Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ερώτηση Καρακώστα για την παύση λειτουργίας παροχής υπηρεσιών στα Οινόφυτα από την νέα διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α.

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα για την παύση λειτουργίας παροχής υπηρεσιών στα Οινόφυτα από την νέα διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α.

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: «Χωρίς παροχή υπηρεσιών αφήνει τα Οινόφυτα η νέα διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α.»  

Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής των Οινοφύτων του δήμου Τανάγρας Βοιωτίας, η διεύθυνση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει αποφασίσει την παύση της λειτουργίας του Γ’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Βοιωτίας (πρώην Ι.Κ.Α.) το οποίο λειτουργεί στα Οινόφυτα. Το εν λόγω Υποκατάστημα εξυπηρετεί τους κατοίκους του δήμου Τανάγρας, τους πολίτες όμορων δήμων καθώς και περισσότερα από 600 εργοστάσια και επιχειρήσεις.
Οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, ο δήμος Τανάγρας και όλοι οι φορείς της περιφέρειας Οινοφύτων αντιδρούν έντονα στην εν λόγω απόφαση, καθώς η υλοποίηση αυτής θα αφήσει χωρίς παροχή ασφαλιστικών και άλλων διοικητικής φύσεως υπηρεσιών, έναν μεγάλο αριθμό Ελλήνων πολιτών και εμπορικών επιχειρήσεων και με πάσα βεβαιότητα θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα, τόσο στην καθημερινότητα του συνόλου της κοινωνίας όσο και στην οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Για ποιόν λόγο και με ποιο κριτήριο ελήφθη η εν λόγω απόφαση;
Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει την εν λόγω απόφαση εν όψει των σφοδρών αντιδράσεων του συνόλου της κοινωνίας της θιγόμενης περιοχής; 
    
Αθήνα, 10/03/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Καρακώστας
Βουλευτής Βοιωτίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ