Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ύψωση Τιμίου Σταυρού στον Άγιο Κωνσταντίνο Αλιάρτου

Τιμά και γιορτάζει σήμερα και αύριο ο Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αλίαρτο,την  εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού!

Στις 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου. Η τιμή προς τον Τίμιο Σταυρό ανάγεται στους αποστολικούς χρόνους. Οι επιστολές του αποστόλου Παύλου είναι γεμάτες από χωρία στα οποία εξαίρεται ο ρόλος του Σταυρού για τη σωτηρία του κόσμου. Το γεγονός ότι οι κατακόμβες είναι γεμάτες από χαραγμένους σταυρούς αποδεικνύει ότι οι διωκόμενοι χριστιανοί θεωρούσαν τους εαυτούς τους τύπους του αδίκως παθόντος Κυρίου Ιησού Χριστού. Το ιερό αυτό σύμβολο τους εμψύχωνε και τους έδινε τη δύναμη του μαρτυρίου.

 
Nikos Papadimitriou



Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαίωση αγώνα της αντιπολίτευσης Δήμου Λεβαδέων και Ε.Κ. Λιβαδειάς για τους πρόσφυγες


Ανακοίνωση της αντιπολίτευσης του Δήμου Λεβαδέων για τους πρόσφυγες.


Πολλούς μήνες πριν ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Θηβαίος αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τον ερχομό 1.000 προσφύγων και τη φιλοξενία τους σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης» τύπου πρώην εργοστασίου «Καλαμπόκα» και «βουστασίου ιδιώτη» στην Ανάληψη, που συμφώνησαν με απόφασή τους η Δήμαρχος και η δημοτική της πλειοψηφία, είχαμε μια σταθερή θέση.
Λέγαμε ναι στη φιλοξενία προσφύγων με ανθρώπινες συνθήκες και σε μικρότερο αριθμό αντίστοιχο των πληθυσμιακών κριτηρίων του Δήμου μας.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Λεβαδέων αγωνίστηκε με το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, όλους τους φορείς της πόλης και τους πολίτες για την υλοποίηση αυτής της θέσης, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση ενός εθνικού προβλήματος.
Συμμετείχαμε αποφασιστικά στην επιτροπή του Δήμου για να πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά φιλοξενία των προσφύγων με ανθρώπινες συνθήκες, που δεν θα δημιουργεί κανένα πρόβλημα στους πρόσφυγες, στο Δήμο και τους πολίτες.
Η ανάκληση των απαράδεκτων αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στο πρώην εργοστάσιο «Καλαμπόκα» και στο «βουστάσιο ιδιώτη» στην Ανάληψη θα αποτελέσει ημέρα δικαίωσης για τους πολίτες του Δήμου Λεβαδέων.

Λιβαδειά 13-9-2016
Οι δημοτικοί συνδυασμοί





Διαβάστε Περισσότερα »

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει και φέτος στο Δήμο Θηβαίων

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών και ιδιωτικών φροντιστηρίων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων
       

Ο Δήμος Θηβαίων, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας και έχοντας υπόψη το  υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, σχεδιάζει να λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό  Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το οποίο θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ  εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα και σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια που έχει θεσπίσει ο Δήμος.

Γι' αυτό το λόγο,  απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ( διορισμένους ή μη) επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Επίσης, καλούνται τα ιδιωτικά φροντιστήρια της περιοχής του Δήμου Θηβαίων να δηλώσουν συμμετοχή στην εν λόγω δομή, αναφέροντας τις θέσεις που προσφέρουν για δωρεάν φοίτηση σε αυτά, στα τηλέφωνα του Δήμου 2262350610 και 2262350652.

•    Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη),  τις οποίες και θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: dimosthivas@thiva.gr  μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2016.

•    Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262350610)

Σημειώνεται ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων στηρίζει τη λειτουργία του στην εθελοντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Ως εκ τούτου ανακοίνωση για δηλώσεις συμμετοχής μαθητών θα εκδοθεί εφόσον υπάρξει επάρκεια σε ειδικότητες εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγιασμός στα Σχολεία Θεσπιών,Μαυρομματίου και ΕΠΑΛ Αλιάρτου-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρώτο κουδούνι χτύπησε χθες  στα σχολεία του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.

 Αγιασμός με χαμόγελα στα  σχολεία  Θεσπιών,  Μαυρομματίου και ΕΠΑΛ Αλιάρτου

Τα δύο δημοτικά σχολεία Μαυρομματίου και Θεσπιών,γέμισαν χαρούμενες φωνές, καθώς επίσης  το γυμνάσιο,  το Λύκειο Θεσπιών και το ΕΠΑΛ Αλιάρτου, όπου έγινε ο αγιασμός παρουσία του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη,αντιδημάρχων,προέδρων τοπικών κοινοτήτων, γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών.
Παρούσα στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Μαυρομματίου  ήταν και η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ.α. Φανή Παπαθωμά,  η οποία στη συνέχεια επισκέφθηκε και ενημερώθηκε απο τον Δήμαρχο για τα έργα που πραγματοποιούνται στο υπό κατασκευή  γήπεδο 5χ5 στο Μαυρομμάτι.
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


 















Διαβάστε Περισσότερα »

Αγιασμός σε σχολεία του Δήμου Θηβαίων-ΦΩΤΟ




Ευχές για καλή σχολική χρονιά από το Δήμαρχο Θηβαίων

Δίπλα στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ήταν και φέτος ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, δίνοντας το παρόν στις τελετές Αγιασμού των σχολείων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Συγκεκριμένα παραβρέθηκε στα Δημοτικά Σχολεία 2ο, 6ο, 7ο & 8ο , στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο και το 4ο Γυμνάσιο Θήβας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Χ. Μελετίου.   Τους Αγιασμούς στο 2ο Δ.Σ. και το 4ο Γυμνάσιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος.
Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στους Αγιασμούς των υπολοίπων σχολικών μονάδων του Δήμου, δείχνοντας έμπρακτα την προτεραιότητα του Δήμου στα θέματα παιδείας. 
Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Χατζησταμάτης παραβρέθηκε στον Αγιασμό του 3ου Δημ.Σχ., ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θηβαίων κ. Αθ. Κοκοντίνης στο 4ο Δημ.Σχ. και το 3ο Γυμν-Λύκειο Θήβας ενώ στον Αγιασμό του 1ου Γ-Λ Θήβας παραβρέθηκε επίσης η Δημ. Σύμβουλος κ. Ιουλία Κοντού.
Στα σχολεία της Δ.Ε. Βαγίων παραβρέθηκαν οι κ.κ.  Π. Τσαραμπάρης- Αντιδήμαρχος Βαγίων, Σ. Δρένιος -Δημ. Σύμβουλος και Β. Παπαλουκάς -Πρόεδρος Δ.Κ. Βαγίων.


Στα σχολεία της Δ.Ε. Πλαταιών :
Οι κ.κ. Γ. Μητσάκης- Αντιδήμαρχος Πλαταιών,  Β. Κατσάρας-Δημ. Σύμβουλος,  Π. Ζερικιώτης -Πρόεδρος της Τ.Κ. Καπαρελλίου, Κ.  Κυβέρης- Τοπ. Σύμβουλος Καπαρελλίου παραβρέθηκαν στο  Δημ. Σχ. , Νηπιαγωγείο και Γυμνάσιο Καπαρελλίου.
Στο Δημοτικό Λεύκτρων ο Πρόεδρος Τ.Κ. Λεύκτρων κ. Χ. Τσαραμπάρης και  στο Δημ. Σχ. Πλαταιών ο Πρόεδρος Τ.Κ. Πλαταιών κ. Αλ. Φίλης.
Στα σχολεία της Δ.Ε. Θίσβης : ο Πρόεδρος Τ.Κ. Δομβραίνας κ. Γ. Κιούση στο Δημ. Σχ.  και Γυμνάσιο Δομβραίνας, ο Αντιδήμαρχος Θίσβης κ. Γ. Σκαλής και ο Πρόεδρος Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στ. Κεφαλάς. στο Δημ Σχ. Ξηρονομής.
Ο κ. Δήμαρχος απευθυνόμενος προς εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς  στους χαιρετισμούς  του τόνισε ότι ο Δήμος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του,  βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά τους και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα σχολεία να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα. Δήλωσε επίσης ότι προτεραιότητα έχουν τα θέματα θέρμανσης,  υγιεινής και ασφάλειας.

Κλείνοντας, ζήτησε από τους μαθητές να είναι επικεντρωμένοι στα μαθήματά τους, να σέβονται  και να ακούν τους εκπαιδευτικούς τους,  ώστε να να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με δυνατό χαρακτήρα και ικανοί να αντεπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία, προσφέροντας πρόοδο και ανάπτυξη στον τόπο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση στο 42ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίδομα ενοικίου: Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή της 13ης δόσης

Μετά την έγκριση του σχετικού κονδυλίου για το επίδομα ενοικίου καθορίστηκε η ακριβής ημερομηνία πληρωμής για τους δικαιούχους του επιδόματος.

Ο υπουργός Εργασίας, κ. Κατρούγκαλος, με απόφαση που υπέγραψε ενέκρινε τη μεταφορά πίστωσης ύψους τριών εκατομμυρίων εξήντα τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων τριάντα ενός ευρώ και δεκαπέντε λεπτών (3.064.331,15 €) ως δέκατη τρίτη δόση, ώστε να προχωρήσει στην καταβολή της ΙΓ δόσης του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 21.181, στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης» Η πίστωση στους δικαιούχους θα γίνει στις 14/9/2016.


Η πίστωση στους δικαιούχους θα γίνει στις 14/9/2016.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΦΕΚ με την εξεταστέα ύλη για τις πανελλήνιες 2017

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το ΦΕΚ που αφορά την εξεταστέα ύλη για τις εξετάσεις εισαγωγής (πανελλήνιες) στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τις σχολές το 2017, τόσο για τα λύκεια, όσο και για τα εσπερινά.





Υπουργική Απόφαση με την ύλη των πανελλαδικών αποφοίτων Γ' τάξης Γενικού Λυκείου
Υπουργική Απόφαση με την ύλη των πανελλαδικών αποφοίτων Δ' τάξης του Εσπερινού Γενικού Λυκείου
Διαβάστε Περισσότερα »

Παίζει...θέατρο η Ξηρονομή στη Παλιοπαναγιά


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου για την καινοτομία και τη γνώση




Με στόχο την προώθηση της γνώσης, της κατάρτισης και της καινοτομίας για τους δήμους και τις περιφέρειες, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO),  καθηγητής Σπυρίδων Φλογαΐτης, υπέγραψαν την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου, προγραμματική συμφωνία.

Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία Ινστιτούτου Τοπικής Διακυβέρνησης και Πολιτικών Καινοτομίας, το οποίο στο πλαίσιο του Οργανισμού θα συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Διακυβέρνησης, θα διεξάγει μελέτες, θα καταρτίζει στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα προωθεί συστηματικά και στην πράξη καινοτόμες πολιτικές, που μπορούν να εφαρμοστούν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η χορήγηση υποτροφιών (ενίσχυση και παροχή εκπαιδευτικής βοήθειας) σε κατοίκους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε άτομα με καταγωγή από τη Στερεά Ελλάδα, προκειμένου να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής.

Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε κατά τις εργασίες της ετήσιας συνάντησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του EPLO, παρουσία του επίτιμου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής, πρ. Πρωθυπουργού της Ιταλίας, Giuliano Amato, ο οποίος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

Με τη συμφωνία αυτή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας γίνεται η πρώτη περιφέρεια που επενδύει στη γνώση, στη διεθνή δικτύωση και στην κατάρτιση των υπαλλήλων της, προκειμένου να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της και να φέρει πιο κοντά τη γνώση και την καινοτομία με τη δημόσια διοίκηση.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:
«Αναζητούμε συνεχώς συνεργασίες και δρόμους που δίνουν μεγαλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την εξειδίκευση και την κατάρτιση. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά και η συνεργασία μας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, για να μπορούμε να δώσουμε σε όλους τους πολίτες μας και τα στελέχη της Περιφέρειάς μας, την δυνατότητα γνώσης και αναζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά: Φυλλάδια από την Αστυνομία στους μικρούς μαθητές

Ενημερωτικά φυλλάδια διένειμαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί, σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εν όψει της νέας σχολικής περιόδου

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά, διένειμαν σήμερα (12-09-2016) το πρωί αστυνομικοί, σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα σχολικά συγκροτήματα των Νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Η ευαισθητοποίηση των γονέων και η τήρηση των κανόνων οδηγικής συμπεριφοράς, κατά τη μεταφορά των μαθητών, αλλά και η ενημέρωση των μικρών μαθητών για την οδική ασφάλεια είναι μια από τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων Υπηρεσιών Τροχαίας και στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η δέσμη μέτρων που θα εφαρμοστεί και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Μέρος των μέτρων που θα εφαρμοστεί προβλέπει:

•    την διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα,
•    την εντατικοποίηση των ελέγχων σε λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές,
•    την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Υπηρεσιών για την αποκατάστασή τους,
•    την πραγματοποίηση διαλέξεων σε σχολεία από έμπειρο προσωπικό τροχαίας, με θέματα την κυκλοφοριακή αγωγή και τη δημιουργία ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, καθόλη τη διάρκεια και της φετινής σχολικής περιόδου, θα βρίσκεται δίπλα σε γονείς και μαθητές, στους οποίους εύχεται καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ