Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Καλά Χριστούγεννα από το Permissos press! Η γέννηση του Χριστού ας φέρει την ελπίδα

 Σας ευχόμαστε ολόψυχα και εμείς από το Permissos press,ότι καλύτερο σε εσάς και στις οικογένειές σας, με περισσότερα καλά νέα και λιγότερα δυσάρεστα.
Οι μέρες των Χριστουγέννων ας μεταφέρουν λίγη μαγεία στη ζωή μας και ας βάλουν περισσότερα χρώματα στην παλέτα της καθημερινότητάς μας!
Ας προσπαθήσουμε όλοι μας, αυτές τις γιορτές, να ξαναβρούμε το χαμόγελο μας και κυρίως να χαρίσουμε χαμόγελα σ’ αυτούς που αγωνίζονται καθημερινά για μια καλύτερη ζωή, τη ζωή που τους αξίζει!

Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους!
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα γιορτινά του ο Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου στην Αλίαρτο


Στα γιορτινά του ο  Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αλίαρτο
,ετοιμάζεται για την μεγάλη γιορτή.
Το πρωί των Χριστουγέννων, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό  θα τελεσθεί ο Όρθρος της εορτής και η Θεία Λειτουργία

Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου


Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ένα αειθαλές δέντρο, συνήθως έλατο, που διακοσμείται με φώτα και στολίδια στο πλαίσιο τού εορτασμού των Χριστουγέννων.

Η χρήση αειθαλούς δέντρου, στεφανιού και γιρλάντας ως συμβόλων της αιώνιας ζωής, αποτελούσε έθιμο των αρχαίων Αιγυπτίων, των Κινέζων και των Εβραίων. Η λατρεία των δέντρων, που ήταν συνηθισμένο φαινόμενο ανάμεσα στους ειδωλολάτρες Ευρωπαίους, επιβίωσε και μετά τον εκχριστιανισμό τους σε διάφορα έθιμα.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των νεώτερων χρόνων προέρχεται από τη Γερμανία. Σε ένα λαϊκό μεσαιωνικό δράμα για τον Αδάμ και την Εύα το κυριότερο εξάρτημα τού σκηνικού ήταν ένα έλατο διακοσμημένο με μήλα, το οποίο συμβόλιζε τον Κήπο της Εδέμ.

Οι Γερμανοί έστηναν δέντρο του Παραδείσου μέσα στα σπίτια τους στις 24 Δεκεμβρίου, θρησκευτική γιορτή του Αδάμ και της Εύας. Αρχικά κρεμούσαν πάνω του λεπτά μπισκότα (συμβόλιζαν την όστια, το χριστιανικό σύμβολο της σωτηρίας), τα οποία αντικαταστάθηκαν αργότερα από μπισκότα σε διάφορα σχήματα. Στη διακόσμηση προσέθεταν συχνά και κεριά, τα οποία συμβόλιζαν τον Χριστό.

Στο ίδιο δωμάτιο υπήρχε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και η πυραμίδα των Χριστουγέννων, μια τριγωνική ξύλινη κατασκευή με ράφια, πάνω στην οποία τοποθετούσαν χριστουγεννιάτικα ειδώλια, κλαδιά, κεριά και ένα αστέρι.

Τον 16ο αιώνα είχε ήδη συντελεστεί η συγχώνευση της πυραμίδας των Χριστουγέννων και του δέντρου του Παραδείσου, από την οποία προήλθε το δέντρο των Χριστουγέννων.

Μέχρι τον 18ο αιώνα το έθιμο τού χριστουγεννιάτικου δέντρου είχε διαδοθεί ευρέως στον χώρο των Γερμανών Προτεσταντών, αλλά η παράδοση αυτή απέκτησε βαθιές ρίζες στην Γερμανία μόνο τον επόμενο αιώνα.

Στην Αγγλία εισήχθη στις αρχές τού 19ου αιώνα και έγινε ευρύτερα γνωστό στα μέσα της ίδιας εκατονταετίας, χάρη στις προσπάθειες του Γερμανού πρίγκιπα Αλβέρτου, συζύγου της βασίλισσας Βικτωρίας. Στο βικτωριανό δέντρο κρεμούσαν με κορδέλες και χάρτινες αλυσίδες διάφορα κεριά, γλυκά και εντυπωσιακά κέικ.

Στη Βόρεια Αμερική τα χριστουγεννιάτικα δέντρα εισήχθησαν από τους Γερμανούς αποίκους στις αρχές τού 17ου αιώνα και έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή τον 19ο αιώνα. Εξίσου δημοφιλή ήταν στην Αυστρία, την Ελβετία, την Πολωνία και την Ολλανδία. Κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα οι Αμερικανοί ιεραπόστολοι εισήγαγαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Κίνα και την Ιαπωνία, όπου επικράτησε η διακόσμησή τους με περίπλοκα σχέδια από χαρτί.

Στις 22 Δεκεμβρίου 1882, ο Τόμας Έντισον ηλεκτροφώτισε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νέα Υόρκη, αντικαθιστώντας τα κεριά με ηλεκτρικούς λαμπτήρες, που ο ίδιος είχε ανακαλύψει.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα

Το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου εισήχθη στην Ελλάδα επί Βαυαροκρατίας, όταν τα Χριστούγεννα του 1834 στολίστηκε με δέντρο η κατοικία του Όθωνα στο Ναύπλιο και συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια στο παλάτι των Αθηνών.

Στις 24 Δεκεμβρίου 1843 στήθηκε για πρώτη φορά χριστουγεννιάτικο δέντρο σε ελληνικό σπίτι και συγκεκριμένα στο αρχοντικό του Ναξιώτη Ιωάννη Παπαρρηγόπουλου, γενικού Προξένου της Ρωσίας στην Αθήνα.

Το έθιμο, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, άργησε να εξαπλωθεί στην χώρα μας. Μόλις την δεκαετία του ‘30 κάποια αστικά σπίτια άρχισαν να στολίζουν χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ μεταπολεμικά το έθιμο διαδόθηκε ταχύτατα τόσο στις πόλεις, όσο και στην επαρχία.

Μια προσπάθεια να αντικατασταθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ελληνοπρεπέστατο καραβάκι στα μέσα της δεκαετίας του '70 δεν ευοδώθηκε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές απο τον πρώην Δήμαρχο Λεβαδέων Αριστείδη Ρούσαρη


Διαβάστε Περισσότερα »

22 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, (1) μαχαίρι, (5.250) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και (78) λαθραία πακέτα τσιγάρων

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά είκοσι δύο (22) άτομα και συγκεκριμένα:

Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για κλοπή τσάντας από ημεδαπή, η οποία βρέθηκε στη κατοχή τους και κατασχέθηκε.

Τέσσερα (4) άτομα για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ειδικότερα δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, στη κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης, μία ημεδαπή στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, στη κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης, καθώς και ένας ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, στη κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν (5.250) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, (78) λαθραία πακέτα τσιγάρων και ένα μαχαίρι.

Εννέα (9) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο στη Στυλίδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, δύο στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, δύο στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, καθώς και ένας στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας.

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα ένας ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας, ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς και ένας αλλοδαπός στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέλος, ημεδαπή στη Λαμία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν στο Καραντάς Καφεδάκι-Τσιπουράκι με Live και σπέσιαλ μενού!

 Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν στο
Καραντάς Καφεδάκι-Τσιπουράκι με Live και σπέσιαλ μενού!  Ο Γιάννης,  ο Χάρης Κώνστας και η Έφη Μπεκιάρη, έχουν ετοιμάσει για σας ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα να να διασκεδάσετε, όπως αρμόζει στην ξεχωριστή αυτή βραδιά.

Πληροφορίες - Ρεζερβέ: 2264041001
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες Ευχές απο τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρώτα κάλαντα άκουσε σήμερα ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιος

Τα πρώτα κάλαντα άκουσε σήμερα 23 Δεκεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος από μικρά παιδιά του Συλλόγου Μικρασιατών Θήβας, τα οποία τον επισκέφθηκαν στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Θήβα για να του ευχηθούν Καλά Χριστούγεννα.

Τα παιδιά συνόδευαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μικρασιατών Θήβας. Ο Σεβασμιώτατος ανταπέδωσε τις ευχές ευχόμενος σε όλους Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και στα παιδιά ευχήθηκε καλή πρόοδο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Απονομή επάθλων από τη Δήμαρχο Λεβαδέων στους νικητές του σχολικού πρωταθλήματος σκακιού

Τα έπαθλα στους νικητές του σχολικού πρωταθλήματος σκακιού απένειμε σήμερα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, παρουσία και των Αντιδημάρχων κ.κ. Σωτήρη Καρβούνη και Χρήστου Παπαθανασίου, που διοργάνωσε με επιτυχία ο Σκακιστικός Όμιλος Λιβαδειάς, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, στο κτήριο του πρώην Πανεπιστημίου και έλαβαν μέρος 44 παιδιά από το 1ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων εντυπωσιασμένη από το επίπεδο των σκακιστικών ικανοτήτων των παιδιών ευχήθηκε καλή συνέχεια στην προσπάθεια τους, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Σκακιστικό Όμιλο Λιβαδειάς για τις πρωτοβουλίες του για την ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χρόνια Πολλά απο τον Πρόεδρο των Πλαταιών


Διαβάστε Περισσότερα »

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο κόμβος της «Ξηριώτισσας»



Στην κυκλοφορία παραδόθηκε σήμερα, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη ο κόμβος της «Ξηριώτισσας» που αναμένεται να διευκολύνει την κυκλοφορία στον άξονα Αθήνας-Δομοκού.

Πρόκειται για ένα έργο που, όπως δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Ευθύμιο Καραΐσκο, «παραδόθηκε όπως έπρεπε και στην ώρα του» και εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό επισκεπτών και κατοίκων οδηγών.

Ο κόμβος της "Ξηριώτισσας", κόστισε περίπου 3 εκατ. ευρώ και με την ολοκλήρωσή του βελτιώνεται η ισόπεδη διασταύρωση δύο εθνικών οδών (ΕΟ Λαμία-Στυλίδα-Βόλος και ΕΟ που παρακάμπτει ανατολικά τη Λαμία και συνδέει την ΠΑΘΕ με την Εθνική οδό με αριθμό 3: Ελευσίνα-Θήβα-Λειβαδιά-Λαμία-Λάρισα-Κοζάνη-Βεύη).

Επίσης, βελτιώνεται η συνάντηση της εθνικής οδού που παρακάμπτει τη Λαμία (σύνδεση ΠΑΘΕ με ΕΟ 3) με τη σιδηροδρομική γραμμή Λαμίας – Στυλίδας.

«Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για να αποδοθεί σε όλους τους οδηγούς και τους κατοίκους, ένα σημαντικό έργο στην ώρα του. Χαίρομαι γιατί οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνταν τόσα χρόνια, σήμερα υποδέχονται τα νέα δεδομένα που ανακύπτουν από το έργο, με μεγάλη ανακούφιση. Εμείς έχουμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένη δουλειά και συνεχίζουμε να την κάνουμε καθημερινά. Είναι φανερό πλέον ότι η συνταγή μας που λέει: μελέτη, εξειδίκευση, δουλειά και επίτευξη στόχων, πετυχαίνει και η Περιφέρειά μας πλέον έχει μπει σε άλλη πορεία. Πορεία με λύσεις πραγματικές, όχι με λόγια και πολιτική».
Διαβάστε Περισσότερα »

Υποχωρεί το κρύο σήμερα - Καλύτερος ο καιρός ανήμερα τα Χριστούγεννα

Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στην Κρήτη - Ανήμερα τα Χριστούγεννα στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν νεφώσεις
Βελτιωμένος καιρός αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας τις ημέρες των Χριστουγέννων, με τοπικές νεφώσεις και σταδιακή εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο. Μοναδικό πρόβλημα ως προς τις μετακινήσεις θα αποτελέσει ο παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα ορεινά, στα ημιορεινά και στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρός. Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα στην Κρήτη και στο Καστελόριζο να είναι τοπικά έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά, αλλά μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, αλλά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -11 έως 6 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 11, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 12, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 11, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 5 έως 9 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή βροχή ή χιονόνερο στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Σαρωνικό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και πολύ κρύο νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, και παροδικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα πέσουν στους -4 βαθμούς Κελσίου.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν νεφώσεις, οι οποίες στην Κρήτη θα δίνουν κατά διαστήματα τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο φτάνοντας στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στους 10-11 βαθμούς και στα νότια στους 13-15 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός. Παράλληλα τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστίες Δημάρχου Λεβαδέων προς χορηγούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες της προς την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας,  τον Όμιλο COSMOTE, την εταιρεία Ιωάννης Β. Χουσιάδας & ΣΙΑ Ο.Ε. και τον κ. Νικόλαο Ρεμπάπη για τη στήριξη που προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων με τις χορηγίες τους, συμβάλλοντας σημαντικά στη χριστουγεννιάτικη διανομή προϊόντων σε 220 οικογένειες δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Η προσφορά τους είναι αξιέπαινη, καθώς στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, έδειξαν έμπρακτα τη διάθεσή τους να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.  


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων Ώρα Ευθύνης - Ευχές για τα Χριστούγεννα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γκλέτσος για το έργο στη Ξηριώτισσα

‘’«Είπαμε, ξαναείπαμε και ξαναλέμε με ξένα κόλλυβα»

Κόμβος στη Ξηριώτισσα. Έργο του πρώην Περιφερειάρχη κ. Περγαντά. Λόγω της περιρρέουσας κατάστασης και με τη πλάτη στο τοίχο, πριν ολοκληρωθεί εντελώς το έργο, γιατί δυσκολεύονται από όλα αυτά που τους συμβαίνουν και θα τους συμβούν στο άμεσο μέλλον, ανθρωπάκια με ελάχιστο πολιτικό ανάστημα, πάνε να κάνουνε φιέστες εγκαινίων. Ο πανικός μεγαλώνει, συνεχίζεται, θα γίνει τσουνάμι και να είστε σίγουροι ότι οι πολιτικοί πνιγμοί έπονται.’’

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Λεβαδέων



Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την  27η  Δεκεμβρίου   2016, ημέρα  Τρίτη και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

Σε περίπτωση απουσίας σας , παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής στο τηλέφωνο  2261350817 προκειμένου να προσκληθεί αναπληρωματικό μέλος.

Τα   θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.     Κατακύρωση δημοπρασίας για την «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ».
2.    ΄Εγκριση δαπανών που έχουν γίνει από την παγία προκαταβολή στην Τοπική Κοινότητα Παρορίου.
3.    ΄Εγκριση πίστωσης ποσού 8.350,66 ευρώ για υποχρέωση παρελθόντων ετών.
4.    Διαβίβαση του υπ΄ αριθμόν 31076/19.12.2016 εγγράφου της Επιτροπής Διαγωνισμού για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ (2016).
5.    Αποδοχή χορηγίας της COSMOTE A.E.     2000,00  ευρώ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λεβαδέων.
6.    Απόδοση λογαριασμού για την πληρωμή δαπάνης από την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής πληρωμής FAST PASS  των διοδίων μέσω πομποδέκτη.
7.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
8.    Έλεγχος δικαιολογητικών των δαπανών (ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ) που πληρώθηκαν από την παγία προκαταβολή και έκδοση χρηματικών ενταλμάτων για αποκατάσταση αυτής.
9.    Έγκριση δαπανών που έχουν γίνει από την πάγια προκαταβολή στην Τοπική Κοινότητα Μαυρονερίου.


                                                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΛΟ 2017!

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ.  ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ.

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ.

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

ΜΕ ΤΗ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΟΠΗ, ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΝ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

www.ebassiakos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απατεώνες πήραν 45.000€ από τη γιαγιά στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας




Δεν πίστευαν στη τύχη τους οι απατεώνες που κατάφεραν να πάρουν από την ηλικιωμένη όλα τα χρήματα που είχε κρυμμένα στο σπίτι....

Το απίστευτο συμβάν έγινε την περασμένη εβδομάδα στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Οι δυο απατεώνες συστήθηκαν στην 75χρονη ως υπάλληλοι της ΔΕΗ. Της μίλησαν για τις εκπτώσεις που μπορεί να έχει στο λογαριασμό της και αφού κέρδισαν την εμπιστοσύνη της, της είπαν ότι θα πρέπει να κάνουν έναν ελέγχο στο ρολόι και τον ηλεκτρικό πίνακα.

Οι "τεχνικοί" διαπίστωσαν διαρροή στον πίνακα και την είπαν ότι υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς μέχρι να επιδιορθώσουν τη βλάβη. Την έπεισαν μάλιστα και ότι θα έπρεπε να βγάλει τα χρήματα που ίσως υπήρχαν στο σπίτι έξω από αυτό γιατί θα μπορούσαν να καούν.

Δυστυχώς η ηλικιωμένη δεν κατάλαβε ότι είχε να κάνει με απατεώνες και έβγαλε τα χρήματα από την κρυψώνα. Η συνέχεια ήταν εύκολη για τους απατεώνες αφού με την μέθοδο της απασχόλησης την πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν.

Βέβαια ούτε οι ίδιοι δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η λεία τους θα ήταν 45.000€.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ούτε τα παιδιά της ηλικιωμένης γνώριζαν ότι υπήρχαν αυτά τα χρήματα κρυμμένα στο σπίτι.

Οι απατεώνες μιλούσαν άπταιστα Ελληνικά, ήταν περίπου 40 ετών και έφυγαν με ένα μικρό μαύρο αυτοκίνητο.

Το να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να ενημερώνουμε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες για τους απατεώνες που κυκλοφορούν και σκαρφίζονται απίθανους τρόπους για να τους πάρουν το κομπόδεμα, είναι περιττό.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ