Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά προβλέπει για την Τετάρτη η ΕΜΥ.

Χιόνια αναμένονται στα ορεινά και τα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Ανεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά δυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και νότια και χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στη νότια Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που στα νότια πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη 
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα συρρικνώθηκε επικίνδυνα το 2016..



    Την εξαφάνιση μιας  πόλης έφερε η κάθετη μείωση των γεννήσεων
    91.847 οι γεννήσεις έναντι 121.212 θανάτων!



Σε 10.783.748 άτομα (5.224.210 άνδρες και 5.559.538 γυναίκες), μειωμένος κατά...0,68% σε σχέση με τον αντίστοιχο πληθυσμό της 1ης Ιανουαρίου 2015 που ήταν 10.858.018 άτομα, εκτιμήθηκε την 1η Ιανουαρίου εφέτος ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας, με τη χώρα μας να αναδεικνύεται σε ένα έθνος… γερόντων.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της φυσικής μείωσης του πληθυσμού που ανήλθε σε 29.365 άτομα (91.847 γεννήσεις έναντι 121.212 θανάτων), αλλά και της αρνητικής καθαρής μετανάστευσης που εκτιμήθηκε σε 44.905 άτομα (64.446 εισερχόμενοι έναντι 109.351 εξερχομένων μεταναστών).

Ο πληθυσμός ηλικίας 0-14 ετών ανήλθε σε 14,4% του συνολικού πληθυσμού, έναντι 64,3% και 21,3% του πληθυσμού 15- 64 ετών και 65 ετών και άνω, αντίστοιχα. Ο δείκτης γήρανσης (πληθυσμός ηλικίας 65 ετών και άνω προς τον πληθυσμό ηλικίας 0-14 ετών) ανήλθε σε 147,3.

Η καθαρή μετανάστευση εκτιμήθηκε σε -44.905 άτομα, που αντιστοιχούν σε 64.446 εισερχόμενους και 109.351 εξερχόμενους μετανάστες. Το 2014, η καθαρή μετανάστευση είχε εκτιμηθεί σε -47.791 άτομα (59.013 εισερχόμενοι και 106.804 εξερχόμενοι μετανάστες).

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, για την έρευνα του μόνιμου πληθυσμού της χώρας για την 1η Ιανουαρίου 2016 και των εκτιμήσεων των μεταναστευτικών ροών του 2015, χρησιμοποιήθηκαν α) τα αποτελέσματα των εργασιών αναθεώρησης του πληθυσμού για την περίοδο 1991 έως 2014 που στηρίχτηκαν στα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού 2011, β) τα ετήσια στοιχεία Φυσικής Κίνησης Πληθυσμού 2015 και γ) οι εκτιμήσεις των ετήσιων μεταναστευτικών ροών 2015 (εισερχόμενοι και εξερχόμενοι μετανάστες). Η εκτίμηση των μεταναστευτικών ροών έγινε με τη χρήση κατάλληλων μοντέλων παλινδρόμησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Χ.Ε.Ν.Θήβας κόβει τη βασιλόπιτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτόνομη θέρμανση χωρίς την έγκριση της πολυκατοικίας -Τέλος οι καβγάδες στις συνελεύσεις

Τέλος στους καβγάδες ανάμεσα στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών βάζει ο νόμος που πέρασε από τη Βουλή για την αυτόνομη θέρμανση στα διαμερίσματα.

Πλέον επιτρέπεται και με το νόμο η τοποθέτηση αυτόνομων μονάδων θέρμανσης φυσικού αερίου σε πολυκατοικίες χωρίς να χρειάζεται η έγκριση της γενικής συνέλευσης.

Με τροπολογία που ψηφίστηκε στο νόμο για τον χωρικό σχεδιασμό (Ν. 4447/2016 - ΦΕΚ 241 Α’ 23.12.2016 ) δεν απαιτείται πλέον η έγκριση γενικής συνέλευσης από το 50% συν 1 των ψήφων των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας, προκειμένου να «αυτονομηθεί» ενεργειακά με φυσικό αέριο ένας ιδιοκτήτης.

Συγκεκριμένα με το άρθρο 39 του νόμου τροποποιείται το άρθρο 11 του ν. 4342/2015 και προστίθεται νέα παράγραφος 8 ως εξής:
«Για την τοποθέτηση μετρητικών ή ρυθμιστικών διατάξεων ενέργειας ή ανεξάρτητων μονάδων θέρμανσης σε μεμονωμένες ιδιοκτησίες καταναλωτών σε υφιστάμενα πριν από την έναρξη εφαρμογής του παρόντος νόμου κτίρια, καθώς και σε όσα κτίρια ανεγερθούν μετά την έναρξη εφαρμογής αυτού, δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση ή απόφαση οργάνου ή ενημέρωση ή άδεια άλλης αρχής ή φορέα, πέραν των πιστοποιημένων φορέων παροχής ή εγκατάστασης όπου αυτό απαιτείται».
Η διάταξη ισχύει από 23-12-2016.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γέμισε παιδικά χαμόγελα η Νεροτριβή στη Λιβαδειά

Παιδικά χαμόγελα γέμισε η αίθουσα της Νεροτριβής την Δευτέρα το απόγευμα στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων που υλοποιεί το πρόγραμμα “Accommodation of Asylum Seekers and Relocation Candidates in Livadia” για τους μικρούς ωφελούμενους.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παιχνίδια και χειροτεχνίες ήταν εκείνα που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών που δεν σταμάτησαν λεπτό να παίζουν μεταξύ τους και να χαρίζουν ζωγραφιές σε κάθε παρευρισκόμενο.

Παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Αθανάσιος Αλεστάς, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΗΛ, καθώς και εκπρόσωποι από τον Ερυθρό Σταυρό.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ευχήθηκε στους ωφελούμενους “Καλή Χρονιά” και υλοποίηση των στόχων τους, την επανένωση των οικογενειών τους στον τόπο προορισμού τους.

Ευχές έκαναν και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Αθανάσιος Αλεστάς, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς, κ. Αγγελική Μπίνιου.

Αρωγοί της εκδήλωσης ήταν ο Ερυθρός Σταυρός και δημότες εθελοντές που συγκέντρωσαν δώρα και μοιράστηκαν στα παιδιά.

Τα κεράσματα χορηγήθηκαν από τα κρουασάν “ΠΕΤΡΟΥ” και το “EXPRESS MARKET” - Αριστείδης Κουρεντής



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΕΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Τις ανώτερες αξίες της αλληλεγγύης , της φιλαλληλίας και της αφιλοκερδούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, τίμησε και φέτος το Τοπικό Τμήμα του ΕΕΣ Λιβαδειάς συγκεντρώνοντας τρόφιμα, παιχνίδια και ιματισμό.
Παρόλο που το Τοπικό τμήμα του ΕΕΣ Λιβαδειάς παρέχει καθημερινά τρόφιμα και ιματισμό τους συνανθρώπους μας κατάφερε και συγκέντρωσε επιπλέον τρόφιμα προκειμένου να γεμίσει το γιορτινό τραπέζι 60 άπορων οικογενειών της περιοχής μας.
Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου που συνέδραμε σ’ αυτή την προσπάθεια παρά τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη και την πίστη στο έργο του τμήματος μας.
Για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της δράσης μας ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συγκεκριμένα: την Κεντρική Διοίκηση του ΕΕΣ, την εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε, την εταιρεία Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Ε.ΒΕ, το σούπερ μάρκετ Γαλαξία, την Κοινσεπ Έρκυνα, τον Διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς του 1ου Λυκείου Λιβαδειάς και ΕΠΑΛ Λιβαδειάς.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εθελοντές μας που αποτελούν το θεμέλιο και την ψυχή του ανθρωπιστικού μας έργου, ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας και όλα τα τοπικά ΜΜΕ που στέκονται αρωγοί σε κάθε μας προσπάθεια για την ανακούφιση των οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτων συνανθρώπων μας.
Ευχόμαστε να είναι Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος με υγεία και ευημερία.

Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                         ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα παράταση οριστικοποίησης αιτήσεων για νέους αγρότες

3η ΠΑΡΑΤΑΣΗ
 ΕΩΣ  16  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017  ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ   ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΤΟΥ ΥΠΟ-ΜΕΤΡΟΥ 6.1  ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία σύνταξης και οριστικοποίησης των αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» μέχρι την 16η  Ιανουαρίου 2017.
Αντίστοιχα, παρατείνεται μέχρι την 30η  Ιανουαρίου 2017, η ημερομηνία προσκόμισης του φυσικού φακέλου σε έντυπη μορφή, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης,.





Διαβάστε Περισσότερα »

Με ιπτάμενα φαναράκια θα γεμίσει ο ουρανός της Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Διανομή τροφίμων σε 310 άπορες οικογένειες από τον Δήμο Θηβαίων

Διανομή τροφίμων σε 310 άπορες οικογένειες του Δήμου Θηβαίων για τις ημέρες των Χριστουγέννων μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου- ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες, τα σχολεία, τους συλλόγους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για αλληλεγγύη και ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και προσέφεραν τρόφιμα που διανεμήθηκαν στις 22 & 23 Δεκεμβρίου 2016 σε 310 άπορες οικογένειες του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με αφορμή τη μεγάλη διανομή αγάπης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους ενίσχυσαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας και προσέφεραν τρόφιμα για 310 οικογένειες από όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους εθελοντές του  Παντοπωλείου, στους υπαλλήλους του Δήμου και στους όσους αιρετούς , που εργάστηκαν πυρετωδώς όλες αυτές τις μέρες για να πραγματοποιηθεί αυτή η χριστουγεννιάτικη διανομή . Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία, δύναμη, αγάπη, ελπίδα και καλοσύνη”.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων ευχαριστεί τους ακόλουθους χορηγούς της διανομής των Χριστουγέννων
Όλους τους πολίτες του Δήμου
Το Εσπερινό Λύκειο Θήβας
Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας
Το 6ο Νηπιαγωγείο Θήβας
Τον Παιδικό σταθμό "Πορτοκάλι"
Τον Παιδικό Σταθμό " Τομ και Τζέρυ"
Το ΚΤΕΛ Θήβας
Τους Αδελφούς  Καραγιώργη
Το οινοποιείο Μπατσάκης
Το οινοποιείο Καραμαγκιώλης
Την Εργοδομική Βοιωτίας ΑΒΕΤΕ
Την Εταιρεία LASERTECH AEBE
Τα AΥΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗΣ  ΑΠΕΕ
Την BARILLA HELLAS
Την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΡΑΝΙΤΩΝ
Τα ΑΥΓΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Την Ενεργειακή Α.Ε (Αθ. Κατσέλης)
Τους Μύλους  Παπαφίλη
Τον κ. Ιωάννη Πλιακοστάμο
Τον κ. Ε. Κοροπούλη
Τον κ. Χ. Τσοκανή
Το super market ΑΒ Βασιλόπουλος
Τον Αθλητικό Σύλλογο "ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ"
Τον Σύλλογο Συν/χων  ΟΑΕΕ
Την Ένωση Συλλόγων ΚΑΔΜΟΣ
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Θηβαίων- ΤΟΣΥΝ
Την ΟΝΝΕΔ Ν. Βοιωτίας
Την ΚΩΠΑΪΣ ΑΒΕΕ


Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων του Π.Α.Ο.Κ. στη Λιβαδειά

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε χθες (02-01-2017), από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,
απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., σήμερα (03-01-2017) ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30, στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE, περιόδου 2016 – 2017, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤaxΒrain:To Nέο Λογιστικό Γραφείο στη Θήβα που κάνει τη διαφορά


ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
 Ένα νέο λογιστικό γραφείο με εντελώς διαφορετική κουλτούρα από ότι έχετε συναντήσει μέχρι σήμερα, είναι πλέον γεγονός στην περιοχή της Θήβας.
 Είναι το πρώτο Λογιστικό Γραφείο στη Βοιωτία και από τα λίγα στην Ελλάδα που  προσφέρει:
1)  Πλήρης Ψηφιακή Αρχειοθέτηση του Φορολογικού Αρχείου των Πελατών του,
2) Αυτόματη αποστολή των υποχρεώσεων των πελατών του μέσω SMS ή E-mail,
3) Άμεση ενημέρωση των αλλαγών της νομοθεσίας.
Ειδικότερα:
Διατηρήστε τα έγγραφα σας ασφαλή. Στο γραφείο μας αναλαμβάνουμε την αρχειοθέτηση όλων των σημαντικών εγγράφων της επιχείρησης σας. Εφαρμόζοντας ένα καινοτόμο σύστημα ψηφιακής αρχειοθέτησης, μπορούμε να σας προωθήσουμε οποιοδήποτε έγγραφο της επιχείρησής σας μέσω email ή fax, εύκολα και γρήγορα, όποτε το χρειαστείτε!

 Μαζί μας δεν θα ξεχάσετε ποτέ τις πληρωμές του ΦΠΑ,του ΙΚΑ ή του φόρου Εισοδήματος αφού το ηλεκτρονικό μας σύστημα διαχείρισης αποστέλλει ΔΩΡΕΑΝ, σε όλους τους πελάτες, ειδοποιήσεις στο κινητό σας ή στο email σας.

Το ΤaxΒrain  πάει τις λογιστικές υπηρεσίες ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον. Αξιοποιούμε όλες τις νέες τεχνολογίες, για να δημιουργήσουμε αυτοματισμούς και ηλεκτρονικές ευκολίες, που θα κάνουν την σχέση σας μαζί μας, μια καθημερινή και απλή διαδικασία.


 Είτε έχετε Επιχείρηση- είτε είστε Ιδιώτης, είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Για αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οτιδήποτε σας απασχολεί.
Γνωρίστε περισσότερα για εμάς, τις υπηρεσίες που προσφέρουμε καθώς και τις προσφορές μας στην ιστοσελίδα μας
http://www.taxbrain.gr ή ακολουθήστε μας στο facebook στο https://www.facebook.com/taxbrain.gr .


Το γραφείο μας βρίσκεται στο Κέντρο της Θήβας επί της οδού Π. Δράκου 16 ( έναντι ταχυδρομείου) σε ένα μοντέρνο και λειτουργικό χώρο, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα λογιστικά προγράμματα μηχανογράφησης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς σύμφωνα με τις ανάγκες, την πρόοδο των τεχνολογιών και τις αλλαγές στη νομοθεσία.
Οι μέθοδοι διαχείρισης, παρακολούθησης και ενημέρωσης των πελατών μας, καθιστά το  γραφείο μας ένα πολύτιμο σύμμαχο σε κάθε επιχείρηση αλλά και απλό φορολογούμενο.
Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών λειτουργώντας πάντα με συνέπεια και αποτελεσματικότητα
 
 Αντιμετωπίζουμε όλους τους πελάτες μας υπεύθυνα, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, με ειλικρίνεια, σοβαρότητα και εχεμύθεια, αρχές που αποτελούν τα θεμέλια της κάθε συνεργασίας μας. 
Τηλ.επικοινωνίας  22620 26323 - 694 936 2120 - 694 456 2458
Παναγιώτη Δράκου 16 Θήβα, 32200 info@taxbrain.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οριακή άνοδος των εκτάσεων για το φθινοπωρινό κρεμμύδι στη Βοιωτία

Στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς, και σε τόπους χαμηλής έντασης παγετών, καλλιεργείται το κρεμμύδι μικρής φωτοπεριόδου. Υπάρχουν λευκές και κόκκινες ποικιλίες, οι οποίες συλλέγονται στις αρχές Απριλίου και τον Ιούνιο, αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Οι κυριότερες ζώνες καλλιέργειας πρώιμου κρεμμυδιού εστιάζονται στο Μουρίκι, στη Θήβα, στον Ελαιώνα Βοιωτίας και στη Λοκρίδα Φθιώτιδας. Συνήθως τον Μάρτιο ξεκινά η έλλειψη κρεμμυδιού στην αγορά και γι’ αυτό οι πρώτες συλλογές έχουν καλύτερη τιμή. Καλλιεργούνται περίπου 8.000 με 9.000 στρέμματα κάθε χρόνο, με ένα κόστος που ξεκινά από 600 και φθάνει στα 800 ευρώ το στρέμμα, ανάλογα με τον σπόρο που θα χρησιμοποιήσει ο παραγωγός.

Οι σπόροι είναι κυρίως εισαγωγής και μπορεί να φθάσουν και τα 200 ευρώ το στρέμμα, ανάλογα με την πρωιμότητα της ποικιλίας ή του υβριδίου. Ένα μεγάλο ποσοστό παραγωγών κάνει χρήση σπόρων από δική του σποροπαραγωγή, λόγω του μεγάλου κόστους αγοράς πιστοποιημένων. Η εκμηχάνιση της καλλιέργειας σήμερα δεν καλύπτει όλα τα στάδια, με αποτέλεσμα το συλλεκτικό κόστος να φθάνει τα 3 λεπτά του ευρώ, με μέση απόδοση στους 4 έως 5 τόνους το στρέμμα παραγωγή. Μεμονωμένοι αγρότες έχουν προσθέσει στον μηχανολογικό τους εξοπλισμό συλλεκτικές μηχανές για να καλύψουν τις ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της συγκομιδής. Αν και η περιοχή προσφέρεται για τη συνέχιση της καλλιέργειας ακόμη και την αξιοποίηση παλαιών ποικιλιών, δυστυχώς, όμως, μέχρι και σήμερα η παραγωγή και η εμπορία γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως εδώ και δεκαετίες. Η πρωιμότητα των περιοχών αυτών, σε συνδυασμό με την ταυτοποίηση και την πιστοποίηση, θα έδιναν προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο προϊόν και θα μπορούσε να φτάσει στις «δύσκολες» αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Μία εικόνα της κατάστασης αυτής, για την μέχρι τώρα πορεία του κρεμμυδιού και για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, περιέγραψε στην «ΥΧ» ο γεωπόνος της περιοχής, Χρήστος Κουρούνης: «Η σπορά του φθινοπωρινού κρεμμυδιού ξεκινά τον Οκτώβριο και τον Απρίλη γίνεται η συλλογή. Στόχος μας είναι να πετύχουμε την πρωιμότητα, διότι αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω του μικροκλίματος. Η έλλειψη πραγματικών στοιχείων στην παραγωγή και ο αυτοσχεδιασμός των παραγωγών σε θέματα διαχείρισης των καλλιεργειών, δυσχεραίνουν περισσότερο την αποτελεσματικότητα της παραγωγής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μυκητολογικές προσβολές του φυτού με μειωμένες παραγωγές κάθε χρόνο. Η αδυναμία οργάνωσης των παραγωγών μέσα από συλλογικά σχήματα είναι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα και αφορά την εμπορία του προϊόντος. Ένας άλλος τομέας παραγωγής που έχει μείνει πίσω είναι και αυτός της βιολογικής γεωργίας με την αξιοποίηση ντόπιων ποικιλιών». Κλείνοντας, ο κ. Κουρούνης εστίασε σε ζητήματα συνεργασιών με ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα: «Θα πρέπει να δούμε καλύτερα το μέλλον του κρεμμυδιού της περιοχής μας μέσα από σύγχρονες μελέτες και βάσει αυτών των δεδομένων να κάνουμε τα επόμενα βήματα».
ypaithros.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβει την πίτα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θεσπιών

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ   ΘΕΣΠΙΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/1/2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30μμ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ : <<ΓΕΦΥΡΑ>>.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Θερίζει» η επιδημία της γαστρεντερίτιδας στην Ελλάδα

Μεγάλη Αύξηση Κρουσμάτων Γαστρεντερίτιδας
Αύξηση της συχνότητας εμφάνισης γαστρεντερίτιδας παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Η ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι μια εντερική λοίμωξη που οφείλεται σε διάφορους ιούς, οι οποίοι επιβιώνουν έως και 72 ώρες και αρκεί ελάχιστη ποσότητα του ιού για τη μετάδοση.
Οι ασθενείς με γαστρεντερίτιδα μεταδίδουν τον ιό τους από τη στιγμή που αρχίζουν να νιώθουν αδιαθεσία έως και τρεις ημέρες μετά την ανάρρωσή τους.
Στην πλειονότητα των ατόμων τα συμπτώματα είναι ήπια και υποχωρούν χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στο γιατρό
Ιδιαίτερη παρακολούθηση χρειάζονται τα βρέφη, τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι ανοσοκατεσταλμένοι, καθώς σε αυτές τις ομάδες εντείνεται ο κίνδυνος της αφυδάτωσης.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την θεραπεία δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο. Το πιο σημαντικό είναι να αποφευχθεί η απώλεια υγρών, η αφυδάτωση.
Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση αντιβιοτικών δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας, όπως άλλωστε σε καμία ιογενή νόσο.
Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αντιδιαρροϊκών φαρμάκων, πρέπει να λαμβάνονται μόνο με ιατρική συνταγή.
Η Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει τους βασικούς κανόνες πρόληψης:
•    Καλό πλύσιμο χεριών με σαπούνι και νερό, ειδικά πριν από την προετοιμασία φαγητού και μετά τη χρήση τουαλέτας.
•    Αποφυγή επαφής με άτομα που πάσχουν ή, αν δεν μπορεί να αποφευχθεί, καλό πλύσιμο των χεριών μετά την επαφή.
•    Άτομα τα οποία πάσχουν, θα πρέπει, για όσο διαρκούν τα συμπτώματά τους και για διάστημα 48 ωρών μετά την υποχώρησή τους, να αποφεύγουν την επαφή, ειδικά με τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί δεν πλήρωσαν ποτέ οι Σφαγείς του Διστόμου! Παρουσίαση βιβλίου για τις επανορθώσεις στην Μαρτυρική Κωμόπολη


Τι απέγιναν οι Σφαγείς του Διστόμου; Γιατί 73 χρόνια μετά δεν υπάρχει δικαίωση για τα θύματα; Γιατί δεν πληρώνει τις οφειλές της η Γερμανία;
Στα ερωτήματα αυτά και σε όλο το πλέγμα των θεμάτων που άπτονται της δράσης και της τιμωρίας των εγκληματιών πολέμου και της διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα, φιλοδοξούν να απαντήσουν δυο προσωπικότητες με ειδικές γνώσεις και δράση γύρω από αυτά και  μάλιστα σε έναν ιδιαίτερα φορτισμένα τόπο- το Μαρτυρικό Δίστομο!
Το ''Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου'', ένας φορέας που μήνα το μήνα, έτος το έτος έχει αποκτήσει τελευταία μια εξαιρετική επισκεψιμότητα απ΄όλη την Ελλάδα, διοργανώνει την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017, στις 6.30 μ.μ., εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Δρ Νεότερης Ιστορίας  Δέσποινας -Γεωργίας Κωνσταντινάκου με τίτλο ''Πολεμικές οφειλές και εγκληματίες πολέμου στην Ελλάδα - Ψάχνοντας την ηθική και υλική δικαίωση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο''. Η συγγραφέας και η  Χριστίνα Ι.Σταμούλη, Νομικός και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, η οποία ασχολείται  ενεργά με τις γερμανικές επανορθώσεις επί σειρά ετών, θα παραθέσουν όλα τα  σχετικά- νομικά, διπλωματικά κ.α.-  βήματα που έγιναν - ή δεν έγιναν!
Με την συμμετοχή δε του κοινού θα συζητήσουν για όλες τις σχετικές πτυχές και θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις :

-Έκαναν άραγε οι ελληνικές κυβερνήσεις όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να εξασφαλίσουν την ηθική και υλική δικαίωση;
-Αναγνώρισαν οι πρώην κατακτητές την ευθύνη τους, αποδεχόμενοι να συμβάλουν στην εκκαθάριση των συνεπειών που προκάλεσε ο πόλεμος;
-Αποδόθηκε η πρέπουσα τιμωρία σε αυτούς που διενήργησαν τόσο εκτεταμένα εγκλήματα πολέμου- μεταξύ των οποίων και τη Σφαγή του Διστόμου Βοιωτίας;
 -Τα θύματα αυτών των εγκλημάτων έλαβαν την αποζημίωση που δικαιούνταν;
- Τι ήταν η «Σύμβασις μεταξύ του Βασιλείου της Ελλάδος και της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας περί παροχών υπέρ Ελλήνων υπηκόων θιγέντων υπό εθνικοσοσιαλιστικών μέτρων διώξεως», που υπογράφτηκε στις 18 Μαρτίου 1960;
-Η ελληνική πολιτεία έλαβε την κατάλληλη επανόρθωση προκειμένου να οργανώσει εκ νέου τις δομές της και να ανασυγκροτήσει την κατεστραμμένη οικονομία της;
- Πως αποτιμάται σήμερα η απόφαση της Χάγης για το Δίστομο;
-Τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για την εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειας για το Δίστομο;

Η εκδηλωση εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα δράσεων της Διοικούσας Επιτροπής του ''Μουσείου Θυματων Ναζισμού Διστόμου'' που φιλοδοξεί να αναπτυχθεί καθ όλη την διάρκεια του έτους. Συνδιοργανωτές στην εκδήλωση, που θα γίνει στην αίθουσα προβολών του Μουσείου, είναι το Αρχείο Ιωάννη Σταμούλη, οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια και τα βιβλιοπωλεία ''Συγχρονη Έκφραση'', στη Λιβαδειά και ''Μαίανδρος''-Ρουσάκη, στο Δίστομο
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ