Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Με φαναράκια στον ουρανό άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μαυρομμάτι-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Με την Χορωδία Μαυρομματίου να ψάλλει παραδοσιακά κάλαντα  ξεκίνησε στις 7:00΄το απόγευμα του Σαββάτου η εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία του Μαυρομματίου. 
Τον κόσμο καλωσόρισε και ευχήθηκε χρόνια πολλά η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαυρομματίου κ.α. Ανθούλα Δρίτσα.
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ. Ντασιώτης έδωσε   το έναυσμα  στα παιδιά που είχαν γεμίσει την πλατεία,  για την αντίστροφη μέτρηση της φωταγώγησης  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.
Την παράσταση εκτός από το χριστουγεννιάτικο δέντρο,τις φωτιές και  το καράβι,  έκλεψαν τα πολύχρωμα φαναράκια που γέμισαν τον ουρανό του Μαυρομματίου.
Μεγάλοι και μικροί άναψαν τα φαναράκια για να στρέψουν στη συνέχεια το βλέμμα ψηλά στον ουρανό και να δουν το φωτεινό ταξίδι τους.
Η γιορτή συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Σύλλογο Μαυρομματίου.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η μεγάλη πλατεία του Μαυρομματίου κατακλύστηκε από κόσμο που με ιδιαίτερη θέρμη αγκάλιασε την εκδήλωση.
Την Xριστουγεννιάτικη γιορτή διοργάνωσαν η Τ.Κ.Μαυρομματίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο.



 
 
 Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

15 προσλήψεις στο Νοσοκομείο Θήβας

   ΓΙΑΝΝΗΣ  ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ
                            ΙΑΤΡΟΣ
    ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
                   ΘΗΒΑΣ  -  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Μετά την σοβαρή προσπάθεια που γίνεται από την Νέα Διοίκηση (μετά από πολλά χρόνια καταστροφικής πολιτικής) για την στελέχωση του Νοσοκομείου μας με το αναγκαίο Ιατρικό προσωπικό στον Παθολογικό και Εργαστηριακό Τομέα, είναι ευκαιρία να συμβάλλουμε στην ανόρθωση του Νοσοκομείου μας και με την πρόσληψη υπόλοιπου προσωπικού αναγκαίου για την καλή λειτουργία του, μειώνοντας ταυτόχρονα και την τοπική ανεργία.
Ξεκίνησε την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 η υποβολή αιτήσεων μακροχρόνια ανέργων για συμμετοχή στο πρόγραμμα 4.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης στο δημόσιο Τομέα της Υγείας, του άρθρου 64 του ν.4430/2016 (Α’205), για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών.
Όσον αφορά το Γ.Ν. Θήβας οι θέσεις που έχουν προκηρυχτεί είναι 15 και συγκεκριμένα οι εξής:                           
ΦΟΡΕΑΣ
ΥΠΟΔΟΧΗΣ    ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ    ΠΕΡΙΦΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑ    ΔΗΜΟΣ              ΤΚ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ     ΕΚΠΑΙΔ. ΕΠΙΠΕΔΟ    ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ          ΑΡ. ΘΕΣΕΩΝ
                               
   Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ       Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΘΗΒΑΙΩΝ        32200    ΔΕ    ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ        1
   Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ       Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΘΗΒΑΙΩΝ    32200    ΔΕ    ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ    4
   Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ       Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΘΗΒΑΙΩΝ    32200    ΔΕ    ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ    1
   Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ       Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΘΗΒΑΙΩΝ    32200    ΤΕ    ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ    1
   Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ       Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΘΗΒΑΙΩΝ    32200    ΤΕ    ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ    2
   Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ       Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΘΗΒΑΙΩΝ    32200    ΤΕ    ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ    2
   Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ       Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΘΗΒΑΙΩΝ    32200    ΥΕ    ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΟΗΘΩΝ ΘΑΛΑΜΟΥ    2
   Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ       Γ. Ν.     ΘΗΒΩΝ    ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ    ΘΗΒΑΙΩΝ    32200    ΥΕ    ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ    2
          
              Σύμφωνα με το περιεχόμενο της Δημόσιας Πρόσκλησης με αριθμό 13/2016, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, έχουν μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή στις 22 Δεκεμβρίου 2016.
Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης των μακροχρόνια ανέργων
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Μακροχρόνια Ανέργων με βάση τα εξής οκτώ αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:
•    Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των μακροχρόνια ανέργων της ανωτέρω κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
•    Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.
•    Ηλικία.
•    Αριθμός ανήλικων ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
•    τέκνων.
•    Εγγραφή στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
•    Δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
•    Εντοπιότητα
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

Οι ακαθάριστες μηνιαίες α̟ποδοχές των ωφελουμένων αντιστοιχούν:
α. για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.087,00 ευρώ,
β. για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.032,00 ευρώ,
γ. για την κατηγορία Δ.Ε. έως τα 853,00 ευρώ,
δ. για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 775,00 ευρώ.

++  Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
++  Η εργασία ̟προς συμ̟πλήρωση της εβδομαδιαίας υ̟ποχρεωτικής (νυχτερινή
εργάσιμων ημερών, νυχτερινή και ημερήσια Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών)
̟παρέχεται α̟πό τους ωφελούμενους ̟που εργάζονται σε υ̟πηρεσίες, οι ο̟ποίες βάσει νόμου
λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση, και ορίζεται μέχρι τις τέσσερις (4) νύχτες και δύο
(2 ) αργίες ή Κυριακές κατ’ ανώτατο όριο μηνιαίως ανά ωφελούμενο.
 
        Οι αιτήσεις θα γίνουν ατομικά  στον διαδικτυακό τό̟πο του ΟΑΕΔ, www.oaed. gr

Καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν το ενδιαφέρον τους για την στελέχωση του Νοσοκομείου μας. Υπενθυμίζουμε ότι η ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων θα είναι 22 Δεκεμβρίου.
 Τηλ. Επικοινωνίας για πληροφορίες 6944637779
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζιώγας:Τι ισχύει για την αγροτική οδοποιία στο Κωπαϊδικό πεδίο

 Προγραμματική σύμβαση αγροτικής οδοποιίας (Κωπαϊδικού πεδίου)
  Το αγροτικό οδικό δίκτυο του κωπαϊδικού  πεδίου ανήκει και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπως προκύπτει με το νόμο 4305/2014 όπου οι αρμοδιότητες του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας  μεταβιβάστηκαν . 
    Με αποφάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου το 2014 και το 2016 το ανταποδοτικό πάγιο τέλος αυξήθηκε από 2 ΕΥΡΩ/στρ. σε 4 ΕΥΡΩ/στρ αύξηση 100%  για την βελτίωση και συντήρηση των έργων υποδομής της περιοχής (δρόμοι, δίκτυα, αντιπλημμυρικά έργα,  κλπ).  
 Σε  όλες τις εκτάσεις της Κωπαΐδας ξερικές ή ποτιστικές, καλλιεργούμενες και μη.
    Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με προγραμματική σύμβαση για συντήρηση του  οδικού δικτύου της Κωπαϊδας  (έργου αρμοδιότητάς της)  μεταφέρει την ευθύνη συντήρησης του  έργου και ολόκληρης της αγροτικής οδοποιίας  στους Δήμους Λεβαδέων, Θηβαίων, Αλιάρτου- Θεσπιών, Ορχομενού και Λοκρών Φθιώτιδας.
     Δηλαδή οι Δήμοι θα έχουν την ευθύνη βελτίωσης και συντήρησης  της αγροτικής οδοποιίας και η Περιφέρεια θα εισπράττει το ανταποδοτικό πάγιο τέλος για την βελτίωση και συντήρηση των έργων υποδομής της περιοχής (δρόμοι, δίκτυα, αντιπλημμυρικά έργα  
  Άρα οι Δήμοι για να εκτελέσουν τα έργα βελτίωσης και συντήρησης θα πρέπει να βάλουν και αυτοί ένα πάγιο τέλος (ΧΑΡΑΤΣΙ) στους αγρότες ή θα πρέπει η κυρία Αντιπεριφερειάρχης να δώσει το πάγιο τέλος που εισπράττει στους Δήμους ή να ζητήσει οι αρμοδιότητες να μεταφερθούν στους Δήμους.

 
                                                         Για την Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών
                                                          Ο Δημοτικός Σύμβουλος

                                                              Ζιώγας Γιώργος  

Σας παραθέτω για ενημέρωση τους νόμους και την απόφαση 

                                                                                             
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                        ΑΔΑ: Ψ3Ψ87ΛΗ-0ΦΦ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                                                          ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 13ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ (ΤΑΚΤΙΚΗΣ) ΤΗΣ 1ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ    146/2016

                 
Θέμα 2ο Τροποποίηση της υπ’ αριθμ.129/2015 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τίτλο  «Έγκριση Κανονισμού Άρδευσης Κωπαϊδικού Πεδίου».
……..          Προτεινόμενες τροποποιήσεις των διατάξεων του Κανονισμού Άρδευσης:
Αντί «Το πάγιο τέλος άρδευσης ορίζεται στο ύψος των δυο (2) ευρώ  ανά στρέμμα εδαφικής έκτασης, ως ανταποδοτικό τέλος για την βελτίωση και συντήρηση των έργων  υποδομής της περιοχής (δρόμοι, δίκτυα, αντιπλημμυρικά έργα, κλπ). Το ποσό αυτό θα καταβάλλουν  όλες αδιάκριτα οι γεωργικές εκτάσεις, είναι ανεξάρτητο από την καλλιέργεια ή μη των ιδιοκτησιών. Τα τέλη άρδευσης καθορίζονται κατά είδος καλλιέργειας και καταβάλλονται επιπλέον του πάγιο τέλους από τις  αρδευόμενες καλλιεργούμενες εκτάσεις της Κωπαίδος.»
 τροποποιείται σε «Το πάγιο τέλος άρδευσης ορίζεται στο ύψος των τεσσάρων (4) ευρώ ανά στρέμμα εδαφικής έκτασης, ως ανταποδοτικό τέλος για την βελτίωση και συντήρηση των έργων υποδομής της περιοχής (δρόμοι, δίκτυα, αντιπλημμυρικά έργα,  κλπ).
Το ποσό αυτό θα καταβάλλουν όλες αδιάκριτα οι γεωργικές εκτάσεις, είναι ανεξάρτητο από την
καλλιέργεια ή μη των ιδιοκτησιών. ……




ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
                  ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 237                                     31 Οκτωβρίου 2014
                        NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4305


Άρθρο 61
1α. Ο «Οργανισμός Κωπαϊδας», Ν.Π.Δ.Δ. με έδρα την Αλίαρτο Βοιωτίας, ο οποίος συνεστήθη με τις διατάξεις του ν.δ. 2488/1953 (Α΄195), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και εποπτεύεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καταργείται την 30ή Νοεμβρίου 2014 και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης………………………..

β. Οι σκοποί του Οργανισμού Κωπαϊδας, όπως προβλέπονται στο άρθρο 1 του ν.δ. 2488/1953 και τις λοιπές κείμενες διατάξεις, καθώς και κάθε αρμοδιότητα αυτού, όπως προβλέπονται στα άρθρα 2 και 3, μεταφέρονται και ασκούνται εφεξής από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία το 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ΚΑΠΗ στη Θήβα


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θήβα το 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ΚΑΠΗ το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, παρουσία δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων και πλήθους κόσμου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι χορωδίες των ΚΑΠΗ : Θηβών- Βαγίων, Κρυονερίου, Ελευσίνας, Παλαιάς Φώκαιας, Κορυδαλλού, Σαλαμίνας και η μικτή χορωδία του κέντρου πολιτισμού & τέχνης ΙΤΕΑΣ  ερμηνεύοντας με τη συνοδεία μουσικών οργάνων τραγούδια αγαπημένα  του Χατζιδάκι, του Βαμβακάρη, του Ιακωβίδη, του Ζαμπέτα, του Θεοδωράκη, του Λοϊζου, του Ξαρχάκου και πολλών άλλων στιχουργών και συνθετών.

Για ένα χορωδιακό φεστιβάλ ΚΑΠΗ θεσμό για την πόλη της Θήβας έκανε λόγο στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.  Σπύρος Νικολάου, τονίζοντας  ότι η χορωδιακή μουσική διατηρεί τη διαχρονική της αξία και μεταλαμπαδεύει την ποιοτική Ελληνική Μουσική. Ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη επίσης όλους του συμμετέχοντες και τους διοργανωτές της εκδήλωσης.




Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ευρυδίκη Κουρνέτα από τη Θήβα η νέα γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού


Καθήκοντα γενικού γραμματέα Τουρισμού ανέλαβε η Ευρυδίκη Κουρνέτα.

Η κα Κουρνέτα είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 με καταγωγή από τη Θήβα Βοιωτίας. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης στο Φορολογικό Δίκαιο από την ΑΣΟΕΕ και στη Δημόσια Διοίκηση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2001, έχει μεγάλη εμπειρία και μακρά σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα. Ίδρυσε δικηγορική εταιρεία και υπήρξε νομικός και φορολογικός σύμβουλος σε εισηγμένες στο ΧΑΑ εμπορικές, βιομηχανικές και τεχνικές εταιρείες.

Διετέλεσε αναπληρώτρια γενική γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) (Δεκέμβριος 2015 - Νοέμβριος 2016), μέλος του Δ.Σ. των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε. (Ιούλιος 2015 - Νοέμβριος 2016), καθώς και ειδική συνεργάτιδα της υπουργού Τουρισμού (Φεβρουάριος 2015 - Νοέμβριος 2016). Παρείχε υπηρεσίες στις Διευθύνσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Δικαιοσύνης, Εσωτερικών υποθέσεων και Σένγκεν του Υπουργείου Εξωτερικών (2000). Είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καθώς και μέλος της Επιτροπής Αναγνώρισης Ιαματικών Φυσικών Πόρων.

Μιλά άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο ΚΑΠΗ Θήβας



Τον δικό τους όμορφο και λειτουργικό χώρο, έναν χώρο αγάπης και φροντίδας,  έχουν πλέον οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας στη Θήβα, μετά την ολοκλήρωση του έργου "Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικού κτιρίου Δήμου Θηβαίων", έργο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ” του ΕΠ "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013" .

Τα εγκαίνια του νέου δημοτικού κτιρίου του ΚΑΠΗ Θήβας τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, παρουσία της Αντιπεφερειάρχη Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου,  του Προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, Περιφερειακών, Δημοτικών & Τοπικών Συμβούλων και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, συγχαίροντας τη Δημοτική Αρχή και όλους όσους κοπίασαν για να αναδείξουν αυτό το κτίριο λέγοντας χαρακτηριστικά:  “ Απόψε βιώσαμε στο κέντρο της ιστορικής πόλης των Θηβών ένα ξεχωριστό γεγονός μέσα στις αρνητικές παραμέτρους που χαρακτηρίζουν την πατρίδα μας, ένα γεγονός με ξεχωριστή σημασία για τους ανθρώπους εκείνους που κουράστηκαν, που αγωνίστηκαν για να συμβάλλουν στο κοινό καλό, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.  Οι γονείς και οι παππούδες μας θα έχουν πλέον έναν χώρο που θα τους ξεκουράζει, θα τους στηρίζει και  θα τους προσφέρει ενίσχυση και ψυχαγωγία”.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας επεσήμανε ότι η σημαντικότητα του έργου έγκειται στο γεγονός ότι το κτίριο αυτό βρίσκεται στην καρδιά της πόλης των Θηβών: “Σηματοδοτώντας ότι η τρίτη ηλικία είναι στις προτεραιότητες της αυτοδιοίκησης. Συγχαίρω τον Δήμαρχο Θηβαίων και τους συνεργάτες του γι' αυτό το υπέροχο έργο”.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στο χαιρετισμό του συνεχάρη όλους όσους ενεπλάκησαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του έργου, τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του Δήμου και του Δ.Ο.Θ. τονίζοντας ότι : “Η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η φροντίδα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας,  αποτελούσε και αποτελεί ρητή δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και σήμερα γίνεται πραγματικότητα με τη μετεγκατάσταση του ΚΑΠΗ στο ανακαινισμένο αυτό δημοτικό κτίριο. Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί, στις ήδη υπάρχουσες δράσεις του ΚΑΠΗ ως δομή και του ΔΟΘ, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του. Το κτίριο που εγκαινιάστηκε σήμερα δεν είναι απλά ένα μεγάλο έργο. Είναι η έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προσφοράς στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει όραμα και θέληση  για έναν κοινό και καλό σκοπό, όλα γίνονται”.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΘ,  στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δράσεις του ΚΑΠΗ που ενισχύουν τη σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων της τρίτης ηλικίας, ευχόμενος “ο δημοτικός και ανακαινισμένος αυτός χώρος να είναι ένα απάνεμο λιμάνι μέσα στον οποίο θα  βρίσκουν παρηγοριά, συντροφιά και αγάπη τα μέλη του ΚΑΠΗ” .

Το ανακαινισμένο δημοτικό κτίριο που στεγάζει πλέον το ΚΑΠΗ Θήβας βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Επαμεινώνδου και Βουρδουμπά και πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο (ΠΡΩΗΝ ΚΤΕΛ), τμήμα της Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Θηβαίων, που αναβαθμίστηκε ενεργειακά με παρεμβάσεις τόσο στα οικοδομικά του στοιχεία, όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές του εγκαταστάσεις.

Στα αναμενόμενα οφέλη των εργασιών ανακαίνισης συμπεριλήφθηκε η μείωση του ετήσιου λειτουργικού κόστους του κτιρίου, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών άνεσης και εργασίας στο εσωτερικό των χώρων. Επί πλέον, εξοικονομήθηκαν χρήματα για το Δήμο με τη μετεγκατάσταση του ΚΑΠΗ του ΔΟΘ,  από τον ενοικιαζόμενο χώρο όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή στο χριστουγεννιάτικο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Λεβαδέων





Σας ενημερώνουμε ότι η Βοιωτική Χορωδία Μικρασιατών Λιβαδειάς “Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης” αντί της προγραμματισμένης για  την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17:30 χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης “Κάλαντα και κεράσματα” στην Πλατεία Αγίου Μελετίου – Συνοικισμός, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο “Χριστουγεννιάτικα κάλαντα” στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερησίας Φροντίδας ΑμεΑ “Ειδική Παιδεία” της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:30 π.μ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια στα ορεινά αναμένονται σήμερα Τρίτη. Ο υδράργυρος θα πέσει έως και 7 βαθμούς ενώ θα σημειωθεί παγετός στα ορεινά όλης της χώρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά σταδιακά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίαςΚαιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 7 και σταδιακά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και σταδιακά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και πιθανόν ημιορεινά από το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και σταδιακά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου, και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ χιόνια στην Πάρνηθα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 και σταδιακά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης ο καιρός βελτιώνεται ενώ από την Πέμπτη θα ανέβει πρόσκαιρα και η θερμοκρασία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα Αλληλεγγύης απο τον Α.Ο.Μαυρομματίου

Όπως πέρσι έτσι και φέτος η ομάδα μας συμμετέχει στην στήριξη των κοινωνικών δραστηριοτήτων της ομάδας Αλληλεγύης Πρακτόρων ΟΠΑΠ. Συγκεντρώνουμε ρούχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα, λάδι, ζυμαρικά, όσπρια), που θα διατεθούν στα παιδιά Βρεφικής ηλικίας έως 16 ετών που φιλοξενούνται στην Ερμούπολη στη Στέγη Ανηλίκων Σύρου.

Καλούμε και τις υπόλοιπες ομάδες, τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες στην στήριξη της κοινωνικής αυτής προφοράς.

Συγκεντρώνουμε τα αγαθά σήμερα Τρίτη 13/12 ώς τις 10:00 μ.μ. στο Πρακτορείο ΟΠΑΠ του Κώστα Νταγιάκου στο Μαυρομάτι. τηλ 6945554578


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων στην Αλίαρτο



Διαβάστε Περισσότερα »

4ο Φεστιβάλ ”Χριστούγεννα στην Πλατεία” στο Σχηματάρι

Διαβάστε Περισσότερα »

Μόνο με κάρτα όλες οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ



    Καθ' οδόν στη Βουλή προς ψήφιση
    Τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο

Στην Βουλή αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας το νομοσχέδιο για την επέκταση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, με την οποία θα «χτίζεται» το αφορολόγητο για...μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι στο νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνεται η πολυαναμενόμενη διάταξη για τον ακατάσχετο λογαριασμό που θα χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει:

Το ανώτατο ποσό δαπάνης με πλαστικό χρήμα για να δοθεί αφορολόγητο περιορίζεται από 30% σε 20%. Για παράδειγμα, μισθωτός με εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα πρέπει να δαπανήσει το 10% με πλαστικό χρήμα, με εισόδημα έως 30.000 ευρώ η δαπάνη θα πρέπει να ανέρχεται στο 15%, ενώ για εισόδημα από 30.001 ευρώ και άνω οι δαπάνες με πλαστικό χρήμα θα πρέπει να ανέρχονται στο 20% του εισοδήματος
Αν κάποιος συγκεντρώσει λιγότερες αποδείξεις, θα του επιβληθεί πέναλτι φόρου 22% στη διαφορά των λιγότερων αποδείξεων
Αναγκαστικά με πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα θα πρέπει να γίνονται οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ
Καμιά απόδειξη από γιατρό δεν θα «περνάει» αν δεν έχει πληρωθεί με κάρτα
H πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τον ακατάσχετο, δεν πέρασε τελικά από τους θεσμούς, προκαλώντας έντονη δυσφορία στο υπουργείο Οικονομικών.

Το μόνο που μπόρεσε να «περάσει» το ΥΠΟΙΚ ήταν ένας επιχειρηματικός τραπεζικός λογαριασμός στις διατάξεις για τα φυσικά πρόσωπα που προβλέπει ότι η εφορία, οι τράπεζες και τα Ταμεία δεν θα μπορούν να κατάσχουν χρήματα από τον λογαριασμό αν αυτός έχει κατατεθειμένα έως 1.250 ευρώ. Στα μεγαλύτερα ποσά θα μπορεί να κατάσχεται το 50% της διαφοράς μεταξύ 1.250 και 1.500 ευρώ, ενώ για χρέη άνω των 1.500 ευρώ, τότε θα μπορεί να κατάσχονται όλα τα χρήματα πάνω από το ποσό αυτό, εφόσον φυσικά έχει χρήματα ο λογαριασμός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Hμέρα χαράς για τη «Φλόγα» με παρουσία του Π. Παυλόπουλου

Τον τρίτο της ξενώνα εγκαινιάζει την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα,  ο σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια η «Φλόγα».

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, ενώ θα παρευρεθεί και ο Υπουργός Υγείας Α. Ξανθός.

Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα,  εγκαινιάζουμε το νέο μας Σπίτι. (ώρα προσέλευσης μέχρι 6.45 μ.μ.).Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος. Θα παρευρεθεί ο Υπουργός Υγείας
κ. Ξανθός και  πολλοί επίσημοι και φίλοι του Συλλόγου.
Με τη βοήθεια του Θεού και των ανθρώπων, ένα τρίτο σπίτι έρχεται να καλύψει τις ανάγκες φιλοξενίας των παιδιών μας από την περιφέρεια, για όσο διάστημα πρέπει να παραμείνουν για θεραπεία στα ογκολογικά τμήματα της Αθήνας και να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Το κτήριο είναι δωρεά στη Φλόγα από την κα. Ελισάβετ Φωτεινέλλη Κριτικού, η οποία  μας παρέδωσε ολόκληρο το κτήριο με πληρωμένα συμβολαιογραφικά και φόρους. Μια κυρία, ιδιώτης, η οποία μαζί με το σύζυγο της, τον  αείμνηστο Ιωάννη Κριτικό, έχουν προσφέρει και σε αρκετούς άλλους φορείς διακριτικά και αθόρυβα μόνο και μόνο για τη χαρά της προσφοράς και όχι της προβολής. Το κτήριο ονομάσαμε προς τιμήν της «Σπίτι των Παιδιών – ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΦΩΤΕΙΝΕΛΛΗ ΚΡΙΤΙΚΟΥ». 
Σε ειδικά για το σκοπό αυτό διαμορφωμένους χώρους, θα υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας 9  παιδιών για όσο διάστημα το έχουν ανάγκη. Τα παιδιά μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, για αρκετές μέρες πρέπει να μένουν σε χώρο ιδιαίτερα προστατευμένο μέχρι να αναπτυχθεί και πάλι η άμυνα του οργανισμού τους.
Στο ισόγειο του κτηρίου υπάρχει αίθουσα Εκδηλώσεων / Συνεδρίων, στην οποία θα πραγματοποιούνται ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας με στόχο την ενημέρωση τόσο των οικογενειών μας όσο και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος. Ελπίζουμε επίσης να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε εκδηλώσεις που θα αποφέρουν στη Φλόγα τους πόρους συντήρησης.
Το κτήριο όμως έπρεπε να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας.
Και καταφέραμε, χάρη σε όλους εσάς, να φτιάξουμε ένα πανέμορφο κτήριο αντάξιο του αγώνα των παιδιών μας. Χάρη σε όλους εσάς, που με τη δωρεά σας, μικρή ή μεγάλη, μπήκατε στη στρατιά των φίλων μας, σε όλους εσάς που προμηθευτήκατε από τη Φλόγα τα δωράκια σας, σε όλους εσάς που βρίσκεστε δίπλα μας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Με την ευκαιρία της γιορτής και την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Φλόγα θα τιμήσει στο πρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας, τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων της παιδιατρικής, τους νοσηλευτές και όλο το παραϊατρικό προσωπικό των δύο παιδιατρικών Νοσοκομείων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, που με πραγματική αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, νοσηλεύουν και φροντίζουν τα παιδιά μας. 
Σας περιμένουμε όλους
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ