Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Κ.Λιβαδειάς:Οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


        ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                     ΠΡΟΣ : Κον  Γεώργιο Νικητάκη
 Εκκαθαριστή της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς»
                            Κοινοποίηση: - Υπουργό Οικονομικών
                                                       Κον Ευκλείδη Τσακαλώτο
                                     - Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
                                         Κον Ευάγγελο Αποστόλου

Θέμα: «Οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι»

         Kύριε  Νικητάκη,

      Οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι , χωρίς υπαιτιότητα δική τους, διότι η ΕΑΣ έχει μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης.
      Με την παρούσα παρακαλούμε, να μας ενημερώσετε σχετικά με τις εργασίες της εκκαθάρισης, στα συμπεράσματα που έχετε καταλήξει, να μας γνωστοποιήσετε τυχόν εκθέσεις για τα οικονομικά της ΕΑΣ, να μας ενημερώσετε για συμφωνίες, που έχετε τυχόν συνάψει, για μεταβιβάσεις ή για εκμίσθωση περιουσιακών στοιχείων της ΕΑΣ και να μας αναφέρετε, εάν κατά την εκτίμησή σας, υπάρχει δυνατότητα ή προοπτική να λάβουν οι εργαζόμενοι, κάποιο ποσό έναντι των οφειλομένων, από την ΕΑΣ σε αυτούς.
    Επίσης δεν έχετε υποβάλλει καταστάσεις στο ΙΚΑ και έτσι οι εργαζόμενοι παραμένουν ανασφάλιστοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και ούτε βέβαια έχετε καταγγείλει τις συμβάσεις εργασίας, η εργασιακή τους σχέση είναι ενεργή, χωρίς βέβαια να υπάρχει αντικείμενο εργασίας, πλην όμως με την έτσι διαμορφωθείσα κατάσταση, δεν υπάρχει η δυνατότητα να υπαχθούν και στην ασφαλιστική κάλυψη της ιατρικής περίθαλψης, αφού δεν θεωρούνται τυπικά, άνεργοι.


                                          Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω απο 13.000 ευρω η λεία των ληστών με το μαύρο Peugeot-Όλες οι λεπτομέρειες

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας και σωρείας κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας  
(Δείτε ΕΔΩ την χθεσινή μας έκτακτη είδηση)
Συνελήφθησαν (4) μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη συνεργός τους

 Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκαν συνολικά (1) ληστεία, (12) κλοπές και (4) απόπειρες κλοπών

 Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (13.000) ευρώ

 
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας και σωρείας κλοπών και αποπειρών κλοπών (κυρίως από οικίες), σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Συνελήφθησαν, χθες (11-09-2016) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 21, 20, 19 και 16 ετών αντίστοιχα.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν επί της επαρχιακής οδού Μουρικίου – Χαλκίδας, να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς και τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων.

Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη 28χρονος ημεδαπός συνεργός τους.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, τα Αστυνομικά Τμήματα Βαγίων και Ορχομενού, αλλά και του Αστυνομικού Σταθμού Αλίαρτου, εξιχνιάστηκαν συνολικά μία (1) ληστεία, δώδεκα (12) κλοπές και τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών.

Όπως διακριβώθηκε, τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η διάπραξη κλοπών και ληστειών.

Αναλυτικότερα οι δράστες, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, ενέχονται συνολικά στις ακόλουθες εγκληματικές πράξεις:

Περιοχές Βοιωτίας

•    Ληστεία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, σε περιοχή της Θήβας, όπου με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν από την κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο.
•    (3) κλοπές από οικίες σε περιοχές της Θήβας.
•    Κλοπή τσάντας από ημεδαπή, πλησίον του Σταθμού ΟΣΕ Θηβών.
•    (2) κλοπές από οικίες σε περιοχές του Ορχομενού.
•    Κλοπή από οικία στην περιοχή των Βαγίων.
•    Κλοπή από οικία στην περιοχή των Θεσπιών.
•    Κλοπή από οικία στην περιοχή του Λεονταρίου.
•    Κλοπή και απόπειρα κλοπής από οικίες σε περιοχές της Αλίαρτου.

Στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας

•    Κλοπή και (3) απόπειρες κλοπών από οικίες.
•    Κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων.

Η λεία που αποκόμισαν, από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φορητοί Η/Υ κ.λ.π.), η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (13.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση χώρων υγιεινής στα Σχολεία Μαυρομματίου και Αλιάρτου

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση χώρων υγιεινής (τουαλέτες ),στο Δημοτικό σχολείο Μαυροματίου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου.
Οι εργασίες περιλάμβαναν αντικατάσταση πλακιδίων, ειδών υγιεινής και υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων όπου απαιτούνταν.  
Οι εργασίες χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ανακαίνισης και φροντίδας σχολικών μονάδων που εκπονεί ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων .
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για τη νέα σχολική χρονιά

Με ευκαιρία τη σημερινή τελετή αγιασμού που τελέστηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας, η Δήμαρχος Λεβαδέων και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων εύχονται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
Απευθύνουμε τις ιδιαίτερες ευχές μας στα «πρωτάκια» που ξεκινούν σήμερα την σχολική τους πορεία και το υπέροχο ταξίδι τους στην μάθηση, αλλά και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν επίπονες προσπάθειες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια στήριξης του έργου της εκπαιδευτικής κοινότητας και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων έτσι ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την εκπαίδευση τους και θα συνεχίσει να αναπτύσσει κοινές δράσεις με τις Διευθύνεις Εκπαίδευσης, με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για  εξωσχολική ψυχαγωγία των μαθητών και γενικά την ανάπτυξη δράσεων που αποσκοπούν στην γενικότερη καλλιέργεια των μαθητών μας.
Ο Δήμος Λεβαδέων προέβη στην αποψίλωση και τον καθαρισμό όλων των σχολικών μονάδων του Καλλικρατικού Δήμου έτσι ώστε να είναι έτοιμες να υποδεχθούν σήμερα τους μαθητές και βέβαια θα είναι δίπλα στους διευθυντές των σχολείων καθόλη της διάρκεια της σχολικής χρονιάς για την εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών λειτουργίας των σχολείων μας.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά !   

Διαβάστε Περισσότερα »

Ακριβαίνει η θέρμανση -Ακριβότερα κατά 10% θα πληρώσουν φέτος οι πολίτες

Αν η διάθεσή του ξεκινούσε σήμερα οι καταναλωτές θα έπρεπε να πληρώσουν 920 ευρώ τα χίλια λίτρα όταν τον Οκτώβριο του 2015 πλήρωσαν 838 ευρώ τα χίλια λίτρα
Ακριβότερα κατά 10% θα πληρώσουν φέτος οι πολίτες το πετρέλαιο θέρμανσης λόγω της διπλής αύξησης, σε ειδικό φόρο κατανάλωσης και ΦΠΑ.

Αυτό προκύπτει από την εικόνα που έχουν σήμερα, σύμφωνα με το Έθνος, οι τιμές διύλισης αν σε αυτές προστεθεί ο νέος ΕΦΚ και ο νέος ΦΠΑ που ψηφίστηκαν τον περασμένο Μάιο.

Πρακτικά αν σήμερα ξεκινούσε η διανομή - που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Οκτωβρίου - οι καταναλωτές θα υποχρεώνονταν να πληρώσουν 0,92 ευρώ το λίτρο όταν τον περσινό Οκτώβριο η αντίστοιχη τιμή ήταν 0,838 ευρώ το λίτρο.

Η εικόνα, μάλιστα, είναι ακόμα χειρότερη αν η σημερινή τιμή συγκριθεί με αυτή του Μαΐου οποτε και σταμάτησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης καθώς τότε η τιμή ήταν στα 0,764 ευρώ το λίτρο.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της συμφωνίας με την οποία έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ανεβαίνει στα 0,28 ευρώ το λίτρο από 0,23 ευρώ το λίτρο που ίσχυε στο παρελθόν.

Παράλληλα ο υψηλότερος συντελεστής ΦΠΑ στον οποίο υπάγεται το πετρέλαιο θέρμανσης, βρίσκεται πλέον στο 24% από το 23%.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμο το γήπεδο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου

Ολοκληρώθηκε το Γήπεδο Ποδοσφαίρου 5χ5 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο  Αλιάρτου
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου . Οι μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί με τον αγιασμό θα βρουν την αυλή εντελώς διαφορετική.
Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες από τη Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της υποχρέωσής της να παράσχει στη νέα γενιά ασφαλείς και όμορφους χώρους άθλησης και αναψυχής.
Οι εργασίες περιλαμβάνονται στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα φροντίδας και ανακαίνισης των γηπέδων και χώρων που συναθροίζονται παιδιά, όπως παιδικές χαρές, γήπεδα , αυλές σχολείων και εκπονείται από ίδιους πόρους του Δήμου. Ιδιαίτερα δε σε ότι αφορά τα Σχολεία, στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν και παραμένει η δημιουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρειάζεται η κάθε σχολική μονάδα, εντός της αυλής της.
Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου, έχει εκπληρωθεί το σύνολο σχεδόν του στόχου δεδομένου ότι έχει αρχίσει η κατασκευή αντίστοιχου γηπέδου στο Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου και σύντομα θα ξεκινήσει και στις Θεσπιές, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου ήδη έχουν παραδοθεί και χρησιμοποιούνται.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικός Τουρισμός: 47.600 τα αδιάθετα δελτία –Μέσω ΚΕΠ η παραλαβή

Σε 47.623 ανέρχονται, τελικά, τα αδιάθετα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας που διανέμονται από 5 Σεπτεμβρίου στους δικαιούχους από τα ΚΕΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr πρόκειται για:

-25.482 δελτία Κοινωνικού Τουρισμού

-2.317 Ιαματικού Τουρισμού

-346 Εκδρομικού τριήμερου

-10.756 Εκδρομικού μονοήμερου και

-8.722 Εισιτήρια για θέατρα

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΓΑ, τα δελτία θα διανέμονται με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, σε όλους τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής για τα ανωτέρω προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι 31/8/2016.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ