Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Τι ρώτησαν τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων οι μικροί μαθητές-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Η ερώτηση της χρονιάς!!!
"Είναι εύκολο να είσαι Δήμαρχος" ρώτησε τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων μικρή μαθήτρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου.
Δείτε την απάντηση του Δημάρχου στο βίντεο που ακολουθεί

Με.... αρκετά αιτήματα στην ατζέντα τους, τα οποία ομολογουμένως κατέθεσαν με περισσή ευγένεια, επισκέφθηκαν  σήμερα τον  Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων κ. Ντασιώτη,  μαθητές  της Δ'  τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου.

Στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης μαθημάτων, οι μικροί μαθητές συνοδευόμενοι  από τον δάσκαλό τους  κ.Βασίλη Ζιώγα, συζήτησαν με τον Δήμαρχο τις σκέψεις τους και....  έθεσαν  τις προτάσεις τους για τον αθλητισμό.
Οι μικροί μαθητές, με αξιέπαινη ευχέρεια λόγου και σκέψης, με την αθωότητα και τον αυθορμητισμό τους, ξεδίπλωσαν τις  ευαισθησίες τους στη διάρκεια της συζήτησης, γεγονός που έδωσε στο Δήμαρχο τη δυνατότητα να κάνει μαζί τους μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα. Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις υπηρεσίες του Δήμου.


«​Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα», λέει το ρεφρέν του υπέροχου τραγουδιού του Σαββόπουλου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Άθληση για όλους ξεκινάει στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Πρόγραμμα Άθλησης για Όλους

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων ανακοινώνει πως ξεκινά τη λειτουργία των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους του έτους 2016 -2017. Στο Αθλητικό Πρόγραμμα του Δήμου μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι (ενήλικες και παιδιά) ανεξαρτήτως ηλικίας.

Για την εγγραφή σε κάποιο από τα τμήματα αθλητισμού, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση σχετικής αίτησης που διατίθεται από την Γραμματεία του Δημαρχιακού Καταστήματος (Αλιάρτου) και από το Δημοτικό Κατάστημα (Θεσπιές) ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (www.aliartos.gov.gr).

Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται ή στην Γραμματεία του Δημαρχιακού Καταστήματος Αλιάρτου ή στο Δημοτικό Κατάστημα Θεσπιέων καθημερινά 09:30 – 12:00 από 08/11/2016 έως 18/11/2016.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση εδώ

Έντυπα αιτήσεων
1) Αίτηση Εγγραφής – Υπεύθυνη Δήλωση (Ενηλίκου): (word)/(pdf)
2) Αίτηση Εγγραφής – Υπεύθυνη Δήλωση (Ανηλίκου) : (word)/(pdf)
Διαβάστε Περισσότερα »

26 νέες συλλήψεις στην Περιφέρεια Στερεάς

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, είκοσι έξι (26) άτομα και συγκεκριμένα:

Τέσσερα (4) άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα:

•    (3) ημεδαποί σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λιβαδειάς & Θηβών, καθώς και

•    (1) αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.

Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδα και στην Αιδηψό Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας & του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της υπεξαίρεσης αντίστοιχα.

Έντεκα (11) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

•    (3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς των Α’, Β’ & Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,

•    (2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης & της   Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,

•    (2) ημεδαποί σε περιοχές της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Υπάτης & της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας,

•    (1) ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας και

•    (1) ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή του Ευπαλίου Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου.


Έξι (6) αλλοδαποί και ειδικότερα τρεις σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας & του Αστυνομικού Σταθμού Ψαχνών, δύο σε περιοχές της Βοιωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών & του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου αντίστοιχα, καθώς και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Ένας (1) αλλοδαπός στο Δήλεσι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Τέλος, δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτέλεση βολής στο Πεδίο Βολής Θηβών – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο Πεδίο Βολής Θηβών – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας


Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 και ώρες από 07:00 έως 14:30 θα πραγματοποιηθούν  στο πεδίο βολής Θηβών βολές όλμων 60 χλμ καθώς και εκρήξεις για καταστροφή τυχόν μη διαρραγέντων βλημάτων.

Επικίνδυνη περιοχή είναι αυτή που περικλείεται μεταξύ των ορίων: ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΚΟΥΜΕΡΣΚΙ- ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΣΩΡΟΣ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΡΙΣΙΑ- ΧΩΡΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ

Μέσα στην περιοχή αυτή, κατά την παραπάνω ημερομηνία και ώρες που θα εκτελούνται βολές, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων ή ζώων και πάσης φύσεως τροχοφόρων προς αποφυγή ατυχημάτων.

Σε περίπτωση ανευρέσεως βλήματος, παρακαλούμε όπως μην το αγγίξετε και να ειδοποιήσετε το ταχύτερο δυνατό τη Στρατιωτική Μονάδα (ΚΕΠΒ) ή την Αστυνομία Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο έργα πολιτισμού στη Βοιωτία

4 έργα πολιτισμού στην Στερεά Ελλάδα

Ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικής κληρονομιάς προϋπολογισμού περίπου 5,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις που αφορούν σε μνημεία της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
Αναλυτικά:
1.    Αναβάθμιση Αρχαιολογικού Χώρου Ορχομενού Βοιωτίας και αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου στο πλαίσιο δημιουργίας του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού με την δημιουργία διαδρομών περιήγησης, χώρων πληροφόρησης αλλά και παρεμβάσεις προστασίας των ψηφιδωτών και όλων των μνημείων.

2.    Αποκατάσταση Ι.Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Μητροπολιτικού Ναού                 Αμφίσσης. Πρόκειται για ναό που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής του 19ου  αιώνα με έργα του διακεκριμένου ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά.

3.    Ανάδειξη των ψηφιδωτών παλαιοχριστιανικού ναού επί της οδού Σπυροπούλου στην Λιβαδειά με κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, πεζοδρόμηση των χώρων κοντά στο μνημείο και παρεμβάσεις που θα επιτρέπουν την περιήγηση αλλά και την προστασία του μνημείου.

4.    Αποκατάσταση και ανάδειξη Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στην κοινότητα Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης. Ο ναός ανατινάχθηκε από τα στρατεύματα κατοχής στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και κηρύχθηκε ως μνημείο το 2000. Η ανάδειξή του προβλέπει την δημιουργία χώρων πληροφόρησης και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, αλλά και ήπιας μορφής παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο. 

Για τη σημασία και την αναγκαιότητα των έργων αυτών μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τον σκοπό, τον προγραμματισμό και το κόστος των έργων.
«Με αυτά τα πολύ σημαντικά 4 έργα, προσπαθούμε όχι μόνο να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία, τη μνήμη και την παράδοση μας, αλλά και να ανοίξουμε δρόμους για την αύξηση του τουρισμού σε ολόκληρη την Περιφέρεια. Σε μία περίοδο που πρέπει συνεχώς να αναζητούμε πόρους, κάνουμε τεράστια προσπάθεια να τους αξιοποιούμε έτσι ώστε να έχουμε όφελος. Η δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού, για παράδειγμα, είναι κάτι που σχεδιάσαμε βασιζόμενοι σε δύο άξονες, την αποκατάσταση  των χώρων, αλλά και την προβολή τους. Το ίδιο κάνουμε και στην αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού της Άμφισσας με τη συντήρηση των έργων του σπουδαίου ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά. Έτσι ξεκινήσαμε και έτσι συνεχίζουμε να προχωρούμε. Να δημιουργούμε νέους δρόμους σε αυτό που ονομάζουμε ανάπτυξη και πρόοδο» είπε χαρακτηριστικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν διανομή πορτοκαλιών από το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων


Είκοσι τέσσερις τόνους ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ πορτοκαλιών παρέλαβε και διανέμει δωρεάν ο Δήμος μας, για τρίτη φορά εντός του 2016  .

Η παραλαβή έγινε στις 04-11-2016 κατόπιν της υπογραφής  συμφωνητικού παράδοσης αποσυρόμενων προϊόντων, μεταξύ του Δήμου και της Οργάνωσης Παραγωγής Φρούτων - Αγροτικός Συνεταιρισμός ΚΑΜΠΟΣ  για διανομή στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΦΕΚ 1701 τ.Β΄/14-8-2015).

Η διανομή έγινε, αμέσως μετά την παραλαβή, στα  σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης,  στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στους ωφελούμενους ΤΕΒΑ, στους ωφελούμενους της Κάρτας Αλληλεγγύης και σε άλλες κοινωνικές δομές.

Στη διανομή συμμετέχουν, εκτός από το προσωπικό του Δήμου, οι πρόεδροι και οι σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων  και  εθελοντές πολίτες, τους οποίους ευχαριστώ γιατί  χωρίς τη βοήθειά τους θα ήταν αδύνατη η διαχείριση τόσο μεγάλης ποσότητας.

Ο Δήμαρχος

Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το Δήμο Λεβαδέων

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος Λεβαδέων για την ευταξία και καθαριότητα της πόλης το Τμήμα Καθαριότητας & Ανακύκλωσης της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου Λεβαδέων απομάκρυνε χθες Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, 8 εγκαταλελειμμένα οχήματα από δρόμους της Λιβαδειάς.
Οι Υπηρεσίες του Δήμου ακολούθησαν την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία πριν την απομάκρυνσή τους, με επικόλληση ειδοποιητηρίων στα οχήματα με τα οποία ζητήθηκε η απομάκρυνση των οχημάτων από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μεσολάβησε το επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα πριν την απομάκρυνσή τους.
Υπογραμμίζεται ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες του για την απομάκρυνση όλων των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους της πόλης, τα οποία δημιουργούν κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας του χώρου που καταλαμβάνουν και κυρίως ρυπαίνουν ως εστίες μόλυνσης αφού οι συγκεκριμένοι χώροι δεν μπορούν να καθαρίζονται.
Παρακαλούνται οι δημότες οι οποίοι επιθυμούν να αποσύρουν δικό τους όχημα μέσω της διαδικασίας της ανακύκλωσης ή να υποδείξουν σημεία  της πόλης όπου βρίσκονται εγκαταλελειμμένα οχήματα να επικοινωνούν με το αρμόδιο Τμήμα Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, στο τηλ.: 22613-50858. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Εννέα νεκροί απο τροχαία ατυχήματα τον Οκτώβριο στη Στερεά

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνολικά βεβαιώθηκαν (6.878) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.129) για υπερβολική ταχύτητα, (323) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και (152) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το μήνα Οκτώβριο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

α. Τροχαία Ατυχήματα   
Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (34) τροχαία ατυχήματα (έναντι 37 το 2015). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

•    8 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 3 το 2015)
•    0 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 5 το 2015)
•    26 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 29 το 2015)
Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (46) παθόντες (ομοίως 46 το 2015).  Ειδικότερα καταγράφηκαν:
•    9 νεκροί (έναντι 3 το 2015)
•    2 σοβαρά τραυματίες (έναντι 6 το 2015)
•    35 ελαφρά τραυματίες (έναντι 37 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

•    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
•    H παραβίαση προτεραιότητας
•    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
•    Η παραβίαση της σήμανσης
•    Η υπερβολική ταχύτητα
•    Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.   
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Οκτώβριο του 2016 βεβαιώθηκαν συνολικά (6.878) παραβάσεις ως ακολούθως:

    1.129  για υπερβολική ταχύτητα
        152  για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
       103  για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
       116  για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
       207  για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
         36  για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
        46  για αντικανονικό προσπέρασμα
        71  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
            7  για αντικανονικούς ελιγμούς
        242  για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
       140  για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
          72  για φθαρμένα ελαστικά
    1.120  για παράνομες σταθμεύσεις
   3.437  λοιπές παραβάσεις

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:
•    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
•    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
•    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
•    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
•    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
•    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
•    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
•    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
•    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
•    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
•    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
•    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος τα μετρητά στη μισθοδοσία για αμοιβές άνω των 500 ευρώ

Εκτός από το έξτρα αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους που πραγματοποιούν πληρωμές δαπανών μέσω πλαστικού χρήματος σε ποσό που  ξεπερνά το 80% του εισοδήματός τους, η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών που αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές βάζει τέλος στις πληρωμές μετρητών άνω των 500 ευρώ για μισθοδοσία.

Στα βασικά σημεία του σχετικού νομοσχεδίου, περιγράφονται αναλυτικά στον απολογισμό έργου του τέως αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη προβλέπεται η υποχρεωτική πληρωμή κάθε μισθοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα άνω των 500 ευρώ σε ετήσια βάση μέσω τραπεζών.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται:

    Η καταβολή μισθών στον ιδιωτικό τομέα μόνο μέσω τραπεζικών συναλλαγών, για ετήσιους μισθούς άνω των 500 ευρώ.
    Η διασύνδεση του αφορολόγητου με τις γενικές δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών ως ποσοστό του δηλωθέντος εισοδήματος.
    Τη διασύνδεση της έκπτωσης φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ (αφορολόγητο) με γενικές δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών, ως ποσοστό του δηλωθέντος εισοδήματος αλλά και η σύνδεση με τον ίδιο τρόπο της έκπτωσης φόρου για τις λοιπές δαπάνες, όπως οι ιατρικές.
    Η επιβράβευση των φορολογούμενων που θα καταγράφουν ηλεκτρονικές δαπάνες σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 80% του εισοδήματός τους, με επιπλέον αφορολόγητο ποσό αλλά με λαχνούς συμμετοχής σε κληρώσεις.
    Για τους μόνιμους κατοίκους νησιών όπου ίσχυε το υπό κατάργηση ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, θα ισχύει για δαπάνες που πραγματοποιούν (εντός του συνόλου των ανωτέρω νησιών) επιπρόσθετη έκπτωση από το φόρο, η οποία θα υπολογίζεται με συγκεκριμένο μεσοσταθμικό συντελεστή επιβάρυνσης.
    Προβλέπονται επίσης εξαιρέσεις από τη ρύθμιση για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών με κριτήρια την ηλικία καθώς και τον τόπο μόνιμης κατοικίας αυτών.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Κεντρική Ελλάδα γιορτάζει τον Οινοτουρισμό-Εκδηλώσεις Επισκέψιμων Οινοποιείων



‘ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ’
‘Τα επισκέψιμα Οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδος ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε σας προσκαλούν στην Ευρωπαϊκή ημέρα Οινοτουρισμού!
Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα τα επισκέψιμα οινοποιεία της Κεντρικής Ελλάδος είναι ανοικτά και σας περιμένουν να σας καλωσορίσουν στον μαγικό κόσμο των αρωμάτων και γεύσεων κρασιού και των ποικιλιών σταφυλιού.
Σχεδιάστε την δική σας διαδρομή Κρασιού και ανακαλύψτε τα Οινοποιεία της περιοχής σας.
Μέσα από γευστικές δοκιμές κρασιών, ξεναγήσεις στους χώρους παραγωγής, την κάβα βαρελιών, και ειδικές τιμές, θα γνωρίσετε την αμπελουργική περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας την ιστορία και τους Οινοποιούς της.
Ανακαλύψτε τον Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδος, είναι δίπλα σας!
Γνωρίστε κοντά μας τον Οινοτουρισμό! Γιορτάστε και εσείς μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού’.
Εκδηλώσεις Επισκέψιμων Οινοποιείων ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε κατά την Ευρωπαική Ημέρα Οινοτουρισμού.
Κτήμα Μουσών : Γευστική Δοκιμή ‘Τα φρέσκα κρασιά του Τρύγου 2016’
Κτήμα Αβαντίς: 1η Γευστική Δοκιμή ‘Δοκιμάζοντας τα κρασιά του τρύγου 2016’
2η Γευστική Δοκιμή: ‘Κάθετη Γευστική Δοκιμή Αβαντίς Collection ‘13-‘12-‘11’
Οινοποιία Λύκος: ‘Γαστρονομία και Οινογνωσία’
ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ: Τι γιορτάζουμε στις 8 Νοεμβρίου


Η Εκκλησία στις 8 Νοεμβρίου γιορτάζει τη σύναξη των Παμμέγιστων αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός.

Στο αριστερό χέρι κρατούν πολλές φορές μια σφαίρα που συμβολίζει τον κόσμο.Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι άγγελος, δηλαδή κτιστό, αόρατο και τέλειο πνεύμα, το οποίο δεν το περιορίζει ούτε ο χρόνος, ούτε ο χώρος.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο μόνος που ονομάζεται Αρχάγγελος κατά την Αγία Γραφή καθώς και «ένας των πρώτων αρχόντων» και «άρχων» και το όνομά του σημαίνει «Ποιος Είναι Ομοιος με τον Θεό;».

Είναι άγγελος ο οποίος εμφανίζεται στην Παλαιά Διαθήκη όταν ο Εωσφόρος - που κατείχε την ύψιστη θέση στην κτιστή τελειότητα και το όνομά του σημαίνει «αυτός που φέρει το φως» - επικεφαλής μικρής ομάδας στασιαστών αγγέλων (οι μετέπειτα δαίμονες) που ήθελαν να μην υπακούσουν στις διαταγές του Θεού επαναστατεί, τότε ο Άγγελος Μιχαήλ αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην υποστολή της ανταρσίας του, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του Αρχάγγελου.

Μάλιστα ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ήταν εκείνος που ανήγγειλε στον Αβραάμ την ανάγκη θυσίας του γιου του, Ισαάκ, ενώ ήταν και εκείνος που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο.

Στην Καινή Διαθήκη, αυτός είναι που θα αναγγείλει τη δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού και την αρπαγή της εκκλησίας Του, ενώ είναι παρών και στον Ιησού του Ναυί, την πτώση της Ιεριχούς, καθώς και στις ιστορίες του Εμμανουήλ, Δαβίδ και Ηλία. Πάντοτε κρατά ρομφαία, η οποία δίνει την πύρινη τιμωρία στους εχθρούς του Θεού.

Τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, τον συναντάμε επίσης και στην κάθοδο του Χριστού στον Άδη, όπως επίσης και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, όπου ως επικεφαλής των Αγγέλων πολεμά το Σατανά.

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μιχαήλ θεωρείται από το λαό ότι είναι ο ψυχοπομπός άγγελος, δηλαδή μεταφέρει τις ψυχές στον ουρανό.

Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές, όπως τη Θράκη, υπάρχουν κάποιες προλήψεις και ο κόσμος δεν αφήνει τη μέρα αυτή τα παπούτσια του έξω από το σπίτι, για να μην τα δει ο Αρχάγγελος και «ενθυμηθεί αυτούς και αναλάβει εκ της ζωής».

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ (Ταξίαρχος και Αρχιστράτηγος) είναι επίσης και ο Προστάτης Άγιος της Πολεμικής Αεροπορίας και η μνήμη του γιορτάζεται με κάθε μεγαλοπρέπεια σε όλες τις Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι ένας από τους απροσμέτρητους αγγέλους. Το όνομά του σημαίνει «ήρωας του Θεού» και είναι ένας από τους λίγους αγγέλους που ονοματίζονται στην Αγία Γραφή.

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι ο άγγελος που εμφανίστηκε στο προφήτη Δανιήλ, στην γυναίκα του Μανωέ, και της αναγγέλλει πως θα γεννήσει τον Σαμψών.

Στον Ιωακείμ και την Αννα, και τους αναγγέλλει πως θα γεννήσουν την Παναγία. Στον ιερέα Ζαχαρία, πως θα γεννήσει τον άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είναι αυτός με τον οποίο συνδέονται όλα τα γεγονότα που έχουν σχέση με την γέννηση του Χριστού, είναι εκείνος που έδωσε τον κρίνο στην Παναγία και της ανακοίνωσε ότι θα γεννήσει το Γιο του Θεού και αυτός παρουσιάστηκε στους βοσκούς.

Αυτός είπε στον Ιωσήφ, να πάρει την Μαρία και το βρέφος και να φύγει στην Αίγυπτο και ύστερα από καιρό, να επιστρέψει στη γη του Ισραήλ.

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ τιμάται από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία στις 26 Μαρτίου, στις 13 Ιουλίου, καθώς επίσης και στις 8 Νοεμβρίου, μαζί με τον Μιχαήλ (η Σύναξη αυτών) και αποτελούν το δεύτερο από τα εννέα τάγματα ασωμάτων .

Διαβάστε Περισσότερα »

Ακτινοβολία στο σπίτι: Τι ισχύει για κινητά, ασύρματα τηλέφωνα, WiFi..


  • Καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους ακτινοβολία, φυσικής ή ανθρώπινης προέλευσης, είτε είμαστε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους. Είμαστε εκτεθειμένοι στη γήινη και κοσμική ακτινοβολία και το πιο σημαντικό στην ακτινοβολία του ήλιου.


Επιπλέον, υπάρχουν και... οι ακτινοβολίες που εκπέμπονται από πάσης φύσεως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Τα κινητά τηλέφωνα, τα ασύρματα τηλέφωνα, οι συσκευές WiFi ή Bluetooth εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ή ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Η ακτινοβολία που μας περιβάλλει χωρίζεται σε ιονίζουσα και μη ιονίζουσα. Η ιονίζουσα ακτινοβολία (ακτίνες-x, ακτίνες-γ) είναι γνωστό ότι είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, ενώ οι βιολογικές επιδράσεις της μη ιονίζουσας δεν είναι γνωστές και έτσι δεν μπορεί να αξιολογηθεί η επικινδυνότητά της.
Η ενέργεια που εκπέμπεται από αυτές τις συσκευές είναι μη ιονίζουσα ακτινοβολία, που σημαίνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να διασπά χημικούς δεσμούς, δηλαδή δεν προκαλεί βλάβη στο DNA, το οποίο είναι μια πιθανή αιτία για την εμφάνιση καρκίνου.
Αν και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν μπορεί να προκαλέσει άμεσα βλάβες, μπορεί έμμεσα να δημιουργήσει προβλήματα, ιδίως μετά από μακροχρόνια έκθεση.

Πώς η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επηρεάζει τον οργανισμό
Η άνοδος της θερμοκρασίας αποτελεί την κύρια βιολογική επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Αυτό το φαινόμενο αξιοποιείται στους φούρνους μικροκυμάτων και επιτρέπει να ζεσταίνουμε γρήγορα το φαγητό.
Τα επίπεδα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στα οποία εκτίθεται ο άνθρωπος είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα που μπορεί να προκαλέσουν σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας.
Οι επιστήμονες ερευνούν την πιθανότητα επιδράσεων σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας ακόμα και κάτω από το όριο, ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης έκθεσης.

Ποιες οι συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον άνθρωπο
Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός για τις πιθανές βλαπτικές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και για το λόγο αυτό έχουν γίνει πολλές μελέτες, οι οποίες όμως καταλήγουν σε αντίθετα αποτελέσματα.
Ορισμένες από αυτές δείχνουν πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου και του δέρματος, λευχαιμία, στειρότητα, απώλεια μνήμης, πονοκεφάλους, αϋπνία και κατάθλιψη.
Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και αρκετές μελέτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κάποια συσχέτιση μεταξύ της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και των ασθενειών που έχουν ενοχοποιηθεί.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα και τις έρευνες δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον αυξημένο κίνδυνο, ωστόσο υπογραμμίζει πως απαιτείται επιπλέον έρευνα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.
Εφόσον το τοπίο είναι ακόμα θολό σχετικά με την επικινδυνότητα των συσκευών καλό θα ήταν να λάβουμε όλοι τα μέτρα μας, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων.
Κάποιες απλές οδηγίες που αν τις ακολουθήσουμε μπορεί να σώσουν την υγεία μας είναι οι εξής:
Αποφύγετε τη χρήση του κινητού τηλεφώνου σε περιοχές με χαμηλό σήμα (γιατί τότε η ηλεκρομαγνητική ακτινοβολία έχει υψηλότερη ένταση) και σε κλειστούς χώρους με πολλές μεταλλικές επιφάνειες: π.χ. αυτοκίνητο, ασανσέρ (αντανάκλαση της ακτινοβολίας)
Ο καλύτερος τρόπος για να μιλάτε στο κινητό είναι να το έχετε στο μεγάφωνο και να υπάρχει μία απόσταση από τον εγκέφαλο. Διαφορετικά να προτιμάτε να μιλάτε με ενσύρματα ακουστικά. Αν και εκπέμπεται κάποια ακτινοβολία είναι καλύτερα, γιατί απομακρύνεται το κινητό από το σώμα.

Προσπαθήστε να μειώσετε γενικά τις ώρες που μιλάτε στο κινητό τηλέφωνο.
-Μην έχετε το κινητό σας τηλέφωνο κοντά στον εγκέφαλο, την καρδιά και τα γεννητικά όργανα.
-Αντικαταστήστε το ασύρματο τηλέφωνο του σπιτιού ή της δουλειάς με ένα ενσύρματο.
-Αποφύγετε τις πολλές ασύρματες συσκευές στην κατοικία σας (π.χ. τηλέφωνα, συστήματα ενδοεπικοινωνίας, δίκτυο internet, συσκευές Bluetooth, ηχεία κ.ά.)
-Κλείνετε όλες τις συσκευές όταν πάτε για ύπνο (υπολογιστής, τηλέφωνο κλπ). Το ίδιο ισχύει και για το ασύρματο ρούτερ.
-Το ασύρματο ρούτερ είναι προτιμότερο να είναι τοποθετημένο σε ένα δωμάτιο που δε χρησιμοποιείται πολύ.
-Αποφύγετε να φορτίζετε το κινητό σας τηλέφωνο ακριβώς δίπλα από εκεί που κοιμάστε (προστατεύστε ιδίως το κεφάλι σας)
-Απομακρυνθείτε από το φούρνο μικροκυμάτων όταν είναι ενεργός.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος αγώνας Μοσχοποδίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος αγώνας μοσχοποδίου σε ανώμαλο έδαφος που διοργάνωσε ο Γ.Σ. Πίνδαρος Θηβών με τις συμμετοχές να ξεπερνάνε τις 150. Μέτα την ολοκλήρωση του αγώνα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της περιοχής του μοσχοποδίου με τη βοήθεια των συμμετεχόντων και των μελών του συλλόγου.






Διαβάστε Περισσότερα »

Πιγκουίνος ανακαλύπτει ότι το ταίρι του... τον απατά: Απίστευτα βίαιο βίντεο!


    Αυτό που ακολουθεί μπορεί να φαντάζει αστείο σε όποιον δεν έχει δει τα πλάνα του βίντεο (δείτε το παρακάτω), αλλά η "μονομαχία" είναι απίστευτα βίαιη.

Ως γνωστόν, οι πιγκουίνοι είναι από τα πιο αξιαγάπητα και ειρηνικά ζώα του ζωικού βασιλείου, αλλά ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το National Geographic καταδεικνύει ότι...Type Your Post Summary Hereη ζήλια μπορεί να μεταμορφώσει τόσο έναν άνθρωπο όσο και ένα… πιγκουίνο σε θηρίο ανήμερο!
Ο λόγος για ένα πιγκουίνο που γυρίζει ανύποπτος στη φωλιά του όπου ανακαλύπτει το ταίρι του να το απατά. Αυτό που ακολουθεί μπορεί να φαντάζει αστείο σε όποιον δεν έχει δει τα πλάνα του βίντεο, αλλά η "μονομαχία" είναι απίστευτα βίαιη, με τα δύο αρσενικά να επιτίθενται με μανία το ένα στο άλλο και να γεμίζουν αίματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία: Πέθαναν τα δίδυμα της άτυχης 42χρονης από την Κάρυστο

Πριν ακόμη συνέλθουν από την τραγωδία με τη 42χρονη έγκυο που πέθανε λίγο πριν γεννήσει, οι τοπικές κοινωνίες στην Κάρυστο και στα Στείρα βρίσκονται αντιμέτωπες με μία ακόμη τραγική είδηση, καθώς και τα δίδυμα της έχασαν την μάχη για τη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα ξεψύχησε έξω από κλινική στην Αθήνα όπου πήγαινε για να φέρει στον κόσμο τα δίδυμα παιδιά της.

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι παρουσίασε υψηλή πίεση και κατέρρευσε. Οι γιατροί έκαναν προσπάθειες να την επαναφέρουν στη ζωή, αλλά αυτές δεν απέφεραν καρπούς. Κατάφεραν και έφεραν στη ζωή τα δύο δίδυμα παιδιά της. Δυστυχώς όμως, όπως αναφέρει το eviatop.gr, το απόγευμα της Δευτέρας άφησαν την τελευταία τους πνοή και τα δίδυμα αγγελούδια.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ