Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Η πρώτη δοξολογία του νέου έτους στον Μητροπολιτικό Ναό Θηβών


Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θηβών – Τελετή Ευλογίας της Βασιλόπιτας

Την πρώτη Θεία Λειτουργία, την πρώτη ημέρα του Νέου έτους κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την Περιτομή του Χριστού και την μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Ουρανοφάντορος, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος στην Επτάπυλη πόλη των Θηβών με την προϊστορική, βυζαντινή και μεταβυζαντινή ιστορία.

Ο Σεβασμιώτατος προηξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη Δοξολογία, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων, του Διοικητή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών, του Υποδιοικητή της 114 Πτέρυγας Μάχης Τανάγρας, εκπροσώπων λοιπών Ενόπλων Δυνάμεων, εκπροσώπων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, φορέων και του ευσεβούς λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην έννοια του χρόνου σύμφωνα με τον ιερό Αυγουστίνο Επίσκοπο Ιππώνος καθώς και τον Γάλλο φιλόσοφο Κλωντέν, τονίζοντας την σημασία της αξιοποιήσεως του χρόνου από τον άνθρωπο στα στενά όρια της επίγειας παρουσίας του στη γη, η οποία συνδέεται άρρηκτα με την μέλλουσα και αιώνια ζωή.

Κατόπιν στην αίθουσα Τελετών του Μητροπολιτικού Γραφείου Θηβών, παρουσία του κλήρου, των αρχόντων και του λαού της πόλεως των Θηβών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλή και Ευλογημένη Χρονιά, γεμάτη υγεία και αισιοδοξία.

Έπειτα, ο Ποιμενάρχης της Βοιωτικής Εκκλησίας, την γιορτινή πρώτη ημέρα του χρόνου, επισκέφθηκε το Γηροκομείο Θηβών ΟΧΕΚ, όπου ευχήθηκε Καλή Χρονιά στους τροφίμους.

Επίσης, επισκέφθηκε το Θεραπευτήριο Χρονίως Πασχόντων «Διακονία Αγάπης Θηβών» της Μητροπόλεώς μας, όπου ευχήθηκε Kαλή και Eυλογημένη Xρονιά στους συνανθρώπους μας, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα καθώς και στο προσωπικό του Θεραπευτηρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι άμεσες και έμμεσες φορολογικές αυξήσεις του 2017

Πόσο αυξήθηκε ο φόρος σε βενζίνη, υγραέριο, τσιγάρα, προϊόντα καπνού, καφέ, σταθερή και κινητή τηλεφωνία

Αυξήσεις στην άμεση και έμμεση φορολογία ήρθαν για όλους τους πολίτες από την 1η Ιανουαρίου, καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι σχετικές διατάξεις του φορολογικού νόμου.

Ειδικότερα:

*Αυξήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ), κατά 3 λεπτά το λίτρο (από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο) στη βενζίνη, κατά 8 λεπτά το λίτρο (από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο) στο πετρέλαιο κίνησης και κατά 10 λεπτά το λίτρο (από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο) στο υγραέριο κίνησης.

*Αυξήθηκαν οι ΕΦΚ στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό αυξήθηκε από τα 156,70 ευρώ στα 170 ευρώ ανά κιλό. Ο αναλογικός φόρος αυξήθηκε από το 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης.

*Επιβλήθηκε ΕΦΚ στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ, με συντελεστές από 2 ευρώ έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στο στιγμιαίο καφέ.

*Επιβλήθηκε ΕΦΚ στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

*Επιβλήθηκε τέλος 5% προ ΦΠΑ σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας.

*Αυξήθηκε ο φόρος στα μερίσματα από 10% σε 15%.

Τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται με νέα κλίμακα και με αυξημένους συντελεστές:

*15% από 11% για το τμήμα ετησίου εισοδήματος έως 12.000 ευρώ.

* 35% από 33% για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τις 12.001 ευρώ έως τις 35.000 ευρώ.

* 45% από 33% για το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από τις 35.001 ευρώ και άνω.

*Καταργήθηκαν οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου όπου ακόμη διατηρούνταν (εκτός των ειδικών εξαιρέσεων για το 2017, λόγω του προσφυγικού).

*Η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων θα γίνει με τη νέα εισφορά αλληλεγγύης- που πέρυσι εφαρμόσθηκε μόνον για τα 5/12 του έτους- όπως και με τη νέα φορολογική κλίμακα που προβλέπει χαμηλότερο αφορολόγητο όριο.
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι αργίες του 2017 -Πέντε τριήμερα και ένα τετραήμερο


Το 2017 ήρθε δυναμικά, ωστόσο είναι μία χρονιά που δεν χαρακτηρίζεται από τις αργίες τις.

Με μία πρώτη ματιά, έχουμε το πρώτο τριήμερο μέσα στην εβδομάδα αυτή, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου τα Θεοφάνια.

Παραδοσιακό τριήμερο αυτό της Καθαράς Δευτέρας στις 27 Φεβρουαρίου, αλλά και της Πρωτομαγιάς.

Πάσχα έχουμε στις 16 Απριλίου. Την 25η Μαρτίου τη «χάνουμε» γιατί είναι Σάββατο, όπως Σάββατο «πέφτει» και η 28η Οκτωβρίου.

Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου είναι του Αγίου Πνεύματος, ενώ την Τρίτη η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, 15 Αυγούστου.

Τέλος, τα Χριστούγεννα φέτος είναι Δευτέρα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρή από πυρκαγιά σε σπίτι στην Αυλίδα

 Δυστυχώς οι πυροσβέστες δεν την πρόλαβαν ζωντανή - Πιθανότατα την έπνιξαν οι καπνοί.

Το τραγικό συμβάν έγινε σήμερα το πρωί στο Μικρό Βαθύ της Αυλίδας, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ισόγειο διώροφης κατοικίας.

Οι γείτονες είδαν τον καπνό να βγαίνει από το σπίτι και τηλεφώνησαν στην πυροσβεστική υπηρεσία που έσπευσε στο σημείο.

Δυστυχώς όμως για την 83χρονη ιδιοκτήτρια ήταν αργά, αφού την βρήκαν νεκρή στο κρεββάτι της. Όλα δείχνουν ότι η φωτιά την έπιασε στον ύπνο και έχασε τις αισθήσεις της από τους καπνούς.
Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ., ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε θερμαντική συσκευή.
lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Πέμπτη η Λαϊκή Αγορά στην Αλίαρτο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής λαϊκής αγοράς
Το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, ανακοινώνει ότι η εβδομαδιαία Λαϊκή Αγορά της Παρασκευής 06-01-2017 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 05-01-2016 τις ίδιες ώρες και στον ίδιο χώρο λόγω της θεσμοθετημένης αργίας των Θεοφανείων.
Για την διευκόλυνση των δημοτών τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας από και προς όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα αντί της Παρασκευής που ήταν προγραμματισμένα, θα εκτελεστούν την Πέμπτη.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.  ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο "ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ" Θεσπιών κόβει τη Βασιλόπιτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιά Φαρμακεία εφημερεύουν τον Ιανουάριο στη Θήβα



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη χρονιάτικη συνεστίαση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η Υποδοχή της Ι.Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης στον Ι.Ναό Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στη Δήμαρχο Λεβαδέων


Τα κάλαντα στη Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και στην Δημοτική Αρχή έψαλλαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων και μαθητές σχολείων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Δήμαρχος ευχήθηκε το 2017 να φέρει "Υγεία και Ευτυχία σε όλους", ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί την νέα γενιά που συμμετέχει ενεργά σε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα του Δήμου. Ιδιαίτερα συνεχάρη τα νέα παιδιά που συμμετέχουν στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων και τα οποία δίνουν μια νέα προοπτική.
Στη συνέχεια η Δήμαρχος συνοδευόμενη από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους επισκέφθηκαν το σπίτι των ευχών στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς που πραγματοποιούσε εκδήλωση ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδειάς “ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ” και αντάλλαξε ευχές με τα μέλη του Συλλόγου και δημότες.

Κατόπιν, παραβρέθηκε στην αίθουσα του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου στη Λιβαδειά για την καθιερωμένη τελετή ευλογίας της βασιλόπιτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τετάρτη η Βράβευση των νέων φοιτητών απο τον Δ.Αλιάρτου Θεσπιέων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Στις 4 Ιανουαρίου 2017, η αναβληθείσα  «6η Γιορτή Εκπαίδευσης» του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιέων

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, σας ενημερώνει, ότι η αναβληθείσα «6η Γιορτή Εκπαίδευσης», όπου θα βραβεύσουμε τους πρωτοετείς φοιτητές που αποφοίτησαν από τα σχολεία του δήμου μας, και όσους παρακολούθησαν επιμορφωτικά προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου (κεντρική πλατεία Αλιάρτου).

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΩΝ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται και πάλι χιονιάς...

Νέα ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα βλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες μέρες. Ειδικότερα οι μετεωρολόγοι βλέπουν νέες χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή.

Οι μετεωρολόγοι αναφέρονται σε ψυχρές αέριες μάζες που είναι πολικής προελεύσεως, ενώ τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας.

Ο μετεωρολόγος Γρηγόρης Καλλιάνος έγραψε στο facebook: «Ξεκίνησαν να ταξιδεύουν οι ψυχρές αέριες μάζες. Είναι πολικής προέλευσης. Θα περάσουν από την Σκανδιναβία και την κεντρο-ανατολικη Ευρώπη και μέσα στην προσεχή Παρασκευή θα μας επισκεφτούν. Φαίνεται πιο ισχυρό από το προηγούμενο αλλά με λίγη μικρότερη διάρκεια. Πώς θα κινηθεί τελικά το σύστημα; Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Αν έρθει έτσι όπως φαίνεται, ίσως το στρώσει και στο Σούνιο! Πρώτα βέβαια θα «θάψει» πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να το στρώσει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα όσα έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook o Σάκης Αρναούτογλου!

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο γνωστός μετεωρολόγος, έχουν ως εξής:

«Αξιόλογη χιονοπτωση - χιονόστρωση και στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Παρασκευή;

Η αλήθεια είναι ότι και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για χιονιά κυρίως βόρειας αλλά και υπόλοιπης ορεινής και ημιορεινής Ελλάδας κυρίως την ερχόμενη Παρασκευή ενώ αρκετά χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι προγνωστικές ενδείξεις είναι τόσο ενθαρρυντικές για αξιόλογη χιονόπτωση - χιονόστρωση και στην πόλη της Θεσσαλονίκης!

Θεωρώ όμως πως πρέπει να περιμένουμε έως και την Τετάρτη το πρωί για ασφαλέστερα συμπεράσματα όσον αφορά στις πιθανότητες αυτού του αρκετά σοβαρού σεναρίου με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία».

Η ΕΜΥ στην πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες αναφέρει για την ώρα χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινες περιοχές την Παρασκευή των Θεοφανίων και το Σάββατο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση από το Δ.Αλιάρτου Θεσπιέων: Μην πετάτε τη στάχτη από το τζάκι στους κάδους απορριμμάτων

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Μην ρίχνετε τις στάχτες στους κάδους απορριμμάτων

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, παρακαλεί τους δημότες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ρίχνουν τις στάχτες από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες, στους κάδους απορριμμάτων, καθώς τους καταστρέφουν - καίγονται.
Ο δήμος, δεν δύναται να αντικαταστήσει όλους τους κατεστραμμένους κάδους του τελευταίου διαστήματος.
Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου, προβλέπονται υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Σφοδρό τροχαίο την Πρωτοχρονιά με μεθυσμένο 17χρονο οδηγό

Το αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε κολώνα της ΔΕΗ - Συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά από εντολή του εισαγγελέα

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής (01-01-2017), ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στη Λεωφόρο Παπαστρατή με τον 17χρονο μεθυσμένο οδηγό να γλιτώνει από θαύμα...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 17χρονος Αλβανός, εξετράπη της πορείας του και έπεσε στη κολώνα φωτισμού που βλέπετε, στη περιοχή του βούρκου, (σ.σ. πλησίον στάθμευσης αστικών λεωφορείων).

Από την σφοδρή σύγκρουση, ο ανήλικος οδηγός γλίτωσε από θαύμα τα χειρότερα και τραυματίστηκε ελαφρά, ωστόσο το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές και μεταφέρθηκε σε μάντρα με γερανό της οδικής βοήθειας, ενώ ο στύλος έχει γείρει και άμεσα πρέπει να επισκευαστεί.

Κατόπιν αλκοομέτρησης που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο 17χρονος οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ δεν ήταν κάτοχος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ο 17χρονος συνελήφθη, ωστόσο με προφορική εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.
 EviaZoom.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την Εφημερίδα του Λεονταρίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Διαζύγια σε... μισή ώρα

Μειώνεται στο ελάχιστο ο χρόνος έκδοσης συναινετικών διαζυγίων, με βάση νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή»,  ενώ μέχρι πρότινος, ο χρόνος αναμονής για τα συναινετικά διαζύγια ξεπερνούσε το ένα έτος, πλέον η διαδικασία αυτή, θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μισή ώρα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πηγαίνουν καθόλου σε δικαστήριο.

Οι σχετικές δικαστικές διαδικασίες που ισχύουν θα καταργηθούν. Αρμόδιος για τη λύση του γάμου συναινετικά θα είναι στο εξής ο συμβολαιογράφος, ο οποίος θα εκδίδει την απαραίτητη συμβολαιογραφική πράξη χωρίς άλλες διατυπώσεις. Το σημαντικό είναι ότι εκτός από το διαζύγιο ενώπιον συμβολαιογράφου, με συμβόλαιο θα ρυθμίζονται με κοινή συμφωνία τα οποία αποτελούν απότοκες συνέπειες ενός διαζυγίου.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται με συμβολαιογραφική πράξη θα ορίζονται και  θα συμφωνούνται θέματα επιμέλειας των τέκνων, επικοινωνίας των διαζευγμένων γονέων αλλά και της διατροφής.

Κρίσιμο είναι το σημείο των νέων ρυθμίσεων που επιβάλλει να παρίσταται συνήγορος και για τις δύο πλευρές ώστε να υπάρχει πλήρης προστασία και συμβουλευτική υποστήριξη σε νομοθετικά θέματα τα οποία αυτονοήτως υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Δερβενοχώρια: Αίσιο τέλος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων



Επιχείρηση απεγκλωβισμού στα Δερβενοχώρια έγινε το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα, ένα τροχόπσιτο είχε εγκλωβιστεί από τα χιόνια και έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική. Στο τροχόσπιτο, που ήταν στην επαρχιακή οδό Φυλής-Δερβενοχωρίων βρίσκονταν 2 άτομα με 4 σκυλιά.

Το tweet του Πυροσβεστικού Σώματος:


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ