Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Επανεμφάνιση φυματίωσης στην Ελλάδα, λόγω πτώσης βιωτικού επιπέδου





    Δυστυχώς η νόσος υποδηλώνεται
    Eνώ τα προηγούμενα χρόνια τα περισσότερα περιστατικά φυματίωσης παρατηρούνταν σε αλλοδαπούς, τώρα πια τα ποσοστά είναι τα ίδια και στους Έλληνες.


Για επανεμφάνιση της φυματίωσης λόγω πτώσης του βιωτικού επιπέδου στην Ελλάδα κάνουν λόγο οι... επιστήμονες. Μάλιστα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια τα περισσότερα περιστατικά φυματίωσης παρατηρούνταν σε αλλοδαπούς, τώρα πια τα ποσοστά είναι τα ίδια και στους Έλληνες. Κι ενώ στη χώρα μας υπάρχει πολύ καλό σύστημα επιτήρησης της φυματίωσης, δυστυχώς η νόσος υποδηλώνεται.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος και Παθήσεων από το Περιβάλλον στη Θεσσαλονίκη, ο ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνος Ζαρογουλίδης, είπε ότι «στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική στο Νοσοκομείο 'Παπανικολάου' μέχρι το 2010 αντιμετωπίζαμε πρόβλημα στην εκπαίδευση των ειδικευομένων διότι δεν υπήρχαν περιστατικά φυματίωσης. Το 2010 είχαν επισκεφτεί για έλεγχο ενεργού φυματίωσης 65 άτομα την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική και 45 την Πνευμονολογική Κλινική του ΕΣΥ, ενώ το 2015 επισκέφτηκαν τις δυο κλινικές 750 άτομα εκ των οποίων τα 40 διαγνώστηκαν με ενεργό φυματίωση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια τα περισσότερα περιστατικά φυματίωσης παρατηρούνταν σε αλλοδαπούς, τώρα πια τα ποσοστά είναι τα ίδια και στους Έλληνες και αυτό οφείλεται στην πτώση του βιωτικού επιπέδου.

Επίσης, αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι η διαφορά στην ποιότητα της φυματίωσης, καθώς, εκτός από την απλή μορφή, η νόσος εμφανίζεται πλέον σε ανθεκτική και πολυανθεκτική που αντιμετωπίζεται πιο δύσκολα. «Το ποσοστό της πολυανθεκτικής φυματίωσης στη Ελλάδα το 2012 ήταν 3,8% ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1%», πρόσθεσε ο κ. Ζαρογουλίδης.

«Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ καλό σύστημα επιτήρησης της φυματίωσης, αλλά δυστυχώς η νόσος υποδηλώνεται», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Μιχάλης Τουμπής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα έχουμε περίπου 500 - 600 περιστατικά φυματίωσης ετησίως σύμφωνα με στοιχεία από μεγάλα αστικά κέντρα.

«Η αύξηση κρουσμάτων φυματίωσης παρατηρείται κυρίως σε φυλακές, σε κέντρα κράτησης και σε εξαρτημένους από ναρκωτικά», είπε ο κ. Τουμπλής και πρόσθεσε ότι τα περισσότερα περιστατικά πολυανθεκτικής φυματίωσης παρατηρούνται σε οικονομικά αδύναμους αλλοδαπούς οι οποίοι δεν λόγω υψηλού κόστους αδυνατούν να πάρουν την κατάλληλη αγωγή.

«Το κόστος της φαρμακευτικής αγωγής για την ανθεκτική φυματίωση ανέρχεται στα 1.000 ευρώ το μήνα, ενώ για την πολυανθεκτική στις 5.000 μηνιαίως και η θεραπεία διαρκεί πολλούς μήνες και μάλιστα στην περίπτωση της πολυανθεκτικής νόσου μπορεί να πρέπει να συνεχιστεί δια βίου», επισήμανε ο κ.Ζαρογουλίδης.

Τέλος, ο κ. Ζαρογουλίδης υπενθύμισε ότι στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει νοσοκομείο που να διαθέτει μονάδα με θαλάμους αρνητικής πίεσης, για την νοσηλεία των περιστατικών πολυανθεκτικής φυματίωσης.

Στην Ελλάδα η μοναδική μονάδα με θαλάμους αρνητικής πίεσης, για τη νοσηλεία ασθενών με πολυανθεκτική φυματίωση, λειτουργεί στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και διαθέτει επτά κλίνες.
greece-salonika.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποδήλατα στους δρόμους της Λιβαδειάς;;

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Αθλητική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε συλλόγους, φορείς, επαγγελματίες και ιδιώτες για τη συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 20:30 στο Παλιό Δημαρχείο με θέμα τη διαμόρφωση συντονισμένης δράσης για την προώθηση της χρήσης ποδηλάτου στην πόλη μας.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Αθλητική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων για την ανάπτυξη του μαζικού και αγωνιστικού αθλητισμού, την ευαισθητοποίηση των πολιτών για μετακινήσεις με φιλικά προς το περιβάλλον μέσα και την ανάπτυξη μιας κουλτούρας ποδηλάτου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πουλούσαν "μαϊμού" καλλυντικά στη Λιβαδειά και έδιναν και "δώρο" χρηματικό ποσό!



Ο λόγος για δυο νεαρές, ηλικίας 21 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίες συνελήφθησαν για απάτη σε βάρος καταναλωτών...
Οι δυο κοπέλες πλησίαζαν περαστικές κυρίες σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της Λιβαδειάς και πουλούσαν σε πολύ χαμηλές τιμές "επώνυμα" προϊόντα λέγοντας ότι εκπροσωπούν συγκεκριμένο μεγάλο πολυκατάστημα της πόλης.

Μάλιστα έλεγαν στις πελάτισσες ότι μπαίνουν και στην κλήρωση που κάνει το πολυκατάστημα για να κερδίζουν χρηματικό ποσό.

Φυσικά τα προϊόντα που έδιναν στις κυρίες ήταν "μαϊμού" και δεν είχαν καμία σχέση με το γνωστό πολυκατάστημα το οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπούσαν και έτσι βρέθηκαν με χειροπέδες στο Α.Τ. της πόλης για να δώσουν εξηγήσεις.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Διάρρηξη στο Δημοτικό σχολείο Μαυρομματίου


Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress άγνωστοι πριν λίγες ημέρες διέρρηξαν το Δημοτικό Σχολείο Mαυρομματίου. Οι διαρρήκτες παραβίασαν παράθυρο και μπήκαν μέσα σε αίθουσες  όπου αφαίρεσαν μικροαντικείμενα και μικρό χρηματικό ποσό.Το γεγονός προκάλεσε προβληματισμό και ανησυχία  στην  εκπαιδευτική μονάδα, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πολύ λυπηρό φαινόμενο τα σχολεία να γίνονται στόχοι διαρρηκτών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Σαββατοκύριακο με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι


Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε και από τα βορειοδυτικά.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, και οι πολύ ισχυροί άνεμοι (5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 Μποφόρ).

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα επηρεαστούν:

1. Αύριο Σάββατο (12-11-2016)

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και η κεντρική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, πιθανώς η Θεσσαλία και από το απόγευμα σταδιακά η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

2. Μεθαύριο Κυριακή (13-11-2016)

Τις πρώτες πρωινές ώρες η Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.
Για περισσότερες πληροφορίες, για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων οι πολίτες μπορούν να αποταθούν στο Τηλέφωνο Εκτάκτων Αναγκών (22610-29036 24ωρου  λειτουργίας), του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής  Ενότητας  Βοιωτίας                                             (pprost@votia.gr), καθώς  και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.civilprotection.gr του Υπουργείου Εσωτερικών.
   Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινο-μένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.





Διαβάστε Περισσότερα »

Απλήρωτες εδώ και τρεις μήνες οι σχολικές καθαρίστριες στη Βοιωτία

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

    ΕΠΙΣΤΟΛΗ

               ΠΡΟΣ: -  Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
                        Κον  Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
-    Υπουργό Οικονομικών
Κον Ευκλείδη Τσακαλώτο
-    Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και   Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κα Έφη Αχτσιόγλου


Θέμα :
Απλήρωτες για τρίτο συνεχόμενο μήνα οι  Συμβασιούχες   Σχολικές                      Καθαρίστριες.


   Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση και τη φετινή σχολική χρονιά,  για τις Συμβασιούχες Καθαρίστριες των Δημόσιων Σχολείων Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Βοιωτίας, οι οποίες είναι απλήρωτες από τον Σεπτέμβρη του 2016.
Παρακαλούμε να γίνει άμεσα η πληρωμή των δεδουλευμένων στις Συμβασιούχες Καθαρίστριες των Δημόσιων Σχολείων.

                                       Για       το       Δ.Σ.
            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΣΤΑΘΑΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                      ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έξι κλοπές σε ένα μήνα σε Λιβαδειά και Αλίαρτο

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Εξιχνιάστηκαν (6) κλοπές – διαρρήξεις και (1) απόπειρα κλοπής, από καταστήματα εστίασης και αναψυχής, στην περιοχή της Λιβαδειάς και της Αλίαρτου Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν (580) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής


Συνελήφθη, χθες (10-11-2016) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων κλοπών - διαρρήξεων που διαπράχθηκαν πρόσφατα σε διάφορα καταστήματα, εντόπισαν το δράστη στην οικία του, από το εσωτερικό της οποίας κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (580) γραμμαρίων και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε διαπράξει το χρονικό διάστημα μεταξύ 21-09/26-10-2016, έξι (6) κλοπές – διαρρήξεις και μία (1) απόπειρα κλοπής, σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής (καφετέριες, ψητοπωλεία, κυλικείο), στην περιοχή της Λιβαδειάς και της Αλίαρτου Βοιωτίας, αφαιρώντας κυρίως χρηματικά ποσά, τρόφιμα, ποτά και τον ανωτέρω υπολογιστή, ο οποίος αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού, θα σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και τo προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιάννης Πανούσης στο Συνεδριακό Θήβας

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

Ο Δήμος Θηβαίων,
η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων “Επαμεινώνδας”
διοργανώνουν ημερίδα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00
στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου της ΔH.Κ.Ε.Θήβας
 με θέμα :

 “Ασφάλεια,Ελευθερία,Δικαιοσύνη = Το τρίπτυχο της Δημοκρατίας ”

  και ομιλητή τον Καθηγητή Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.  του Πανεπιστημίου Αθηνών, π. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης και π. Υπουργό
 κ. Γιάννη Πανούση.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της επικείμενης ίδρυσης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Θηβαίων. 

Με τιμή


Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών     Ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.     Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Νικόλαος Κόλλιας    Σωτήριος Καραμαγκιώλης     Σπυρίδων Νικολάου
       
       
        
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράνομη κοπή δέντρου στο κέντρο της Θήβας



Νέα κοπή δέντρου εν αγνοία της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου- Αναζητούνται οι υπαίτιοι


Μετά από προφορικές καταγγελίες πολιτών, η Yπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων  πραγματοποίησε αυτοψία επί της οδού Πινδάρου (στο ύψος της στάσης των ταξί) και διαπιστώθηκε ότι ένα δένδρο ( δάφνη Απόλλωνα) που υπάρχει στο πεζοδρόμιο είχε υποστεί αυστηρό κλάδεμα δύο (2) βραχιόνων και επιμέρους κλαδιών.

Οι  εργασίες, όπως  διαμόρφωση κόμης των δένδρων, κλαδεύματα  κ.α. σε δένδρα που είναι φυτεμένα σε δημοτικούς χώρους, είναι αρμοδιότητα ΜΟΝΟ του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων και όχι των ιδιωτών.
Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. απόφαση 226/4.07.2012 του Δημοτικού Συμβουλίου, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σε περίπτωση κοπής δένδρου ή άλλης ενέργειας, που είναι δυνατόν να προκαλέσει την οριστική απώλεια του φυτού και 200 ευρώ σε περίπτωση φθοράς ή βλάβης στο πράσινο.

Ο Δήμος Θηβαίων καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες και έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να βρει τους υπαίτιους.  Παρακαλεί δε όποιον πολίτη γνωρίζει κάτι σχετικό να επικοινωνήσει με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου. Επί πλέον παρακαλεί όλους τους Δημότες για την προφύλαξη με κάθε τρόπο του πρασίνου σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ένα "ξεχωριστό" Γυναικείο απόγευμα στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ακόμη 1 εκατομμύριο ευρώ στην Εύβοια για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου



Ξεκινούν τα έργα συντήρησης και αναβάθμισης στην επαρχιακή οδό 36 μεταξύ Δροσιάς και Λουκισίων. Οι παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 1εκατ. ευρώ, εκτείνονται σε μήκος 500 μέτρων και αφορούν στην κατασκευή φραχτών ανάσχεσης, αλλά και την τοποθέτηση πλέγματος για την αντιμετώπιση των καταπτώσεων βράχων και λίθων στην θέση «Κοκόσι» της Ανθηδώνας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έχει υπογράψει ήδη τη σύμβαση του έργου, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι οι εργασίες ξεκινούν άμεσα και δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα τις παρακολουθεί συνεχώς ώστε το έργο να παραδοθεί το ταχύτερο δυνατό. «Το συγκεκριμένο έργο λύνει ένα πρόβλημα που ανέκαθεν προκαλούσε δυσκολίες στη μετακίνηση, αλλά και ατυχήματα. Χαίρομαι που καταφέρνουμε να εξοικονομούμε πόρους για τέτοιες παρεμβάσεις που κάνουν τους δρόμους μας ασφαλείς» είπε χαρακτηριστικά.





 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα πραγματοποιηθεί την 15η  Νοεμβρίου 2016 , ημέρα  Τρίτη  ώρα 13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

Τα  θέματα  της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


1.Αλλαγή θέσης κάδων απορριμμάτων και τοποθέτηση νέων.

2.Αλλαγή θέσης κάδων απορριμμάτων

Η Πρόεδρος της Επιτροπής

Πούλου Γιώτα

Δήμαρχος Λεβαδέων
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Στερεά Ελλάδα σας περιμένει να δοκιμάσετε τα κρασιά της!!!

Ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές στα Οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας

 Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, 11.00-17.00

τα επισκέψιμα Οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας ανοίγουν τις πύλες τους

για ξεχωριστές ξεναγήσεις και μοναδικές γευστικές δοκιμές,

στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού.

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ