Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΦΟΡΑ:Προστατέψτε το σπίτι σας, γραφείο ή κατάστημα με κάμερες ασφαλείας

Πακέτα TVT DVR + 4 Κάμερες Full HD 720P + Τροφοδοτικό + Φις τροφοδοσίας - Video.
Καλύτερη τιμή 229E, περιορισμένο απόθεμα διαθέσιμο!

Τηλεφωνικές παραγγελίες στο 22687 72720
Ενημερωθείτε για τα συστήματά μας   και για την γκάμα των προϊόντων που σας προσφέρουμε  πατώντας  εδώ e-pontikis.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη Φυλάκων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας

Ανακοινώνεται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 3 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, που εδρεύει στην Θήβα του Νομού Βοιωτίας.
Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στη Λιβαδειά



Διαβάστε Περισσότερα »

«Ο Καποδίστριας ως πρότυπο ηγέτη» στο Συνεδριακό Αλιάρτου


Πρόσκληση του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου – Θεσπιέων με θέμα: «Ι. Καποδίστριας ως πρότυπο ηγέτη», με την ευκαιρία του έτους Καποδίστρια, 2016
5 Δεκεμβρίου 2016   ανακοινώσεις

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»

ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ–ΘΕΣΠΙΕΩΝ & ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

(συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  –  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου (κεντρική πλατεία Αλιάρτου) θα πραγματοποιηθεί ομιλία

  ΜΕ ΘΕΜΑ:
«Ι. Καποδίστριας ως πρότυπο ηγέτη»
με την ευκαιρία του έτους Καποδίστρια
2016


ΟΜΙΛΗΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΚΟΥΚΗΣ

Ιστορικός, Ειδικός μελετητής του Ι. Καποδίστρια
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς για το 2017

Ψηφίστηκε σήμερα ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2017 από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Πρόκειται για ακόμη έναν προϋπολογισμό εφαρμογής της πολιτικής της Περιφερειακής Αρχής με σκοπό την σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας, τον εξορθολογισμό τους και την εξοικονόμηση κονδυλίων που διατίθενται για την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων, του τουρισμού αλλά και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, είναι προϋπολογισμός προσαρμοσμένος και βασισμένος σε δύο άξονες: Στον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών, οι οποίες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά μειώθηκαν κατά 25% και στην «επένδυση» σε στόχους και δράσεις οι οποίες μεσοπρόθεσμα θα αποφέρουν περισσότερα έσοδα στην Περιφέρεια, όπως ο τουρισμός, η προβολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Στερεάς Ελλάδας και η ενίσχυση κάθε πρωτοβουλίας ή σχεδίου που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

Ο κ. Μπακογιάννης, επισήμανε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι παράλληλη και ουσιαστική στόχευση αυτού του προϋπολογισμού είναι η στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη και η ενίσχυση όλων των δράσεων με αυτό τον σκοπό.

«Σε αυτή την κατεύθυνση, εξασφαλίσαμε και φέτος, ακόμη μεγαλύτερο ποσό, το οποίο αγγίζει το 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι του περσινού 1 εκατ. ευρώ για κοινωνικές δράσεις , τουρισμό και ηλεκτρονική διακυβέρνηση» ανέφερε και προσέθεσε:

«Έχουμε μπει στην ουσιαστική εφαρμογή του σχεδίου μας και της υπόσχεσης που δώσαμε όταν αναλάβαμε, να κόβουμε από τα περιττά. Έτσι επενδύουμε στους τομείς που θα μας επιτρέψουν να μειώσουμε την ανεργία και να δημιουργήσουμε χώρο για έσοδα και επενδύσεις. Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε καθημερινά κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει πρόβλημα, αλλά βασικός μας στόχος είναι, με ανάπτυξη και θέσεις εργασίας , να μην υπάρχει οικογένεια που θα χρειάζεται στήριξη» .
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έφυγε» από τη ζωή ο Πέτρος Φυσσούν

Από την ζωή έφυγε ο Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φυσσούν σε ηλικία 84 ετών.

O Πέτρος Φυσσούν γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1933 στη Ρωσία (άλλες πηγές αναφέρουν στο Αγρίνιο), γιος πρόσφυγα απο τη Ρωσία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μετά τη ρωσική επανάσταση.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954. Μέχρι το 1956 συνεργάσθηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο χρονικό διάστημα 1961-1965 και στη συνέχεια ομοίως στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 1976-1978. Στη θεατρική σκηνή ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση.

Είχε συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (1965), Μόσχας και τότε Λένιγκραντ (1966), Αθηνών, Φιλίππων αλλά και στα Επιδαύρια. Υπήρξε θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας αλλά και μέλος του Ινστιτούτου Καταναλωτών.
Τιμήθηκε με πολλά βραβεία όπως Α΄ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1963 και 1964 καθώς και με Α΄ Βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975.

Μόνιμος κάτοικος Αθηνών (οδού Χοϊδά) και ομιλεί Αγγλικά, Ρωσικά και Σουηδικά. Αδερφός του, ο επίσης ηθοποιός Κώστας Φυσσούν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πέφτουν υπογραφές για την Κάρτα του Αγρότη

Τη δυνατότητα χρηματοδότησης και από την Εθνική Τράπεζα μέσω της «Κάρτας Αγρότη» θα έχουν οι αγρότες για την κάλυψη του κόστους παραγωγής των προϊόντων τους εντός της καλλιεργητικής-παραγωγικής περιόδου, μετά την υλοποίηση σχετικής συμφωνίας του τραπεζικού ιδρύματος με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε πιλοτικά την εφαρμογή του προγράμματος από το καλοκαίρι του 2014, ενώ σε πρώτη φάση, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της, είχαν ενταχθεί πάνω από 1.000 παραγωγοί.Η Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε πιλοτικά την εφαρμογή του προγράμματος από το καλοκαίρι του 2014, ενώ σε πρώτη φάση, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της, είχαν ενταχθεί πάνω από 1.000 παραγωγοί.

Το σχετικό Μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση της «Κάρτας του Αγρότη» θα υπογράψουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, την Τρίτη 06/12/2016 και ώρα 15:00, στην αίθουσα συσκέψεων του 6ου ορόφου του υπουργείου (Αχαρνών 2) ,όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως προκύπτει από παλιότερες δηλώσεις στελεχών της Τράπεζας, το εν λόγω πρόγραμμα που υλοποιεί ήδη πιλοτικά από το 2014 η Εθνική Τράπεζα,  αφορά στη δυνατότητα χρηµατοδότησης των παραγωγών – προµηθευτών µεγάλων εµπορικών και µεταποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, για την κάλυψη του κόστους παραγωγής των προϊόντων τους εντός της καλλιεργητικής/παραγωγικής περιόδου.

Η χρηµατοδότηση, έως σήμερα, λαµβάνει χώρα µέσω της ειδικής κάρτας ΕΘΝΟCASH PLUS AGROΚΑΡΤΑ, η χρήση της οποίας επιτρέπεται αποκλειστικά και µόνο σε δίκτυο συνεργαζόµενων µε την Τράπεζα επιχειρήσεων εµπορίας αγροτικών εφοδίων και πρατηρίων καυσίµων.

Παράλληλα, υφίσταται αυτοµατοποιηµένη διαδικασία εξόφλησης, µέσω της απόδοσης της αξίας των αγοραζόµενων προϊόντων από τον αγοραστή αυτών (εµπορική και µεταποιητική επιχείρηση) σε καταθετικό λογαριασµό του παραγωγού.

Σηµειωτέον ότι, για τη διευκόλυνση των παραγωγών που εντάσσονται στο πρόγραµµα, η Εθνική Τράπεζα αναπτύσσει εκτεταµένο δίκτυο συνεργαζόµενων επιχειρήσεων εµπορίας αγροεφοδίων και καυσίµων, όπου τοποθετούνται µηχανήµατα POS στα οποία επιτρέπεται η χρήση της ΕΘΝΟCASH PLUS AGROΚΑΡΤΑ.

Σύµφωνα µε την Τράπεζα, τα οφέλη του προγράµµατος για τους παραγωγούς είναι ιδιαίτερα σηµαντικά καθώς µέσω αυτού, εξασφαλίζεται η απαιτούµενη ρευστότητα εντός της παραγωγικής περιόδου και µε ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, µειώνεται το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους, ενώ τους παρέχεται και η δυνατότητα αξιοποίησης των ταµειακών διαθεσίµων για τη βελτίωση της παραγωγικότητας τους (επέκταση δραστηριότητας, βελτίωση εγκαταστάσεων κ.α.).

Από την άλλη,  επισημαίνεται από την Εθνική Τράπεζα, για τις αγοράστριες επιχειρήσεις εξασφαλίζεται η βάσει συµβολαίου προβλεπόµενη παραγωγή, παρέχεται η δυνατότητα καλύτερου προγραµµατισµού των αποθεµάτων και βελτίωσης της ποιότητας των τελικών προϊόντων, ενώ παράλληλα µειώνονται οι ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης κατά τη διάρκεια  της καλλιεργητικής περιόδου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωταγωγείται η Πλατεία Μαυρομματίου για τα Χριστούγεννα


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση παρακίνησης των παιδιών στον εθελοντισμό απο το τοπικό τμήμα ΕΕΣ Λιβαδειάς


Ενόψει της 5η Δεκεμβρίου , παγκόσμιας ημέρας του εθελοντισμού, το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποίησε ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των μικρών φίλων για τον πάσχοντα συνάνθρωπο  καλλιεργώντας τους το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για το πλούσιο ανθρωπιστικό έργο του Ερυθρού Σταυρού  και έγιναν με τον τρόπο τους υπέρμαχοι του «ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ»
Σ’ αυτό το όμορφο και εποικοδομητικό ταξίδι της διδαχής του εθελοντισμού συνέβαλλαν τα μέγιστα τόσο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων όσο ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                      ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Λιβαδειά



Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΚΑΙΡΙΑ-Πωλείται αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων στην Άσκρη Βοιωτίας

Πωλείται αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων με ελιές,εντός  σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο
στην Άσκρη Βοιωτίας.
Τηλ επικοινωνίας 6972713040-6945899096
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 54 λεπτά παίρνουν σύσπορο στη Βοιωτία οι Μάρκου και Σκλαπάνης

Περιθώρια να στηρίξουν το σύσπορο φαίνεται ότι προσφέρει –σε όσους εγχώριους εκκοκκιστές το επιθυμούν και διαθέτουν, φυσικά, την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα– η εικόνα του βαμβακιού στη διεθνή αγορά.

Κάπως έτσι, εξηγούν παράγοντες του κλάδου την κίνηση των επιχειρήσεων Μάρκου και Σκλαπάνη στη Βοιωτία, να τιμολογήσουν, όπως πληροφορείται η «ΥΧ», με 54 λεπτά το κιλό προϊόν, που έχει παραληφθεί στην πύλη των εκκοκκιστηρίων τους. Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες διαθέτουν μονάδες στην περιοχή της Λιβαδειάς και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσφέρουν αυτό το διάστημα 14 λεπτά το κιλό, επιπλέον των 40 λεπτών που έχουν, ήδη, δώσει ως προκαταβολή σε όσους παραγωγούς επιθυμούν να «κλείσουν» τα βαμβάκια τους.

Φήμες για 54 λεπτά το κιλό από κάποια εκκοκκιστήρια κυκλοφορούν και στη Θεσσαλία, δίχως, ωστόσο, να επιβεβαιώνονται, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, από αρμόδιες πηγές. Αντίθετα, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι στον θεσσαλικό κάμπο έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και κάποιες εμπορικές πράξεις στα 55 λεπτά το κιλό. Μία από αυτές αφορά παραγωγούς που είχαν αποθηκεύσει προϊόν και, λειτουργώντας ως άτυπη ομάδα, αποφάσισαν να συνεργαστούν, συγκεντρώνοντας ένα τονάζ 1.000, περίπου, κιλών. Οι ποσότητες πληρώθηκαν στην παραπάνω τιμή, από την εκκοκκιστική μονάδα Σκλαπάνη στα Φάρσαλα. H μεγάλη πλειοψηφία των τιμολογήσεων στη Θεσσαλία, ωστόσο, εξακολουθεί να γίνεται στην περιοχή των 53 λεπτών (παράδοση στην πύλη).

Δε, λείπουν, πάντως, και οι «επιλεκτικές» διαρροές ορισμένων επιχειρηματιών του χώρου, οι οποίοι, όπως μεταφέρουν στην «ΥΧ» καλλιεργητές, προτρέπουν τους παραγωγούς να «κλείσουν» άμεσα τα βαμβάκια τους, προεξοφλώντας ότι οι τιμές θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία από τις 15 Δεκεμβρίου και μετά.

Στα διεθνή χρηματιστήρια, στο μεταξύ, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, καταγράφτηκε μια μικρή πτώση στα προθεσμιακά συμβόλαια Δεκεμβρίου, στο χρηματιστήριο του Σικάγου. Δεν αποκλείεται οι απώλειες αυτές να οφείλονται στις τελευταίες, πιο μετριοπαθείς, εκτιμήσεις του Cotlook, για το ύψος των παγκόσμιων αποθεμάτων, τα οποία, τώρα, αναμένει στους 1,58 εκατ. τόνους.
ypaithros.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λευκή Νύχτα και Imam Baildi θα... ξεσηκώσουν τη Θήβα-ΒΙΝΤΕΟ

 Λευκή Νύχτα με ψώνια έως τα μεσάνυχτα με προσφορές και εκπλήξεις

16/12/2016  Παρασκευή από τις 7:30μ.μ. οι Αμπάρτζαλοι με ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ με ακροβατικά πάνω σε μονόκυκλο, σε πρόγραμμα ενηλίκων και σόου με φωτιές

"Λευκή Νύχτα" ψώνια έως τα μεσάνυχτα με προσφορές - εκπλήξεις και στις 10:00 μ.μ. διασκέδαση με τους IMAM BAILDI στην κεντρική πλατεία

17/12/2016 Η πόλη θα γεμίσει με Άγιους Βασίληδες ξυλοπόδαρους, face paint, φουσκωτά με μουσική από dj και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους φίλους από τις 11:00 έως 15:00

18/12/2016 Κεντρική Πλατεία: Ο μπουφές της αγάπης θα προσφέρει εδέμσατα με τη συνεργασία των ξυλοπόδαρων και των Αγ. Βασίληδων

ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ: Εργαστήρια κατασκευών, μπαλόνια, λιχουδιές, Αγ. Βασίλης, μασκότ, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ και ακροβάτες

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι υποψήφιοι της Αγωνιστικής Ενότητας-Παρεμβάσεις Βοιωτίας για τις εκλογές της ΕΛΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Αγγελούση             Παναγιώτα                     ΠΕ10    ΓΕΛ Αράχωβας
Αγγέλου    Κωνσταντίνος    ΠΕ08    Γυμν. Σχηματαρίου
Αλεξίου    Χρήστος    ΠΕ 11    Γυμν. Σχηματαρίου
Ασήμου    Κωνσταντίνα    ΠΕΟ2    1ο Γυμν. Θήβας
Ντόβολος    Ευάγγελος    ΠΕΟ3    2ο Γυμν. Θήβας
Παπαγεωργίου    Γεώργιος    ΠΕ19    ΕΠΑΛ Λιβαδειάς
Παπαδημητρίου    Καλλιόπη (Πέπη)    ΠΕ06    Γυμν. Σχηματαρίου
Παπανδρέου    Ελένη    ΠΕ07    Γυμν. Σχηματαρίου
Περλεπέ    Βασιλική    ΠΕ02    Γυμν. Αλιάρτου
Τράπκου    Γεωργία (Γιούλη)    ΠΕ02    Γυμν. Σχηματαρίου
Χαλιμούρδα    Αντιγόνη    ΠΕ03    Γυμν. Αλιάρτου
Χρυσαφόπουλος    Κωνσταντίνος    ΠΕ04    ΓΕΛ Αράχωβας

  Αποκαθηλώνουμε τους παλιούς και νέους κυβερνητικούς συνδικαλιστές.
   Οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων στα σχολεία δεν θα περάσουν.
  Με τα σωματεία μας τις ΕΛΜΕ υπερασπίζουμε την εργασία μας και το δημόσιο σχολείο.
   Να ανατρέψουμε τα μνημόνια και την  πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
  Αλλάζουμε ριζικά τους συσχετισμούς, προωθούμε τη γραμμή νίκης των αγώνων.
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργία και συγκέντρωση στη Θήβα και στο Σχηματάρι

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ         
8 ΔΕΚΕΜΒΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η δεύτερη αξιολόγηση του 3ου μνημονίου μεταξύ όλων των νέων αντιλαϊκών παρεμβάσεων έχει στο επίκεντρο της τα εργασιακά. Πρώτα από όλα έρχεται να μονιμοποιήσει και να καταχωρήσει θεσμικά την εργασιακή ζούγκλα που έχει διαμορφωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, με βάση τη στρατηγική του κεφαλαίου που έχει χαραχθεί πολύ πριν από την κρίση και η υλοποίηση της οποίας επιταχύνθηκε κατά τη διάρκειάς της. Ταυτόχρονα έρχεται να προσθέσει νέα αντεργατικά μέτρα, με κυρίαρχο στοιχείο την ακόμα μεγαλύτερη γενίκευση της ευελιξίας, της δυνατότητας που δίνεται στους εργοδότες να έχουν ακόμα πιο λυμένα χέρια για να εκμεταλλεύονται όποτε θέλουν, όσο θέλουν και όπως θέλουν τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση πρόβαλε και αξιοποίησε το λεγόμενο "Πόρισμα Σοφών". Πρόκειται για ένα κείμενο που αναγνωρίζει ανοιχτά ότι το σύνολο των εργασιακών σχέσεων (κατώτατος μισθός, συλλογικές συμβάσεις, ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστική δράση) πρέπει να προσαρμόζεται κάθε φορά στις αναγκαιότητες και τα όρια που θέτει η επιδίωξη για μεγαλύτερο κέρδος από τους εργοδότες.

Μέσα σε ένα καθεστώς γενικευμένης ευελιξίας στην αγορά εργασίας ποιος μπορεί να αισθάνεται σίγουρος ότι δεν θα είναι ο επόμενος που θα δοκιμάσει την ευελιξία, ακόμα και αν μέχρι σήμερα δουλεύει με σχετικά σταθερές σχέσεις, όταν οι συνάδελφοι γύρω του είναι ημιαπασχολούμενοι, υποαπασχολούμενοι ή εκ περιτροπής. Κίνδυνος υπάρχει και για όσους παλιότερους εργαζόμενους έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να προστατεύονται από κάποια συλλογική σύμβαση (π.χ. κλαδική) διατηρώντας μέρος των δικαιωμάτων τους και έναν σχετικά υψηλότερο μισθό. Στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για εργαζόμενους που η κλαδική τους σύμβαση έχει εκπνεύσει προ καιρού, οι όροι της έχουν μετατραπεί σε ατομικούς και η εργοδοσία προαιρετικά διατηρεί τους ίδιους όρους με την κλαδική.

Η ύπαρξη του σημερινού εξευτελιστικού κατώτατου μισθού των 586€ μικτά δεν είναι κάτι που αφορά μόνο όσους εργάτες καταδικάζονται από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του να επιβιώνουν με αυτόν. Η πείρα έχει δείξει ότι όσο αυτός ο μισθός υπάρχει και σταθεροποιείται χωρίς την ύπαρξη συλλογικών συμβάσεων, κυρίως κλαδικών, θα γίνεται το σημείο αναφοράς προς το οποίο οι εργοδότες θα πιέζουν να διαμορφώνονται όλοι ανεξαίρετα οι μισθοί.

Οι ομαδικές απολύσεις αφορούν όλους τους εργαζομένους, ακόμα και αυτούς που απασχολούνται σήμερα σε μια εύρωστη οικονομικά επιχείρηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη σημερινή ρευστότητα, με τον ανταγωνισμό να οξύνεται ανάμεσα σε κλάδους και επιχειρήσεις του ίδιου κλάδου, καμιά θέση εργασίας δεν είναι εξασφαλισμένη. 

Ξεχωριστό στοιχείο επίσης είναι η ενορχηστρωμένη επίθεση απέναντι στην ίδια την απεργία ως μορφής πάλης, με πρώτα βιολιά τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που ισχυρίζονται ότι τάχα " οι απεργίες είναι ξεπερασμένο εργαλείο του περασμένου αιώνα" , "προκαλούν δυσφορία στους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες", γι’ αυτό αναζητούν "νέες μορφές πάλης" ανώδυνες για την παραγωγή και τα κέρδη του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει τα νέα αντεργατικά μέτρα με όσο το δυνατόν λιγότερες εργατικές-λαϊκές αντιδράσεις, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει μαζί με το εγχώριο κεφάλαιο και τους "εταίρους"  το θέμα του "εκμοντερνισμού" του συνδικαλιστικού νόμου.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Προσπεράστε τις φωνές της μοιρολατρίας και της υποταγής που καλλιεργούν η κυβέρνηση, η εργοδοσία, οι συμβιβασμένες ηγεσίες στην ΓΣΕΕ και τα κόμματα που υπέγραψαν το 3ο μνημόνιο. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την "διαπραγμάτευση" και την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Να καταδικάσουμε εκείνες τις δυνάμεις που όλο το προηγούμενο διάστημα έσπερναν αυταπάτες ότι οι εργάτες έχουν να κερδίσουν από την εναλλαγή κυβερνήσεων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

•    Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με όρους και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.
•    Την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης (μερική, εκ’ περιτροπής, διαθεσιμότητα, διευθέτηση, εργολαβίες κ.α.).
•    Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
•    Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις ΣΣΕ και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων στα επίπεδα του 2009 ως βάση για τη σύναψη νέων.
•    Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα.
•    Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
•    Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων.
•    Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ

ΘΗΒΑ  11:00
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ    ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ  10:00
ΠΛΑΤΕΙΑ
(ΕΝ. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ)    ΧΑΛΚΙΔΑ  10:30
ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ    ΑΘΗΝΑ  10:30
ΟΜΟΝΟΙΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ