Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Επιτυχημένος και φέτος ο 2ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Κοιλάδας Μουσών-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Με επιτυχία στέφθηκε και ο φετινός Ορεινός  Ημιμαραθώνιος στην Άσκρη.

Πάνω από 100  δρομείς συμμετείχαν στον  Ημιμαραθώνιο που ξεκίνησαν από το χωριό και μετά από μια πανέμορφη διαδρομή στη Κοιλάδα των Μουσών και  στο δάσος της Ευαγγελίστριας τερμάτισαν στη πλατεία της Άσκρης.

Στο τέλος έγιναν και οι απονομές στους νικητές


Ο καιρός ήταν πολύ καλός. Η ισχυρή νεροποντή του Σαββάτου δημιούργησε κάποια προβλήματα στις σημάνσεις και δεν επέτρεψε τους ελέγχους της τελευταίας στιγμής.

Συμμετείχαν  τελικά 69 δρομείς και 32 πεζοπόροι, από Αθήνα, Λιβαδειά, Θήβα και πολλά χωριά της Βοιωτίας. Η συμμετοχή ήταν τριπλάσια από αυτή του 2015.

Ο αγώνας διεξήχθη ομαλά και πολλοί αθλητές εκφράσανε τον ενθουσιασμό τους για την διαδρομή και την ομορφιά της Κοιλάδας των Μουσών.

Οι τυχόν παραλήψεις που αναφέρθηκαν, καταγράφηκαν, ώστε να μην επαναληφθούν.

Τον αγώνα συνέδραμαν η ομάδα διάσωσης Θηβών, οι “Σαμαρείτες” από την Χαλκίδα και εθελοντές από την Άσκρη, Θεσπιές και Νεοχώρι.

Την υγειονομική κάλυψη και τη χρονομέτρηση είχε ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιών. Σημαντική ήταν η παρουσία και κυρίως η βοήθεια του αντιδημάρχου κ. Αραπίτσα.

Τις απονομές έκαναν ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Αραπίτσας, ο πρόεδρος του ΣΔΥΜ Θήβας Ιωάννης Σκουρτανιώτης, ο πρόεδρος της ΕΚΟ Λιβαδειάς Χρήστος Πολατσίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης.

Ένα μεγάλο “εύγε” στις γυναίκες της Άσκρης για την οργάνωση των τμημάτων και την ευταξία της πλατείας.

 

 


 




ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΙΣΤΟΜΟ: Δεν ξεχνώ!από Μοτοσυκλετιστές που επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού


<<Ήρθαμε για να μην ξεχάσουμε! Διότι, δυστυχώς, πολλοί Ελληνες ξεχνούν! Και εμείς θα ξανάρθουμε!>>.
Με αυτά τα λόγια ενός από τους 64 μοτοσικλετιστές, αποχαιρέτησαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο, τα 64 μέλη της ''Λέσχης Ιαπωνικής Κλασσικής Μοτοσικλέτας'' που την Κυριακή ξεκίνησαν από την Αθηνα για το 5ο Classicjap Ride,δηλαδή την τελευταία για φέτος προγραμματισμένη βόλτα τους.
Με τις μοτοσικλέτες τους, άλλοι μόνο, άλλοι με συνεπιβάτη, έφθαναν στο Δίστομο, μετά από μια υπεροχή διαδρομή μέσα από τον ελατόφυτο Ελικώνα. Και αφού ξεκουράστηκαν και πήραν το καφεδάκι τους στην ηλιόλουστη πλατεία, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και είδαν το συγκλονιστηκο βίντεο για την Σφαγή του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνιο του 1944.
Αρκετά αργά το απόγευμα και αφού γευμάτισαν οι φίλοι...easy riders αποχαιρέτησαν την μαρτυρική κωμόπολη της Βοιωτίας... Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και φιλοξενία, είπαν στους εθελοντές υπεύθυνους του Μουσείου,καθώς μετά από πρόταση του Διστομίτη μέλους τους Ιωάννη Παπαϊωάννου, συνδύασαν το χόμπι τους με τους δυο τροχούς με την ενημέρωση για ένα ιστορικό γεγονός που σημάδεψε τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και διατηρεί ζωντανό το αίτημα για ειρήνη, δικαιοσύνη και αποζημίωση. Θα γίνουμε κήρυκες του μηνύματος για να μην έχουμε ποτέ ξανά πόλεμο, είπαν και δεσμεύτηκαν όχι μόνο θα επισκεφθούν την νέα σαιζόν το Δίστομο, αλλά και να προωθήσουν σε ομοειδείς Λέσχες και ομάδες, και στα Σχολεία των παιδιών τους  την πρόταση για μια επίσκεψη στο Μουσείο Θυματων Ναζισμού Διστόμου.''Δεν πρέπει να ξεχνάμε!>>, έγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ANAKOINΩΣΗ

Ανακοίνωση
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το «πρώτο κουδούνι» στα
σχολεία, βιάστηκε να προβάλει στο πανελλήνιο μια εικόνα «ομαλής λειτουργίας» όλων των σχολείων.  Για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, διαφημίζουν τα επιτελεία της ότι "όλα δουλεύουν ρολόι".

Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει την κυβερνητική «εικονική πραγματικότητα».
Ένα σχεδόν μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων η Διοίκηση  επιβάλλει  νέες συμπτύξεις τμημάτων σε σχολεία της Βοιωτίας, ακόμα και σε περιπτώσεις, όπου υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Αξιοποιεί για το σκοπό αυτό το αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση, για 27αρια και 28αρια τμήματα.
Πρόκειται για ενέργεια που χτυπά περαιτέρω τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, υποβαθμίζει τη μορφωτική διαδικασία και πρέπει να πέσει στο κενό! Έρχεται να προστεθεί στην απόφαση να κλείσουν 3 τομείς στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου και να αλλάξουν προσανατολιμό ή να μετακινηθούν μαθητές μακριά από το σχολείο τους. Κανείς συνάδελφος, κανείς Σύλλογος Διδασκόντων να μη δεχθεί το (νέο) κλείσιμο τμημάτων. Επιμένουμε στον ορισμό τμημάτων, όπως έχουν γίνει στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Όπου οι Σύλλογοι Διδασκόντων κρίνουν ότι είναι παιδαγωγικά απαραίτητο, να προχωρούν και στο σπάσιμο των τμημάτων.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να μην υποταχθούν σ’ αυτή τη ζοφερή για τους ίδιους πραγματικότητα, αλλά να προτάξουν τις σύγχρονες ανάγκες τους στη μόρφωση και στη ζωή. Να οργανώσουν τον αγώνα για να λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία. 
•    Απαιτούμε από την κυβέρνηση να καλύψει εδώ και τώρα όλα τα κενά.
•    Να μην αποδεχτούμε την επέκταση και μονιμοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.
•    Να μην επιτρέψουμε η μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματά  μας να μπουν στον μόνιμο κόφτη Κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΣΕΒ – ΔΝΤ.

Καλούμε την ΕΛΜΕ Βοιωτίας :
•    Να οργανώσει τον αγώνα των εκπαιδευτικών για να μην περάσουν οι συμπτύξεις τμημάτων και οι καταργήσεις τομέων.
•    Να κηρύξει στάση εργασίας την Τρίτη 25/10/2016, συγκέντρωση στην πλατεία της Λιβαδειάς, πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Βοιωτίας.
•    Όλοι οι σύλλογοι διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στην κινητοποίηση.
•    Να καλέσει τους συλλόγους γονέων και τα μαθητικά συμβούλια μαζί με τους εκπαιδευτικούς να υπερασπίσουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
•    Να απαιτήσει να λυθεί άμεσα το θέμα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών που εκκρεμεί μέχρι σήμερα.


ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναντήσεις Μπακογιάννη με επιτρόπους στο Στρασβούργο



Στο Στρασβούργο μεταβαίνει σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τους ευρωπαίους επιτρόπους Corina Cretu, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Χρήστο Στυλιανίδη αλλά και με την πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Iskra Mihaylova.

Οι συναντήσεις γίνονται με πρωτοβουλία του κ.Μπακογιάννη , προκειμένου να συζητηθεί το χρόνιο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας , λόγω του στατιστικού λάθους που κατατάσσει την Στερεά Ελλάδα στις «πλούσιες» περιοχές από την λειτουργία βιομηχανιών στον νομό Βοιωτίας.

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Στρασβούργο ο Περιφερειάρχης, δήλωσε: «Αυτό το ταξίδι εντάσσεται στο πλαίσιο του αγώνα που έχουμε ξεκινήσει με επαφές, διαμαρτυρίες, επιστολές και παρουσίαση μελετών για να αποδείξουμε την τεράστια αδικία σε βάρος της Στερεάς Ελλάδας. Από ένα στατιστικό λάθος, χάνουμε πολλά κονδύλια από τις χρηματοδοτήσεις. Πηγαίνω με όλα τα στοιχεία στο κέντρο των αποφάσεων για να αποδείξω το λάθος και για να πείσω ότι η Περιφέρειά μας δεν παίρνει αυτά που δικαιούται».
Διαβάστε Περισσότερα »

Οικονομική στήριξη της Νομαδικής Μελισσοκομίας στη Βοιωτία

Κυψέλες Διαχείμασης και Δικαιούχοι ενίσχυσης της Δράσης 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής Μελισσοκομίας”

Σχετ: Το υπ' αρ. 12601/11-10-2016 έγγραφο της Δ.Α.Ο.Κ της Π.Ε. Βοιωτίας

Σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό έγγραφο σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:


1. Κυψέλες διαχείμασης :
Σύμφωνα με το άρ.2 του ΚΑΝ.(Ε.Ε) 2015/1366 τα κράτη μέλη που υλοποιούν μελισσοκομικά  προγράμματα πρέπει να καθορίζουν τον αριθμό των κυψελών που είναι έτοιμες για διαχείμαση στην επικράτειά τους μεταξύ της 1ηςΣεπτεμβρίου και της 31ηςΔεκεμβρίου κάθε έτους. Έτσι θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι –κάτοχοι μελισσοκομικών βιβλιαρίων να καταθέσουν στο Τμήμα Φυτικής και Ζωικής παραγωγής της Δ.Α.Ο.Κ στη Λιβαδειά μέχρι της 31-12-2016 την απαραίτητη αίτηση –δήλωση.

2. Δικαιούχοι ενίσχυσης της δράσης 3.2
Για τη νέα τριετία 2017-2019, στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 3.2 « Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»,σας ενημερώνουμε ότι θα ενισχύεται η δαπάνη της μετακίνησης των μελισσοσμηνών από το συνήθη μόνιμο τόπο της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης σε  άλλον, κατά το  χρονικό διάστημα από την 1ηΣεπτεμβρίου κάθε έτους έως και την 20η Μαΐου του επόμενου έτους.
Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι της Δράσης, θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω βασικά κριτήρια:
•    Να έχουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΕΕ), ως επαγγελματίες αγρότες
•    Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 110 παραγωγικών μελισσοσμηνών και η ελάχιστη ακαθάριστη αξία της παραγωγής τους να είναι 8.000 ευρώ.
•    Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ και θεωρημένο τουλάχιστον πριν ένα (1) έτος από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
•    Να υποβάλλουν την  αίτηση δήλωσης κυωελών διαχείμασης στη ΔΑΟΚ που ανήκουν από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.:22613-50185, στον αρμόδιο Υπάλληλο κ. Α.Μπουρδούκη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Φανής Παπαθωμά με το Δ/ντή Δ/νσης Δασών και τους Δασάρχες Λιβαδειάς και Θήβας




Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24-10-2016 στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη, κ. Φανής Παπαθωμά, με τον Δ/ντή Δ/νσης Δασών κ. Γρίβα Ιωάννη, το Δασάρχη Λιβαδειάς κ. Ζουρνή Ιωάννη και το Δασάρχη Θήβας κ. Αμοιρίδη Κων/νο, με σκοπό τη συνεργασία των Τεχνικών  Υπηρεσιών της Π. Ε. Βοιωτίας με τα αρμόδια Δασαρχεία, για τον καθαρισμό των ρεμάτων.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, σε δηλώσεις της τόνισε:

«Με τη σημερινή συνάντηση λύθηκαν θέματα που αφορούν δασικά τμήματα των ρεμάτων της Βοιωτίας, με σκοπό ο καθαρισμός τους να αποτρέψει πλημμυρικά φαινόμενα.

Είναι μία συνεργασία, η οποία ξεκίνησε από την αρχή της θητείας μας και συνεχίζεται.

Ευχαριστώ προσωπικά τον Δ/ντή Δ/νσης Δασών κ. Γρίβα, το Δασάρχη Λιβαδειάς κ.Ζουρνή και το Δασάρχη Θήβας κ. Αμοιρίδη, για την άμεση ανταπόκρισή τους ως προς την επίλυση σοβαρών θεμάτων, που αφορούν τα ρέματα της Βοιωτίας.

Προλαμβάνουμε γεγονότα συνεργαζόμενοι μεταξύ μας άριστα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ε.Κ. Λιβαδειάς:Λευκές Νύχτες, Μαύρες Μέρες για εργαζόμενους και καταστηματάρχες

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ
ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ


Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς είναι κάθετα αντίθετο με τη λειτουργία των καταστημάτων νυχτερινές ώρες με επιχείρημα τη λεγόμενη «Λευκή Νύχτα» που θέλει να οργανώσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λιβαδειάς και ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς , όπως και στην όποια άλλου τύπου απελευθέρωση του ωραρίου (λειτουργία καταστημάτων Κυριακή κλπ). Η απελευθέρωση του ωραρίου, δεν είναι «γιορτή» για μας τους εργαζόμενους, αφού μας αφαιρεί ακόμη περισσότερα δικαιώματα. Είναι συνέχεια των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται εις βάρος μας.
Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν αυτά τα ωράρια που τους επιβάλλονται.
Δεν μας λείπει ο χρόνος  για να ψωνίσουμε , μας λείπουν τα χρήματα , που μας έχουν αφαιρέσει τα φορολογικά και μισθολογικά νομοθετήματα της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Αν όλοι οι παραπάνω φορείς θέλουν να διοργανώσουν μια γιορτή για το Λειβαδίτικο λαό για να ξεφύγει από την μαυρίλα, τους τονίζουμε ότι θα είμαστε μαζί τους με την προϋπόθεση ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά   
 

                                                     Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Άλυτο πρόβλημα οι μετακινήσεις προνήπιων της Τ.Κ. Χωστίων

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θηβαίων στις 19 Οκτωβρίου, επαναφέραμε το θέμα και αναζητήσαμε και πάλι λύση για τη μεταφορά έξι προνήπιων της τοπικής κοινότητας Χωστίων (χωριό –Σαράντη) στο νηπιαγωγείο Δομβραίνας, για μια συνολική απόσταση έως 30 χλμ περίπου καθημερινά.

Ενάμισι περίπου μήνα μετά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα και η μεταφορά αφήνεται στην πρωτοβουλία των γονέων.

Ο δήμος δηλώνοντας αναρμόδιος είχε μείνει μέχρι σήμερα στην ουσία άπραγος για το θέμα. Το προηγούμενο διάστημα αναζητώντας λύση απευθυνθήκαμε στους “καθ’ ύλην αρμόδιους” της περιφέρειας οι οποίοι μας το ξέκοψαν ορθά – κοφτά, ότι οι διατάξεις δεν προβλέπουν τίποτα για τη μεταφορά των προνήπιων!

Έτσι, οι γονείς ή θα μεταφέρουν με δικά τους μέσα τα παιδιά επιβαρυνόμενοι με το οικονομικό κόστος και την κόπωση από τις μετακινήσεις ή τα παιδάκια απλά θα μένουν υποχρεωτικά στο σπίτι!

Πρόβλημα υπάρχει επίσης και με τη μεταφορά των παιδιών του γυμνασίου το μεσημέρι, καθώς τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι τέτοια, που παραμένουν σε αναμονή για περισσότερο από μια ώρα για να μετακινηθούν από τη Δομβραίνα μέχρι το Σαράντι!

Και στο θέμα αυτό δε βρήκαμε επίσης λύση από τους καθ ’ύλην αρμόδιους.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή, απέναντι σε ένα αγαθό, την εκπαίδευση, που όλοι οι πολίτες έχουν ή υποτίθεται ότι έχουν ίση μεταχείριση, πρόσβαση και δικαιώματα.

Η έλλειψη βούλησης, δείχνει επίσης τη γενικότερη περιφρόνηση και αδιαφορία, καθώς φαίνεται ότι αντί για στήριξη επιδιώκεται η εγκατάλειψη της υπαίθρου και ότι τα περίφημα εκπαιδευτικά κριτήρια για τις συνενώσεις, είναι απλά η συγκάλυψη των περικοπών και μόνον.

Ο δήμαρχος κ. Νικολάου μετά και την τελευταία παρέμβασή μας, δεσμεύτηκε ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να βρεθεί άμεσα μία λύση σε ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνον εκπαιδευτικό, άλλα έχει και κοινωνικές και ηθικές προεκτάσεις.

Δημοτική Παράταξη  « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »
Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο Γυναίκες απο το Λεοντάρι δώρισαν 50 εικόνες στον Άγιο Δημήτριο Θεσπιών

Με αφορμή τον εορτασμό, του πολιούχου των Θεσπιών Αγίου Δημητρίου,δυο γυναίκες απο το Λεοντάρι οι οποίες θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους,δώρισαν στην Εκκλησία 50 χειροποίητες εικόνες του Αγίου.
Τις εικόνες παρέδωσαν στην Εκκλησιαστική Επιτροπή, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στο φιλανθρωπικό και  κοινωνικό έργο του Ιερού Ναού.Αξίζει να το αναφέρουμε,τα αντίγραφα των εικόνων του Αγίου Δημητρίου  είναι δημιουργήματα των ιδίων.
 Μπράβο στις δυο γυναίκες απο το Λεοντάρι, που ασχολούνται με τόσο ενδιαφέροντα θέματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται διπλή καμπάνα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ -Ποιους αφορά

Διπλή καμπάνα για πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καθώς ξεκινούν αναδρομικοί έλεγχοι για τέλη κυκλοφορίας που δεν έχουν πληρωθεί καθώς και για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ελέγχους του ΥΠΟΙΚ διαπιστώθηκε ότι το 2013 και 2014 200.000 ιδιοκτήτες κυκλοφορούσαν τα οχήματά τους στους δρόμους χωρίς να έχουν καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας.

Ετσι, τώρα θα κληθούν να τα καταβάλλουν στο διπλάσιο. Κατά εκτιμήσεις το ποσό που θα κληθούν να καταβάλλουν φθάνει συνολικά στα 100 εκατ. ευρώ. Οσοι δεν καταβάλλουν το ποσό που  τους αναλογεί θα υποστούν τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος δηλαδή δεσμεύσεις καταθέσεων και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Εντωμεταξύ οι έλεγχοι συνεχίζονται για τα έτη 2015 και 2016 με το ΥΠΟΙΚ να εκτιμά ότι θα εντοπιστούν περίπου άλλοι τόσοι ιδιοκτήτες.

Την ίδια ώρα θα προχωρήσει ο έλεγχος για τα ανασφάλιστα οχήματα τα οποία εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 800.000 ως 1.000.000. Τα στοιχεία που θα βρεθούν θα αποσταλούν στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και στη συνέχεια η Τροχαία θα κληθεί να κόψει πρόστιμα και να αφαιρέσει ακόμα και πινακίδες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά στις 2 Νοεμβρίου όλα τα σχολεία της χώρας

Προσοχή! Μην ξεχαστείτε!

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, όλα τα σχολεία (Δημοτικό έως Λύκειο) της χώρας, λόγω των εκλογών των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το υπ’ αρ.πρωτ. Φ.350/53/147271/Ε1/13-9-2016 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών των ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, και ΚΥΣΔΕ θα διεξαχθούν την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016.

Για τη διευκόλυνση των εκλογέων και τη διασφάλιση της ευρύτερης δυνατής συμμετοχής τους, χορηγείται άδεια μίας ημέρας σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Αποτελέσματα – Βαθμολογίες – Σκόρερς

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες σε α’ και β’ κατηγορία Βοιωτίας καθώς επίσης και οι σκόρερς στην α’ κατηγορία είναι:

Α’ Κατηγορία
5η αγωνιστική
Απόλλων Ακρ.- Ένωση 3-2
Δάφνη – ΠΑΟΚ 1-0
Αμβρυσσέας – Κιθαιρώνας 2-1
Μαυρομμάτι – Παρνασσός 0-3
Δήλεσι – Ύπατο 0-2
Παμβαγιακός – Ολυμπιάδα 0-2
Αναγέννηση Σχ. – Αρματηλάτης 3-1

Η Βαθμολογία
(σε 5 αγώνες)

Αμβρυσσέας————17–3——15
———————————————————
Παρνασσός————-17-1——–13
Κιθαιρώνας————–14-3——-12
Ύπατο——————-11-5——–12
Αναγέννηση Σχ.——-8-6———-10
Αρματηλάτης———–5-7———–7
Ένωση——————8-8———–6
Δήλεσι—————––4-5———–6
ΠΑΟΚ——————–3-9——–—6
Ολυμπιάδα————-5-8——— -4
Δάφνη——————-3-7———-4
Απόλλων Ακρ.———5-17———4
————————————————
Μαυρομμάτι————4-13———2
———————————————–
Παμβαγιακός———-1-13——––0

6η αγωνιστική
Ένωση – Αμβρυσσέας
Παρνασσός – Αναγέννηση Σχ.
Κιθαιρώνας – Δήλεσι
Ολυμπιάδα – Απόλλων Ακρ
Αρματηλάτης -Ύπατο
Δάφνη – Παμβαγιακός
ΠΑΟΚ – Μαυρομμάτι

ΣΚΟΡΕΡΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

9 γκολ: Πλακίδας Μ.(Αμβρυσσέας)

5 γκολ: Μαρτιναίος (Παρνασσός), Δαμπάνης (Ένωση), Μπατσούλης (Κιθαιρώνας)

Β’ Κατηγορία

α’ όμιλος
3η αγωνιστική
Άσκρη – Παναλίαρτος 0-3
Νίκη Λαφ.- Θεσπιακός 0-0
Πήγασος – Υψηλάντης 0-1
Ρήξη Λιβ. – Παύλο 0-3
Πανδαυλειακός – Πανγεωργικός 5-1
Ρεπό: Κυπάρισσος

Βαθμολογία
(σε 3 αγώνες)

Νίκη Λαφ.————-10-1——–7
Παναλίαρτος——–10-1——–7
————————————————
Υψηλάντης————3-0——–7
Πανδαυλειακός*—-11-1——-6
Κυπάρισσος*———-4-0——–6
Πήγασος—————4-2——–6
Παύλο——————3-4——–3
Θεσπιακός————0-7——–1
Πανγεωργικός*——-2-7——–0
Άσκρη——————1-8——–0
Ρήξη Λιβ.————–1-18——0



4η αγωνιστική
Θεσπιακός – Παναλίαρτος
Πανδαυλειακός – Πήγασος
Πανγεωργικός – Κυπάρισσος
Παύλο – Άσκρη
Υψηλάντης – Ρήξη Λιβ.
Ρεπό: Νίκη Λαφ.

β’ όμιλος
3η αγωνιστική
Χώστια – Κόκκινο 1-6
Λεοντάρι – Ηρακλής Ασωπίας 0-3
Δόξα Μουρ.- Ελλοπιακός 0-4
Κεραυνός – Πελοπίδας 1-0
Ιωνικός Αστέρας Ελικώνας 6-2
Ρεπό:Ελεώνας

Βαθμολογία
(σε 3 αγώνες)

Κόκκινο—————13-1——-9
Ελλοπιακός———-10-4——-9
———————————————–
Ηρακλής—————-5-1——-7
Κεραυνός—————5-2——6
Δόξα Μουρ.————-7-7——4
Ιωνικός Αστέρας*——-6-6——3
Πελοπίδας————-2-4——–1
Λεοντάρι—————-3-7——-1
Ελεώνας*—————-1-4——-1
Χώστια——————3-12——-1
Ελικώνας*————–3-10——0

* Έχουν 2 αγώνες

4η αγωνιστική
Πελοπίδας – Λεοντάρι
Ηρακλής Ασωπίας – Δόξα Μουρ.
Κόκκινο – Ελλοπιακός
Ελικώνας – Ελεώνας
Ιωνικός Αστέρας – Κεραυνός
Ρεπό:Χώστια
 stereasports.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ