Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Βοιωτία: Αποτελέσματα – Βαθμολογίες – Σκόρερς


Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες σε α’ και β’ κατηγορία Βοιωτίας καθώς επίσης και οι σκόρερς στην α’ κατηγορία είναι:

Α’ Κατηγορία
9η αγωνιστική
Κιθαιρώνας – ΠΑΟΚ 5-0
Παμβαγιακός – Αμβρυσσέας 1-6
Ύπατο – Δάφνη 3-0
Ένωση – Παρνασσός 1-1
Δήλεσι – Απόλλων Ακρ. 3-0
Αναγέννηση Σχ.- Μαυρομμάτι 2-1
Αρματηλάτης – Ολυμπιάδα 1-1

Η Βαθμολογία
(σε 9 αγώνες)

Αμβρυσσέας————30–4——27
———————————————————
Ύπατο——————–23-7——-24
Κιθαιρώνας————–27-3——-22
Αναγέννηση Σχ.———17-9——22
Παρνασσός————–19-8——–15
Δήλεσι—————––9-12———-13
Ένωση——————13-14———9
Αρματηλάτης————10-17——-9
Δάφνη———————-9-12———8
Απόλλων Ακρ.———9-26———–8
Μαυρομμάτι————8-17———-7
Ολυμπιάδα————-7-14————6
————————————————
ΠΑΟΚ——————–6-21——–—6
———————————————–
Παμβαγιακός———-4-27——––1

10η αγωνιστική
ΠΑΟΚ – Ένωση
Δάφνη – Κιθαιρώνας
Αμβρυσσέας – Δήλεσι
Ολυμπιάδα – Παρνασσός
Μαυρομμάτι -Ύπατο –
Αναγέννηση Σχ.- Παμβαγιακός
Απόλλων Ακρ. – Αρματηλάτης

ΣΚΟΡΕΡΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

15 γκολ: Πλακίδας Μ.(Αμβρυσσέας)

8 γκολ: Γεωργουσόπουλος (Αμβρυσσέας), Δαμπάνης (Ένωση)

6 γκολ: Καντού (Ύπατο), Μαρτιναίος (Παρνασσός), Κώνστας (Κιθαιρώνας), Μπατσούλης (Κιθαιρώνας)

5 γκολ: Τσοπανέλης (Αρματηλάτης), Φιλιππίδης (Κιθαιρώνας), Καρακατσάνης (Ύπατο), Ζαφειρόπουλος (Ύπατο), Βυλιώτης (Αναγέννηση),

4 γκολ: Καλλέργης Α. (Παρνασσός), Τσότα (Μαυρομμάτι), Ραχούτης (Ύπατο), Μπινιάκος (Αναγέννηση)

3 γκολ: Κουτσοδήμος Δ. (Δάφνη), Δημητριάδης (Ολυμπιάδα), Καλλέργης Μαν. (Παρνασσός), Σταμέλος (Κιθαιρώνας)

Β’ Κατηγορία

α’ όμιλος
6η αγωνιστική
Πανγεωργικός – Παναλίαρτος 1-4
Υψηλάντης – Θεσπιακός δεν έγινε
Κυπάρισσος – Πήγασος 3-1
Πανδαυλειακός – Νίκη Λαφ. 2-0
Ρήξη Λιβ. – Άσκρη 2-4
Ρεπό: Παύλο

Βαθμολογία
(σε 6 αγώνες)

Υψηλάντης*———-11-0——–13
Κυπάρισσος*———-9-2——13
————————————————
Πανδαυλειακός*—-20-3——-12
Παναλίαρτος*——–16-4——–11
Πήγασος————–11-11——–9
Νίκη Λαφ.*————-10-4——–7
Παύλο*——————8-6——–6
Θεσπιακός*————4-10——–5
Πανγεωργικός*——-4-11——–4
Άσκρη——————5-23——–3
Ρήξη Λιβ.————–3-22——0

* Έχουν 5 αγώνες

7η αγωνιστική
Παναλίαρτος – Πανδαυλειακός
Παύλο – Πανγεωργικός
Νίκη Λαφ.- Κυπάρισσος
Πήγασος – Άσκρη
Θεσπιακός – Ρήξη Λιβ.
Ρεπό: Υψηλάντης

β’ όμιλος
6η αγωνιστική
Πελοπίδας – Κόκκινο 1-2
Λεοντάρι – Δόξα Μουρ. 1-1
Ελικώνας – Ελλοπιακός 0-2
Ελεώνας – Κεραυνός 1-3
Ιωνικός Αστέρας – Χώστια 1-1
Ρεπό: Ηρακλής Ασωπίας

Βαθμολογία
(σε 6 αγώνες)

Κόκκινο—————21-3—–18
Κεραυνός————-15-6——15
———————————————–
Ελλοπιακός*———-13-6—–12
Ηρακλής*—————-9-6—–10
Πελοπίδας————-6-7——–7
Ελεώνας*—————-6-8——-5
Δόξα Μουρ.————-9-13——5
Χώστια*——————6-14——-5
Ιωνικός Αστέρας*——-8-12——4
Λεοντάρι—————-7-14——-2
Ελικώνας*————–5-15——1

* Έχουν 5 αγώνες

7η αγωνιστική
Κόκκινο – Λεοντάρι
Κεραυνός – Δόξα Μουρ.
Χώστια – Ελεώνας
Ελλοπιακός – Ιωνικός Αστέρας
Ηρακλής Ασωπίας – Ελικώνας
Ρεπό: Πελοπίδας

stereasports.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα μαύρα χρήματα δαπανά κάθε Έλληνας τον χρόνο

Στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ, υπολογίζεται σήμερα σε απόλυτους αριθμούς, η μαύρη οικονομία στην Ελλάδα, η οποία έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στην κρίση. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, υπολογίζεται ότι κάθε ένας από εμάς δαπανά περισσότερα από 750 ευρώ τον χρόνο για αγορά αδήλωτων προϊόντων και υπηρεσιών.

Πέρα από την πτώση της παραοικονομίας στα χρόνια της κρίσης, ιδιαίτερα σημαντική συρρίκνωση κατέγραψε και η πραγματική οικονομία, η οποία είναι μειωμένη κατά 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Με δεδομένη τη σαφώς μεγαλύτερη κατάρρευση της νόμιμης δραστηριότητας, η παραοικονομία παρέμεινε σημαντικό τμήμα της παραγωγής. Είναι ενδεικτικό πως το 2013 αντιστοιχούσε στο 23,6% της οικονομικής δραστηριότητας, ελαφρά κάτω από το 25,4% που είχε καταγραφεί το 2010.

Κυριότερη αιτία για την υποχώρηση της παραοικονομίας ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μείωση της ρευστότητας στην αγορά, που αναπόφευκτα περιόρισε τις αδήλωτες συναλλαγές με μετρητά. Η λειτουργία της σκιώδους οικονομίας οδηγεί σε μεγάλες απώλειες και για το κράτος, με τα διαφυγόντα έσοδα να υπολογίζονται στο 9-10% του ΑΕΠ κάθε χρόνο.
Καθημερινή της Κυριακής
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ένας Θηβαίος αυλητής στην Αθήνα»


Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Μετά από τα έξι θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης το 2015, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται«έναν Θηβαίο αυλητή στην Αθήνα». Πρόκειται για την επιτύμβια στήλη του φημισμένου αυλητή Ποτάμωνα, που έζησε ως μέτοικος στην Αθήνα τον 4ο αι. π.Χ. Μαζί του απεικονίζεται κι ο γέρων πατέρας του Ολύμπιχος, επίσης μουσικός και μαθητής του Πινδάρου. Ο «Θηβαίος αυλητής» αναδύθηκε τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016.

Στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και 27 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για την τέχνη του αυλού και τους σπουδαίους μουσικούς της αρχαιότητας, που έζησαν ημέρες δόξας κι αναγνώρισης και θάφτηκαν με τιμές και απλότητα μακριά από τον τόπο τους.
anaskafi.blogspot.
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, Κυριακή, 27 Νοεμβρίου
Ώρα: 13:00

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου  και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: Τηλ. 213 214 4891



Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Δείτε τι ακριβώς θα πληρώσετε


    Αναλυτικοί Πίνακες.
Αμετάβλητα θα μείνουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνουν αυτήν τη στιγμή "βεβιασμένες" (όπως τις ονομάζει το υπ.Οικονομικών αν και υποτίθεται πως τις είχε επεξεργαστεί επί 10 ολόκληρους μήνες!) τροποποιήσεις... ελήφθησαν υπόψη από το υπουργείο Οικονομικών όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια.

Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί ως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.

Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν απο την 1η Νοεμβρίου 2010 και ύστερα, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων. Για να προκύψει το ποσό των τελών, πολλαπλασιάζονται οι εκπομπές ρύπων με την τιμή του αντίστοιχου κλιμακίου απο τον κάτωθι πίνακα.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

:
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Ανήλικοι παρακολουθούσαν τους διανομείς και έκλεβαν τα δέματα

Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) κλοπές σε βάρος διανομέων εταιρειών ταχυμεταφορών σε περιοχές της Χαλκίδας
 
Σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, σε βάρος οκτώ (8) ανήλικων

Οι κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας τα ποδήλατά τους, εντόπιζαν μοτοσικλέτες διανομέων και ακολούθως προέβαιναν στην αφαίρεση δεμάτων από τις μπαγκαζιέρες τους

Συνολικά αφαίρεσαν (14) δέματα, εκ των οποίων ορισμένα τα παρέδωσαν στους παραλήπτες τους, λαμβάνοντας το αντίτιμο της καταβολής τους, ενώ κάποια άλλα τα ιδιοποιήθηκαν παράνομα, είτε προέβησαν στην προσπάθεια πώλησής τους

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, διακριβώθηκε η παράνομη δράση ομάδας ανήλικων, οι οποίοι προέβαιναν συστηματικά στην αφαίρεση δεμάτων από μοτοσικλέτες διανομέων εταιρειών ταχυμεταφορών, σε περιοχές της Χαλκίδας.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών, το χρονικό διάστημα από 02 έως και 11-11-2016, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά ημεδαπών και ενός αλλοδαπού, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα μετά από σχετικές καταγγελίες και διενέργεια αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανήλικοι, χρησιμοποιώντας τα ποδήλατά τους, εντόπιζαν μοτοσικλέτες διανομέων και ακολούθως, κατανέμοντας ρόλους μεταξύ τους, προέβαιναν στην παρακολούθηση αυτών και στην αφαίρεση δεμάτων από τις μπαγκαζιέρες τους.

Συνολικά κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν δεκατέσσερα (14) δέματα, τα οποία στη συνέχεια ορισμένα από αυτά παρέδωσαν στους παραλήπτες τους, λαμβάνοντας το αντίτιμο της καταβολής τους.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους ανήλικους, κράτησαν στη κατοχή τους ορισμένα από τα δέματα, προκειμένου να ιδιοποιηθούν παράνομα το περιεχόμενό τους, ενώ για κάποια άλλα είτε προέβησαν στην προσπάθεια πώλησής τους (ως μεμονωμένα αντικείμενα), είτε τελικά στην καταστροφή του περιεχομένου τους.

Τα δέματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαμόγελο του Παιδιού: 1.400 παιδιά κακοποιήθηκαν το 2016 στην Ελλάδα

Περίπου 1.400 είναι τα κρούσματα κακοποίησης παιδιών σε πανελλαδικό επίπεδο για το 2016, ενώ 74 παιδιά κακοποιήθηκαν στην Θεσσαλία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του συλλόγου το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ψυχολόγος του συλλόγου Βάσω Χατζή, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, που ξεκίνησε την Παρασκευή στην Λάρισα, με αφορμή την 19η Νοεμβρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, δήλωσε πως «η ποιο σημαντική μορφή κακοποίησης των παιδιών για το 2016, είναι η σωματική κακοποίηση, ενώ ακολουθούσαν σε μικρότερο βαθμό η συναισθηματική κακοποίηση και η παραμέληση - εγκατάλειψη ανηλίκων».

Επιχειρηματίας έχασε φάκελο με 1,5 εκατ. ευρώ στον … δρόμο
Να σημειωθεί πως τα παραπάνω στοιχεία αφορούν καταγραφές του Συλλόγου για το πρώτο δεκάμηνο του 2016, ενώ σύμφωνα με την Βάσω Χατζή, τα περισσότερα κρούσματα αφορούσαν την ηλικιακή ομάδα από 7 - 12 ετών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Θεσσαλική πόλη από το «Χαμόγελο του Παιδιού», εκτός από τα στοιχεία, αλλά και τις μορφές κακοποίησης που βιώνουν τα παιδιά, οι παρουσιάσεις αφορούσαν το θέμα της βελτιστοποίησης της επικοινωνίας στην οικογένεια, με εισηγήτρια την υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Σοφία Καστανίδου, ενώ το θέμα με τίτλο «Θέτοντας την ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών σε πρώτη προτεραιότητα», ανέπτυξε η ψυχολόγος και επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Ειρήνη Κουφάκη.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, διοργανώθηκε μια ιστορία παιδικής κακοποίησης, από την θεατρολόγο Λένα Χαϊδούτη, σε συνεργασία με τους μαθητές της Εικαστικής Παιδικής Σκηνής της Κάκιας Χαλήμαγα Χατζή.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ