Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Έδωσαν το Αίμα τους σήμερα στην Αλίαρτο-ΦΩΤΟ


Με επιτυχία  διεξήχθη εθελοντική αιμοδοσία της Λαϊκής  Συσπείρωσης Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του Δήμου. 

Με περίσσια αίσθηση ευαισθησίας οι εθελοντές  έδωσαν το αίμα τους στη διάθεση αυτών που το έχουν πραγματικά ανάγκη, αποδεικνύοντας ότι και σε αυτή την εποχή με τη δύσκολη καθημερινότητα, 10 λεπτά από το χρόνο τους ισοδυναμούν με ελπίδα ζωής για κάποιους που πραγματικά παλεύουν για την επιβίωσή τους.


Μήνυμα του αρχηγού της Λαϊκής  Συσπείρωσης Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία η αιμοδοσία   που οργάνωσε η παράταξή μου Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
Η αθρόα προσέλευση του κόσμου ήταν συγκινητική,με αποτέλεσμα να ξεπεράσει κάθε προσδοκία η συγκέντρωση αίματος.
Θέλω λοιπόν εγώ και οι συνεργάτες μου να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που προσήλθαν και έδωσαν αίμα,αλλά και αυτούς που για διάφορους λόγους και μικροσυγκυρίες δεν μπόρεσαν  να δώσουν  και να τους διαβεβαιώσω,ότι όλοι οι δημότες θα έχουν πρόσβαση σε αυτό.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κ.Γερασίμου Αργυρώ αιματολόγο και τις κυρίες Γαλάτου Χρυσοδήμητρα και Τσιώλη Βάγια νοσηλεύτριες απο το Νοσοκομείο Λιβαδειάς, που με χαμόγελο και επαγγελματική ευσυνειδησία,προσέφεραν τις υπηρεσίες τους έτσι ώστε να ολοκληρωθεί και να στεφθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια.
Επίσης ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας έχει η γιατρός κ.Μαρία Λαδογιάννη για την προσφορά της σε αυτή την προσπάθεια.
Σε ευχαριστούμε Μαρία!!!
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΓΑΝΑΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος Γυναικών Θεσπιών: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε…»


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ.

  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΙ.

 ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ 1 ΦΙΑΛΗ ΑΙΜΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ:

1.    ΛΟΥΚΑΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ

2.  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΡΗΛΙΑΣ

3.  ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

4.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΣ

5.  ΕΛΕΝΑ ΚΑΚΟΣΑΙΟΥ

6.  ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑ

7.  ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑ

8.  ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ

9.  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΚΑΝΗ

10.        ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΝΟΥ

11.        ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΟΣ

12.        ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ

13.        ΛΟΥΚΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

14.        ΓΙΩΤΑ ΛΑΖΑΡΟΥ

15.        ΜΑΧΗ ΛΑΝΤΖΑ



16.        ΕΛΕΝΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

17.        ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ

18.        ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΛΙΑΝΙΤΗΣ

19.        ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥ

20.        ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΙΑΝΙΤΗΣ

21.        ΚΩΣΤΑΣ ΣΕΛΙΑΝΙΤΗΣ

22.        ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΕΛΙΑΝΙΤΗΣ

23.        ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

24.        ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ

25.        ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΝΟΣ

26.        ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΦΡΑΓΚΑΚΗ

27.        ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΟΣΥΝΟΣ

28.        ΛΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρημη χώρα η Ελλάδα το 2050..


​Για πρώτη φορά μετά από το 1951 οι κάτοικοι της χώρας μειώνονται και αυτό είναι ενδεικτικό της μελλοντικής τάσης

Το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας υπολογίζεται πως θα είναι από 8,3 ως 10 εκατομμύρια, δηλαδή μειωμένος κατά 800.000 έως 2,5 εκατομμύρια σε σχέση με σήμερα. Όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής" , η Ελλάδα το 2050 απειλείται να είναι μια χώρα μεσήλικων και γερόντων, καθώς το 2050 οι άνω των 65 ετών κάτοικοι της θα είναι σχεδόν ο ένας στους τρεις (30-33% από 21% που είναι σήμερα και 7% το 1951). Οι κάτω των 14 ετών θα είναι μόλις 12-14,8% από 15% που είναι εφέτος και 28% το 1951.

Ένα δυστοπικό πολύ κοντινό μέλλον, μια έρημη χώρα με άδεια σχολεία και χώρους εργασίας, προβλέπει η νέα έρευνα-σοκ για τις δημογραφικές προοπτικές της χώρας, που διεξήγαγε ο ερευνητικός οργανισμός διαΝΕΟσις και παρουσιάζει η "Καθημερινή".

Η έρευνα επεξεργάστηκε οκτώ διαφορετικά σενάρια, τα οποία όλα υπολογίζουν μεγάλη μείωση του πληθυσμού. Το πιο αισιόδοξο μιλά για συρρίκνωση κατά 800.000 άτομα, με αυξανόμενη γήρανση της ελληνικής κοινωνίας. Η διάμεσος ηλικία (δηλαδή η ηλικία όπου οι μεγαλύτεροι αυτής είναι ίσοι σε αριθμό με τους μικρότερους), θα φτάσει το 2050 τα 49-50 έτη, από 44 που είναι σήμερα και 26 το 1951. Τα παιδιά σχολικής ηλικίας (από 3 μέχρι 17 ετών) θα μειωθούν από 1,6 εκατομμύρια σήμερα σε 1,4 εκατ. (αισιόδοξο σενάριο) έως 1 εκατ. (απαισιόδοξο σενάριο) το 2050.

Ο πραγματικός οικονομικά πληθυσμός θα σημειώσει καθίζηση και θα μειωθεί κατά 1-1,7 εκατ. άτομα, από 4,7 εκατ. άτομα σήμερα στα 3-3,7 εκατ. το 2050.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο πληθυσμός της Ελλάδας την 1η Ιανουαρίου ήταν 10,8 εκατομμύρια, λιγότερος από κατά 300.000 από τα 11,1 εκατ. το 2011. Για πρώτη φορά μετά από το 1951 οι κάτοικοι της χώρας μειώνονται και αυτό είναι ενδεικτικό της μελλοντικής τάσης.

Ως προς τους παράγοντες που επηρεάζουν την μεταβολή του πληθυσμού, αναφέρονται τρεις: Οι γεννήσεις, οι θάνατοι και η μετανάστευση. Παράλληλα, υπάρχουν δύο ισοζύγια: Το φυσικό (γεννήσεις- θάνατοι) και το μεταναστευτικό (είσοδοι- έξοδοι). Σήμερα και τα δύο αυτά ισοζύγια έχουν αρνητικό πρόσημο.
  
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στην Άμφισσα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 11χρονο που έκανε ποδήλατο


Τραγική εξέλιξη είχε η βόλτα με το ποδήλατο για έναν 11χρονο Ρομά στην Άμφισσα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του lamiareport.gr, το βράδυ του Σαββάτου ένας 76χρονος οδηγός αυτοκινήτου παρέσυρε και χτύπησε το αγόρι.


Όλα έγιναν γύρω στις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου, δυο χιλιόμετρα περίπου έξω από την Άμφισσα, κοντά στο γήπεδο της πόλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 76χρονος οδηγός του BMV κινούταν στην εθνική οδό, από Άμφισσα προς Λαμία. Στο 57ο χιλιόμετρο, ξαφνικά μέσα από τις ελιές πετάχτηκε κάθετα στο δρόμο ο 11χρονος ρομά με το ποδήλατο, από τον πρόχειρο καταυλισμό, που έχουν στήσει μέσα στις ελιές οι Ρομά.

Όπως είπε στους αστυνομικούς ο οδηγός, πετάχτηκε τόσο ξαφνικά μέσα στο σκοτάδι με το ποδήλατο, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ο οδηγός σταμάτησε στο σημείο και ακολούθησε ένας πανικός.

Οι εξαγριωμένοι ρομά του επιτέθηκαν, ενώ κάποιος φέρεται να τον τραυμάτισε στο χέρι με τσεκούρι. Ο οδηγός φοβούμενος για τη ζωή του, μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε και σοκαρισμένος παραδόθηκε στο επόμενο αστυνομικό τμήμα που βρήκε στο δρόμο του, στη Γραβιά.

Το παιδάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Άμφισσα, όπου λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι Ρομά, στο σημείο που έγινε το θανατηφόρο τροχαίο, άναψαν φωτιές και έκλεισαν το δρόμο, μέχρι αργά το βράδυ.
Δεν εγκατέλειψε το σημείο του τροχαίου ο οδηγός του αυτοκινήτου,αλλά έφυγε όταν του επιτέθηκαν οι εξαγριωμένοι ρομά και τον τραυμάτισαν με τσεκούρι.
Προανάκριση για το τραγικό συμβάν ενεργεί η τροχαία της Άμφισσας.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Βάγια Βοιωτίας


Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βάγια Βοιωτίας

Στις φλόγες τυλίχθηκε στις 12.15 το μεσημέρι της Κυριακής αγροτοδασική έκταση στα Βάγια Βοιωτίας.

Στην κατάσβεσή της παίρνουν μέρος 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού επιχειρούν δύο Καναντέρ και ισάριθμα Πετζετέλ.

* Σβήστηκε η φωτιά στα Βάγια,στην περιοχή παραμένουν για τον φόβο αναζωπύρωσης δυνάμεις της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δημόφιλος ο Διαδρόμου- Ο στρατηγός των 700 Θεσπιέων



Δημόφιλος ο Διαδρόμου . Ο στρατηγός των 700 Θεσπιέων στην μάχη των Θερμοπυλών "Άνδρες τοι ποτ' έναιον υπό κροτάφοις Ελικώνος, λήματα των αυχεί Θεσπιάς ευρύχορος."Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τον Δημόφιλο, τον γιο του Διαδρόμου, από την πόλη των Θεσπιών.

Ήταν ο ανώτατος διοικητής των 700 Θεσπιέων που έμειναν στο πλευρό των 300 Σπαρτιατών στις Θερμοπύλες, το 480 π.Χ., όταν τους κύκλωσαν οι Πέρσες.
Συμπεραίνουν λοιπόν, οι ιστορικοί, ότι για να τεθεί επικεφαλής του αγήματος που έστειλαν οι Θεσπιείς, σημαίνει ότι ο Δημόφιλος ήταν επιφανής πολίτης στην πόλη του. Μαζί του στάλθηκαν για να βοηθήσουν στη διοίκηση του σώματος οι Ξενοκρατίδης, Πρωτοκρέοντας και ο Διθύραμβος του Αρματίδη. Ο τελευταίος μάλιστα ξεχώρισε για την ανδρεία του στη μάχη και πήρε αριστείο.

Ο ίδιος ο Ηρόδοτος αναφέρει την απόφαση των Θεσπιέων πολεμιστών, να μείνουν εθελοντικά και να πεθάνουν στις Θερμοπύλες μαζί με το βασιλιά Λεωνίδα και τους άντρες του. Συγκεκριμένα στο έργο του περί ΙΣΤΟΡΙΩΝ, στο κεφάλαιο Η, παράγραφο 222 αναφέρει:

Στα αρχαία ελληνικά:

    ΟΙ ΜΕΝ ΜΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΟΙ ΑΠΟΜΠΕΜΠΟΜΕΝΟΙ ΟΙΧΟΝΤΟ ΤΕ ΑΠΙΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΟΝΤΟ ΛΕΩΝΙΔΗ, ΘΕΣΠΙΕΕΣ ΔΕ ΚΑΙ ΘΗΒΑΙΟΙ ΚΑΤΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΥΝΟΙ ΠΑΡΑ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙΣΙ. ΤΟΥΤΩΝ ΔΕ ΘΗΒΑΙΟΙ ΜΕΝ ΑΕΚΟΥΝΤΕΣ ΕΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΟΥ ΒΟΥΛΟΜΕΝΟΙ (ΚΑΤΕΙΧΕ ΓΑΡ ΣΦΕΑΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ ΕΝ ΟΜΗΡΩΝ ΛΟΓΩ ΠΟΙΕΥΜΕΝΟΣ), ΘΕΣΠΙΕΕΣ ΣΕ ΕΚΟΝΤΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΙ ΟΥΚ ΕΦΑΣΑΝ ΑΠΟΛΙΠΟΝΤΕΣ ΛΕΩΝΙΔΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤ' ΑΥΤΟΥ ΑΠΑΛΑΞΕΣΘΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΣΥΝΑΠΕΘΑΝΟΝ. ΕΣΤΡΑΤΗΓΕΕ ΔΕ ΑΥΤΩΝ ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΩ.

Στα νεοελληνικά:

    Οι σύμμαχοι έφυγαν υπακούοντας στις διαταγές του Λεωνίδα αλλά παρέμειναν στο πλευρό των Λακεδαιμονίων μόνο οι Θεσπιείς και οι Θηβαίοι. Από αυτούς οι Θηβαίοι “αεκούντες έμενον”. Οι Θεσπιείς δεν θέλησαν να αφήσουν τον Λεωνίδα και τους συντρόφους του μόνους. Παρέμειναν, με αρχηγό τον Δημόφιλο τον Διαδρομέα, και θυσιάστηκαν μαζί τους.

Ο λόγος που ο βασιλιάς Λεωνίδας κράτησε τους Θηβαίους μαζί του ήταν γιατί είχανε "μηδίσει", είχανε δηλώσει υποταγή δηλαδή στον Ξέρξη, ενώ φοβόταν ότι εάν τους αφήσουν να φύγουν μπορεί να τους επιτεθούν μαζί με τους Πέρσες. Αντίθετα τους Θεσπιείς τους κράτησε μαζί του γιατί είχαν διακριθεί τις δύο προηγούμενες μέρες στη μάχη, αλλά και γιατί όπως οι Λακεδαιμόνιοι έτσι και αυτοί κατάγονταν από τον ημίθεο Ηρακλή, σύμφωνα με τις δοξασίες τους.

Μετά τη Μάχη των Θερμοπυλών οι Έλληνες τοποθέτησαν επιγράμματα για τους νεκρούς κάθε πόλης. Για τους Θεσπιείς το επίγραμμα έγραφε: "Άνδρες τοι ποτ' έναιον υπό κροτάφοις Ελικώνος, λήματα των αυχεί Θεσπιάς ευρύχορος." Δηλαδή: "Αυτοί οι άνδρες κατοικούσαν στους πρόποδες του Ελικώνα, για το θάρρος του περηφανεύεται ο πλατύς κάμπος των Θεσπιών."

Για χρόνια η εθελούσια θυσία των Θεσπιέων έμενε ξεχασμένη από την σύγχρονη πολιτεία. Μόλις την Άνοιξη του 1997 ανεγέρθει με έξοδα του Συλλόγου των  Εν Αθήναις Θεσπιέων, ένα αγάλμα που απεικονίζει ένα φτερωτό νεανία. Το άγαλμα στήθηκε δίπλα στο άγαλμα του Σπαρτιάτη Λεωνίδα και των συντρόφων του στις Θερμοπύλες. Το μνημείο χαρακτηρίζεται από τον παρακάτω συμβολισμό:

    Ακέφαλη ανδρική κεφαλή: Ανώνυμη εθελουσία εισφορά των 700 Θεσπιέων για την ελευθερία.
    Προτεταμένα στήθη: Αγώνα, ανδρεία, δύναμη, γενναιότητα θάρρος.
    Φτερό τσακισμένο: Εκούσια θυσία και θάνατος.
    Ανασηκωμένο φτερό: Νίκη, δόξα, ψυχή, πνεύμα και την ελευθερία.
    Γυμνό κορμί: Έρωτας, που ήταν Θεός των Θεσπιών, Θεός της δημιουργίας, της ομορφιάς και της ζωής. Το επίγραμμα που στεφάνωσε τους τάφους των Θεσπιέων έγραφε:«Αυτοί οι άνδρες που κατοικούσαν στους πρόποδες του Ελικώνα, για το θάρρος τους περηφανεύεται ο πλατύς κάμπος των Θεσπιών».
Πληροφορίες απο  τη Βικιπαίδεια
Διαβάστε Περισσότερα »

Το 42ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά-ΒΙΝΤΕΟ

Με επιτυχία και την συμμετοχή πλήθους φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ολοκληρώθηκε χθες, 16 Σεπτέμβρη στο πάρκο της Λιβαδειάς (Ζάππειο), το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ».

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ και βίντεο από την εκδήλωση.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αντίο καλοκαίρι: Από αύριο πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται βροχές

Διαβάστε τι καιρό θα κάνει σήμερα - Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας.
Μπορεί χθες και σήμερα ο καιρός να μας θυμίζει κάτι από... καλοκαίρι ωστόσο από αύριο  Δευτέρα, το σκηνικό αλλάζει και το φθινόπωρο θα κάνει αισθητή την παρουσία του.

Γενικά χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα:
Στα δυτικά και τα βόρεια σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις στα νότια βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά.

Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως έως τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασια: από 15 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου ενδέχεται τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων η μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως έως τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα πραγματοποιηθεί την 20η Σεπτεμβρίου 2016 , ημέρα  Τρίτη  ώρα 13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

Τα  θέμα  της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.Εισήγηση για τον κανονισμό χρήσης & λειτουργίας της ετήσιας Εμποροπανήγυρης έτους 2016.

2.Εισήγηση για προσωρινή τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης έτους 2016.

3.Εξέταση αιτήματος “Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου την 23/09/2016 για πραγματοποίηση πολιτιστικής εκδήλωσης.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ