Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Επετειακός εορτασμός της “Μάχης του Στεβενίκου”


Για δεύτερη χρονιά η Τοπική Κοινότητα, ο σύλλογος του χωριού μας και ο Δήμος Λεβαδέων συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον εορτασμό της
αγνοημένης "Μάχης του
 Στεβενίκου".


Διαβάστε Περισσότερα »

25 νέες συλλήψεις στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (31-10/01-11-2016), είκοσι πέντε (25) άτομα και συγκεκριμένα:

Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατηγορούμενοι για κλοπή από υποκαταστήματα αλυσίδας super market της περιοχής. Κατασχέθηκαν καλλυντικά αξίας (223) περίπου ευρώ.

Ημεδαπός στη Λιβαδειά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατηγορούμενος για κλοπή – διάρρηξη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Εννέα (9) ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

•    (3) σε περιοχές της Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού & της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,

•    (2) στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας & της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,
•    (3) σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών & της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας (Λιβαδειάς), καθώς και

•    (1) στη Λαμία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα δύο (2) αλλοδαποί στο Καρπενήσι και στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου & της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας αντίστοιχα, καθώς και ένας ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις. Επιπλέον, ο αλλοδαπός στη Σπερχειάδα κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ημεδαπός σε περιοχή του Καρπενησίου, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Κατασχέθηκε ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (571) γραμμαρίων.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Θήβα Βοιωτίας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας & του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και δύο στην ευρύτερη περιοχή της Αιδηψού Εύβοιας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τέλος, πέντε (5) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    (2) αλλοδαποί και (1) ημεδαπός σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. & της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, 

•    (1) αλλοδαπός στα Οινόφυτα Βοιωτίας και (1) ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς των Ο.Ε.Π.Τ.Α. Βοιωτίας και Φθιώτιδας αντίστοιχα.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί με ένα βίντεο ΟΛΟΥΣ τους πολίτες



Προσοχή! Αυτό το θέμα μας αφορά ΟΛΟΥΣ!

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία για τους απατεώνες που «θησαυρίζουν», σπέρνοντας τον τρόμο σε ανυποψίαστους πολίτες με ένα τηλεφώνημα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες συνήθως παριστάνουν, είτε τους αστυνομικούς, είτε τους δικηγόρους και ζητούν χρήματα για δήθεν τροχαίο που προκάλεσε συγγενής του επίδοξου θύματος των απατεώνων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο, στο οποίο αναπαριστάται ο τρόπος με τον οποίο δρουν οι δράστες. Παράλληλα, εφιστά την προσοχή των πολιτών και δίνει συμβουλές, ώστε να μην πέσουν θύματα των απατεώνων.

Το βίντεο, διάρκειας 38 δευτερολέπτων δημιουργήθηκε από τη θεατρική ομάδα της Αστυνομίας με στόχο να κυκλοφορήσει ευρέως, ώστε να γίνει βίωμα στους πολίτες για να αντιδρούν αμέσως σε περίπτωση που κάποιοι επιχειρήσουν να τους εξαπατήσουν.

Το συγκεκριμένο υλικό ξεκινάει με την επισήμανση «κάποια τηλεφωνήματα κοστίζουν ακριβά» και περιλαμβάνει υποτιθέμενη συνομιλία ηλικιωμένης γυναίκας με άγνωστο άτομο, που δηλώνει αστυνομικός και ζητάει δήθεν 10.000 ευρώ για να βοηθήσει τον γιο της, που σκότωσε σε τροχαίο ένα παιδί, προκειμένου να μην πάει φυλακή.

Ένας από τους αστυνομικούς της θεατρικής ομάδας εμφανίζεται στο βίντεο και τονίζει: «Σας λέει ψέματα. Μην τον πιστέψετε. Είναι απάτη. Κάποιοι τηλεφωνούν για να αποσπάσουν χρήματα. Να σας εξαπατήσουν. Προσποιούνται αστυνομικούς ή άλλους κρατικούς λειτουργούς. Πολλές φορές προσποιούνται ότι είναι το ίδιο σας το παιδί. Μην τους πιστέψετε. Ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία. Καλέστε το 100».
Η καμπάνια αυτή ξεκίνησε με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωστρέφειας και αμεσότητας στην επικοινωνία με τον πολίτη που έχει ξεκινήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα και τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία έχει κυκλοφορήσει μια λίστα με συστάσεις και επισημάνσεις, που αναφέρει:

- Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας "πλησιάζουν" ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.

- Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

- Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

- Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

- Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

- Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

- Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

-Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

- Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.

- Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

- Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.

- Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

- Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

- Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

- Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε 22χρονο στη Θήβα για διακίνηση ναρκωτικών



Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός στη Θήβα, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών 

Κατασχέθηκαν -130- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μεταλλικός τρίφτης κάνναβης


Συνελήφθη, χθες (01-11-2016) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 22χρονος υπήκοος Αλγερίας, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών από τον 22χρονο, εντόπισαν αυτόν στην ανωτέρω περιοχή και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν εντός σακιδίου που είχε στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

•    αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (130) γραμμαρίων και

•    μεταλλικός τρίφτης, με υπολείμματα κάνναβης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται «λυπητερή» για 60.000 αγρότες



Στο στόχαστρο του ΟΓΑ βρέθηκαν 60.000 «ξεχασμένοι» αγρότες στους οποίους εστάλησαν ειδοποιητήρια με λογαριασμούς που φτάνουν και τις 10.000 ευρώ από εισφορές 20ετίας.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», πρόκειται για ασφαλισμένους που ξεκίνησαν από τον ΟΓΑ πριν ακόμη γίνει ταμείο κύριας ασφάλισης (δηλαδή πριν το 1998) αλλά στη συνέχεια είτε σταμάτησαν να πληρώνουν είτε διέκοψαν την ασφάλιση και μετακινήθηκαν σε άλλο ταμείο, είτε συνέχισαν και παραμένουν ως σήμερα με το βάρος των οφειλώ

Ο ΟΓΑ εντόπισε τις περιπτώσεις αυτές και βρήκε ότι από το 1988 που λειτουργούσε ο κλάδος της πρόσθετης ασφάλισης μέχρι και σήμερα 60.000 ασφαλισμένοι του σταμάτησαν να πληρώνουν εισφορές και πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα πάντα με τον «Ελεύθερο Τύπο», δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα ευρώ από την ημέρα που γράφτηκαν στον Οργανισμό.

Οι «ξεχασμένοι» ασφαλισμένοι άρχισαν να λαμβάνουν από πέρυσι να τα ειδοποιητήρια με το σύνολο της οφειλής, όχι όμως από το 1988 αλλά από το 1998 και μετά που ο ΟΓΑ είναι ταμείο κύριας και υποχρεωτικής ασφάλισης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ε.Κ.ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ «PepsiCo-ΗΒΗ» ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ


Άλλο ένα λουκέτο σε επιχείρηση της  περιοχής των Οινοφύτων. Συγκεκριμένα η γνωστή πολυεθνική βιομηχανία των αναψυκτικών  «PepsiCo-Ήβη» η οποία  αποτελεί τον τελευταίο κρίκο μιας μακράς αλυσίδας πτωχεύσεων, περικοπών ή ολοκλήρωσης δραστηριοτήτων στη χώρα μας μεγάλων και ιστορικών επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μόνο στο τελευταίο 12μηνο πολύ γνωστές επιχειρήσεις όπως η αλυσίδα Ηλεκτρονικών Ειδών «Ηλεκτρονική», τα γνωστά βιβλιοπωλεία «Παπασωτηρίου», η ιστορική εταιρεία «Ελευθερουδάκης», το ξενοδοχείο Athens Ledra, η βιομηχανική μονάδα της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο, το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας ΔΕΛΤΑ στα Τρίκαλα, η χαρτοβιομηχανία ΒΙΣ της οικογένειας Φιλίππου και η εταιρεία ΙΜΑΣ της ContiTech στη Μαγνησία, οι δραστηριότητες του Ομίλου Λεβεντέρη στο Βόλο, η Softex της Bolton Group και φυσικά οι αρνητικές εξελίξεις στη μεγαλύτερη ελληνική λιανεμπορική επιχείρηση, τον Όμιλο Μαρινόπουλου έρχονται να καταδείξουν τη μεγάλη ζημιά που συντελέστηκε εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών αποφάσεων, που σε συνδυασμό με την απαίτηση του κεφαλαίου για διαρκώς μεγαλύτερη κερδοφορία διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό τοπίο στην συντελούμενη αποβιομηχάνιση της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται για την απασχόληση και την προοπτική ανάκαμψης της Εθνικής μας οικονομίας .

Η εταιρία PepsiCo - ΗΒΗ μετά το κλείσιμο της ιστορικής μονάδας εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι τον Ιανουάριο του 2013, ανακοίνωσε και το κλείσιμο της κεντρικής μονάδας παραγωγής της στη χώρα μας, που βρίσκεται στα Οινόφυτα και παράγει στην Ελλάδα τα προϊόντα Pepsi Cola, Seven Up, Lipton Ice Tea και HBH, τα οποία πλέον θα εισάγονται από μονάδες παραγωγής γειτονικών χωρών.
Παρότι η εταιρία ανακοίνωσε ότι από τα 65 άτομα που απασχολούνταν στο εργοστάσιο των Οινοφύτων, τα περισσότερα θα απορροφηθούν  εταιρείας σε άλλες θέσεις εργασίας του ομίλου με παράλληλο  πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, οι εργαζόμενοι αιφνιδιασμένοι και νοιώθοντας αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον λόγω του ότι  η πρόταση για συνέχιση της απασχόλησης αναφέρεται για εργολαβική απασχόληση και με νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας, σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν ,αποφάσισαν να μην αποδεχτούν τις προτάσεις της εταιρείας και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις, ζητώντας παράλληλα συμπαράσταση από την Κυβέρνηση και τους  φορείς της περιοχής   για την αποτροπή του κλεισίματος της επιχείρησης και την διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις  η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θήβας:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την Διοίκηση της εταιρείας για το αιφνιδιαστικό σταμάτημα της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου των Οινοφύτων και την ΚΑΛΕΙ να ανακαλέσει την απόφαση της .

Σαν μοχλό πίεσης για την ανάκληση της απόφασης της ΚΑΛΕΙ το καταναλωτικό κοινό να δείξει αντίστοιχη καταναλωτική συμπεριφορά σε όλα τα προαναφερόμενα προϊόντα που δεν θα παράγονται στην Ελλάδα αλλά θα εισάγονται από τις γειτονικές χώρες (Pepsi Cola, Seven Up, Lipton Ice Tea και HBH)

ΔΗΛΩΝΕΙ πλήρη συμπαράσταση στις αποφάσεις των εργαζομένων καλώντας το ίδιο να πράξουν η Κυβέρνηση , οι τοπικοί φορείς καθώς και τα καταναλωτικά κινήματα της χώρας μας. 

ΚΑΛΕΙ  την Κυβέρνηση να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που θα βάλουν τέλος στο εφιαλτικό τοπίο της συντελούμενης αποβιομηχάνισης της Χώρας μας.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων:“Συνεχίζουμε χάρη σε εσάς”




Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων,  συνεχίζοντας τις κοινωνικές του δράσεις για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, ενημερώνει ότι, από το μήνα Ιανουάριο έως και το μήνα Οκτώβριο,  έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά  15 διανομές τροφίμων σε 300 οικογένειες δικαιούχων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα προϊόντα  που διανεμήθηκαν το προαναφερόμενο διάστημα:  6 τόνοι ζυμαρικών, 2.700 κουτιά γάλα, 980 εξάδες με αυγά, 1.748 τεμάχια τυροκομικών προϊόντων, 637 τεμάχια νωπού και κατεψυγμένου κρέατος και 500 κιλά ελαιόλαδου.  Παράλληλα διανεμήθηκαν και άλλα βασικά είδη διατροφής (όπως κοτόπουλο, φρούτα, οπωρολαχανικά, ρύζι, όσπρια, ζάχαρη,  σάλτσες, κα.) είδη ένδυσης- υπόδησης και  οικιακής χρήσης.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο  εξυπηρετεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εκ περιτροπής τους δικαιούχους του, από προσφορές επιχειρήσεων  και πολιτών.  Απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστούν οι διανομές είναι να είναι γεμάτα τα ράφια του. Γι’ αυτό το λόγο ζητούμε την συνδρομή επιχειρήσεων και πολιτών και θυμίζουμε ότι έχουν τοποθετηθεί στα Σούπερ Μάρκετ του Δήμου –αμέσως μετά τα ταμεία τους- καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων», όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη.

Επίσης, το Παντοπωλείο είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 12:00 προκειμένου να δέχεται δωρεές. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων μπορούν να επικοινωνούν και στο τηλέφωνο  2262350603.

Πράξεις αγάπης και προσφοράς στο συνάνθρωπο φανερώνουν την ευαισθησία μας απέναντι σε θέματα κοινωνικής μέριμνας αλλά και την πραγματική συμβολή μας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Συνεχίζουμε χάρη σε όλους εσάς που προσφέρετε!

Σας ευχαριστούμε!
Διαβάστε Περισσότερα »

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βασιλείου


Έφυγε τα ξημερώματα της Τετάρτης από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Γιώργος Βασιλείου έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Ο ηθοποιός το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει στο σπίτι του στη Σαλαμίνα έπειτα από πολύμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο, όπου έδινε τον δικό του αγώνα να κρατηθεί στη ζωή.



Ο Γιώργος Βασιλείου από την πρώτη στιγμή είχε κάνει γνωστή την ασθένειά του και μας ενημέρωνε για την κατάσταση της υγείας του μέσα από τα social media


Λίγα λόγια για τον Γιώργο Βασιλείου:

Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε το 1950 στην πόλη της Λαμίας, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου, απ' όπου και αποφοίτησε με άριστα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε τη σύζυγό του Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε της Νομικής Σχολής Αθηνών, την οποία παντρεύτηκε έπειτα από τέσσερα χρόνια και απέκτησε τα δύο παιδιά του, τη Βασίλη (1979) και την Ιουλιέττα (1988).

Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, μεταξύ των οποίων ο Θανάσης Βέγγος, η Ρένα Βλαχοπούλου κ.ά. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ύστερα από πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, βιντεοκασέτες και στην τηλεόραση, γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο, τον οποίο αποκαλούσε δάσκαλο και ο οποίος του εμπιστεύτηκε σπουδαίους ρόλους, όπως αυτόν του «Στάθη Θεοχάρη» της καθημερινής σειράς Καλημέρα Ζωή (26-11-1993 έως 31-3-2006).

Στις εκλογές του 2004 εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τον Νοέμβριο του 2011 ανακοίνωσε την προσχώρησή του στο κίνημα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και την απόφασή του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β' Πειραιώς.

Ο Γιώργος Βασιλείου είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα, τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες. Επίσης, είχε δώσει τη φωνή του σε πολλές μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές, ενώ είχε διδάξει στη δραματική σχολή της Τράγκα.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Μαθησιακές Δυσκολίες" Εκδήλωση στο Συνεδριακό Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΩΝ



«Οι Φίλοι Παραδοσιακής Μουσικής» και ο «Όμιλος Αντισφαίρισης Θήβας» δείχνουν- για πολλοστή φορά- το αλληλέγγυο και ανθρώπινο πρόσωπό τους.
Πιστοί στο ραντεβού τους θα επισκεφθούν και φέτος τις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου με ορχήστρα ζωντανής μουσικής. Σκοπός τους να δώσουν έναν τόνο αισιοδοξίας και χαράς στις έγκλειστες.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω θέλουν να προσφέρουν γλυκά, είδη ρουχισμού(φόρμες, μπλούζες, παντελόνια ), είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας ( σαπούνια, σαμπουάν, χαρτί υγείας κ.λ.π.).
Κάποια πράγματα που για εμάς είναι αυτονόητα ή και περιττά, για κάποιους συνανθρώπους μας είναι απαραίτητα.
Όσοι σύλλογοι ή απλοί πολίτες επιθυμούμε να βοηθήσουμε ας επικοινωνήσουμε στα τηλέφωνα 6985864190 και 6932769460.
Είναι για καλό. Για πολύ καλό, λέμε!
Ilias Trampakoulos
Διαβάστε Περισσότερα »

Κινητά και τάμπλετ καταστρέφουν τον ύπνο των παιδιών


Βαρύ τίμημα πληρώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι που έχουν κινητά, τάμπλετ ή/και κομπιούτερ στα δωμάτιά τους.

Μία νέα ανάλυση αποκαλύπτει πως όχι μόνο κοιμούνται λιγότερο από το συνιστώμενο, αλλά έχουν και κακής ποιότητας ύπνο.

Μάλιστα το πρόβλημα δεν αφορά μόνο όσα παίζουν με τα κινητά τους μέχρι αργά τη νύχτα, αλλά και όσα δεν τα χρησιμοποιούν αλλά τα έχουν ενεργοποιημένα μέσα στο δωμάτιό τους, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση JAMA  Pediatrics.

Όπως γράφουν ο δρ Μπεν Κάρτερ, λέκτορας Βιοστατιστικής στο King’s College του Λονδίνου, και οι συνεργάτες του, το πρόβλημα είναι κοινό σε όλες τις χώρες όπου έχουν διεξαχθεί σχετικές μελέτες.

Στην παρούσα ανάλυση εξετάστηκαν συνδυαστικά τα ευρήματα 20 προγενέστερων μελετών με συνολικώς 125.198 παιδιά και εφήβους, μέσης ηλικίας 14,5 ετών.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάλυση κατέδειξε «ισχυρή και σταθερή συσχέτιση» ανάμεσα στη χρήση ψηφιακών συσκευών στο κρεβάτι και την ανεπαρκή ποσότητα ύπνου, την φτωχή ποιότητα ύπνου και την υπνηλία στη διάρκεια της ημέρας.

Παραδόξως, όμως, ακόμα και στα παιδιά που δεν χρησιμοποιούσαν τις συσκευές στο κρεβάτι, ο ύπνος ήταν διαταραγμένος με συνέπεια να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με εκείνα που τα χρησιμοποιούσαν,

Οι ερευνητές εκτιμούν πως αυτό οφείλεται στο ότι τα φώτα και οι ήχοι που εκπέμπουν οι ψηφιακές συσκευές επηρεάζουν τους ανηλίκους δίχως αυτοί να το αντιλαμβάνονται, ενώ ρόλο πιστεύουν ότι παίζει και το τι κάνουν ή βλέπουν οι ανήλικοι στο κινητό ή στο τάμπλετ πριν μπουν για ύπνο.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανηλίκων (έως και το 89%, σύμφωνα με μελέτη του 2013 του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου των ΗΠΑ) έχουν ψηφιακές συσκευές στο υπνοδωμάτιό τους, τις οποίες κατά κανόνα χρησιμοποιούν λίγο πριν ή αφότου μπουν στο κρεβάτι.

Ακόμα, όμως, κι αν το παιδί δεν ξενυχτήσει βλέποντας μια ταινία ή παίζοντας παιχνίδια, το φως που εκπέμπουν οι συσκευές μπορεί να επηρεάσει τους κιρκάδιους ρυθμούς του, δηλαδή το βιολογικό του ρολόι.

Η επίδραση αυτή είναι ιδιαιτέρως έντονη όσον αφορά την «ορμόνη του ύπνου», την μελατονίνη, η οποία προκαλεί κόπωση και ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-αγρυπνίας του οργανισμού.

Αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους που οι ειδικοί συνιστούν να μην υπάρχει καμία απολύτως ψηφιακή συσκευή στο υπνοδωμάτιο (ούτε τηλεόραση) και να μην χρησιμοποιούνται οι ψηφιακές συσκευές επί τουλάχιστον 30 λεπτά πριν μπει κανείς για ύπνο - και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες.
Πηγή : Web Only
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός στη Λιβαδειά

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2016
‘’ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ’’
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργανώνει τον 7o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας!
Για την Βοιωτία την διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος για 3η χρονιά η
Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας ΒΟΙΩΤΙΑΣ
https://www.facebook.com/groups/voiotia.thilasmos/
και σας προσκαλεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. (προσέλευση) σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ.μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!
Σε αυτή τη γιορτή, μας δίνεται η αφορμή μητέρες - μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρέψει στην εργασία της.
Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Στην Βοιωτία ηεκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς
Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!
* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τον World Health Organization,  UNICEF  για να εξαπλωθεί το  μήνυμα «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε οπουδήποτε».

Πληροφορίες για την εκδήλωση

https://www.facebook.com/events/192093687892221/

   Βρείτε τα σημεία συνάντησης για τις υπόλοιπες πόλεις, εδώ: www.facebook.com/thilazo
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιμόρφωση στελεχών Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας



Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι 3 διημερίδες που διοργάνωσε ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας για την επιμόρφωση τόσο του προσωπικού του όσο και στελεχών των Δήμων μελών του.
Οι διημερίδες είχαν ως θέμα τον νέο νόμο 4412/2016 (ΦΕΚ Α 147/8-8-2016) περί δημοσίων συμβάσεων και αναλυθήκαν διεξοδικά το θεσμικό πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών.
Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α στη Θήβα, στις 3 &4/10/2016 παρουσία 34 εργαζομένων με σκοπό την ενημέρωση του προσωπικού του φορέα σχετικά με το νόμο και τις κυριότερες διατάξεις του.
Θήβα 3-4/10/2016
Ανάλογο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα, στις 17 και 18 του μηνός Οκτωβρίου με 66 συμμετέχοντες, στελέχη των Δήμων – Μελών του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α των Περιφερειακών ενοτήτων Εύβοιας και Βοιωτίας.
Χαλκίδα 17-18/10/2016
Καθώς και στη Λαμία στις 20 και 21 του ίδιου μήνα με 84 συμμετέχοντες για την κάλυψη των ενδιαφερομένων στελεχών των Δήμων – Μελών του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α των Περιφερειακών ενοτήτων Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας.
Λαμία 20-21/10/2016
Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε, σε συνεργασία με τους Δήμους – Μέλη του θα συνεχίσει την ανάληψη πρωτοβουλιών για την κατάρτιση των στελεχών τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Φο.Δ.Σ.Α και των Δήμων – Μελών του όσο και για την επίτευξη των κοινών στόχων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέδριο της ΠΕΔ Στερεάς στα Καμένα Βούρλα

Αγαπητές/οί κυρίες/οι
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε ομόφωνα τη διοργάνωση διήμερου Τακτικού Συνεδρίου, στις 11-12 Νοεμβρίου 2016, στα Καμένα Βούρλα (Ξενοδοχείο GALINI).
Στο Συνέδριο θα συζητηθούν εφ’ όλης της ύλης τα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες γενικότερα, ενώ θα υπάρξει διακριτή ενότητα για τα θεσμικά και τα οικονομικά των Ο.Τ.Α. με στόχο να διεξαχθεί γόνιμος διάλογος και να προταθούν τεκμηριωμένες λύσεις για την συνολική αναβάθμιση του ρόλου των Δήμων, στο νέο Μοντέλο Διοικητικής Οργάνωσης της χώρας που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Σας καλώ, να παραστείτε και να καλύψετε δημοσιογραφικά τις εργασίες του Συνεδρίου, όπου θα τεθούν επί χάρτου οι προτεραιότητες και οι τεκμηριωμένες προτάσεις των Δήμων μας για την άρση των χρόνιων παθογενειών της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, τη συνολική της αναβάθμιση και την παράλληλη ανάπτυξη του τόπου μας, της Στερεάς Ελλάδας.


   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ        Δήμαρχος Ορχομενού

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ