Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

80 νέους φοιτητές/τριες βράβευσε ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 4-1-2017,η αναβληθείσα, λόγω κακοκαιρίας, «6η Γιορτή Εκπαίδευσης» του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων.
     
     Υπενθυμίζουμε πως η γιορτή καθιερώθηκε, πριν 6 χρόνια και αποδίδει τιμές στους μαθητές και μαθήτριες που αποφοιτούν από τα Σχολεία του Δήμου μας και εισάγονται  στα ΑΕΙ/ΤΕΙ, καθώς και σε ανθρώπους που η παρουσία τους στα Σχολεία μας, ή γενικότερα στην εκπαίδευση, σηματοδοτεί κάτι.
     Στη φετινή γιορτή, λόγω της αναβολής υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα, καθώς απουσίαζαν οι επικαιροποιημένοι  έπαινοι των μαθητών (οι οποίοι βρίσκονται ήδη  στα χέρια τους ), αλλά το θερμό κλίμα και το χειροκρότημα  στην κατάμεστη αίθουσα που έσφυζε από τη νεολαία μας, ήταν αρκετό για να δοθεί στην εκδήλωση ο πανηγυρικός χαρακτήρας που της αρμόζει.
      Οι πρωτοετείς φοιτητές/τριες που τιμήθηκαν είναι 80.Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αφού αναφέρθηκε στην αξία της εκπαίδευσης και των σπουδών, που τις χαρακτήρισε «μονόδρομο και για τους ίδιους, αλλά και για την πατρίδα», κατέληξε λέγοντας ….«Σας εύχομαι καλή χρόνια με υγεία και Προκοπή. Η σημερινή μέρα είναι για μένα σπουδαία. Με το κύρος του θεσμού που εσείς μου αναθέσατε να εκπροσωπώ αποδίδω οφειλόμενες ΤΙΜΕΣ σε ανθρώπους που αγωνίζονται. Είναι ότι πιο σπουδαίο μπορώ να κάνω.»
     Στην  εκδήλωση επίσης τιμήθηκαν τρείς μαθητές ΡΟΜΑ, που φοιτούν ανελλιπώς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Δημάρχου, ο οποίος στην ομιλία του είπε: «Η εκπαίδευση ανοίγει ορίζοντες, είναι ο μόνος τρόπος. Σε κάθε ηλικία, σε οποιεσδήποτε κοινωνικές συνθήκες, ακόμη και εκεί που όλα δείχνουν τελειωμένα. Σπάει τις προκαταλήψεις και δημιουργεί καινούργια δυναμική στην κοινωνία. Εντάσσει στον κοινωνικό ιστό ανθρώπους ξεχασμένους και αποδεικνύει ότι τα πάντα είναι εφικτά».
     Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η απονομή 167 βεβαιώσεων φοίτησης στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που λειτούργησαν για πρώτη φορά κατά την περσινή χρονιά στο Δήμο μας, με το Δήμαρχο να καλεί τους Δημότες «να συνεχίσουν τη στήριξη των κέντρων και τη φετινή χρονιά».
     Τέλος η  βραδιά  έκλεισε  με την βράβευση της μαθήτριας της 4ης Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου Αρβανίτη Κατερίνας, για τη διάκρισή της στη ρυθμική γυμναστική σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, κατακτώντας τη δεύτερη Θέση.
     Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ., οι Διευθυντές των  Σχολείων, Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και πλήθος Κόσμου.

                                                           Από το Γραφείο Ενημέρωσης του
                                                       Δήμου Αλιάρτου-ΘεσπιέωνΠλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με Πέτρο Ίμβριο ο ετήσιος χορός του Α.Ο.Θήβα

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στις 21:00 στο ΕΞΟΧΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ στο Μοσχοπόδι Θηβών θα γίνει ο ετήσιος χορός του ΑΟ ΘΗΒΑ όπου θα γίνει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ θα βραβεύσει ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο ΑΟ ΘΗΒΑ όπως ο ποδοσφαιριστής Αλέξανδρος Ανυφαντής, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές  Μανόπουλος, Ζυγογιάννης και Ζήκος καθώς και τον ιδιοκτήτη του ΚΤΕΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ κύριο Θαλάσση Μιχαήλ για την πολύχρονη προσφορά του στον σύλλογο. Θα βραβευτεί η διεθνής Θηβαία ποδοσφαίριστρια Χριστίνα Κόλλια καθώς και ο  Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας Μιχαήλ Τσάτσης.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με ζωντανή μουσική με τους τραγουδιστές Πέτρο Ίμβριο, Μιχάλη Μαραγκάκη και Αλκμήνη Χατζήγιάννη, βέβαια δεν θα λείψουν και τα δικά μας παιδιά η Δήμητρα Κελεκίδη και ο Στέλιος Τσάκωνας.

Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε και να γιορτάσουμε τον ερχομό του 2017 όπως κάνουνε και ξέρουμε μόνο εμείς.


Τηλέφωνα για πληροφορίες: 6972 773 453 και 6932 667 312

Τιμή Εισόδου 20 Ευρώ μετά φαγητού και ποτού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλονται τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης στο Κυριάκι

Αναβολή εκδήλωσης – Αλλαγή ημερομηνίας
Σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση των εγκαινίων της Βιβλιοθήκης και της έκθεσης “Μουσείου Δασκάλου” από τον δάσκαλο Νικόλαο Γ. Γκώνια στο Κοινοτικό Κατάστημα Κυριακίου που ήταν να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 αναβάλλεται εκ νέου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην περιοχή και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα κάλαντα τραγούδησαν μαθητές στην αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά


Τα κάλαντα των Φώτων τραγούδησαν οι μικροί μαθητές του 6ΟΥ Δημοτικού
Σχολείου Λιβαδειάς στην Π. Ε. Β.   στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη κας
Φανής Παπαθωμά.

  Ο χώρος του Διοικητηρίου  γέμισε με φωτισμένα παιδικά χαμόγελα και πρόσωπα
Ακολούθησαν ευχές για μια 
                                          ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Απάντηση στο δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς


Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου Λεβαδέων για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας
Σε απάντηση του από 4/1/2017 Δελτίου Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς σχετικά με δήθεν σκόπιμες καθυστερήσεις στις προσλήψεις εργαζομένων στη καθαριότητα, ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει τους δημότες  για τις ενέργειες τις οποίες έχει μέχρι τώρα δρομολογήσει:
1. Για την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των 6 εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας έως στις 31/12/2017 εξέδωσε την υπ' αριθμ. 127/Α.Π.:31882/30.12.2016 απόφαση της Δημάρχου Λεβαδέων σε εφαρμογή του Ν. 4429/2016 (ΦΕΚ 199 Α'/2016)
2. Για τον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών ΟΤΑ, εκδόθηκε η υπ' αριθμ. εγκύκλιος 25/Α.Π.:40703/16.12.2016    του Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία καλούνται οι Δήμοι σε εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν.4368/2016 να υποβάλλουν τα αιτήματά τους για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων κατηγορίας Υ.Ε. και Δ.Ε. της ανταποδοτικής Υπηρεσίας Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού, Ύδρευσης κλπ.  Ο Δήμος Λεβαδέων έχει ήδη καταγράψει τις κενές οργανικές θέσεις (σχετικό έγγραφο με Α.Π.:148/3.1.2017) και έχει δρομολογήσει όλες τις ενέργειες με βάση την σχετική εγκύκλιο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι απαντάει ο Αγροτικός Συναιτερισμός Λιβαδειάς "ΑΙΧΜΕΑΣ" στο GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Σε κατάσταση πανικού το GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, αντιδρά με σπασμωδικές κινήσεις στην πρωτοβουλία δημιουργίας νέου Φορέα Συντονισμού, που θα απαλλάξει τους αγρότες από την επί αδράς αμοιβής «προστασία» που τους πουλάει! Η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ και η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ , σε συνεννόηση και συνεργασία με πολλούς άλλους συνεταιρισμούς και πιστοποιημένους φορείς-πύλες εισόδου, για τη δημιουργία ενός νέου Φορέα Συντονισμού για τις Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης (δηλώσεις ΟΣΔΕ), στοχεύει αποκλειστικά στο να απαλλάξει οριστικά τους αγρότες της χώρας απ’ το παράλογο και εν πολλοίς παράτυπο χαράτσι που επιβάλει κατά το δοκούν και μάλιστα εκβιαστικά ο μονοπωλιακός φορέας του GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Σημειώνουμε ότι  το συνολικό κέρδος του ΦΣ από τις Πύλες Εισόδου της χώρας φτάνει στα οχτώ εκατομμύρια (8.000.000)ευρώ! Πρόκειται για «κερατιάτικα», που ο αγροτικός κόσμος δεν ανέχεται πλέον να πληρώνει.
Να σημειωθεί ότι σε ποσοστό της τάξης του 90% τα κέρδη καρπώνεται ο μεγαλομέτοχος του GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, που έσπευσε να ανακοινώσει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας που ουσιαστικά εκδίδει με τα λεφτά των αγροτών, τη λήξη της συνεργασίας με την Ένωση Αγρινίου, υπό τον  ψευδέστατο και παραπειστικό τίτλο “Εκτός διαχείρισης ΟΣΔΕ η Ένωση Αγρινίου και ο Α.Σ. Λιβαδειάς ΑΙΧΜΕΑΣ”, τον οποίο και φρόντισε να τροποποιήσει λίγο αργότερα. Προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ είναι πιστοποιημένος φορέας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τον μόνο αρμόδιο να εκδώσει σχετική απόφαση, υπέρ ή κατά κάποιου υποψηφίου.
Ωστόσο, υπενθυμίζουμε ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ  είναι μέτοχος στο GAIA και μάλιστα βοηθήσαμε όσο κανένας άλλος συνεταιρισμός στο να στηθεί ο Φορέας, στηριζόμενος στις συνεταιριστικές αρχές που προβλέπει το καταστατικό του. Η παροχή κάθε τεχνικής και όχι μόνο βοήθειας προς τον Φορέα, συνεχίστηκε όλα αυτά τα χρόνια.  Στο μεσοδιάστημα, και αφού διαπιστώσαμε παρέκκλιση από τους στόχους της ουσιαστικής στήριξης των αγροτών, προσπαθήσαμε με κάθε πρόσφορο μέσο να επαναφέρουμε το GAIA στην ορθή πορεία της εξυπηρέτησης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας. Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας ήταν η Έκτακτη Γενική Συνέλευση που προκαλέσαμε τον περασμένο Νοέμβριο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι οι μεγαλομέτοχοι του Φορέα δεν είχαν καμιά διάθεση να εγκαταλείψουν τη λογική της άκρατης κερδοφορίας, όπως εξάλλου ομολογούν στο εξώδικο που πρόσφατα απέστειλαν σε συνεταιρισμούς, απειλώντας μας να μην συγχέουμε το κύριο σκοπό της εταιρίας, που είναι η άντληση κεφαλαίων και η κερδοφορία, με τις συνεταιριστικές αρχές . Ως εκ τούτων, μόνη επιλογή είναι η συγκρότηση νέου Φορέα Συντονισμού. Το GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έχει ζωή μόλις τριών ετών. Αντίθετα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ,  η ΈΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, καθώς και οι συνεταιρισμοί-πύλες εισόδου που συμμετέχουν στη νέα προσπάθεια, έχουμε παρουσία σχεδόν ενός αιώνα και στο συγκεκριμένο έργο περισσότερο από είκοσι χρόνια! 
Καλό θα ήταν, επομένως, αντί το GAIA να βγάζει παραπλανητικές ανακοινώσεις, να εξηγήσει στους χιλιάδες αγρότες της χώρας για ποιο ακριβώς έργο τους χρεώνει και να δικαιολογήσει, αν μπορεί

φυσικά, τα υπέρογκα κέρδη του και το πώς, που, με ποια στόχευση και ποιες αποφάσεις, υπέρ ποιων αυτά «επενδύονται». Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ  γνωστοποιεί στους Αγρότες  ότι ο υπό ίδρυση νέος Φορέας Συντονισμού θα αναλάβει με ασύγκριτα χαμηλότερο κόστος την πλήρη διεκπεραίωση του έργου. Οι αγρότες γνωρίζουν ποιοι είναι στο πλευρό τους και δεν έχουν τίποτα να τους φοβίζει ή να τους ανησυχεί. Δεν έχουν ανάγκη από «προστάτες», δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς και δεν πρόκειται να ανεχθούν καταστάσεις σε βάρος τους, πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν θέματα ζωτικής σημασίας για το επάγγελμά τους. Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος, τόσο κατά της εφημερίδας που έσπευσε να μας θέσει εκτός ΟΣΔΕ, όσο και κατά κάθε ανάλογης ψευδής δημοσίευσης.  Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις.


                                                                 Με Εκτίμηση,
                                                                  Αγροτικός Συνεταιρισμός
                                                                                ΑΙΧΜΕΑΣ   

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπράβο στην Ασφάλεια Λιβαδειάς-Έπιασαν Βούλγαρο απατεώνα με 17 απόπειρες απάτης, σε περιοχές της Λιβαδειάς


Συνελήφθη 48χρονος υπήκοος Βουλγαρίας στη Λιβαδειά, μέλος οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική εξαπάτηση πολιτών

Τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν κυρίως σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι συνήθως τους αστυνομικούς ή συγγενικά τους πρόσωπα και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά (4) περιπτώσεις απάτης, σε περιοχές της Μαγνησίας, των Φαρσάλων και της Θεσσαλονίκης, καθώς και (17) απόπειρες απάτης, σε περιοχές της Λιβαδειάς Βοιωτίας

Οι δράστες, από τις τελεσθείσες απάτες, κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά που υπερβαίνουν τις (45.000) ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον (170.000) ευρώ

Κατασχέθηκαν (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και (2) κινητά τηλέφωνα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, δημοσιεύει ξανά χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για την αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης 



Συνελήφθη, χθες (04-01-2017) το απόγευμα στη Λιβαδειά, ένας 48χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική εξαπάτηση πολιτών.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή του, είναι αποτέλεσμα άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, μετά από απόπειρα εξαπάτησης ημεδαπής, σε περιοχή της Λιβαδειάς.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά που υπερβαίνουν τις (45.000) ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον (170.000) ευρώ.

Αναλυτικότερα, τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες (κυρίως σε ηλικιωμένους), προσποιούμενοι συνήθως τους αστυνομικούς ή συγγενικά τους πρόσωπα και ακολούθως με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, απαιτούσαν χρήματα που κυμαίνονταν από (5.000) έως (60.000) ευρώ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, οι δράστες προσποιούνταν τα ίδια τα τέκνα των υποψήφιων θυμάτων τους, τα οποία είχαν εμπλακεί στου υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα, εκλιπαρώντας για βοήθεια, με σκοπό να δημιουργήσουν συνθήκες σύγχυσης και ψυχολογικής φόρτισης στους παθόντες και ακολούθως να πετύχουν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν.
 
Όπως διακριβώθηκε, ο συλληφθείς, μαζί με άλλα μέλη της σπείρας τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, ενέχονται σε τουλάχιστον τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης και δεκαεπτά (17) απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών. Συγκεκριμένα:

•    Την 16-11-2016, στον Αλμυρό Βόλου Μαγνησίας, απέσπασαν από ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (15.000) ευρώ.
•    Την 23-11-2016, στην Αγριά Βόλου Μαγνησίας, απέσπασαν από ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, διάφορα χρυσαφικά και (12) λίρες.
•    Την 29-11-2016, στα Φάρσαλα Λάρισας, απέσπασαν από ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (18.000) ευρώ.
•    Την 09-12-2016, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, απέσπασαν από ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (10.700) ευρώ.
•    Την 04-01-2017, σε περιοχές της Λιβαδειάς Βοιωτίας, αποπειράθηκαν να αποσπάσουν, σε δεκαεπτά (17) διαφορετικές περιπτώσεις, χρηματικά ποσά από πολίτες.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας προτρέπει τους πολίτες:

•    να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
•    σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
•    σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.
•    να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
•    να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών.
•    Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε πολίτες, προσποιούμενοι άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους αστυνομικούς ή δικηγόρους, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους), έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.

Προκειμένου να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτούν την καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων ποικίλλει, προσαρμοζόμενα σε κάθε υπόθεση ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.

Για να γίνουν πιο πειστικοί, έτεροι συνεργάτες παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία, αναλόγως του φύλου του συγγενικού τους προσώπου, προσποιούμενοι αυτό, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.

Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας.

Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Απάτη με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου

Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στα υποψήφια θύματα και εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκαλείται, τους αναγγέλλουν ότι ένας στενός συγγενής τους εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.

Επιπλέον, ζητούν από τα υποψήφια θύματα να μεταβούν αμέσως σε συγκεκριμένο σημείο, όπου τους «αναμένει» άνθρωπος του νοσοκομείου π.χ. ένας νοσηλευτής ή υπάλληλος του ΕΚΑΒ, για να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατό στους γιατρούς.

Τα θύματα χρησιμοποιούν συνήθως την ίδια τηλεφωνική συσκευή στην οποία δέχθηκαν την κλήση για να καλέσουν στο κινητό τηλέφωνο το συγγενικό τους πρόσωπο, που «δήθεν» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Μέσα στη σύγχυση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η «γραμμή» είναι ακόμη ανοιχτή με τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση.

Οι δράστες προσποιούνται ότι απαντούν στην κλήση των θυμάτων και «επιβεβαιώνουν» την άσχημη είδηση, παριστάνοντας για παράδειγμα κάποιον τραυματιοφορέα που κρατάει το κινητό του νοσηλευόμενου.

Σημειώνεται ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, www.hellenicpolice.gr, οδηγός του πολίτη, χρήσιμες συμβουλές, είναι διαθέσιμες αναλυτικές συμβουλές προς τους πολίτες, για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης από επιτήδειους, που με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν χρηματικά ποσά.   
Διαβάστε Περισσότερα »

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα της Λιβαδειάς

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς προτείνει, τα καταστήματα την Κυριακή , 15 Ιανουαρίου 2017.
να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2017 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους. 
Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €.   Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση.
Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά και καλές δουλειές.


To Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλαντα στη Δήμαρχο Λεβαδέων απο το 6ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

Μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς έψαλλαν σήμερα τα κάλαντα των Θεοφανείων στη Δήμαρχο Λεβαδέων και αντάλλαξαν ευχές για μια καλή,  δημιουργική και ευτυχισμένη νέα χρονιά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτά το ΚΑΠΗ Λιβαδειάς για να προφυλαχθούν οι δημότες από το κρύο

Λόγω  των  χαμηλών  θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην πόλη μας από σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με τις προβλέψεις της  Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει ότι η αίθουσα του ΚΑΠΗ του Δήμου Λεβαδέων στην οδό Δωδεκανήσου θα παραμένει ανοικτή από 08:00 – 20:00 μέχρι και την ύφεση των ακραίων καιρικών φαινομένων, εφόσον κάποιοι δημότες έχουν ανάγκη.  Σε αυτή την περίπτωση οι δημότες παρακαλούνται να καλέσουν στο τηλέφωνο  22610-24984.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε επιφυλακή ο Δήμος Θηβαίων για το νέο κύμα κακοκαιρίας-Χρήσιμα τηλέφωνα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού :Σε επιφυλακή ο Δήμος Θηβαίων - χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας & μέτρα αυτοπροστασίας

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) που ισχύει  από  Πέμπτη  5 μέχρι και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, αναμένονται από το βράδυ της  Παρασκευής 6/1 χιονοπτώσεις και παγετός στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων .

Γι’ αυτό το λόγο, ο Δήμος βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα . Ειδικότερα, έχει προμηθευτεί αλάτι και όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός, μηχανήματα αποχιονισμού και ρίψης αλατιού του Δήμου καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό είναι σε ετοιμότητα για να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την προστασία των πολιτών παραθέτουμε τα ακόλουθα χρήσιμα τηλέφωνα και οδηγίες για μέτρα αυτοπροστασίας:
Δείτε ΕΔΩ : 
http://civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/mountain_snow_2015_01_low_new.pdf τα μέτρα αυτοπροστασίας από χιονοπτώσεις και παγετό
Χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας :
Τηλέφωνα Δήμου Θηβαίων : 2262-3-50600, 601 ( Τηλεφωνικό Κέντρο) 2262350627 και 2262-0-29250 (Γραφείο Δημάρχου)
Αστυνομία – Τροχαία : 100
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
Νοσοκομείο Θηβών : 22620 24444, 2262-3 -50200-205
ΕΚΑΒ: 166
Οδηγίες για:
 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟYΣ
Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι και κυρίως όσοι έχουν τα ποιμνιοστάσια τους σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές του Δήμου Θηβαίων,  να προνοήσουν για την προμήθεια ζωοτροφών εγκαίρως, δηλαδή πριν την έναρξη των φαινομένων.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ
Σε περίπτωση χιονόπτωσης στην πόλη των Θηβών, συνιστούμε σε όλους τους  καταστηματάρχες να μεριμνήσουν με δική τους ευθύνη για τον καθαρισμό του προαύλιου χώρου των  καταστημάτων τους.
ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Παρακαλούνται οι δημότες του Δήμου Θηβαίων σε περίπτωση χιονόπτωσης ή παγετού, λόγω πιθανής δυσκολίας στην αποκομιδή των απορριμμάτων:

•    Να περιορίσουν τα απορρίμματά τους όσο γίνεται περισσότερο και να τα τοποθετούν μέσα στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ κάδους ή πηγάδια και τα ανακυκλώσιμα στους ΜΠΛΕ κάδους, εφόσον αυτοί δεν έχουν γεμίσει ακόμα. Διαφορετικά παρακαλούνται να τα κρατούν σε χώρο της οικίας τους προσωρινά και μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή διαδικασία της αποκομιδής.

ΖΗΤΑΜΕ τη βοήθεια και την κατανόηση όλων των Δημοτών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Aναβάλλεται η πεζοπορία του Δήμου Λεβαδέων για την Κυριακή στις 22 Ιανουαρίου

Η προγραμματισμένη για την πρώτη Κυριακή του μήνα πεζοπορία που διοργανώνεται από την Αθλητική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων δεν θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην περιοχή σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  22 Ιανουαρίου 2017 μαζί με την διεξαγωγή του Αγώνα Ορεινού Δρόμου “ΛΕΒΑΔΟΣ” όπου η περιπατητική διαδρομή θα ακολουθήσει τη μικρή διαδρομή του αγώνα. Σχετικές πληροφορίες για τη μικρή διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων www.livadia.gr κατά το χρονικό διάστημα 16-22 Ιανουαρίου 2017.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Γυναικών Αλιάρτου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως στη Θήβα




Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη πόλη των Θηβών στην αίθουσα Σ.Φ.Ε. η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συνάντηση νέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Ομιλητής ήταν ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Αθανασόπουλος με θέμα τα Παπαδιαμάντια Χριστούγεννα με αφορμή την επέτειο της Κοιμήσεως του “αγίου” των ελληνικών γραμμάτων Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευλόγησε και μοίρασε την αγιοβασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους τους νέους για την νέα χρονιά.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν το χορευτικό τμήμα και η χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το 1ο σεμινάριο των στελεχών των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεώς μας στο ενοριακό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Νικολάου και Ρούφου. Ομιλητής ήταν ο παιδοψυχολόγος αιδεσ. π. Βασίλειος Θερμός, ο οποίος μίλησε για την ψυχολογία των εφήβων δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα στελέχη για έναν γόνιμο διάλογο. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μοιράστηκε μαζί με τα στελέχη εμπειρίες του από την κατασκήνωση αφού κι εκείνος στο παρελθόν είχε επιτελέσει εκτός από πνευματικός συμπαραστάτης και αρχηγός της κατασκήνωσης.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Δημάρχου Θηβαίων για τον αποχιονισμό στις 28, 29 & 30 Δεκεμβρίου 2016



Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλο το προσωπικό του Δήμου (αιρετούς και υπαλλήλους) στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, στο Αστυνομικό Τμήμα, στην Τροχαία Θηβών και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θήβας για την προθυμία, τη συνέπεια, την αποτελεσματικότητα και την αγαστή συνεργασία καθ' όλη τη διάρκεια των 24ώρων του τριημέρου (28-29-30/12/2016) που διήρκεσαν οι εργασίες του αποχιονισμού στη ζώνη ευθύνης του Δήμου.
Οι έντονες χιονοπτώσεις αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία και δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα. Για τις ανάγκες του αποχιονισμού o Δήμος Θηβαίων, πλέον του υπάρχοντος, προμηθεύτηκε επιπλέον  120 τόνους αλάτι, από το οποίο καταναλώθηκαν περίπου 80 τόνοι.  Καθ' όλη τη διάρκεια του εν λόγω τριημέρου επιχειρούσαν σε όλη την έκταση του Δήμου Θηβαίων, πλέον της Π.Ε. Βοιωτίας :
5 Γκρέιντερ ( 4 μισθωμένα και 1 του Δήμου)
12 JCB μηχανήματα ( 7 μισθωμένα και 5 του Δήμου)
2 μισθωμένα λαστιχοφόρα  μηχανήματα (φορτωτές)
3 αλατιέρες του Δήμου (1 μεγάλη και 2 μικρές)
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον πάγο η Ελλάδα - Απόψε τα πρώτα χιόνια - Που θα χιονίσει-Χάρτες



Πολικές θερμοκρασίες από αύριο

Χιονιάς με πολικές θερμοκρασίες αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από σήμερα το βράδυ.

Τα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα περιλαμβάνουν σχεδόν όλα τα καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχές και καταιγίδες που στη συνέχεια θα εξελιχθούν σε πυκνές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με δριμύ ψύχος.

Πάντως σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα είναι πιο περιορισμένες και τοπικού χαρακτήρα και όχι γενικευμένες όπως ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.
Οι περιοχές όπου αναμένεται να σημειωθούν
παροδικές χιονοπτώσεις και από ποιά υψόμετρα και πάνω τα Θεοφάνεια και το Σάββατο

Χθες η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και ο κρατικός μηχανισμός τίθεται σε κατάσταση συναγερμού.Οι περισσότεροι δήμοι της χώρας ετοιμάζουν θερμαινόμενους χώρους προκειμένου να φιλοξενήσουν άστεγους και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, υποδιοικητή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, «ο χιονιάς έρχεται από την Παρασκευή με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει αισθητή από τις βραδινές ώρες και σε όλη τη χώρα το Σάββατο».

Ειδικότερα για την Αθήνα σημειώνει ότι υπάρχει υποστήριξη για χιόνι, παρότι το επιφανειακό ρεύμα είναι Β-ΒΔ.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που σε πολλές περιοχές κυρίως της βόρεια Ελλάδας θα πέσουν μέχρι και 20 βαθμούς υπό το μηδέν, αναμένεται να διατηρηθούν και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Δυτική Μακεδονία (πχ Φλώρινα -22, Καστοριά -19).




Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν την Πόλα Ρούπα -Κρυβόταν σε διαμέρισμα στην Αθήνα

Συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες η Πόλα Ρούπα, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστικός Αγώνας».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η Πόλα Ρούπα συνελήφθη περιπου στις 6 το πρωί σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχή της Αττικής. Μαζί της είχε το παιδί της και δεν έφερε καμία αντίσταση. Το μόνο που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς είναι να μην πειράξουν το παιδί.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μαζί με την Ρούπα συνελήφθη και μία 25χρονη γυναίκα που πιστεύεται ότι ήταν αυτή που παρείχε καταφύγιο στην καταζητούμενη το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ εξετάζεται το αν συμμετείχε στην τελευταία ληστεία που διέπραξε η Πόλα Ρούπα, σε τρέπαζα της Μαλεσίνας.

 Οι συλληφθείσες έχουν οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Κατά πληροφορίες το κρησφύγετο ήταν γκαρσονιέρα στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Αγιο Δημήτριο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη της Ρούπα:

«Πρωινές ώρες σήμερα 05-01-2017 συνελήφθη σε σε πριοχή της Αττικής από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία η 48χρονη αναζητούμενη Πόλα Ρούπα διωκόμενη με καταδικαστικές απφάσεις ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Επίσης συνελήφθη και 25χρονη ημεδαπή που την υπέθαλπτε. Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται».

Φύλλο και φτερό το διαμέρισμα κρησφύγετο

Εντωμεταξύ, οι άνδρες της σήμανσης κάνουν «φύλλο και φτερό» μέχρι αυτή την ώρα το διαμέρισμα στο οποίο κρυβόταν η Πόλα Ρούπα στον Αγιο Δημήτριο.

Η 48χρονη Πόλα Ρούπα είχε διαφύγει από το καλοκαίρι του 2014 και έκτοτε αναζητούνταν από τις αρχές.

Η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φαίνεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Η ίδια θεωρείται εγκέφαλος τουλάχιστον δύο ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης, αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ και η πρόσφατη σε τράπεζα στη Μαλεσίνα.

Η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά της ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία, ήταν εκείνος που απέτρεψε τα σχέδιά της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ επαρχίας Θήβας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

To σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Επαρχίας Θήβας εύχεται υγεία και δύναμη για του δύσκολους αγώνες που έρχονται με το 2017.                           Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας σπρώχνει στην πείνα και την εξαθλίωση. Εμείς θα συνεχίσουμε απτόητοι τον αγώνα για την επιβίωση μας. Το χρωστάμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Όλοι και όλες στον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ρόζα της Σμύρνης στον Κινηματογράφο Θήβας

Η Ρόζα της Σμύρνης στον Κινηματογράφο Θήβας από 5 ως 11 Ιανουαρίου
Σμύρνη 1922: Η Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη), κόρη εύπορης οικογένειας, παντρεύεται εσπευσμένα. Aθήνα 1987: H Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) κουβαλώντας ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη (Τάσος Νούσιας), ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν και να γεννηθεί μια καινούργια.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία:
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΕΛΛΑΣ
Σενάριο:
    ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
Ηθοποιοί:
    ΛΗΔΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ, ΓΙΟΥΛΙΚΑ ΣΚΑΦΙΔΑ, ΤΑΣΟΣ ΝΟΥΣΙΑΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Διάρκεια:
    97 λεπτά

   
Χρονολογία παραγωγής:
    2016
Είδος ταινίας:
    ΔΡΑΜΑ
Χώρα παραγωγής:
    ΕΛΛΑΔΑ
Καταλληλότητα ταινίας:
    ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Οικονομία στα καύσιμα 43% την περίοδο 2010-2016 έκανε ο Δήμος Στυλίδας

Δήμος Στυλίδας: Οικονομία στα καύσιμα 43% την περίοδο 2010-2016

Ο Δήμος Στυλίδας ανακοινώνει ότι για την περίοδο 2010-2016 παρότι αυξήθηκαν οι ανάγκες, έγινε οικονομία στα καύσιμα-λιπαντικά 43%.

Τα συμπεράσματα δικά σας.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακόπτει τη συνεργασία της η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Λιβαδειάς Ο ΑΙΧΜΕΑΣ»



Καθώς η λειτουργία των πιστοποιημένων φορέων διαχείρισης αιτήσεων ΟΣΔΕ αποτελεί επίκαιρο δημόσιο θέμα, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ενημερώνει ότι έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες συζήτησης και ενημέρωσης προκειμένου τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών (ΚΕΑ) να συμβάλλουν στον μηδενισμό των απωλειών των επιδοτήσεων αυτών πους τις δικαιούνται.
Στο ίδιο πλαίσιο, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ως Φορέας Συντονισμού του έργου υποβοήθησης των αγροτών για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ, υποβάλει στον ΟΠΕΚΕΠΕ σε ετήσια βάση απολογιστική έκθεση λειτουργίας των πιστοποιημένων Φορέων Α’ και Β΄ Βαθμού. Αποτιμώντας τις λειτουργικές και οργανωτικές πτυχές του έργου, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ καταθέτει κάθε χρόνο τεκμηριωμένες προτάσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πιστοποιημένους φορείς που συμβάλουν αποφασιστικά: α) στην έγκαιρη συλλογή των αιτήσεων, β) στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων εκτέλεσης και ελέγχου της διαδικασίας αποσφαλμάτωσης, γ) στον αποτελεσματικότερο συντονισμό των φορέων και δ) στην καλύτερη εποπτεία και αξιολόγηση των φορέων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Επιπρόσθετα, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ανακοινώνει ότι διακόπτει τη συνεργασία της με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών που λειτουργούν υπό τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Λιβαδειάς Ο ΑΙΧΜΕΑΣ» και τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας & Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Παραγωγών Αγρινίου ‘’ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ’’». Σε αυτές τις περιοχές σύντομα θα λειτουργήσουν νέα ΚΕΑ υπό την εποπτεία διαφορετικών συνεταιρισμών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία μπορείτε να στείλετε e-mail στο marketing@c-gaia.gr ή να καλείτε στο 2130187300. (κα Πολυμενάκου)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ