Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΡΟΜΑ έκλεψαν ποδήλατα και..έκαναν βόλτες στην Αλίαρτο



    Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress, δύο ανήλικοι ρομά σήμερα το μεσημέρι μπήκαν σε αυλή σπιτιού στο Κολονάκι Αλιάρτου και έκλεψαν δυο ποδήλατα.
Δεν χάρηκαν… για πολύ τη βόλτα τους,ο ιδιοκτήτης των ποδηλάτων μετά απο έρευνα που έκανε τους εντόπισε στο Μούλκι.
Οι ανήλικοι στη θέα του ιδιοκτήτη φοβήθηκαν,  παράτησαν τα ποδήλατα και...το έβαλαν στα πόδια.
  Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη.


                          
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Αδιαχώρητο το Σαββατοκύριακο στην Άσκρη-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Παράδοση, Χορός, Διασκέδαση, Παρέα, Πολιτισμός, Σύλλογοι, Κρασί, Γιορτή, όλα αυτά στην Άσκρη.
“Αγκάλιασε” ο   κόσμος το διήμερο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στην Άσκρη,το Σαββατοκύριακο,στο 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και στη Γιορτή κρασιού.
Φέτος,το διήμερο στην Άσκρη ήταν   ξεχωριστό, καθώς υπήρξε μεγάλη προσέλευση κόσμου, πέραν του αναμενόμενου, που άφησε ικανοποιημένους τους διοργανωτές, στην προκειμένη περίπτωση τον Σύλλογο Γυναικών Άσκρης.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην πλατεία της Άσκρης,στην εκδήλωση χόρεψαν τα χορευτικά των Βαγίων,Μαυρομματίου,Θεσπιών,Υψηλάντη,του Συλλόγου Ποντίων Λιβαδειάς ο "Ευκλείδης" και τα χορευτικά της Άσκρης.

Αναμφισβήτητα  η Γιορτή Κρασιού στην Άσκρη, έχει γίνει πλέον θεσμός στη Βοιωτία. Μια γιορτή που ο κόσμος την αγαπάει και τη στηρίζει. Έτσι και φέτος έδωσε δυναμικό παρόν.Ομιλίες,ντόπιο κρασί,μουσταλευριές,μουστοκούλουρα ,η μουσική υπέροχη από την ορχήστρα του Καρποδίνη. Στις εκδηλώσεις   παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης,αντιδήμαρχοι,δημοτικοί σύμβουλοι,ο βουλευτής κ.Μπασιάκος και ο πρόεδρος της Τ.Κ.Άσκρης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών Άσκρης ευχαριστεί όσους συνέβαλαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων,τους χορηγούς, όλους όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους και όπως είπε και ο Δήμαρχος Καλά Κρασιά και του χρόνου.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. Γυναικών Άσκρης για την άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων,με τις  δραστηριότητές  τους κέρδισαν την αγάπη,  τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη του κόσμου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΔΩ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Νταλίκα «δίπλωσε» στην παλαιά εθνική Θηβών Ελευσίνας



Ευτυχώς, δεν υπήρξαν δυσάρεστες επιπτώσεις όταν «δίπλωσε» μια νταλίκα η οποία κινείτο στον δρόμο Θηβών Ελευσίνας στο ύψος της Αγίας Σωτήρας.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα, όταν ξαφνικά το πίσω ρυμουλκούμενο τμήμα της νταλίκας,λόγω της βροχής που έπεφτε στη περιοχή, άρχισε να γλιστράει ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να «διπλώσει».
Ευτυχώς ο οδηγός της, «κράτησε» την νταλίκα στον δρόμο, η κυκλοφορία στον οποίο διεκόπη για κάποιο χρονικό διάστημα.
Να σημειωθεί πως λόγω της βροχής, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την ολισθηρότητα των δρόμων.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης 

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλεται ο Πλούτος του Αριστοφάνη στο Μοσχοπόδι Θηβών

Η προγραμματισμένη θεατρική παράσταση «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη στο Μοσχοπόδι Θηβών, σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2016, αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών.
    Τα χρήματα των εισιτηρίων , που έχουν εκδοθεί για την παράσταση αυτή , θα επιστραφούν από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, από αύριο 7/9/2016 πρωινές ώρες.
   

                                                                
                                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ


                                                        ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 

Διαβάστε Περισσότερα »

Θέσεις Βρεφονηπιοκόμων στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας




Ανακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας, που εδρεύει στο Δίστομο Ν. Βοιωτίας.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα συλλήψεις στη Βοιωτία για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, είκοσι τρία (23) άτομα και συγκεκριμένα:

Αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενος για κλοπή από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Κατασχέθηκε ένας Η/Υ χειρός (tablet), ο οποίος αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του.

Ημεδαπός επίσης σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διότι αφαίρεσε ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο βρέθηκε στη κατοχή του και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν ένα γκλοπ, ένα μαχαίρι και ένας σουγιάς.

Ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Έξι (6) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στο Καπαρέλλι Βοιωτίας και ένας στη Θήβα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, ένας στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Οκτώ (8) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    Δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α Ευβοίας, καθώς και των Β’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ.  Ευβοίας αντίστοιχα.
•    Δύο  ημεδαποί στην Ιστιαία Ευβοίας και ένας ημεδαπός στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.
•    Ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού.
•    Αλλοδαπός στην Πεντάπολη Φωκίδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α Φωκίδας.

Τέλος, τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα δύο στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, καθώς και δύο στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλονται λόγω καιρού παραστάσεις στα ΤΡΟΦΩΝΕΙΑ

Αναβολή παραστάσεων


Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή μας,  σήμερα και αύριο, σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο της Ε.Μ.Υ., αναβάλλονται οι ακόλουθες προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Τροφωνίων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

1.    Η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου και Μίλτου Πασχαλίδη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας. Σημειώνεται ότι τα προαγορασμένα εισιτήρια της συναυλίας ισχύουν ως έχουν για τη νέα ημερομηνία.
2.    Η παιδική θεατρική παράσταση “Το βιβλίο των θρύλων” αναβάλλεται για την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:00 στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Πιστώθηκαν τα χρήματα για τα προνοιακά επιδόματα

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ανακοινώνει ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο Ιούλιος - Αύγουστος 2016, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 και οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα τους από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016.






Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για ενοικίαση διαμερισμάτων για οικογένειες προσφύγων στη Λιβαδειά

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


  ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

     Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καλεί όλους τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να ενοικιάσουν σπίτια  για την φιλοξενία οικογενειών προσφύγων να απευθυνθούν με αίτησή τους στο Δήμο Λεβαδέων μέχρι 9/9/2016, ημέρα Παρασκευή.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ:
1) ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ: από 60 τ.μ. - 90 τ.μ.
2) ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΕ ΔΑΠΑΝΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ
ΕΝΟΙΚΙΟ:
1) ΥΨΟΣ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: ΈΩΣ 400 € / ΜΗΝΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ
ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ, ΤΟΝ ΟΡΟΦΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
2) ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ
ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ
ΚΑΛΥΨΗ ΕΞΟΔΩΝ:
1) ΠΑΓΙΑ ΕΞΟΔΑ (νερό, φως, κοινόχρηστα): ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ
2) ΜΙΚΡΟΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ
3) ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΠΛΑ (κρεβάτια κ.α.), ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ
4) ΣΕ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ
ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ με το ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ στα τηλέφωνα: 22613-50801, 22613-50802, ώρες: 7 - 3 μ.μ..
ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ: ΗΜΙΤΕΛΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΥΠΟΓΕΙΑ, ΗΜΙΥΠΟΓΕΙΑ, ΑΠΟΘΗΚΕΣ

                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή της Βοιωτίας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης



Σας γνωρίζουμε, ότι το Επιμελητήριο Βοιωτίας και μέλη της επιχειρηματικής μας κοινότητας  θα συμμετάσχουν στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί, από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη.
Στόχος της συμμετοχής μας είναι η ανάδειξη της παραγωγικής φυσιογνωμίας και της επιχειρηματικής ταυτότητας της  Βοιωτίας. Άλλωστε, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, με ιστορία 80 χρόνων, αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα της Ελλάδας, διεθνούς ακτινοβολίας.
Στη προηγούμενη διοργάνωση η ΔΕΘ φιλοξένησε περί τους 1.000 εκθέτες σε 27.000 τ.μ., υποδέχθηκε 13 διεθνείς συμμετοχές, ενώ προσέλκυσε περισσότερους από 220.000 επισκέπτες.
Φέτος, το στοιχείο που χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την Έκθεση είναι αυτό της διεθνοποίησης, αφού θα υπάρξει εθνική συμμετοχή από μεγάλες αγορές του εξωτερικού (Ρωσία, Τουρκία, Νότια Κορέα κ.α.) με την Ρωσία να συμμετέχει, ως τιμώμενη χώρα καταλαμβάνοντας με τις επιχειρήσεις της εκθεσιακό χώρο 3.000 τ.μ.

Οι βοιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο 17 του κτιρίου 2 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, είναι οι κάτωθι:
ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΕΡΚΥΝΑ», παραγωγή παραδοσιακών τροφίμων.
ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ-ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ «Δ. ΔΟΥΓΕΚΟΣ», παραγωγή & εμφιάλωση τσίπουρου και αλκοολούχων ποτών.
HELLAS QUALITY FOODS ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, συσκευασία τυποποίηση σκόρδου.
ΑΦΟΙ ΤΖΕΛΑΤΗ & ΣΙΑ ΕΕ, πλεκτήριο-καλτσοποιία.
COSMOSOLAR ΕΠΕ, βιομηχανία κατασκευής ηλιακών θερμοσίφωνων.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας εύχεται στους συμμετέχοντες συναδέλφους, «καλές δουλειές».

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ
Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ακολουθεί (σε σχετική με αριθ. 7438/1.08.2016 Ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας Βαγγέλη Μπασιάκου), δεν αποζημιώνονται οι πληγείσες καλλιέργειες από αγριόχοιρους στη Βοιωτία:

 «Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος και με βάση την από 3/08/2016 έγγραφη ενημέρωση του Προϊσταμένου του Τμήματος Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΕΛ.Γ.Α., κ. Γ. Θεοχάρη, σας πληροφορούμε τα εξής:

Όσον αφορά στις προκληθείσες από επιδρομές αγριογούρουνων ζημιές που προξενούνται σε καλλιέργειες περιοχών που προστατεύονται από τη συνθήκη RAMSAR, σημειώνεται ότι οι εν λόγω ζημιές καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α., σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής, ο οποίος εκδόθηκε σε εφαρμογή του Ν. 3877/2010 (ΦΕΚ 160/τ.Α΄/ 20.9.2010).

Όσον αφορά στις ζημιές που, ενδεχομένως, έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Βοιωτίας από αγριογούρουνα, σημειώνεται ότι οι εν λόγω ζημιές δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ανωτέρω Κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α. καθώς οι εν λόγω περιοχές δεν προστατεύονται από τη συνθήκη RAMSAR.

Σημειώνεται ότι για να ενταχθεί ένας νέος κίνδυνος στην ασφαλιστική κάλυψη που παρέχει ο ΕΛ.Γ.Α., θα πρέπει:
α) να προηγηθεί εκπόνηση επιστημονικής μελέτης, 
β) να διενεργηθεί αναλογιστική μελέτη, στην οποία, εκτός των άλλων, θα πρέπει να καθορίζονται το ύψος της δαπάνης και ο τρόπος κάλυψής της και
γ) να εκδοθεί κατόπιν Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Oικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (αρ.5 παρ.4 του Ν.3877/2010), όπου θα καθορίζονται ο χρόνος έναρξης και οι όροι κάλυψης των κινδύνων που δεν περιλαμβάνονται στους Κανονισμούς Ασφάλισης του ΕΛ.Γ.Α.

Ειδικότερα, η διαδικασία αυτή απαιτεί μελέτη, και τεχνική και οικονομική, για τις επιπτώσεις τόσο στις ασφαλιστικές εισφορές όσο και στη βιωσιμότητα του δημοσίου συστήματος γεωργικών ασφαλίσεων.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ»

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάρια ΕΦΕΤ για επιχειρήσεις τροφίμων και τους εργαζόμενους στη Λιβαδειά

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (ΚΑΕΛΕ) της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) προγραμματίζει την υλοποίηση σεμιναρίων «επιμόρφωσης προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων - προγράμματα ΕΦΕΤ»  σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 14708/10/08/2007 (ΦΕΚ 1616/ Β/17/08/2007).
   Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων έχουν την υποχρέωση να επιμορφωθούν βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην  Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07.
   Στα πλαίσια της ανωτέρω Υ.Α. και καθώς οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ  έχουν ενταθεί,  ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς  θα προβεί στην υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης για την απόκτηση πιστοποιητικού «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων» του ΕΦΕΤ, με σκοπό την αρμονική λειτουργία των επιχειρήσεων.
   Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Συλλόγου,  Στρ. Ιωάννου 24, ή να επικοινωνείτε στο τηλ. & fax  2261 0 24218 και στο email levadia@kaele.gr .

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΕΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Αγαπητοί συνάνθρωποι η σχολική χρονιά σε λίγο θα ξεκινήσει , όμως υπάρχουν μικροί μαθητές που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα σχολικά είδη.
Ας  βοηθήσουμε λοιπόν και αυτούς. Aν έχετε μια κασετίνα, μία σχολική τσάντα (χρησιμοποιημένη σε καλή κατάσταση ή καινούργια) που δεν σας είναι απαραίτητη, τετράδια, μολύβια ή ότι άλλο που εσείς κρίνετε ότι θα είναι χρήσιμο και δύναστε να το προσφέρετε μπορείτε να μας  το δώσετε για να στηρίξουμε και εμείς με την σειρά μας κάποιο μαθητή που έχει ανάγκη.
Γίνετε και εσείς εθελοντές, προσφέρετε στον μη έχοντα μαθητή και δείξτε του την ευαισθησία και την αλληλεγγύη σας.
Τα γραφεία μας θα είναι ανοικτά καθημερινά από τις 9:00 π.μ. – 2:00 .μ.μ
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για αυτήν σας την προσφορά.
Τηλ. Επικοινωνίας 22610-20226  Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                          ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Σχεδόν έτοιμο το 5χ5 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 στο  1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου και με την έναρξη του σχολικού έτους οι Μαθητές θα βρουν ένα όμορφο και ασφαλές γήπεδο .
Οι εργασίες περιλαμβάνονται στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα φροντίδας και ανακαίνισης των γηπέδων και χώρων που συναθροίζονται παιδιά, όπως παιδικές χαρές, γήπεδα , αυλές σχολείων και εκπονείται από ίδιους πόρους του Δήμου.
 Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες από τη Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της υποχρέωσής της να παράσχει στη νέα γενιά ασφαλείς και όμορφους χώρους άθλησης και αναψυχής.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΘΗΒΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΣΤΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ –ΤΜΗΜΑ ΘΗΒΑΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ)

Το  Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Γυμνάσιο Ενηλίκων) είναι ένα καινοτόμο και ευέλικτο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Το Σχολείο υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Για την νέα σχολική χρονιά (2016-2017) οι εγγραφές πραγματοποιούνται από 1η Σεπτεμβρίου 2016 κάθε μέρα απογευματινές ώρες 17:00 έως 20:00.
 Η φοίτηση στο  Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δωρεάν.
 Δικαιολογητικά εγγραφής:
1.    Απολυτήριο Δημοτικού
2.    Φωτοτυπία ταυτότητας

Συχνές Ερωτήσεις:
1) Σε ποιον απευθύνεται το  Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.);
Σε ενήλικες, άνω των 18 ετών, που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο και δε φοίτησαν καθόλου στο Γυμνάσιο ή το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν.
 2) Τι προσφέρει το  Σ.Δ.Ε. στους εκπαιδευόμενους;
α) Τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου (Νόμος 2525/1997, άρθρο 5).
β) Ουσιαστική μόρφωση.
γ) Απόκτηση βασικών προσόντων και ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων.
δ) Συμβουλευτικές υπηρεσίες και σύνδεση με την αγορά εργασίας.
ε) Ψυχολογική στήριξη σε μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες της ενήλικης ζωής.
3) Ποιες ώρες λειτουργεί το  Σ.Δ.Ε.;
Τα απογεύματα, 17:00 έως 21:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.

4) Πόσο χρόνο διαρκεί η φοίτηση;
Δύο εννιάμηνα (Δύο σχολικά έτη). Αυτό ισχύει για όλους τους εκπαιδευόμενους, ανεξάρτητα αν έχουν φοιτήσει σε κάποιες τάξεις του Γυμνασίου.
 5) Τι μαθήματα διδάσκονται;
Ελληνική Γλώσσα, Αγγλικά, Μαθηματικά, Πληροφορική, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Αισθητική Αγωγή. Το περιεχόμενο των «μαθημάτων» προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων.
 6) Τι μπορεί να κάνει ένας απόφοιτος του  Σ.Δ.Ε.;
α) Μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης.
β) Μπορεί να συνεχίσει σε συστήματα επαγγελματικής κατάρτισης.
γ) Μπορεί να ισχυροποιήσει τη θέση του στην αγορά εργασίας.
δ) Μπορεί να συμμετέχει ενεργά στο κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι.
7) Πώς μπορεί κάποιος να «γραφτεί»;
Πρέπει να πάει στο Σ.Δ.Ε. Ορχομενού και να συμπληρώσει μια αίτηση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2261039045 (ΩΡΕΣ 5:00 – 8:00 μ.μ.)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Μινύου 3 – Ορχομενός
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Σύγχρονης και Παλιάς Φωτογραφίας στον Άγιο Θωμά Τανάγρας



Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων στο Δήμο Τανάγρας

Ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι εκδηλώσεις αγώνων δρόμου στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων στο Δήμο Τανάγρας. Στους αγώνες αυτούς με την επωνυμία ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, που έγιναν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά έλαβαν μέρος 170 δρομείς στον αγώνα των 20 χλμ, πάνω από 35 στον αγώνα των 5 χλμ και πάνω από 25 παιδάκια στον αγώνα των 1.500 μέτρων για παιδιά μέχρι 3ης Γυμνασίου. Κάποια μικρά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στη διοργάνωση, θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι του χρόνου. Την εκδήλωση τίμησαν Οι Αντιδήμαρχοι κα Νίκα Μαρία και κ. Δημητρίου Ηλίας, ο Πρόεδρος του ΔΔ Τανάγρας κ. Μπελεγράτης Αντώνης και ο κύριος Δ/κτης της 114 Πτέρυγας Μάχης. Τιμήθηκαν ο υπερμαραθωνοδρόμος Μπαράκος Μιλτιάδης κάτοικος Ψαχνών Ευβοίας και η Μονάδα των πεσόντων χειριστών ελικοπτέρου που έπεσαν σε καιρό ειρήνης για τη Πατρίδα στη νήσο Κίναρο μέσα στο 2016, η οποία εκπροσωπήθηκε από γυναίκα δρομέα, που συνυπηρετούσε με τους πεσόντες χειριστές. Ευχή όλων μας ο αγώνας του χρόνου να γίνει με όλους τους αεροπόρους κοντά μας και με καλές πτήσεις, χωρίς απρόοπτα!
Παναγιώτης Δριχούτης






Διαβάστε Περισσότερα »

Είχε πιστόλι στο αυτοκίνητο και οπλοστάσιο στο σπίτι του


Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός στο Βασιλικό Ευβοίας, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

Κατασχέθηκαν πιστόλι, κυνηγετικά όπλα, σπάθα και φυσίγγια


Συνελήφθη, χθες (04-09-2016) νωρίς το πρωί στη περιοχή Βασιλικό Χαλκίδας Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και διενέργεια ελέγχου σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 43χρονος, κατελήφθη να κατέχει εντός του οχήματος ένα πιστόλι με τη γεμιστήρα του και (5) φυσίγγια.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επιπλέον, από την οικία του 43χρονου, τρία (3) κυνηγετικά όπλα, μία σπάθα (συνολικού μήκους ενός μέτρου), καθώς και (30) φυσίγγια κυνηγετικών όπλων.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ