Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Μαστογραφία, Τεστ Παπανικολάου, Οστεοπόρωση από τη Δη.Κ.Ε. Δήμου Θηβαίων

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα ψηφιακής Μαστογραφίας, test Παπανικολάου και Οστεοπόρωσης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων
Στα πλαίσια των Προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής και αγωγής υγείας που υλοποιούνται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ), γνωστοποιείται η έναρξη υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή των ενδιαφερόμενων στα προγράμματα που αφορούν στην πρόληψη καρκίνου του μαστού, καρκίνου των ωοθηκών και οστεοπόρωσης.

Συγκεκριμένα για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα ψηφιακής μαστογραφίας νέων συμμετεχόντων, απαιτείται η προσκόμιση:

    Φορολογική Δήλωση τελευταίου οικονομικού έτους
    Βιβλιάριο Υγείας
    Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

Πέραν των παραπάνω δικαιολογητικών, για άνεργες ωφελούμενες απαιτείται, επιπλέον, η προσκόμιση κάρτας ανεργίας, ενώ για άπορες και ανασφάλιστες απαιτείται, επιπλέον η προσκόμιση βεβαίωσης αδυναμίας ασφαλιστικής κάλυψης.

Το πρόγραμμα αφορά σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 ετών.

Για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα του test Παπανικολάου, δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών και αφορά σε γυναίκες 18-75 ετών.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα της Οστεοπόρωσης, αφορά σε γυναίκες 45-75 ετών και για την πραγματοποίηση της εξέτασης, απαιτείται η προσκόμιση παραπεμπτικού και θεωρημένο Βιβλιάριο Υγείας.

Η εξέταση της οστεοπόρωσης πραγματοποιείται απογευματινές ώρες για τις ασφαλισμένες, ενώ για τις ανασφάλιστες και άπορες, πρωϊνές ώρες.

Για γυναίκες οι οποίες έχουν συμμετάσχει και κατά το παρελθόν στα προγράμματα προληπτικής ιατρικής προκειμένου να επανεξετασθούν απαιτείται η πάροδος 18μήνου για την εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας και 12μήνου για τις λοιπές εξετάσεις.
Για πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με το αρμόδιο γραφείο στο τηλέφωνο 2262028971 από τις 8.00 έως τις 14.30 καθημερινά (αρμόδια υπάλληλος Κατσιφή Αναστασία).

Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσε σε γκρεμό με το αυτοκίνητό του και σκοτώθηκε

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εύβοια

Χθες (18-10-2016) απογευματινές ώρες, επί της επαρχιακής οδού Χαλκίδας – Λουκισίων στην Εύβοια, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 72χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εκτός του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του.

Ενεργείται προανάκριση, από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά: Στο σπίτι είχαν χασίς και στο αυτοκίνητο ηρωίνη

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Λιβαδειά, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης, δενδρύλλιο κάνναβης και ναρκωτικά δισκία


Συνελήφθησαν, χθες (18-10-2016) το βράδυ στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 38 και 34 ετών, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με επιβαίνοντες τους δύο συλληφθέντες.

Κατά τη διενέργεια ενδελεχούς αστυνομικού ελέγχου στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκε, επιμελώς κρυμμένη και δεμένη με μονωτική ταινία, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, μεικτού βάρους (3,3) περίπου γραμμαρίων, καθώς και (19) ναρκωτικά δισκία.

Επιπλέον από την οικία του 38χρονου, κατασχέθηκαν (3) ακόμη ναρκωτικά δισκία, καθώς και ένα δενδρύλλιο κάνναβης, εμφυτευμένο σε γλάστρα μετά πλήρους ριζικού συστήματος.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ελληνίδα οδηγός εναντίον Έλληνα ταξιτζή (VIDEO)

Άγριος καυγάς και ξύλο για μια θέση στάθμευσης σε πιάτσα ταξί

Επεισόδιο ξέσπασε σε πιάτσα ταξί. Οδηγός αποκάλεσε "λάντζα" μια γυναίκα η οποία του επιτέθηκε. "Στη γυναίκα σου έτσι μιλάς ξεφτίλα;", ακούγεται να λέει η μία εξαγριωμένη γυναίκα στα πλάνα που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Στη συνέχεια ακολούθησαν ύβρεις εκατέρωθεν. Η ένταση έδειξε να εκτονώνεται όταν οι δύο γυναίκες επιβιβάστηκαν στο Smart που οδηγούσε η μία, ωστόσο επανήλθαν και ξεκίνησε δεύτερος γύρος διαπληκτισμών.

Κάπου εκεί τα πράγματα ξέφυγαν, μετά το 1:30 των πλάνων. Περαστικοί παρενέβησαν για να τελειώσει το περιστατικό, χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα ο ένας ταξιτζής ήρθε στα χέρια με κάτοικο που υπερασπίστηκε τις γυναίκες ενώ ακούγονταν σεξιστικές προσβολές από άτομα του περίγυρου. Το επεισόδιο έγινε στο Ελληνικό.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Facebook σελίδα, Salonika's Finest.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 4 ατόμων στο Δήμο Θηβαίων



Στην προκήρυξη πρόσληψης 4 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θήβας, που εδρεύει στο Δήμο Θηβαίων Ν. Βοιωτίας, προχωρά η δημοτική αρχή.
 Για ολόκληρη την προκήρυξη δείτε ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 24 Οκτωβρίου η πίστωση της επιδότησης ενοικίου




Την επόμενη Δευτέρα, θα λάβουν οι δικαιούχοι το επίδομα ενοικίου από το Υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος κατά της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης 2,1 εκατ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσει στην καταβολή της 14ης δόσης του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 17.570, στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης» .

Διαβάστε Περισσότερα »

Έριξαν φόλες σε σκυλιά στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς-Καταδικάζει ο Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία 3 αδέσποτων σκυλιών, στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Τριάδας, από τη ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων  τροφής.

Ο Δήμος Λεβαδέων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περισυλλογή, στείρωση και επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, ενώ παράλληλα καταβάλει προσπάθειες για την εξάλειψη αυτού του ανήθικου και παράνομου φαινομένου που δεν τιμά κανέναν μας .
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΟΥΡΙΚΙ-ΠΛΑΤΑΝΑΚΙ- ΥΠΑΤΟ



Διαβάστε Περισσότερα »

Επετειακή εκδήλωση του Δήμου Θηβαίων για την 28η Οκτωβρίου 1940

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Ο Δήμος Θηβαίων
 και ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας ο «Ιερός Λόχος»
σας προσκαλούν
στην επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940,
 που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27/10/2016 και ώρα 18:30
στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας .
Ομιλητής με θέμα :   «28η Οκτωβρίου το Χθες και το Σήμερα»
 ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ) Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν
χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας “ΛΑΪΟΣ”
 και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θήβας “ΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ”.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανατίναξαν ΑΤΜ στη Γραβιά

Ένα ακόμη περιφερειακό ΑΤΜ τράπεζας, ανατίναξαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, 3 δράστες ανατίναξαν με εκρηκτικό μηχανισμό, ΑΤΜ της Alpha Bank στην Γραβιά, χωρίς να γίνει γνωστό το ποσό που κατάφεραν να πάρουν.

Πιθανότατα τους τρεις δράστες περίμενε και ένας ακόμη συνεργός τους σε αυτοκίνητο μάρκας BMW που σύμφωνα με μάρτυρες εγκατέλειψε με ταχύτητα το σημείο. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που πιθανότατα διέφυγαν προς το δρόμο που οδηγεί στην Άμφισσα.

Θυμίζουμε ότι πριν από μία εβδομάδα άγνωστοι είχαν κάνει σκόνη την πρόσοψη της Τράπεζας Πειραιώς στο Νέο Μοναστήρι, προκειμένου να παραβιάσουν μηχάνημα αναλήψεων που διέθετε το συγκεκριμένο κατάστημα, χωρίς και τότε οι αστυνομικοί να προλάβουν να επέμβουν πριν εξαφανιστούν από το σημείο.

Πηγή: efthia

Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Θήβας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Ριτσώνας έως τον (Α/Κ) Θήβας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών ανέγερσης νέας ηλεκτρονικής πινακίδας μεταβλητών μηνυμάτων.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

► Την Τετάρτη 19/10 από τις 19:00 έως τις 22:00, από τo 85,1ο έως το 85,7ο χλμ., αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας καθώς και της λωρίδας έκτακτης ανάγκης, στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Λαμία, διάστημα κατά το οποίο η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

► Από τις 22:00 της Τετάρτης 19/10 έως τις 05:00 της Πέμπτης 20/10, πλήρης αποκλεισμός του τμήματος από Α/Κ Ριτσώνας έως Α/Κ Θήβας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Ριτσώνας και μέσω του παράπλευρου οδικού δικτύου και με τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα οδηγούνται στον Α/Κ Θήβας, όπου και θα επανεισάγονται σε αυτόν.

Αντίστοιχα οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Θήβας και μέσω του παράπλευρου δικτύου και τη χρήση κατάλληλων πληροφοριακών πινακίδων, θα επανεισάγονται στον Α/Κ Ριτσώνας, όπου και θα επανεισάγονται σε αυτόν.

Κατά το ανωτέρω διάστημα, θα ισχύει αναστολή είσπραξης διοδίων τελών από το Μετωπικό Σταθμό Θήβας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ Οικογενειακό επίδομα: Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου η πληρωμή της τρίτης δόσης

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρωμή της τρίτης (Γ’) δόσης των οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις το χρόνο.

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:

α) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ).

β) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή Κολλέγια καθώς και σε Ι.Ε.Κ., Δημόσια ή ιδιωτικά. Τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησης των τέκνων και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους (ανεξάρτητα εάν συνεχίζουν να φοιτούν). Διευκρινίζεται ότι στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση περιλαμβάνονται και οι σχολές του Δημοσίου Ανώτατης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης (Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Ναυτικού, κ.λ.π.), καθώς και τα αναγνωρισμένα Ιδρύματα του Εξωτερικού.

γ) Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Χρήσιμες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία χορήγησης των επιδομάτων καθώς και οδηγίες για την συμπλήρωση και υποβολή του εντύπου Α21 παρέχονται στους ενδιαφερόμενους μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr), όπου έχει αναρτηθεί και ο «ΟΔΗΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ-Εκτέλεση βολής στο Πεδίο Βολής Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

Οικονομική ενίσχυση 12.000 νέων αγροτών με 241 εκατ. ευρώ

Ένα μήνα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και μέχρι τέλος Νοεμβρίου έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών να καταθέσουν το σχετικό φάκελο.
Δημοσιεύθηκε σήμερα (18/10/2016) η προκήρυξη του Μέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 που αφορά στην ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, για την είσοδό τους στον αγροτικό τομέα και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Η συνολική δημόσια δαπάνη για το Μέτρο είναι 241 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενταχθούν περίπου 12.000 νέοι γεωργοί, που θα κληθούν να υλοποιήσουν τετραετές επιχειρηματικό σχέδιο.

Η ενίσχυση που θα λάβουν κυμαίνεται από 17.000 έως 22.000 ευρώ ανάλογα με την κατεύθυνση της καλλιέργειας ή εκτροφής και την περιοχή εγκατάστασης. Οι εισερχόμενοι στην κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς και οι κάτοικοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ή των μικρών νησιών μέχρι και 3.000 κατοίκους, έχουν αυξημένη στήριξη. Ειδικότερα, για όσους προσανατολιστούν στη φυτική παραγωγή το ύψος της ενίσχυσης διαμορφώνεται στα 17.000 ευρώ, για την κτηνοτροφική στα 19.500 ευρώ και για τη μικτή στα 17.000 ευρώ. Τα εν λόγω ποσά προσαυξάνονται, ανάλογα με την περιοχή μόνιμης κατοικίας, κατά 2.500 ευρώ, αν είναι ορεινή, μειονεκτική ή μικρά νησιά με πληθυσμό έως και 3.000 κατοίκους.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, σημείωσε ότι «η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές, είναι βασικός μας στόχος, δεδομένης και της διαφαινόμενης τάσης επιστροφής νέων στην ύπαιθρο», τονίζοντας πως «αν δεν ανανεωθεί ο αγροτικός πληθυσμός, δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τις σύγχρονες τάσεις της γεωργίας και να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο και ανταγωνιστικό μοντέλο». «Ενισχύουμε, λοιπόν, την είσοδο νέων γεωργών στο επάγγελμα και την ανάληψη της αρχηγίας γεωργικών εκμεταλλεύσεων από τις προηγούμενες γενιές, με επαρκές αρχικό παραγωγικό δυναμικό», πρόσθεσε.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Βόμβες» Ιερώνυμου: Την πατρίδα και την ορθοδοξία δεν θα σας την παραδώσουμε

«Ήρθε η εποχή που θα πρέπει να αναρωτηθούμε: Μήπως δεν πρέπει να στηρίζουμε τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα;», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών
Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πολιτικό κόσμο γενικότερα εξαπέλυσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, σε ομιλία του από τη Λιβαδειά, τη Δευτέρα το βράδυ.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της κυβέρνησης και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει να υποβαθμιστεί το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, λέγοντας πως «μπορεί να πουλήσατε ή να πουλάτε τους θησαυρούς της Ελλάδας μας, να δίνουμε τα τρένα μας, να δίνουμε τα λιμάνια μας, αλλά την πατρίδα μας και την ορθοδοξία μας, δεν θα σας την παραδώσουμε».

Αναφερόμενος στην κρίση και στη συμβολή των κομμάτων είπε ότι «είναι μία δύσκολη εποχή και όλοι οι άνθρωποι μαστίζονται σε όλους τους κλάδους. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε, ποια οικογένειά θέλουμε, πώς θέλουμε τα παιδιά μας, πώς θέλουμε να ζήσουμε αύριο, ποιο όραμα θα έχουμε» και πρόσθεσε: «Ήρθε η εποχή που θα πρέπει να αναρωτηθούμε. Μήπως δεν πρέπει να στηρίζουμε τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα;».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο προσφυγικό, καλώντας τους Έλληνες να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, των οποίων η πατρίδα βομβαρδίζεται δίχως δική τους ευθύνη.



Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές σε Δήμους όλης της χώρας


Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης
για τους μαθητές σε Δήμους όλης της χώρας
Υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου


Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” διοργανώνει τις “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” σε όλη την Ελλάδα, υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την “Αποστολή”.

Ο στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της δυναμικής και της σημασίας της ανακύκλωσης, ώστε ακόμα περισσότεροι δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το Σύστημα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που όλοι κερδίζουν.

Οι μαθητές πάνω από 1.500 σχολικών τμημάτων και οι οικογένειές τους  θα ανακυκλώσουν μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες, έως 10.12.2016 στους εξής Δήμους: Αθηναίων, Πειραιά, Ιωαννιτών, Ρόδου, Τήνου, Ύδρας, Κηφισιάς, Αγίας Παρασκευής, Καλλιθέας, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου-Ταύρου, Αιγάλεω, Παπάγου-Χολαργού, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ζωγράφου και Ιλίου.

Σε κάθε Δήμο, τα σχολικά τμήματα που θα επιστρέψουν τις περισσότερες συσκευασίες, θα κερδίσουν (για όλους τους μαθητές): Tablet, Action Camera & MP3 player. Επίσης, το 1ο σχολικό τμήμα, πανελλαδικά, που θα ανακυκλώσει τις περισσότερες συσκευασίες θα κερδίσει επιπλέον ένα ταξίδι 4 ημερών στην Αράχωβα.

Σημειώνεται ότι στον προηγούμενο διαγωνισμό, το τμήμα Β1 του 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, που συγκέντρωσε τις περισσότερες (184.985) συσκευασίες πανελλαδικά, κέρδισε ένα ταξίδι 5 ημερών στην Ρόδο.

O κ. Κωνσταντίνος Καμπέρης, Διευθυντής του σχολείου, δήλωσε: “Η ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που συμβάλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Να ευχαριστήσουμε το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” που δίνει κίνητρα στους μαθητές να ασχοληθούν με την ανακύκλωση, αλλά και την δυνατότητα να γνωρίσουν οι μαθητές την άλλη Ελλάδα και να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες.”


Σας περιμένουμε στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε Δήμους όλης της χώρας, για να ανακυκλώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μάθουμε για την ανακύκλωση και να παίξουμε, γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας.

… γιατί τα παιδιά και το περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου !


Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε τη γραμμή ανακύκλωσης:
801 11 67890
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ