Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κλειστοί δρόμοι τις επόμενες ημέρες στη Θήβα λόγω εργασιών

Εργασίες σε οδούς της Θήβας: Δημοτική Οδοποιία


Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι στο πλαίσιο του έργου «Δημοτική Οδοποιία Δ.Ε. Θήβας» την Δευτέρα 5, Τρίτη 6, Τετάρτη 7 και Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 οι ακόλουθοι οδοί θα είναι κλειστοί ανά διαστήματα για την πραγματοποίηση εργασιών του έργου:

1.    οδός Κάδμου από την οδό Αντιγόνης έως την οδό Αγίας Τριάδος
2.    οδός Πολυνείκους και Αμφίωνος έως την οδό Βουρδουμπά
3.    οδός Βουρδουμπά από Ηλέκτρας έως την οδό Τσεβά,
4.    οδός Τσεβά από την οδό Πινδάρου έως την οδό Βουρδουμπά
5.    οδός Αγίας Τριάδος από την περιφερειακή οδό έως την οδό Λοξής Φάλαγγας,
6.    οδός Οιδίποδος από την οδό Πελοπίδου έως την οδό Αμφίωνος στην πόλη της Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Θήβας



Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων


Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/10, που θα πραγματοποιηθεί την 5η Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα - και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.    Εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο για τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων έτους 2016

2.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.

3.    Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί μείωσης ή απαλλαγής των Δημοτικών Τελών για το οικον. Έτος 2017 σε Ευπαθείς Ομάδες , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ.3 του Ν.3463/2006 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 13 του Ν.4368/2016

4.    Κατανομή συνολικού ποσού 90.543,98 (δ΄δόση 2016) για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Α/θμιας &Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων.

5.    Αποδοχή ποσού <129.037,50€> των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 20163 (πρώην Σ.Α.Τ.Α) και κατανομή αυτού.

6.    Σύνταξη προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του κληροδοτήματος Βασ. Παναγιωτόπουλου ,οικον. Έτους 2017.

7.    Σύνταξη προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του κληροδοτήματος “Μπίμειο Επαθλο Αμιλλας” , οικον. Έτους 2017.

8.    Σύνταξη απολογισμών εσόδων-εξόδων του  κληροδοτήματος Βασ. Παναγιωτόπουλου ,για τα οικον. Έτη 1998 έως  2015.

9.    Αποδοχή της υπ αριθμ 19439/06-10-2016(ΑΔΑ:7Γ6Ο465ΦΘΕ-ΘΛ1) απόφασης του Υφυπουργού Εσωτερικών και Δ/κής Ανασυγκρότησης περί χρηματοδότησης του Δήμου Λεβαδέων για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

10.  Αποδοχή της 4253/15-11-2016 (ΑΔΑ:75Π8ΛΗ-ΘΔΠ) απόφασης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος για ένταξη του έργου: Ανάδειξη ψηφιδωτών παλαιοχριστιανικού ναού στην οδό Σπυροπούλου Λιβαδειάς” προϋπολογισμού 169.557,00€ στο Ε.Π “Στερεά Ελλάδα 2014-2020”

11.  Εγκριση της υπ αριθ 104/30-5-2016 μελέτης του έργου: “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ” Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ.

12.  Εγκριση σύναψης σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του “Ελληνικού Δημοσίου-Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού “ και του Δήμου Λεβαδέων για την εκτέλεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ»

13.  Λήψη απόφασης περί εγκρισης σκοπιμότητας εκτέλεσης του έργου “ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΩΠΑΪΔΑΣ” την αποδοχή των όρων και τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τη Περιφέρεια Στετρεάς Ελλάδος-ΠΕ Βοιωτίας.

14.  Παραλαβή της υπ΄αριθμ.180/2016 μελέτης με τίτλο : “Εκπόνηση μελέτης κόμβου επι της συμβολής των οδών Χαιρωνείας και Αισχύλου”.

15.  Έγκριση 4ου Ανακεφαλαιωτικού & Τακτοποιητικού Πίνακα του έργου : "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ "

16.  Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. για το έργο: «Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από θεομηνίες σε γέφυρες του Δήμου Λεβαδέων».

17.  Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. για το έργο:”ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ”

18.  Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου : « ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ » .

19.  Εγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΤΡΙΧΙΝΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ”.

20.  Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής παραλάβης του έργου: “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΫ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Δ.Δ ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ”

21.  Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής παραλάβης του έργου:ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ”

22.  Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής παραλάβης του έργου:”ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΝΕΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ”

23.  Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής παραλάβης του έργου:”ΓΕΩΤΡΗΣΗ,ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ,ΘΟΥΡΙΟΥ,ΑΚΟΝΤΙΟΥ,ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ”

24.  Εγκριση διενέργειας Προμήθειας υδροφρακτών ,ρουλεμάν και λοιπών εξαρτημάτων ρύθμισης νερού καναλιων στην περιοχή της Κρύας.

25.  Εγκριση διενέργειας προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για το έτος 2017

26.  Εγκριση διενέργειας προμήθειας ελαστικών για το έτος 2017.

27.  Μεταβολές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2017-2018.(Επικαιροποίηση Απόφασης του Δ.Σ για ίδρυση Μουσικού σχολείου) (η εισήγηση θα σταλεί ηλεκτρονικά)

28.  Παραχώρηση σχολικών αιθουσών σε συλλόγους

29.  Εγκριση της υπ΄αριθμ. 34/2016 απόφασης του Δ.Σ της ΚΕ.ΔΗ.Λ περί αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της οικον. Έτους 2016.

30.  Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης&παραλαβής προμηθειών της ΚΕΔΗΛ σχετικά με την υλοποίηση του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”,σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.

31. Συμμετοχή  Δήμου Λεβαδέων στην εγκεκριμένη Πράξη «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση» με κωδικό ΟΠΣ 5002212 και υπογραφή του σχετικού Συμφώνου Συνεργασίας

32. Χορήγηση άδειας δραστηριότητας πωλητή υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στον κ. Χαμούλια Αθανάσιο του Βασ.

                                       

                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                     

                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Καρακώστα στη Βουλή για τις ανεμογεννήτριες στο Κόκκινο

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα σχετικά με την πρόθεση εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού στην περιοχή “Μεγάλο Βουνό-Ανεμόμυλος” Βοιωτίας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την πρόθεση εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού στην περιοχή “Μεγάλο Βουνό-Ανεμόμυλος” Βοιωτίας»  

Είναι γνωστή η πρόθεση της εταιρείας Protergia να εγκαταστήσει Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ανεμογεννήτριες) στην περιοχή «Μεγάλο Βουνό-Ανεμόμυλος» του νομού Βοιωτίας.   
Το συγκεκριμένο έργο στην ουσία θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή, παρά τις αντίθετες θέσεις της εν λόγω εταιρείας. Το έργο θα λάβει χώρα σε πολύ μικρή απόσταση από τον οικισμό Κόκκινο του Δήμου Ορχομενού, με επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, η θέση του είναι ακατάλληλη από απόψεως κλιματολογικών συνθηκών, περιλαμβάνει περιοχή που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα και θέτει σε κίνδυνο αρχαιολογικά μνημεία που βρίσκονται στην περιοχή.
Επισημαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής αντιτίθεται στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου για όλους τους προαναφερόμενους λόγους, εκκρεμεί δε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί ασκηθείσης Αιτήσεως Ακυρώσεως που ασκήθηκε από την πλειονότητα των κατοίκων του οικισμού Κοκκίνου του Δήμου Ορχομενού.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Ελήφθησαν υπόψη οι αντιρρήσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων, όσον αφορά το εν λόγω έργο; Εξετάσθηκε η απόσταση που υπάρχει μεταξύ του οικισμού και του έργου, η οποία είναι τέτοια που υποβαθμίζει δραματικά το τοπίο και την θέα των κατοίκων και θέτει εν κινδύνω την ποιότητα ζωής τους και την επιβαλλόμενη από το άρθρο 24 του Συντάγματος προστασία του οικιστικού περιβάλλοντος;
Υπήρξε μελέτη όσον αφορά τις αρνητικές επιπτώσεις του έργου στο φυσικό περιβάλλον; Εξετάσθηκε η καταλληλότητα της θέσεως στην οποία θα εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες από απόψεως κλιματολογικών συνθηκών;
Εξετάσθηκε αν η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας αντίκειται στο άρθρο 10 του Ν. 3028/2002, που ορίζει ότι ασχέτως αρχαιολογικής ζώνης τα αρχαιολογικά μνημεία πρέπει να μην βλάπτονται αμέσως ή εμμέσως;
Υπήρξε, όπως προβλέπεται από την περιβαλλοντική νομοθεσία, αναλυτική ενημέρωση του κοινού για το έργο;
Υπήρξε για το συγκεκριμένο έργο γνωμοδότηση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος;

Αθήνα, 01/12/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο την Παρασκευή στη Θήβα


Με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα & πολλά δρώμενα για τα παιδιά η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Δέντρου στη Θήβα

Ο Δήμος Θηβαίων, ο Δημοτικός Οργανισμός (ΔΟΘ) & η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΘ) σας προσκαλούν, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στην Κεντρική Πλατεία Θήβας στη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση για τη φωταγώγηση  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου!

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πολλά δρώμενα για τα παιδιά με μουσική, θεατρικό εργαστήρι, κατασκευές, Αγ. Βασίλη, ξυλοπόδαρο κα.

Η φωταγώγηση του δέντρου θα γίνει από τον  Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου και στη συνέχεια θα ακουστούν χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δ. Θηβαίων υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Ρίζου Κωνσταντίνου.


Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί !
Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων στη Θήβα που θα διαρκέσουν έως 31 Δεκεμβρίου 2016
https://drive.google.com/file/d/0BxqEfqegRxFETGdtYjRDN0w2R1k/view
Διαβάστε Περισσότερα »

Έσερνε το σκύλο με το αμάξι - Συνελήφθη για κακοποίηση ζώου

   Δεν κατάλαβα ότι έπεσε από το αυτοκίνητο, που τον είχα δεμένο...», υποστηρίζει ο ηλικιωμένος οδηγός που συνελήφθη...

Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση άγριας κακοποίησης ζώου, αυτή τη φορά στο Ευπάλιο Φωκίδος. Ένας 65χρονος συνελήφθη, επειδή έσερνε για άγνωστη απόσταση το σκύλο του με το όχημά του, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα.

Γύρω στις 10:00΄ το πρωί της Τετάρτης αυτόπτες μάρτυρες είδαν το όχημα να κινείται από Ευπάλιο προς Ναύπακτο και ενημέρωσαν τηλεφωνικά το ΑΤ Ευπαλίου. Περιπολικό της Αστυνομίας, εντόπισε και σταμάτησε τον περίπου 65 χρονών άνδρα, κάτοικο Ναυπάκτου, στη γέφυρα του Μόρνου, στα σύνορα των νομών Φωκίδας - Αιτωλοακαρνανίας.

Ο οδηγός ισχυρίστηκε πως είχε τοποθετήσει το σκύλο στο ανοιχτό πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου δεμένο, χωρίς να αντιληφθεί πως το ζώο πήδηξε εκτός οχήματος και σερνόταν στην άσφαλτο. Αμέσως του γνωστοποιήθηκε η παράβαση και προσήχθη, στα πλαίσια του αυτοφώρου, στο ΑΤ Ευπαλίου, όπου ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Σύμφωνα με το terranovaincognita.gr, στο ΑΤ έσπευσε κτηνίατρος της Περιφέρειας που παρέλαβε το άτυχο ζώο και βεβαίωσε πως δεν έφερε τσιπάκι και βιβλιάριο. Στη συνέχεια, ο σκύλος διακομίστηκε στο ιατρείο, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρά τραύματα από τη τριβή με την άσφαλτο.
 lamiareport.gr 

Διαβάστε Περισσότερα »

3ος ΑΓΩΝΑΣ...ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ!

               
          ΔΙΟΡΓΑΝΩΣH ΝΕΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
                                    ΣΤΙΣ 11/12/2016      
 Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων  Θήβας,εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων,  καλεί  όλους τους θηβαίους πολίτες σ' έναν πρωτοφανή "αγώνα"...ζωής, αγάπης και ανθρωπιάς με τη διοργάνωση  νέας εθελοντικής αιμοδοσίας, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016,   από τις 09:00π.μ έως και τις 13:00μ.μ  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στο κέντρο της Θήβας (Δίρκης 18).
Σας περιμένουμε όλους εκεί, να συνεισφέρετε σε μια πρωτόγνωρη δωρεά αίματος, που θα αναδείξει το ανθρωπιστικό πρόσωπο  του συλλόγου μας θέτοντας τον αθλητισμό στην υπηρεσία της ζωής και της υγείας των πολιτών.
                                                       Το Δ.Σ του Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας 
                                                        

                                                              
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 2016: ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΞΙΕΣ - ΨΗΦΙΖΩ ΑΔΕΣΜΕΥΤΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Στις εκλογές της 7ης Δεκέμβρη 2016 για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Ψηφίζω: όσους απέδειξαν ότι με εκπροσωπούν επάξια,
έχουν φωνή και άποψη, εμπειρία και γνώση,
εργάζονται με υπευθυνότητα και συνέπεια,
αγωνίζονται για τη διαφάνεια και την ισονομία,
είναι πάντα δίπλα μου.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΞΙΕΣ - ΨΗΦΙΖΩ ΑΔΕΣΜΕΥΤΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδότηση για δωρεάν ρεύμα στους αγρότες

Ανοίγει ο δρόμος των επιδοτήσεων για… δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στους αγρότες με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με βασικό ζητούμενο την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες αγρότες, όπως είναι το ενεργειακό κόστος στην παραγωγή, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζει πρόγραμμα για την ενίσχυση επενδύσεων αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την κατασκευή φωτοβολταϊκών μονάδων έως 20 κιλοβατώρες σε κάθε αγροτική περιοχή.

Πρόκειται για το λεγόμενο «net metering» δηλαδή τον συμψηφισμό του ηλεκτρικού ρεύματος που παράγει το φωτοβολταϊκό με το ρεύμα που καταναλώνεται στην αγροκτηνοτροφική μονάδα του κάθε αγρότη.

Αυτό θα πάρει σάρκα και οστά μέσω προγράμματος που χρηματοδοτεί έως και το 75% του κόστους κατασκευής φωτοβολταϊκών προκειμένου να είναι δυνατή η απόσβεση της επένδυσης σε βάθος τριετίας-τετραετίας έτσι ώστε ο αγρότης να έχει δωρεάν ρεύμα για γεωτρήσεις και γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Σύμφωνα άλλωστε με τον νέο νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επιτρέπεται πλέον η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών για την κάλυψη ίδιων αναγκών με εφαρμογή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού για εγκαταστάσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων ή και αγροτικών χρήσεων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της δράσης, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποκλειστικά για τις ανάγκες της αγροτικής εκμετάλλευσης θα συμβάλει σημαντικά όχι μόνο στη μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και στην ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, καθώς και στη βελτίωση των περιβαλλοντικών της επιδόσεων, ενώ δεν είναι επιλέξιμη η παραγωγή ενέργειας από βιομάζα, καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιπλέον, ο γεωργικός τομέας καλείται να συμβάλλει στο μέγιστο δυνατό στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, ενώ παράλληλα οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις απαιτείται να διαχειρίζονται κατάλληλα τα απόβλητά τους ώστε να συμβάλλουν στο μέγιστο δυνατό στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διατήρηση συνθηκών υγιεινής στην εκμετάλλευση.

Επιπλέον, εξάλλου, ενισχύονται επενδύσεις που συμβάλλουν στην ορθή διαχείριση των κτηνοτροφικών αποβλήτων και στη στροφή προς μία γεωργία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η οποία στηρίζεται στην αύξηση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής ενισχύονται ενδεικτικά δαπάνες, που σύμφωνα με το Έθνος, αφορούν στις εξής κατηγορίες:

    Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού για τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών της εκμετάλλευσης.
    Γενικές δαπάνες.
    Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούριου εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων της εκμετάλλευσης.
    Κατασκευή εγκαταστάσεων διαχείρισης των αποβλήτων, υποπροϊόντων και υπολειμμάτων της εκμετάλλευσης.

Στις μη επιλέξιμες επενδύσεις περιλαμβάνονται ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός, ο ΦΠΑ που ανακτάται και οι δαπάνες για απλή αντικατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ με την Ένωση Αστυνομικών Βοιωτίας


Στα πλαίσια της επίσκεψης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ.ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην έδρα της Διευθύνσεως παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστρατήγου κ.ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Αριστείδη, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος Υποστρατήγου κ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ανδρέα, του Αστυνομικού Διευθυντή Δ.Α. Βοιωτίας κ.ΤΣΑΤΣΗ Μιχαήλ, του προεδρείου της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, των Διοικητών των υπηρεσιών και Αξιωματικών της Δ.Α. Βοιωτίας.
 Εκ μέρους της Ενώσεως μας μεταξύ άλλων επισημάνθηκαν τα κάτωθι:

1)    Η ανησυχία και ο έντονος προβληματισμός που έχει προκληθεί στους συναδέλφους ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου "Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας" με το οποίο παραβιάζονται συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα και προσωπικά δεδομένα των Αστυνομικών, ακόμα και αυτά του ιατρικού απορρήτου. Τονίσθηκαν τα κυριότερα σημεία της από 17/11/2016 ανακοινώσεως της Ομοσπονδίας μας, σχετικά με το εν λόγω νομοσχέδιο, της οποίας ο κ.Αρχηγός ήταν ήδη γνώστης τονίζοντας ότι το τεκμήριο αθωότητάς ισχύει για όλους και δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω θέμα.

2)    Κατατέθηκε η πρόταση για έκδοση  ‘’μνημονίου ενεργειών’’ των συναδέλφων οι οποίοι εκτελούν υπηρεσία σε κέντρα φιλοξενίας (hot spots) ώστε να προβλέπονται σαφείς οδηγίες-εντολές για κάθε είδους εμπλοκή που ενδεχομένως παρουσιάζεται, ώστε να αποφεύγεται τυχόν σύγχυση ή παρερμηνεία διαταγών. Ο κ.Αρχηγός άκουσε με ενδιαφέρον την ανωτέρω πρόταση και δεσμεύτηκε να την εξετάσει.

3)    Η αναγκαιότητα των συχνών εκπαιδεύσεων του Αστυνομικού προσωπικού ώστε αυτό να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πρόκληση-κίνδυνο παρουσιασθεί. Ο κ.Αρχηγός δεσμεύτηκε ότι οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού θα εκκινήσουν άμεσα.

4)    Η ανάγκη ικανοποιήσεως του πάγιου αιτήματος της Ενώσεώς μας για δημιουργία Τμήματος Μεταγωγών στη Θήβα, καθώς επίσης και οι ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ο κ.Αρχηγός γνωρίζει τα εν λόγω θέματα πλην όμως τόνισε ότι λόγω των γενικότερων ειδικών συνθηκών που επικρατούν, η ικανοποίησή τους καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη τη δεδομένη χρονική συγκυρία.


                                                         ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


                          Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ   Ζαχαρίας                                               ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

Συντάξεις Ιανουαρίου 2017: Νωρίτερα θα καταβληθούν όλες οι συντάξεις


 Νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου του 2017, όπως άλλωστε συνηθίζεται κάθε χρόνο.

Συγκεκριμένα, όλες οι συντάξεις για τον μήνα Ιανουάριο 2017 θα καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα και πιο συγκεκριμένα μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2016

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις:

Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Ιανουαρίου 2017 την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 (ΦΕΚ B 3810 – 25.11.2016).

Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Ιανουαρίου 2017 την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016.

Για τις συντάξεις ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ εκτιμάται ότι θα καταβληθούν στις 20 Δεκεμβρίου.

Επίσης οι συντάξεις χηρείας μαζί με τα αναδρομικά θα δοθούν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απογευματινό Προσκύνημα με τον Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων

Απογευματινό Προσκύνημα στον Αγιο Νεκτάριο Λαυρίου οπου θα πάρουμε την Ευλογία του γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη
Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ Ι.ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΒΙΤΑΛΗ
ΔΗΛ.ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 2262061266
Διαβάστε Περισσότερα »

" Μικρές Ιστορίες για Μεγάλους " Βιβλιοπαρουσίαση στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ