Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Στους Πολίτες το "Αθλητικό Στολίδι" της Αλιάρτου-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Με μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων,παραδόθηκε επίσημα προς χρήση το Κλειστό Γυμναστήριο Αλιάρτου.
Εγκαίνια Κλειστού Γυμναστηρίου Αλιάρτου
Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλιάρτου. Το νέο Γυμναστήριο ήταν κατάμεστο από πολίτες, που παρευρέθηκαν  για  να δουν  το νέο αθλητικό χώρο .
Ένα έργο που για πολλά χρόνια ήταν ημιτελές και  αποπερατώθηκε φέτος με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας- προϋπολογισμού 1,06 εκ. €.
O Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων κατόρθωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να υλοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής ,με την ισχυρή στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά του Περιφερειάρχη κου Κων/νου Μπακογιάννη. 


Πρόκειται για ένα σύγχρονο Γυμναστήριο που αποτελείται: από αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής, βοηθητικούς χώρους για τους αθλούμενους, χώρους διοικητικής υποστήριξης, αποθήκη οργάνων, μηχανοστάσιο, κερκίδες χωρητικότητας 390 θεατών και βοηθητικούς χώρους θεατών.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία πολλών επισήμων και εκατοντάδων πολιτών.
Την τελετή των εγκαινίων ευλόγησε- και χαιρέτησε- ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας        κκ.Γεώργιος 
         Παρόντες, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κο Ντασιώτη Γεώργιο , ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Μπακογιάννης Κωνσταντίνος, οι βουλευτές Βοιωτίας κ. Θηβαίος Νικόλαος και κ. Μπασιάκος Ευάγγελος, ο βουλευτής Αττικής από το «ΠΟΤΑΜΙ» κος Μαυρωτάς Γ. , η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Παπαθωμά Φανή, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Μπακομήτρος Κωνσταντίνος και Ταγκαλέγκας Ιωάννης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι ο Διευθυντής  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας  κος Τσάτσης Μιχάλης, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Βοιωτίας κος Αγνιάδης, οι Διευθυντές Σχολείων του Δήμου, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Δημοτικών  και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, καθώς επίσης Πρόεδροι και Εκπρόσωποι αθλητικών, πολιτιστικών και παραγωγικών συλλόγων σωματείων και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.
Πριν την τελετή των εγκαινίων έγινε  φύτευση μιας ελιάς στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου από τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γεώργιο Π. Ντασιώτη και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Π. Μπακογιάννη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες.
 Στην ομιλία του ο Δήμαρχος ,αναφέρθηκε σε όσους συνέβαλλαν  (Δημοτικούς Συμβούλους  και συνεργάτες, Υπαλλήλους του Δήμου, αλλά και τις πρώην Δημοτικές Αρχές ) τους οποίους και ευχαρίστησε, ενώ με θερμά λόγια αναφέρθηκε στη συμβολή των αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών Συμβούλων, αλλά κυρίως στην προσωπική συμβολή του Περιφερειάρχη Κων/νου Μπακογιάννη ,στην ολοκλήρωση του έργου «χωρίς την οποία τίποτα δε θα γινόταν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε . Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε έναν σύντομο απολογισμό των αθλητικών πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, ο οποίος αφορά είκοσι επτά (27) παρεμβάσεις που αναλύονται σε: Κατασκευή οκτώ (8) γηπέδων ποδοσφαίρου, δέκα (10) γηπέδων Μπάσκετ, τριών (3) γηπέδων βόλεϊ, δύο (2) γηπέδων Τέννις, δύο(2) κλειστών Γυμναστηρίων και εκσυγχρονισμό των δύο (2) Δημοτικών Σταδίων.
 ο Περιφερειάρχης  μίλησε με θερμά λόγια για τη σπουδαιότητα του   κλειστού γυμναστηρίου  Αλιάρτου και την έντονη επιθυμία του να συμβάλλει στην αποπεράτωσή του όταν του ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή. Το έργο αυτό ,ανέφερε, το έχει ανάγκη η νέα γενιά και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωσή του  σε χρόνο ρεκόρ.
      Είδηση της βραδιάς αποτέλεσε η εξαγγελία του Δημάρχου, που απέσπασε και τη θετική στάση του Περιφερειάρχη, πως ο επόμενος στόχος της Δημοτικής αρχής, για τον οποίο ήδη προετοιμάζεται, είναι η κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου στην Αλίαρτο που θα εξυπηρετήσει και την ευρύτερη περιοχή .
Στην συνέχεια απονεμήθηκαν  τιμητικές πλακέτες στους Δημότες μας  Γιώργο Μπόγρη, Ευαγγελία Σοφάνη και Γιάννη Χαλιμούρδα  για τις σπουδαίες επιδόσεις τους στον αθλητισμό, ενώ ο Δήμαρχος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Περιφερειάρχη..
Τόσο πριν όσο και μετά την τέλεση των εγκαινίων υπήρξε πληθώρα αθλητικών επιδείξεων από παιδιά του τόπου μας ,ενώ η βραδιά έκλεισε με χορευτικά του Δήμου (Πολιτιστικός Σύλλογος Αλιάρτου, Χορευτικός Σύλλογος Μαυρομματίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Μαζίου «Η Κισσούσα»).
Το νέο κλειστό γυμναστήριο ενισχύει τα αθλητικά δρώμενα του Δήμου σε ότι αφορά το μπάσκετ και άλλα αθλήματα, ενώ πλέον μαζί με το Δημοτικό Στάδιο και τα γήπεδα τέννις δημιουργούν ένα νέο αθλητικό πυρήνα στο κέντρο της Αλιάρτου.
Άλλος ένα μεγάλος στόχος του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων  επιτυγχάνεται ύστερα από επίπονες προσπάθειες, υπομονή και επιμονή  για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και για την ενδυνάμωση του αθλητισμού στην περιοχή μας.
 



 

 Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
 Πλούσιο φωτορεπορτάζ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα μείωση (το 2015) του πληθυσμού της Ελλάδας


    30.000 λιγότερες οι γεννήσεις!


Ετοιμη να... εκραγεί είναι η δημογραφική «βόμβα» στη χώρα μας, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 29.365 άτομα το 2015, λόγω της...υπογεννητικότητας και της αύξησης των θανάτων, χωρίς να συνυπολογίζεται η μετανάστευση χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Οι γεννήσεις έφτασαν πέρυσι τις 91.847 (79.904 από Ελληνίδες και 11.943 από αλλοδαπές), μειωμένες κατά 0,3% σε σχέση με το 2014, με μέση ηλικία της μητέρας τα 31,3 έτη.

Την ίδια ώρα, οι θάνατοι ανήλθαν σε 121.212 (61.798 άνδρες και 59.414 γυναίκες), με το ποσοστό αύξησης να αγγίζει το 6,6% σε σύγκριση με το 2014. Η μέση ηλικία θανάτου ήταν τα 76,1 έτη για τους άνδρες και τα 81,6 έτη για τις γυναίκες, ενώ ο δείκτης βρεφικής θνησιμότητας αυξήθηκε στο 3,96%, έναντι 3,75% το 2014.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι πολιτικοί γάμοι ήταν περισσότεροι από τους θρησκευτικούς (27.253 έναντι 26.419), ενώ εντυπωσιακή είναι η αύξηση που παρατηρείται στην υπογραφή συμφώνων συμβίωσης, που φτάνει το 66%. Η μέση ηλικία των γυναικών κατά τον πρώτο γάμο τους ήταν το 2015 τα 30,4 έτη και των ανδρών τα 33,1 έτη.

Τα στατιστικά στοιχεία για την εξέλιξη του πληθυσμού της χώρας είναι άκρως ανησυχητικά, καθώς, όπως εκτιμά η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρία (ΕΓΓΕ), το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί σε 8.300.000 έως 10.000.000 άτομα, έναντι περίπου 11.000.000 σήμερα. Την ίδια περίοδο υπολογίζεται ότι οι άνω των 65 θα αντιστοιχούν στο ένα τρίτο του πληθυσμού, εξέλιξη που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά κοινωνικά, οικονομικά και ασφαλιστικά προβλήματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Α΄ Βοιωτίας: Αποτελέσματα - Βαθμολογία

Τέσσερεις ομάδες ντούμπλαραν τις νίκες μετά και την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος στην α’ κατηγορία Βοιωτίας. Αμβρυσσέας, Παρνασσός, Κιθαιρώνας και Ύπατο προχώρησαν με νίκες και οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος.

2η αγωνιστική

Κιθαιρώνας – Ένωση  2-0

Αρματηλάτης – ΠΑΟΚ  2-0

Δήλεσι – Δάφνη  1-0

Αναγέννηση Σχ. – Απόλλων Ακρ.  3-0

Παρνασσός – Παμβαγιακός   4-0

Αμβρυσσέας – Μαυρομμάτι   4-0

Ύπατο – Ολυμπιάδα  3-2

Η Βαθμολογία

(σε 2 αγώνες)

Αμβρυσσέας————–8–1——-6

———————————————————-

Παρνασσός—————7-0——–6

Κιθαιρώνας————–5-1——–6

Ύπατο——————-5-3———6

Αναγέννηση Σχ.——-3-0———4

Δήλεσι—————–1-1———-3

Αρματηλάτης——-2-3———–3

ΠΑΟΚ——————–1-2——–3

Ολυμπιάδα————-2-3———1

Απόλλων Ακρ.———2-5———1

Μαυρομμάτι————2-6———1

Ένωση—————-1-4———-0

Δάφνη—————1-5————0

Παμβαγιακός———-1-7——–0

3η αγωνιστική

Παμβαγιακός– Ένωση

Ολυμπιάδα – Κιθαιρώνας

Αμβρυσσέας –Αναγέννηση Σχ.

Μαυρομμάτι – Δήλεσι –

ΠΑΟΚ  Παρνασσός –

Απόλλων Ακρ. – Ύπατο
Δάφνη  – Αρματηλάτης
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης - ΦΩΤΟ


Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης και στη συνέχεια διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, σε διάφορες περιοχές της χώρας, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τις αστυνομικές Διευθύνσεις Εύβοιας και Ηλείας. Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας και της Ηλείας, μετείχαν άνδρες της ΕΚΑΜ και εναέρια μέσα της αστυνομίας.

Συνελήφθησαν 12 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων 10 άνδρες, ηλικίας από 21 έως 72 ετών και 2 γυναίκες, ηλικίας 48 και 53 ετών. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 8 ακόμα μέλη της σπείρας, καθώς και 4 Αλβανοί. Όλοι κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ όπως προέκυψε η ομάδα διέθετε εσωτερική δομή, με ιεραρχική σχέση μεταξύ των μελών της και διακριτούς ρόλους στους επιμέρους τομείς της εγκληματικής της δράσης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν: δύο φυτείες κάνναβης και εκριζώθηκαν 422 δενδρύλλια, στην Εύβοια, 343 δενδρύλλια κάνναβης και 320 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, στην Ηλεία καθώς και ποσότητες κάνναβης και οπλισμός, σε οικίες, χώρους και αυτοκίνητα των εμπλεκομένων ατόμων σε περιοχές της Εύβοιας, της Ηλείας και της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ στην υπόθεση ενέχονται άλλα 162 άτομα, τα οποία όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας, προμηθεύτηκαν ποσότητες ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι αλλαγές στο Λύκειο -Πώς θα γίνεται η εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ

Ετοιμο είναι το νέο πόρισμα της επιτροπής Λιάκου για τις αλλαγές που θα εισαχθούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το πόρισμα, όπως αναφέρει το «Βήμα» έχει πάρει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη τριετία.

Σύμφωνα με αυτό, πλέον το Λύκειο θα εκδίδει μόνο Εθνικό Απολυτήριο ή Πιστοποιητικό Σπουδών. Δηλαδή, δεν θα υπάρχει ούτε βαθμός πρόσβασης ούτε μηχανογραφικό δελτίο προς συμπλήρωση από τους μαθητές. Επίσης, όσον αφορά στην εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ θα θέτουν κριτήρια ανά μαθήματα για το 20% της αξιολόγησης των υποψηφίων, ενώ το υπόλοιπο 80% θα προκύπτει από το Εθνικό Απολυτήριο.

Εξάλλου, κάθε μαθητής θα παρακολουθεί συνολικά έξι μαθήματα, από τα οποία θα επιλέγει τα τέσσερα από τέσσερις κύκλους μαθημάτων. Κάποια από αυτά, δε, θα παρέχονται σε σε δύο επίεδα (βασικό και υψηλό). Οσον αφορά την απόκτηση Εθνικού Απολυτηρίου, θα απαιτείται συγγραφή δπλωματικής εργασίας στην τελευταία τάξη του Λυκείου, συμμετοχή σε προγράμματα φυσικής αγωγής και σε προγράμματα δημιουργικότητας, εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.

Τέλος, Πιστοποιητικό Σπουδών θα παίρνουν εκείνοι οι μαθητές που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις που προβλέπονται για το Εθνικό Απολυτήριο.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Έχασαν τον νεκρό από το φέρετρο λόγω ...τσίπουρου

Η τσιπουροκατάνυξη του «πληρώματος» μιας νεκροφόρας η οποία μετέφερε τη σορό ενός άντρα σε χωριό το οποίο βρίσκεται κοντά σε ημιορεινό κεφαλοχώρι της Ηλείας, είχε απρόβλεπτη εξέλιξη τόσο για τον πεθαμένο όσο και για τους συγγενείς του.

Η μεταφορά είχε προβλεφθεί να γίνει απογευματινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, ώστε λίγο μετά τη δύση του ηλίου η σορός να έχει παραδοθεί στους οικείους του θανόντος.

Λίγα χιλιόμετρα πριν τον τελικό προορισμό ο οδηγός και ο συνοδηγός της νεκροφόρας είδαν πως είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους και αποφάσισαν να κάνουν στάση σε χωριό που βρισκόταν λίγα χιλιόμετρα πριν τον τελικό προορισμό τους. Η στάση ξεκούρασης συνοδεύθηκε όμως από τσίπουρα… χαλάρωσης με τους δύο μεταφορείς από κάποιο σημείο και μετά να χάνουν το μέτρημα και το μέτρο.

Το αποτέλεσμα ήταν η στάση να γίνει πολύωρη διαμονή, με την αναχώρησή τους να μη είναι και ότι πιο εύκολο, καθώς ήταν εμφανής η αδυναμία τους να ταξιδέψουν. Ωστόσο η παράδοση της σορού δεν μπορούσε να αναβληθεί με αποτέλεσμα παρόλο που οδηγός και συνοδηγός ήταν σε άσχημη κατάσταση, λόγω του αλκοόλ που είχαν καταναλώσει, να ξεκινήσουν για τον τελικό προορισμό.

Λίγα χιλιόμετρα πριν φτάσουν στην ιδιαιτέρα πατρίδα του εκλιπόντος, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της νεκροφόρας, με αποτέλεσμα εκτός όλων των άλλων από την εκτροπή της νεκροφόρας να ανοίξει η πίσω πόρτα και το φέρετρο να εκτιναχθεί πολλά μέτρα μακριά με τη σορό να πετάγεται έξω από αυτό.

Οδηγός και συνοδηγός παρά το σοκ προσπάθησαν και μετά από λίγο εντόπισαν τη σορό αλλά όπως διαπιστώθηκε τόσο αυτή όσο και το φέρετρο δεν ήταν δυνατόν να παραδοθούν στους συγγενείς με αποτέλεσμα να ξεκινήσει αγώνας δρόμου για την αποστολή άλλης νεκροφόρας και κάσας αλλά και υπαλλήλων από το γραφείο τελετών, προκειμένου να κάνουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις .

Στο μεταξύ οι συγγενείς του νεκρού είχαν βγει σε αναζήτηση των μεταφορέων και της νεκροφόρας, καθώς λίγο πριν αυτοί σταματήσουν για να απολαύσουν τα τσίπουρά τους είχαν επικοινωνήσει μαζί τους και τους είχαν πληροφορήσει πως σε λίγη ώρα φτάνουν.

Ο εντοπισμός της νεκροφόρας εκτός δρόμου και του διαλυμένου φέρετρου, ήταν ή αιτία να ακολουθήσουν απίστευτες σκηνές με πρωταγωνιστές τους συγγενείς του νεκρού.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ