Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας καταγγέλλει την ψευδή ανακοίνωση του ΑΡΚ Θήβας

Καταγγέλλουμε την ψευδή ανακοίνωση που εξέδωσε στις 3-10-2016 η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «ΑΡΚ», σχετικά με την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28 Σεπτέμβρη για τη σύσταση «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων».
Οι συντάκτες της ανακοίνωσης για δικούς τους λόγους, αντιπαράθεσης με τον πρώην Δημοτικό τους Σύμβουλο Θ. Σκούμα, δημοσίευσαν ότι η Απόφαση υπερψηφίστηκε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και ότι μειοψήφησε μόνο ο ίδιος.
Η αλήθεια είναι ότι η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τη σύσταση του εν λόγω Κέντρου, εξηγώντας τους λόγους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άρα η Απόφαση υπερψηφίστηκε από τις δημοτικές παρατάξεις ΠΛΗΝ της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Πέρα από την προφανή αναλήθεια, οι συντάκτες της ανακοίνωσης προσπαθούν να παρουσιάσουν την εξέλιξη ως μέτρο κατά της φτώχειας.
Στην πραγματικότητα το θέμα αφορά την ένταξη του Δήμου Θήβας σε ένα κυβερνητικό Πρόγραμμα περί σύστασης και λειτουργίας «Κέντρων Κοινότητας», με αρμοδιότητα το συντονισμό των διαφόρων «δράσεων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης» που ήδη λειτουργούν. Στην ουσία μιλάμε για την πρόσληψη έξι ατόμων με συμβάσεις μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου, οι οποίοι θα έιναι αρμόδιοι για τη λειτουργία του Κέντρου.

Η σύσταση αυτού του Κέντρου είναι άλλη μία κυβερνητική πρωτοβουλία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και όχι ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ του τεράστιου προβλήματος της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας στη χώρα και την περιοχή μας.
Δεν εκφράζει τίποτε διαφορετικό σε σχέση με τα όσα εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις εδώ και πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο τομέα. Κινείται στη σχεδιασμένη λογική μοιράσματος της φτώχειας, αυτό το δρόμο ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρανή απόδειξη είναι το μέτρο που παζαρεύει η κυβέρνηση με τους «κοινωνικούς εταίρους», βάσει του οποίου το επίδομα ανεργίας, αντί να δίνεται πλέον στον άνεργο, να δίνεται στον εργοδότη που θα προσλαμβάνει τον άνεργο. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΖΑΜΠΑ. Τέτοια πολιτική αντιμετώπισης της φτώχειας απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τέτοια υλοποιεί η ΕΕ, αυτήν εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα χνάρια των προηγούμενων. Δεν αποκλείεται, όταν το βάρβαρο μέτρο θεσπιστεί, να «συντονίζεται» από το υπό σύσταση Κέντρο Κοινότητας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν αντιτίθεται στα μέτρα ανακούφισης ανέργων και φτωχών. Αντίθετα απαιτούμε οι Δήμοι να πάρουν αντίστοιχα μέτρα, τα οποία όμως θα δίνουν λύσεις, δε θα χρυσώνουν το χάπι.
Τέτοια μέτρα επείγουσας ανάγκης και πραγματικής ανακούφισης, είναι η μείωση των τιμολογίων του νερού από τη ΔΕΥΑΘ, η μείωση των δημοτικών τελών στις κατοικίες, η κατάργηση των τελών στους ανέργους.
Μαζί με αυτά υπογραμμίζουμε ότι το βασικό ζήτημα είναι να πάψει η φτώχεια και η ανεργία, ο πλούτος που παράγεται να ανήκει στους εργαζόμενους και το λαό, όχι στους μετόχους των μονοπωλιακών ομίλων.
Τέλος, όσον αφορά τη στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, έχουμε επανειλημμένα προτείνει και ζητήσει τη συγκρότηση ενιαίας Υπηρεσίας, με επαρκές προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να πάψει δηλαδή η απαράδεκτη κατάσταση των διαφόρων αποσπασματικών «Προγραμμάτων», που κρατάνε το προσωπικό σε ομηρία.

Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι η Δημοτική Αρχή σε μια σειρά ουσιαστικά  ζητήματα έχει βρει στην παράταξη της «ΑΡΚ» ένα πολύτιμο συνεταίρο. Ο ένας πλειοψηφεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και μειοψηφεί στη Βουλή. Ο άλλος μειοψηφεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και πλειοψηφεί στη Βουλή. Και οι δύο στα πόστα τους εφαρμόζουν πιστά την πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων, αυτών δηλαδή που εξουσιάζουν τη χώρα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Νικήτας Κακλαμάνης σε Άσκρη και Αλίαρτο-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός μας  και επισκέψεις σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες, περιλάμβανε η ατζέντα του κλιμακίου βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκίνησαν  περιοδεία στη Βοιωτία.
Το κλιμάκιο πραγματοποίησε στοχευμένες επισκέψεις  σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ποτών και των τροφίμων και σε εκπαιδευτικά, τεχνολογικά  ιδρύματα του Νομού.
Επικεφαλής των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης,συνοδευόμενος από τους Βουλευτές κ.Ευάγγελο  Μπασιάκο, Κώστα Κατσαφάδο και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κ.Λιανό.

Τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου Ζαχαρία στην Άσκρη και συνομίλησαν με τον ιδιοκτήτη κ. Θανάση Ζαχαρία για τα προβλήματα του κλάδου.
 Το απόγευμα επισκέφθηκαν το Εργοστάσιο του Νομικού στην Αλίαρτο.

 






Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα



Διαβάστε Περισσότερα »

Κατακευραυνώνει την Δήμαρχο Λεβαδέων η αντιπολίτευση για την υπογραφή της σύμβασης



Η Δήμαρχος Λεβαδέων κάλεσε τα Μ.Μ.Ε. και τους εμπλεκόμενους φορείς την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στις 15.30 στο Παλαιό Δημαρχείο, να παρευρεθούν στην υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τη φιλοξενία οικογενειών προσφύγων στη Λιβαδειά.
Όταν ζητήσαμε τη σύμβαση την ίδια ημέρα διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε σύμβαση.
Καταγγείλαμε αμέσως την πρωτοφανή προχειρότητα και την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής, όταν διαπιστώσαμε τον εμπαιγμό και την υποτίμηση της νοημοσύνης μας και δεν γίναμε μάρτυρες στην εξαπάτηση των πολιτών.
Η «πολιτική απάτη» όμως συνεχίζεται, αφού μετά την αποκάλυψη ότι σύμβαση δεν υπήρχε και τις καταγγελίες εκ μέρους μας, η σύμβαση βαπτίσθηκε «υπογραφή όρων του προγράμματος».
Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό.
Καταγγέλλουμε τη Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τους καλούμε άμεσα να φέρουν τη σύμβαση προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεν θα επιτρέψουμε στη Δημοτική Αρχή να θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα, το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου Λεβαδέων.


Λιβαδειά 11-10-2016
Οι δημοτικοί συνδυασμοί

Αριστείδης Ρούσσαρης
Αλέξανδρος Μητάς
Σπυρίδων Γκικόπουλος
Κων/νος Σωτηρόπουλος
Παναγιώτης Δελής   
       Γεώργιος Ζιώγας
        Γεώργιος Σκλάβος
        Λουκάς Παπαϊωάννου   
        Θεόδωρος Θεοδώρου
Διαβάστε Περισσότερα »

Άρπαξε την αλυσίδα με το σταυρό από το λαιμό 77χρονης στη Θήβα

Συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπός στη Θήβα, για διάπραξη κλοπής από ηλικιωμένη 77χρονη ημεδαπή και αφού της απέσπασε αιφνιδιαστικά ένα χρυσό σταυρό, τράπηκε σε φυγή.


Συνελήφθη, χθες (10-10-2016) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 21χρονος υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ σε περιοχή της Θήβας, ο δράστης προσέγγισε πεζός μία

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και διενέργεια επιστάμενων ερευνών και αναζητήσεων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 21χρονο, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο


 Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 14:50 το μεσημέρι, στην Πάτρα, την Ναύπακτο, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4, 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 18 χιλιόμετρα, βόρεια της Πάτρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΗ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ) ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας




Στο 70% έφτασε η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, τα ποσοστά του τρόπου διακίνησης εγγράφων και ταχύτητας διεκπεραίωσης υποθέσεων παρουσιάζουν αυξητική τάση.

Σημειώνεται ότι η καθιέρωση της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, εντάσσεται στο σχέδιο εκσυγχρονισμού όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας, στις οποίες, μεταξύ άλλων συγκαταλέγεται η χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής από όλους τους υπαλλήλους και τους αιρετούς, η οποία αγγίζει το 90%, αλλά και η λειτουργία της διαδραστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας, από όπου ενημερώνονται αλλά και παρεμβαίνουν οι πολίτες.

«Η προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μας έχει δύο στόχους. Ο πρώτος είναι η απόλυτη διαφάνεια. Να γνωρίζουν όλοι τα πάντα για τις κινήσεις της Περιφέρειας. Ο δεύτερος, αλλά εξίσου σημαντικός είναι να σταματήσουν επιτέλους να ταλαιπωρούνται οι πολίτες με τη γραφειοκρατία. Η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, σε συνδυασμό με την προηγμένη ψηφιακή υπογραφή, μειώνει εντυπωσιακά το κόστος, αλλά και το χρόνο που χρειαζόταν μία υπόθεση για να διεκπεραιωθεί. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη των υπηρεσιών μας που ανταπεξήλθαν άμεσα και αποτελεσματικά στο νέο τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας.
Δεν λέμε μεγάλα λόγια, γιατί η γραφειοκρατία είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος της Ελλάδας, αλλά προχωρούμε βήμα βήμα και τα στοιχεία δείχνουν ότι κερδίζουμε».




Διαβάστε Περισσότερα »

MILKO 3X3: Η Θήβα αγκάλιασε το μπάσκετ


Το μπάσκετ επέστρεψε μέσα από τα τουρνουά MILKO3X3 και το Σαββατοκύριακο που πέρασε.
Στη  Θήβα πήραν μέρος 360 παιδιά (314 αγόρια και 56 κορίτσια) .  Ακολούθησαν το μότο του Milko «πίστεψέ το» και πέρασαν το διήμερό τους αγκαλιά με μια μπάλα του μπάσκετ σε ένα MILKO τουρνουά που έγινε με τη συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη σημαντική βοήθεια της SPALDING.

 Στο διαγωνισμό τριών πόντων τη νίκη πήραν οι Ντέμης Αναστασίου (Δημοτικό) και Αντώνης Πατσόπουλος (Γυμνάσιο-Λύκειο), ενώ στο διαγωνισμό ελεύθερων βολών τη νίκη πήραν ο Γρηγόρης Μανωλίτζας (Δημοτικό) και ο Παναγιώτης Μαδής (Γυμνάσιο-Λύκειο).

Παραβρέθηκαν και έκαναν τις απονομές ο Δήμαρχος Σπύρος Νικολάου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Κουτσοδήμος, Αθανάσιος Σκούμας και Κωνσταντίνος Βενιζέλος, ο Αντιπρόεδρος ΔΟΘ, Παναγιώτης Καλαμπάκας, ο ΓΓ του Δήμου και πρόεδρος της ΕΣΚΑΣΕ, Χάρης Μελετίου και οι προπονητές Σωτήρης Γερμανός και Απόστολος Αναστασίου.
φωτογραφίες ΕΔΩ http://dothivas.blogspot.gr/2016/10/milko-3x3.html 
Διαβάστε Περισσότερα »

Η παρθενική εμφάνιση του Α.Σ. ΡΗΞΗ Λιβαδειάς στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Βοιωτίας



Η  Ρήξη της καρδιάς μας έκανε τη παρθενική της εμφάνιση χθες στις 16:00 για το ματς της πρώτης αγωνιστικής με την ομάδα της Νίκης Λαφυστίου. Για όλους μας ήταν μια στιγμή ευτυχίας γιατί πλέον το τρέξιμο και το άγχος όλων όσων στηρίζουμε αυτή τη προσπάθεια βλέπαμε ότι πήρε και επίσημα σάρκα και οστά. Ίσως κάποιος θα μπορούσε να πει ότι βάση σκορ για το ματς δε χρειάζεται να ειπωθούν και πολλά. Πολλές φορές όμως οι αριθμοί δε δείχνουν και το τι πραγματικά γίνεται.
Αντιμετωπίσαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα όπως αυτή της Νίκης , μια ομάδα δουλεμένη, με πολύ καλούς παίκτες που η ανωτερότητα της  φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το σκορ 0-8 μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί βαριά ήττα, συντριβή κλπ Για εμάς δεν υπάρχει κατήφεια… Υπάρχει υπομονή και επιμονή στο στόχο μας! Που δεν είναι άλλος από τη συνεχή βελτίωση εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός αυτού. Γιατί η Ρήξη δεν είναι ένα απλό αθλητικό σωματείο για εμάς! Είναι μια ολόκληρη λογική γύρω από την οποία αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό.
Αυτό πιστεύουμε ότι το έχουν αντιληφθεί αρκετοί. Όσοι το αγνοούν θεωρούμε ότι θα το καταλάβουν ερχόμενοι σε επαφή με την ομάδα μας. Τους κακεντρεχής απλά τους προσπερνάμε.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τα 100 άτομα που παρευρέθησαν σήμερα στο γήπεδο και δημιούργησαν μια πάρα πολύ όμορφη ατμόσφαιρα! Περιμένουμε σε κάθε ματς όλο και περισσότερους για να δημιουργούμε κάθε Κυριακή μια ξεχωριστή γιορτή για όλους μας!
Όλοι μαζί πάμε να χαρούμε και να γουστάρουμε στο επόμενο εκτός έδρας ματς με την εξίσου καλή ομάδα του Παναλίαρτου!

ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΙΑ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ
ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΡΕ ΡΗΞΑΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ!


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 130 ατόμων στην Ε. Α. Β.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν τριάντα (130) ατόμων για την υλοποίηση είτε προγραμμάτων συνδεόμενων με ξένους πελάτες είτε της βασικής συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα για τις λειτουργικές ανάγκες της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής και της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρησιακής Λειτουργίας που εδρεύουν στην Τανάγρα (Σχηματάρι Βοιωτίας).

Αναλυτικά οι θέσεις είναι οι παρακάτω:
ΠΕ     ΧΗΜΙΚΩΝ     1
ΠΕ     ΧΗΜΙΚΩΝ – ΒΙΟΧΗΜΙΚΩΝ     1
ΤΕ     ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Α/Κ     20
ΤΕ     ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Α/Φ     40
ΔΕ     ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ     8
ΔΕ     ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΩΝ     5
ΔΕ     ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΟΜΗΣ ΚΩΔ. 101     25
ΔΕ     ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΟΜΗΣ ΚΩΔ. 102     10
ΔΕ     ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΟΜΗΣ ΚΩΔ. 107     20

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.4 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στις ακόλουθες διευθύνσεις:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε., Τ.Θ. 23, ΤΑΝΑΓΡΑ, 32009, ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε., ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 2-4, 11527, ΑΘΗΝΑ, απευθύνοντάς την στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού υπόψη κ. Δημήτριου Γκότση (τηλ. επικοινωνίας: 2262-0-52030).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ). Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.
 Ανακοίνωση ΕΑΒ ΣΟΧ 1 / 2016

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ LEVADISTAS ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ



            Με αφορμή την επικείμενη φιλοξενία Σύρων προσφύγων στη Λιβαδειά, οι Levadistas δηλώνουμε τα παρακάτω.

            Χαιρετίζουμε την συνεργασία του Δήμου μας με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. και όσων άλλων εργάστηκαν για αυτήν, ώστε να διασφαλιστούν διαμερίσματα για την ανθρώπινη φιλοξενία των προσφυγικών οικογενειών. Η εξέλιξη αυτή μας βρίσκει σύμφωνους, γιατί θεωρούμε πως η διαβίωση σε δομές μαζικής φιλοξενίας, τύπου Hotspot, μόνο ανθρώπινη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

            Οι Levadistas, ως ενεργοί πολίτες, δεν ξεχνάμε τον ρόλο μας και παίρνουμε ξεκάθαρη θέση δίπλα σε άλλους αλληλέγγυους φορείς, όπως το “Δίκτυο Αλληλεγγύης Λιβαδειάς για τους Πρόσφυγες”. Αντίθετα, ειμάστε απέναντι σε ξενοφοβικές φωνές που στοχοποιούν ως εν δυνάμει εγκληματίες τους πρόσφυγες και πολύ περισσότερο τα παιδιά τους.
            Σε συνεργασία και υπό την εποπτεία των αρμόδιων φορέων, οι Levadistas δηλώνουμε αλληλέγγυοι και διαθέσιμοι προς όποια βοήθεια μας ζητηθεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή στα φθηνά βενζινάδικα: Μπορεί να κλέβουν έως και 9,5% από το καύσιμο


Μία στις έξι αντλίες (14,5%) παραδίδει λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνουν οι πελάτες - Πόσα χάνουν οι οδηγοί σε κάθε γέμισμα
Μέχρι και 9,5% στην ποσότητα των καυσίμων που βάζουν οι καταναλωτές στα αυτοκίνητά τους κλέβουν ορισμένα βενιζινάδικα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Πολυτεχνείο σε 150 πρατήρια της Αττικής και η οποία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Συνδέσμου των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μία στις έξι αντλίες (14,5%) παραδίδει λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνουν οι πελάτες.

Για παράδειγμα, ένας οδηγός που πλήρωσε 50 ευρώ για να βάλει στο αυτοκίνητό του 34,65 λίτρα (με μια μέση τιμή 1,443 ευρώ/λίτρο), εάν βρέθηκε σε βενζινάδικο με προβληματική αντλία, στο σενάριο απόκλισης του 9,5%, το ντεπόζιτό του γέμισε μόλις με 31,36 λίτρα. «Εκλάπη» δηλαδή ποσό ύψους 4,75 ευρώ.

Η έρευνα έγινε σε 150 πρατήρια στην Αττική με τη χρήση μυστικού αυτοκινήτου, ειδικά διασκευασμένου ώστε να μετράται εκ των υστέρων η πραγματική, ποσότητα που παρελήφθη στο ρεζερβουάρ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, υπενθυμίζεται , είναι ανεκτές οι αποκλίσεις μέχρι 0,5 %. Οι παραβάσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν εντοπίζονται στα πρατήρια με χαμηλές τιμές ενώ τα δυο μεγαλύτερα ποσοστά αποκλίσεων εντοπίστηκαν σε πρατήρια της ίδιας εταιρίας.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση όλες οι αποκλίσεις καταγράφονται από τα συστήματα ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων τα όποια έχουν εγκατασταθεί στα περισσότερα σημεία διακίνησης αλλά δεν είναι λειτουργικά παρά τα βήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, καθώς εκκρεμεί η συμπλήρωση του θεσμικού πλαισίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιάννης Αληγιζάκης ενώ το σύστημα έχει εγκατασταθεί στο 99% των πρατηρίων με κόστος 90 εκατ. ευρώ, δεν γίνεται επεξεργασία και αξιοποίηση των στοιχείων ενώ δεν έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά των συστημάτων. Επιπλέον:

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου η κατανάλωση καυσίμων από το 2009 βρίσκεται σε ελευθέρωση πτώση και ξεπερνά σωρευτικά το 40% ενώ πτώση προβλέπεται και για εφέτος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η για την Επιχειρηματική Ανακάλυψη στον Κλάδο Μετάλλου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Για την Επιχειρηματική Ανακάλυψη στον Κλάδο Μετάλλου
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης αναλαμβάνει μια σημαντική
πρωτοβουλία που αφορά στον κλάδο του Μετάλλου και σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα:
«Στρατηγική ανάπτυξης της καινοτομίας στην αλυσίδα αξίας του μετάλλου»
την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ.
στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Διοικητήριο), (Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά)
Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη των τεχνολογιών/ εφαρμογών ΤΠΕ που δύνανται να αναβαθμίσουν
και ενδυναμώσουν τον κλάδο του μετάλλου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,
καθώς και η κινητοποίηση της τοπικής βιομηχανίας για την ανάπτυξη συνεργασιών
που θα επιτρέψουν την παραγωγή προϊόντων για νέες αγορές.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα έρευνας πεδίου
μέσω της οποίας αποτυπώθηκε η προσφορά τεχνολογιών και εφαρμογών ΤΠΕ από τα ερευνητικά/ακαδημαϊκά
ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας αλλά και τις βιομηχανίες του κλάδου,
καθώς και η ζήτηση τεχνολογιών/εφαρμογών ΤΠΕ από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα .
Με τη βεβαιότητα ότι η ενεργή παρουσία σας θα συμβάλλει θετικά στη διεξαγωγή της ημερίδας,
παρακαλούμε όπως απαντήσετε το ταχύτερο δυνατό το επισυναπτόμενο ερωτηματολόγιο και αποστείλετε στο email :
stereaellada@mou.gr

Κώστας Μπακογιάννης
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ