Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ημαθία: Έπεσε στις γραμμές του τρένου για να 'συναντήσει' τον φίλο της που αυτοκτόνησε με τον ίδιο τρόπο


Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από τον θανάσιμο τραυματισμό της 18χρονης από αμαξοστοιχία και η τραγική ειρωνεία με τον οδηγό του τρένου

Μια συγκλονιστική ιστορία κρύβεται πίσω από τον θανάσιμο τραυματισμό 18χρονης από διερχόμενη αμαξοστοιχία το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.


Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η άτυχη κοπέλα πήδηξε συνειδητά στις σιδηροδρομικές γραμμές για να δώσει τέλος στη ζωή της. Το τραίνο παρέσυρε το σώμα της, διαμελίζοντάς το.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η άτυχη κοπέλα προέβη στο απονενοημένο διάβημα εξαιτίας του αναπάντεχου χαμού του συνομήλικου αγοριού της.

Το αγόρι της έχασε τη ζωή του το απόγευμα της 21ης Σεπτεμβρίου στην Κορυφή Ημαθίας. Τα στοιχεία που συνέλεξαν τότε οι αρχές έδειχναν ότι ο νεαρός είχε πηδήξει στις γραμμές του τραίνου με σκοπό να αυτοκτονήσει.

Το γεγονός συνέτριψε ψυχολογικά την κοπέλα, η οποία οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα για να συναντήσει τον αγαπημένο της. Τριάντα επτά ημέρες μετά, η 18χρονη αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της με τον ίδιο τρόπο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός της αμαξοστοιχίας στο περιστατικό της Παρασκευής, ήταν ο ίδιος του τρένου, που παρέσυρε τον νεαρό στο Λιανοβέργι πριν από λίγους μήνες.

Πρόκειται για τραγική ειρωνεία η οποία σίγουρα δεν συμβαίνει συχνά και μπορεί να αντιληφθεί κανείς την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την ώρα ο οδηγός του τρένου. Για το περιστατικό διεξάγεται έρευνα από τις αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αγώνας Τώρα Αρχίζει για τους μαθητές του Γυμνασίου Ακραιφνίου


MIA ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ

Την Παρασκευή στις 21 Οκτωβρίου ήρθε μια απόφαση στο σχολείο μας ότι καταργείται η κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών εξαιτίας του μικρού αριθμού των μαθητών, ωστόσο κανένας από τους υπεύθυνους δεν αναλογίστηκε τις συνέπειες που θα είχε μια τέτοια απόφαση για τα παιδιά που ακολουθούν την κατεύθυνσή αυτή και θα εξεταστούν πανελλαδικώς. Οι μαθητές αμέσως συσπειρωθήκαμε και ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τους γονείς και καθηγητές, όλοι γίναμε μια γροθιά και είπαμε ΌΧΙ σε οποίον ζητούσε να μας κλέψει τα όνειρα και τα δικαιώματα μας. Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η κατάληψη και ο αγώνας όλων είχε αρχίσει.

Το σοκ ήταν πολύ μεγάλο για όλους, ξαφνικά χωρίς καμία προειδοποίηση έπρεπε οι μαθητές να αποχωριστούν τους φίλους τους, ΝΑ ΞΕΡιΖΩΘΟΥΝ από τον ίδιο τους τον τόπο! Να χάσουν τόσο πολύτιμο χρόνο από το διάβασμα τους σε μετακινήσεις. Δεν το δέχτηκε κανείς όμως! Όλη αυτή η λύπη λειτούργησε εποικοδομητικά, οι μαθητές γνωστοποίησαν το γεγονός σε όλη την Βοιωτία μέσω διαδικτυακών σελίδων. Την επόμενη μέρα οι μαθητές μαζί με γονείς και καθηγητές συγκεντρωθήκαμε έξω από τα γραφεία της διεύθυνσης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λιβαδειάς, διαμαρτυρόμενοι για πολύ ώρα διεκδικώντας τα αιτήματά μας και τα δικαιώματα μας!. Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε στους μαθητές πως όλα τους τα όνειρα επρόκειτο να γκρεμιστούν, στους γονείς πως η καθημερινότητα τους θα γινόταν ακόμα πιο ακριβή και στους καθηγητές πως οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν. Η κατεύθυνση είχε καταργηθεί! Το παράπονο πλημύρισε τις ψυχές όλων! Αναρωτήθηκε κανείς γιατί αυτό το σχολείο που θα μπορούσε να έχει δυναμικό 100 μαθητών έχει σήμερα μόνο 60; Σκέφτηκε κάνεις πως αυτό το σχολείο που πάνε να του κλείσουν την κατεύθυνση είναι ένα σχολείο - σε αντίθεση με άλλα -.με επιτυχίες, που ακμάζει;

ΌΧΙ! Δεν είναι δυνατόν σε έναν χώρο που μαθαίνουμε για αξίες όπως η ισότητα και η δικαιοσύνη, οι ίδιοι οι άνθρωποι που τον διοικούν να τις καταρρίπτουν και να λειτουργούν με δείκτη το συμφέρον. Ζούμε στον 21ο αιώνα και τα παιδιά βιώνουν την ανισότητα. Το σχολείο που χτίστηκε με τόσο αγώνα τώρα να θέλουν να το διαλύσουν. Να βάζουν εμπόδια στον μέλλον των μαθητών αντί να τους βοηθούν. Έχουμε και τους γονείς και τους καθηγητές στο πλευρό μας .Θ α πούμε ΌΧΙ σε οποίον θέλει να κλέψει το μέλλον μας! Δεν υπηρετούμε κανένα συμφέρον. Θέλουμε μόνο η φετινή αλλά και οι επόμενες σχολικές χρονιές μας να είναι ήρεμες. Πορευόμαστε σύμφωνα με αυτά που μας δίδαξαν οι πνευματικοί άνθρωποι. Θα αντισταθούμε! Όπως πάλεψαν οι πρόγονοι μας για ένα καλύτερο αύριο ! Από εκεί η νέα γενιά θα πάρει λαμπρό παράδειγμα! ΌΧΙ στην παρανομία! ΌΧΙ σε οτιδήποτε μπει εμπόδιο στον σκοπό μας! Όμως θέλουμε και την δική σας στήριξη! Όλων ,μεγάλων και μικρών γιατί αν υλοποιηθούν αυτές οι αποφάσεις οι συνέπειες θα σας επηρεάσουν πολύ περισσότερο από ότι τα δυο παιδιά της Β Λυκείου φέτος. Γιατί αυτή είναι μόνο η αρχή του τέλους! Στο μέλλον το λύκειο θα κλείσει λόγω έλλειψης μαθητών, όλα τα παιδιά θα εγκαταλείψουν το χωριό, τα χωριά μας θα ερημώσουν! Μια κοινωνία Γερόντων! Μιας και όλοι οι νέοι θα διώχνονται μακριά! Μακάρι να ακουστούμε και να μας βοηθήσετε , πρέπει να δικαιωθούμε! Δεν μπορούν οι ιθύνοντες να παίζουν με ανθρώπινες ψυχές και μυαλά!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής


Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, στις 04:00 οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν 03:00.

Η χειμερινή ώρα θα διατηρηθεί έως και την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2017, οπότε θα τεθεί σε ισχύ η θερινή ώρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών τα Ιερά Λείψανα των Οσίων Ιωάννου του Ρώσσου και Δαυίδ του εν Ευβοία

Με την Άδεια και την Ευλογία του Σεβ.Ποιμενάρχου μας κ.Γεωργίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος στα πλαίσια των Λατρευτικών εκδηλώσεων για την ανάμνηση του Θαύματος του Αγίου Νικολάου του Νέου, δια του οποίου διέσωσε την Ενορία από την οργή και τα αντίποινα των Γερμανών Κατακτητών (1943),θα μεταφέρει στον Ναό μας το  Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 5.30 μ.μ , μέρος από τα Ιερά Λείψανα των Οσίων Ιωάννου του Ρώσσου και Δαυίδ του Γέροντος του εν Ευβοία, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Σκούρτων.

Θα ακολουθήσει Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο Κήρυγμα ενώ το πρωί της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2016 μετά την Πανηγυρική Θ.Λειτουργία θα ψαλλεί Ευχαριστήριος Δοξολογία.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 5.00 μ.μ  θα ψαλλεί ο Εσπερινός και η Παράκλησις ενώ στις 6.30 θα γίνει η αναχώρησις των ιερών Λειψάνων των Ευβοέων Αγίων.


ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος)   στις   31  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016  ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

1ο.    Περί της επανεξέτασης της θέσης του Δήμου, όπως διατυπώθηκε με την υπ’ αριθ. 266/2015 Α.Δ.Σ., σχετικά με το κλείσιμο κοινόχρηστου δρόμου που βρίσκεται εντός της ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης, εκ μέρους των οργάνων της ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙΒ. Α.Ε. που οδηγεί στον όρμο της ΝΟΥΣΑΣ Θίσβης Βοιωτίας, με τη συνεκτίμηση των νέων δεδομένων και στοιχείων που έχουν προκύψει από την ημερομηνία λήψης της άνω απόφασης.

2ο.    Έγκριση των υπ. αρ.3 και 6/2016 αποφάσεων της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων σχετικά με την αναγκαιότητα της ανάθεσης παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών τουριστικού μάρκετινγκ και του καθορισμού αυτών, σε εξωτερικό συνεργάτη για τη σύνταξη του ετήσιου προγράμματος δράσης τουριστικής προβολής  έτους 2017. 

3ο.    Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου ως αναπληρωματικό μέλος του Δημάρχου και ορισμός ενός υπαλλήλου με βαθμό Γ΄ και άνω με τον αναπληρωτή του σε περίπτωση που δεν υπάρχει οικείος Αγροτικός Σύλλογος, για τη συγκρότηση των τριμελών επιτροπών χορήγησης βεβαιώσεων για την έκδοση και ανανέωση των αδειών παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών, κατ΄ εφαρμογή της παρ.1 του άρθρου 11 του Ν. 4264/2014  «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 118), και της με αρ. Α2-704/2014(ΦΕΚ Β΄2126) Εφαρμοστικής  Υπουργικής Απόφασης».

4ο.    «Έγκριση για τη μετακίνηση δημοτικών συμβούλων  στο Ναύπλιο για την παρακολούθηση και συμμετοχή στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 3 έως Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, με κεντρικό σύνθημα «Ναύπλιο 2016 : Η Αυτοδιοίκηση ενωμένη με το βλέμμα στο μέλλον της Ευρώπης» και διάθεση σχετικής πίστωσης.

5ο.    Έγκριση  1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου με τίτλο : «Βελτίωση Δημοτικών οδών Δημοτικής Ενότητας Θίσβης 2016».


6ο.    Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών  και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου με τίτλο : «Δημοτική οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Θήβας».

7ο.    Έγκριση πρακτικής άσκησης του Seitaj Albano (ΣΕΪΤΑΪ ΑΛΜΠΑΝΟ) του  Qendrim (ΚΕΝΤΡΙΜ), σπουδαστή στο ΙΕΚ Χαλκίδας, στο Δήμο Θηβαίων.

8ο.    Διαγραφή   ποσού 179,24€ από τον Χρηματικό Κατάλογο 656/2014 που αφορά «Δυνητικό Τέλος Ύδρευσης Οικισμού Αλυκής 2011-2014» του κ. Δούμουρα Ιωάννη του Γεωργίου.

9ο.    Διαγραφή   ποσού 89,62€ από τον Χρηματικό Κατάλογο 656/2014 που αφορά «Δυνητικό Τέλος Ύδρευσης Οικισμού Αλυκής 2011-2014» του κ. Κούτση Αθανασίου του Κων/νου.

10ο.    Διαγραφή ποσού 160,00€ από τον Χρηματικό Κατάλογο 689/2015 που αφορά «Κλήσεις Δημοτικής Αστυνομίας έτους 2010».

11ο.    Διαγραφή ποσού 40,00€ από τον Χρηματικό Κατάλογο 928/2015 που αφορά «Κλήση τροχαίας έτους 2010» του κ. Τσακανίκα Αλέξανδρου του Σεραφείμ.

12ο.    Διαγραφή ποσού 263,43€ από τους Χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης Δ.Ε.Βαγίων που αφορά χρέωση της κ. Μπατσούλη Καλομοίρας του Δημητρίου.

13ο.    Διαγραφή ποσού 179,24€ από τον Χρηματικό Κατάλογο 656/2014 που αφορά «Δυνητικό Τέλος Ύδρευσης Οικισμού Αλυκής 2011-2014» της κ. Χατζηγρηγορίου Ωραιοζήλης του Οδυσσέα.

14ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 138.915,00€ από το ΥΠ.ΕΣ. που αφορά 8η, 9η και 10η τακτική επιχορήγηση 2016, για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων (πρώην ΣΑΤΑ) (Χρηματ. Εντολή 30905/2016).

15ο.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 46.330,00€ από το ΥΠ.ΕΣ. που αφορά Τέλη Διαφήμισης – Κατηγορίας Δ’ (άρθρο 9 Ν.2880/2001) (Χρηματ. Εντολή 30363/16).

16ο.    Αποδοχή ποσού 28.080,00€ από το ΥΠ.ΕΣ. που αφορά Τέλος Ακίνητης περιουσίας – κατανομή του 15% σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 19 του άρθρου 24 του Ν.2130/93 (χρημ. εντολή 30756/16).


                                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την   31η   Οκτωβρίου  2016, ημέρα  Δευτέρα και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.


Σε περίπτωση απουσίας σας , παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής στο τηλέφωνο  2261350817 προκειμένου να προσκληθεί αναπληρωματικό μέλος.

Τα  θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    ΄Εκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης εκτέλεσης προϋπολογισμού Γ΄τριμήνου έτους 2016.
2.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
3.    Εισήγηση για προσδιορισμό του ποσοστού του ύψους των τροφείων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λεβαδέων για το μήνα Σεπτέμβριο 2016 λόγω καθυστέρησης της έναρξης λειτουργίας τους.
4.    ΄Εγκριση προδιαγραφών και καθορισμός όρων διακήρυξης διαγωνισμού για την εκμίσθωση εδαφικής έκτασης περίπου 4 στρεμμάτων στη θέση ΙΣΩΜΑΤΑ για την ασφαλέστερη λειτουργία της εμποροπανήγυρης του Δήμου Λεβαδέων με φανερό μειοδοτικό διαγωνισμό.
5.    Επικαιροποίηση της προγενέστερης απόφασης αποδοχής δωρεάς ενός (1) απορριμματοφόρου τύπου πρέσας με αριθ. Κυκλ. 1834 προς το Δήμο Λεβαδέων από το Δήμο Αθηναίων.
6.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 3.296,66 ευρώ για την Προμήθεια συστήματος ασφαλείας Μουσείου Αγροτικής Κληρονομιάς στον οικισμό Ελικώνα
7.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 2.550,00 ευρώ για Προμήθεια υλικών μηχανογράφησης και  πολλαπλών εκτυπώσεων (τόνερ, μελανοταινίες – αναλώσιμα FAX κλπ).
8.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 650,00 ευρώ για Παροχή υπηρεσιών για πιστοποίηση – καταχώρηση ανελκυστήρων.
9.    ΄Εκδοση εντάλματος προπληρωμής επ΄ονόματος δημοτικού υπαλλήλου συνολικού ποσού 586,16 ευρώ για την πληρωμή δαπανών που αφορά την αύξηση ισχύος ηλεκτρικής παροχής.
10.    Δημιουργία ταμειακού ελλείμματος λόγω μη επιστροφής Παγίας Προκαταβολής έτους την 31/12/2015 από Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας.
11.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 321,16 ευρώ για Δημοσίευση Προκήρυξης πρόσληψης πτυχιούχων φυσικής αγωγής.
12.    ΄Εκδοση εντάλματος προπληρωμής επ΄ονόματος δημοτικού υπαλλήλου συνολικού ποσού 600,00 ευρώ για την πληρωμή δαπάνης που αφορά διόδια (fast pass) για τις μετακινήσεις της Δημάρχου.
13.    ΄Εκδοση εντάλματος προπληρωμής επ΄ονόματος δημοτικού υπαλλήλου συνολικού ποσού 334,80 ευρώ για την πληρωμή  δαπανών που αφορά μετατόπιση παροχής.

14.    Διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων για την πληρωμή Προνοιακών Επιδομάτων Νομού Βοιωτίας (Ε΄ δίμηνο 2016).
15.    :¨Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης συνολικού ποσού 33.697,13 για πληρωμή προστίμων προς Δ.Ο.Υ. των πρώην  Δημοτικών Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου ΔΕΠΑΛ & ΔΕΤΕΛ.
16.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 40.000,00 ευρώ για Αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος για την κίνηση των αντλιοστασίων άρδευσης.





                                                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                   ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
                                                        
                                                               ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ