Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Δολοφονήθηκε άγρια παιδοψυχίατρος στη Λαμία


Η 45χρονη Λαμιώτισσα Παιδοψυχίατρος βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος -  Όλα δείχνουν άγριο έγκλημα που δεν είχε κίνητρο τη ληστεία.

Σοκαρισμένη είναι όλη η Λαμία από το χαμό της γνωστής Παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα, που βρέθηκε σήμερα το πρωί από τον αδελφό της Κώστα, μέσα στο σπίτι της άγρια δολοφονημένη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η 45χρονη ήταν πεσμένη στο κρεββάτι της μέσα σε μια λίμνη αίματος και ήταν χτυπημένη με αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό και στο στήθος. Επίσης είχε και τραύματα στα χέρια, που δείχνουν ότι ίσως πάλεψε με τον δολοφόνο της.

Το αιχμηρό αντικείμενο δεν βρέθηκε, αλλά πιθανότατα πρόκειται για μαχαίρι. Η αστυνομία ερεύνησε εξονυχιστικά το χώρο και δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης. Επίσης ο δολοφόνος δεν είχε κίνητρο τη ληστεία, αφού δεν πείραξε τα κοσμήματα και τα χρήματα της άτυχης 45χρονης.

Οι πληροφορίες λένε ότι κάποια στιγμή νωρίς το πρωί η μητέρα της, που μένει στο ισόγειο, άκουσε φωνές, αλλά νόμισε ότι ήταν κάποια παιδιά απ΄έξω.

Ποιος σκότωσε τη χαμογελαστή και όμορφη Θώμη?

Έτσι όλα δείχνουν ότι ο δολοφόνος ήταν γνωστός του θύματος, ήταν μέσα στο σπίτι και φεύγοντας απλά τράβηξε την πόρτα η οποία δεν ήταν κλειδωμένη.

Τον τόπο του εγκλήματος έχουν κάνει φύλλο και φτερό οι αστυνομικοί του εγκληματολογικού, ενώ από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν εκει ο Διοικητής της Ασφάλειας Λαμίας Χρήστος Μουτσώκος, ο Αστυνομικός Δ/ντης Μιχάλης Πάππος. αλλά και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Νικήτας Θεολογίτης.

Οι δικοί της άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι μη μπορώντας να πιστέψουν το κακό που έγινε. «Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ήθελε να κάνει κακό στη Θώμη, που ήταν ψυχάρα και όλοι το γνώριζαν πόσο κόσμο βοηθούσε. Σήμερα το πρωί είχαμε ραντεβού να πάμε στο λογιστή για μια δουλειά. Μιλήσαμε το βράδυ, ήταν μια χαρά όπως πάντα. Δεν μπορώ να το πιστέψω...», έλεγε ο αδελφός της.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας έχουν αναλάβει την υπόθεση και είναι αυτοί που πρέπει να ρίξουν φως την άγρια δολοφονία που έχει σοκάρει όλη τη Λαμία και όχι μόνο.
lamiareport.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια ανακοίνωση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Λιβαδειάς στους "Levadistas"

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Οι "Levadistas", "Μια ανοιχτή, εθελοντική, κίνηση πολιτών, για τον τόπο μας, για την Λιβαδειά", όπως οι ίδιοι πληροφορούν από την ιστοσελίδα τους, χθές Τρίτη 27/12/2016 προσέφεραν ΔΩΡΕΑ στο Γενικό Νοσ. Λιβαδειάς ένα καρότσι μεταφοράς ασθενών. Το Νοσοκομείο ευχαριστει θερμά τους εθελοντές, συγχαίρει την πρωτοβουλία τους και εύχεται αυτή τους η πράξη να διαδώσει μήνυμα αγάπης,  καλοσύνης και αλληλεγγύης σε όλη τη κοινωνία.

Χρόνια πολλά σε όλους, με Υγεία και Ειρήνη !!


Το Γ.Ν. Λιβαδειάς ευχαριστεί ειλικρινά τους Φαρμακοποιούς Αγγελική Παναγώτα και Σπύρο Πολυτάρχου για το  καρότσι μεταφοράς ασθενών, που παραχώρησαν ως ΔΩΡΕΑ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.
Με τις θερμότερες ευχές  για Υγεία και Καλή Χρονιά.

 Η Διοικητρια του Νοσ. Λιβαδειας
Ευμ. Βαλλά 
 




Διαβάστε Περισσότερα »

Σε πλήρη ετοιμότητα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδέχεται να προκαλέσει ο χιονιάς, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, οδηγοί και χειριστές μηχανημάτων, τίθενται σε επιφυλακή από σήμερα έως και την 31η Δεκεμβρίου (διάρκεια πρόβλεψης ΕΜΥ).

Ολόκληρος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα παρεμβαίνει όπου υπάρξει ανάγκη, προκειμένου να μην προκύψει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις εκδρομέων και κατοίκων, ωστόσο συνιστά σε όλους τους οδηγούς να έχουν στα οχήματά τους τον προβλεπόμενο εξοπλισμό για την δική τους ασφάλεια αλλά και για των υπολοίπων.

Τηλέφωνα ανάγκης ανά Περιφερειακής Ενότητα:

Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: 2231351292

Βοιωτία: 2261350199
Εύβοια: 2221020000
Ευρυτανία: 2237350717
Φθιώτιδα: 2231351292
Φωκίδα: 2265350620
Διαβάστε Περισσότερα »

Θερμαινόμενοι χώροι για άστεγους και ευπαθείς ομάδες από τον Δήμο Θηβαίων

Δήμος Θηβαίων: Θερμαινόμενες αίθουσες και τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, οι ακόλουθες θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Θηβαίων :

Ο  Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι την  Πέμπτη 29, την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, θα λειτουργήσουν για τους άστεγους

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ    ΚΤΙΡΙΟ    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ     ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΘΗΒΑΣ    ΚΑΠΗ     Επαμεινώνδα & Βουδουμπά    2262024224
Καρακεκέ Μαρία – Μάμαλης Αθανάσιος
ΒΑΓΙΩΝ    ΚΑΠΗ      Βάγια    2262061366
Θεοδώρου Χρήστος
ΘΙΣΒΗΣ    Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων    Δημοτικό Κατάστημα Δομβραίνας     2264350016
6974006787
Κιούσης Γιώργος
ΠΛΑΤΑΙΩΝ    Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων     Δημοτικό Κατάστημα
Καπαρελλίου     2262351410
Σταμέλλου Παρασκευή







Διαβάστε Περισσότερα »

Ο χάρτης χιονόπτωσης στη Βοιωτία


Λίγες ώρες πριν ο χιονιάς κάνει την εμφάνισή του στη Βοιωτία  και τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής και όλα δείχνουν ότι τα ύψη του χιονιού που θα καταγραφούν θα είναι ανάλογα του χιονιά του 2008, ίσως και μεγαλύτερα σε αρκετές περιοχές, θέτοντας τις αρμόδιες αρχές σε κατάσταση συναγερμού.

Δείτε τον χάρτη με τις έντονες χιονοπτώσεις  στην Αττικοβοιωτία.
Φωτο απο Arahovameteo Group

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι θα λάβουν επιστροφή απο ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς ρεύματος

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Ανακοίνωση σχετικά με την ανάρτηση του οριστικού πίνακα δικαιούχων οικιακών καταναλωτών στις περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Εγκύκλιο ΑΠΕΗΛ/οικ.187934/15.12.2016 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο ΔΕΔΔΗΕ αναρτά στην ιστοσελίδα του, τους Αριθμούς Παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών στις περιοχές όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ, ανά Τοπική Κοινότητα, όπως αυτές αναφέρονται στον Οριστικό Πίνακα με τον επιμερισμό των ποσών από σταθμούς ΑΠΕ σε Δημοτικές/Τοπικές Κοινότητες.
Όπως προβλέπεται από την Υπουργική Απόφαση ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/23840/23.12.2014 (ΦΕΚ Β’ 3497/2014), δικαιούχοι της πίστωσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές των δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων στις οποίες λειτουργούν ΑΠΕ και οι οποίοι είχαν ενεργή σύνδεση στις 10.08.2016, δηλαδή κατά την ημερομηνία κοινοποίησης στον ΔΕΔΔΗΕ της οριστικής απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον επιμερισμό στις αντίστοιχες δημοτικές ή τοπικές κοινότητες των ποσών που αντιστοιχούν στην παρακράτηση 1% από τους σταθμούς ΑΠΕ που λειτουργούν σε αυτές.
Υποβολή ενστάσεων από δικαιούχους είναι δυνατή αποκλειστικά μέσω των Δήμων στους οποίους ανήκουν. Η προθεσμία υποβολής είναι δέκα (10) ημέρες από την ημερομηνία ανάρτησης στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., δηλαδή έως στις 30 Δεκεμβρίου 2016. Οι Δήμοι θα εξετάσουν τις ενστάσεις που θα έχουν υποβληθεί και θα ενημερώσουν το ΥΠΕΝ και τον ΔΕΔΔΗΕ, έως στις 10 Ιανουαρίου 2017, για τα αποτελέσματα της εξέτασης των ενστάσεων.
Όπως ορίζεται στην υπόψη Εγκύκλιο, στις περιπτώσεις που το ποσό επιστροφής είναι μικρότερο του ενός λεπτού (0,01€), οι αριθμοί παροχής δεν αναρτώνται και το ποσό δεν αποδίδεται, αλλά παραμένει για να αποδοθεί στους οικιακούς καταναλωτές αυτών των Τοπικών Κοινοτήτων, σε επόμενο καταμερισμό.

Κατ’ εφαρμογή της εγκυκλίου η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ ανήρτησε τον πίνακα των αριθμών παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών στην ιστοσελίδα της, στον σύνδεσμο http://www.deddie.gr/el/upiresies/fwtovoltaika-kai-alles-ape/oikiakes-paroxes-twn-dimotikwntopikwn-koinotitwn-o
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΝΤΕΟ-Έκτακτα μέτρα του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για την επέλαση του χιονιά



Πανέτοιμος ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων για την αντιμετώπιση του χιονιά

Σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται ο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων, για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, τις επόμενες τρεις μέρες στο νομό μας.
Ήδη έχει προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες αλατιού στην έδρα του Δήμου και σήμερα 28/12/2016 γίνεται διανομή σε όλες τις τοπικές κοινότητες.
Τα μηχανήματα του Δήμου και το προσωπικό βρίσκονται σε ετοιμότητα και είναι πλήρως εξοπλισμένα, ώστε να αποσοβήσουν, στο μέτρο του εφικτού, τη διακοπή της κυκλοφορίας στους δρόμους, από την αναμενόμενη χιονόστρωση.
O Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων στο Permissospress για την ετοιμότητα του Δήμου εν όψει του επερχόμενου χιονιά.
Εφόσον απαιτηθεί σε συνεννόηση με τους κατά τόπους προέδρους θα ανοίξουν θερμαινόμενες αίθουσες (κοινοτικά γραφεία, ιατρεία κλπ) για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Κατά την διαδικασία τυχόν απεγκλωβισμού προηγούνται ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, νεφροπαθείς, ΑμεΑ κλπ), οι οποίοι είναι ήδη καταγεγραμμένοι από τις υπηρεσίες του του Δήμου.
Καλούμε τους δημότες μας να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια έξαρσης των καιρικών φαινομένων για να μην παρεμποδίζεται το έργο του αποχιονισμού. Επίσης να προμηθευτούν τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα.
  Συνιστάμε στους Δημότες μας ψυχραιμία και υπομονή και αν χρειαστούν βοήθεια να τηλεφωνούν στο 22683-50.211. Για να δείτε αναλυτικές οδηγίες για τα μέτρα προετοιμασίας – ασφάλειας κατά την επέλαση του χιονιά επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του δήμου και δείτε το φυλλάδιο του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων
www.aliartos.gov.gr 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε επιφυλακή ο Δήμος Θηβαίων για την αντιμετώπιση των έντονων χειμερινών καιρικών φαινομένων- χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων για την αντιμετώπιση των έντονων χειμερινών καιρικών φαινομένων- χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.), που ισχύει από Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2016 έως και την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017, αναμένονται χιονοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων.

Γι’ αυτό το λόγο, ο Δήμος βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις. Ειδικότερα, έχει προμηθευτεί αλάτι και όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός, μηχανήματα αποχιονισμού και ρίψης αλατιού του Δήμου καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό είναι σε ετοιμότητα για να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Σε άμεση επικοινωνία βρίσκεται επίσης ο Δήμος με την Αστυνομία, την Τροχαία, την Πυροσβεστική, το ΚΕΠΒ Θήβας και την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ώστε με συντονισμένες και οργανωμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα .
Χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας :
Τηλέφωνα Δήμου Θηβαίων : 2262-3-50600,601, 627, 628, 652  και 2262-0-29250
Αστυνομία – Τροχαία : 100
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
Νοσοκομείο Θηβών : 22620 24444, 2262-3 -50200-205
ΕΚΑΒ: 166

Διαβάστε Περισσότερα »

"Έργα και ημέρες " .... λύκων στην Πάρνηθα !!!

Βρέθηκε στη περιοχή των Δερβενοχωρίων ( Μαζαρέϊκα ) την Παρασκευή στις 23/12/16 . Το ζώο ( ελάφι ) ήταν φρέσκο, μάλλον βραδινό. Το δάγκωμα - σκίσιμο  στον λαιμό είναι το αδιαμφισβήτητο διαπιστευτήριο των λύκων που δηλώνουν δυναμικά την παρουσία τους και σε αυτή την περιοχή, εναντίον των ήμερων ελαφιών της Πάρνηθας.
 ihunt.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι πετρέλαιο; Ροζ μήνυμα διαχειρίστριας «ζέστανε» πολυκατοικία (φωτο)


 Ένα από τα πολλά δυσάρεστα που έφερε η κρίση στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια είναι και η έλλειψη θέρμανσης στα σπίτια. Ο καθένας προσπαθεί να ζεσταθεί με όποιο τρόπο μπορεί. Έτσι, την τελευταία πενταετία οι πολυκατοικίες έχουν διαγράψει από το λεξιλόγιο τους τη λέξη «πετρέλαιο».

Βέβαια, υπάρχουν και ορισμένοι που δεν μπορούν να δεχθούν αυτή την κατάσταση και ζητούν από τους διαχειριστές τους να βάλουν στις δεξαμενές των καυστήρων πετρέλαιο που θα τους ζεστάνει.

Αυτό συνέβη και σε μία πολυκατοικία σε συνοικία της Πάτρας. Η διαχειρίστρια είχε απηυδήσει από τις ενοχλήσεις των υπόλοιπων ιδιοκτητών που την πίεζαν να βάλει πετρέλαιο.

Τα κουδούνια και τα τηλέφωνα χτυπούσαν σε καθημερινή βάση, όπως αναφέρει το patrasevents, κυρίως από γυναίκες που μένουν στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας και που κατά συνέπεια δεν βλέπει τα διαμερίσματα τους ο ήλιος. Μάταια εκείνη προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Αγανακτισμένη λοιπόν, εξέφρασε το παράπονο της μια ημέρα σε ένα φίλο της, επίσης κάτοικο της περιοχής και αρκετά… παιχνιδιάρη, και εκείνος αστειευόμενος της είπε να φέρει τις εν λόγω κυρίες σε αυτόν για να τις ζεστάνει και έτσι να λυθεί το πρόβλημα.

Τότε αμέσως η διαχειρίστρια σκέφτηκε μια ιδέα. Κρέμασε στον πίνακα ανακοινώσεων ένα χαρτί που έγραφε ότι θα πρόσφερε στις παγωμένες ιδιοκτήτριες έναν εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης. Ο φίλος της συμφώνησε και αμέσως το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή. Το επόμενο πρωί όσοι το διάβασαν έμειναν με το στόμα ανοιχτό.
Ο σάλος που δημιουργήθηκε δεν είχε προηγούμενο, αλλά έφερε και αποτέλεσμα, καθώς κανείς δεν ξαναενόχλησε τη διαχειρίστρια, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα.
Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα «ακούγονται» στη γειτονιά ορισμένες κυρίες δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο αναζητώντας… λίγη ζεστασιά.

Πηγή: Patrasevents
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη στα οικοτροφεία Αίας και Δίας από τη ΔΗΜ-Τ.Ο. Ν.Δ. Λιβαδειάς



Η «Συμφωνία Αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με όλους τους Έλληνες, αποτελούν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο εμπιστοσύνης, ρεαλισμού και αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο τη στήριξη της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης η Πρόεδρος της ΔΗΜ-Τ.Ο. Ν.Δ. Λιβαδειάς Λένα Παπαγεωργίου και τα μέλη Νάνσυ Λύτρα,  Μαρία Ξενούλη – Πάτρα, Μαρία Παπαλουκά, Σεραφείμ Μωραϊτης, Κώστας Καρβούνης, Γιάννης Καγιάς και Νίκος Μπελεσάκος πραγματοποίησαν την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου επίσκεψη στα οικοτροφεία Αίας και Δίας στη Λιβαδειά, όπου συζήτησαν σε ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα με τους τροφίμους και τους πρόσφεραν δώρα και είδη πρώτης ανάγκης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν με τους εργαζόμενους θέματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των κοινωνικών αυτών δομών, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Τα μέλη της ΔΗΜ-Τ.Ο. Λιβαδειάς συνεχάρησαν τους υπευθύνους για το εξαιρετικής κοινωνικής αξίας έργο που προσφέρουν και αποχαιρέτησαν τους τροφίμους με θερμές ευχές για καλή χρονιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς τοποθετούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα ΙΧ-ΒΙΝΤΕΟ


Λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και το χιόνι αναμένεται να σκεπάσει το οδικό δίκτυο

Η οδήγηση στα κατάλευκα τοπία μπορεί να μοιάζει με ξεχωριστή εμπειρία, ωστόσο είναι και αρκετά επικίνδυνη, γι' αυτό είναι σημαντικό να ξέρουμε ποιες αλυσίδες ταιριάζουν στο αυτοκίνητό μας και στην περίπτωση που χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως τοποθετούνται.

Πώς τοποθετούνται οι αλυσίδες στα ΙΧ
Τα βασικά είδη αλυσίδων είναι τρία:

«Απλές» αλυσίδες
Αποτελούν μία εύκολη και οικονομική λύση, ωστόσο η τοποθέτησή τους δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται στην αρχή. Προκειμένου να τις τοποθετήσουμε σωστά, πρώτα περνάμε το πλαστικοποιημένο συρματόσχοινο πίσω από τον τροχό και κάτω από την ανάρτηση και τραβώντας τους κρίκους, ενώνουμε και δένουμε τις άκρες του με την ειδική ασφάλεια. Στη συνέχεια τραβάμε την κόκκινη αλυσίδα μέχρι τον απέναντι μηχανισμό και την ασφαλίζουμε. Θεωρητικά το αυτοκίνητο είναι έτοιμο, όμως καλό είναι να οδηγήσουμε προσεκτικά λίγα μέτρα και στη συνέχεια να σταματήσουμε και να τις ξανακοιτάξουμε για να δούμε αν όλα βρίσκονται σωστά τοποθετημένα.

Αλυσίδες «Αράχνη»
Λόγω όγκου δεν είναι για μικρά αυτοκίνητα, ενώ η σωστή τοποθέτησή τους, που βασίζεται στα μπουλόνια του αυτοκινήτου, απαιτεί μια προεργασία από το σπίτι και προσεκτικό διάβασμα των οδηγιών χρήσης. Από τη στιγμή που θα κατανοήσετε την λειτουργία τους, είναι αρκετά εύχρηστες και αποτελεσματικές όμως πρέπει να είναι ρυθμισμένες σωστά ώστε να σφίγγουν καλά πάνω στον τροχό.

Αλυσίδες «Κουβέρτα»
Είναι ιδανικές γα οδήγημα σε μαλακό χιόνι και ίσως οι πιο βολικές και πιο εύχρηστες από τις άλλες δύο κατηγορίες, αφού δεν πιάνουν πολύ χώρο, ενώ η τοποθέτηση τους είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη, αφού «φοριούνται» εύκολα στον τροχό. Μπορεί να «καταπίνουν» τους κραδασμούς γλυτώνοντας το αμάξι από πολλή ταλαιπωρία, αλλά δεν είναι το ίδιο ασφαλείς, αφού προκαλούν ολίσθηση, ενώ η συμπεριφορά τους δεν είναι τόσο καλή στον πάγο και γενικότερα το οδήγημα με αυτές χρειάζεται μεγάλη προσοχή.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ