Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στον Άγιο Θωμά Τανάγρας-ΦΩΤΟ


Ο Δήμος Τανάγρας και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγ. Θωμά συνεργάστηκαν, ώστε να περατωθεί επιτυχώς η Χριστουγεννιάτικη βραδιά στον Άγιο Θωμά, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου
Είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο συνάμα , τόσοι άνθρωποι να ανταποκρίνονται, να βοηθούν και να συνεργάζονται για την επίτευξη ενός στόχου, προσανατολισμένου στο πνεύμα των ημερών επ’ ωφελεία των παιδιών μας.

Η βραδιά ξεκίνησε με το Χριστουγεννιάτικο Κυνήγι Θησαυρού και ολοκληρώθηκε με τους ταχυδακτυλουργούς της ομάδας PEPPITO
Αν και πολλοί δεν το επιθυμούν , θεωρούμε υποχρέωσή μας να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας και να κάνουμε μνεία στο όνομά τους, καθώς χωρίς αυτούς η εκδήλωση δεν θα ήταν εφικτή.

Ευχαριστούμε τους:

1. Δήμο Τανάγρας και τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση για τη συνεργασία
2. Αντιδήμαρχο κα Γωγώ Καμπιώτου , που αρκετά αγχώσαμε και ταλαιπωρήσαμε για την άψογη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή της.
3. Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κο Σωτήρη Κοκκόση για την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή του στο Κυνήγι του Θησαυρού.
4. Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου κα Σπυριδούλα Παπαδημητρίου που με θέρμη υποστήριξε και κοινώνησε τη δράση στα παιδιά, καθώς και τις νηπιαγωγούς του χωριού μας.
4. Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Κεραυνού για την υποστήριξη. Ιδιαίτερα τους Δημήτρη Χρυσικό, Δημήτρη Τζελά, Περικλή Καβά, Χρήστο Στέρπη που με πολύ αγάπη αγκάλιασαν τη δράση αψηφώντας το κρύο της ημέρας.
5. Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων για την υποστήριξη και ιδιαίτερα το μέλος του Δήμητρα Ζιώγα για την πολύτιμη βοήθειά της στο συμμάζεμα της αίθουσας.
6. Μέλη του συλλόγου γυναικών για τη βοήθειά τους στο σερβίρισμα την ώρα του πανικού.
5. Καφέ Γαρδένια, Γκίνης και Ψαλίδας που φιλοξένησαν δοκιμασίες εύρεσης του θησαυρού.
6. Κώστα Ψαλίδα για την προσφορά σοκολάτας
7. Σπύρο Παπά για την προσφορά του κρασιού
8. Ειρήνη Κιόκια για την παρασκευή γλυκών
9. κο Νίκο που… βοήθησε τον Αϊ Βασίλη να μοιράσει τα δώρα.
10 Κώστα Καρλατήρα για την προσφορά δώρων
11. Μάντω Αναστασίου για τη βοήθεια στο παιχνίδι
12. Δίδυμο του PEPPITO MAGIC SHOW που ενθουσίασε τα παιδιά.
13. Γονείς και παιδιά που λάβατε μέρος στο κυνήγι του θησαυρού και βοηθήσατε τον Αϊ Βασίλη να βρει τη ζώνη του, παρά το τσουχτερό κρύο.

    Αν πάλι ξεχάσαμε και κάποιον να μας συμπαθάτε μέρες που είναι.

    Ας επικοινωνήσει μαζί μας να συμπληρώσουμε τη λίστα


   βάλτε μας κρασί να πιούμε
    και του χρόνου να σας πούμε
    Καλή Χρονιά

Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτή των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος την ημέρα των Χριστουγέννων με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

Στο τέλος της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα Χρόνια Πολλά, υγιεινά και ευφρόσυνα, και κάθε ευλογία του νηπιάσαντος Κυρίου μας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρό τροχαίο με φαντάρους στην Εύβοια– Χαροπαλεύει 19χρονος

Η παρέα των νεαρών επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα στο δρόμο Λεπούρων - Κανήθου στην Εύβοια.

Τέσσερις φίλοι, δυο 19χρονοι και δυο 22χρονοι, εκ των οποίων οι δυο είναι φαντάροι, επέστρεφαν στις 04:00 τα ξημερώματα των Χριστουγέννων από νυχτερινή διασκέδαση.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο και στη συνέχεια κατέληξε σε παρακείμενο αρδευτικό τσιμεντένιο κανάλι.

Από την εκτροπή τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο ένας 19χρονος φαντάρος της παρέας.

Ο 19χρονος διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις νεαροί είναι από τα Στύρα Ευβοίας και ο ένας από το Παλαιό Φάληρο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα: Πότε καθιερώθηκε η γιορτή και τι ακριβώς γιορτάζουμε

Γιατί καθιερώθηκε η 25η Δεκεμβρίου ως ημέρα γέννησης του Χριστού;

Η αλήθεια είναι πως σε κανένα κείμενο δεν αναφέρεται η ακριβής ημερομηνία γέννησης του Χριστού.

Αλλωστε, τα πρώτα χριστιανικά χρόνια η γέννηση του Χριστού δεν αποτελούσε ιδιαίτερη γιορτή και οι χριστιανοί την γιόρταζαν μαζί με τη βάφτιση στις 6 Ιανουαρίου. Μάλιστα σύμφωνα με την παράδοση πρώτος ο Μέγας Βασίλειος στην Καισάρεια της Καππαδοκίας το έτος 376 μ.Χ εκφώνησε την πρώτη ομιλία για τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Νωρίτερα πάντως το 354 μ.Χ μετά από πολλές αντιρρήσεις ορίστηκε στη Ρώμη επί Πάπα Ιουλίου Α’ σαν ημέρα γέννησης του Χριστού η 25η Δεκεμβρίου για τον εξής λόγο:

Η ημέρα ήταν καθιερωμένη από τους Ρωμαίους σαν ημέρα γέννησης του Περσικού θεού Μίθρα. Οι Ρωμαίοι επιστρέφοντας από πολέμους της Ανατολής έφεραν μαζί τους την λατρεία πολλών θεών. Από τους πιο δημοφιλείς ήταν ο Μίθρας γιατί ήταν ο θεός του φωτός, του Ήλιου που μάχεται και διώχνει το σκοτάδι.

Το Γενέθλιον του είχε συνδυαστεί με τη χειμερινή τροπή του ήλιου που στις 25 Δεκεμβρίου αρχίζει να κερδίζει έδαφος και να στέκεται περισσότερο στο Ουράνιο στερέωμα.

Αυτή ήταν ημέρα χαράς για τους Ρωμαίους διότι έφευγε το σκοτάδι και ερχόταν το φως. Ήταν μέρα τόσο γιορτινή και αγαπητή που καμία απειλή, προτροπή των πατέρων της Εκκλησίας δε στάθηκε ικανή να ελαττώσει τη συμμετοχή των πρώτων Χριστιανών.

Γι’ αυτό οι πατέρες της Εκκλησίας βρήκαν ένα δοκιμασμένο μέσο, την «υποκατάσταση». Όρισαν δηλαδή την 25η Δεκεμβρίου σαν ημέρα γέννησης του Χριστού, δηλαδή του νέου Ήλιου που έδιωξε τα σκοτάδια της ειδωλολατρίας, από τις ψυχές των ανθρώπων και τις πλημμύρισε με χριστιανικό φως.

Έτσι στις 25 Δεκέμβρη ο ένας Ήλιος υποκατέστησε τον άλλο με αποτέλεσμα η ημερομηνία να οριστεί ως η επίσημη ημερομηνία γέννησης του Χριστού.

Ο εορτασμός της Γεννήσεως στις 25 Δεκεμβρίου πέρασε και από τη Δύση στην Ανατολή γύρω στο 376. Μάλιστα το 386 ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος παρότρυνε την εκκλησία της Αντιόχειας να συμφωνήσει στην 25η Δεκεμβρίου ως ημέρα εορτασμού της Γέννησης.

Πολύ αργότερα το 529 ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός απαγόρευσε την εργασία και τα δημόσια έργα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και τα ανακήρυξε δημόσια αργία. Ως το 1100, καθώς είχε επεκταθεί η δράση των ιεραποστολών στις παγανιστικές ευρωπαϊκές φυλές, όλα τα έθνη της Ευρώπης γιόρταζαν τα Χριστούγεννα.

Τι αναφέρουν οι γραφές για τη γέννηση του Χριστού

Εκ των τεσσάρων Ευαγγελιστών μόνο ο Λουκάς και ο Ματθαίος αρχίζουν τις αφηγήσεις τους από τη Γέννηση του Ιησού. Οι δύο αυτές περιγραφές φέρονται να συμπληρώνουν η μία την άλλη. Ενώ πληρέστερη φέρεται του Λουκά.

Από τον συνδυασμό των παραπάνω και άλλων πηγών, το ιστορικό έχει ως εξής:

Επί Ρωμαίου Αυτοκράτορα Οκταβιανού Αυγούστου και Ηγεμόνα Κυρήνιου της Συρίας , διατάχθηκε απογραφή πληθυσμού σε όλη την Αυτοκρατορία. Άγγελος Κυρίου επισκέφθηκε τον Ιωσήφ και τον ενημέρωσε για την Θεία Γέννηση του Θεανθρώπου εκ της Παρθένου Μαρίας (Ματθαίος Α’ 20).

Τότε ο Ιωσήφ παρέλαβε την Μαρία και από την Ναζαρέτ ήλθαν στη Βηθλεέμ (της Ιουδαίας) που Βασιλεύς της περιοχής ήταν ο Ηρώδης ο Μέγας όπου και γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός (Ματθ. Β’ 1, – Λουκ. Β’ 4-7). Άγγελος Κυρίου εμφανίζεται σε ποιμένες αγγέλλοντας το χαρμόσυνο γεγονός ενώ πλήθος αγγέλων ψάλλουν «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία» (Λουκ. Β’ 8-14).

Ενώ συμβαίνουν αυτά άστρο φωτεινό εξ Ανατολής οδηγεί τρεις Μάγους προς τα Ιεροσόλυμα που μετά συνάντηση με τον Βασιλέα Ηρώδη συνεχίζουν και φθάνουν στη Βηθλεέμ όπου μαζί με τους βοσκούς προσκυνούν τον Θεάνθρωπο προσφέροντας Χρυσόν Λίβανο και Σμύρνα. (Ματθ. Β’ 2-12).

Οι χριστιανοί θεωρούν ότι η γέννηση του Χριστού εκπληρώνει τις προφητείες των Εβραϊκών Γραφών και ότι ως Μεσσίας ήλθε για να λυτρώσει τους ανθρώπους από τις αμαρτίες τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Γλέντι του Θεσπιακού


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Τηλ.κρατήσεων: 6979203519
Διαβάστε Περισσότερα »

Επικίνδυνη για την καρδιά η εορταστική περίοδος

Την περίοδο των εορτών παρατηρείται αύξηση στους θανάτους από καρδιολογικά αίτια η οποία όμως δεν σχετίζεται με το κρύο, αλλά με τις γιορτές καθ’ εαυτές, προειδοποιούν επιστήμονες από την Αυστραλία.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν στη Νέα Ζηλανδία, όπου ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος αποτελούν τους καλοκαιρινούς μήνες του χρόνου, διαπίστωσαν ότι από τις 25 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου αυξάνονται κατά 4% οι θάνατοι αυτοί.

Το ίδιο φαινόμενο είχε πρωτοπαρατηρηθεί στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη όπου ανήκει και η Ευρώπη, αλλά έως τώρα οι επιστήμονες πίστευαν ότι οφείλεται κυρίως στο ψύχος, λένε οι ερευνητές.

Τα νέα ευρήματά όμως υποδηλώνουν πως η αιτία είναι ανεξάρτητη από την εποχή του χρόνου, κατά τον επικεφαλής ερευνητή δρα Τζος Νάιτ, από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Τί μπορεί να φταίει; Πολλά, απαντά ο δρ Νάιτ. Μερικές πιθανές αιτίες θα μπορούσαν να είναι η πολυφαγία, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και γλυκισμάτων, το ξενύχτι, το στρες των αλλεπάλληλων προετοιμασιών ή ακόμα καιτο ότι πολλοί ασθενείς παίρνουν πρόωρα εξιτήριο από τα νοσοκομεία για να βρίσκονται με την οικογένειά τους.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς (JAHA), πραγματοποιήθηκε με ανάλυση των αιτιών θανάτου στη Νέα Ζηλανδία μεταξύ 1988 και 2013.

Συνολικά κατ’ αυτήν την περίοδο σημειώθηκαν 738.409 θάνατοι, εκ των οποίων οι 197.109 ήταν από καρδιολογικά αίτια.

Αν και η μελέτη δεν κατέγραψε τις ακριβείς θερμοκρασίες στη Νέα Ζηλανδία, η χώρα έχει νησιωτικό κλίμα που σχεδόν αποκλείει τις ακραίες θερμοκρασίες που σχετίσθηκαν με το «φαινόμενο των Χριστουγέννων» σε προγενέστερες μελέτες.

Τί πρέπει, όμως, να κάνουμε; «Είναι δύσκολο να γίνουν συστάσεις τη στιγμή που δεν ξέρουμε τις αιτίες του φαινομένου, αλλά καλό θα ήταν να αποφεύγει κανείς ή έστω να περιορίζει δραστικά τα πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες τρόφιμα, το κάπνισμα και την υπερκατανάλωση αλκοόλ», λέει ο δρ Νάιτ.

«Καλό είναι επίσης όποιος πάσχει από χρόνια νοσήματα που επιβαρύνουν την καρδιολογική υγεία, να φροντίσει να έχει επαρκή αποθέματα από τα φάρμακά του και να τηρεί απαρέγκλιτα τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού του. Αν τέλος νιώσει ενοχλήματα ύποπτα για καρδιολογικό πρόβλημα, πρέπει να απευθυνθεί αμέσως σε έναν γιατρό».
Πηγή : Web Only
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καιρός των Χριστουγέννων - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές, με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά τόσο τις πρωινές όσο και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με νεφώσεις να αναπτύσσονται από το απόγευμα που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Ανεμοι: Θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.

Ανεμοι: Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και αργά τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές η χιονόνερο και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 5 και κατά διαστήματα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά αίθριος και βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 και από το μεσημέρι έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στις Σποράδες βορειοδυτικοί 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις και στην Κρήτη το πρωί ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση στα δυτικά, όμως από το βράδυ και από τα βόρεια οι νεφώσεις εκ νέου θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά.

Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια θα πυκνώσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο ΦΕΚ η τροπολογία για μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η τροπολογία για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων στους δήμους. Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr με τη νέα ρύθμιση  που συμπεριλήφθηκε στο ν/σ ως άρθρο 54 στο νόμο 4447/2016_«Χωρικός σχεδιασμός – Βιώσιμη ανάπτυξη και άλλες διατάξεις» καταργούνται τμήματα των σχετικών άρθρων του Καλλικράτη (72 και 176) που υποχρέωναν τους δήμους να ασκούν ένδικα μέσα, δηλαδή πρακτικά να προσφεύγουν σε ανώτερο βαθμό, ώστε να ακυρώνονται οι δικαστικές αποφασεις.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για μονιμοποίηση, δηλαδή μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, για χιλιάδες συμβασιούχους που έχουν δικαιωθεί δικαστικά χωρίς την αίρεση νεότερων δικαστικών αποφάσεων.

Πάντως, το υπυοργείο Εσωτερικών προκειμένου να μην κατηγορηθεί όπως το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι επιβάλει στους δήμους χιλιάδες συμβασιούχους, σε ενημερωτικό του σημείωμα διευκρινίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, οι ΟΤΑ διατηρούν ακέραιο το δικαίωμά τους να ασκήσουν περαιτέρω ένδικα μέσα, εάν κρίνουν ότι τους συμφέρει».
aftodioikisi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ