετών αντίστοιχα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα και συγκεκριμένα:

•    Σε βάρος του 32χρονου, εκκρεμούσε Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα (10) ετών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

•    Σε βάρος του 18χρονου, εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβίαση περιορισμών διαμονής. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβολή παράστασης "ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2016" λόγω...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2016

  Αναβάλλεται η παράσταση ¨Τον καιρό εκείνο τον παλιό¨ που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 λόγω ασθένειας του πρωταγωνιστή. 



   


Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Δημάρχου Λεβαδέων στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς

 Στο Δελτίο Τύπου με ημερομηνία 31/8/2016 του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς με έκπληξη διαπιστώσαμε πλήθος ανακριβειών για  δήθεν παραλείψεις και καθυστερήσεις της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο χώρο των πρώην Σφαγείων.
Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων και για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε τα εξής:
1.    Για το έργο “Ανακαίνιση κτιρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου αμαξοστασίου” προϋπολογισμού ύψους 121.000 ευρώ, σημειώνεται ότι έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη της σχετικής μελέτης και έχει ήδη εγγραφεί  στον προϋπολογισμό τρέχοντος έτους.  Τονίζεται δε, ότι αλλαγές στον Ν. 4412/8-8-2016 “Δημόσιες Συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών” έχουν ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται καθυστερήσεις στη δημοπράτηση όλων των έργων των Δήμων και του Δημοσίου, πανελλαδικά.
2.    Στις 18/12/2015 και στις 30/6/2016 έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ιατρού.  Και οι δύο προσκλήσεις απέβησαν άκαρπες, λόγω μη συμμετοχής ιατρών.  Έχει ήδη ετοιμαστεί η τρίτη προκήρυξη όπως και επιστολή της Δημάρχου στον Ιατρικό Σύλλογο Λιβαδειάς για εξεύρεση λύσης.
3.    Στις 19/7/2016 ανατέθηκε η απεντόμωση στον ανάδοχο του έργου, ωστόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζήτησαν η υλοποίηση της απεντόμωσης – απολύμανσης  να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο των καλοκαιρινών διακοπών του προσωπικού. Η απολύμανση έχει προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016.
4.    Στις 1/1/2016 προσλήφθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο Λεβαδέων Τεχνικός Ασφαλείας.
5.    Τέλος, σχετικά με το δελτίο ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) ενημερώνουμε ότι από το τέλος του 2013  έχει δημιουργηθεί το αμαξοστάσιο και η αποθήκη του Δήμου στο χώρο των πρώην Σφαγείων και μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν απαίτησαν ποτέ μέχρι τώρα τη διαμόρφωση του χώρου σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές.
Σημειώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή έχει ως κύριο μέλημα της την  εξασφάλιση ανθρώπινων και ασφαλών συνθηκών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Λεβαδέων όπως φαίνεται άλλωστε από τις παραπάνω ενέργειες μας.
Η δέσμευσή μας για αναζήτηση χώρου προσωρινής παραμονής και προετοιμασίας των εργαζομένων (ειδική στολή κ.λ.π., η οποία παρέχεται κάθε χρόνο από το Δήμο) υλοποιείται σε μια αίθουσα στο κτίριο του πρώην Πανεπιστημίου που διαμορφώνεται ανάλογα.
Είμαστε στη διάθεση των εργαζομένων για οποιαδήποτε ενημέρωση και συνεργασία έτσι ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα που θα τους εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
              

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιατρικός Σύλλογος Θήβας:Κρούσματα ελονοσίας σε Λεοντάρι,Οινόφυτα,Μουρίκι, Νεοχωράκι και Καλλιθέα

  Μένοντας πιστοί στην υποχρέωσή μας για υπεύθυνη και διαρκή ενημέρωση των      πολιτών σε θέματα δημόσιας υγείας και σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωσή μας από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Γεν. Διεύθυνση δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Aρ.πρωτ.153/132996/31.8.16), μέχρι σήμερα  31 Αυγούστου, έχουν καταγραφεί στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας δέκα (10) εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας σε αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες που ενδημεί η νόσος.
 Ειδικότερα έχουν εντοπιστεί:
1) Βοιωτία επτά (7) κρούσματα: δύο (2) στο Λεοντάρι, ένα (1)στο Μουρίκι, δύο (2)στα Οινόφυτα,  ένα (1) στο Νεοχωράκι και ένα  (1)στην Καλλιθέα.
2) Εύβοια δυο  (2)κρούσματα στους Καθενούς
3) Φθιώτιδα ένα(1) κρούσμα στην Τιθορέα.   
              Η ελονοσία δε μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά μπορεί να μεταδοθεί από κουνούπι- φορέα προς τον άνθρωπο.
            Λόγω της εύκολης μετάδοσης της ελονοσίας από συγκεκριμένα είδη κουνουπιών (κουνούπια του γένους Anopheles )οφείλουμε να συστήσουμε προς τους επισκέπτες και ασθενείς του Νοσοκομείου απαραιτήτως να εφοδιάζονται με εντομοαπωθητικές αλοιφές ή σπρέι κατά την παραμονή τους στο Νοσοκομείο.
               Δυστυχώς παρατηρούμε ότι, παρ’ όλο που από το Μάρτιο έχουμε απευθυνθεί με επιστολές και ανακοινώσεις στους αρμόδιους φορείς, υπάρχουν ακόμη χώροι, όπως το Νοσοκομείο, στους οποίους δεν έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία.
               Θα πρέπει το Νοσοκομείο, έστω και τώρα να φροντίσει να απολυμανθούν οι χώροι εντός και εκτός του Νοσοκομείου, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των εντόμων, τα οποία εν δυνάμει είναι επικίνδυνα.
             Ειδικά τώρα, μετά την επικείμενη έλευση των προσφύγων στην πόλη μας, είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι φορείς υγείας και πρωτίστως το Γ.Ν. Θήβας. 
            Τονίζουμε ότι δεν πρέπει να καταλάβει πανικός τους πολίτες διότι δεν θα υπάρξει  κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου, εφόσον τηρηθούν οι απλοί κανόνες προστασίας από τον καθέναν μας.
 Η 5η Υ.ΠΕ Θεσσαλίας &Στ. Ελλάδος ενώ θα έπρεπε να είναι αρωγός και πρωτοστάτης στις προσπάθειες ενίσχυσης των δομών  υγείας του Νοσοκομείου μας ,απαξιώνει και υποβαθμίζει το Γ.Ν. Θήβας με την άκαιρη και άσκοπη μετακίνηση ενός παθολόγου από την Θήβα στην Λιβαδειά και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε , έχει αποφασίσει την μετακίνηση του ασθενοφόρου στο Κ.Υ.Σχηματαρίου ενώ αυτό καλύπτει τις διακομιδές ασθενών, των εργαστηριακών εξετάσεων και  την μεταφορά μονάδων αίματος από και προς το Γ.Ν. Θήβας.
 Η  κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.
    
                 Τέλος με την ευκαιρία ευχόμαστε στο νέο Αναπληρωτή Διοικητή, συμπατριώτη μας, κ. Αντώνιο Αγάτσα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που πρόκειται να αναλάβει  και του δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης και ενίσχυσης του Νοσοκομείου.



    Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας


              Η Πρόεδρος    Ο Γεν.Γραμματέας

       Φιλιώ Πρωτόπαπα                                                                     Λουκάς Ανανίκας



Διαβάστε Περισσότερα »

Επισκευάστηκε ο δρόμος που έπαθε καθίζηση στον Υψηλάντη


Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στην τ.κ. Υψηλάντη του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων. Ο δρόμος είχε υποστεί καθίζηση λόγω προβληματικής απορροής των όμβριων υδάτων και η κυκλοφορία του είχε καταστεί προβληματική. Η παρέμβαση αφορούσε την αντιμετώπιση των νερών και την αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μεγαλύτερη Μυκηναϊκή ακρόπολη της Ελλάδας χτίστηκε στη Κωπαΐδα



Η μεγαλύτερη Μυκηναϊκή ακρόπολη της Ελλάδας χτίστηκε πάνω σε έναν λόφο που κάποτε ήταν νησί. Το εντυπωσιακό οχυρό είχε 5,50 μέτρα πάχος και αποτελούταν από τεράστιους ογκόλιθους Βορειοανατολικά της κοιλάδας της Κωπαΐδας ξεπροβάλλει το κάστρο του Γλα. Ένα οχυρό που βρίσκεται στην περιοχή της Βοιωτίας και δημιουργήθηκε την περίοδο της Μυκηναϊκής εποχής.
Το όνομα Γλα προέρχεται από την τουρκική γλώσσα καθώς δεν είναι το γνωστό το αρχαίο όνομα του. Το εντυπωσιακό κάστρο έχει τρία χιλιόμετρα μήκος και θεωρείται η μεγαλύτερη μυκηναική ακρόπολη της Ελλάδας. Χτίστηκε περίπου το 1.300 π.Χ. ώστε οι άρχοντες της περιοχής να επιβλέπουν την πεδιάδα. πεδιάδα της Κωπαϊδας, τα παλαιότερα χρόνια ήταν λίμνη και ο λόφος που χτίστηκε η ακρόπολη, νησί.
Πάνω στο «νησί» χτίστηκε το τεράστιο φρούριο σε ύψος 20 εώς 40 μέτρα από την πεδιάδα. Οι Μινύες ένα προϊστορικό φύλο που έλεγχε την περιοχή της Βοιωτίας, όταν έφτασαν στην περιοχή είχαν αναλάβει την αποξήρανση της λίμνης. Τα επόμενα χρόνια χτίστηκε το κάστρο του Γλα. Δύο εκατομμύρια κυβικά μέτρα χώματος υπολογίζεται, σύμφωνα με σημερινές έρευνες, ότι μετακινήθηκαν και 250.000 κυβικά μέτρα από πέτρες χρησιμοποιήθηκαν για το μεγαλόπνοο έργο.
Το οχυρό είχε 5,50 μέτρα πάχος και αποτελούταν από τεράστιους ογκόλιθους. Για την ολοκλήρωση του, εργάστηκαν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών. Στο εσωτερικό του δεν είναι χτισμένα πολλά κτίρια.
Το μεγαλύτερο και βασικό κτίριο της ακρόπολης είναι το Μέλαθρον. Υπάρχουν δρόμοι που ενώνουν τις τέσσερις πύλες του κάστρου και αναχώματα περιμετρικά για να εμποδίζουν την εισροή νερού. Πηγή: Καστρολόγος Πηγή: Καστρολόγος Πιθανότατα, το κάστρο του Γλα χρησίμευε ως αποθηκευτικό κέντρο των καλλιεργειών και ως χώρος επίβλεψης των εργασιών στην πεδιάδα. Τα ελάχιστα κτίσματα φανερώνουν ότι δεν χτίστηκε για να κατοικηθεί από πληθυσμό.
Πιθανώς, διέμεναν εργάτες και οι άρχοντες που διορίζονταν από τα ανάκτορα των Θηβών και Ορχομενού ώστε να ελέγχουν την αποξήρανση της λίμνης. Λειτουργούσε για να οργανώνονται οι γεωργικές εργασίες, η φορολογία και να ελέγχεται ο τοπικός πληθυσμός. Εκατό χρόνια μετά την δημιουργία του, το φρούριο εγκαταλείφθηκε ξαφνικά. Μια μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το 1.200 π.Χ. είναι η επικρατέστερη αιτία, η οποία θα προήλθε από κάποιον εχθρό.
 Όταν καταστράφηκε, αυτόματα σταμάτησαν όλα τα έργα. Ο Όμηρος αναφέρει ότι ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ των βασιλείων της Θήβας και του Ορχομενού ήταν η αιτία που η Κωπαίδα έγινε πάλι λίμνη.

 Με πληροφορίες από τον Καστρολόγο...

Διαβάστε Περισσότερα »

Λήγει η προθεσμία χορήγησης αδειών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  υπενθυμίζει τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας, που δεν έχουν υποβάλλει αίτημα για έκδοση άδειας εγκατάστασης της κτηνοτροφικής τους μονάδος, ότι η προθεσμία υποβολής αιτήματος, είναι μέχρι και την Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη του 2016.
    Σύμφωνα με τον νόμο 4056/12-3-2012 «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία, τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις», οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις όλων των κατηγοριών, (1ης κατηγορίας-πρόχειρα καταλύματα, 2ης κατηγορίας-θερμοκηπιακού τύπου,  3ης κατηγορίας-κτηριακές κατασκευές με χρήση οπλισμένου σκυροδέματος),  που κατά την έναρξη του νόμου αυτού λειτουργούσαν χωρίς άδεια εγκατάστασης, υποχρεούνται μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία (12/9/2016), να λάβουν άδεια εγκατάστασης, υποβάλλοντας σχετική αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.
    Μέχρι την ημερομηνία αυτή (12/9/2016), αναστέλλεται η ισχύς των διοικητικών πράξεων αποβολής, επιβολής προστίμων, ή κατεδάφισης που τυχόν έχουν εκδοθεί.
    Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής, ο κάτοχος της  ήδη υπάρχουσας κτηνοτροφικής  μονάδος, μπορεί να αιτηθεί και πάλι την έκδοση άδειας εγκατάστασης της μονάδος του, αλλά θα πρέπει να καταβάλει οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο είχε τυχόν επιβληθεί πρίν, ή μετά την έναρξη ισχύος του  νόμου 4056/12-3-2012 και μέχρι την συγκεκριμένη ανωτέρω ημερομηνία. 
    Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Τμήματα Φυτικής & Ζωϊκής Παραγωγής των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπακογιάννης:Δίνουμε ζωή στο Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης του δομικού υλικού του Αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας,  προϋπολογισμού 1.050.000,00 ευρώ. Πρόκειται για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο μνημείο που ήδη έχει ενταχθεί στον Προσωρινό Κατάλογο Μνημείων της UNESCO, το οποίο λόγω της χρόνιας έκθεσής του στους περιβαλλοντικούς παράγοντες έχει υποστεί σοβαρές βλάβες.
Το έργο βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες που ήδη έχουν εκπονηθεί και έχει ως σκοπό την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του μνημείου, αλλά και την αξιοποίησή του στην προσέλκυση του πολιτιστικού τουρισμού.
«Προσπαθούμε να ξαναδώσουμε λάμψη σε ένα μνημείο-διαμάντι του ελληνικού πολιτισμού. Έχουμε ξεκινήσει παρόμοιες διαδικασίες για την αποκατάσταση των μνημείων μας, τόσο για την διατήρηση της ιστορίας και του πολιτισμού μας, όσο και για να μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε τουριστικά 12 μήνες το χρόνο. Είμαστε από τις λίγες χώρες που το παρελθόν δίνει δυνατότητες ανάπτυξης στο μέλλον, αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε», δήλωσε για το συγκεκριμένο έργο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τον Οκτώβριο η προκήρυξη για Νέους Αγρότες

Στις αρχές Οκτωβρίου πρόκειται να βγει στη δημοσιότητα η προκήρυξη του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για τους νέους αγρότες μέσω του οποίου σχεδιάζεται να δοθούν 300 εκατ. ευρώ σε 24.000 νέους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο υπουργείο.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το Leader βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να διατεθούν 170 εκατ. ευρώ για 400 επιχειρηματικά σχέδια μέσω του Μέτρου της Μεταποίησης.

Επιπλέον, στη Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία θα διατεθούν 550 εκατ. ευρώ ενώ στα Σχέδια Βελτίωσης 360 εκατ. ευρώ για 5.000 επενδυτές.

Σύμφωνα με το υπουργείο, προχωρούν κανονικά οι πληρωμές των ανειλημμένων υποχρεώσεων του παλιού ΠΑΑ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Τι σημαίνει για εσένα η ψηφιακή τεχνολογία;


«Τι σημαίνει η ψηφιακή τεχνολογία για εσένα;»

Απάντησε με μια φωτογραφία και διεκδίκησε το βραβείο του ερευνητή!

O διαγωνισμός φωτογραφίας “Τι σημαίνει για εσένα η Ψηφιακή Τεχνολογία; ” προσφέρει σε όλους μας μια ευκαιρία να σκεφτούμε πώς συνδέονται οι ψηφιακές τεχνολογίες με την προσωπική μας καθημερινή εμπειρία και να αποδώσουμε σε μια εικόνα τις απαντήσεις μας.

Μοιραστείτε τον μοναδικό τρόπο που εσείς κατανοείτε την τεχνολογία και τις χρήσεις της και διεκδικήσετε τα βραβεία του διαγωνισμού, ανεβάζοντας τη φωτογραφία σας στο http://www.athenarc.gr/researchers.night/?page_id=90. Μην ξεχάσετε να ψηφίσετε τα έργα των άλλων για να αναδείξουμε μαζί τον νικητή!

 Το διαγωνισμό διοργανώνει το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα metapolis στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής Βραδιάς του Ερευνητή 2016 -μια γιορτή της επιστήμης που συγκεντρώνει κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη χιλιάδες επισκέπτες σε περισσότερες από 300 ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα 30 έργα που θα διακριθούν θα εκτεθούν τόσο στην προεκδήλωση που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΕΚ “Αθηνά” (Μαρούσι, Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016) όσο και στην κεντρική εκδήλωση της “Βραδιάς του Ερευνητή 2016” που διοργανώνεται στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Το 1ο  Βραβείο (δωροεπιταγή αξίας 400 ευρώ) του διαγωνισμού θα αναδείξει τριμελής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από έμπειρους φωτογράφους: τον Γιάννη Γιαννακόπουλο -ιδρυτή του χώρου Metapolis και έμπειρο δάσκαλο της φωτογραφικής τέχνης- τον Γεώργιο Παυλίδη, ερευνητή στο ΕΚ “Αθηνά” με μακρόχρονη πείρα στο χώρο της φωτογραφίας, και τον Αντώνη Ζκέρη, βραβευμένο φωτογράφο από το χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Το 2ο Βραβείο (δωροεπιταγή αξίας 200 ευρώ) θα επιλέξουν οι επισκέπτες του διαδικτυακού τόπου μέσα από ηλεκτρονική ψηφοφορία που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής που θα διοργανωθεί στο πλαίσιο εκδήλωσης στις εγκαταστάσεις του ΕΚ “Αθηνά” (27/09/2016), όπου και θα παραλάβουν τα βραβεία τους. Περιμένουμε τις υποβολές σας μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στη σελίδα του διαγωνισμού ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Αρτέμιδος 6 & Επιδαύρου, Παράδεισος Αμαρουσίου 151 25 Αθήνα
http://www.athenarc.gr/researchers.night

Τμήμα Επικοινωνίας και Υποστήριξης Καινοτομίας

210 687 5317 & 324
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινή ανακοίνωση εκπαιδευτικών σωματείων περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας



Σχετικά με τις δύο πρόσφατες αιφνιδιαστικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας με τις οποίες επιχειρεί παράνομα να ακυρώσει στην πράξη τα ΠΔ50/96 και ΠΔ100/97 που καθορίζουν τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών και να παρακάμψει τη νόμιμη λειτουργία των ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, τα εκπαιδευτικά σωματεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καλούν:

    Το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει αμέσως αυτές τις εγκυκλίους.
    Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να μη συναινέσουν στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
    Τους Δ/ντές ΔΕ και ΠΕ να εφαρμόσουν τα Προεδρικά Διατάγματα που καθορίζουν τις διαδικασίες τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών.
    Τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ να αρνηθούν να γίνουν συμμέτοχοι σε μια τέτοια διαδικασία
    Τα διορισμένα μέλη των ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ (εάν αισθάνονται κομμάτι του κλάδου και όχι κυβερνητικά στελέχη) να μη συναινέσουν στην εσπευσμένη πραγματοποίηση των συνεδριάσεων και να μην αποδεχτούν τις αντιεκπαιδευτικές και παράνομες μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας ακόμη και με την παραίτησή τους.
    Τον Περιφερειακό Διευθυντή να δεσμευτεί ότι δε θα μετακινηθεί κανείς εκπαιδευτικός χωρίς τη θέλησή του και να επιδείξει προσωπική συνέπεια μεταξύ συνδικαλιστικού λόγου (χθες) και διοικητικής πρακτικής (σήμερα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ