Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Επιδείνωση του καιρού και παγετός την Πέμπτη

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη το απόγευμα στα βόρεια με χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά και βροχές στα πεδινά.

Ανεμοι βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ στα ανατολικά. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά το πρωί και τη νύχτα.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά.
άνεμοι: αρχικά από δυτικές 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -04 (μείον 4) έως 10 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 15 βαθμούς Κελσίου. στην ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολίτικα τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -03 (μείον 3) έως 15 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ τις πρωινές ώρες.
θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: τοπικές νεφώσεις αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: αρχικά γενικά αίθριος από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 και από τις βραδινές ώρες βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
άνεμοι: βορείου βορειοδυτικοί 2 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγικά Χριστούγεννα στις Πλαταιές

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών "ΩΕΡΟΗ", ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Πλαταιών και η Τοπική Κοινότητα Πλαταιών, διοργανώνουν για 2η συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου,στην Πλατεία Πλαταιών (στις 19:30), την εορταστική εκδήλωση "Μαγικά Χριστούγεννα στις Πλαταιές"! Μαζί με τον Άγιο Βασίλη και τα Ξωτικά του, θα φωταγωγήσουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο! Θα υπάρχουν δώρα, γλυκά, ποτά, αναψυκτικά και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους! Η Γυναικεία Χορωδία Λεύκτρων, θα τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα κάλαντα! Νωρίτερα (στις 17:30), θα πραγματοποιηθεί στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, εκδήλωση με Βυζαντινούς Ύμνους, όπου θα συμμετέχουν η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Θήβας "Ο Ευαγγελιστής Λουκάς" και η Γυναικεία Χορωδία Λεύκτρων! Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας! Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές σε όλο τον κόσμο!!!



Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή ο Μπουφές Αγάπης στην κεντρική πλατεία της Θήβας



Διαβάστε Περισσότερα »

Basket Αγάπης στο κλειστό γυμναστήριο Θήβας

Basket Αγάπης από την Ένωση Συλλόγων “Κάδμος”
 για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

Η Ένωση Συλλόγων  “Κάδμος”, σε μία προσπάθεια στήριξης του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων, διοργανώνει τη χριστουγεννιάτικη γιορτή των ακαδημιών της, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 16:45 στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήβας “Ερρίκος Χατζόπουλος” και παράλληλα καλεί τους πολίτες να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας ( την ημέρα της εορτής), τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των 300 οικογενειών του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου.

Η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου συγχαίρει το Δ.Σ. του ΚΑΔΜΟΥ για την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης καθώς και όλους τους φίλους και τα μέλη του που θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Πράξεις αγάπης και προσφοράς στο συνάνθρωπο  φανερώνουν την ευαισθησία μας απέναντι σε θέματα κοινωνικής μέριμνας αλλά και την πραγματική συμβολή μας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

Συνεχίζουμε χάρη σε όλους εσάς που προσφέρετε!

Σας ευχαριστούμε!

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαββατοκύριακο στην πλατεία Λιβαδειάς συγκεντρώνουμε παιχνίδια για παιδιά που έχουν ανάγκη


Αγαπητοί μας μικροί φίλοι, πιστοί στο ραντεβού μας για έκτη συνεχή χρονιά σας προσκαλούμε να έρθετε στην παρέα μας, συμμετέχοντας στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων. Φέρτε τα δικά σας παιχνίδια που δεν χρησιμοποιείτε, το παραμύθι που το διαβάσατε πολλές φορές, και ότι άλλο εσείς πιστεύετε πως θα είναι χρήσιμο στον φίλο, τον συμμαθητή σας.
Γράψτε τις ευχές σας σε ένα κουτί γάλα, ζωγραφίστε κάτι, δώστε το δικό σας μήνυμα της συμπαράστασης στον πάσχοντα και ελάτε να φτιάξουμε όλοι μαζί το δέντρο της αγάπης.
Οι εθελοντές του τοπικού τμήματος του ΕΕΣ της Λιβαδειάς θα είναι εκεί να σας καλωσορίσουν, να σας αγκαλιάσουν, να σας κεράσουν και με την σειρά τους να σας δώσουν το δικό τους δωράκι για αυτές τις Άγιες Ημέρες.
Ελάτε λοιπόν  να δώσουμε χαρά στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, ραντεβού το πρωί του  Σαββάτου 17  Δεκεμβρίου 2016 από τις 10:00 και το πρωί της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2016 από τις 10:00 στο  περίπτερο του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.
ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ,  ΜΠΟΡΕΙΣ!

Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                       ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγνοείται 65χρονη στους Τσουκαλάδες Λιβαδειάς

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στους Τσουκαλάδες Λιβαδειάς για τον εντοπισμό 65χρονης η οποία έφυγε απο το σπίτι της   χθες το πρωί και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress οι αναζητήσεις ξεκίνησαν χθες  από  συγγενείς και συγχωριανούς, στις περιοχές Αι Λιάς και Κοτρώνα Τσουκαλάδων χωρίς αποτέλεσμα και με το πρώτο φως της ημέρας ζητήθηκαν ενισχύσεις για να συνεχιστούν οι έρευνες.
Στις έρευνες συμμετέχουν πυροσβέστες,αστυνομικοί,η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς  και η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία.
 Η 65χρονη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλονται τα εγκαίνια του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού στην Αλίαρτο

Αναβάλλονται  τα εγκαίνια του Κέντρου  Προστασίας  του Παιδιού στην Αλίαρτο,  λόγω  δυσμενών καιρικών συνθηκών  που αναμένεται να επικρατήσουν  την ημέρα των εγκαινίων.

Ζητούμε συγνώμη για την αναβολή.



 Το  Δ.Σ. του Κέντρου ‘‘H Προστασία Του Παιδιού’’

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: 12χρονος έγινε μοναχός στο Αγιον Ορος


Tον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες του 12χρονου Μιχάλη, ο οποίος πήρε την απόφαση να γίνει μοναχός στο Άγιον Όρος.

Το ανήλικο αγόρι γεννήθηκε στην Κρήτη από Ρουμάνους γονείς. Μέχρι φέτος ζούσε στη Ρώμη, ωστόσο αποφάσισε να αποχωριστεί τα αδέρφια και τους γονείς του για να γίνει μοναχός στο Άγιον Όρος. «Θαμπώθηκε» την πρώτη φορά που αντίκρισε τους μοναχούς, όπως είπε ο ίδιος.

Η συγκεκριμένη ιστορία έγινε γνωστή μέσα από ένα άρθρο του George Crasnean για το περιοδικό Lumea Credintei.

Είναι νόμιμο και ηθικό ένα 12χρονο παιδί να γίνεται μοναχός; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα όλων όσοι αντίκρισαν την απόφαση ενός ανήλικου να απομονωθεί στην Αθωνική Πολιτεία!

Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Μιχάλη αν του λείπει η μητέρα του, εκείνος απάντησε: «Με παρηγορεί η Παναγία εδώ πέρα και μου περνάει η νοσταλγία για τη μητέρα μου».

«Ποιανού ιδέα ήταν να πας σχολείο στο Άγιον Όρος; Των γονιών σου;» τον ρώτησε στη συνέχεια. «Όχι, δική μου. Μόνος μου το αποφάσισα» απάντησε ο Μιχάλης.

Το δημοσίευμα για τον 12χρονο στο περιοδικό Lumea Credintei αναφέρει μεταξύ άλλων:

Ο Μιχάλης (Πέρλεα) είναι 12 ετών. Γεννήθηκε στην Κρήτη και έζησε στην Ρώμη μέχρι φέτος. Η μητέρα του Κορίνα κατάγεται από το Πασκάνι της Ρουμανίας και ο πατέρας του Δημήτριος από την Βραίλα. Στην Ρώμη έχει μία αδελφή, την Ραφαέλα και δύο ακόμη αδελφούς,τον Εφραίμ-Νικόλαο και τον Γαβριήλ. Όλοι είναι μικρότεροί του.

Ο Μιχάλης βοηθούσε στο ιερό τον επίσκοπο Ιταλίας Σιλουανό απ’όταν ήταν 5 ετών.Μόλις πρωτοείδε τους αθωνίτες μοναχούς(από την Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου)-Δανιήλ και Γεράσιμο-άναψε μέσα του ο πόθος για τον Θεό και αποφασίσει να »μετακομίσει»στο Άγιον Όρος.

Το πιο δύσκολο ήταν να αποχωριστεί τα αδέλφια του, κατά τα λεγόμενά του.

-Την μαμά την επιθύμησες, τον ρώτησα εγώ.

-Με παρηγορεί η Παναγία εδώ πέρα και μου περνάει η νοσταλγία γι αυτήν,μου απάντησε καθώς περπατούσαμε γύρω από την Προδρόμου.

-Με το σχολείο πώς τα πας;

-Προς στιγμήν μαθαίνω ελληνικά. Επτά ώρες την ημέρα. Μετά θα παρακολουθήσω τα μαθήματα της Α’ Γυμνασίου.

-Δεν είναι πολύ;

-Πρέπει να μάθω ελληνικά οπωσδήποτε

-Τα ρούχα ποιός σου τα έφτιαξε;

-Ο πατέρας Αθανάσιος(Ο π.Αθανάσιος Προδρομίτης).

Αυτό σημαίνει ότι οι Προδρομίτες πατέρες είναι οι γονείς σου εδώ. Δηλαδή αυτοί σε φροντίζουν.

-Ποιανού ιδέα ήταν να πας σχολείο στο Άγιον Όρος;Των γονιών σου;

-Όχι, δική μου.

-Μόνος σου το αποφάσισες;

-Ναι. Μου διηγήθηκε ο π.Γεράσιμος(Μάρις από την Προδρόμου)για την Αθωνιάδα και αποφάσισα να έλθω στο Άγιον Όρος.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ:ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, επαναφέρει στην Κυβέρνηση, με Ερώτησή του μέσω της Βουλής, σε έντονα επικριτικό ύφος, το πρόβλημα των συνεχιζόμενων ελλείψεων στα Νοσοκομεία, καθώς και σε άλλες δομές και φορείς Υγείας της Βοιωτίας, υπογραμμίζοντας την έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας της Κυβέρνησης να ασχοληθεί με την αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, που αφορούν τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή στη Βοιωτία. Ή έστω να απαντήσει σε σειρά σχετικών Ερωτήσεων του κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου. Όταν μάλιστα είναι δεδομένο ότι, η παροχή υπηρεσιών Υγείας στηρίζεται, σχεδόν αποκλειστικά, στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζόμενων. Η συγκεκριμένη Ερώτηση προς τη Βουλή έχει ως εξής:

«ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 13.12.2016

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Υγείας.

ΘΕΜΑ: Συνεχιζόμενες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα στα Νοσοκομεία της Βοιωτίας.

Σε συνέχεια πολλών, αδικαιολόγητα αναπάντητων, Ερωτήσεων μου (ενδεικτικά για το 2016: 8633/27.09.2016, 7203/22.07.2016, 6830/6.07.2016, 6303/21.06.2016, 4999/21.04.2016, 4175/22.03.2016, 2342/14.01.2016), σχετικά με τα προβλήματα και κενά στα Νοσοκομεία, καθώς και σε άλλους φορείς Υγείας της Βοιωτίας, επαναφέρω, πέραν της μείωσης των διατιθέμενων πόρων, και το σημαντικό ζήτημα των τρεχουσών ελλείψεων,
-τόσο σε ανθρώπινο ιατρικό δυναμικό για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς (σε αναισθησιολόγο, καρδιολόγο, νεφρολόγο, οφθαλμίατρο, ΩΡΛ, ακτινολόγο, αιματολόγο, καθώς και στο χειρουργικό), και για το Νοσοκομείο Θήβας (σε χειρουργό, μικροβιολόγο και ακτινολόγο), καθώς και σε άλλες ειδικότητες προσωπικού (νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό και παραϊατρικό),
-όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα,
και

ΕΡΩΤΩ και πάλι τον κ. Υπουργό

1.    Πού οφείλεται η αδικαιολόγητη έλλειψη στοιχειώδους Κοινοβουλευτικής ευαισθησίας να απαντηθούν οι πιο πάνω Ερωτήσεις μου (ενδεικτικά του 2016) για τα σοβαρά προβλήματα υγειονομικής κάλυψης στο Νομό Βοιωτίας, που ανησυχούν έντονα το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και επαναφέρουν συστηματικά οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς;
2.    Γιατί δεν αντιμετωπίζονται η υποστελέχωση και τα κενά σε προσωπικό και μέσα των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Βοιωτίας, στερώντας, έτσι, από την τοπική κοινωνία κρίσιμες υγειονομικές υπηρεσίες, σε μια ήδη βεβαρημένη κατάσταση;
3.    Πότε και πώς θα καλυφθούν οι ελλείψεις και τα παραπάνω κενά, στο σύνολο των Νοσοκομείων και των άλλων φορέων Υγείας της Βοιωτίας, καθώς και οι ελλείψεις σε διατιθέμενους πόρους;
4.    Ποια η προεργασία στο ενδεχόμενο εγκατάστασης, στο προσεχές διάστημα, στην ευρύτερη περιοχή, περισσότερων προσφύγων και μεταναστών;
      
  Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ»

Διαβάστε Περισσότερα »

H Θήβα ετοιμάζεται για τη δική της «Λευκή Νύχτα»

 Τη δική της λευκή νύχτα ετοιμάζεται να ζήσει για πρώτη φορά η αγορά της Θήβας, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και o Εμπορικός Σύλλογος Θηβών ανακοινώνουν την από κοινού διοργάνωση τριήμερου Φεστιβάλ χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας , της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Θηβαίων.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 «Λευκή Νύχτα» ψώνια έως τα μεσάνυχτα με προσφορές – εκπλήξεις και στη συνέχεια διασκέδαση με το συγκρότημα Ιμάμ Μπαϊλντί στη κεντρική πλατεία.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 η πόλη θα γεμίσει με Άγιους Βασίληδες , ξυλοπόδαρους ,face paint , φουσκωτά και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους φίλους από τις 11:00έως 15:00.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 στην κεντρική πλατεία ο μπουφές της αγάπης θα προσφέρει εδέσματα με την συνεργασία των ξυλοπόδαρων και των Αγ. Βασίληδων.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και ο Εμπορικός Σύλλογος Θηβών ευχαριστεί την Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κα. Φανή Παπαθωμά , το Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο, και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη με το Διοικητικό Συμβούλιο, για την συμβολή τους σ΄αυτήν την διοργάνωση
Διαβάστε Περισσότερα »

6 νέα μεγάλα έργα στη Στερεά ανακοίνωσε ο Μπακογιάννης

Την ένταξη έξι σημαντικών έργων υποδομής, προϋπολογισμού 8.100.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανακοίνωσε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.  Πρόκειται για έργα που στοχεύουν στην τουριστική ανάπτυξη, την ασφάλεια των μετακινήσεων, αλλά και την ενίσχυση των δομών πρόνοιας. Αυτές οι ουσιαστικές παρεμβάσεις, που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, περιλαμβάνονται στο πλαίσιο των, συνολικά, 41 νέων έργων και μελετών της Περιφέρειας με προϋπολογισμό 35.673.57,76  Ευρώ για το 2016.

Τα 6 νέα έργα:

1)  ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΓΛΥΦΑΣ με προϋπολογισμό 2εκατ. €

Επέκταση λιμένα Γλύφας σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές με σκοπό την διευκόλυνση

διακίνησης εμπορευμάτων.

- Δημιουργία ενιαίου μετώπου μήκους 100μ. για ταυτόχρονη εξυπηρέτηση τεσσάρων σκαφών.

- Δημιουργία επαρκούς χερσαίου χώρου ο οποίος να μπορεί να απορροφήσει τον κυκλοφοριακό

φόρτο και τους ελιγμούς των οχημάτων κατά την αποβίβαση και επιβίβαση τους στα οχηματαγωγά.

- Δημιουργία θέσεων στάθμευσης και θέσεων αναμονής οχημάτων.

- Εξοπλισμός του λιμένα με την απαιτούμενη υποδομή.

- Πρόβλεψη χώρου για την μελλοντική κατασκευή κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του λιμένα καθώς και τους χώρους εξυπηρέτησης επιβατών.


2) ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΛΩΤΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ με προϋπολογισμό 2.433.000,00 €

Το Νέο πλωτό Αντλιοστάσιο το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο της συστηθεισόμενης εργολαβίας προς αποκατάσταση της λειτουργίας του, σήμερα ευρίσκεται μετατοπισμένο εκατοντάδες μέτρα από την κανονική του θέση και προσαραγμένο στην όχθη της λίμνης και συγκεκριμένα επικαθήμενο στο κανάλι εκ beton μεταφοράς νερού. Τελευταίο έτος χρήσης και λειτουργίας του αντλιοστασίου ήταν το έτος 2009 ή το 2010. Έκτοτε δεν χρησιμοποιήθηκε διότι τα ακόλουθα έτη ήταν με υψηλή υδροφορία και η στάθμη της λίμνης σε υψηλά επίπεδα, οπότε το χερσαίο αντλιοστάσιο λειτουργούσε αυτόνομα και χωρίς υποβοήθηση από τα πλωτά.

Λόγω της αχρησίας και ουδεμίας επεμβατικής προσπάθειας συντήρησης για μεγάλο χρονικό διάστημα (στην πραγματικότητα εγκατάλειψή του), το αντλιοστάσιο ουσιαστικά ευρίσκεται σε κατάσταση παροπλισμού και πάσχει σε όλη την έκτασή του.


3)ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΟ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΚΑΣΤΡΙ με προϋπολογισμό  2.600.000,00 €

Η προτεινόμενη μελέτη περιλαμβάνει την εκπόνηση τοπογραφικών εργασιών, μελέτη οδοποιίας, γεωλογική μελέτη, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, γεωτεχνική μελέτη, υδραυλική μελέτη, στατική μελέτη καθώς και μελέτη Κτηματολογίου. Προβλέπεται η αύξηση του επιπέδου της ασφάλειας της κυκλοφορίας αλλά και των κυκλοφοριακών συνθηκών της Ε.Ο., ειδικά στο μελετώμενο τμήμα το οποίο αποτελεί και το πλέον νευραλγικό τμήμα της οδού καθόσον η γεωμετρία και το ανάγλυφο επιτρέπουν την υπερβολική αύξηση ταχυτήτων για τον δεδομένο μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

4) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΥΠΟΥ ΜΠΕΛΕΫ ΕΠΙ TOY ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΣΤΡΙΟΥ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ με προϋπολογισμό 230.000 €

Προβλέπεται η κατασκευή νέας γέφυρας τύπου Μπέλεϋ επί του Σπερχειού ποταμού στην περιοχή Καστρίου Ν. Φθιώτιδας. Επίσης προβλέπονται οι εργασίες τοπικού καθαρισμού της κοίτης του Σπερχειού ποταμού και μικρής κλίμακας επεμβάσεις για την κατασκευή των προσβάσεων από και προς τη γέφυρα και την σύνδεσή τους με υφιστάμενη αγροτική οδό.

5) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ TOY ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΠΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ προυπολογισμού 400.000,00 €

Προμήθεια και εγκατάσταση Εξοπλισμού εστίασης. Προμήθεια επαγγελματικών πλυντηρίων για ρούχα και σεντόνια. Προμήθεια συμπληρωματικούεξοπλισμού - ιατρικού και Φυσιοθεραπείας - λειτουργίας του Κέντρου. Συμπλήρωση υφιστάμενου βασικού εξοπλισμού με πρόσθετες αναγκαίες συσκευές.


6) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ  ΤΡΟΠΑΙΟΥ ΣΥΛΛΑ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ προυπολογισμού 437.000,00 €

Προβλέπεται να υλοποιηθούν δράσεις για τη στάση των αυτοκινήτων, την διαμόρφωση κατάλληλων φυτεύσεων κυρίως με καλαμιώνες περιμετρικά της απαλλοτριωμένης έκτασης, καθώς και με διάσπαρτα δέντρα για την παροχή σκιάς στους επισκέπτες, την κατασκευή πληροφοριακών πινακίδων, την κατασκευή δικτύου μονοπατιών γύρω από το αναστηλωμένο μνημείο, ώστε να είναι εφικτή η περιμετρική

κίνηση των επισκεπτών, η κατασκευή περιμετρικά του μνημείου μιας επιφάνειας, ώστε να είναι εφικτή η θέασή του χωρίς να είναι απαραίτητη η συνεχής κοπή της αυτοφυούς βλάστησης, καθώς και η κατασκευή καθιστικών, ώστε να υπάρχει ικανός χώρος στάσης για μια ομάδα επισκεπτών.

Μετά την ψήφιση της ένταξης των έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, στις δηλώσεις του, τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανος που το 2016 «κλείνει» με 41 έργα που δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της Περιφέρειας, αλλά και δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και προόδου.

«Κινούμαστε σε δύο άξονες, ο πρώτος είναι αυτός που περιλαμβάνει την επίλυση σημαντικών προβλημάτων, τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στις υποδομές ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας και ο δεύτερος είναι αυτός που προβλέπει το σχέδιό μας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε μία περίοδο καλπάζουσας ανεργίας, και των συνθηκών εκείνων που θα μας επιτρέψουν να αυξήσουμε έσοδα και να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, με αυτές τις προσπάθειες, παλεύουμε καθημερινά για να ανακουφίσουμε όσους έχουν ανάγκη με υποστήριξη σε αυτούς τους τομείς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χτύπησαν και λήστεψαν πρατηριούχο στην Αταλάντη

Οι ληστές του έστησαν καρτέρι και τον χτύπησαν στο κεφάλι με σιδερολοστό...

Η ληστεία έγινε αργά το βράδυ στη Λοκρίδα και συγκεκριμένα σε βενζινάδικο, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, και πολύ κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Αταλάντης.

Ο ιδιοκτήτης έκλεισε το πρατήριο και πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του για να φύγει. Πριν προλάβει όμως να μπει στο αυτοκίνητο πετάχτηκαν μπροστά του οι δυο κουκουλοφόροι και τον αιφνιδίασαν.

Ο πρατηριούχος δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι με σιδερένιο λοστό και έπεσε κάτω. Οι δυο ληστές του πήραν περίπου 4.000€ που είχε πάνω του από τις εισπράξεις και εξαφανίστηκαν.

Δυστυχώς όλα έγιναν τόσο γρήγορα που το θύμα δεν πρόλαβε να δει και πολλά πράγματα για να βοηθήσει στις έρευνες των αστυνομικών αρχών, που κινητοποιήθηκαν άμεσα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Ο ιδιοκτήτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας όπου του έγιναν κάποια ράμματα στο κεφάλι, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Προσφυγιά των λαών- Κύκλοι της ιστορίας;» Εκδήλωση στο Διοικητήριο Λιβαδειάς

«Προσφυγιά των λαών: Κύκλοι της ιστορίας;» : Ανοικτή πρόσκληση από τις ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Πρόσκληση
Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Βοιωτίας, σάς προσκαλούν να συμμετέχετε σε εκδήλωση με θέμα:
«Προσφυγιά των   λαών: Κύκλοι της ιστορίας;» 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, ώρα 6.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων και πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου Λιβαδειάς  (Φίλωνος 35-39), Λιβαδειά. Στόχος της εκδήλωσης  είναι η ενημέρωση των γονέων, των εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας σε ζητήματα - θέματα που συνδέονται με τους πρόσφυγες και  την φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολικές μονάδες της περιοχής.

ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ                 
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ     
 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΚΑΡΚΑΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ



 ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ:
1.  Μιχάλης Γιαννιός, Διευθυντής Π.Ε. Βοιωτίας
2.  Γεώργιος Μόσχος,   Συνήγορος του παιδιού
3.  Παναγιώτα Γιαννοπούλου, Εκπρόσωπος Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ
4.  Γεώργιος Καπωπόδης, Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα -Χιόνια στα ορεινά και ισχυροί βοριάδες

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Βόρειοι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση από το Βόρεια.

Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός στα ηπειρωτικά κυρίως το πρωί κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα λίγες νεφώσεις οι οποίες το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν.
άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά στα ανατολικά ως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από -4 ως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το βράδυ.
άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 2 ως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
θερμοκρασία: Από -2 ως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης. βαθμιαία από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 το πρωί, τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: Από 5 ως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.
άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
θερμοκρασία: από 6 ως 12 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος. πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 3 ως 9 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από -2 ως 8 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτότυπο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα χαρισματικά παιδιά από το ΤΟΣΥΝ Δήμου Θηβαίων


Την πρώτη του ημερίδα- εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το νεοσύστατο Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Θηβαίων (ΤΟΣΥΝ) στην κατάμεστη αίθουσα “Αρμονία” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου με θέμα “Χαρισματικά Παιδιά, αναγνώριση-διαχείριση από γονείς και εκπαιδευτικούς”  ήταν η κα Δανάη Δεληγεώργη, Ψυχοπαιδαγωγός Κοινωνικής & Συναισθηματικής Ανάπτυξης, Επιστημονικά Υπεύθυνη Χαρισματικότητας της Ελληνικής MENSA, η οποία κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, που παρακολούθησαν το σεμινάριο με ιδιαίτερη προσοχή και συμμετείχαν ενεργά σ' αυτό.

Την κυρία Δεληγεώργη προλόγισε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, καλωσορίζοντάς την στην πόλη της Θήβας και παράλληλα συνεχάρη θερμά τον Πρόεδρο του ΤΟΣΥΝ κ. Σταμάτη Καλαμιώτη και όλα τα μέλη του Δ.Σ.  για την εξαιρετική πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης και την πρωτοτυπία του θέματος του σεμιναρίου, τονίζοντας ότι το νεοσύστατο ΤΟΣΥΝ “άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινωνία των πολιτών και να υλοποιεί δράσεις που αφορούν τους νέους και την πρόοδό τους. Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε στους νέους και τους στηρίζουμε έμπρακτα. Επιθυμούμε τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους”.
Η κα Δεληγεώργη  στην εισήγησή της ανέπτυξε θέματα σχετικά με τη νοημοσύνη, με μύθους και αλήθειες για τα χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά, χαρισματικούς ενήλικες και υπερήλικες αργότερα και πως μπορούν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αφού αναγνωρίσουν αυτή τη χαρισματικότητα να τη διαχειριστούν.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο φωτογραφίες:
: http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/12/blog-post_13.html
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι αποδείξεις που «χτίζουν» το αφορολόγητο με κάρτες

Μία ημέρα μετά την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών συντάσσει τη λίστα με τις δαπάνες που θα γίνονται δεκτές προκειμένου να «χτίζεται» το αφορολόγητο με τη χρήση του πλαστικού χρήματος.

Σε ρεπορτάζ του το Έθνος παρουσιάζει τη λίστα με τις δαπάνες που θα γίνονται δεκτές και θα περιλαμβάνουν αγορές από:

    σούπερ μάρκετ
    πολυκαταστήματα
    καύσιμα
    αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών
    έπιπλα
    είδη οικιακής χρήσης
    ξενοδοχεία
    παροχή υπηρεσιών από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, λογιστές, ψυχολόγους
    εστιατόρια
    ταβέρνες
    μπαρ
    κέντρα διασκέδασης

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ δεν θα γίνονται δεκτές οι αποδείξεις από:

    λογαριασμούς ΔΕΚΟ
    κινητή και σταθερή τηλεφωνία
    δόσεις δανείων
    ενοίκια
    κοινόχρηστα
    ασφάλιστρα
    διόδια

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των διατάξεων που κατατέθηκαν στη Βουλή η υποχρέωση για πληρωμές με πλαστικό χρήμα ορίζεται ως εξής:

    Εισόδημα 1-10.000 ευρώ: Ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με ηλεκτρονική συναλλαγή και μέσα πληρωμής με κάρτα 10%. Άρα για εισόδημα 5.000 ευρώ πρέπει κατ’ ελάχιστον να δαπανηθούν 500 ευρώ μέσω κάρτας, αλλιώς επιβάλλεται πέναλτι φόρου έως 22% ή 110 ευρώ.
    Εισόδημα 10.000,01-30.000 ευρώ: Ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με ηλεκτρονική συναλλαγή και μέσα πληρωμής με κάρτα (Προοδευτική εφαρμογή) 15%. Αυτό σημαίνει υποχρέωση δαπάνης 15% από το πρώτο ευρώ και άρα απαιτούνται 1.500-4.500 ευρώ με κάρτες. Η παράλειψη θα τιμωρείται με ποινή φόρου έως 3520 ευρώ (22%).
    Εισόδημα 30.000,01 και άνω: Ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με ηλεκτρονική συναλλαγή και μέσα πληρωμής με κάρτα (Προοδευτική εφαρμογή) 20% και μέχρι 30.000 ευρώ. Το όριο αυξάνεται «προοδευτικά» από το πρώτο ευρώ και «οριζόντια», οπότε θα απαιτούνται ηλεκτρονικές πληρωμές δαπανών ύψους 6.000 ευρώ –και έως 30.000 ευρώ κατ’ ανώτατον όριο για εισόδημα 150.000 ευρώ το χρόνο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Κάρτα δωρεάν μετακίνησης σε άτομα με αναπηρία - Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών θα χορηγούνται σε Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) δελτία δωρεάν μετακίνησης στα Αστικά Λεωφορεία του νομού και 50% έκπτωση στα υπεραστικά ΚΤΕΛ για το έτος 2016.
Δικαιούχοι είναι όλοι όσοι κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα να μην ξεπερνά τις 23.000 ευρώ ή τις 29.000 ευρώ εάν πρόκειται για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, το οποίο προσαυξάνεται με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω.
Η σχετική εγκύκλιος με τα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις χορήγησης των παραπάνω δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων στην περιοχή των ανακοινώσεων των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας ή στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της περιοχής τους. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Με λεωφορείο στο συλλαλητήριο της Αθήνας οι συνταξιούχοι της Λιβαδειάς

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ!

Αφαιρούν τις συντάξεις μας , την υγεία μας, τις κοινωνικές παροχές.

Μας  φορτώνουν με νέα κοινωνικά βάρη, μας ρίχνουν στον καιάδα.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ  προκλητικά με ψίχουλα ντροπής και κοροϊδίας. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να χρυσώσει το χάπι για τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει και για εκείνα που έχει ήδη δεσμευθεί η κυβέρνηση στο Eurogroup, παραπλανητικά έκανε λόγο για «χορήγηση 13ης σύνταξης», αν και το ποσό που θα δοθεί θα είναι εφάπαξ. Επί της ουσίας θα δοθούν κατά μέσο όρο 385 ευρώ στους συνταξιούχους που τους μείωσε τις συντάξεις με το τρίτο μνημόνιο και διατήρησε τις μειώσεις συντάξεων και την κατάργηση 13ης και 14ης συνταξης με τα δύο προηγούμενα μνημόνια.

Eπιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής προσπαθώντας να εξαγοράσει την ανοχή στα παλιά και νέα αντιλαϊκά φορομπηχτικά μέτρα.

Kατάργησε την κατώτερη σύνταξη των 486 ευρώ με αποτέλεσμα να δίνονται συντάξεις που φτάνουν τα 270-300 ευρώ. Οι συνταξιούχοι που έκαναν αίτηση μετά τις 13 Μαΐου του 2016, θα έχουν μειώσεις στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις έως 35% ενώ το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2017 πρέπει να έχει τελειώσει ο επανυπολογισμός που αφορά και τους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και όσους έχουν καλύτερες συντάξεις δηλαδή θα υπάρξει νέα μεγάλη σφαγή για όλους.

Το κίνημα των συνταξιούχων από τον αγώνα δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Δεν θα υποταχθεί, δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα. Για εμάς τίποτα δεν τελείωσε, τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί.

Απαιτούμε την παροχή δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Την κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων, την άμεση ανακεφαλαιοποίση όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Η μόνη λύση είναι

να ενώσουμε τις φωνές μας με τους συναδέλφους από όλη τη χώρα

ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΩΡΑ 5μ.μ.

Από τη Λιβαδειά θα ξεκινήσει δωρεάν Λεωφορείο από το Ζάππειο στις 2μ.μ.

Να μη λείψει κανένας από το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Αθήνας.

Οργανωμένοι στα Σωματεία μας. Πιο δυνατοί στους αγώνες μας. Δηλώστε τώρα τη συμμετοχή σας, γραφτείτε στα σωματεία σας, να τους αναγκάσουμε να ακούσουν την αγανάκτησή μας.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΑΘΗΝΑ!
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΚΑ – ΟΑΕΕ Επαρχίας ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ