Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Γιορτάζουν οι Θεσπιές

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
 ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΗΤΟΥ ΘΕΣΠΙΩΝ

ΤΡΙΤΗ 6 ΜΜ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ  ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ Κ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ  ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ  8.30
ΤΕΤΑΡΤΗ  7 .00 ΟΡΘΡΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ  ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΜΕΤΑ  ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ Κ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 5.ΟΟ ΜΜ ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ



Διαβάστε Περισσότερα »

Α΄ Βοιωτίας: Αποτελέσματα - Βαθμολογία




Στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής ο Αμβρυσσέας κέρδισε 2-1 τον Κιθαιρώνα και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής μετά την 5η αγωνιστική. Ο Παρνασσός πέρασε στη δεύτερη θέση κερδίζοντας μέσα στο Μαυρομμάτι όπως και το Ύπατο που πέρασε από το Δήλεσι.

Τις πρώτες τους νίκες πέτυχαν Δάφνη, Απόλλωνας και Ολυμπιάδα…
Μόνος στην κορυφή ο Αμβρυσσέας

Μόνος στην κορυφή ο Αμβρυσσέας

Α’ Κατηγορία
5η αγωνιστική
Απόλλων Ακρ.- Ένωση 3-2
Δάφνη – ΠΑΟΚ 1-0
Αμβρυσσέας – Κιθαιρώνας 2-1
Μαυρομμάτι – Παρνασσός 0-3
Δήλεσι – Ύπατο 0-2
Παμβαγιακός – Ολυμπιάδα 0-2
Αναγέννηση Σχ. – Αρματηλάτης 3-1

Η Βαθμολογία
(σε 5 αγώνες)

Αμβρυσσέας————17–3——15
———————————————————
Παρνασσός————-17-1——–13
Κιθαιρώνας————–14-3——-12
Ύπατο——————-11-5——–12
Αναγέννηση Σχ.——-8-6———-10
Αρματηλάτης———–5-7———–7
Ένωση——————8-8———–6
Δήλεσι—————––4-5———–6
ΠΑΟΚ——————–3-9——–—6
Ολυμπιάδα————-5-8——— -4
Δάφνη——————-3-7———-4
Απόλλων Ακρ.———5-17———4
————————————————
Μαυρομμάτι————4-13———2
———————————————–
Παμβαγιακός———-1-13——––0

6η αγωνιστική
Ένωση – Αμβρυσσέας
Παρνασσός – Αναγέννηση Σχ.
Κιθαιρώνας – Δήλεσι
Ολυμπιάδα – Απόλλων Ακρ
Αρματηλάτης -Ύπατο
Δάφνη – Παμβαγιακός
ΠΑΟΚ – Μαυρομμάτι
stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Αν θέλετε να ξεριζώσετε τις αρχές μας, θα μας βρείτε αντιμέτωπους

«Δεν θέλουμε να χωρίσουμε από τον λαό και την κοινωνία. Θέλουμε να διακονήσουμε τον λαό, όπως παλιά, πρόσφατα, σήμερα και όποτε χρειαστεί».

Αυτό τόνισε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 4ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Επιπρόσθετα, αναφορικά με τον διαχωρισμό Εκκλησίας – κράτους, επισήμανε πως «Τελευταία έχει προκύψει ένα ζήτημα να χωριστούμε επιτέλους από την Εκκλησία. Θα ήθελα να δώσω μια εξήγηση: αν είναι το θέμα με όρους και όρια ιδεολογικά, μας είναι αδιάφορο, αν όμως είναι με όρους και όρια κοινωνικά, μας ενδιαφέρει».

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιπλέον, υπογράμμισε ότι «αυτό που μας απασχολεί δεν είναι αν χωρίσουμε από το κράτος σαν διοίκηση. Αν είναι μια κρατική λειτουργία, δεν μας απασχολεί. Αν, όμως, είναι ένα ξερίζωμα που αναφέρεται στις αρχές μας, στην ιστορία και στις παραδόσεις μας, θα μας βρείτε αντιμέτωπους και θα αγωνιστούμε. Όχι πολιτικά, διότι μερικοί προσπαθούν να το πάνε εκεί το θέμα, αλλά εκκλησιαστικά, εθνικά, με την έννοια του ορθόδοξου που στηρίχτηκε και στηρίζεται σε αυτόν τον χώρο και θα στηρίζει αυτήν την χώρα».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια και η Εκκλησιαστική Διακονία συναντώνται, άσχετα αν πολλοί από εμάς δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη», για να συμπληρώσει πως το αντικείμενο αυτής της συνάντησης είναι ο άνθρωπος. «Γι’ αυτό καλούμαστε να είμαστε μαζί. Αυτό είναι εντολή άνωθεν. Ο Κύριος ζητούσε να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας. Εκεί κρύβεται το νόημα της ζωής. Σε μια τέτοια σημαντική συνάντηση», δήλωσε εμφατικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο επίσης για κάποιους που ενδεχομένως να σκεφτούν τι νόημα έχουν όλα αυτά τα λόγια που μοιάζουν με συνθήματα σε έναν χαιρετισμό. «Σε μια τέτοια σύναξη με μεγάλη σημασία, που έχει σύνθημα την πρόοδο και την ανάπτυξη του λαού, το βλέπω σαν ευκαιρία μιας εξομολόγησης του πνευματικού πατρός αυτού του χώρου προς τους ανθρώπους στα χέρια των οποίων έχει εμπιστευθεί ο λαός μας την τύχη του», διευκρίνισε.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρέστησαν υπουργοί, βουλευτές και μέλη της Ένωσης Περιφερειών από όλη την Ελλάδα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερις ηλεκτρικές συσκευές που καίνε πάρα πολύ ρεύμα



Μερικές από τις συσκευές που έχουμε όλοι στο σπίτι μας καταναλώνουν πολλή ενέργεια με αποτέλεσμα να έρχεται... φουσκωμένος ο λογαριασμός της ΔΕΗ.

Κάποιες τις φανταζόμαστε ενώ κάποιες άλλες δεν μας περνάνε καν από το μυαλό. Δείτε τέσσερις από αυτές που καταναλώνουν πάρα πολύ ρεύμα...

1. Πιστολάκι

Παρά το γεγονός ότι δεν το χρησιμοποιείτε ίσως καθημερινά και για πολύ ώρα, το πιστολάκι είναι μια συσκευή που είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι το αντικαταστήσετε και αυτό με κάποιο άλλο πιο καινούργιο που θα έχει καλύτερη ενεργειακή κλάση.

2. Κλιματιστικά

Αν το χειμώνα επιλέγετε το κλιματιστικό για να ζεσταθείτε θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι υπεύθυνο για τη δαπάνη αρκετών χρημάτων ετησίως σε κάθε νοικοκυριό. Φροντίστε τουλάχιστον να μην έχετε απώλειες από παράθυρα ή πόρτες.

3. Θερμοσίφωνας

Η πραγματική ποσότητα ενέργειας που ξοδεύετε όταν ανάβετε το θερμοσίφωνο έχει να κάνει με τον τύπο και το μέγεθός του αλλά και με το πόση ώρα τον έχετε αναμμένο. Είναι λοιπόν καλύτερο να μην τον αφήνετε αναμμένο για περισσότερο από 30-40 λεπτά ή να σκεφτείτε τη λύση του ηλιακού.

4. Φούρνος

Πρόκειται για μια ακόμη συσκευή που καταναλώνει πολύ ρεύμα οπότε την επόμενη φορά που θα πρέπει να ζεστάνετε το φαγητό σας σκεφτείτε αν έχετε μια εναλλακτική λύση. Επίσης προτιμήστε την ψηστιέρα για φαγητά που μπορούν να μαγειρευτούν εκεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Δευτέρα πληρώνεται η 16η δόση της κάρτας σίτισης

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της 16ης δόσης στην Κάρτα σίτισης Αλληλεγγύης στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με την απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κ. Φωτίου εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης 13.572.530,00€ (δεκατρία εκατομμύρια πεντακόσιες εβδομήντα δύο χιλιάδες πεντακόσια τριάντα ευρώ) ως δέκατη έκτη δόση, προκειμένου να προχωρήσει η φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης (Αλληλεγγύης), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 120.456.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε Βιβλίο η Ιστορία της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας ενημερώνουμε  και σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Βιβλίου της Μονής μας,που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (έναντι Μουσείου),την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα.
Την παρουσίαση θα κάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου κ Σιατίστης κ. Παύλος.
Εισηγήσεις  θα κάνουν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος και η φιλόλογος ερευνήτρια κ. Καλή Λούσκου,ενώ τον συντονισμό θα έχει ο προιστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστή Λουκά Θήβας  π.Σπυρίδων Βασιλάκος.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Προσκαλούμε όλους τους ευσεβείς κατοίκους της περιοχής που αγαπούν το Μοναστήρι και που τόσα χρόνια προστρέχουν στην χάρη του Αγίου,να παραβρεθούν στην εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης αυτής,που προσδοκά να συμβάλει,στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού, αυτής της γωνιάς της Βοιωτικής γης.
Μετά Τιμής  
Ο Καθηγούμενος
της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου

Αρχιμανδρίτης Σιλουανός
 και οι συν εμοί Εν Χριστώ αδελφοί
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλες οι αλλαγές στα τέλη κυλοφορίας – Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν

Περισσότεροι από 1.200.000 φορολογούμενοι θα υποστούν αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι πάνω από 1,2 εκατ. φορολογούμενοι, με ΙΧ που τέθηκαν για πρώτη φορά σε κυκλοφορία την τελευταία 10ετία στην ΕΕ ή στην Ελλάδα θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένα τέλη, ενώ μειώσεις στα τέλη θα δουν περίπου 800.000 ιδιοκτήτες με ΙΧ παλαιότητας μεγαλύτερης των 10 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν:

    Σημαντικές αυξήσεις τελών κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα με μεγάλη εμπορική αξία, τα οποία πρωτοκυκλοφόρησαν στην Ε.Ε. ή στην Ελλάδα από το 2011 και μετά.
    Μικρότερες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας για τα μεγάλης εμπορικής αξίας Ι.Χ. αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ε.Ε. ή στην Ελλάδα την περίοδο από το 2006 έως το 2010.
    Μικρές μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού Ι.Χ. αυτοκίνητα που πρωτοκυκλοφόρησαν την περίοδο από το 2000 έως το 2005 σε Ε.Ε. ή Ελλάδα.
    Μεγαλύτερες μειώσεις στα τέλη για τα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού Ι.Χ. τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ε.Ε. ή την Ελλάδα πριν από το 2000.
    Ακόμη, εξετάζεται το ενδεχόμενο για όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου του 2007 έως το 2010, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται με τέλη υπολογιζόμενα με βάση τα κυβικά εκατοστά των κινητήρων τους, να ισχύσει το σύστημα υπολογισμού με βάση τους ρύπους. Αυτό θα έχει ως συνέπεια πάνω από 1 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να πληρώσουν σημαντικά υψηλότερα τέλη, σε σχέση με πέρυσι.
    Αυξήσεις τελών κυκλοφορίας και για ΙΧ που εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους κάτω από τα 90 γραμ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Ενδέχεται το όριο να μειωθεί ακόμη και στα 80 γραμ., και έτσι χιλιάδες ιδιοκτήτες, που έως τώρα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ, θα πληρώσουν τέλη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 2 ατόμων στο Δήμο Ορχομενού

O δήμος Ορχομενού ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 2 ατόμων για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος.
Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Aγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών

Aγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Νέου για την Ελευθερώτρια και για τα Νικητήρια της ''28ης Οκτωβρίου 1940''.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένστολοι πλέον οι δασοφύλακες στην ύπαιθρο

Ένστολοι πλέον θα τελούν την υπηρεσία τους οι δασοφύλακες στην ύπαιθρο, ύστερα από δημοσίευση σχετικού προεδρικού διατάγματος. Παράλληλα, με το εν λόγω ΠΔ, καθορίζεται ο τρόπος ελέγχου αυτοκινήτων και οδηγών για τυχόν παραβάσεις που αφορούν τη δασική νομοθεσία, όπως λαθροϋλοτομία, παράνομη θήρα και εκχερσώσεις.

Σύμφωνα με την ειδική σύμβουλο του ΥΠΕΝ Δήμητρα Λυμπεροπούλου, «οι δασοφύλακες θα φορούν στολή όχι μόνο προκειμένου να είναι ευδιάκριτη η παρουσία τους, αλλά πολύ περισσότερο προκειμένου να παίξουν έναν αποτρεπτικό ρόλο σε θέματα παραβατικότητας της δασικής νομοθεσίας, και προκειμένου να δώσουν ένα επιπλέον αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες».

Όπως υπογραμμίστηκε από την πλευρά των δασοφυλάκων, η συγκεκριμένη απόφαση αν και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πανάκεια για την καλύτερη λειτουργία των δασικών υπηρεσιών, αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς θα διευκολύνει το ρόλο τους.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, με αυτό τον τρόπο ενισχύεται και ισχυροποιείται ο ρόλος των δασικών υπηρεσιών της χώρας, ώστε ως ακόμα περισσότερο οργανωμένη και συγκροτημένη δομή, να προστατέψουν αποτελεσματικά το δασικό περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία, προς όφελος του πολίτη.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες και υποδομές, ώστε η δασική υπηρεσία να αποτελέσει τον κύριο βραχίονα προστασίας συνολικά του φυσικού περιβάλλοντος της ελληνικής επικράτειας σε ενιαία βάση και αναφορά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποψήφιοι Βοιωτίας με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Υποψήφιοι Βοιωτίας με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΗ.ΣΥ.) στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Α/θμιας Εκπ/σης


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ