Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Μadness Opening Party στο Νεοχώρι

Μετά απο πολυετή ενασχόληση στον χώρο του Cafe,οι αδελφές Κανονίδου κάνουν ένα Νέο Ξεκίνημα σε έναν χώρο ανανεωμένο,γεμάτο ομορφιές και ξεχωριστές πινελιές στο cafe rainbow στο Νεοχώρι Θεσπιών!!!Μια ευχάριστη νότα και ανάσα φρεσκάδας στην καθημερινότητά σας!!!








Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσαν οι υπογραφές για τη φιλοξενία προσφύγων στη Λιβαδειά


Υπογράφηκαν σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς,  οι όροι του προγράμματος για τη φιλοξενία οικογενειών προσφύγων στην πόλη της Λιβαδειάς, μεταξύ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ.) και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου ευχαρίστησε τον αντιπρόσωπο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Philippe Leclerc, τον κ. Γεώργιο Σερμπόπουλο και την κα Ελισάβετ Ναζλή εκπροσώπους του ΟΗΕ, καθώς και τον πρόεδρο κ. Αθανασιο Αλεστά και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.ΔΗ.Λ.  τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου Λεβαδέων κ.κ. Σοφία Γκιόκα και Λάμπρο Σκάρλα που συνέβαλαν καθοριστικά στην προετοιμασία του προγράμματος.  Η Δήμαρχος σημείωσε ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων θα αρθεί προηγούμενη απόφασή του για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στην Ανάληψη και τόνισε ότι η σημερινή υπογραφή των όρων του προγράμματος αποτελεί απάντηση σε όσους μέχρι σήμερα κατήγγειλαν τη Δημοτική Αρχή για καθυστερήσεις.  Αναφερόμενη στο πρόγραμμα επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και δύσκολο στην υλοποίησή του, ωστόσο ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επιτυχή υλοποίησή του, γεγονός που θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους Δήμους της χώρας για παροχή ανθρώπινης φιλοξενίας στους πρόσφυγες.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Leclerc, ο οποίος αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του τη Δήμαρχο Λεβαδέων και τον πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Λ. αναφέρθηκε στις μεγάλες προσφυγικές ροές που δέχθηκε η Ελλάδα από πέρυσι το καλοκαίρι, οι οποίες ανέρχονται περίπου στο 1 εκατομμύριο άτομα, ενώ ο αριθμός των αιτούντων άσυλο ανέρχεται στις 40.000, οι οποίοι θα μείνουν προσωρινά ή μόνιμα στην Ελλάδα.  Ο κ. Leclerc σημείωσε ότι η φιλοξενία των προσφύγων σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία αποτελεί τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο για την φιλοξενία τους.  Το πρόγραμμα υλοποιούνταν αποκλειστικά μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων,  ενώ τώρα υλοποιείται και μέσω των Δήμων όπως ο Δήμος Αθηναίων και Θεσσαλονικέων. Ο Δήμος Λεβαδέων είναι ο πρώτος περιφερειακός Δήμος της χώρας που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα εκτός της εγκατάστασης σε διαμερίσματα προβλέπει και υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τους πρόσφυγες όπως  διερμηνεία, συνοδεία και ιατρική υποστήριξη.  Οι υπηρεσίες αυτές θα προσφερθούν από την Κ.Ε.ΔΗ.Λ. με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού (21 άτομα), σημειώνοντας ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για τους δύο μήνες μέχρι το τέλος του 2016 για το Δήμο Λεβαδέων ανέρχεται σε 344.510 ευρώ.  Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Κ.Ε.ΔΗ.Λ. έχει την ικανότητα να υλοποιήσει το πρόγραμμα με τον καλύτερο τρόπο.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Λ. κ. Αθανάσιος Αλεστάς, ο οποίος τόνισε ότι η σημερινή υπογραφή των όρων του προγράμματος αποτελεί έμπρακτη απόδειξη  της προσήλωσης του Δήμου Λεβαδέων στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ υπογράμμισε την σημαντική συμβολή που μπορεί να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την μετεγκατάσταση των προσφύγων.
Ο κ. Leclerc σε απάντησή του σε δημοσιογραφικό ερώτημα σημείωσε ότι όσον αφορά το πρόγραμμα στο Δήμο Λεβαδέων θα καλυφθεί 100% για το 2016 από τον ΟΗΕ και  θα συνεχιστεί και το 2017 με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Τελειώνοντας, σημείωσε ότι οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στη Λιβαδειά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης, αλλά και η τοπική κοινωνία θα επωφεληθεί αντίστοιχα από την παρουσία των Σύρων προσφύγων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν πλήρωσες το κινητό σου; Την έχεις «πατήσει»



Αν χρωστάς σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας τότε δες ΑΜΕΣΩΣ γιατί την έχεις «πατήσει»

Κοινή επιχείρηση με την ονομασία «Τηλέγνους» δημιουργούν οι τέσσερις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Wind, Vodafone, Cyta), προκειμένου να διαχειριστούν τη λίστα με κακοπληρωτές που αλλάζουν δίκτυο, αφήνοντας «φέσια» στον προηγούμενο πάροχο.

Οι τέσσερις εταιρίες κατέχουν από 25% στην επιχείρηση, που ιδρύθηκε πριν από λίγους μήνες μετά από γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, και έχει ως στόχο, όπως αναφέρεται, «την σύσταση και λειτουργία κοινού Αρχείου με δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς (ασυνέπειας) συνδρομητών-πελατών (φυσικών ή νομικών προσώπων) των συμβαλλόμενων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να καθίσταται δυνατός ο έλεγχος φερεγγυότητας του υποψήφιου πελάτη για νέα σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, καθώς και κάθε συναφής με τα παραπάνω σκοπός».

Η «Τηλέγνους» θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ). Οσον αφορά τα στοιχεία του συνδρομητή που βρίσκεται στη λίστα, θα περιλαμβάνεται το όνομα, ο αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, η διεύθυνση και η οφειλή όσων θεωρούνται κακοπληρωτές. Σημειώνεται ότι θα αφορά μόνο οφειλές άνω των 200 ευρώ που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες (έχουν περάσει δηλαδή τρεις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής).


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία

 << Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου >>
Στα πλαίσια της επίσκεψης κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Βοιωτίας, σε παραγωγικές μονάδες και κοινωνικές δομές, σας προσκαλούμε στην συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11/10/2016, στις 12:45 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας ( αίθουσα Αρμονία, Λούκα Μπέλλου 17, Θήβα). Το κλιμάκιο αποτελείται από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κ. Γιώργο Λιανό, τον Βουλευτή Βοιωτίας κ. Ευάγγελο Μπασιάκο καθώς και τους Βουλευτές, Α’ Αθηνών κ. Νικήτα Κακλαμάνη και Α΄ Πειραιώς & νήσων κ. Κων/νο Κατσαφάδο .
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη.
Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ , κ. Χαρατσής Παναγιώτης , και ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕ , κ. Καραμαγκιώλης Βασίλης.
Συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες της Θήβας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας με τις πολλές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε βασικές οργανικές θέσεις.
Από πλευράς Ομοσπονδίας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο Μουσείο της Θήβας και ειδικότερα στην προσέλκυση περισσότερου κόσμου ,με συγκεκριμένες προτάσεις που ο Περιφερειάρχης έδειξε να ασπάζεται και να τις χαιρετίζει.
Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Μπακογιάννης ,αφού ανανέωσε το ραντεβού μας σε σύντομο διάστημα στην Θήβα, μας διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του θα είναι δίπλα μας και αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για το καλό της Θήβας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.   .
                                               
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                   ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο σημαντικές προτάσεις έργων βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών υπέβαλε ο Δήμος Θηβαίων


Δύο σημαντικές προτάσεις έργων βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών
υπέβαλε ο Δήμος Θηβαίων 

Ο Δήμος Θηβαίων γνωστοποιεί ότι στην προσπάθεια του να αξιοποιήσει κάθε πηγή χρηματοδότησης της νέας προγραμματικής περιόδου  για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών του, υπέβαλε δύο προτάσεις για έργα στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας- στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 06: “Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ( ΕΤΠΑ)- και αναμένει τη σχετική απόφαση ένταξής τους.

Πρόκειται για τις πράξεις :
•    «Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου της Κρήνης του Οιδίποδα στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Θηβαίων» συνολικής δημόσιας δαπάνης 57.634,02 ευρώ.
•    «Ανάπλαση της πλατείας Κεραμοπούλου Δήμου Θηβαίων», συνολικής δημόσιας δαπάνης 200.000,00 ευρώ.

H πρώτη πράξη αφορά  διεύρυνση του περιβάλλοντος χώρου της Κρήνης του Οιδίποδα στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων στη Θήβα, κατασκευή στο σημείο αυτό βαθμίδων, σε αντίστοιχη διάταξη με τις προϋπάρχουσες, φυτεμένα πρανή, κατασκευή παρτεριών και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού. Επίσης, προκειμένου να διευκολυνθεί η ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων, προβλέπεται  αντικατάσταση ορισμένων από τα τσιμεντένια κολωνάκια, που βρίσκονται επί της οδού Αυλίδος με τρία κιγκλιδώματα σχήματος Π, καθώς και η μετατόπιση πέντε εξ΄ αυτών στη συμβολή των οδών Αυλίδος και Π. Καραμαγκιώλη και η τοποθέτησή τους ακτινωτά στο συγκεκριμένο σημείο.

Η δεύτερη πράξη αφορά την ανάπλαση της πλατείας Κεραμοπούλου στη Θήβα, δημοτικός κοινόχρηστος χώρος επιφανείας περίπου 1150 τ.μ., ο οποίος εφάπτεται του ευρύτερου χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και χώρου ιδιοκτησίας Υπουργείου Πολιτισμού, που προορίζεται για διαμόρφωση χώρου στάθμευσης του Μουσείου. Η προαναφερόμενη πλατεία αποτελεί τον κύριο δημόσιο χώρο υποδοχής των επισκεπτών του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήβας και η διαμόρφωσή της έχει στόχο την οργάνωση και ανάδειξη της περιοχής, έτσι ώστε να λειτουργεί ως χώρος περιπάτου, στάσης, προσωρινής παραμονής, σκίασης και διέλευσης, μιας και σήμερα η εν λόγω έκταση είναι αδιαμόρφωτη και λειτουργεί ως πεζόδρομος και καταχρηστικά ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Με την παρέμβαση αυτή εξασφαλίζεται μεταξύ άλλων και η άνετη πρόσβαση του κοινού στην κεντρική είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Όλες οι προαναφερόμενες διαμορφώσεις πληρούν τους κανόνες για την εξασφάλιση προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν δίνει λογαριασμό...στο Δ.Σ. η Δήμαρχος Λεβαδέων και υπογράφει για τους πρόσφυγες


Με πρωτοφανή προχειρότητα, ανεύθυνα, χωρίς να έχει γνώση και ενημέρωση το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων, η Δήμαρχος Λεβαδέων υπογράφει σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 σύμβαση ανάμεσα στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τη φιλοξενία οικογενειών προσφύγων στη Λιβαδειά.
Δεν θα επιτρέψουμε στη Δημοτική Αρχή το διασυρμό του Δήμου, την προσβολή του κύρους και της αξιοπιστίας του, όταν λίγες ώρες πριν την υπογραφή της αγνοούμε το κείμενο της σύμβασης και τη νομική προστασία των συμφερόντων του Δήμου Λεβαδέων.
Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε τα συμφέροντα του Δήμου και καλούμε τη Δήμαρχο Λεβαδέων και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΛ να μην υπογράψουν οποιαδήποτε σύμβαση πριν τεθεί σε διαβούλευση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων.


Λιβαδειά 7-10-2016
Οι δημοτικοί συνδυασμοί

Αριστείδης ΡούσσαρηςΑλέξανδρος Μητάς
Σπυρίδων Γκικόπουλος
Κων/νος Σωτηρόπουλος
Παναγιώτης Δελής    
       Γεώργιος Ζιώγας
        Γεώργιος Σκλάβος
        Λουκάς Παπαϊωάννου    
        Θεόδωρος Θεοδώρου


Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΗΒΑ:Σας φαίνεται για πεζοδρόμιο;



Τα πεζοδρόμια υπάρχουν για να μπορεί ο πεζός να περπατά επάνω σε αυτά, αντί για το δρόμο. Η θέση του πεζού είναι στο πεζοδρόμιο, όπως και του αυτοκινήτου στο δρόμο.

Οτιδήποτε εμποδίζει τον πεζό επάνω στο πεζοδρόμιο, οδηγώντας τον αναγκαστικά στο δρόμο, θα πρέπει να αφαιρείται.
Αυτά όλα, βέβαια, ισχύουν κάπου αλλού, σίγουρα, πάντως, όχι στη Θήβα.

Πεζοδρόμιο  Λοξής Φάλαγγος κεντρικός δρόμος στη Θήβα.
Με ποια λογική ο Δήμος  Θηβαίων έκοψε τα  δέντρα  και άφησε τα "κούτσουρα" στη μέση του πεζοδρομίου,με αποτέλεσμα να το κάνει αδιάβατο ή και επικίνδυνο  για όσους περάσουν από εκεί με κίνδυνο να τραυματιστούν.
Με ποια λογική ο Δήμος Θηβαίων,ακριβώς στο απέναντι πεζοδρόμιο έχει  αφήσει μια τεράστια πέτρα και αυτή στη μέση του πεζοδρομίου,η οποία γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη αν λάβουμε υπόψη μας ότι από εκεί περνάνε ηλικιωμένοι άνθρωποι, αλλά και παιδάκια όπως βλέπουμε στη φωτογραφία.
 Οι φωτογραφίες από την οδό  Λοξής Φάλαγγος, μας εξηγούν πώς ένας απλός περίπατος μπορεί να μετατραπεί σε περιπέτεια.
Αν απλά θέλεις να βγάλεις βόλτα το μωρό σου,  χρειάζεται να καταστρώσεις στρατηγικό σχέδιο για να βρεις από που θα περάσεις.
 Και, ας μη γελιόμαστε.Όπως και να ‘χει, είναι αποκλειστικά δουλειά του Δήμου και της εκλεγμένης από τους δημότες Δημοτικής Αρχής, να μεριμνά για την προσβασιμότητα του συνόλου των πεζοδρομίων της πόλης.





Εκτός αν σας φαίνεται εσάς ως πεζοδρόμιο.....
Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Νύφη παρέσυρε και σκότωσε την πεθερά της

Η ηλικιωμένη είχε αποβιβαστεί λίγα λεπτά νωρίτερα από το ΙΧ της νύφης της, η οποία δεν την είδε, όπως υποστηρίζει, και την παρέσυρε

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο χωριό Σκεπαστή Λίμνης, στη Βόρεια Εύβοια, με θύμα μια 72χρονη η οποία βρήκε τραγικό θάνατο στη πλατεία του χωριού, όταν παρασύρθηκε κατά λάθος, από το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 31χρονη νύφη της.

Σύμφωνα με το eviazoom.gr, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 31χρονη είχε σταθμεύσει στη πλατεία του χωριού για να αποβιβαστεί από το όχημα η72χρονη πεθερά της. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους, η ηλικιωμένη γυναίκα μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο έσκυψε μπροστά από αυτό. Η 31χρονη νύφη της, όπως λέει, δεν την είδε και έβαλε μπρος το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να την παρασύρει και να την τραυματίσει θανάσιμα.

Συγκλονισμένη η 31χρονη μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί ειδοποίησε το ασθενοφόρο και την αστυνομία. Περαστικοί και κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν να βοηθήσουν. Δυστυχώς όμως η 72χρονη είχε αφήσει στην άσφαλτο την τελευταία της πνοή.

Η 31χρονη συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του Εισαγγελέα. Για την υπόθεση κατέθεσαν κάτοικοι που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού συμβάντος, οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για ατύχημα.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ-1ο Φεστιβάλ Ελλήνων Παραγωγών


Την Τρίτη 5 11 Οκτωβρίου 2016 ανοίγει τις πύλες του το «ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ       -   1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ   2016» στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος.  
Σε έναν χώρο πεντακοσίων τετραγωνικών μέτρων (500 τμ) θα παρουσιαστούν στο κοινό της Αθήνας προϊόντα από το Βόρειο Αιγαίο, την Πελοπόννησο, την Αττική και την Κρήτη .
Τριάντα και πλέον μικροί παραγωγοί, σε άμεση επαφή με το καταναλωτικό κοινό θα δώσουν μια γεύση Ελλάδας ως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016. Παράλληλα κάθε βράδυ στον ίδιο χώρο και στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα υπάρχει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κάθε βράδυ αρχίζοντας από τις 20:00.
Τα εγκαίνια της εκδήλωσης, που συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, θα πραγματοποιηθούν στο χώρο διεξαγωγής της την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 στις 19:00 μμ.

Η είσοδος  στο Φεστιβάλ, το οποίο θα ξεκινά κάθε μέρα στις 9:00 πμ  (από το πρωί της Τρίτης και θα κλείνει αργά το βράδυ) όσο και στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2106 Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2106 Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΧΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΠΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΜΕ ΕΝΤΕΧΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Παράλληλα στα πλαίσια του Φεστιβάλ την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο «Αντώνη Τρίτση», Ακαδημίας 50,  ώρα 10:30 πμ διοργανώνεται ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Πως η Ανάδειξη της Ποιότητας των Αγροτικών Προϊόντων Οδηγεί στην Υπεραξία τους»


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
Με εκτίμηση


ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΙΝΙΩΤΑΚΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
 « ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ» Ξενοφώντος 5, Πειραιάς 18543
 2104920582, 6981250614
 iniotaki@yahoo.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 13 ατόμων στο Δήμο Λεβαδέων


Ανακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκατριών (13) ατόμων για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος, στο Δήμο Λεβαδέων.
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις β’ φάσης κτηματογράφησης σε Αθήνα, Λιβαδειά,Λαμία και Βόλο

Υπογραφή Συμβάσεων Β΄ Φάσης Κτηματογράφησης 
για Αθήνα, Βόλο, Λαμία - Λιβαδειά


Από την Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από σήμερα 6 Οκτωβρίου 2016 λειτουργούν σε καθημερινή βάση τα Γραφεία Κτηματογράφησης Αθήνας, Βόλου, Λαμίας και Λιβαδειάς μετά την υπογραφή των συμβάσεων Μελετών Β’ Φάσης Κτηματογράφησης για τον Δήμο Αθηναίων (ΚΤ4-01), τη Δημοτική Κοινότητα Βόλου (ΚΤ4-02) και τις Δημοτικές Κοινότητες  Λαμίας και Λιβαδειάς (ΚΤ4-03). Η ΕΚΧΑ ΑΕ προχώρησε στην υπογραφή των παραπάνω συμβάσεων στις 21/9/2016, μετά την επαναπροκήρυξη του Διαγωνισμού  ΚΤΙΜΑ_Β-14, ο οποίος είχε ακυρωθεί.
Πρόκειται για μελέτες που αφορούν συνολικά 1,7 εκατ. δικαιώματα και 301.000 στρέμματα. Ειδικότερα, 1,35 εκατ. δικαιώματα  και 38.000 στρέμματα αφορούν στην Αθήνα, 177.000 δικ. και 26.000 στρ. στο Βόλο και 184.000 δικ. και 237.000 στρ. στη Λαμία – Λιβαδειά, αντίστοιχα.

Με την υλοποίηση αυτών των μελετών θα έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση των 107 αστικών περιοχών που ξεκίνησαν να κτηματογραφούνται το 2008.
Στις εν λόγω συμβάσεις προβλέπεται για πρώτη φορά η διαδικασία της Προανάρτησης, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2018. Μέσω της Προανάρτησης ενημερώνονται οι δικαιούχοι για το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δηλώσεών τους, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των στοιχείων της κτηματολογικής βάσης, τη μείωση των προδήλων σφαλμάτων, τη διόρθωση των σφαλμάτων επεξεργασίας, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του αριθμού των αιτήσεων διόρθωσης και των ενστάσεων που θα υποβληθούν κατά την Ανάρτηση.

Κατά τη διαδικασία της Ανάρτησης που θα λάβει χώρα τον Δεκέμβριο του 2018, οι πολίτες θα παραλάβουν ατομικά κτηματολογικά αποσπάσματα και διαγράμματα, ώστε να μπορούν να ελέγξουν, να επιβεβαιώσουν και να διορθώσουν, αν χρειαστεί, τυχόν σφάλματα που ενδέχεται να υπάρχουν και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Προανάρτησης.


Νέο Ωράριο Γραφείων Κτηματογράφησης

Γραφείο Κτηματογράφησης Δήμου Αθηναίων:
Τιμ. Βάσσου 11-13, Πλατεία Μαβίλη, Πρώην ΟΚΧΕ, 11521 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210-6462205
Καθημερινά 08:30-14:30 και κάθε Τετάρτη  16:30-18:30


Γραφείο Κτηματογράφησης Δημοτικής Κοινότητας Βόλου
Δημοκρατίας και Αϊδινίου 14, 38446 Νέα Ιωνία Βόλου
Τηλ.: 24210-63631

Γραφείο Κτηματογράφησης Δημοτικής Κοινότητας Λαμίας
Λεωσθένους 25 (2ος όροφος), 35100 ΛΑΜΙΑ
Τηλ.: 22310-34343

Γραφείο Κτηματογράφησης Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς
Ερκύνας & Κυργιακίου 7, 32100 ΛΕΙΒΑΔEΙΑ
Τηλ.:  22610-80105
Καθημερινά 09:00-15:00 και κάθε Τετάρτη  17:00-19:00

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταβολή του Ειδικού Εποχικού Βοηθήματος έτους 2016


Ξεκινά την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 00:01, η υποβολή των
ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ από τους δικαιούχους, για την καταβολή του
ειδικού εποχικού βοηθήματος έτους 2016. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν
τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του
ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης, είτε μέσω των
Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) .
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 30η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 15:00, για
όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και ώρα 23:59 για όσους
υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο. Η δε παραλαβή των δικαιολογητικών θα
ολοκληρωθεί την επομένη μέρα (1/12/2016).
Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών:
Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες,
ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων,
υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών –
ανυψωτικών - οδοποιητικών - γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί
κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου – κινηματογράφου, χειριστές και
βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες
κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και
σμυριδεργάτες.
Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και - για
τους πολίτες τρίτων χωρών - στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον
ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της Γενικής Γραμματείας
Πληροφοριακών Συστημάτων και του Υπουργείου Εσωτερικών αντίστοιχα.
Με εξαίρεση τους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο, οι λοιπές
κατηγορίες δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις
τακτικής επιδότησης, από 10/9/2016 έως 30/11/2016.
Πληροφορίες σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος
και τα δικαιολογητικά, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν από το διαδικτυακό τόπο του
Οργανισμού, www . oaed .gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ