Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ελαιοτριβείο Βαρθαλάμη απο το 1923 Μαζί Σας

Εδώ και 91 χρόνια το Ελαιοτριβείο Βαρθαλάμη εξυπηρετεί  τους ελαιοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής των Θεσπιών στην ελαιοποίηση των καρπών της ελιάς.
Ξεκινώντας το 1923 με τα μηχανήματα της εποχής αυτής περάσαμε σταδιακά στις πλέον σύγχρονες τεχνικές της ελαιοποίησης.H τεχνολογία σε συνδιασμό με την τεχνογνωσία και τις αυστηρές προδιαγραφές, μας  επιτρέπουν τα άριστα αποτελέσματα.
Έχουμε τη δυνατότητα για τους παραγωγούς που θέλουν να κάνουμε και ψυχρή έκθλιψη.

Ευχόμαστε σε όλους τους παραγωγούς καλή σοδειά!
Τηλ.επικοινωνίας 6987113497











Διαβάστε Περισσότερα »

Yπογραφή συμβάσεων έργου στη Λιβαδειά για το πρόγραμμα Relocation του ΟΗΕ

Υπογραφή συμβασεων έργου για το πρόγραμμα Relocation του ΟΗΕ
Υπογράφηκαν σήμερα μεταξύ του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ.) κ. Αθανάσιο Αλεστά και των είκοσι ενός (21) ατόμων που επελέγησαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.ΔΗ.Λ., οι συμβάσεις μίσθωσης έργου στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος προσωρινής στέγασης υποψηφίων προς μετεγκατάσταση και αιτούντων άσυλο της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Για την υλοποίηση του προγράμματος θα απασχοληθούν συνολικά 21 άτομα των εξής ειδικοτήτων: ένας Συντονιστής έργου, ένας Οικονομικός Διευθυντής, ένας  Διευθυντής Προσωπικού/Διοίκησης, ένας Διευθυντής Παροχών και Προμηθειών,  ένας Λογιστής, ένας βοηθός δεδομένων δράσεων ενημέρωσης – διοίκησης,  ένας  Συντονιστής των Επιστατών και των  Κοινωνικών Λειτουργών, τέσσερις Κοινωνικοί Λειτουργοί  (1 Λειτουργός ανά 14 διαμερίσματα), τέσσερις επιστάτες διαμερισμάτων (1 Επιστάτης ανά 14 διαμερίσματα), τέσσερις Διερμηνείς (1 Διερμηνέας ανά 14 διαμερίσματα) και δύο Συνοδοί (1 Συνοδός ανά  35 διαμερίσματα).  
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς: Να αποδοθούν ευθύνες για το θανατηφόρο Εργατικό Ατύχημα στην Άμφισσα


Να αποδοθούν ευθύνες για το θανατηφόρο Εργατικό Ατύχημα
                     που έγινε σε μεταλλευτική στοά «ΜΟΥΚΙΧΡΙ  ΒΑΡΤΟΣ» της
                     εταιρείας ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟ,  στην περιοχή Άμφισσας

      Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς ζητά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους  Ελληνική Αστυνομία , Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας, Κοινωνική Επιθεώρηση Εργασίας, Επιθεώρηση Μεταλλείων,  να γίνει έλεγχος εάν τηρούνταν  όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο , συγκεκριμένα εάν τηρούνταν οι διαδικασίες εξόρυξης σύμφωνα με τον Κανονισμό Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών ΚΜΛΕ,  για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έγινε σε  μεταλλευτική στοά «ΜΟΥΚΙΧΡΙ  ΒΑΡΤΟΣ» της εταιρείας ΔΕΛΦΟΙ – ΔΙΣΤΟΜΟ, στην περιοχή Άμφισσας , όταν ξεκόλλησε βράχος και  καταπλάκωσε τον άτυχο εργαζόμενο 55 ετών, πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, αν και συνταξιούχος  αναγκαζόταν να εργάζεται.
Απαιτούμε οι υπεύθυνοι για το θανατηφόρο ατύχημα να οδηγηθούν άμεσα στη δικαιοσύνη.


                                       Για       το       Δ.Σ.

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Για αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης εργαζομένων καταγγέλει την Δήμαρχο Λεβαδέων η αντιπολίτευση

Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση της αδιαφανούς διαδικασίας πρόσληψης εργαζομένων στην ΚΕΔΗΛ για την υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα στη Λιβαδειά.Προτείναμε και προειδοποιήσαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στο Συμβούλιο της ΚΕΔΗΛ για τήρηση της νομιμότητας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.
Εισηγηθήκαμε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η διαδικασία πρόσληψης για να προστατευθεί το κύρος της, στην τόσο ευαίσθητη και κρίσιμη εποχή που περνά ο τόπος και μαστίζεται η χώρα από την ανεργία των νέων.
Δυστυχώς, η Δήμαρχος κ. Γιώτα Πούλου και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ κ. Αθανάσιος Αλεστάς, υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη μας κατά τρόπο παράνομο και πολιτικά ανήθικο με αδιαφανείς, παράνομες διαδικασίες, επέλεξαν να «παίξουν» στην κυριολεξία με την αγωνία δεκάδων συμπολιτών για εξεύρεση εργασίας.
Χωρίς να έχει αποφασισθεί νόμιμη διαδικασία πρόσληψης από το αρμόδιο Συμβούλιο της ΚΕΔΗΛ.
Χωρίς να έχει δικαίωμα και εξουσιοδότηση η Δήμαρχος, κατά παράβαση των αρμοδιοτήτων της, εκτός των άλλων κάλεσε επιλεκτικά σε συνεντεύξεις και αξιολόγηση πρόσωπα, υπονομεύοντας το κύρος του Δήμου Λεβαδέων, ανοίγοντας στην κυριολεξία τον «ασκό του Αιόλου» που θα επιφέρει με μαθηματική ακρίβεια άπειρα προβλήματα στο Δήμο Λεβαδέων, στην ΚΕΔΗΛ και στο ίδιο το πρόγραμμα φιλοξενίας από αυτές τις απαράδεκτες και παράνομες ενέργειες.
Η παρανομία, η  αδιαφάνεια, οι μεθοδεύσεις, η προσβολή του ιερού δικαιώματος των ανέργων για ισότιμη, νόμιμη και αξιοκρατική αντιμετώπιση εκ μέρους της ΚΕΔΗΛ δεν θα επιτρέψουμε να περάσει.
Η νομιμότητα, η διαφάνεια, ο σεβασμός στο δικαίωμα του νέου – ανέργου για αξιοκρατική αντιμετώπιση θα προστατευθεί με κάθε νόμιμο τρόπο.

Λιβαδειά 3-11-2016
Οι δημοτικοί συνδυασμοί


Αριστείδης Ρούσσαρης
Αλέξανδρος Μητάς
Σπυρίδων Γκικόπουλος
Κων/νος Σωτηρόπουλος
Παναγιώτης Δελής    
       Γεώργιος Ζιώγας
        Γεώργιος Σκλάβος
        Λουκάς Παπαϊωάννου    
        Θεόδωρος Θεοδώρου





Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγορευμένες ζώνες και απροσπέλαστες παραλίες στην επικράτεια της Θηβαϊκής γης…

 ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΝΟΥΣΑ

Στην επικράτεια της Θηβαϊκής γης… απαγορευμένες ζώνες και απροσπέλαστες παραλίες για τους κατοίκους …αυτά είναι τα επιτεύγματα της θητείας του Κου Νικόλαου ως Δημάρχου … βοηθούντος και του Περιφερειάρχη Κου Μπακογιάννη.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου (31/10/2016) με παρόντες εκπροσώπους της εταιρείας της ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης και Συμβούλους της  Περιφέρειας Στερεάς με κύρια εκπρόσωπο την Αντιπεριφερειάρχη Κα Φανή Παπαθωμά.
Το μεγαλείο της ημέρας ήταν η ανοιχτή προτροπή του νομικού συμβούλου της εταιρείας προς τον Δήμαρχο κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας να συμπεριεληφθή στην απόφαση η ανατροπή της προηγούμενης απόφασης 266/2015 η οποία ανέφερε ότι ήταν καταχρηστικός και παράνομος  ο αποκλεισμός από την εταιρεία του ο «κοινόχρηστος» δρόμος που οδηγούσε στον όρμο της Νούσας και την ιστορική κολυμβητική παραλία των κατοίκων της Θίσβης.
Δεν ελήφθηκαν καθόλου υπόψη τόσο η Γνωμοδότηση  του Συμπαραστάτη του Δημότη στην οποία προσέφυγαν οι κάτοικοι της Θίσβης, όσο και επιφανών νομικών όπως του Επίκουρου Καθηγητή Δικαίου Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Κου Μ. Χαϊνταρλή περί ερμηνείας του όρου «κοινοχρησίας» για το συγκεκριμένο ζήτημα όπου ρητά ερμηνεύουν με βάση το Σύνταγμα της χώρας ότι «οι κοινόχρηστοι χώροι προορίζονται και διατίθενται στην ανεμπόδιστη κοινή απ΄ όλους χρήση και όχι μόνον από τους ιδιοκτήτες και χρήστες της βιομηχανικής περιοχής». Άρα και το ότι ο αποκλεισμός τους είναι παράνομος και καταχρηστικός.
Δεν ελήφθηκε καθόλου υπόψη η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Θίσβης στις 11 Αυγούστου 2016 με την συλλογή πάνω των 200 υπογραφών και που δεν αποδέχονται άλλη λύση πλην την αποκατάσταση της νομιμότητας από την εταιρεία. Ο Δήμαρχος όμως στηρίχτηκε στην πρόταση του Πρόεδρου που όμως ήταν μια ισχνή μειοψηφία στην Λαϊκή Συνέλευση. Ο Δήμαρχος προκειμένου να πάρει μια «νομιμοποίηση» της άνευ ορών παράδοσης του στις επιταγές της Εταιρείας κρύφτηκε πίσω από τις αποφάσεις των  Τοπικών  Συμβουλίων γειτονικών κοινοτήτων που ελέγχει (πλην της κοινότητας των Χωστίων) και κατά παραγγελία του έβγαλαν μια καρμπόν απόφαση για θέματα που αφορούν άλλη κοινότητα.
 Δεν ελήφθηκε καθόλου υπόψη η Ανοιχτή Επιστολή του Νίκου Θηβαίου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, όπου αναφέρει ότι «σε συνάντηση με τον ΓΓ του Υπουργείου Βιομηχανίας κ. Ζαφείρη (26-10-2016), παρουσία αντιπροσωπείας δημοτών της Θίσβης, ο κ. Ζαφείρης αναγνώρισε ότι υπάρχει θέμα, νομικό και ουσιαστικό, και ζήτησε χρόνο για την περαιτέρω εξέταση του θέματος» αφήνοντας το θέμα ανοιχτό μετά και την προσκόμιση νέων στοιχείων που πρόεκυψαν (όπως η Γνωμάτευση του Συμπαραστάτη του Δημότη και άλλα που προαναφερθήκαν).
Το ΑΡΚ Θήβας δηλώνει με κάθε υπευθυνότητα ότι είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής που συμβάλλει στην ευημερία των κατοίκων της και την καταπολέμηση της ανεργίας, ΟΧΙ όμως με εκπτώσεις στα συνταγματικά δικαιώματα τους , στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στην προστασία του περιβάλλοντος. Δεν μπορούμε όμως τότε να ομιλούμε για ευημερία όταν αυτά παραβιάζονται και παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες και αποικίες.
Σε αυτά τα πλαίσια περιμένουμε να δείξουν την ευαισθησία τους  και οι υπεύθυνοι της εταιρείας της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ώστε να βρεθεί, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, μια συμβιβαστική λύση προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να μην στερηθούν την πρόσβασή τους στην παραλία της Νούσας μέσω του μοναδικού δρόμου, όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι. Να συζητηθούν οι όποιες ασφαλιστικές δικλείδες για την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών και να δοθεί στην πράξη η κοινωνικά αποδεκτή ερμηνεία του κοινόχρηστου δρόμου. Η εμπειρία εξάλλου τόσων ετών δείχνει ότι υπάρχουν τρόποι να λυθεί το θέμα και να αποφευχθούν δικαστικές ταλαιπωρίες που θα διχάσουν την περιοχή και θα διαιωνίσουν το πρόβλημα. Η δημιουργία άλλης πρόσβασης στον κόλπο της Νούσας μπορεί να συζητηθεί αλλά όχι αντιπαραθετικά με την προαναφερθείσα πραγματικότητα. Τελικός στόχος είναι να πάμε σε μια λύση με όλους κερδισμένους.
Με το πνεύμα αυτό θα συμμετέχουμε σαν ΑΡΚ Θήβας στην επιτροπή διαπραγμάτευσης με την εταιρεία που συγκροτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
ΑΡΚ Θήβας

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα αγκαλιάζει τους σκοπούς μας!



Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Παράθυρο στη Ζωή!» στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας . Μια ημερίδα που στόχο είχε να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να αναδείξει τη σημαντικότητα ύπαρξης εθελοντών αιμοδοτών και δοτών μυελού των οστών. Ομιλητές, ο Πατήρ Σπυρίδων Βασιλικός με θέμα «Η Ιερότητα του Ανθρώπινου Πόνου» συνεπήρε με τη μεστότητα του λόγου του όλους τους παρευρισκομένους και έδωσε μια άλλη διάσταση στον ψυχικό & σωματικό πόνο. Επίσης ο Ιατρός, Αιματολόγος-Ογκολόγος, κος Λουκάς Δαδιώτης προσέγγισε το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και πως τελικά αυτή αποτελεί μονόδρομο στις μέρες μας ενώ εκπρόσωποι του ΟΡΑΜΑΤΟΣ, ο Επιστημονικός Διευθυντής κος Στέλιος Γραφάκος και η Κοινωνική Λειτουργός κα Παναγιώτα Καραφυλλίδου μίλησαν για την Σημασία της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών. Περισσότερα από 200 άτομα, παρά τον άσχημο καιρό, παρακολούθησαν τις ομιλίες ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός ότι ανάμεσα τους ήταν οικογένειες που τα παιδιά τους είχαν μεταμοσχευθεί στην Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές, τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας και την Πρόεδρο του, την Ιατρό κα Φιλιώ Πρωτόπαπα, τον Δήμο της Θήβας αλλά και όσους όσοι στήριξαν το έργο μας!
Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενέργειες του Δήμου Θηβαίων για την καλύτερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων από έντονα καιρικά φαινόμενα



Στις 21 Οκτωβρίου 2016 συνεδρίασε το αρμόδιο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θηβαίων, με σκοπό τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες ,χιονοπτώσεις-παγετός), κατά τη χειμερινή περίοδο 2016-2017 .
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Θηβαίων & Πρόεδρος Σ.Τ.Ο  κ. Σπ. Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Κίτσος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών κ. Γ. Οικονόμου, ο Δασάρχης Θηβών κ.  Κ. Αμοιρίδης, ο Υπ/γος κ. Κουτσούκης ως εκπρόσωπος του ΚΕΠΒ Θηβών,  οι κ.κ. Μ. Κακοσαίος και Δ. Δημητρίου ως εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε.Βοιωτίας και οι Υπάλληλοι του Τμήματος Αυτεπιστασίας-Συντηρήσεων & Πολ Προστασίας του Δήμου κ.κ. Σ. Παπαναστασίου, Π. Θεοδοσιάδης και Θ. Κατσιμίχας

Θέματα της Συνεδρίασης  ήταν ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2016 στη ζώνη ευθύνης του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων καθώς και ο συντονισμός των δράσεων και η συνεργασία των φορέων για την αντιμετώπιση εκδήλωσης έντονων φαινομένων κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από τον Αντιδήμαρχο κ. Κίτσο, με βάση τα Μνημόνια για πλημμύρες και χιονοπτώσεις περιόδου  2016-2017  που έχουν  συνταχθεί για το σκοπό αυτό.
Με βάση τα αναφερόμενα στις σχετικές εγκυκλίους και τις εισηγήσεις των εμπλεκομένων φορέων (Τμήμα Πολ. Προστασίας Π.Ε.Β., Π.Υ. Θήβας, Δασαρχείο, Κ.Ε.ΠΒ) καθορίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες για την καλύτερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα με ομοφωνία όλων των παρευρισκομένων :
          α. Προμήθεια άλατος, αποθήκευση και διανομή στις Δημ. Ενότητες.
         β. Τήρηση ετοιμότητας προσωπικού και μηχανημάτων του Δήμου και άμεση κινητοποίηση, εφόσον απαιτηθεί .     
       γ. Ολοκλήρωση των διαδικασιών μίσθωσης ιδιωτικών μηχανημάτων (έκδοση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τήρηση καταστάσεων ιδιωτικών  μηχανημάτων και των ιδιοκτητών τους, που διαθέτουν τις προδιαγραφές για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης  κλπ.)
       δ. Καθορισμός προτεραιότητας οδικών αξόνων ως προς την επέμβαση (βασικοί οδικοί άξονες –δρόμοι που οδηγούν στο Νοσοκομείο, δρόμοι που διέρχονται από σχολεία, κλπ.)
     ε. Ενημέρωση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και των υπευθύνων αποχιονισμού της Τεχνικής Υπηρεσίας  της Π.Ε.Βοιωτίας για την εξέλιξη όποιας κατάστασης
       στ. Συνεργασία με την Π.Υ. διάθεσης μηχανημάτων για απεγκλωβισμό τυχόν αποκλεισμένων ατόμων.
        ζ. Συνεργασία με το Κ.Ε.ΠΒ για διάθεση ασθενοφόρου και εξοπλισμού (κουβέρτες κλπ)

      η. Καταγραφή των ατόμων που χρήζουν βοήθειας και μετακίνησης (νεφροπαθείς,  κλπ) για  αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής ανάγκης.
                
      θ. Συνεχής επικοινωνία με τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων  εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου, καθώς και την οικεία Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκδοθεί απόφαση Δημάρχου για διακοπή μαθημάτων σχολείων, η λειτουργία των οποίων εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών.
       ι. Έλεγχος και προληπτικός καθαρισμός  φρεατίων  συλλογής όμβριων υδάτων οδικού δικτύου αρμοδιότητας του Δήμου, και των ρεμάτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου
        ια. Καθαρισμός εντός του αστικού χώρου των απορριμμάτων και απομάκρυνση των φερτών υλικών , φυλλωμάτων δένδρων κλπ, τα οποία βρίσκονται σε δρόμους  και κοινόχρηστους χώρους  και μπορεί να προκαλέσουν εμφράξεις σε παρακείμενα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων.
          ιβ. Συνεχής  ενημέρωση  των πολιτών  από το Δήμο  με ανάλογα δελτία Τύπου, για όλα τα παραπάνω μέτρα πρόληψης (μέτρα αυτοπροστασίας, καθαρισμός απορριμμάτων -φερτών υλικών κλπ,  κτηνοτρόφοι για προμήθεια ζωοτροφών , καλλιεργητές σχετικά με την απόθεση υπολειμμάτων σε ρέματα και αποστραγγιστικές τάφρους) . Ειδικά για τους κτηνοτρόφους η ενημέρωση θα είναι έγγραφη.
Οι παραπάνω ενέργειες που συζητήθηκαν εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο  Πολιτικής Προστασίας του  Δήμου Θηβαίων για την άμεση  εκτέλεσή τους,  ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες-χιονοπτώσεις-παγετός) ,κατά τη χειμερινή περίοδο 2016-2017.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κώμα η 17χρονη από τη Δράμα - Είχε ξαναπέσει θύμα βιασμού


Αφού έκανε χρήση ναρκωτικών μαζί με τρεις νεαρούς, ένας από αυτούς τη βίασε ενώ εκείνη ήταν αναίσθητη - H νεαρή κοπέλα εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής αργά το βράδυ της Δευτέρας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - Μόλις πριν λίγες μέρες είχε ξαναβιαστεί από 52χρονο
Σε κωματώδη κατάσταση νοσηλεύεται, διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Δράμας, 17χρονη μαθήτρια Λυκείου, από το Αρκαδικό Δράμας. Η νεαρή έπεσε θύμα βιασμού, το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από χρήση ναρκωτικών ουσιών που έκανε η ίδια μαζί με άλλους τρεις νέους άνδρες, όλοι τους κάτοικοι Δράμας.

Το τραγικό στοιχείο της θλιβερής είδησης είναι ότι η 17χρονη είχε πέσει και πάλι θύμα βιασμού, στις 12 του περασμένου Οκτωβρίου, από τον 52χρονο Τσολερίδη Σάββα, κάτοικο Δράμας, τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του οποίου είχαν δοθεί τότε στη δημοσιότητα, έπειτα από εισαγγελική εντολή.

Ο Σάββας Τσολερίδης


Οι αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν ήδη τους τρεις νεαρούς άντρες, 23, 25 και 18 χρονών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για τον βιασμό και την εγκατάλειψη της ανήλικης κοπέλας. Και οι τρεις ομολόγησαν τη συμμετοχή τους ή τη συνέργειά τους και χθες το απόγευμα οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Στον 23χρονο, από τη Χωριστή Δράμας, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ασέλγεια, έκθεση σε κίνδυνο και χρήση ναρκωτικών ουσιών και ήταν αυτός που βίασε την κοπέλα και στη συνέχεια την εγκατέλειψε μισόγυμνη και σε κωματώδη κατάσταση.

Στον 25χρονο, επίσης κάτοικο Δράμας, ο οποίος έχει απασχολήσει και στον παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της παράληψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και στον 18χρονο αλλοδαπό, τρόφιμο του ορφανοτροφείου Δράμας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το θύμα και οι τρεις συλληφθέντες, που το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκονταν σε καφετέρια στο κέντρο της Δράμας, συμφώνησαν από κοινού να μεταβούν σε ερημική δασική τοποθεσία πίσω από το κολυμβητήριο πλησίον του νοσοκομείου Δράμας. Εκεί όλοι τους έκαναν χρήση χασίς και κοκτέιλ χαπιών.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των τριών συλληφθέντων, ο 25χρονος και ο 18χρονος μετά τη χρήση έφυγαν από τον χώρο και ο 23χρονος βίασε την κοπέλα, η οποία είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις της. Ο 25χρονος και ο 18χρονος επέστρεψαν και πάλι στην περιοχή αλλά ύστερα από παρότρυνση του 23χρονου και τη διαβεβαίωση ότι θα φύγει μαζί με την κοπέλα, αυτοί απομακρύνθηκαν.

Τη 17χρονη μαθήτρια βρήκε αργά το βράδυ της Δευτέρας κάτοικος της περιοχής. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Δράμας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία. Στις τρεις τα ξημερώματα της Τρίτης διακομίστηκε και πάλι στο νοσοκομείο Δράμας, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποτελέσματα εκλογών 2016 Υπηρεσιακών Συμβουλίων Π.Ε. Λιβαδειάς

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  Π.Ε.  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ 

•    ΓΙΑ  ΤΟ  ΠΥΣΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Ψήφισαν: 408   Άκυρα: 31   Έγκυρα: 377
Έλαβαν οι συνδυασμοί:
1. Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ): 14  (3.7%)
2. Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗ.ΣΥ.): 247  (65.5%)
3. Εκπαιδευτικοί εν δράσει: 116  (30.8%)

•    ΓΙΑ  ΤΟ  ΑΠΥΣΠΕ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ψήφισαν: 408  Άκυρα: 19   Έγκυρα: 389
Έλαβαν οι συνδυασμοί:
1. Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ): 21 (5.40%)
2. Ανεξ. Ριζοσπαστική Παρέμβαση: 12  (3.08%)
3. ΔΑΚΕ: 69 (17.74%)
4. Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗ.ΣΥ.): 218 (56.04%)
5. Εκπαιδευτικοί εν δράσει: 69 (17.74%)

•    ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΣΠΕ
Ψήφισαν:408    Άκυρα:27   Έγκυρα:381
Έλαβαν οι συνδυασμοί:
1. Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ): 18
2. Ανεξ. Ριζοσπατική Παρέμβαση: 17
3. Ανεξ. Ενωτική Εκ-κίνηση: 14
4. ΔΑΚΕ: 34
5. Διαφάνεια στην Εκπαίδευση: 0
6. Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗ.ΣΥ.): 275
7. Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπ/κών: 2
8. Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΕΡΑ): 8
9. Μαρξιστικό Ξεκίνημα: 0
10. Προοδευτικά Ρεύματα: 1
11. Πρωτοβουλία Ανεξ. Εκπ/κών: 2
12. Συνεχιστές του Καποδίστρια: 8
13. Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση (ΧΕΚ): 2
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά την Κυριακή τα μαγαζιά στη Λιβαδειά

Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα καταστήματα της Λιβαδειάς την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016, θα παραμείνουν κλειστά.

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΛΠ. ΩΣ ΤΟ 2018.

Προστασία για τα «κόκκινα» δάνεια αγροτών, καθώς κι άλλων δανειοληπτών, ώστε αυτά να μην μεταβιβαστούν σε τρίτους έως το 2018 παρέχει ο μηχανισμός για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, ανέφερε στη βουλή ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ, κ. Βαγγέλη Μπασιάκου.
Όπως διευκρίνισε ο Υπουργός, ο μηχανισμός αποκλείει τους strategic defaulters (στρατηγικούς παραβάτες) αλλά επικεντρώνεται στη διάσωση των, κατά τ΄ άλλα, υγιών επιχειρήσεων. Πρόσθεσε  μάλιστα πως δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση κόκκινων δανείων μέχρι το 2018, όχι μόνο στέγης ή επισκευαστικών αλλά και καταναλωτικών δανείων ή δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων  και αγροτών.
«Σ’ αυτόν το μηχανισμό, σύμφωνα με τη ψηφισμένη νομοθεσία», είπε, «η Τράπεζα είναι υποχρεωμένη να κάνει πρόταση ρύθμισης στο συνεργάσιμο δανειολήπτη και στον εγγυητή, εντός δώδεκα μηνών από την επερχόμενη πώληση του δανείου του. Στο δίχτυ προστασίας πρόκειται  να μπουν 2 στους 3 δανειολήπτες και η προστασία αφορά όσους διαθέτουν ακίνητο αντικειμενικής αξίας 180.000-280.000 ευρώ κι έχουν εισόδημα 13.906-40.801 ευρώ», δήλωσε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην ουρά για δωρεάν γκοφρέτα-ΒΙΝΤΕΟ



    Μεγάλη ουρά σχηματίστηκε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς φιλανθρωπικό ίδρυμα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που δίνει δωρεάν σνακ σε όσους έχουν ανάγκη.
    Στην προκειμένη περίπτωση έδιναν μόλις ... 4 γκοφρέτες.



Στο σημείο βρέθηκαν... γυναίκες με παιδιά, ηλικιωμένοι και άστεγοι.

Το πιο πρόσφατο σημείο διανομής τροφίμων του ιδρύματος που ανήκει στον επιχειρηματία Στέλιο Χατζηιωάννου άνοιξε πριν από ένα μήνα στην οδό Ευρυπίδου.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ιδρύματος εξυπηρετεί 1.300 άτομα καθημερινά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασθενής σεισμική δόνηση βορειοανατολικά της Θήβας



 Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 07:01 τα ξημερώματα της Πέμτης 8χλμ. βορειοανατολικά της Θήβας

Βάσει της αυτόματης, προκαταρκτικής λύσης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν 2,6  βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΥΣΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις 10 ατόμων στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

O
δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι 5 ημερομίσθια κατ΄ατομο για τον μήνα Νοέμβριο 2016, συνολικού αριθμού 10 ατόμων, προκειμένου να απασχοληθούν σε πρόσκαιρες ή εποχικές ή κατεπείγουσες ανάγκες οι οποίες θα διαπιστώνονται κάθε φορά με την απόφαση του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου.
Δείτε την  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Σε κλίμα συστράτευσης και κομματικής εγρήγορσης η Νέα Δημοκρατία

Σε κλίμα συστράτευσης και κομματικής εγρήγορσης πραγματοποιήθηκε στην Λιβαδειά η συνάντηση του Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ, Βασίλη Σπανάκη, με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Γιώργο Λιανό και τους υπευθύνους των θεματικών τομέων δράσεων της, καθώς και τους προέδρους με τα μέλη των τοπικών οργανώσεων από ολόκληρο τον νομό.
Στην συνάντηση επίσης παρευρέθηκαν, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού υπεύθυνος για τη Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία Στέργιος Χυτούδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρης Δρακάκης, η Τομεάρχης Βοιωτίας Βίκυ Κακάλη, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Κική Μαχαίρα, ο βουλευτής του νομού μας Ευάγγελος Μπασιάκος, ο πρόεδρος της ΝΕ ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας Θοδωρής Καλοπήτας, οι πρώην βουλευτές Ανδρέας Κουτσούμπας & Γιάννης Καράμπελας και η πολιτευτής  Λουκία Θεοδώρου.
Η συνάντηση  είχε ως στόχο την ακόμη καλύτερη οργάνωση του κομματικού μας μηχανισμού, το τεράστιο άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία, τις τοποθετήσεις των τοπικών μας στελεχών πάνω σε κρίσιμα  ζητήματα του νομού αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής.
Η Νέα Δημοκρατία στην Βοιωτία, πιο ενωμένη από ποτέ, θα δώσει την μάχη στην πρώτη γραμμή του αγώνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου πολύ σύντομα να απαλλαγεί η χώρα από την πιο καταστροφική κυβέρνηση των τελευταίων ετών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Από 12 χρονών στο αλκοόλ τα Ελληνόπουλα, λιποθυμούν στα κλαμπ


Δεκάδες χιλιάδες μαθητές γυμνασίου και λυκείου διασκεδάζουν κάθε Σάββατο σε κλαμπ
Έλλειμμα εκπαίδευσης και παιδείας, έλλειμμα ενημέρωσης και προφύλαξης σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ από την οικογένεια, το σχολείο, την πολιτεία «μεθά» τα ελληνόπουλα, και μάλιστα εξ απαλών ονύχων.

Το θλιβερό περιστατικό που καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή σε γνωστό κλαμπ του Αμαρουσίου, με «θύματα» του αλκοόλ 15χρονους μαθητές – κάποιοι εκ των οποίων οδηγήθηκαν και στο νοσοκομείο- κάθε άλλο παρά μεμονωμένο γεγονός αποτελεί.

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές γυμνασίου και λυκείου διασκεδάζουν κάθε Σάββατο σε κλαμπ, καφετέριες και παρεμφερείς χώρους της επικράτειας στους οποίους παρότι, ο νόμος απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ από άτομα ηλικίας κάτω των 17 χρόνων, η περιεκτικότητα των… ροφημάτων σε οινόπνευμα χτυπάει κόκκινο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διαχρονικής έρευνας ESPAD, που πραγματοποιεί το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, οι Έλληνες έφηβοι πρωτοπίνουν μπίρα ή κρασί στα 12 με 13 χρόνια τους και στα 14 με 15 χρόνια «περνούν» στα πιο «σκληρά ποτά», όπως το τζιν, η βότκα, η τεκίλα, το ουίσκι κ.λπ. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την πρώιμη κακή συνήθεια παίζει και η κατανάλωση συσκευασμένων αλκοολούχων αναψυκτικών.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι έφηβοι πίνουν με συνομηλίκους τους σε πάρτι, νυχτερινές εξόδους, σε ιντερνέτ-καφέ κλπ. Σπάνια καταναλώνει μόνος του αλκοόλ ο έφηβος, τουλάχιστον στην αρχή. Τα ποσοστά των παιδιών που μέθυσαν για πρώτη φορά σε ηλικία κάτω των 13 ετών είναι 9% για τα αγόρια και 5% για τα κορίτσια- θετικό θεωρείται πως είναι από τα χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Γιατί πίνουν οι έφηβοι
Σύμφωνα με την υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» κυρία Άρτεμις Τσίτσικα, «το αλκοόλ μπορεί να προσφερθεί για πρώτη φορά σε μια οικογενειακή γιορτή ή και από φίλους. Oι έφηβοι πίνουν συνήθως το Σαββατοκύριακο, στα πάρτι με φίλους, σε μικρές ή μεγάλες ομάδες φίλων ή στο σπίτι φίλου όταν λείπουν οι γονείς του. Η χρήση και κατάχρηση αλκοόλ στην εφηβεία είναι φαινόμενο πολυπαραγοντικό. Εξαρτάται από γενετικούς παράγοντες και την κληρονομικότητα, την ευαλωτότητα της προσωπικότητας, την οικογένεια και τη λειτουργικότητά της, ενώ σημαντικό ρόλο στην εφηβεία παίζει και η πίεση από τους συνομηλίκους (peer pressure)».

Ωστόσο, ο συνδυασμός εφηβεία και αλκοόλ μπορεί να είναι εκρηκτικός. «Η εφηβεία αποτελεί από μόνη της μία περίοδο επαναστατικότητας, πειραματισμού και σημαντικής επιρροής από τους συνομηλίκους. Οι έφηβοι αρέσκονται να ακολουθούν «μόδες», να αποδεικνύουν στους συνομηλίκους τους ότι είναι θαρραλέοι, τολμηροί και να υιοθετούν συμπεριφορές ενηλίκων» λέει η ειδικός και εξηγεί πώς αυτό λειτουργεί στην πράξη σε σχέση με το αλκοόλ.

«Οι έφηβοι είναι ευάλωτοι στις υπερβολές και συχνά τους είναι δύσκολο να αυτοοριοθετούνται με αποτέλεσμα να φτάνουν σε ακραίες συμπεριφορές που συμπεριλαμβάνουν και τη χρήση και κατάχρηση αλκοολούχων ποτών. Επιπλέον, η χρήση αλκοόλ μπορεί να μειώσει το άγχος τους, να τους διευκολύνει κοινωνικά και να τους βοηθήσει να λειτουργήσουν σεξουαλικά. Ας μην ξεχνάμε ότι η χρήση αλκοόλ είναι καθόλα νόμιμη και συχνά παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ με πολύ γοητευτικό τρόπο, χωρίς να αναφέρονται ή να τονίζονται οι αρνητικές συνέπειες της κατάχρησης» τονίζει η κυρία Τσίτσικα.

Χωρίς όρια η κατανάλωση αλκοόλ και στην Ευρώπη
Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες σημειώνεται τάση μείωσης της ηλικίας έναρξης της κατανάλωσης αλκοόλ (<13 ετών). Χώρες στις οποίες καταγράφεται πρόβλημα με την κατανάλωση αλκοόλ στους εφήβους είναι η Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Λετονία, η Αυστρία, η Δανία, ενώ τη χαμηλότερη μέση κατανάλωση έχουν οι μαθητές στην Αρμενία και την Κύπρο. Μάλιστα, στη Βρετανία περισσότερα από 10.000 παιδιά καταλήγουν ετησίως στο νοσοκομείο εξαιτίας του ποτού.

Στην Ελλάδα όπως δείχνει η διαχρονική παρακολούθηση της εξέλιξης της κατανάλωσης αλκοόλ στη χώρα τα τελευταία 25 χρόνια μέσα από τη μελέτη ESPAD, οι έφηβοι αρχίζουν να συνειδητοποιούν την επικινδυνότητα της χρήσης ουσιών και της κατανάλωσης αλκοόλ. Τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας είναι ελαφρώς ενθαρρυντικά, καθώς φαίνεται τάση μείωσης σε σχέση με τα προηγούμενα έτη για την κατανάλωση αλκοόλ.

Ο ρόλος της οικογένειας
Το κλειδί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης έγκειται στη σωστή ενημέρωση των γονέων, λένε οι ειδικοί. «Οι ίδιοι οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δική τους στάση απέναντι στο αλκοόλ αποτελεί πρότυπο για τη συμπεριφορά που θα αναπτύξει ο έφηβος. Καλό είναι να αποφεύγονται τακτικές εκφοβισμού, να ενθαρρύνεται ο αυτοσεβασμός του εφήβου και να αποθαρρύνονται οι συμπεριφορές χρήσης αλκοόλ επισημαίνοντας στον έφηβο τις συνέπειες που θα τον οδηγήσουν σε καταστάσεις αμηχανίας ή ντροπής» εξηγεί η κυρία Τσίτσικα.

Θα απέτρεπαν από τη χρήση αλκοόλ τους μαθητές και τους νέους οι έλεγχοι στα καταστήματα ψυχαγωγίας; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι μονολεκτική. Οι ειδικοί θεωρούν πως τα μέτρα απαγόρευσης ή τα τιμωρητικά μέτρα μπορεί να έχουν κάποιο προσωρινό αποτέλεσμα, ωστόσο το κλειδί είναι η παιδεία. Έλεγχος στα κέντρα διασκέδασης και στα σημεία αγοράς των ποτών μπορεί να συμβάλλει στο να μην είναι προσιτά τα ποτά στις ευαίσθητες ηλικίες, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό.

«Οι γονείς είναι σημαντικό να καλύπτουν συναισθηματικά τα παιδιά και παράλληλα να εφαρμόζουν όρια και να ενημερώνουν. Το παράδειγμα που δίνουν οι ίδιοι έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Στο σχολείο μεγάλη αποτελεσματικότητα έχουν οι εργασίες στις οποίες οι έφηβοι συμμετέχουν ενεργά και ενημερώνουν συνομηλίκους. Σημαντικός είναι ο έλεγχος της διαφήμισης, η ενημέρωση από τα ΜΜΕ και η δημιουργία εκπομπών για νέους» καταλήγει η κυρία Τσίτσικα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λήξη ψεκασμών Δακοκτονίας στην Π.Ε. Βοιωτίας

Λήξη ψεκασμών Δακοκτονίας έτους 2016 .

       Σας γνωρίζουμε ότι οι ψεκασμοί από εδάφους δακοκτονίας στις λίγες ελαιοκομικές περιοχές που εφαρμόστηκαν κατά το τρέχον έτος στην Π.Ε. Βοιωτίας λήγουν την 27-10-2016, λόγω της επικείμενης έναρξης συγκομιδής του ελαιοκάρπου.               
       Επίσης σας γνωρίζουμε ότι λόγω,  έξαρσης του δάκου και κατά συνέπεια των δακοπροσβολών σε αρκετές ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Βοιωτίας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω ευνοϊκών καιρικών συνθηκών και με δεδομένα τα  οριακά ποσοστά καρποφορίας, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους ελαιοπαραγωγούς των περιοχών σας και τους συστήσετε  τα πιο κάτω :
1)    Σε περίπτωση που παραταθεί η έναρξη συγκομιδής του ελαιοκάρπου θα πρέπει να μεριμνήσουν για την αποφυγή όψιμων προσβολών από το Δάκο , με θεραπευτικούς ψεκασμούς (καλύψεως) , τηρώντας το χρονικό διάστημα της ετικέτας του σκευάσματος μεταξύ τελευταίας εφαρμογής και συγκομιδής. 
2)     Να προβούν σε όσο το δυνατό πιο γρήγορη συγκομιδή του ελαιοκάρπου και επίσης γρήγορη ελαιοποίησή του , εάν είναι δυνατό αυθημερόν ή το πολύ σε δύο ημέρες .
3)    Να μην αποθηκεύσουν τον ενσακκισμένο ελαιόκαρπο σε στοίβες περισσότερο από τρεις ημέρες , προς αποφυγή σήψεων από δευτερογενείς παθήσεις και αύξηση των οξέων του ελαιολάδου .
4)    Για τις ελαιοκομικές περιοχές  στις οποίες ως γνωστόν δεν εφαρμόσθηκαν ψεκασμοί , τα πιο πάνω έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.
      Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στους  Τομεάρχες δακοκτονίας ή στον επόπτη τηλ :22613- 50169 .

                                                                                                          Μ.Ε.Α.
    Ο Δ/ΝΤΗΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ


    Ι. ΤΑΣΟΥΛΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα θέματα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Σας προσκαλούμε στην 16η συνεδρίαση (Τακτική) του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8, Λαμία), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
                          
-    Ανακοινώσεις Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Ασημίνας Δ. Παπαναστασίου,
-    Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνου Π. Μπακογιάννη.
                    
                   ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ
Θέμα 1ο    Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων - μελών των συνταξιουχικών οργανώσεων Στερεάς Ελλάδας - ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΣΕ, ΤΣΑ ΟΑΕΕ, ΟΤΕ, ΝΑΤ & ΕΛΤΑ.
Εισηγητής    Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Π. Μπακογιάννης

Θέμα 2ο    Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους λήπτες στεγαστικού δανείου σε ξένο νόμισμα (ελβετικό φράγκο).
Εισηγήτρια    Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ασημίνα Δ. Παπαναστασίου

                   METABOΛΗ ΕΔΡΑΣ
Θέμα 3ο     Μεταβολή του τόπου διεξαγωγής της 17ης Τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για την αμέσως επόμενη συνεδρίαση, βάσει του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, ήτοι την 28η Νοεμβρίου 2016 ή οποτεδήποτε αυτή ήθελε οριστεί, από τη Λαμία στον Ορχομενό Βοιωτίας.
Εισηγήτρια    Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ασημίνα Δ. Παπαναστασίου

                   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΕΜΠΟΡΙΟ
Θέμα 4ο     Παράταση ωραρίου λειτουργίας των  καταστημάτων  στο Αλιβέρι  του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου το Σάββατο  3 Δεκεμβρίου 2016 από τις 19.00 μ.μ έως τις 24.00 μ.μ.  στα πλαίσια της  συνδιοργάνωσης από τον  Εμπορικό Σύλλογο Αλιβερίου και το Επιμελητήριο Εύβοιας εκδήλωσης «Λευκής Νύχτας».
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρ. Εξωστρ. Περιφ. Αναπτ. Προγρ. κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας

Θέμα 5ο     Παράταση ωραρίου λειτουργίας των  καταστημάτων  στη Λαμία του Δήμου Λαμιέων την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 από τις 21.00 μ.μ έως τις 24.00 μ.μ.  προκειμένου ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις «Λευκής Νύχτας».
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρ. Εξωστρ. Περιφ. Αναπτ. Προγρ. κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας

                   ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
Θέμα 6ο     Τροποποίηση του Π.Δ. 148/2010 [ΦΕΚ 241/Α/27-12-2010] «Οργανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος
                  
                   ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Θέμα 7ο     Τροποποίηση της από 22-3-2016 συναφθείσας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφορικά με την «Ίδρυση και εγκατάσταση Παρατηρητηρίου και Κέντρου Προαγωγής Υγείας» στο Δήμο Τανάγρας.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας

                   ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΡΓΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Θέμα 8ο     Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2016 που αφορά στο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από παρακράτηση 20% των πιστώσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων και αφορούν επενδυτικές δαπάνες ΚΑΠ (Περιφερειακοί ΚΑΠ- τροπ.08).
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 9ο     Έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού ενταγμένων έργων της ΣΑΕΠ 766 (Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2016 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 10ο     Πρόταση ένταξης νέων έργων στην ΣΑΕΠ 566 (επαναλαμβανόμενες δράσεις).
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 11ο     Έγκριση πρότασης  τροποποίησης  του  προϋπολογισμού  στις  μελέτες  της ΣΑΜΠ066: «ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π  ΚΟΙΝ. ΚΑΦΗΡΕΩΣ"» & «ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ "Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π  ΔΥΣΤΙΩΝ"».  
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 12ο     Έγκριση πρότασης  τροποποίησης  του  προϋπολογισμού  σε έργα της ΣΑΕΠ066 και ΣΑΕΠ566 του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 13ο     Έγκριση 5ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Φθιώτιδας, για το έτος 2016.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 14ο      Έγκριση  5ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Ευρυτανίας έτους 2016.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 15ο     Έγκριση  5ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Εύβοιας έτους 2016 (1η Τροπ. του προγράμματος που χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΤΟΚΩΝ ΚΑΠ 2016).
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 16ο     Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Καρπενησίου για την υλοποίηση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ», εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για την υπογραφή της και ορισμός εκπροσώπων στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 17ο     Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης  μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΤΟΕΒ Ανθήλης και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης  για το έργο: «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού  της χώρας (Καθαρισμός αποστραγγιστικής τάφρου «Αντλιοστάσιο Αλεξίνα» ΤΟΕΒ Ανθήλης)».
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος




Θέμα 18ο     Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης  μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΤΟΕΒ Μοσχοχωρίου και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης  για το έργο: «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού  της χώρας (Επισκευή τεχνικών κατασκευών και καθαρισμός αποστραγγιστικής τάφρου ΤΟΕΒ Μοσχοχωρίου)».
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 19ο     Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης  μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΤΟΕΒ Ροδίτσας-Μεγάλης Βρύσης-Αυλακίου και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης  για το έργο: «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού  της χώρας (Αποκατάσταση λειτουργίας Β αποστραγγιστικού αντλιοστασίου περιοχή Αυλακίου και Επισκευή τεχνικών κατασκευών ΤΟΕΒ Ροδίτσας)».
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 20ο     Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης  μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΤΟΕΒ Φακίτσας και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης  για το έργο: «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού  της χώρας (Καθαρισμός αποστραγγιστικής τάφρου «Θερμονέρι» ΤΟΕΒ Φακίτσας)».
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 21ο     Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης κατά το  άρθρο 100 του Ν.3852/2010, για το έργο της ΣΑΕΠ 766 με τίτλο «Αγροτική οδοποιϊα Κωπαϊδας» και ΚΑ: 2016ΕΠ76600002.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

                   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  
Θέμα 22ο     10η Τροποποίηση Προϋπολογισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2016.
Εισηγητής    Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Π. Μπακογιάννης

Οι εισηγήσεις των ανωτέρω θεμάτων θα σας αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΑΣΗΜΙΝΑ Δ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ