Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Την Πόλα Ρούπα «βλέπει» η αστυνομία πίσω από τη ληστεία στη Μαλεσίνα

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής έχει μεταβεί στην περιοχή - Βρέθηκε στη Θήβα το αυτοκίνητο της διαφυγής
Tην Πόλα Ρούπα «βλέπει» η αστυνομία πίσω από τη ληστεία που έγινε σήμερα το μεσημέρι σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Μαλεσίνα. Στην τράπεζα εισέβαλαν δύο γυναίκες και η λεία τους είναι περίπου 180.000 ευρώ, ενώ εικάζεται ότι υπήρχε άνδρας συνεργός που βοήθησε στη διαφυγή τους. Ήδη, από την πρώτη ανάλυση του υλικού που καταγράφηκε από τις κάμερες της τράπεζας η αστυνομία εικάζει ότι η μία από τις δύο «λησταρχίνες» μπορεί να είναι η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα.

Ήδη, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής έχει μεταβεί στη Μαλεσίνα, αφού τα στοιχεία που έχουν προκύψει έως τώρα δείχνουν ότι είναι πιθανό οι δράστιδες να μην ανήκουν στο «κοινό ποινικό δίκαιο». Οι γυναίκες μπήκαν ένοπλες και μεταμφιεσμένες στην τράπεζα, ενώ η μία κόλλησε το όπλο που κρατούσε στο κεφάλι του διευθυντή της τράπεζας. Αφού άρπαξαν τα χρήματα διέφυγαν με ένα λευκό Toyota Starlet, το οποίο βρέθηκε αρκετή ώρα αργότερα στην περιοχή της Θήβας. Οι λησταρχίνες είχαν φροντίσει επιμελώς να εξαφανίσουν αποτυπώματα από το αυτοκίνητο, καθαρίζοντάς το με οξύ. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με το υλικό από την κάμερα της τράπεζας, αλλά και το γεγονός ότι κατά την αστυνομία η Ρούπα γνωρίζει καλά τη συγκεκριμένη περιοχή οδηγούν βασίμως στην υποψία ότι μπορεί να ενορχήστρωσε και να έκανε εκείνη τη ληστεία.

Υπνεθυμίζεται, ότι η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα καταφέρνει να διαφεύγει, έχοντας μαζί της, όπως εκτιμά η αστυνομία το μικρό γιο της.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Μονή Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Βαγίων-ΦΩΤΟ

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας,εορτάστηκε  η παγκόσμια ύψωση του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μονή Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Βαγίων.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: ''Πάνω στο Σταυρό συναντήθηκε το θέλημά του θεού με την αμαρτία για να νικήσει το θέλημά του θεού. Ο Άριστος θα απλώσει τα χέρια του να αγκαλιάσει όλον τον κόσμο ώστε να μπορεί ο κόσμος να νικήσει τον διάβολο''

Στην συνέχεια ο κ.Γεώργιος   τόνισε: ''Ο σταυρός δεν ειναι απλά ένα ξύλο, είναι το τίμιο ξύλο όπου ένεκα αυτού συναντάτε το άκτιστο με το κτιστό. Όλοι οι άνθρωποι έχουν χαρίσματά δια του θεού τα οποία ενεργοποιούνται με το μυστήριο του Σταυρού για να οδηγηθούμε στο καθομίωση.




 

 
 Τηλ.Ιεράς Μονής 2262062265
 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΟΔΕ Βοιωτίας κατά Θηβαίου για τη φιλοξενία προσφύγων στη Λιβαδειά

Έκπληκτοι ακούσαμε τις δηλώσεις του Βουλευτή Βοιωτίας του Σύριζα κ. Θηβαίου σχετικά με την ικανοποίηση που εξέφρασε σχετικά με την υπαγωγή του Δήμου Λεβαδέων στο πρόγραμμα Relocation του ΟΗΕ, δηλαδή της φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα.
O ίδιος βουλευτής που με δηλώσεις του στο Δημοτικό συμβούλιο είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας 1.000 προσφύγων στην Λιβαδειά και μάλιστα σε δομές φιλοξενίας που αποδεδειγμένα δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα κριτήρια.
Ο κ. Θηβαίος αποσιωπά εντέχνως ότι η δυναμική αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Λεβαδέων, συλλογικών φορέων & οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων και των πολιτών της Λιβαδειάς, οδήγησαν στον ερχομό 400 προσφύγων στην πόλη μας αλλά και στην αποτροπή δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές εγκατάστασης σε αξιοπρεπείς  χώρους διαμονής , εγείροντας παράλληλα κοινωνικές αντιδράσεις.
Η δήλωση του είναι ξεκάθαρα μια ομολογία των εγκληματικών παραλείψεων και του ερασιτεχνικού χειρισμού της δήθεν ανθρωπιστικής Κυβέρνησης της αριστεράς στο μεταναστατευτικό ζήτημα.

O Πρόεδρος της ΝΟΔΕ
Λιανός Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Λησταρχίνες «χτύπησαν» τράπεζα στη Μαλεσίνα-Στη Θήβα βρέθηκε το αυτοκίνητο


Συναγερμός στην αστυνομία. Μπλόκα παντού. Βρέθηκε το λευκό αυτοκίνητο κοντά στη Θήβα.

Οι δυο λησταρχίνες με έναν ακόμη συνεργό ήταν καλά ενημερωμένες και είχαν σχέδιο για τη ληστεία στην τράπεζα της Μαλεσίνας στη Φθιώτιδα.

Επέλεξαν να χτυπήσουν το υποκατάστημα της Εθνικής λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο, στις 2:20΄ το μεσημέρι. Δεν φορούσαν κουκούλες, αλλά πιθανότατα είχαν μεταμφιεστεί.

Κρατούσαν πιστόλια και μάλιστα το ένα από αυτά το κόλλησαν στον κρόταφο του διευθυντή του καταστήματος ζητώντας τα χρήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άρπαξαν πάνω από 150.000€.

Στη συνέχεια διέφυγαν με ένα λευκό αυτοκίνητο, πιθανότατα πρόκειται για ένα Toyota Starlet που αργότερα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στη Θήβα.

Στις αστυνομικές διευθύνσεις της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας σήμανε συναγερμός και στήθηκαν μπλόκα παντού χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται, ενώ οι κάμερες της τράπεζας εξετάζονται με μεγάλη προσοχή, αφού ενδέχεται το χτύπημα να έγινε από άτομα που ίσως να συνδέονται με τη σύγχρονη τρομοκρατία.

Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τη αστυνομία.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Σταθά στον δήμαρχο Θηβαίων για τον προσφυγικό καταυλισμό στη Θήβα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

         Προς : -Δήμαρχο Θηβαίων
                           Κον Σπύρο Νικολάου
                                 
 Θέμα: « Κάλεσμα για στέγαση των Προσφύγων σε σπίτια στο
               Δήμο  Θηβαίων »

        Κύριε   Δήμαρχε

      Μετά την θετική έκβαση που είχε στον Δήμο Λιβαδειάς να στεγαστούν οι Πρόσφυγες  σε σπίτια και όχι σε « Στρατόπεδα Συγκέντρωσης» σας προτρέπω να καλέσετε κι εσείς άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ζητήσετε κι εσείς να γίνει το ίδιο και στην πόλη της Θήβας, που ως γνωστόν η πόλη των Θηβών είναι η πόλη που έχει δείξει, όσο καμία άλλη στην Ελλάδα, την ευαισθησία της  στην υποδοχή και ενσωμάτωση των Προσφύγων και μεταναστών διαχρονικά.
Θα είναι μελανό σημείο για την πόλη και την ιστορία της να υπάρχει «Στρατόπεδο Συγκέντρωσης» Προσφύγων.
 Σας καλώ εσάς, τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους Φορείς της πόλης των Θηβών να αποφασίσετε άμεσα την στέγαση των προσφύγων σε σπίτια, ώστε όλοι μαζί οι Βοιωτοί  να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την  Ελλάδα, γιατί οι Πρόσφυγες είναι θύματα των πολέμων που κάνουν οι ιμπεριαλιστές , για να εκμεταλλευτούν αυτούς και τον πλούτο των χωρών τους .

Σας    ευχαριστώ

                        ΓΙΑΝΝΗΣ   ΣΤΑΘΑΣ
ΠΡΩΗΝ   ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας

Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας
 

Ανακοινώνεται ότι, αύριο Πέμπτη (15-09-2016) το μεσημέρι, στη Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας και συγκεκριμένα στην Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας, με Απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας και αποσκοπώντας την ομαλή, ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα, από ώρα 15:00 έως 15:15, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Grassroots της UEFA, που έχει αναλάβει η Ε.Π.Σ. Ευβοίας.

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς, με μέριμνα του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας.




Διαβάστε Περισσότερα »

1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συμπόσιο Χειρουργικής Ογκολογίας στη Λιβαδειά



Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Δημάρχου Λεβαδέων σε δηλώσεις του πρώην προέδρου της Α.Ε.Λ.

Με έκπληξη διαβάσαμε στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης δηλώσεις του προέδρου της Α.Ε.Λ.  κ. Νικολάου Καφρίτσα, με τις οποίες επιρρίπτει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για την παράδοση της ομάδας σε αθηναϊκό όμιλο.
Αν και καθυστερημένα, προς ενημέρωση των πολιτών και φιλάθλων της ομάδας, αλλά και για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε τα εξής:
1)   Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος για την καλύτερη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, ο κ. Καφρίτσας εκπροσωπώντας την Α.Ε.Λ., όπως και όλοι οι άλλοι αθλητικοί σύλλογοι που χρησιμοποιούν τις δημοτικές εγκαταστάσεις, υπέγραψε συμφωνητικό, με όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία αλλά και στην κανονιστική πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου.  Δεν εκφράστηκε καμία διαφωνία από την πλευρά του, αντιθέτως μάλιστα συμφώνησε σε όλα και επιπλέον προχώρησε σε χορηγία των Π.Α.γ.Ο, κίνηση που αποδεικνύει όχι μόνο την ικανοποίησή του, αλλά  και την πολύ καλή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.             Η Δήμαρχος τον ευχαρίστησε δημόσια.
2)   Η Αθλητική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων και με τη συναίνεση όλων των Συλλόγων που χρησιμοποιούν το  Κλειστό, παρείχε τις καλύτερες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη προετοιμασία της ομάδας και συγκεκριμένα ο Δήμος Λεβαδέων μερίμνησε για την παροχή  θέρμανσης, υδροδότησης, ηλεκτροδότησης και φύλαξης έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες προπόνησης της ομάδας και διεξαγωγής των αγώνων.  Όλα αυτά, με ένα μεγάλο κόστος για τον Δήμο, που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτεται από αυτά που εισέπραττε ο Δήμος από την Α.Ε.Λ.        Προκαλεί απορία η δήλωση του κ. Καφρίτσα ότι πλήρωνε τα πάντα! Θέτουμε τα ακόλουθα ερωτήματα: πλήρωνε η Α.Ε.Λ. τις παρακάτω δαπάνες λειτουργίας: πετρέλαιο θέρμανσης 6.089 ευρώ/ετησίως, ηλεκτροφωτισμό 14.065 ευρώ/ετησίως, υδροδότηση, συντηρήσεις – επισκευές για έργα που έγιναν και γίνονται στο Κλειστό Γυμναστήριο;                       Ακόμη και αυτά που προβλέπονται από τον Νόμο και από το συμφωνητικό τα έχει πληρώσει; Πλήρωσε το ενοίκιο από αυτό το καμαράκι; (όπως ειρωνικά το αποκαλεί;)                                             Αυτόν τον χώρο είχαμε, αυτόν ζήτησε, αυτόν παραχωρήσαμε.
3) Επίσης, παρότι η πρόσθετη εξέδρα δημιούργησε προβλήματα στην αδειοδότηση της εγκατάστασης και στην ανάληψη από τον Δήμο άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων Πανελλήνιου ενδιαφέροντος, δεν καθαιρέθηκε με μοναδικό γνώμονα την απόλυτη εξυπηρέτηση της Α.Ε.Λ.
Δεν γνωρίζουμε για ποιόν λόγο παρέδωσε, ο πρώην πρόεδρος, την ομάδα σε αθηναϊκό όμιλο, αλλά η προσπάθεια να μεταφέρει τις επιλογές του στην Δημοτική Αρχή είναι  απαράδεκτη και δημιουργεί απορίες και ερωτηματικά.       

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Πήγαν να κλέψουν άγαλμα από τη Θήβα

Κλοπές μπρούτζινων αντικειμένων στη Θήβα

Τα ξημερώματα της Τρίτης 13/9/2016 άγνωστοι δράστες επιχείρησαν να κλέψουν το μπρούτζινο άγαλμα του αείμνηστου Δημάρχου Θηβαίων Άγγελου Αγγελίδη, που βρίσκεται στην πλατεία του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, το οποίο ξεβίδωσαν από τη βάση του, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την  πράξη τους. 

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι παραβίασαν τον αύλειο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Θηβών, που βρίσκεται πλησίον της εν λόγω πλατείας,  όπου σήμερα στεγάζεται το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΘ και αφαίρεσαν από το μαρμάρινο εικονοστάσι ένα μπρούτζινο καντήλι. 

Ο Δήμος Θηβαίων ζήτησε τη συνδρομή του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., καταδικάζει δε απερίφραστα  τις  εγκληματικές αυτές ενέργειες, που  δεν συνάδουν με τη φιλήσυχη ζωή των κατοίκων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ύψωση του Τίμιου Σταυρού: Τι γιορτάζουμε και γιατί;

Σήμερα , 14 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία τιμά τον Σταυρό του Κυρίου. Η τιμή προς τον Τίμιο Σταυρό ανάγεται στους αποστολικούς χρόνους.

Οι επιστολές του αποστόλου Παύλου είναι γεμάτες από χωρία στα οποία εξαίρεται ο ρόλος του Σταυρού για τη σωτηρία του κόσμου. Το γεγονός ότι οι κατακόμβες είναι γεμάτες από χαραγμένους σταυρούς αποδεικνύει ότι οι διωκόμενοι χριστιανοί θεωρούσαν τους εαυτούς τους τύπους του αδίκως παθόντος Κυρίου Ιησού Χριστού. Το ιερό αυτό σύμβολο τους εμψύχωνε και τους έδινε τη δύναμη του μαρτυρίου.

Η θαυματοποιός δύναμη του Σταυρού

Η δύναμη του Τιμίου Σταυρού φάνηκε στο θαυμαστό όραμα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, στα 312, ενώ βάδιζε εναντίον του Μαξεντίου κοντά στη Ρώμη. Οι ιστορικοί της εποχής αναφέρουν ότι ο αυτοκράτορας είδε στον ουρανό, ημέρα μεσημέρι, το σημείο του σταυρού, σχηματισμένο με αστέρια, και την επιγραφή «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ», επίσης σχηματισμένη με αστέρια.

Ήταν η 28η Οκτωβρίου 312. Από εκείνη την ώρα έδωσε διαταγή το σημείο αυτό να γίνει το σύμβολο του στρατού του. Ο εχθρός κατατροπώθηκε και ο Κωνσταντίνος έγινε μονοκράτωρ του απέραντου κράτους. Δεν είχε καμιά αμφιβολία ότι η δύναμη του Σταυρού του είχε χαρίσει αυτή την περήφανη νίκη, γι’ αυτό προσέγγισε τον χριστιανισμό.

Η εύρεση του Τιμίου Σταυρού

Το 326 αναχώρησε για τους Αγίους Τόπους η ευσεβής χριστιανή μητέρα του αγία Ελένη, όπου άρχισε το κτίσιμο λαμπρών ναών. Επίκεντρο ήταν ο Πανάγιος Τάφος του Κυρίου.

Στο σημείο εκείνο ο αυτοκράτορας Αδριανός είχε κτίσει το 135, κατά τη δεύτερη καταστροφή της Ιερουσαλήμ, ναό της Αφροδίτης. Η αγία Ελένη επιδόθηκε σε προσπάθειες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού. Ύστερα από επίπονες ανασκαφές τελικά βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών.

Η πιστή βασιλομήτωρ, με δάκρυα στα μάτια παρέδωσε τον Τίμιο Σταυρό στον Πατριάρχη Μακάριο, ο οποίος στις 14 Σεπτεμβρίου του έτους 335 τον ύψωσε στον Γολγοθά και τον τοποθέτησε στον ναό της Αναστάσεως, τον οποίο είχε ανεγείρει η αγία πάνω από τον Πανάγιο Τάφο και ο οποίος σώζεται ως σήμερα.

Η επανάκτηση του Τιμίου Σταυρού

Την αγία αυτή ημέρα εορτάζουμε και την δεύτερη ύψωση. Στα 613 οι Πέρσες κυρίεψαν την Παλαιστίνη, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τα ιερά προσκυνήματα και πήραν ως λάφυρο τον Τίμιο Σταυρό και τον μετέφεραν στη χώρα τους.

Λόγω των θαυμάτων που επιτελούνταν χάρη στον Τίμιο Σταυρό οι Πέρσες τον θεώρησαν μαγικό και γι’ αυτό τον φύλασσαν και τον προσκυνούσαν, χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική του φύση και ιδιότητα!

Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος μετά την νίκη του εναντίον των Περσών παρέλαβε τον Τίμιο Σταυρό και τον μετέφερε στην Ιερουσαλήμ. Ο Πατριάρχης Ζαχαρίας τον ύψωσε εκ νέου στο ναό της Αναστάσεως. Ήταν 14 Σεπτεμβρίου του 626.

Η εκκλησία των Ιεροσολύμων θεώρησε ότι ο Σταυρός του Χριστού ανήκει σε όλη την χριστιανοσύνη και γι’ αυτό αποφάσισε να τεμαχίσει το Τίμιο Ξύλο και να το διανείμει σε όλη την Εκκλησία.

Έτσι διασώθηκαν μέχρι σήμερα πολλά τεμάχια, τα οποία φυλάσσονται ως τα πολυτιμότερα κειμήλια.




Διαβάστε Περισσότερα »

6η Υψηλάντεια Οδός-Περπατάμε στη Φύση μας


Διαβάστε Περισσότερα »

Καταστήματα κλέβουν ρεύμα από τις δημοτικές τουαλέτες στην Θήβα

Καταγγελία Σοκ: Καταστήματα κλέβουν ρεύμα από τις δημοτικές τουαλέτες στην Θήβα
Μετά από Επιστολή - Καταγγελία που δεχτήκαμε από πολίτη που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του ενημερωθήκαμε ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται ρευματοκλοπές  από τις δημοτικές τουαλέτες που βρίσκονται στην δημοτική αγορά της Θήβας, με μια μπαλαντέζα που συνδέεται στον κεντρικό πίνακα και μεταφέρει το ρεύμα σε παραπλήσιο μισθωμένο κατάστημα της δημοτική αγοράς, ενώ φαίνεται να μην είναι το μόνο κατάστημα που κλέβει από εκεί ρεύμα.

Εξοργισμένος τονίζει: "γιατί να μην έχουμε και εμείς την ίδια μεταχείριση; Γιατί εμείς να πληρώνουμε το ρεύμα μας κανονικά και κάποιοι άλλοι να το παρέχονται δωρεάν;"

Στην καταγγελία του εμπλέκει την δημοτική αρχή και κατονομάζει συγκεκριμένο πρόσωπο για την ρευματοκλοπή.

Εμείς στην συνέχεια ερευνήσαμε την καταγγελία και επισκεφτήκαμε τις δημοτικές τουαλέτες όπου και διαπιστώσαμε ότι όντος υπάρχουν μπαλαντέζες συνδεδεμένες με τον κεντρικό πίνακα και μεταφέρουν το ρεύμα σε άλλα καταστήματα.

Τώρα τον λόγο έχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος όπου και θα απευθυνθούμε για περαιτέρω ενημέρωση.
radio-thiva.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΦΙΑ: Αναλυτικά τι πληρώνουν οι Έλληνες - Πόσα ακίνητα έχει ο καθένας

Έκθεση με αποκαλυπτικά στατιστικά στοιχεία από τη ΓΓ Εσόδων

Αναλυτική έκθεση που αποκαλύπτει την περιουσιακή κατάσταση όλων των Ελλήνων ανήρτησε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ.

Η  αντλεί στατιστικά στοιχεία από το «ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο» της εφορίας, δηλαδή τη βάση δεδομένων για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά για την περιουσιακή κατάσταση των Ελλήνων αλλά για την κατά κεφαλή επιβάρυνση από τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως προκύπτει από την έκθεση:

    006.071 έχουν μόνο ένα δικαίωμα επί ακινήτου στην κατοχή τους (σ.σ δικαίωμα μπορεί να είναι η πλήρης κυριότητα επί ενός ακινήτου ή ένα ποσοστό, ή ακόμη και η ψιλή κυριότητα ή η επικαρπία επί ενός ακινήτου)
    394.238 άτομα έχουν δύο δικαιώματα
    004 άτομα έχουν τρία δικαιώματα
    683 άτομα έχουν τέσσερα δικαιώματα
    592 άτομα έχουν πέντε δικαιώματα
    924 άτομα έχουν από έξι δικαιώματα
    489 άτομα έχουν από 7 δικαιώματα
    141 άτομα έχουν από 8 δικαιώματα
    718 άτομα έχουν από 9 δικαιώματα
    381 άτομα έχουν από 10 δικαιώματα
    037 άτομα έχουν από 11 έως 20 δικαιώματα
    773 άτομα έχουν από 21 έως 30 δικαιώματα
    4289 άτομα έχουν από 31 έως 50 ακίνητα
    979 άτομα έχουν από 51 έως 100 δικαιώματα και
    145 άτομα έχουν από 100 δικαιώματα και πάνω.

Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων, 2,8 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ή το 44,5% του συνόλου επιβαρύνονται με λιγότερα από 200 ευρώ έκαστος. Εξ αυτών, ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες πληρώνουν λιγότερα ακόμη και από 50 ευρώ, δηλαδή η κάθε δόση τους είναι 10 ευρώ.

Για 739.853 ιδιοκτήτες ακινήτων, το φετινό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ ξεπερνάει τα 750 ευρώ δηλαδή η κάθε δόση είναι τουλάχιστον 150 ευρώ. Από αυτούς, 12354 άτομα πρέπει να καταβάλλουν πάνω από 10.000 ευρώ ενώ υπάρχουν και συνολικά 97 άτομα τα οποία πρέπει να πληρώσουν πάνω από 100.000 ευρώ έκαστος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποδοχή Τιμίου Σταυρού στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία Θάνου Μικρούτσικου και Μίλτου Πασχαλίδη στη Λιβαδειά

Συναυλία Θάνου Μικρούτσικου και Μίλτου Πασχαλίδη

Η κορυφαία συνάντηση του συναυλιακού καλοκαιριού σε μία αξέχαστη βραδιά για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο με τον πιο μελωδικό τρόπο.
Θάνος Μικρούτσικος και Μίλτος Πασχαλίδης μαζί με τη Μιρέλα Πάχου και την ορχήστρα τους.


Σε πείσμα των καιρών, ο Θάνος και ο Μίλτος θα ξορκίσουν το κακό, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια κοινού αισθήματος. Τραγούδια αγαπημένα που 3 γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντας τα μ’ αυτό τον τρόπο διαχρονικά.



ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 21:00
ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ

Γενική είσοδος: 14 €
προπώληση, άνεργοι, φοιτητές, ΑμεΑ: 12 €


Προπώληση :
ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ
(Πεζόδρομο Μπουφίδου 16, Λιβαδειά)
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
(Πεσ. Μαχήτων 47, Λιβαδειά)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ "ΛΙΜΝΗ ΜΟΥΣΩΝ"


ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ  "ΛΙΜΝΗ ΜΟΥΣΩΝ"  ΣΤΗΝ ΑΣΚΡΗ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7:30ΜΜ. ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΓΚΑ, ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΧΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΚΕ  "ΜΑΜΑ ΠΑΡΕ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ".
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 4 ατόμων στο Δήμο Ορχομενού

Ο δήμος Ορχομενού ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 4 ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο νεκροί σε απίστευτο δυστύχημα μέσα στη δεξαμενή ελαιοτριβείου

Τραγωδία στον Πτελεό Μαγνησίας με δυο νεκρούς και τρεις τραυματίες που έπεσαν σε δεξαμενή λαδιού σε ελαιοτριβείο.

Το κακό έγινε στις 7:00΄ το απόγευμα όταν ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου μαζί με έναν υπάλληλο, Βουλγαρικής υπηκοότητας, ξεκίνησαν να καθαρίζουν μια δεξαμενή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο Βούλγαρος γλίστρησε και έπεσε μέσα. Το ίδιο έπαθε και το αφεντικό του που πήγε να τον βοηθήσει.

Αμέσως έτρεξαν να τους απεγκλωβίσουν τα δυο παιδιά του ιδιοκτήτη και ένας φίλος τους. Όμως και αυτοί ο ένας μετά τον άλλο ζαλίστηκαν από τις αναθυμιάσεις και έπεσαν μέσα στη δεξαμενή.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβέστες από τον Αλμυρό και άνδρες της ΕΜΑΚ από το Βόλο που αμέσως έστησαν επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Οι πέντε άνδρες ανασύρθηκαν, αλλά δυστυχώς ο ιδιοκτήτης και ο Βούλγαρος υπάλληλός του δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Όταν διακομίστηκαν στο Κ.Υ. Αλμυρού απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Το πιθανότερο είναι να έχασαν τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις.

Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για την τραγωδία, που έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία στον Πτελεό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάριο Εξαγωγών απο το Επιμελητήριο Βοιωτίας

Σεμινάριο Εξαγωγών
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας με την συνεργασία της διεθνούς εταιρίας Συμβούλων Ανάπτυξης  Manager’s Office (www.managersoffice.net) διοργανώνει σεμινάριο για τις επιχειρήσεις μέλη του, με θέμα:
•    «Work Shop Branding: Οι απαιτούμενες διαδικασίες στο Branding εξαγωγών»
•    «Work Shop μεθοδολογίας ανάπτυξης εξαγωγών:  Ενδεδειγμένες διαδικασίες
& Marketing (Σωστό & Λάθος)»

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν εφαρμοσμένες διαδικασίες για άνοιγμα σε ξένες αγορές (Ευρώπη, Ασία, Λατινική Αμερική, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) καθώς επίσης, και όλο το κύκλωμα για την ενδεδειγμένη προετοιμασία των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους.
Πιο συγκεκριμένα, το άνοιγμα σε ξένες αγορές προϋποθέτει στρατηγική και μεθοδευμένες κινήσεις καθώς και την ενηλικίωση του κάθε υποψήφιου πελάτη πριν το τελικό deal. Έτσι λοιπόν θα αναπτυχθούν όλα τα βήματα της στρατηγικής (pre sales, sales, ordering + cross selling).

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας
(Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά) την Τετάρτη 21-09-2016 και ώρες 18.00 – 21.00μμ.
Η συμμετοχή στο σεμινάριο κρίνεται απαραίτητη και είναι ΔΩΡΕΑΝ, για τα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Υπεύθυνος Προγράμματος:  Λουκάς Παπαχαραλάμπους
Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

Για την υποβολή των αιτήσεων, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες,
οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Βοιωτίας
Φουντάς Ευάγγελος, τηλ. 22610 28281, fax: 22610 21347
e-mail: fountas@viotiachamber.gr

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας
Παναγιώτης Αγνιάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ